גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ספקיות האינטרנט בארה"ב מחזירות את תקרות הגלישה שהן השעו לרגל המגפה

ככל שיותר ויותר אמריקאים נשענים על האינטרנט הביתי כדי לעבוד וכדי ללמוד, כך ספקיות האינטרנט גוזרות פרמייה על תקרת שימוש

שיחת עבודה בווידיאו / צילום: שאטרסטוק
שיחת עבודה בווידיאו / צילום: שאטרסטוק

מגפת הקורונה גרמה למיליוני אמריקאים להפוך את בתיהם למשרדים וכיתות לימוד. היא גם הביאה רבים לשנות את הרגליהם כדי לרסן את חשבונות האינטרנט שלהם.

שיה דאן, אנליסט שמעבד נתונים בחברת טארגט שעובד מביתו במינאפוליס מאז מרץ, אמר שהוא מעולם לא חשב בעבר על צריכת האינטרנט של משק הבית שלו. זה השתנה בתחילת יולי, כשהוא קיבל הודעה מספקית הפס הרחב שלו, קומקסט, לפיו הוא משתמש ביותר מדי נתונים וישלם קנס של 50 דולר אם ימשיך לחרוג מהתקרה שלו.

דאן אמר שהוא צופה כעת בשימוש שלו באינטרנט בקביעות כדי להימנע מתשלום קנס דומה על שימוש-יתר, בייחוד בסוף כל חודש. "גם בלי הורדה של משחקי אקס-בוקס שוויתרנו עליהם, אני עדיין מקבל מסרים שאני קרוב לתקרת השימוש", הוא אמר.

זמן הסטרימינג עלה בתקופת המגפה

הזמן שהצרכנים מקדישים לסטרימינג של טלוויזיה, משחקי וידאו ושימוש בזום או פלטפורמות דומות עלה משמעותית מתחילת המגפה, ומדובר על פעילויות שזוללות כמויות גדולות של נתונים.

הנוהל של הגבלת השימוש באינטרנט ללקוחות וגבייה מיוחדת ממשתמשים כבדים מקובל בספקיות אינטרנט רבות בארה"ב. ההכנסות מכך מקזזות חלקית את אובדן ההכנסות מלקוחות שנוטשים את שירותי הכבלים והלוויין לטובת אופציות אינטרנטיות. משתמשים שצורכים עוד נתונים מקבלים הצעות לשדרוג המנוי שלהם.

הגבלת הנתונים עוזרת גם לשמור על מחירי חבילות יציבים על ידי העברת העלויות הנוספות למשתמשים הכבדים, אמר מארק טרודו, מנכ"ל חברת הפס הרחב OpenVault, שלה יותר ממיליון מנויים בארה"ב. "כך דמי המנוי לא עולים לרוב המנויים כל שנה", הוא אמר.

כאשר המגפה אילצה את האמריקאים להסתגר בבתיהם במרץ, כמה ספקיות כמו קומסקסט ו-AT&T השעו זמנית את דמי שימוש-היתר לכמה לקוחות. אחר כך, ספקיות כמו קומקסט וקוס קומיוניקיישנס החזירו את הגבלות השימוש. מיליוני מנויי ה-DSL של AT&T - הטכנולוגיה של שיגור איתותי האינטרנט דרך קווי טלפון מנחושת - עומדת היום בפני מגבלות רבות, ואילו תקרות השימוש למנויי הסיבים האופטיים של החברה הוסרו עד תום השנה.

צ'רטר קומיוניקיישנס מנועה היום מהגבלת השימוש באינטרנט שלה לפי ההסכם עם ועדת התקשורת הפדרלית (FCC) כשהיא קנתה את כבלי טיים וורנר. צ'רטר ביקשה בקיץ מהוועדה לבטל מוקדם יותר את המגבלות, כדי להתחיל בגביית דמי שימוש יתר במאי 2021.

דרך להקל על הלחץ על הרשת

גארת קיילס, תושב ג'קסונוויל, פלוידה, עבר לאחרונה מקומקסט ל- AT&T, מפני שאין לה תקרת שימוש באזור שלו והיא הייתה האופציה הזולה ביותר. החבילה היקרה ביותר של AT&T למהירות פס של 1 גי'גהבייט מציעה שימוש ללא הגבלת נתונים. לפני המגפה, קיילס, בן 34, שעובד בפיתוח תוכנה ונסע לעיתים קרובות לעבודה, לא חשב מעולם על השימוש שלו באינטרנט בבית. במקום להעלות את השימוש בקומקסט תמורת עוד 30 דולר בחודש, הוא בחר ב- AT&T.

"אני לא חושב שאני משתמש האינטרנט הכבד ביותר", אמר קיילס.

בנוסף לעזרה לספקיות האינטרנט לייצר יותר הכנסות, הגבלות הנתונים הן גם דרך להקל על עומס ולחץ על רשת האינטרנט. תשתית האינטרנט החזיקה מעמד די טוב בתחילת המגפה, למרות הלחץ המשמעותי.

"חיינו בתרחיש הזה והכל היה בסדר ללא המגבלות על השימוש ברוחב הפס, מה שגורם לך לשאול למה הן נחוצות בכלל", אמר דייויד שופנס, פרופסור חבר במכללה למדעי המחשב באוניברסיטת נורתווסטרן.

הספקיות ייחסו את ביצועי האינטרנט החזקים לעבודה סביב השעון שנעשתה על הרשת, שהתאפשרה בזכות מיליארדי דולר בהשקעות נוספות. העלות הזו היא סיבה נוספת לכך שהספקיות דורשות מהמשתמשים הכבדים לשלם יותר.

בספטמבר, משקי הבית בארה"ב השתמשו בממוצע של 383.8 ג'יגהבייט של נתונים, לפי OpenVault. באוקטובר עד כה, השימוש עלה ל-413.3 ג'יגהבייט. בינואר לפני המגפה הוא היה 361 ג'יגהבייט.

קומקסט אמרה שגם עם השימוש בתקופת המגפה, 95% מלקוחותיה לא הגיעו לתקרת השימוש, שהיא העלתה לאחרונה ל-1.2 טרהבייט מ-1 טרהבייט. לכמה לקוחות של החברה, מחיר חבילת גלישה לא מוגבלת אפילו הוזל, מסרה דוברת של קומקסט.

גם קוקס העלתה את תקרת השימוש שלה ברבע ל-1.25 טרהביט בחודש, וויתרה על דמי שימוש היתר פעם הראשונה שהלקוח חורג מהתקרה הזו, מסר דובר שלה.

מנהל חטיבת הלקוחות בוורייזון, רונאן דאן, מסר שהלקוח הממוצע של תוכנית Fios שלה משתמש ביותר מ-500 ג'יגהביט בחודש בלי להעיק על תשתית הסיב ההאופטי שלה, ולכן החברה לא גובה דמי שימוש יתר.

לקוח ותיק של קוקס, דניאל וולץ מאוקלהומה, טייס מסחרי לא פעיל שפתח לאחרונה בית ספר לעסקים, אמר שבמגפה הוא שדרג לחבילת גלישה לא מוגבלת אחרי שנגע בתקרת השימוש שלו כמה פעמים, בעיקר בגלל הכיתות הווירטואליות שלו ומשחקים.

חשבון האינטרנט שלו עלה בכ-50 דולר בחודש לכ-161 דולר כתוצאה מהשדרוג, אך הוא כבר לא צריך לחשוש שהוא חורג מתקרת שימוש. גם איכות האינטרנט שלו השתפרה.

כשתקרת הגלישה של קומקסט הוחזרה ביולי, שיין ביילי, מפתח אינטרנט מג'קסונוויל, פלורידה, אמר שהוא ומשפחתו היו קרובים או חרגו מהתקרה כמה פעמים, לפני שהוא בחר לשדרג לחבילה לא מוגבלת תמורת עוד 30 דולר בחודש.

הוא ואשתו עובדים מהבית, והילדים לומדים מהבית וצופים בתוכניות בסטרימינג או משחקים במשחקים חינוכיים. הוא אומר שהתוספת של 30 דולר בחודש נתנה לו שקט נפשי. "זה זול יותר מהדלק שהייתי משלם על נסיעה לעבודה", לדבריו.

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב