גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שטחי ההפקר של התמ"א: מה קורה בפרויקט כשלא מצליחים לאתר את בעלי הזכויות בנכס

מטר בודד שלא ידוע למי הוא שייך? 12 יורשים לדירה אחת, שלא מסכימים ביניהם? דירה שעדיין רשומה על שם הקבלן אחרי חצי מאה? ● יזמים ועורכי דין מספרים על מקרים שמסבכים ומעכבים פרויקטים גם בלי שום דייר סרבן

הסיבוכים של תמ”א 38 / איור: ליאב צברי
הסיבוכים של תמ”א 38 / איור: ליאב צברי

דירה שעדיין רשומה על שם הקבלן, אף שהיא נמכרה כמעט חצי מאה קודם לכן; 12 יורשים של דירה שלא מסכימים ביניהם וצריך לנהל משא ומתן עם כולם כדי להזיז אבן בדירה; שלל יורשים שפזורים ברחבי העולם ולא ניתן לאתרם; מכתב שמחזיק דייר שהוא "כמו בן" עבור בעל הדירה שנפטר ללא יורשים ולכן הוא טוען לזכויות בדירה; וגם סיפור מוזר על מטר בודד בבניין שרשום על שם אדם שאינו בעלים באף דירה באותו בניין, אך מצליח לעכב פרויקט תמ"א שלם.

אלה הם חלק מהסיפורים המוזרים והמאתגרים שהגיעו למפקחות ולמפקחים על המקרקעין ברחבי הארץ בעת האחרונה, ומראים שלא רק "דיירים סרבנים" שמים מקלות בגלגלים של מיזמי תמ"א 38, אלא שהמציאות לפעמים עולה על כל דמיון.

"בתחום ההתחדשות העירונית מה שמעכב פרויקטים במקרים רבים אלו לא רק דיירים סרבנים", אומר עו"ד זיו גרומן, המתמחה בתחום ההתחדשות העירונית, "אלא גם סיטואציות שונות כגון 'דירת רפאים' - דירה שלא מצליחים לאתר מיהו הבעלים שלה מכל מיני סיבות (כולל הימצאות בחו"ל ביעד לא ידוע); סכסוכי ירושה - הבעלים של הדירה הלך לעולמו ויורשיו מנהלים סכסוך ארוך על הזכויות בדירה ולכן אין עדיין רישום שלה בטאבו; או נכס שבעליו לא פעלו לרישומו על שמם, ולכן הדירה עדיין רשומה על שם בעלים קודם שצריכים לאתר אותו".

לדבריו, "לפני שיזם לוקח על עצמו לבצע פרויקט תמ"א, כדאי לו לערוך בדיקה ראשונית ולאתר היכן עלולים להימצא כשלים שמאוחר יותר יתקעו את הפרויקט או יעכבו אותו. גם בעלי הדירות צריכים לעשות זאת לפני שהם מתחברים בהסכם עם יזם, כדי לא להגיע למצב שאין להם רוב בגלל אותם כשלים".

חולון: 12 יורשים ודירה אחת

עו"ד גרומן נתקל לאחרונה כמייצג בשתי סיטואציות מאתגרות במסגרת פרויקט תמ"א 38 בחולון. מדובר בבניין בן 48 דירות ברח' גאולים 52 בעיר, אשר במסגרת ביצוע תמ"א 38 (חיזוק ועיבוי) אמורות להתווסף אליהן עוד 36 דירות. כשהגלגלים של התמ"א החלו לנוע - 46 בעלים של דירה רצו לקדם את הפרויקט - התברר כי לשתיים מהדירות הללו יש סיפורים ייחודיים, שנפתרו רק באולם המפקחת על המקרקעין.

תחילתו של המסע במהלך שנת 2015, עת התאגדו הדיירים בבית המשותף על מנת להוציא אל הפועל את הפרויקט. מדובר בבניין ישן מאוד שהוקם בשנות ה-60 ומצוי במצב ירוד ביותר, וכמובן ללא ממ"דים. במהלך חיפוש היזם והחתימה על החוזים הנדרשים התברר לדיירים כי אחת הדירות רשומה על שם חברת "נאות כלל", שבנתה את הבניין במקור.

החברה סירבה לחתום על הסכם התמ"א, בטענה כי הדירה נמכרה עוד בשנות ה-60 של המאה הקודמת אבל עדיין רשומה על שם החברה בטאבו כיוון שהרוכשים לא דאגו לעשות העברת בעלות. לאחר שהוגשה תביעה נגד החברה למפקחת על המקרקעין, הציגה נאות כלל טענה שהדירה נמכרה לזוג שהתגרש, עם השנים הבעל נפטר וב-60 השנה האחרונות הדירה עברה לא מעט גלגולים ומתנהלות תביעות בבית המשפט למשפחה בין היורשים. את הפלונטר הזה היה צריך להתיר כדי לאפשר ל-95% מבעלי הזכויות בבניין לקדם את פרויקט התמ"א.

עו"ד גרומן, שמייצג את היזם, הצליח להגיע ליורשים המסוכסכים שהסכימו לחתום על הסכם התמ"א, אבל הבעיה המקורית נותרה בעינה: הדירה רשומה ע"ש נאות כלל, שמסרבת לחתום כי היא טוענת שאין לה זכויות בדירה.

הסיפור הסתיים כשהמפקחת על המקרקעין קבעה שעו"ד גרומן יכול להיכנס לנעלי החברה ולחתום על כל מסמך שקשור לתמ"א במקומה.

בדירה השנייה שעוררה אתגר, בעל הדירה נפטר והותיר אחריו 12 יורשים וגם הערה לטובת אחיו, שלפיה האח זכאי לגור בדירה עד יום מותו. עו"ד גרומן נאלץ לנהל משא ומתן עם כל אחד מהיורשים בנפרד, ובסופו של דבר השיג הסכמה עם שבעה מהיורשים, שחתמו על הסכם התמ"א. באשר לחמשת היורשים שסירבו לחתום קבעה המפקחת כי יש גבול לכל תעלול וכיוון שיש רוב בתוך קבוצת היורשים, ניתן להתקדם גם עם הדירה הזו.

תל אביב: המטר הבודד שמעכב בניין שלם

עו"ד יוסי מוסרי מספר על פרויקט תמ"א 38 של חברת מולטילנד התחדשות עירונית ברחוב שמעון התרסי 21 בתל אביב. במרץ 2018 חתמו רוב דיירי הבניין כנדרש על הסכם מול החברה לשם ביצוע עבודות לחיזוק ושיפוץ הבניין, במסגרת תמ"א.

כדי לקבל היתר בנייה צריך, כמובן, הסכמה של כל הדיירים, אלא שמעיון בנוסח המקרקעין של הבניין התברר כי שטח של מטר אחד בקומת הקרקע של הבניין רשום מאז שנות ה-60 על שם אדם בעל דרכון בלגי, למרות שבפועל אין שום נכס בבניין שרשום על שמו. בנסח המקרקעין צוין כי רישום הזכויות במטר הזה על שם הבלגי הוא תוצאה של פעולת תיקון רישום ולא כתוצאה של מכר או הורשה. אף שהמטר הרשום מתואר בנסח המקרקעין כחלקת משנה 2, בפועל לא קיים בבניין או בקומת הקרקע חלל או חדש של מטר, ואין בבניין כל מחזיק ששמו כשם הבלגי הרשום בנסח. היזם והדיירים החלו לחפש את הבעלים של המטר האחד הזה.

בשלב מסוים התגלה אדם אחד בעל דרכון בלגי בשם הנקוב בנסח המקרקעין. התברר כי הוא לא התגורר כלל בישראל אך הובא לקבורה בישראל בשנת 1993. ב-2018, בחלוף 25 שנה מאז הפטירה, לא הצליחו היזם והדיירים לאתר כל יורש או קרוב הטוענים לזכויות במטר הרשום. לפיכך, פנו הדיירים לאפוטרופוס הכללי כדי שינהל את הנכס העזוב - הזכויות במטר הרשום. לאחר כשנתיים נוספות, ממש לאחרונה, נמצאה אף קרובת משפחה של המנוח מאיטליה שבאמצעותה ניתן היה להסדיר את זכויותיה באותו מטר בודד.

"כעת היא מתנהלת מול בא כוח הבעלים בבניין, בתקווה שיושלם הרישום שלה והיא לא תעשה בעיות. כשיגיעו לשלב של היתר בנייה יצטרכו לפנות למפקחת לאשר את המשך הפרויקט", מסביר מוסרי.

חיפה: שלל יורשים עלומים ברחבי העולם

עו"ד רון ברנט נדרש לפתרון יצירתי בפרויקט תמ"א 38 (הריסה ובנייה) ברחוב זלמן שניאור 19 בחיפה, שנקלע למחסום לאחר שהתברר כי אחת מהדירות בבניין רשומה על שם שני בני זוג שהלכו לעולמם - המנוח נפטר במרץ 74' בישראל ורעייתו נפטרה באוגוסט 97' בארגנטינה. לא ניתנו צווי ירושה והיו להם יורשים פוטנציאלים רבים ברחבי העולם.

במועד שבו ניתנה החלטת הוועדה למתן היתר בנייה לפרויקט, ניתן היה לאתר יורש פוטנציאלי אחד בלבד, נכדם של המנוחים שהתגורר בישראל, אך טרם אותרו יתר היורשים הפוטנציאלים שלא מתגוררים בארץ.

עו"ד רון ברנט. היורשים לא אותרו  / צילום: פאול אורלייב

ברנט: "הוגשה תביעה למפקחת על רישום המקרקעין כדי שתסמיך את בא כוח הבעלים לחתום בשם היורשים הלא ידועים על כלל המסמכים במסגרת העסקה ואולם הסעד המבוקש לא ניתן. בנסיבות אלה, הוגשה בקשה דחופה לבית המשפט לענייני משפחה לפתור את הבעיה, ובמסגרת הליך זה מוניתי (עו"ד ברנט, אל"ו) במינוי חריג כמנהל עיזבון זמני של המנוחים במצב שבו היורשים אינם ידועים".

במסגרת סמכותו הוסמך עו"ד ברנט לחתום בשם יורשי העיזבון על הסכם התמ"א 38, מסמכי השעבוד לבנק המלווה וכל מסמך נוסף לצורך ביצוע הפרויקט. אם, ולכשיינתנו, צווי ירושה בעתיד ביחס לעיזבונות המנוחים, יהיו היורשים בדין זכאים לזכויות בדירה החדשה שתיבנה במסגרת הפרויקט.

הפרויקט הושלם ממש לאחרונה.

אשדוד: הנפטרים והיורשים מאתיופיה

גם עו"ד אבישי שולב, מומחה בעסקאות נדל"ן והתחדשות עירונית, נתקל במקרים רבים שבהם פרויקטים נעצרים לאו דווקא בשל דיירים סרבנים בהגדרה, כאלה שמבקשים לעצמם טובות הנאה מפליגות, אלא עקב נסיבות מורכבות של הנכס. לדבריו, "המקרים המורכבים יותר, הם דווקא במקום שבו הדייר מעוניין לחתום ותומך בפרויקט, אולם קיימים חסמים בירוקרטיים חיצוניים שלא מאפשרים להתקדם. בניינים שעדיין רשומים במושע (בעלות מחולקת) ולא כבית משותף, מקרים שבהם קיימת הצמדה של חלק מהגג לדירה ספציפית, החתמה של יורשי-יורשים שעולה קושי לאתרם או בעיות רישום מורכבות - כל אלו הם מקרים שבהם לא תמיד ניתן יהיה לקבל פתרון במסגרת ההליך של פנייה למפקחת, וכאן יידרש פתרון יצירתי".

שולב מספר על פרויקט תמ"א 38 באשדוד, שאת דייריו הוא מייצג: "אחת הדירות שם רשומה על שם שלושה אנשים בחלקים שווים - בני זוג, ואמה המנוחה של האישה. המנוחה נפטרה לפני שנים רבות אבל נותרה רשומה כבעלים של שליש מהדירה. המנוחה הותירה אחריה כמה יורשים. אחד מהם, בנה, נפטר אף הוא והותיר אחריו שבעה יורשים, שלושה מהם מנותקי קשר באתיופיה".

הצדדים נדרשו למנות מנהל עיזבון זמני לעיזבון הבן היורש המנוח. "נדרשנו לקדם את הפרויקט באמצעות מנהל העיזבון, שיוכל לעשות פעולות בשם היורשים העלומים, כולל חתימה על ההסכם וכל הקשור ביישום הפרויקט. פנינו למפקחת על המקרקעין, התמנה מנהל עיזבון, חתם על הכול, וכעת הפרויקט בשלבי ביצוע מתקדמים".

תל אביב: הדייר שהוא כמו "בן"

עו"ד דוד בסון ממשרד הרטבי, בורנשטיין, בסון, מספר שלא רק יורשים טוענים לזכויות בנכסים. "לפני כשנתיים טיפלנו בפרויקט בבניין בתל אביב, ובמהלך איסוף החתימות מהדיירים התברר שאחד הדיירים באחת הדירות אוחז במכתב מבעלי הדירה על כך שהם אהבו אותו והתייחסו אליו כמו הבן שלא היה להם, ולטענתו לכאורה הוא אמור לרשת את הדירה לאחר שהבעלים נפטרו (לא היו להם יורשים), אבל לא היה לו מסמך שמוריש לו את הדירה באופן רשמי".

הסיפור נגמר רק כשהבן-הלא-ביולוגי רכש חלק מהדירה, ואז ניתן היה לקדם את פרויקט התמ"א.

בסון: "היה צורך לערב את היועמ"ש וזה נגמר בפשרה שלפיה הוא חלק קנה מהדירה. נדרש שם מינוי מנהל עיזבון זמני והוא חתם על חוזה המכירה, כדי לעזור לעיזבון לקדם את העסקה".

ההליך אצל המפקחת: "הרבה פעמים ניתן פס"ד באותו יום"

רבים מההליכים נגד דיירים סרבנים ובעניינים אחרים מגיעים ללשכות המפקחות והמפקחים על המקרקעין, הפועלים ב-12 ערים בארץ. על פי אתר משרד המשפטים, "בסמכותם השיפוטית לדון ולפסוק בסכסוכים בין בעלי דירות בבתים משותפים ובדיונים בסכסוך. מוקנות להם עפ"י החוק, כל הסמכויות שיש לשופט בית משפט שלום הדן בתביעה אזרחית". ערעור על החלטות שלהם מוגש לבית המשפט המחוזי.
"מלבד המקרה 'הקלאסי' - תביעה כנגד 'דייר סרבן' - קיימים מקרים שבהם "הצד שלא ניתן לקבל את הסכמתו הנדרשת איננו סרבן, אלא קיימת מניעה אחרת והמפקחים על רישום המקרקעין נדרשים להעניק סעד המאפשר את מימוש העסקה", אומר עו"ד רון ברנט.

"הליך אצל המפקחת מהיר מאשר בבית המשפט ומסתיים - בוודאי בתביעות דחופות - בתוך חודשים ספורים", אומר עו"ד ברנט. "הרבה פעמים ניתן פס"ד באותו היום. לא מדובר בסוגיה שזקוקה לפרשנות. ברגע שמתקיימים התנאים על פי הוראות החוק, הבירור הנדרש לא דורש דיוני הוכחות.

"גישת המפקחים היא שהצורך בחיזוק מבנים דחוף והפרשנות המתבקשת היא למצוא את הפתרונות המשפטיים הנכונים כדי להוציא את הפרויקט לפועל. אי-מימוש הפרויקט משמעו העמדת בעלי דירות בסיכונים לנזקים הכבדים שצפויים להם בעת רעידות אדמה. הם תמיד מעודדים מציאת פתרונות יצירתיים למימוש פרויקטים".

לדברי עו"ד יוסי מוסרי, "המפקח על הבתים המשותפים הוא ערכאה מקצועית בעלת מומחיות במקרקעין, ולכן יש לה יתרון משמעותי בהכרעה בסכסוכים ובחילוץ פרויקטים שתקועים ומתקשים לצאת אל הפועל לאור הצורך בהסכמת כלל הדיירים טרם קבלת היתר בנייה".

ולמרות זאת, זה לא תמיד פשוט. "לא מעט פרויקטים מתעכבים בגלל סוגיות זניחות", אומר מוסרי. "זכות הקניין חשובה אבל לטעמנו יש לשקול שינוי החוק כך שלא תידרש הסכמה של 100% בעלי הזכויות לצורך הוצאת ההיתר בפועל במקרי קיצון כגון כאשר יש מטר שהבעלות עליו לא ידועה".

עוד כתבות

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל