גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדולר ירד מתחת ל-3.3 שקלים; תל אביב ננעלה בירידות

מדד ת"א 35 נחלש ב-0.2% מדד ת"א 125 איבד 0.3% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.5% ● בזק קפצה 4.9%, אופקו זינקה 7.2%, דיסקונט עלתה 0.9%, בז"ן נחלשה 2.8% וטבע איבדה 1.8%

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:50

הדולר ממשיך להיחלש מול השקל זה היום החמישי ברציפות. לאחר ששערו היציג של הדולר נקבע על 3.3 שקלים, ממשיך המטבע האמריקאי להיחלש והוא עומד עתה על 3.28 שקלים. החלשות הדולר לא מיטיבה עם הייצואנים, ונציין כי לאחרונה עלה הייצוא של קטר המשק - ענף ההייטק, שצפוי לסבול מחוזקת השקל.

17:27

בניגוד לעליות הנרשמות בבורסות העולם, יום המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בירידות שערים במדדים המובילים: מדד ת"א 35 נחלש ב-0.2% מדד ת"א 125 איבד 0.3% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.5%.

מבין המדדים הענפיים, בלטו בעליות מדד ביומד שהוסיף 1.4% ומדד תקשורת ו-IT שהתקדם ב-1%. עוד בעולים: מדד ביטוח הוסיף 0.6% ומדד פיננסים התקדם ב-0.4%. בצד השלילי, מדד נדל"ן נחלש ב-1%, מדד נפט וגז נסוג ב-1% וכך גם מדד ת"א טכנולוגיה. מדד הבנקים ננעל כמעט ללא שינוי, מהצד השלילי.

15:40

הבורסה עברה למגמה שלילית: מדד ת"א 35 נחלש ב-0.1%, מדד ת"א 125 נסוג ב-0.2% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.5%

15:20

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 מוסיף 0.2%, מנגד מדד ת"א 90 משיל 0.3%. מדד הבנקים נסחר ללא שינוי. 

מזרחי טפחות מאבדת 1%, מבנה יורדת ב-1.7%, עזריאלי יורדת ב-1.5%, בזק עולה ב-2.9% לאחר הדוחות שפורסמו אתמול בערב. אבוג'ן מזנקת ב-16.7%.

נובה  הודיעה היום על השקת Nova ELIPSON, פתרון למדידת חומרים בתהליך ייצור שבבים, כגון לחץ, מתח ותכונות פני-שטח בשבבים מסוגים שונים. Nova ELIPSON היא מערכת חדשה שכבר מותקנת אצל מספר לקוחות והחברה מצפה להכיר בהכנסות כבר ברבעון הרביעי של 2020.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-850 מיליון שקל.

12:30

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 נסחר בעלייה של כ-0.1% ומדד ת"א 90 נסוג בכ-0.5%. מחזור המסחר מסתכם בכ-525 מיליון שקל. 

רפי גוזלן, כלכלן ראשי בבית ההשקעות אי.בי.אי, מציין היום בעקבות הודעת בנק ישראל אתמול כי "באופן כללי האינפלציה ושער החליפין ממשיכים לקבל משקל נמוך יחסית בהחלטות של הוועדה המוניטארית. עם זאת, נוכח הייסוף האחרון בשקל, שבה הוועדה לניסוח שאיפיין בעבר את נושא שער החליפין ולפיו "המשך הייסוף עלול לפגוע ביצוא, והוא צפוי לפעול להאטה נוספת באינפלציה". ירידת המדרגה בהיקף רכישות המט"ח בספטמבר-אוקטובר אותתה על כך שעל רקע נתוני יצוא טובים יחסית, הבנק מסתפק ביציבות יחסית בסל. החזרה למעורבות גבוהה יותר בימים האחרונים מצביעה על כך שהבנק מוסיף לכך ניסיון לבלום ירידה מתחת ל-3.30 שקלים לדולר, אך ניראה כי במידה והיחלשות הדולר בעולם תתגבר, הדגש יהיה על יציבות יחסית בשקל-סל".

במבט קדימה, כותב גוזלן, "החדשות הטובות מהעולם בנגע לחיסונים בהחלט מעודדות, אך קיימת עדיין אי ודאות לגבי יעילותם ועיתוי החיסון הנרחב של האוכלוסייה. נוכח אי ודאות זו, ובהתחשב בחולשה הצפויה לאפיין את הפעילות בתקופה הקרובה, המדיניות תמשיך להיות מרחיבה לפרק זמן ממושך, לפחות עד שיושג שיפור של ממש במצב המשק". 

11:00

מגמה מעורבת בבורסה, כשמדד ת"א 35 נסחר בעלייה של כ-0.3% ומדד ת"א 90 נסוג בכ-0.8%. 

מניית קאנומד  הפועלת התחום אספקת מוצרי קנאביס, בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה דיווחה היום כי הגיעה להבנות מסחריות עם רשת סופר פארם , המפעילה כ-55 בתי מרקחת המנפקים קנאביס רפואי. על פי ההבנות בין הצדדים, קאנומד תספק מוצרי קנאביס רפואי, לרבות תפרחות יבשות של קנאביס לשימוש רפואי, לבתי מרקחת של סופר פארם.

קרן הריט למגורים מגוריט  רכשה 90 דירות חדשות תמורת כ-230 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על שלוש עסקאות לרכישת דירות ברמת השרון, בבת ים ובירושלים, מרביתן לאכלוס מיידי.

10:05

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, כשמדדי המניות המובילים מתקדמים ב-0.5%-0.7%. 

עליות בולטות רושמות מניות בזק, קבוצת דלק , אופקו, נובולוג  וקרסו. 

לאחר הודעת הריבית של בנק ישראל אתמול, מציין הבוקר רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, כי "בסך הכל ההודעה שדרה המשכיות ושילבה אופטימיות זהירה לגבי המשק במבט לשנה הבאה, יחד עם המשך מחויבות של בנק ישראל לנקוט מדיניות מוניטרית מרחיבה ואף להעמיק אותה אם יהיה צורך. עם התקרבות עונת הדוחות לסיומה, יעבור שוק המניות המקומי להתמקד בסוגיות הבוערות אחרות ובראשן - האפשרות שהממשלה תגיע בקרוב לסופה (בדרך של ההצעה לפרקה, או בדרך של אי העברת תקציב בהמשך החודש). כמו כן יתמקדו המשקיעים בתחלואה המקומית, ששוב מעלה ראש וחוזר השיח על סגר שלישי, כולל אמירות של ראש הממשלה ושר הבריאות בנושא".

"המשך תיסוף השקל מעיב גם הוא על הסקטור היצרני ועל הייצוא, אם כי עד כה נראה כי השלכותיו על הפעילות הכלכלית אינן גדולות. עקב כך, ומשום שגם בחו"ל מוטרדים בעיקר מהתחלואה הגבוהה שם, אני צופה שהמסחר בחודש דצמבר יהיה עצבני ותנודתי מהרגיל, תוך מעקב של השווקים הן אחר הנעשה בחו"ל והן במישור הפוליטי אצלנו. עוד תשפיע על הדריכות ההמתנה להחלטת מפיקות הנפט הגדולות, ובראשן רוסיה וסעודיה, האם להאריך את קיצוצי המכסות בפגישתן היום ומחר. יכולות להיות לכך השפעות חזקות על כיוון מחירי הנפט בהמשך השבוע, לאחר מהלך העליות שביצע בתקופה האחרונה" כותב מנחם.

09:00

בשוק המטבעות נסחר הבוקר הדולר ביציבות סביב 3.307 שקלים והאירו נחלש בכ-0.3% סביב 3.955 שקלים.

08:00

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה

1. צפי לפתיחה חיובית בבורסה

יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית. זאת, לאחר שאתמול ננעל המסחר בירידות בהובלת מדד הבנקים שצנח בכ-2.5%. גם בוול סטריט ננעל המסחר במגמה שלילית.

המניות הדואליות חזרו עם פערים מעורבים - טבע  עם פער שלילי של כ-1.8% ומנגד אופקו בולטת עם פער חיובי של כ-10% ואבוג'ן כ-14% והן צפויות לעלות היום. 

2. עליות באסיה ובחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית, לאחר שבסין פורסמו היום נתוני מאקרו חיוביים. במסחר החוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.7%-0.9%.

מדד מנהלי הרכש של מרקיט לסקטור התעשייה בסין הגיע בנובמבר לרמה של 54.9 נק' - הנתון הטוב ביותר בעשור האחרון.

3. עונת הדוחות הסתיימה - ירידה חדה ברווחי בזק

עונת הדוחות לרבעון השלישי הסתיימה. בזק  דיווחה אתמול כי הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2020 הסתכם בכ-26 מיליון שקל, בהשוואה לכ-177 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד, ירידה של כ-85.3% . הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ-289 מיליון שקל בהשוואה לכ-207 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד, עלייה של כ-39.6%. 

4. שינוי במתווה הקניונים 

אחרי הביקורת החריפה, קבינט השרים לקורונה אישר בלילה במשאל טלפוני לתקן את מתווה פיילוט הקניונים. במסגרת התיקון שונו ההגדרות למספר הלקוחות המותר בחנות וליחס המותר בין שטח הקניון לכמות הלקוחות שיוכלו לשהות בו. כך, בנוגע לתפוסה המרבית המותרת בשטח הקניון, נקבע כי התפוסה תשתנה מיחס של אדם ל-7 מטרים רבועים, ליחס של אדם ל-15 מטרים רבועים.

בנוגע לשטח שבחנויות עצמן, ייקבע כי בנוסף לכלל החל בתקנות העיקריות (לפיו התפוסה תהיה לפי יחס של אדם ל-7 מ"ר ועד 10 אנשים), בחנויות "גדולות", שגודלן עולה על 150 מ"ר, התפוסה המירבית תהיה ביחס של אדם ל-15 מ"ר (וללא קביעת 'תקרה מספרית' על מספר השוהים)

5. הביטקויון מתקרב ל-20,000 דולר

ולסיום, הביטקוין נסחר כעת ברמה של 19,430 דולר. אתמול הגיע מחיר הביטקוין בבורסות הקריפטו עד לרמה ממוצעת של 19,735 דולר - רמתו הגבוהה ביותר מאז דצמבר 2017. ברמה זו, רחוק הביטקוין פחות מ-2% משבירת שיא כל הזמנים, 20,089 דולר, שאותו קבע ב-17 בדצמבר 2017. 

שגיא בקשי, מנכ"ל חברת Coinmama הישראלית, שמספקת שירותי קנייה ומכירה של מטבעות קריפטו, אינו מופתע מהאפשרות שביטקוין עומד לשבור את שיא כל הזמנים שלו. לדבריו, "ביטקוין הוא הזהב החדש, והתנועה העולמית לעברו תימשך בקצב מסחרר. אף שהוא קיים מאז 2009, ביטקוין עדיין נחשב לרעיון חדש ולאחת ההמצאות החשובות של המאה ה-21. היצע המטבע נמוך וכך ימשיך להיות, כשביטקוין אחד לעולם יהיה שווה ביטקוין אחד ומעליו חסם של 21 מיליון מטבעות". 

ובארץ, הדולר נחלש אתמול ונסחר סביב רמה של 3,304 שקלים, שפל של 12 שנים. 

עוד כתבות

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

אפס ק"מ, מלאי גדול ופחות חשמליות: השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג–אין, הסינים כבשו את השוק ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

דיווח: חברת הסייבר הישראלית ארמיס במגעים למכירתה תמורת 7 מיליארד דולר

ארמיס הישראלית במגעים למכירתה לחברת ServiceNow האמריקאית תמורת עד 7 מיליארד דולר - כך מדווח בלומברג ● לפי הדיווח, העסקה עשויה להיות מוכרזת בימים הקרובים

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, שהמטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב–30% או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

דיווח: הקרע שנחשף בציר הפרו-איראני - וההאשמות הקשות נגד חמאס

שנה לאחר נפילת משטר אסד ובצל המכות שספג המחנה הפרו-איראני בזירות השונות, נחשף קרע עמוק בתוך "ציר ההתנגדות" ● חיל האוויר אישר שחוסל המחבל זכריא יחיא אל-חאג' ששימש כבכיר בארגון הטרור במרחב ג'ויא שבדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

רגע לפני שהחשמל שוב מתייקר: אילו הנחות מציעות הספקיות הפרטיות?

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

חיפה. הובילה את מכירת הדירות בתקופת חגי תשרי האחרונים / צילום: Shutterstock

היצע הדירות על המדף מתחיל לרדת - לראשונה זה שלוש שנים וחצי

היצע הדירות החדשות הלא מכורות ירד לראשונה מאפריל 2022, מה שעשוי להעיד על כך שהקבלנים התחילו להוריד את הרגל מהגז ● במקביל, מבצעי "דירה בהנחה" שימרו את מיקומה של חיפה בראש טבלת המכירות הארצית בחודשים אוגוסט־אוקטובר, יותר מתל אביב וירושלים

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית שדורג שני ברשימה היוקרתית של פורבס ● נשיא המדינה השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט וקפיטוליס ● אירועים ומינויים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; החוזים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות

המכירות הקמעונאיות בסין עלו ב-1.3% בחודש האחרון לעומת שנה קודם, הרבה מתחת לתחזית ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט ● פערי הריביות בעולם מעוררים תסיסה בשוק המטבע, בעיקר בשווקים המתעוררים • "רוטציה סקטוריאלית גדולה" - בתי ההשקעות בארה"ב מסמנים את ההזדמנות הבאה בוול סטריט

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"