גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכרטיסים לאוסקר עד סרטונים ותרומות: הדרכים היצירתיות של רוכשי דירות להתבלט בתור

כששוק הדיור בארה"ב בשיא של עשור, הרוכשים מנסים לחשוב על דרכים יצירתיות לגרום להצעות שלהם ללכוד את תשומת-הלב של בעלי הנכסים

בית בלוס אנג'לס / צילום: Shutterstock
בית בלוס אנג'לס / צילום: Shutterstock

לאחר שנה שבה חיפשו דירה באוקלנד, קליפורניה, ג'ק הירש (מנכ"ל חברת טכנולוגיה) ואשתו קיי הירש מצאו בנובמבר את המקום המושלם למשפחתם המתרחבת - בית מקסים בסגנון שנות ה-30, בן שלושה חדרים, בשכונה ידידותית למשפחות בפאתי העיר. הייתה רק בעיה אחת: כמו בהרבה מקרים ב-2020, היו מתחרים רבים על הבית.

כדי שההצעה שלהם תבלוט בתוך מלחמת התמחור של הרוכשים הפוטנציאלים, מינפה הירש את הידע הנרחב שלה במוזיקה. היא הייתה בטוחה שגם המוכרים הם חובבי רוק. כשעשתה עם בעלה סיור בבית, ראתה תקליטים של B-52s, ניל יאנג ו-U2, מערכת תופים, גיטרה ומקלדת. הבעלים הציגו בגאווה קופסה שבה כל הכרטיסים ששמרו מהופעות ישנות. הירש זיהתה הזדמנות.

ההצעה הראשונה שהגישו הייתה בגובה 1,450,138 דולר בדיוק. לסוכן המשכנתה זה נראה ספציפי באופן מוזר; המספר 138 בסוף ההצעה היה רפרנס לשיר "אנחנו בני 138" של להקת המיספיטס, אמרה הירש. ההצעה השנייה שהציעו הייתה בגובה 1,471,979 דולר, רפרנס לשיר "1979" של הסמשינג פמפקינז. ההצעה האחרונה, בגובה 1,486,753.09 דולר, רפרנס לשיר "867-5309 Jenny" של טומי טוטונה מ-1981, הייתה הזוכה. העסקה נסגרה בהצלחה.

"חשבתי שזה לונג שוט אבל אולי, רק אולי, הם יבינו את הרמזים", אמרה הירש, בת 33. היא ובעלה בן ה-37 ניסו לפני כן להגיש הצעה על בית וכמעט ויתרו על החיפוש. "ניסינו לדבר אליהם דרך המספרים".

כמו אמריקאים רבים הרוכשים בתים, בני הזוג הירש הרגישו שהם צריכים להיות יצירתיים כדי ללכוד את תשומת-הלב של המוכרים. חלפו הימים שניתן היה פשוט לכתוב מכתב מהלב על כמה אוהבים את הבית, אומרת הסוכנת של בני הזוג, קייט נורטון מחברת Redfin. כששוק הדיור האמריקאי נמצא במצב הכי לוהט מזה שנים, קונים חושבים מחוץ לקופסה על דרכים להפוך את ההצעות שלהם למושכות יותר, אמרה נורטון.
"ברור שהמחיר הוא הגורם החשוב ביותר. אך אם ההצעות קרובות, זה יכול להיות מה שיקבע", אמרה.

השוק מזמן לא היה מאתגר כל כך לרוכשים. באוקטובר, ביקוש חזק הביא את מכירות הבתים לשיא של 14 שנים. מדד S&P קייס שילר, העוקב אחר מחירי הדיור הממוצעים במרכזים עירוניים ברחבי ארה"ב, עלה ב-8.4% בשנה שנגמרה באוקטובר, מעלייה שנתית כוללת של 7% בשנה שנגמרה בנובמבר. בשווקים שונים נכסים מקבלים הצעות רבות ונמכרים הרבה מעל המחיר המבוקש.

"זה תהליך מתיש ולעתים שובר לב", אמרה מנכ"לית השיווק אנדריאה קיסלינג, בת 40 מלוס אנג'לס, על החיפוש של משפחתה אחר בית. "היו שלושה או ארבעה בתים שממש רצינו ולא השגנו. בעלי, שהוא מעצב, כבר התחיל לתכנן איך לחלק את החללים ואז גילינו שההצעה שלנו לא התקבלה".

קיסלינג מספרת שהיא ובעלה בראד, בן 42, חיפשו באופן נואש בית גדול יותר. הם סיירו בלא פחות מ-50 דירות בלוס אנג'לס. הם הגישו 16 הצעות, לעתים גבוהות, ועדיין נעקפו. כשסוף סוף מצאו בקיץ את בית חלומותיהם, בן שלושה חדרים עם בריכה באזור נורתרידג', שאמור היה לעלות 725 אלף דולר, הם ידעו שכדי להשיג אותו יצטרכו לתת את הכול. "היינו מגיעים לסיורים והיה תור של אנשים שהגיעו לפנינו. הבתים האלה קיבלו 30 או 40 הצעות, חלקן 100 אלף דולר מעל המחיר המבוקש", אמרה קיסלינג.

מזכרות שהיו פזורות ברחבי הבית הצביעו על כך שהמוכרים הם חובבים של סרטי הארי פוטר, אז קיסלינג החלה לערוך סרטון עם מוטיב של הארי פוטר בניסיון לשכנע את המוכרים למה הם צריכים לבחור דווקא בהצעה הזו.

הסרטון נפתח עם המוזיקה של הסרט וכותרות עם הכיתוב: "משפחת קיסלינג". אחר כך נראים קטעים שבהם המשפחה מתלהבת מהבית ורואים צילומים שבהם נראים ההורים והילדים מבקרים באטרקציה הקשורה לספרים או קטע שבו ההורים מקריאים את הספר לילדיהם. בני הזוג סיימו את הסרטון בהבטחה לקנות למוכרי הנכס כרטיסי VIP לסיור בהוליווד אם יקבלו את ההצעה.

למרבה הצער, המוכרים אפילו לא הזכירו את העובדה שקיבלו את הסרטון. הם בחרו בהצעה גבוהה יותר, של 800 אלף דולר. קיסלינג אמרה שהמשפחה לא מיואשת. "אם לא משחקים לא מנצחים, לא? ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו".

סוכן הנדל"ן כריס פורסטנבורג מחברת נורמנד אומר שהטקטיקות האלה לעתים מצליחות ולעתים לא. פורסטנברג מספר שאחד מהלקוחות שלו צירף פעם להצעה הבטחה להשיג כרטיסים לטקס האוסקר. המוכר בחר בהצעה אחרת, גבוהה יותר. פורסטנברג אומר שתרגילים כאלה עובדים רק כשצריך להתיר תיקו בהתמחרות ולעתים קרובות מדובר בגורם הקובע עבור הקונה.

טקס האוסקר / צילום: Shutterstock

"היה להם סיכוי להתחכך עם הכוכבים המפורסמים אבל בסופו של דבר זה הוחלט בגלל הסכום", אמר.

לפעמים, הקונים מגזימים. מרי לו וורץ מחברת הנכסים Maison בצ'רלסטון, קרוליינה הדרומית, מספרת שלאחרונה ייצגה זוג רופאים מניו יורק שהתלהבו מבית שראו באינטרנט, במחיר 1.2 מיליון דולר. בעלי הדירה, בת ארבעה חדרים באזור מאונט פלזנט, הסכים להצעה אחרת. "הם היו מאוד מאוכזבים", סיפרה.

בניסיון לזכות בדירה, הם עשו הצעה בלתי רגילה: בנוסף להתחייבות לשלם 10,000 דולר יותר מכל הצעה מתחרה, הם הציעו לתת למציע ההצעה הזוכה 25 אלף דולר כדי שייסוג ממנה ואפילו אמרו למוכר, שאשתו נפטרה לאחרונה מסרטן, שיתרמו 30 אלף דולר לבית חולים המתמחה בטיפול בחולי סרטן בניו יורק. הצעת הרופאים לא התקבלה, אמרה וורץ. המוכר רצה לכבד את ההבטחה שלו לקונה השני.

עבור משפחת הירש מאוקלנד, ההצעות המוזרות המצטטות שמות שירים עבדו מצוין. המתווכת אמרה שהם קיבלו הזדמנות להציע הצעה שלישית משום שהמוכרים נהנו מכושר ההמצאה שלהם. העסקה נסגרה על בדיוק 1,486,753 דולר. למרבה הצער מערכת התיוג השמיטה את 9 הסנטים שהשלימו את שם השיר.

כשג'ק הירש רצה לעשות סיור מהיר של הנכס אחרי הקנייה, הוא נתקל האחד הבעלים, שהיה באמצע אריזות. "הוא אמר, 'אני חייב לשאול אותך: ה-138, זה היה רפרנס למיספיטס?'" נזכר הירש. מסתבר שהדוד של המוכר היה פעם מתופף הלהקה. אחר כך, סיפר הירש, קיפל המוכר שרוולים. על הזרוע שלו היה קעקוע של הסמשינג פמפקינז.

עוד כתבות

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026 / צילום: AP

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026

בדרך אליכם: אייפונים מתקפלים, רובוטים ביתיים, טכנולוגיה לקריאת מחשבות ומכוניות־על חשמליות, לצד אתגרים שמציבה הבינה המלאכותית בתחומי הבריאות והסייבר

גרינלנד / אילוסטרציה: ap, Evgeniy Maloletka

התוכנית האירופית: להציב חיילים מהיבשת בגרינלנד נגד השתלטות טראמפ

לאחר שהנשיא האמריקאי החריף את הרטוריקה בנושא גרינלנד בימים האחרונים, מדינות אירופה שוקלות לשלוח חיילים למדינה ● ראש ממשלת בריטניה שוחח על כך עם מנהיגים נוספים, בגרמניה פוליטיקאים ואנשי ציבור קוראים לבצע את המהלך ובדנמרק איימו על סופה של נאט"ו: "הנשיא האמריקאי שינה את כללי המשחק"

''חץ מוילן''. קיבל הכרה ציבורית / צילום: Shutterstock

הגאון שבאמצעות המצאה אחת פשוטה חסך לנו מבוכה בתחנת הדלק

ביום גשום בדטרויט מהנדס של פורד עשה טעות, נספג כולו במים - ואז עלה במוחו רעיון ● נדרשו עשרות שנים עד שקיבל קרדיט על החץ שהפך למושא קנאתה של תעשיית הרכב

הבנקאי האפל שהלבין הון לצפון קוריאה / צילום: ap, Vladimir Smirnov ,Gavriil Grigorov

כיצד סייע לכאורה בנקאי חמקמק לזרימת הכסף הלא חוקי אל צפון קוריאה

ה- FBI מציע פרס של 7 מיליון דולר עבור תפיסתו של סים היון סופ. עבודתו, על פי גורמים אמריקאים, חיונית למשטרו של קים ג'ונג און

''יאפא''. התנגשות / צילום: רם שוויקי, באדיבות כאן 11, מובי פלוס הפקות

עוד אירוע ירי ביפו: "יאפא" של כאן 11 מציפה את המתיחות שקיימת בעיר

הדרמה החדשה שעלתה לתאגיד מציעה הצצה לחיים המשותפים ביפו דרך מערכת יחסים בין ערבי ליהודיה ● היחסים המורכבים נבחנים לאור המתיחות הכללית שקיימת בעיר

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: מייסדי נקסט ויז'ן מכרו מניות ב-345 מיליון שקל, וזו הרוכשת

אחרי זינוק של 260% בשנה האחרונה מייסדי החברה הביטחונית מוכרים נתח נוסף ביצרנית המצלמות המיוצבות ● מאז ההנפקה מימשו המייסדים מניות בהיקף של מעל מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה מגלה: בכמה קפץ מחזור המסחר ביום שישי האחרון לעומת ימי ראשון

פעילות המשקיעים הזרים היוותה כרבע ממחזור המסחר שעמד על 1.9 מיליארד שקל – כ-26% מעל המחזור הממוצע בימי ראשון אשתקד ● מחזור המסחר היומי הממוצע בשבוע החולף טיפס ל-4.7 מיליארד שקל

אקספנג G6 פרפורמנס 2026 / צילום: יח''צ

החל מ-205 אלף שקל: הקרוס-אובר החשמלי הזה עבר שדרוג מקיף

השדרוג המקיף שעבר הקרוס־אובר החשמלי אקספנג G6 פרפורמנס שמר על העיצוב, אבל העניק לרכב שיפור משמעותי באיכות, בעידון וביכולת הדינמית ● המחיר עדיין אטרקטיבי אבל התחרות העיקרית היא מול דגמי פלאג־אין חדשים

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026

בודקים את המיתוס. ילידי אמריקה / צילום: איור: ספריית הקונגרס, ויקיפדיה

אמריקה הייתה שלווה עד בוא האדם הלבן? המציאות הייתה יותר מורכבת

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לפי הוליווד, העולם החדש הושחת ע"י אירופה, אלא שגם לפניה לא הכל התנהל בהרמוניה

כורדים סורים מפגינים נגד המשטר בחסכה, השבוע / צילום: Reuters, Orhan Qereman

המחאות באיראן עלולות לפגוע באינטרסים הישראליים בסוריה

בעוד שהקשב הבינלאומי מופנה לאיראן ולוונצואלה, טורקיה שולחת כוחות צבאיים לשטח מדינת החסות סוריה - והמיעוט הכורדי מבין שזהו חלון הזדמנויות מסוכן ● המונים התקבצו היום בשערי בסיס אמריקאי בחיפוש אחר הגנה מפני ארדואן, אך וושינגטון שומרת בינתיים על שתיקה

התותח הישראלי החדש שיודע להתמודד עם האיום האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מגזין אמריקאי טוען שהתותח החדש של אלביט יכול לתת מענה לטילים מאיראן, האם המחאה באיראן יכולה להפיל את המשטר, וישראל וחמאס בדרך לעימות נוסף • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

מנכ"ל ענקית הנפט אקסון לטראמפ: "ונצואלה לא ראויה להשקעה"

בפגישה בבית הלבן עם מנכ״לי ענקיות האנרגיה האמריקאיות ביקש טראמפ להזרים כ-100 מיליארד דולר לתעשיית הנפט של ונצואלה ● אולם הבכירים הגיבו בספקנות: למרות רזרבות הנפט העצומות, בעיני התעשייה ונצואלה עדיין מחייבת שינויי עומק לפני שיוזרמו אליה מיליארדים ● מנכ״ל אקסון אמר: "חזרה נוספת לונצואלה מחייבת שינויים משמעותיים"

בניין ידיעות אחרונות בראשון לציון / צילום: כדיה לוי

הקיצוצים במערכות החדשות: פיטורים בידיעות אחרונות, 46 פורשים מרצון ב-i24NEWS

בידיעות אחרונות עוברים לשלב השני בהסכם שנחתם לפני כשנה וחצי ומתכוונים לקצץ כ-18 עובדים ● 46 עובדים ב-i24NEWS החליטו לפרוש מרצון לאחר שבערוץ הודיעו על החלפת הבעלים ● האירועים האחרונים מעידים: שינויים עמוקים עוברים על שוק התקשורת בישראל

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

תושב חוץ קנה בית בקריית גת במחיר גבוה במיוחד

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

פייסבוק / צילום: Shutterstock

הונאות ההשקעה ברשת עולות מדרגה - זו ההודעה המחשידה

נוכלים פתחו פרופילים מזויפים בפייסבוק ובמסנג'ר והתחזו לכתב שוק ההון ולמגיש פודקאסט "כסף בקיר" של גלובס, בניסיון לקדם קבוצות השקעה פיקטיביות ● בתגובה ראשונית לפניית העיתון, קבעה מטא כי אין הפרה של כללי הקהילה

איתמר אבירן על רקע היקב שלו. ''אני משקיע אין סוף מאמץ בכרם כדי להביא את הפרי הכי טוב שאני יכול'' / צילום: טל להב

הקסם של יקב צור: בתל גזר יש יינן שהוא גם כורם, ואי אפשר לפספס את איכות העשייה שלו

בימים אלה מושלמת הקמתו של יקב חדש המשמר מסורת חקלאית בת מאות שנים ● זוהי הגשמת חלום עבור איתמר אבירן, שמלווה את התהליך לאורך כל שלבי הייצור: "חשוב לי לשמור על המובחנות ועל חותם המקום"

סניף של הרשת בעופר הקניון הגדול פתח תקווה / צילום: יח''צ

בלי קמפיינים ובלי רעש: מאחורי הקאמבק השקט של רשת סינבון לישראל

כשנתיים אחרי שחזרה לישראל, רשת המאפים האמריקאית מציגה פדיונות חריגים של כחצי מיליון שקל בחודש לסניף ● הזכיין הקודם נזכר איך טיל אחד באילת מוטט את הניסיון הקודם ● אבל המנכ"ל הנוכחי מסביר למה האסטרטגיה של "קודם פריפריה" ובנייה הדרגתית של קהל בקניונים מוכיחה את עצמה ● היעד: 30 עד 40 סניפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אלפאבית התקרבה לשווי של 4 טריליון דולר

מספר המשרות החדשות בארה"ב נמוך מהצפי; שיעור האבטלה ירד ● באירופה מתבשלת עסקת ענק שתיצור את חברת הכרייה הגדולה בעולם: ריו טינטו עומדת לרכוש את גלנקור הבריטית ● מחירי הנפט עולים בעקבות המתיחות הגאו-פוליטית בין ארה"ב לאיראן

גבי ויסמן, יורם זלינגר, אורן הולצמן / צילום: נובה, ולנס סמיקונדקטור, יח''צ

חברת השבבים הישראלית שזינקה בכ-60% ביום אחד בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● חברת השבבים הישראלית ולנס קפצה בכ-60% ביום שישי, ייתכן שבעקבות ציוץ שהצביע על פרסום שגוי לגביה באחד האתרים הכלכליים ● נובה עלתה לשיא כל הזמנים ● ואודיטי טק ירדה לשפל של מעל שנה, אך האנליסטים חיוביים לגביה