גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם שיעור של כ-100% אצל בני 60 פלוס: כך הפכה קרית שמונה לכוכבת חיסונים

עם שיעור התחסנות של כ-100% אצל בני 60 ומעלה, קרית שמונה מככבת בצמרת הטבלאות של הערים המחסנות בישראל ● קמפיין לעידוד התחסנות בהשתתפות ותיקי העיר, מוקד טלפונים שהזמין תושבים להתחסן, אפליקציה עירונית וקבינט קורונה מקומי ● כל אלו הביאו את קרית שמונה להתברג בין הערים המובילות בחיסון כלל האוכלוסיה בכל הגילאים

אולם הספורט שהפך למתחם חיסונים / צילום: דוברות עיריית קרית שמונה
אולם הספורט שהפך למתחם חיסונים / צילום: דוברות עיריית קרית שמונה

בין 12 הרשויות המקומיות שהגיעו השבוע לראש טבלת שיאניות ההתחסנות של ישראל - עם 100% התחסנות בקרב בני 60 פלוס (במנה הראשונה) - נמצאת גם העיר הצפונית ביותר במדינה: קרית שמונה. היא מככבת גם בטבלת ההתחסנות של כלל הגילאים: עם שיעור התחסנות מרשים של 54%, שבשלב מסוים מיקם אותה במקום השביעי בדירוג המתחסנים הארצי.

מדוע העיר הצפונית כה יוצאת דופן? בעיקר משום שמרבית הרשויות שהצליחו גם הן לחסן 100% מבני ה-60 פלוס חזקות ממנה בהרבה, כלכלית וחברתית. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדרגת יישובים בסולם של 1 עד 10, אשר מתבסס על מגוון פרמטרים כמו רמת ההשכלה והחינוך, רמת החיים, תעסוקה ופנסיה. הדירוג הכלכלי-חברתי של קרית שמונה הוא 5.

מאחורי הדירוג הזה עומדים נתונים כמו שכר ממוצע נמוך ב-20% ביחס לממוצע הארצי, שהוא כ-11 אלף שקל; מאזן הגירה שלילי; ושיעור אקדמאים בני 35-55 שנמוך פי שלושה בהשוואה לתל אביב, למשל. כך לפי נתוני הביטוח הלאומי ולמ"ס הנכונים ל-2018. לכן, לא מפתיע שרואים בה גם פערים בבריאות, כמו יותר מקרי סוכרת וסרטן לכל 1,000 תושבים בהשוואה לתל אביב.

מכיוון שהקורונה חידדה עוד יותר את הקשר שרואים בדרך כלל בין חוזק כלכלי של רשות מקומית לבין נתוני התחלואה מקורונה, וגם לבין שיעורי ההתחסנות - קרית שמונה היא אנומליה. ההצלחה שלה במבצע החיסונים בכלל לא מובנת מאליה. זו לא הצלחה מקרית, אלא תוצאה של פעילות אינטנסיבית, אפילו בלתי שגרתית לפרקים, של ראש העיר עו"ד אביחי שטרן (35) וצוותו, להורדת התחלואה בעיר.

 

מאדומה לירוקה

ממש עם פרוץ המגפה לקחה עיריית קרית שמונה על עצמה את תחום החקירות האפדימיולוגיות. ראש המערך הוא דובר העירייה, דורון שנפר. "כעסו עלינו בהתחלה במשרד הבריאות", מספר שטרן. "אמרו שאין לנו סמכות לעשות זאת. בסופו של דבר, כולם העתיקו את המודל שלנו. כיום שיתוף הפעולה שלנו עם משרד הבריאות מצוין".

ראש עיריית ק"ש, אביחי שטרן, עם אנשי מד"א / צילום: דוברות עיריית קרית שמונה

עוד כלי שהעירייה שיכללה במאמציה לעודד את התושבים לשמור על בריאותם ולהתחסן הוא הרשתות החברתיות, כולל צילום ידוענים מקומיים - למשל, העיתונאי מנחם הורוביץ - מתחסנים, והבאתם לאולפן צילומים שנבנה במיוחד. העירייה גם הפיקה סרטוני הסברה מקומיים והפיצה במהירות מסלולים שביצעו חולים מאומתים שאותרו בעיר.

לאורך 11 חודשי ההתמודדות של קרית שמונה עם הקורונה היא הייתה לפרקים עיר אדומה, אך הצליחה להפוך בחזרה לירוקה. כיום מספר החולים הפעילים בה הוא די במרכז הטבלה: 52 חולים לכל 10,000 תושבים. עוד רשות יוצאת דופן בטבלת שיאניות התחסנות היא חריש, שגם היא משתייכת לאשכול חברתי-כלכלי 5. עם זאת, בניגוד לקרית שמונה, שבה 16% מהאוכלוסייה הם בני 65 פלוס (הממוצע הארצי: 14%), הרי שבחריש מדובר רק ב-4.3% מסך האוכלוסייה.

מה המפתח להצלחה של קרית שמונה? אין ספק שראש העירייה הצעיר והנמרץ (בן 35) והצוות שהקים סביבו, משחקים תפקיד משמעותי בעניין. לצד זאת, מרקם אוכלוסייה ייחודי, עם היכרות קרובה בין התושבים וערבות הדדית, תרמו אף הם.

שטרן נבחר לתפקידו באוקטובר 2018, אחרי שגבר על ניסים מלכה, שכיהן עשור בתפקיד. הוא בין היחידים מבין חבריו שנשארו להתגורר בעיר, ולכן פעל מראשית הדרך למתג אותה כמתחדשת ואטרקטיבית לצעירים, לצמצם את ההגירה השלילית ולהכניס אליה עוד מנועי צמיחה מעולמות הפוד-טק והטכנולוגיה. ואז פרצה הקורונה.

שטרן ושנפר הבינו שצריך לפעול מהר. כבר באפריל מונה שנפר לעמוד בראש מערך החקירות האפדימילוגיות של העירייה, והקים סביבו צוות של עוד שמונה עובדי מתנ"ס, מבלי שקיבלו על כך תוספת שכר. כיום העירייה מבצעת 90% מהחקירות, והשאר מתחלקים בין משרד הבריאות ופיקוד העורף.

"הבנו שהאמון בינינו לבין התושבים הוא שם המשחק, ושצריך לפעול מהר, כי משרד הבריאות לא יכול לעמוד בעומסים. במקום לבכות על מר גורלנו, החלטנו להיות יצירתיים", מספר שנפר. "הציבור היה צמא למידע, ועדכנו אותם בכל האמצעים שעמדנו לרשותנו, בעיקר בפייסבוק ובאתר העירייה".

אמצעי מדיה נוספים ושנכנס לפעילות אינטנסיבית יותר היו אינסטגרם ואפליקציה חדשה של העירייה, שהושקה לאחרונה. "היו מקרים שאני יידעתי אנשים בכך שחלו, עוד לפני שהם עצמם ידעו", מספר שנפר. "היה אפילו מישהו שהיה עם המשפחה בדרך לאילת ועשה אחורה פנה אחרי שיחה ממני".

ראש מערך החקירות האפדימיולוגיות, דורון שנפר, וצוותו / צילום: דוברות עיריית קרית שמונה

יתרון ההיכרות האישית

מאחר שקרית שמונה היא עיר קטנה, עם כ-23 אלף תושבים ושני תיכונים בסך הכול, ההיכרות הקרובה בין התושבים, ובעיקר ההיכרות שלהם עם שנפר, אפשרו למערך החקירות לפעול בצורה יעילה מאוד ובאמון הדדי. "את החוקר במשרד הבריאות התושבים לא מכירים, אבל הם מכירים אותי ואת הצוות, וכשאנחנו דיברנו אתם זה התקבל אחרת ואנשים דיווחו אמת. בעיר נפטרו עד כה מקורונה תשעה אנשים, וכולנו מכירים אותם. זה טלטל את התושבים".

במהלך השיחה עם שנפר, בשעת לילה מאוחרת, הוא עוד הרים טלפון לחוקר מהצוות שהיה בעירייה, כדי לבדוק היכן עומדות החקירות של אותו היום, ולבחון אפשרות לסגור את אחד מבתי הכנסת בעקבותיהן.

העירייה גם הקימה מוקד טלפוני שהתקשר לרוב בני ה-60 פלוס כדי לדרוש בשלומם, השיקו קמפיינים בפייסבוק בכיכובם של ותיקי העיר כדי לעודד התחסנות, מסייעים למשפחות שנמצאות בבידוד בהוצאת הזבל וברכישת מצרכים חיוניים, וגם מנסים לשמש דוגמה אישית. "ראש העיר, לדוגמה, התעקש שלא להתחסן בין הראשונים, כדי שוותיקי העיר יתחסנו קודם. הוא היה המתחסן ה-11 אלף בעיר", מספר שנפר.

בעירייה הקימו "קבינט קורונה" מקומי, שכולל את כל מנהלי האגפים ומנכ"ל המתנ"ס, והקצו על חשבונם את אולם הספורט העירוני לקופות החולים, כדי שישמש כמוקד העיקרי להתחסנות בעיר. "זה עבד היטב שאנשים ידעו שיש מקום מרכז, שאליו כולם באים". היום האולם יחסית ריק, "ויש ירידה טבעית בקצב המתחסנים, כי הרוב כבר חוסנו", אומר שנפר. "מכיוון שאנשים יותר שאננים כי התחסנו, רואים גם עלייה בתחלואה".

שטרן מזכיר כי "זמן הנסיעה לבית החולים הקרוב ביותר, זיו בצפת, הוא כחצי שעה. ואולי דווקא בגלל זה, עם הערבות ההדדית והדאגה אחד לשני, לאנשים הייתה מוטיבציה גבוהה להתחסן. ותחשבי על ההיגיון בזה שהדובר הוא גם אחראי החקירות. המסלולים, המידע - הכול יוצא החוצה מיד".

מה רשויות אחרות שפחות הצליחו במבצע החיסונים יכולות ללמוד מכם?

"לפתוח מטה מסודר, 'קבינט קורונה', שכולל בתוכו את כל הגורמים הרלוונטיים, להטיל אחריות ולפעול נכון בתחומי הלוגיסטיקה וההסברה, ובשיתוף פעולה עם השיטור העירוני, משרד הבריאות ופיקוד העורף".

לא כל התושבים בעד

משיחות עם תושבי העיר לגבי תפקוד העירייה סביב המגפה עולה דווקא תמונה מעורבת. בעוד חלקם חשו במאמציה לרתום את התושבים לשמור על הבריאות ולהתחסן, אחרים דווקא לא מייחסים את ההישג לעירייה.

תושבת העיר אורנה פרץ, 55, זכורה כמי שראש הממשלה בנימין נתניהו הטיח בה בסוף 2018 את האמירה "את משעממת אותנו", כי התקוממה על כך שהממשלה התמהמה בהקמת חדר מיון קדמי בעיר. "ראו את ההתגייסות של ראש העיר, אבל בעיקר מה שהרגשנו הוא התגייסות של קופות החולים", אומרת פרץ. יש אף תושבים שטוענים כי "ראש העיר לא עשה כלום".

לעומת זאת, גדעון אהרון, תושב העיר בן 64, וסמנכ"ל תפעול בחברת ההייטק יורוטק קומיוניקיישן, מפרגן לעירייה: "היו המון פרסומים וקמפיינים, התקשרו אלינו טלפונית, ובסגרים שאלו אם חסר משהו. יש גם את העניין של קהילה. ההישג של המתחסנים לא בא מעצמו. כולנו מכירים אישית את הנפטרים. מדברים על השכנים, ודרך זה שרואים אחד את השני מתחסנים, זה מחלחל לכולם. גם קופות החולים עבדו היטב".

אז מדוע יש תושבים בעיר שלא ממהרים לפרגן לראש העירייה ולצוותו? "אי אפשר לרצות את כולם אף פעם", אומר שטרן. "לא הצביעו לי 100% מהתושבים. יש לי אופוזיציה, אולי זה קשור לכך. גם לגבי נתוני החיסונים בישראל, יש שרואים במצב הישג ויש שרואים בו כישלון. אין אובייקטיביות בפוליטיקה".

הקשר בין חולשה כלכלית-חברתית להתחסנות נמוכה

גם במגן ישראל, התוכנית הלאומית למאבק בנגיף הקורונה, מספרים שהתרשמו מהפעילות שהובילה קרית שמונה לעידוד שמירה על הבריאות והתחסנות. לצדה, הם מציינים לטובה עוד יישובים שהצטיינו במבצע החיסונים למרות נקודת פתיחה יותר מורכבת מבחינה כלכלית, כמו נהריה, כרמיאל, ירוחם וקרית יערים.

את הקשר בין חוזקם הכלכלי של האזרחים לבין תחלואה והתחסנות מפני קורונה, ויותר מכך - את הקשר בין חולשה כלכלית-חברתית לבין התחסנות נמוכה - רואים במובהק ברשימת 20 היישובים עם שיעורי ההתחסנות הנמוכים ביותר של "מגן ישראל". כל היישובים הם ערביים, רבים מהם בדואים, ובאשכולות כלכליים-חברתיים 1-3.

"זה מתחיל מכך שאוכלוסיות חלשות יותר כלכלית נוטות מראש להיות עם יותר מחלות רקע, ולכן פגיעות יותר לתחלואה קשה. זה ממשיך גם באמון המועט יותר שהם נותנים במערכת, ולכן גם בשיעורי התחסנות יותר נמוכים", הסביר באחרונה לגלובס תומר לוטן, ראש מטה מגן ישראל.

ביישובים הערביים יש גם בעיה קשה של פייק ניוז סביב חיסוני קורונה. היישובים האלה, לצד עוד אחרים עם שיעורי התחסנות נמוכים, הם בגדר אתגר משמעותי עבור המדינה, ששואפת להגיע ל-90% התחסנות באוכלוסייה של בני 50 פלוס. זאת במטרה להצליח להתגבר על המוטציה הבריטית, שהפכה את הקורונה למדבקת הרבה יותר - וגם כנראה למחלה קשה יותר.

בכיר בקופ"ח: "אם נגיע ל-50% מתחסנים צעירים זה יהיה הישג" | שני אשכנזי

בשבועות האחרונים הצליחו קופות החולים לחסן יותר מ-200 אלף בני אדם ביום. ואולם, בשבוע האחרון נרשמו מספרים נמוכים משמעותית. כך, למשל, בימים ב' וג' חוסנו 117 אלף בני אדם בכל יום, וביום ד' חוסנו רק 107 אלף בני אדם, במנה שנייה או ראשונה. עד כה, התחסנו 3.3 מיליון איש בישראל, מתוכם למעלה מ-1.9 מיליון קיבלו גם חיסון שני.

מאות נקודות החיסון שהוקמו בחודשיים האחרונים עמדו כמעט ריקות, לאחר תקופה ארוכה של 'הסתערות' ותורים ארוכים. אנשים רבים שביקשו להתחסן נענו בשלילה, בשל הרצון לחסן תחילה את האוכלוסיות הפגיעות ביותר. כעת, החיסונים בקרב אוכלוסיות אלו כמעט והגיעו לכדי מיצוי. נכון ליום ה', התחסנו כ-87% מגילאי ה-80+, וכ-93% מגילאי ה-70-90.

בשכבות הגיל הנמוכות יותר, הנתונים פחות גבוהים: בגילאי ה-60-69 התחסנו כ-76% מהאזרחים, ובגילאי ה-50-59 התחסנו עד כה כ-66%. החיסון אמנם נפתח גם לתלמידי תיכון מגיל 16 ואילך, אך עד כה חוסנו רק 23% מבני ה-16-19. בקופות החולים חוששים כי קצב ההתחסנות בקרב שכבות הגיל הצעירות יותר, יהיה נמוך יותר.

גורם באחת מקופות החולים מספר לגלובס כי מבצע החיסונים "הלך ודעך. היו ימים עצובים של מתחמים ריקים. זה שפתחו את החיסונים לעוד יותר מ-2 מיליון בני אדם הציל את המבצע. בגילאים הצעירים קשה יותר לשכנע ולהסביר על חומרת המחלה, מה שלא היווה בעיה בקרב המבוגרים. אנחנו רואים שאנשי הפייק ניוז עובדים קשה. אנשים עושים נזק למדינת ישראל. אם נגיע ל-50% מתחסנים באוכלוסייה הצעירה, זה הישג, וזה לא מספיק לחסינות עדר".

עוד כתבות

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת