גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטוק של יוחננוף: למה כולם רוצים להחזיק רשת של מוצרים מוזלים?

בעקבות ההצלחה המסחררת של הנפקת מקס סטוק, יוחננוף תרכוש מניות של הרשת המתחרה זול סטוק לפי שווי חברה של 90 מיליון שקל ● בכוונת יוחננוף להנפיק בעתיד את רשת המוצרים המוזלים לבית לפי שווי גבוה פי שלושה, אך שחזור ההצלחה של מקס סטוק עשוי להיות מאתגר בענף רווי התחרות

סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי
סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי

שוק חנויות הסטוק רותח, ורשת המזון יוחננוף חולמת לשחזר את האקזיט החלומי שעשתה אשתקד זהבית כהן עם הנפקת רשת מקס סטוק בבורסה בתל אביב. יוחננוף סיכמה על רכישת השליטה (50.1%) ברשת החנויות המוזלת זול סטוק תמורת 45 מיליון שקל.

העסקה מתבצעת לפי שווי של 90 מיליון שקל לזול סטוק (מכפיל 10 על הרווח ב-2020). זול סטוק פועלת בתחום המוצרים המוזלים לבית, ובכוונת יוחננוף להנפיק אותה בעתיד לפי שווי של 300 מיליון שקל (אחרי הכסף). עם השלמת העסקה תעמיד יוחננוף לזול סטוק קו אשראי של 30 מיליון שקל.

ככל שתושלם העסקה, רשת יוחננוף, שמוביל הבעלים איתן יוחננוף, תשתלט על הרשת, שמפעילה 51 חנויות (חלקן באמצעות זכיינים) אשר הציגה הכנסות של 71 מיליון שקל ורווח נקי של כ-9 מיליון שקל ב-2020. הרכישה תמומן ממקורותיה העצמיים של יוחננוף.

יוחננוף, רשת מזון צומחת הנסחרת בבורסה בשווי של קרוב ל-2 מיליארד שקל, מבקשת ליהנות מהמומנטום החיובי שממנו נהנה ענף הסטוקים, שבא לידי ביטוי, כאמור, בהנפקה המוצלחת של מקס סטוק אשתקד לפי שווי אדיר של 1.7 מיליארד שקל - גבוה ביותר מפי חמישה מהשווי שלפיו רכשה קרן AMI שמובילה זהבית כהן את השליטה ברשת בשנת 2017. בהנפקה מכרו הקרן ומייסדי הרשת מניות מקס סטוק בכחצי מיליארד שקל.

הצעד של יוחננוף מצטרף גם לזה של קבוצת האופנה פוקס שבשליטת הראל ויזל, המתכוונת להביא לישראל מגה-חנויות סטוק (בגודל שמזכיר חנויות איקאה) תחת השם ג'מבו (מותג יווני).

באמצעות השקעתה בזול סטוק תרחיב יוחננוף את הפריסה הפיזית שלה מ-28 חנויות מזון, בעוד עשרות נקודות מכירה, ויוחננוף מפרטת כי מדיניות חלוקת הדיבידנדים מהחברה הנרכשת תהיה של 30% לפחות מהרווחים בכל שנה.

 

ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת

יוחננוף תרכוש את המניות מארבעת בעלי המניות הקיימים של קבוצת זול סטוק, כך שלאחר הרכישה יישארו מלבדה כבעלי מניות ברשת אדיר ונונו (כ-29.95%) וסהר כוכבי (כ-19.95%). ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת ויהיו זכאים למענק בגין תוצאות.

"מבחינת יוחננוף מדובר בעסקה שהיא 'כסף קטן', אבל זה מפעיל לאנליסטים את הדמיון ונותן הצדקה למכפילים גבוהים", אמרו היום גורמים בענף המזון על רקע העסקה, שככל הידוע נבחנה על-ידי גורמים נוספים בענף המזון, שנרתעו מהעובדה שהרשת פועלת בשיטה של זיכיונות.

תחום החנויות המוזלות לבית ריכז תשומת לב עוד הרבה לפני פרוץ מגפת הקורונה בישראל, אך קשה להתעלם מכך שחנויות הסטוק קיבלו זריקת מרץ נוספת במהלך השנה האחרונה דווקא הודות לתקופות הסגר, שבהן המשיכו לפעול באין מפריע, לצדן של חנויות המזון והפארם, בתור חנויות החיוניות לתחזוקת הבית. זאת בעוד שמתחרות שלהן בתחומים כמו צעצועים או חנויות עיצוב לבית נותרו סגורות תחת מגבלות הסגר.

יוחננוף מצהירה היום, כי היא "רואה בכניסה לשוק המכירות הקמעוניות של מוצרים לבית הזדמנות משמעותית לצמיחה", וכי מטרתה היא להגדיל את פעילות המותג זול סטוק בשיעור ניכר, בין היתר באמצעות הגדלת שיעור המוצרים המיובאים על-ידי זול הפצה, ביצוע שיתופי פעולה בין המותג "זול סטוק" למותג "יוחננוף", פתיחה מהירה של חנויות נוספות, וכן הצפת ערך תוך בחינת השוק לקראת הנפקה עתידית.

פעלה בתקופת הסגרים, בדומה למקס סטוק

זול סטוק, שהוקמה ב-2014, פועלת באמצעות חברות בנות וזכייניים. הרשת מפעילה 51 חנויות בפריסה ארצית, מתוכן 12 חנויות בבעלות מלאה או חלקית, ו-39 חנויות בזכיינות, והיא מתכננת לפתוח עד סוף מאי עשר חנויות נוספות.

בדומה למקס סטוק, גם זול סטוק עוסקת בממכר קמעוני של מוצרים לבית ומוצרים נוספים במחירים מוזלים. הרשת מייבאת ומוכרת בחנויות מוצרים מסוגים שונים, כגון ציוד לתלמידים, כלי בית, כלים חד-פעמיים, מוצרי פלסטיק, כלי אחסון, מוצרי ניקיון, צעצועים, מתנות, חפצי נוי, מוצרי אחסון, כלי מטבח ועוד. הרשת נהנתה מכך שבדומה למקס סטוק היא פעלה בתקופת הסגרים כרשת המוכרת מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית.

אך האם יוחננוף תוכל לשחזר את ההצלחה של זהבית כהן במקס סטוק? כבר עתה, עוד לפני הכניסה של פוקס לתחום, מדובר בענף רווי תחרות. בניגוד לזול סטוק, מקס סטוק הונפקה בתור השחקנית הגדולה והמוכרת ביותר בענף ואף הפכה שם נרדף לפעילות התחום כולו, כך שתג המחיר הגבוה שלה נסמך מאוד על היותה מובילת שוק.

מקס סטוק פועלת בסדרי גודל אחרים לחלוטין מאלה של זול סטוק. המחזור של מקס סטוק עמד בתשעת החודשים הראשונים של 2020 על 734 מיליון שקל, עם שיעור רווחיות תפעולית של כ-15% ורווח נקי של כ-53 מיליון שקל. מחזור המכירות השנתי של זול סטוק ב-2020 כולה עמד על 71 מיליון שקל (230 מיליון כולל פעילות הזכיינים), עם רווח נקי של כ-9 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי של זול סטוק הוא 17%, לעומת 15% במקס סטוק.

כך או כך, בשנים האחרונות התחום תוסס ושחקניות נוספות מרחיבות את הפריסה שלהן: ביניהן רשת הסטוק, אשר לה מחזור שנתי מוערך של כ-200 מיליון שקל, כשלצידה פועלת גם רשת ג'מבו סטוק עם מחזור של כ-71 מיליון שקל. בנוסף להן פועלות בתחום גם שחקניות עם מותגים בינלאומיים עם רמת מחיר ואיכות שנתפסת כגבוהה יותר, ביניהן דייסו יפן (שבבעלות ג'ורג' חורש) ומיניסו, שאליה נכנסו כשותפים גם פועלים שוקי הון ופנינסולה מקבוצת מיטב דש.

זול סטוק

תחום פעילות: מוצרים מוזלים לבית ● מבנה הבעלות החדש: יוחננוף (כ-50.1%), אדיר ונונו (כ-29.95%) סהר כוכבי (כ-19.95%) ● 50 חנויות ● 200 עובדים (כולל זכיינים - מעל 500)● תוצאות 2020: מכירות - 71 מיליון שקל (+27%) רווח נקי - 8.7 מיליון שקל

עוד כתבות

הישראלים מתקשים לישון / צילום: Shutterstock, Sergey Mironov

הישראלים מתקשים לישון בלילה - וצריכת תרופות השינה עלתה

בשבועיים האחרונים חלה עלייה בביקוש לכדורי שינה, תרופות להרגעה ותוספי תזונה המיועדים להתמודד עם חרדה ● כך משפיעה המלחמה המתמשכת על הישראלים

מאזדה CX / צילום: יח''צ

את יבוא המכוניות תקבלו כמעט בחינם: תעלומת הדיסקאונט של מניית דלק רכב

למרות שהיא מרוויחה מאות מיליוני שקלים, משקף מחיר המניה של יבואנית הרכב שווי נמוך לפעילותה המסורתית ● בין הסיבות לכך: ירידה במכירות המותג המרכזי, איחור בכניסה לטרנד הסיני וחוב גדול ● גורם בשוק: "מי שרכש את המניה כשהיא נפלה בעבר, הרוויח"

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בוול סטריט בהובלת מניות הטכנולוגיה; מחירי הנפט ירדו

הנאסד"ק קפץ בכ-1.2% ● מנכ"ל אנבידיה הצהיר כי צבר ההזמנות של החברה משבבים צפוי להגיע לטריליון דולר עד 2027 ● מחירי הנפט רשמו ירידות, לאחר ששר האוצר האמריקאי הצהיר כי ארה"ב מאפשרת למכליות נפט איראניות לעבור במצר הורמוז ● ריי דליו: החוב העצום של ארה"ב יגרום לפיחות הדולר ● הדולר נחלש בעולם ● הביטקוין נסחר סביב 73 אלף דולר - שיא של כשישה שבועות

חבילות מועמסות על מטוס מטען / צילום: Shutterstock

מחירי השינוע האווירי מזנקים, עם עלייה של עד 82%

​המשבר במצר הורמוז מכה גלים ומגיע למחירי השינוע האוויר, שרושמים זינוק חד שמגיע עד ל־82% בנתיבים מסוימים ● העלייה מיוחסת לנסיקה במחירי דלק המטוסים ולהשבתה חלקית של נמלי התעופה המרכזיים בדובאי ובדוחה

קניון רמת אביב / צילום: כדיה לוי

שנת שיא למליסרון וביג: "הדלקנו את השאלטר בכל המרכזים המסחריים"

ענקיות הנדל"ן המניב שנסחרות בשווי כ–20 מיליארד שקל כל אחת, מדווחות על התרחבות בעסקיהן ● מנכ"ל ביג על המלחמה: "מתחילת השבוע אנחנו עם מעל ל־90% מהפדיונות בשגרה"

אושר טובול, מנכ''ל מיטב טרייד / צילום: מיטב טרייד

הדלק של מיטב טרייד: הכנסה של 2,300 שקל בשנה מכל משקיע ריטייל

בתוך שלוש שנים הכפילה מיטב טרייד את מספר לקוחותיה ל־121 אלף, גידול המתבטא בזינוק בהכנסות וברווחי החברה ● המניה השלימה זינוק של 400% בשנתיים ומשקפת לה שווי של 1.2 מיליארד שקל

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

הבורסה תיפתח על רקע העליות בבורסות בעולם והירידה במחירי הנפט ● אלביט זינקה ב-16% בוול סטריט, ב-IBI צופים לה תשואת חסר וירידה של 28% ● הפד צפוי להותיר הערב את הריבית על כנה ● ענקיות הטכנולוגיה בדרך לשיא בהנפקות אג"ח ● בבנק אוף אמריקה ממליצים בחום על אנבידיה בפרמיה של 60%, ועל שתיים נוספות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שיכון ובינוי מדווחת: הקרקע בבעלות החברה בשדה דב נקייה מזיהום

בהודעת שיכון ובינוי נמסר כי בבדיקה שנעשתה לא נמצאו ממצאים לזיהום הקרקע בחומרי PFAS ● המשרד להגנת הסביבה הודיע לחברה "כי הוא מקבל את המלצות הסקר במלואן", וכי "אין לו דרישות נוספות"

אוניית ZIM DIAMOND. בעיגול: אלוף במיל' גיורא איילנד / צילום: אריאל ורהפטיג, איל יצהר

גיורא איילנד חיבר חוות דעת נגד עסקת צים, ומשך חלק ממנה ברגע האחרון

בחוות דעת שהוזמנה ע"י ועד העובדים, קבע האלוף (במיל') גיורא איילנד כי מכירת צים תותיר את המדינה עם חברה שתהפוך לנטל • בין היתר, טען שהיכולת להתמודד עם מצבי חירום תיפגע • אלא שלאחר שהמסמך נשלח למשרדי הממשלה החליט להקפיא חלק מחוות הדעת ● ועד העובדים של צים: גיורא איילנד עומד 100% מאחורי הדוח

עסקים סגורים במהלך מבצע ''עם כלביא'', יוני 2025 / צילום: רמי זרנגר

הלמ"ס: אחד מארבעה עסקים בסגירה זמנית בגלל המלחמה באיראן

כרבע מהעסקים פועלים במתכונת חלקית או סגורים, אך שיעור הפעילות השוטפת עלה לעומת זה שנרשם במבצע "עם כלביא" ● הפגיעה העיקרית היא בעסקים קטנים ובענפי המסעדנות והפנאי, בעוד שבהייטק ובפיננסים נשמרת יציבות יחסית

ערן פסטרנק, מנכ''ל ומייסד  שותף של פסטרנק שהם / צילום: יובל חי

"תשכחו מהורדות ריבית": תרחיש האימים של יו"ר בית ההשקעות

ערן פסטרנק, יו"ר בית ההשקעות פסטרנק שהם שמנהל 8 מיליארד שקל, מזהיר מהתמחורים הגבוהים בבורסה המקומית ● הוא מציג שני תרחישים הפוכים להשפעות המלחמה, ומציע להכניס כסף חדש להשקעות בזהירות: "יכול להיות שהשוק בת"א ימשיך לעלות, אבל רוב הטוב מאחורינו"

עלייה באחוז הישראלים שגרים בשכירות / צילום: Shutterstock

אחוז הישראלים שגרים בשכירות עלה. באיזו עיר גרים הכי הרבה שוכרים?

כמעט 30% מהישראלים שוכרים דירה נכון ל־2025, עלייה מתמשכת מאז 2013; במקביל, שיעור בעלי הדירות נמצא בירידה ● מחוז תל אביב מוביל בשיעור השוכרים, כשחריש נמצאת בראש עם אחוז השוכרים הגבוה ביותר

בצלאל מכליס, מנכ''ל אלביט / צילום: שלומי יוסף

"המעורבות של אלביט בלחימה באיראן מהותית": מניית החברה קפצה ב-11%

אלביט הציגה את דוחותיה הכספיים לסיכום 2025 שכללו בין היתר קפיצה משמעותית בצבר ההזמנות ● המנכ"ל בצלאל מיכליס: "השוק עובר שינויים מאוד גדולים. במזרח התיכון יש מלחמה מתמשכת, והאירוע באיראן משליך מאוד על הפעילות של החברה" ● מניית החברה עלתה בחדות

מכליות במצרי הורמוז / צילום: ap, Rafiq Maqbool

קריסת המשטר באיראן עשויה להיות האירוע הכלכלי הגדול של העשור

השווקים מתמחרים כעת את חסימת מצרי הורמוז עם זינוק במחירי הנפט והאינפלציה ● אבל נפילה או שינוי המשטר באיראן עשויים לפתוח את אחת הכלכלות הגדולות והמבודדות בעולם להשקעות עתק ● מי עוד במעגל המושפעים בחדות משינוי כזה במאזן האנרגיה והצמיחה הגלובלי?

כותרות העיתונים בעולם

"ניצבת בפני משבר קיומי": איראן מחדשת את החזית מול האזרחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מנסה בכל כוחה לעצור גל הפגנות נוסף, מדינות אסיה מנסות להתמודד עם משבר האנרגיה בגלל המלחמה, והקלף ההרסני שיש לחות'ים • כותרות העיתונים בעולם

מבצעי מוצרי חשמל השבוע ברשת ''אושר עד'' / צילום: תמונה פרטית

טירוף הנינג'ה מתרחב: כך תוכלו לקנות מוצרי חשמל בהנחה של מאות שקלים

השילוב בין חג הפסח המתקרב למבצע "שאגת הארי" מוביל את השחקנים השונים בתחום מוצרי החשמל והסלולר להציע הנחות מפליגות ● מקמעונאיות מזון דרך הרשתות המתמחות והמוזלות, כולם מנסים לתפוס את הצרכנים שמתאפיינים ב"רגישות אולטרה גבוהה" למחירים

רכבים מיובאים בנמל / צילום: Shutterstock

הנחות של 30 אלף שקל ויותר: יבואני הרכב יצאו במבצעים אגרסיביים בחסות המלחמה

בצל הלחימה, ענף הרכב הישראלי מציג מבצעים אגרסיביים ותנאי מימון משמעותיים ● החל מהנחות של עד 15% לכלי רכב חדשים ועד הטבות אבזור, עמדות טעינה וטיפולים חינם לכמה שנים ● מה כדאי לדעת לפני שמגיעים לאולמות התצוגה?

נובוגרוצקי אברהם / צילום: יוסי כהן

נשיא התאחדות התעשיינים לרשות המסים: הכירו בהסעות מאורגנות לעובדים

לדברי נובוגרוצקי, "המלחמה חידדה את הצורך הקריטי ברציפות תפקודית; כאשר התחבורה הציבורית מוגבלת והוודאות בכבישים נמוכה, ההסעות המאורגנות הן הדרך היחידה להבטיח הגעה בטוחה ומדויקת של עובדים למשמרות ● ההתאחדות מבקשת מהרשות להכיר בהוצאות אלו לצרכי מס

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס מתרחבת בברזיל: רוכשת חברת מזון בכ-475 מיליון שקל

שטראוס רוכשת מג'נרל מילס את חברת המזון הברזילאית Yoki, שמכירותיה נאמדות בכ-1.2 מיליארד שקל בשנה ● המנכ"ל שי באב"ד: "ברזיל היא שוק אסטרטגי עבורנו"

אזור הפגיעה הישירה של הטיל האיראני בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

מהנדס עיריית בית שמש: "רוב מי שהיה במקלט יצא על הרגליים"

בין הריסות המבנה שספג פגיעה ישירה לבין מאות תושבים שפונו למלונות, יו"ר איגוד מהנדסי הערים גיא דוננפלד משרטט מציאות של עורף מופקר ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע אכלוס מהיר של דירות ממוגנות הוא כעת צו השעה הלאומי: "לא לחכות לפחי זבל ותיבות דואר"