גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטוק של יוחננוף: למה כולם רוצים להחזיק רשת של מוצרים מוזלים?

בעקבות ההצלחה המסחררת של הנפקת מקס סטוק, יוחננוף תרכוש מניות של הרשת המתחרה זול סטוק לפי שווי חברה של 90 מיליון שקל ● בכוונת יוחננוף להנפיק בעתיד את רשת המוצרים המוזלים לבית לפי שווי גבוה פי שלושה, אך שחזור ההצלחה של מקס סטוק עשוי להיות מאתגר בענף רווי התחרות

סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי
סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי

שוק חנויות הסטוק רותח, ורשת המזון יוחננוף חולמת לשחזר את האקזיט החלומי שעשתה אשתקד זהבית כהן עם הנפקת רשת מקס סטוק בבורסה בתל אביב. יוחננוף סיכמה על רכישת השליטה (50.1%) ברשת החנויות המוזלת זול סטוק תמורת 45 מיליון שקל.

העסקה מתבצעת לפי שווי של 90 מיליון שקל לזול סטוק (מכפיל 10 על הרווח ב-2020). זול סטוק פועלת בתחום המוצרים המוזלים לבית, ובכוונת יוחננוף להנפיק אותה בעתיד לפי שווי של 300 מיליון שקל (אחרי הכסף). עם השלמת העסקה תעמיד יוחננוף לזול סטוק קו אשראי של 30 מיליון שקל.

ככל שתושלם העסקה, רשת יוחננוף, שמוביל הבעלים איתן יוחננוף, תשתלט על הרשת, שמפעילה 51 חנויות (חלקן באמצעות זכיינים) אשר הציגה הכנסות של 71 מיליון שקל ורווח נקי של כ-9 מיליון שקל ב-2020. הרכישה תמומן ממקורותיה העצמיים של יוחננוף.

יוחננוף, רשת מזון צומחת הנסחרת בבורסה בשווי של קרוב ל-2 מיליארד שקל, מבקשת ליהנות מהמומנטום החיובי שממנו נהנה ענף הסטוקים, שבא לידי ביטוי, כאמור, בהנפקה המוצלחת של מקס סטוק אשתקד לפי שווי אדיר של 1.7 מיליארד שקל - גבוה ביותר מפי חמישה מהשווי שלפיו רכשה קרן AMI שמובילה זהבית כהן את השליטה ברשת בשנת 2017. בהנפקה מכרו הקרן ומייסדי הרשת מניות מקס סטוק בכחצי מיליארד שקל.

הצעד של יוחננוף מצטרף גם לזה של קבוצת האופנה פוקס שבשליטת הראל ויזל, המתכוונת להביא לישראל מגה-חנויות סטוק (בגודל שמזכיר חנויות איקאה) תחת השם ג'מבו (מותג יווני).

באמצעות השקעתה בזול סטוק תרחיב יוחננוף את הפריסה הפיזית שלה מ-28 חנויות מזון, בעוד עשרות נקודות מכירה, ויוחננוף מפרטת כי מדיניות חלוקת הדיבידנדים מהחברה הנרכשת תהיה של 30% לפחות מהרווחים בכל שנה.

 

ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת

יוחננוף תרכוש את המניות מארבעת בעלי המניות הקיימים של קבוצת זול סטוק, כך שלאחר הרכישה יישארו מלבדה כבעלי מניות ברשת אדיר ונונו (כ-29.95%) וסהר כוכבי (כ-19.95%). ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת ויהיו זכאים למענק בגין תוצאות.

"מבחינת יוחננוף מדובר בעסקה שהיא 'כסף קטן', אבל זה מפעיל לאנליסטים את הדמיון ונותן הצדקה למכפילים גבוהים", אמרו היום גורמים בענף המזון על רקע העסקה, שככל הידוע נבחנה על-ידי גורמים נוספים בענף המזון, שנרתעו מהעובדה שהרשת פועלת בשיטה של זיכיונות.

תחום החנויות המוזלות לבית ריכז תשומת לב עוד הרבה לפני פרוץ מגפת הקורונה בישראל, אך קשה להתעלם מכך שחנויות הסטוק קיבלו זריקת מרץ נוספת במהלך השנה האחרונה דווקא הודות לתקופות הסגר, שבהן המשיכו לפעול באין מפריע, לצדן של חנויות המזון והפארם, בתור חנויות החיוניות לתחזוקת הבית. זאת בעוד שמתחרות שלהן בתחומים כמו צעצועים או חנויות עיצוב לבית נותרו סגורות תחת מגבלות הסגר.

יוחננוף מצהירה היום, כי היא "רואה בכניסה לשוק המכירות הקמעוניות של מוצרים לבית הזדמנות משמעותית לצמיחה", וכי מטרתה היא להגדיל את פעילות המותג זול סטוק בשיעור ניכר, בין היתר באמצעות הגדלת שיעור המוצרים המיובאים על-ידי זול הפצה, ביצוע שיתופי פעולה בין המותג "זול סטוק" למותג "יוחננוף", פתיחה מהירה של חנויות נוספות, וכן הצפת ערך תוך בחינת השוק לקראת הנפקה עתידית.

פעלה בתקופת הסגרים, בדומה למקס סטוק

זול סטוק, שהוקמה ב-2014, פועלת באמצעות חברות בנות וזכייניים. הרשת מפעילה 51 חנויות בפריסה ארצית, מתוכן 12 חנויות בבעלות מלאה או חלקית, ו-39 חנויות בזכיינות, והיא מתכננת לפתוח עד סוף מאי עשר חנויות נוספות.

בדומה למקס סטוק, גם זול סטוק עוסקת בממכר קמעוני של מוצרים לבית ומוצרים נוספים במחירים מוזלים. הרשת מייבאת ומוכרת בחנויות מוצרים מסוגים שונים, כגון ציוד לתלמידים, כלי בית, כלים חד-פעמיים, מוצרי פלסטיק, כלי אחסון, מוצרי ניקיון, צעצועים, מתנות, חפצי נוי, מוצרי אחסון, כלי מטבח ועוד. הרשת נהנתה מכך שבדומה למקס סטוק היא פעלה בתקופת הסגרים כרשת המוכרת מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית.

אך האם יוחננוף תוכל לשחזר את ההצלחה של זהבית כהן במקס סטוק? כבר עתה, עוד לפני הכניסה של פוקס לתחום, מדובר בענף רווי תחרות. בניגוד לזול סטוק, מקס סטוק הונפקה בתור השחקנית הגדולה והמוכרת ביותר בענף ואף הפכה שם נרדף לפעילות התחום כולו, כך שתג המחיר הגבוה שלה נסמך מאוד על היותה מובילת שוק.

מקס סטוק פועלת בסדרי גודל אחרים לחלוטין מאלה של זול סטוק. המחזור של מקס סטוק עמד בתשעת החודשים הראשונים של 2020 על 734 מיליון שקל, עם שיעור רווחיות תפעולית של כ-15% ורווח נקי של כ-53 מיליון שקל. מחזור המכירות השנתי של זול סטוק ב-2020 כולה עמד על 71 מיליון שקל (230 מיליון כולל פעילות הזכיינים), עם רווח נקי של כ-9 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי של זול סטוק הוא 17%, לעומת 15% במקס סטוק.

כך או כך, בשנים האחרונות התחום תוסס ושחקניות נוספות מרחיבות את הפריסה שלהן: ביניהן רשת הסטוק, אשר לה מחזור שנתי מוערך של כ-200 מיליון שקל, כשלצידה פועלת גם רשת ג'מבו סטוק עם מחזור של כ-71 מיליון שקל. בנוסף להן פועלות בתחום גם שחקניות עם מותגים בינלאומיים עם רמת מחיר ואיכות שנתפסת כגבוהה יותר, ביניהן דייסו יפן (שבבעלות ג'ורג' חורש) ומיניסו, שאליה נכנסו כשותפים גם פועלים שוקי הון ופנינסולה מקבוצת מיטב דש.

זול סטוק

תחום פעילות: מוצרים מוזלים לבית ● מבנה הבעלות החדש: יוחננוף (כ-50.1%), אדיר ונונו (כ-29.95%) סהר כוכבי (כ-19.95%) ● 50 חנויות ● 200 עובדים (כולל זכיינים - מעל 500)● תוצאות 2020: מכירות - 71 מיליון שקל (+27%) רווח נקי - 8.7 מיליון שקל

עוד כתבות

רק במקרים נדירים ניתן לתבוע אישית דירקטורים על נזק והפרת חוזה / אילוסטרציה: Shutterstock

הערעור נדחה: ה"אשף הפיננסי" ישלם לזוגתו לשעבר 50 מיליון דולר

ביהמ"ש המחוזי דחה את הערעור על החלטתו של ביהמ"ש למשפחה, בה נקבע כי איש העסקים השתמש במומחיותו להסתרת נכסים כדי להסתיר רכוש בעשרות מיליוני דולרים ● השופטת: "הוכח שהאיש השתמש בנאמנויות כדי למנוע מהאישה את זכויותיה"

יירוטים של כיפת ברזל (ארכיון) / צילום: Reuters, Wisam Hashlamoun

פגיעה ישירה בקריית שמונה - בלי שהופעלה אזעקה

כוחות הוזעקו לקריית שמונה, אין נפגעים; צה"ל בודק מדוע לא הופעלה התרעה ● צוותי חירום פעלו לכבות שרפות בכמה מוקדי נפילה בגוש דן – ובנגב; אדם נפצע קל בבני ברק • ‏דיווח: כוחות אמריקניים נכנסו לאיראן בניסיון לחלץ את הנווט שמטוסו הופל; איראן הציעה פרס לאזרחים שילכדו אותו • טראמפ: "הפלת המטוס לא תשפיע על המו"מ, אנחנו במלחמה" • חיזבאללה שיגר שני מטחים תוך דקות לעבר הגליל, חיפה והקריות; צה"ל פתח בגל תקיפות בביירות • עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת שני חדרים בלי ממ"ד וחניה בראשון לציון?

דירת שני חדרים בשטח של 50 מ"ר, עם מרפסת ובקומה רביעית מתוך שבע בראשל"צ נמכרה תמורת 1.55 מיליון שקל ● הבניין עבר התחדשות עירונית, אך לדירה אין ממ"ד וחניה • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

הריסת בניין. ההצטרפות למסלול וולנטרית / צילום: טלי בוגדנובסקי

מינהל התכנון פותח מסלול מזורז להתחדשות עירונית: לקצר את האישור לשנה וחצי

מתווה חדש: פרויקטים של פינוי־בינוי שבהם 250 יחידות דיור חדשות לפחות, ובהם הרשות המקומית תצטרף כמגישת התוכנית, יוכלו להיכנס למסלול מקוצר של "שולחן עגול" בשיתוף הוועדה המקומית והמחוזית

שלט דרושים במסעדה בארה''ב (ארכיון) / צילום: ap, Nam Y. Huh

שוק העבודה האמריקאי מפתיע: תוספת של 178 אלף משרות במרץ

הערכות בשוק היו כי המשק האמריקאי יוסיף כ-60 אלף משרות בלבד ● הדוח לא משקף את ההשפעה המלאה של המלחמה עם איראן, שתשתקף בדוח של אפריל

טעינת מכונית חשמלית / צילום: Shutterstock

האם סוללת הפלא הזו סוף סוף תשנה את דעתכם על רכבים חשמליים?

סטארט־אפ פיני טוען כי השלים פיתוח של סוללה מהפכנית ● עד כמה ניתן להאמין להייפ? טכנולוגיית סוללות מצב־מוצק כבר בדרך והן עשויות לטלטל את תעשיית הרכב החשמלי

באיזו עיר בישראל יש הכי הרבה רחובות הקרויים על שם נשים? / צילום: Shutterstock

באיזו עיר בישראל יש הכי הרבה רחובות הקרויים על שם נשים?

זנים של מה הם רוד-איילנד לבן ורוד-איילנד אדום, מהי סדרת ספרי הילדים העברית הארוכה ביותר וכמה מילים יש בשיר "עבדים היינו"? ● הטריוויה השבועית

עשרות שכונות ישנות צפויות לגדול משמעותית בשנים הקרובות / אילוסטרציה: Shutterstock

מפת השכירות של ישראל משתנה: השכונות החדשות שמושכות את המשקיעים

מאז התחילה המלחמה לפני כשנתיים וחצי, שכונות מסוימות שינו את פניהן והפכו לאזורים עם דומיננטיות גבוהה של שוכרים ● איזו שכונה חוותה את הקפיצה הגדולה ביותר, איפה מספר הדירות המושכרות הוכפל ואף יותר ואיפה משיגים המשקיעים את התשואה הטובה ביותר?

עמי לוטבק, ממייסדי WIZ / צילום: WIZ

הדרך לאקזיט הענק והחיים ביום שאחרי: עמי לוטבק ממייסדי וויז בראיון בלעדי

עמי לוטבק נמנה עם ארבעת החברים שהולכים יחד מתקופת הצבא ועשו את הבלתי אפשרי עם מכירת החברה שהקימו לגוגל בסכום של 32 מיליארד דולר ● כעת הוא בטוח שכל החברות בעולם נמצאת בסכנה, מספר איך תשתלב וויז בתוך האימפריה הרב־לאומית וחוזר לנקודה שבה הכול השתנה ● ראיון ראשון ובלעדי של מייסד וויז מאז השלמת העסקה

נתב''ג, שבוע שעבר / צילום: רשות שדות התעופה

החל ממוצ"ש: הקלה במגבלות הטיסות היוצאות מנתב"ג

מספר הנוסעים בטיסה שיוצאת מישראל יעלה מחר בערב ל-80 איש ● המכסה עומדת כעת על 50 נוסעים לטיסה

אילוסטרציה: shutterstock

נעילה חיובית בבורסה: ת"א 35 קפץ ביותר מ-2%; טאואר זינקה

ת"א 35 זינק ב-2.2%, ת"א 125 עלה ב-1.9% ות"א 90 טיפס ב-1.1% ● מניית מיטרוניקס צנחה בחדות לאחר שפרסמה אזהרת רווח ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובבורסות אירופה ● מחירי הנפט זינקו בחדות ● בארה"ב ממתינים לדוח התעסוקה שעשוי לסמן את הכיוון בשווקים ● וגם: התרחיש האופטימי של גולדמן זאקס לוול סטריט ליום שאחרי המלחמה

מתקן ההפקה המיועד למאגר סי ליון, שנאוויטס 65% מהזכויות בו

מנכ"ל נאוויטס מממש כמחצית מהחזקותיו בחברה תמורת כ-60 מיליון שקל

שותפות חיפושי הנפט דיווחה כי המנכ"ל עמית קורנהאוזר מממש כ-49% מסך החזקותיו הסחירות בה, בסכום של כ-57.7 מיליון שקל ● קורנהאוזר הדגיש כי "מדובר בצעד אישי, שאינו גורע כהוא זה מהאמון המוחלט, העמוק והמלא שלי בשותפות"

תיעוד מזירה בפתח תקווה / צילום: מד''א

טיל פגע במפעל הרחפנים פחות משבוע לאחר שנרכש

ולוריקס דיווחה על נזקים למפעל הרחפנים שרכשה לפני פחות משבוע ● גם חברת וילאר מדווחת על נזקים כתוצאה מהירי האיראני שפגע באזור התעשייה בסגולה

זום גלובלי / צילום: AP

טראמפ עושה היסטוריה, ועוצר מסורת אמריקאית בת 165 שנה

קים ג'ונג און חושף טיל חדש, שעל פי הערכות, יכול להגיע עד לארה"ב • בעולם מגיבים לעליית מחירי הדלק • וטראמפ הודיע: כל שטר של 100 דולר יישא את חתימתי

דוד עברי / צילום: שלומי יוסף

בגיל 91 האב המייסד של טיל החץ חושף: "יכולנו להיות עם לייזר שעובד כבר 20 שנה"

תוכנית הטילים הסורית שהיוותה השראה, הקמפיינים התקשורתיים נגדו, ההיסוס של רבין וה"עונש" של האמריקאים: בגיל 91, האלוף (במיל') דוד עברי חוזר למאבק ההיסטורי שניהל על פרויקט ה"חץ" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך הביא את המערכת לעולם למרות התנגדות הצבא ומדוע נגנז נשק לייזר מבטיח ● "צריך לקרוא מה שהצד השני כותב כשהוא מסכם מלחמה, לא להסתפק רק בלקחים שלנו"

דינה בן טל גננסיה / צילום: יונתן בלום

הקנס, הפרישה והתוכניות לעתיד: מנכ"לית אל על היוצאת מדברת

ארבע שנים של תהפוכות עברו על דינה בן טל גננסיה כמנכ"לית אל על בתקופה הכי סוערת שידע ענף התעופה בישראל ● אלא שדווקא כשהחברה רשמה את הרווח הגבוה בתולדותיה, הודיעה האישה הראשונה שכיהנה בתפקיד שהיא פורשת ● בראיון לגלובס היא מדברת על ההחלטה, הקנס והפער בשכר מול המחליף: "לא אפליה" ● ראיון בלעדי

לארי אליסון, יו''ר ומייסד אורקל / צילום: ap, Eric Risberg

אלפי עובדים קיבלו מייל: אתם מפוטרים החל מהיום

אורקל החלה בפיטורים המוניים, כך נחשף הלילה ב-Business Insider ● החברה, שסובלת מצניחה במחיר המניה, בעקבות התחייבות להשקעת עתק בבינה מלאכותית, מתכוונת לקצץ על פי הערכות 20-30 אלף משרות ● כך נראה המייל שקיבלו העובדים, ומה יהיו פיצויי הפיטורים?

בתי עץ מסורתיים בנאראקווה, יפן. יכול להיות גג שקרס או בעלים שנעדרים / צילום: Shutterstock

בתים נטושים ביפן הם מצרך חם. רק היזהרו מהטרמיטים

המסע אחר בית ביפן במחיר נגיש, חושף קונים מרחבי העולם להרפתקה של תרבות מקומית, שיפוצים ולעיתים גם אתגרים של רכישה מרחוק

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

הפיטורים שמסעירים את העולם: מה מקבלים אחרי 34 שנים?

אורקל הודיעה השבוע לאלפי עובדים במייל כי הם מפוטרים עוד באותו היום ● ההודעה הקרה שנשלחה לעובדים בשש בבוקר הכתה גלים ותגובה של עובדת אחת הפכה ויראלית במיוחד ● איזה פיצויים היא תקבל?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי הדיווח שמחק את הירידות החדות

מחירי הנפט הגבוהים הובילו לצניחה במניות חברות התעופה ● בוול סטריט נשבר רצף הפסדים של חמישה שבועות ● נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי הדיווח שמחק את הירידות החדות ● מחירי הנפט טיפסו בחדות אבל נבלמו לאחר דיווח כי איראן ועומאן מנסחות פרוטוקול ל"ניטור מעבר" דרך מיצרי הורמוז ● טראמפ בנאומו הלילה: "למדינות שנפגעו, יש לי הצעה - תקנו נפט מארה"ב, ותיקחו את מצר הורמוז"