גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטוק של יוחננוף: למה כולם רוצים להחזיק רשת של מוצרים מוזלים?

בעקבות ההצלחה המסחררת של הנפקת מקס סטוק, יוחננוף תרכוש מניות של הרשת המתחרה זול סטוק לפי שווי חברה של 90 מיליון שקל ● בכוונת יוחננוף להנפיק בעתיד את רשת המוצרים המוזלים לבית לפי שווי גבוה פי שלושה, אך שחזור ההצלחה של מקס סטוק עשוי להיות מאתגר בענף רווי התחרות

סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי
סניף זול סטוק. בעיגול: איתן יוחננוף / צילום: תמונה פרטית, תמר מצפי

שוק חנויות הסטוק רותח, ורשת המזון יוחננוף חולמת לשחזר את האקזיט החלומי שעשתה אשתקד זהבית כהן עם הנפקת רשת מקס סטוק בבורסה בתל אביב. יוחננוף סיכמה על רכישת השליטה (50.1%) ברשת החנויות המוזלת זול סטוק תמורת 45 מיליון שקל.

העסקה מתבצעת לפי שווי של 90 מיליון שקל לזול סטוק (מכפיל 10 על הרווח ב-2020). זול סטוק פועלת בתחום המוצרים המוזלים לבית, ובכוונת יוחננוף להנפיק אותה בעתיד לפי שווי של 300 מיליון שקל (אחרי הכסף). עם השלמת העסקה תעמיד יוחננוף לזול סטוק קו אשראי של 30 מיליון שקל.

ככל שתושלם העסקה, רשת יוחננוף, שמוביל הבעלים איתן יוחננוף, תשתלט על הרשת, שמפעילה 51 חנויות (חלקן באמצעות זכיינים) אשר הציגה הכנסות של 71 מיליון שקל ורווח נקי של כ-9 מיליון שקל ב-2020. הרכישה תמומן ממקורותיה העצמיים של יוחננוף.

יוחננוף, רשת מזון צומחת הנסחרת בבורסה בשווי של קרוב ל-2 מיליארד שקל, מבקשת ליהנות מהמומנטום החיובי שממנו נהנה ענף הסטוקים, שבא לידי ביטוי, כאמור, בהנפקה המוצלחת של מקס סטוק אשתקד לפי שווי אדיר של 1.7 מיליארד שקל - גבוה ביותר מפי חמישה מהשווי שלפיו רכשה קרן AMI שמובילה זהבית כהן את השליטה ברשת בשנת 2017. בהנפקה מכרו הקרן ומייסדי הרשת מניות מקס סטוק בכחצי מיליארד שקל.

הצעד של יוחננוף מצטרף גם לזה של קבוצת האופנה פוקס שבשליטת הראל ויזל, המתכוונת להביא לישראל מגה-חנויות סטוק (בגודל שמזכיר חנויות איקאה) תחת השם ג'מבו (מותג יווני).

באמצעות השקעתה בזול סטוק תרחיב יוחננוף את הפריסה הפיזית שלה מ-28 חנויות מזון, בעוד עשרות נקודות מכירה, ויוחננוף מפרטת כי מדיניות חלוקת הדיבידנדים מהחברה הנרכשת תהיה של 30% לפחות מהרווחים בכל שנה.

 

ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת

יוחננוף תרכוש את המניות מארבעת בעלי המניות הקיימים של קבוצת זול סטוק, כך שלאחר הרכישה יישארו מלבדה כבעלי מניות ברשת אדיר ונונו (כ-29.95%) וסהר כוכבי (כ-19.95%). ונונו וכוכבי ימשיכו לנהל את הרשת ויהיו זכאים למענק בגין תוצאות.

"מבחינת יוחננוף מדובר בעסקה שהיא 'כסף קטן', אבל זה מפעיל לאנליסטים את הדמיון ונותן הצדקה למכפילים גבוהים", אמרו היום גורמים בענף המזון על רקע העסקה, שככל הידוע נבחנה על-ידי גורמים נוספים בענף המזון, שנרתעו מהעובדה שהרשת פועלת בשיטה של זיכיונות.

תחום החנויות המוזלות לבית ריכז תשומת לב עוד הרבה לפני פרוץ מגפת הקורונה בישראל, אך קשה להתעלם מכך שחנויות הסטוק קיבלו זריקת מרץ נוספת במהלך השנה האחרונה דווקא הודות לתקופות הסגר, שבהן המשיכו לפעול באין מפריע, לצדן של חנויות המזון והפארם, בתור חנויות החיוניות לתחזוקת הבית. זאת בעוד שמתחרות שלהן בתחומים כמו צעצועים או חנויות עיצוב לבית נותרו סגורות תחת מגבלות הסגר.

יוחננוף מצהירה היום, כי היא "רואה בכניסה לשוק המכירות הקמעוניות של מוצרים לבית הזדמנות משמעותית לצמיחה", וכי מטרתה היא להגדיל את פעילות המותג זול סטוק בשיעור ניכר, בין היתר באמצעות הגדלת שיעור המוצרים המיובאים על-ידי זול הפצה, ביצוע שיתופי פעולה בין המותג "זול סטוק" למותג "יוחננוף", פתיחה מהירה של חנויות נוספות, וכן הצפת ערך תוך בחינת השוק לקראת הנפקה עתידית.

פעלה בתקופת הסגרים, בדומה למקס סטוק

זול סטוק, שהוקמה ב-2014, פועלת באמצעות חברות בנות וזכייניים. הרשת מפעילה 51 חנויות בפריסה ארצית, מתוכן 12 חנויות בבעלות מלאה או חלקית, ו-39 חנויות בזכיינות, והיא מתכננת לפתוח עד סוף מאי עשר חנויות נוספות.

בדומה למקס סטוק, גם זול סטוק עוסקת בממכר קמעוני של מוצרים לבית ומוצרים נוספים במחירים מוזלים. הרשת מייבאת ומוכרת בחנויות מוצרים מסוגים שונים, כגון ציוד לתלמידים, כלי בית, כלים חד-פעמיים, מוצרי פלסטיק, כלי אחסון, מוצרי ניקיון, צעצועים, מתנות, חפצי נוי, מוצרי אחסון, כלי מטבח ועוד. הרשת נהנתה מכך שבדומה למקס סטוק היא פעלה בתקופת הסגרים כרשת המוכרת מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית.

אך האם יוחננוף תוכל לשחזר את ההצלחה של זהבית כהן במקס סטוק? כבר עתה, עוד לפני הכניסה של פוקס לתחום, מדובר בענף רווי תחרות. בניגוד לזול סטוק, מקס סטוק הונפקה בתור השחקנית הגדולה והמוכרת ביותר בענף ואף הפכה שם נרדף לפעילות התחום כולו, כך שתג המחיר הגבוה שלה נסמך מאוד על היותה מובילת שוק.

מקס סטוק פועלת בסדרי גודל אחרים לחלוטין מאלה של זול סטוק. המחזור של מקס סטוק עמד בתשעת החודשים הראשונים של 2020 על 734 מיליון שקל, עם שיעור רווחיות תפעולית של כ-15% ורווח נקי של כ-53 מיליון שקל. מחזור המכירות השנתי של זול סטוק ב-2020 כולה עמד על 71 מיליון שקל (230 מיליון כולל פעילות הזכיינים), עם רווח נקי של כ-9 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי של זול סטוק הוא 17%, לעומת 15% במקס סטוק.

כך או כך, בשנים האחרונות התחום תוסס ושחקניות נוספות מרחיבות את הפריסה שלהן: ביניהן רשת הסטוק, אשר לה מחזור שנתי מוערך של כ-200 מיליון שקל, כשלצידה פועלת גם רשת ג'מבו סטוק עם מחזור של כ-71 מיליון שקל. בנוסף להן פועלות בתחום גם שחקניות עם מותגים בינלאומיים עם רמת מחיר ואיכות שנתפסת כגבוהה יותר, ביניהן דייסו יפן (שבבעלות ג'ורג' חורש) ומיניסו, שאליה נכנסו כשותפים גם פועלים שוקי הון ופנינסולה מקבוצת מיטב דש.

זול סטוק

תחום פעילות: מוצרים מוזלים לבית ● מבנה הבעלות החדש: יוחננוף (כ-50.1%), אדיר ונונו (כ-29.95%) סהר כוכבי (כ-19.95%) ● 50 חנויות ● 200 עובדים (כולל זכיינים - מעל 500)● תוצאות 2020: מכירות - 71 מיליון שקל (+27%) רווח נקי - 8.7 מיליון שקל

עוד כתבות

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הערכה: הטלטלה בשוק הנפט עלולה להימשך זמן רב יותר

מחיר הנפט נקבע אתמול מעל 100 דולר, לראשונה מאז 2022 ● נעילה אדומה באירופה ● גולדמן זאקס: הפד יוריד את הריבית רק בספטמבר ● פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן המבוסס על הצריכה הפרטית (PCE)

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הריבית על הפיקדונות בבנקים נשחקת. מי הציע את הגבוהה ביותר?

בנק ישראל פרסם את נתוני הריבית על הפיקדונות של הבנקים לחודש פברואר, מהם עולה ירידה שלישית ברציפות ● מי שסגר את כספו בפקדון בנקאי קיבל ריבית ממוצעת של 3.8% ● וואן זירו מובילה עם ריבית של 5.43%, ואילו הריבית הנמוכה ביותר היא של בנק מסד

המלחמה המושתקת של הישראלים מעבר לים / אילוסטרציה: GEMINI-AI

"בום בלב": מה קורה לישראלים שגרים בחו"ל בזמן מלחמה

כשאזעקות תכופות שולחות אותנו לממ"ד, וחזרה לשגרה נורמלית לא נראית באופק, קשה לגלות אמפתיה כלפי מי שהחליטו לעזוב את הארץ ● אבל שיחות עם חוקרים ומטפלים מראות שבימי מלחמה הישראלים המהגרים סובלים מטראומה ייחודית, שרק עכשיו מתחילים להכיר בה

אילון מאסק בבית המשפט, לפני כשבוע / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

בזמן שהתמקדנו בלחימה: בחירות בדנמרק, מטען חבלה בניו יורק ודרמות בסיליקון ואלי

כשפה היינו עמוק באיראן, בעולם נגעו גם בדברים אחרים: ממטען שנזרק על ביתו של זוהרן ממדאני ועד הקדמת הבחירות בדנמרק בצל משבר גרינלנד ● אלפי משרות קוצצו בגלל ה־AI ואילון מאסק שוב התייצב בבית המשפט ● גלובס מרכז את מה שפספסנו כשישבנו במרחב המוגן

בסיס אופק רחב שאליו יעברו חלק מהבסיסים המתפנים / הדמיה: סטודיו 84

11 בסיסי צה"ל בדרך לפינוי: איך זה יעבוד ומה ייבנה במקום?

רשות מקרקעי ישראל ומשרד הביטחון מציגים עוד תוכנית גרנדיוזית לפינוי 11 בסיסי צה"ל, אך ההיסטוריה של פינוי המחנות מלמדת על עיכובים של שנים ו"איים" צבאיים שתוקעים את השטח ● האם המהלך השאפתני יצליח הפעם לגשר על הפער שבין הצרכים המבצעיים למצוקת הקרקעות במרכז

אולם תצוגה של GEELY / צילום: יח''צ

"פיזור הסיכונים" של יבואני הרכב הישראלים באירופה נושא פירות

מכירות כלי הרכב מצטמצמות בשל המלחמה, אך היבואנים הישראלים מרחיבים במהירות את פעילותם באירופה - מאוסטריה ורומניה ועד יוון ● במקביל מושקים בישראל דגמים חדשים ומעודכנים, לעיתים גם במחירים נמוכים יותר ● השבוע בענף הרכב

צילומים: רויטרס

המדינה שהעלתה את מחיר הדלק ב־50% בעקבות המלחמה באיראן

סגירת מצר הורמוז כבר מורגשת בעשרות מדינות בעולם • חשיפה: האקר פרץ לשרתי FBI, ושם את ידו על מסמכי אפשטיין • ובנפאל - ראפר בדרך להפוך לראש ממשלה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מדדי הביטוח והביטחוניות עלו ב-1.4%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.7% ● או.פי.סי השלימה גיוס הון בדרך של הקצאת מניות למשקיעים מסווגים ● אנליסטים: הטלטלה בשוק האנרגיה עלולה להימשך זמן רב יותר מהצפוי ●  גולדמן זאקס: הפד יוריד את הריבית רק בספטמבר ● תסריט 1990 או קריסת 2008? ההיסטוריה רומזת מה יקרה ל-S&P 500 אחרי הזינוק במחירי הנפט

איזה מין דור גדל פה? / עיבוד: ג'מיני

איזה מין דור גדל פה? המחקרים שחושפים את השפעות המלחמה על ילדים

מחקרים מהארץ ומהעולם עקבו אחרי ההשלכות של מצב מלחמה מתמשך על מצב הילדים מבחינה נפשית, בריאותית וחברתית ● מפגיעה ביכולות האקדמיות ועד התפתחות הפרעות חרדה וסיכון מוגבר למחלות - הממצאים מדאיגים, אבל לחוקרות שדיברנו איתן יש גם מסרים מעודדים, וכמה המלצות שאפשר ליישם כבר עכשיו

חברת מטא / צילום: Shutterstock

דיווח: מטא בדרך לפיטורי ענק

ענקית הטכנולוגיה בוחנת צמצום משמעותי שישפיע על עד כ-20% מכוח האדם בחברה, בזמן שהיא משקיעה מאות מיליארדי דולרים בפיתוח תשתיות בינה מלאכותית ● דובר החברה בתגובה לדיווחים: "דיווח ספקולטיבי"

מיכל מור / צילום: שלומי יוסף

היזמת מאחורי החברה הביטחונית שהנפיקה בזמן מלחמה: "החיילים קוראים לנו פרוט נינג'ה"

מיכל מור הקימה את SmartShooter כדי לאפשר ללוחמים בשטח לפגוע במטרה כבר מהכדור הראשון ● עם עסקאות מול 25 צבאות בעולם - בשבוע שעבר היא הנפיקה אותה בתל אביב תחת אש ● ראיון מיוחד

החשש מעליה בחוב העלתה את הסיכון / צילום: Shutterstock

לא רק המניות: האופוריה התפוגגה גם בשוק החוב הממשלתי

מאז פרוץ המלחמה מול איראן שהולכת ומתמשכת התשואה הגלומה במדד תל גוב כללי חזרה לטפס ● התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב נמצאת במגמה דומה

אדולף היטלר חולף על פני חזית העבודה הגרמנית במהלך ''עצרת העבודה'', 1937 / צילום: Reuters, Berliner Verlag/Archiv

כוחה של הכלכלה להצית מלחמות ולהביא אל סופן

הרייך השלישי נישא בימי תהילתו על שיקום גרמניה מהשפל הכלכלי הגדול, אלא שבהמשך התברר שהנס הפיננסי של היטלר לא היה יותר מבועת ענק ● הגזל מהיהודים וממדינות שסופחו סייע למשטר לדחות את ההתמודדות עם המשבר הפיסקלי המעמיק ● הפיהרר היה ברור: גרמניה צריכה לעבור ל"כלכלת ביזה" כמפתח לשרידותה ● איך ניצלה גרמניה הנאצית את המשאבים לטובת כלכלת מלחמה

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מנהל ההשקעות שמזהיר: צריכים להתרחק מהסקטור הזה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בחינה היסטורית של משבר הנפט ב-50 השנים האחרונות מלמדת כי שני דברים יכריעו את כיוון השווקים ● מנהל ההשקעות שבטוח שתוך כמה שבועות העולם יחזור להתעסק ב-AI ● העלייה בהיקפי ההשקעות הריאליות של לאומי פרטנרס, פועלים אקוויטי ודיסקונט קפיטל, מניבה רווחים של מאות מיליוני שקלים לבנקים המחזיקים בהן ● וגם: מי החברות שקפצו לעשירייה הראשונה של מחלקות הדיבידנדים?

זיו אדלר לירן וקסברגר / צילום: אלן שיבר, תמונה פרטית

האנשים שבחרו במקצוע שבו כולם שונאים אותם: "בשנה הראשונה זה שובר 90%"

בשביל שכר רחוק מלהיות נחשק וסיכוי אפסי למילה טובה, שופטי הכדורגל עולים לדשא מדי שבת וסופגים מטחי קללות ובוז מהיציעים ● שופטי העבר ובכירי האיגוד, לירן וקסברגר וזיו אדלר, פותחים הכל בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי": האדרנלין של "בית החרושת לקבלת החלטות", הטעויות שרודפות אותם בלילה והמחיר שמשלמות המשפחות ● מה מנצח את ההיגיון? "זה חיידק, מי שלא שם לא מבין"

קים במפעל המלט, בשבוע שעבר. מכנה את הדרישה לוותר על הגרעין ''אובססיה הזויה'' / צילום: Reuters, KCNA

תעודת הביטוח של קים ג'ונג און

בשנים האחרונות הרחיבה קוריאה הצפונית את ארסנל הגרעין שלה עד ל-50 ראשי נפץ, לפי הערכות ● אם היה אפשר לחשוב שהתקיפות של ארה"ב באיראן יטלטלו את קים ג'ונג און, המנהיג העליון בטוח מתמיד כי הנשק האטומי הוא הערובה שלו להישרדות המשטר

כוחות ביטחון מחוץ לבית הכנסת ''טמפל ישראל'' בעיירה ווסט בלומפילד, מישיגן / צילום: ap, Corey Williams

היורה במישיגן נוטרל על ידי האבטחה, לא ידוע על נפגעים באירוע

החשוד בניסיון הפיגוע בבית כנסת "טמפל ישראל" במישיגן נוטרל, לא ידוע על נפגעים • השריף: "מנסים להבין אם יש עוד מעורבים" ● עמי שטרמר סיפר: "אחותי נמצאת בבית הכנסת. הם לכודים בפנים עם קרוב ל-100 ילדים" • דניאל, עובד בפדרציה היהודית של דטרויט: "אנחנו מבוצרים בבניין. יש כוחות ביטחון גדולים. אנחנו מתפללים"

מתוך קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

"אני יושב בסלון, והטיל בא": הקמפיין של בנק לאומי הוא הזכור ביותר השבוע

מהלך הגיל השלישי של בנק לאומי מתברג גבוה יחסית גם במדד האהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר שייכת לחברת המזון אסם, ומיד אחריה מתמקמת חברת התעופה אל על

ערכת JDAM עם סימונים צהובים ואדומים / צילום: חיל האוויר

החימוש המסתורי של המטוסים הישראליים

תיעוד של מטוסי F-16 של חיל האוויר עם סימונים חריגים על פצצות JDAM מעורר שאלות על שימוש בחימושים בעלי מרכיב תבערה ● במקביל, טכנולוגיה של רפאל משתלבת בנגמ"שים אמריקאים בקוריאה הדרומית, והכטב"מים הזולים של איראן מציבים אתגר חדש לארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנימין נתניהו וגל הירש במסע''ת, ינואר 26' / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

רה"מ פירט את יעדי המלחמה, והבהיר: לא בטוח שהמשטר ייפול

צה"ל פתח בגל תקיפות בטהרן ● אירוע הירי בבית הכנסת במישיגן הסתיים ללא נפגעים ● בישראל שוקלים כניסה קרקעית רחבה ללבנון; הרמטכ"ל זמיר: "המערכה בצפון לא תהיה קצרה" ● חשד לפיגוע בר"ג: פצוע קשה מדקירות, החשוד נעצר בתום מרדף; בתוך כך, מחבלים ניסו לבצע פיגוע דריסה וירי סמוך לצומת תפוח - ונוטרלו ● מוג'תבא חמינאי פרסם "מסר ראשון" - נשבע לנקום וניסה לפייס את המפרציות • טראמפ: "האינטרס שלי - לעצור את אימפריית הרשע של איראן" ● עדכונים שוטפים