גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטרנד החדש באמריקה: חברות גדולות חושפות נתוני מגדר וגזע בכוח העבודה שלהן

לאחר ההפגנות של הקיץ שעבר בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, ולאור דרישת רגולטורים ומשקיעים, בכירים רבים וחברי מנהלים מפרסמים נתונים על המגוון בקרב העובדים

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock
אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

חברות אמריקאיות גדולות מספקות תמונה יותר מפורטת של המגוון בקרב עובדיהם, ועשרות חברות מפרסמות פירוט של המגוון המגדרי והגזעי, עבור רובם בפעם הראשונה.

שלושה רבעים מעובדי ג'נרל אלקטריק הם גברים. חצי מהמנהלים הבכירים ביצרנית המנועים Cummins הן מנהלות בכירות. חברת עיבוד מוצרי העוף Tyson Foods אמרה ש-25% מעובדיה בארה"ב שחורים. ב-Chipotle Mexican Grill, שלושים ושמונה אחוזים מהעובדים הם ממוצא לטיני.

הגילויים האלה ועשרות אחרים כמותם - רבים מתוך דיווחי החברות על ניירות ערך - הם גילויים שהחברות עושות מרצונן, אך בעידוד תקנה חדשה של מועצת הבורסה וניירות הערך (SEC), בשילוב עניין מצד המשקיעים. הם גם משקפים התמקדות חדשה בקרב חברות רבות לגבי גיוון במקום העבודה בעקבות ההפגנות על אפליה וחוסר שוויון גזעי מהקיץ שעבר, לאחר מותו של ג'ורג' פלויד כשהיה במעצר משטרתי.

"איני יכול לומר שיש לנו לקוח שלא דיבר על זה בחדר הישיבות", אמרה דב ליפשי, עורכת דין בחברת הייעוץ לשכר בכירים Pearl Meyer & Partners. "כל החברות מתמקדות במגוון", הוסיפה.

הוול סטריט ג'ורנל עבר על יותר מ-160 דוחות שנתיים שהוגשו על ידי חברות S&P 500 בשנת 2020. כשליש מאלה כללו גילויים בנושא המגוון, אם כי הפרטים השתנו באופן נרחב. רוב החברות דיווחו כמה נשים יש בשורותיהן, כמעט שלושה רבעים מהחברות גילו לפחות מידע מסוים על גיוון גזעי ואתני - לעתים קרובות מספר משוקלל של כל העובדים שאינם לבנים. כמה חברות סיפקו מידע על חיילים משוחררים, גיל העובדים, אנשים עם מוגבלויות ואנשים המזדהים כחלק מקהילת הלהט"ב. חלק מהחברות סיפקו נתונים כאלה רק לגבי חבר המנהלים שלהן.

בדו"חות השנתיים שלהן, גם PepsiCo וגם Mondelez International גילו שכ-40% מהמנהלים בכל העולם הן נשים. בפפסי אמרו גם ש-43% מהעובדים בארה"ב הם "אנשים מגוונים מבחינה גזעית/אתנית". בחברת Mondelez לא הוציאו נתונים על עובדים שאינם בשדרת הניהול.

בחברת Mondelez אמרו שהחברה מתכננת לפרסם עוד מידע דמוגרפי באביב. דוברת של פפסי אמרה שפרטים נוספים לגבי כוח העבודה של החברה, מפורטים לפי גזע ומגדר, נמצאים באתר החברה.

ישנם משקיעים מוסדיים הלוחצים לקבלת מידע טוב יותר על הגיוון בכוח העבודה. רבים מתחילים לכלול פרטים כאלה בדירוגים שלהם או בהחלטות ההשקעה.

הון אנושי - כוח העבודה של התאגידים - כיום עוקף את המפעלים והמכשור ברוב הכלכלה, כך אמר ג'ון הפנר, ראש מחלקת ארה"ב בחברה הבריטית Legal and General Investment Management. החברה מנהלת כ-1.5 טריליון דולר בשווי נכסים בכל העולם, והחלה להשקיע פחות בחברות שיש בהן מעט מנהלות נשים. החברה משתמשת בהערכות חיצוניות עבור חברות שלא מגלות נתונים דמוגרפיים על עובדיהן.

החברה שלו הצביעה על מידע שנאסף בידי חברת McKinsey והראה ש-25% מהחברות שיש בהן הכי פחות מגוון מגדרי וגזעי, צפויות יותר להציג ביצועים שהם מתחת לממוצע התעשייה. "זה לחלוטין נוגע לביצועים פיננסיים", אמר הפנר. "כשיש יותר גיוון יש סיכוי טוב יותר שיהיו תוצאות טובות יותר".

גורם נוסף: ה-SEC החלה באוגוסט לדרוש מחברות להתחיל לגלות מידע לגבי "משאבי ההון האנושי" - תחום נרחב שיכול לכלול הכול מקצב חילוף העובדים ועד תוכניות הכשרה לבטיחות ונתונים על גיוון העובדים.

הכלל החדש נותן לחברות מרחב גדול להחליט איזה מידע לגלות, ויותר מ-100 חברות שהוול סטריט ג'ורנל עבר על דיווחיהן בחרו לגלות מעט על הדמוגרפיה. אבל אחרות מקדמות גילויים בנושא גיוון בכוח העבודה, אמרה ליפשי, והוסיפה: "זה היה משהו שכבר היה באוויר, ודרישת ה-SEC פשוט דחפה את זה קצת קדימה".

חברות מדווחות באופן פרטי על המגוון בכוח העבודה למועצת שוויון הזכויות בתעסוקה של ארה"ב. רבות מהן אמרו שיהפכו את הדיווחים האלה לנגישים לציבור. ביולי, חשב העיר ניו יורק סקוט סטרינגר קרא ל-67 החברות הציבוריות הגדולות ביותר לפרסם את הדוחות, ועד ספטמבר רק 14 מהן עשו זאת. היום, 54 עשו או התחייבו לעשות זאת, כך נמסר ממשרד החשב

חברות טכנולוגיה במשך שנים פרסמו דו"חות עצמאיים לגבי המגוון בכוח העבודה. השנה הצטרפו אליהן ג'נרל אלקטריק ו-PricewaterhouseCoopers, בין אחרות.

בג'נרל אלקטריק גילו ש-22% מכוח העבודה בכל העולם היו נשים, יחד עם 26% משדרת הניהול. בארה"ב, כ-76% מעובדי החברה לבנים, כמו גם 81% משדרת הניהול. דוברת של GE אמרה שהחברה מחויבת לבניית כוח עבודה מגוון יותר והגילוי שפרסמה הוא הצעד הראשון למטרה זו.

הגילויים ההולכים ומתרבים יוצקים תוכן להבטחות של מנהלים רבים משנה שעברה לתעדף את נושא הגיוון, כך אמרה שרי וייאט, שותפה ב-PricewaterhouseCoopers המייעצת לחברות על נושאים סביבתיים, חברתיים ונושאים של מנהל תאגידי. היא סייעה להכין את הדו"ח הראשון של החברה לגבי מגוון בכוח העבודה בשנה שעברה.

"השקיפות מובילה ליותר אחריותיות", אמרה וייאט. בין הפרטים האחרים, גילתה חברת PricewaterhouseCoopers ש-48% מעובדיה הן נשים ו-60% לבנים, בעוד שדרת הניהול בחברה מורכבת מ-30% נשים ו-70% ממנה לבנה.

הגילויים הולכים ונצברים מדגישים כמה הבדלים בין חברות דומות. חשבו על שלוש היריבות בתחום מוצרי הצריכה:

Church & Dwight סיפקה נתון דמוגרפי אחד על כוח העבודה שלה בדו"ח השנתי שמסרה ל-SEC החודש: 41% מכוח העבודה העולמי בחברה הן נשים.

בחברת Colgate-Palmolive, נמסרו שני נתונים הנוגעים לנשים בכוח העבודה העולמי של החברה בדו"ח השנתי - הן מהוות 40% מהמנהלים ומכוח העבודה בסך הכל. החברה גם פרסמה פירוט של הגיוון בקרב העובדים על פי גזע: 67% מהעובדים לבנים. באתר של החברה ומדו"ח נפרד המכסה עשור של פעילות ישנם פרטים נוספים.

Procter & Gamble, הגדולה בין שלוש החברות, לא כללה נתונים כאלה כשמסרה את הדו"ח השנתי שלה באוגוסט, לפני שההנחיה החדשה של ה-SEC נכנסה לתוקף. באתר של החברה, ישנם עשרות נתונים על מגדר ועל מגוון גזעי בכוח העבודה, בקרב המנהלים, מנהלים בכירים וחברי חבר ההנהלה.

כמו המתחרות שלה, כ-40% מכוח העבודה העולמי של Procter & Gamble הן נשים. כך היו גם 48% מהמנהלים באופן כללי, ו-46% מחברי חבר המנהלים. כרבע מהעובדים בארה"ב לא היו לבנים, יחד עם 30% מהמנהלים וכ-31% מחבר המנהלים, כך ניתן ללמוד מהנתונים.

"תכנון, פיתוח מכוון ומעקב אחרי התוצאות הם חלק מהדרכים בהן אנו עובדים לבנות מערכת יותר מגוונת בכל רמות הארגון", נמסר מהחברה. החברה פרסמה באינטרנט את הדו"ח שלה למועצת שוויון הזכויות בתעסוקה של ארה"ב בפעם הראשונה אי פעם בסתיו האחרון.

קולגייט מתכננת לגלות מידע נוסף כולל דו"ח גיוון שנתי שאמור לצאת בקיץ וגם היא העלתה את הדיווח שלה למועצת שוויון הזכויות בתעסוקה של ארה"ב לאינטרנט, אמרה דוברת של החברה. דובר של Church & Dwight אמר שהרבה יותר נתונים יופיעו בקיץ הקרוב בהצהרת הפרוקסי השנתית של החברה ובדו"ח נפרד לגבי קיימות.

יועצים ועורכי דין מתנבאים שלאורך זמן, גילויים על הון אנושי כנראה יאוגדו, באופן דומה לדרך בה סעיפים בניסוח חופשי בדיווחים ל-SEC על שכר בכירים ונושאים אחרים מוזגו בשנים האחרונות.

בין הדברים העשויים להאיץ תהליך זה, נמצאת הדרישה החדשה בנאסד"ק לקבל יותר גילויים על הרכב חברי מנהלים. כמו כן, אנשי ה-SEC צפויים לפנות לחברות בשאלות שונות לאחר שיעברו על הגילויים האחרונים.

בנוסף, חברות צופות שממשל ביידן ידרוש פרסום גילויים נוספים ואולי יקבע תקנות הנוגעות לנושאים חברתיים באופן כללי, כולל מגוון בכוח העבודה.

"נלמד הרבה לגבי היכן נמצאות הציפיות שלהם", אמרה וייאט מחברת PricewaterhouseCoopers, בהתייחסות לרגולטורים. "חברות רבות היו שמחות שתהיה להן הדרכה נוספת".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות ורשמה רצף עליות שלא נראה מאז 2023

דאו ג'ונס ננעל בשיא ● אד ירדני על מניות הקוונטים: השוק נכנס לשלב של “התלהבות ממומנת ממשלתית” סביב התחום ● לאחר השבעת יו"ר פד החדש, מתגברים ההימורים על העלאת ריבית ● המיזוג המוצע בהיקף של מיליארדי דולרים בין פויג' ברנדס לאסתי לאודר נפל ● מחירי הנפט עולים בכ-2%

גלולת הרזיה / צילום: נובו נורדיסק

תרופת ההרזיה החדשה שמבטיחה: ירידה של 30 ק"ג במשקל

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי בתרופת ההרזיה החדשה שלה וטוענת: התרופה הובילה לירידה של 30 ק"ג במטופלים תוך 80 שבועות ● התוצאות של התרופה החדשה לא התקבלו עד כה, אלא רק בניתוחים בריאטריים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה רצה לבנות ממ"ד, השכן התנגד. מה קבעה המפקחת?

בית המשפט דחה בקשה לתביעה ייצוגית נגד אזורים בגין עיכוב ברישום זכויות דירה • ריינאייר חויבה לפצות נוסעים על טיסה שבוטלה אחרי נפילת הטיל בנתב"ג לפני כשנה • וגם: המפקחת על המקרקעין בחיפה קבעה כי פגיעה בכניסת אור ובאוורור אינה מצדיקה מניעת בניית ממ"ד בבניין משותף ● 3 פסקי דין בשבוע 

לירז חממי וטליה לין רון ב''הבת''. ליהוק מתאים? / צילום: באדיבות קשת 12

עם מתכון פשוט ומוכר: הסדרה של קשת שנמכרה לפני שהוקרנה

אם ובת חוזרות מטיול בהודו, אבל קונקשן תמים ברוסיה הופך לסיוט: הבת נעצרת בחשד להברחת סמים, והאם יוצאת למאבק לשחרורה ● עוד לפני שעלתה בקשת 12, "הבת" כבר נמכרה לאפל טי וי פלוס ● היא נשענת על דמיון ברור לפרשת נעמה יששכר, אבל מבקשת לספר סיפור רחב יותר על משפחה ואימהות

אביעד שוב / צילום: תמונה פרטית

"זה לא מדע טילים": הוא התחיל להשקיע בצבא, וכבר מלמד אחרים להיכנס לשוק

במהלך השירות הצבאי ב-8200, אביעד שוב פיתח דרייב ללמוד איך עושים כסף ● בהשראת וורן באפט הבין ששוק ההון מספק הזדמנות "להיות בעלים של העסקים הכי מוצלחים בעולם" ● 3 כללי הברזל שלו להשקעות: לא לפחד, לא להתעדכן ולא לעקוב ● המשקיעים החדשים, מדור חדש

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026? / צילום: Shutterstock

איזה אצטדיון יארח את מספר המשחקים הגבוה ביותר במונדיאל 2026?

מהו הסימן של היסוד זהב בטבלה המחזורית, מי כתב והלחין את השיר "שיבולת בשדה", וואיך נקרא המטבע בבולגריה לפני האירו? ● הטריוויה השבועית

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

טווח של עד 32 ק״מ: הטילים המבוקשים של ישראל שוגרו בניסוי חדשני

איחוד האמירויות מרחיבה את היכולות הטכנולוגיות שלה ורוכשת שליטה ביצרנית מנועים איטלקית ● טילים של רפאל שוגרו מרכב"ם גרמני כחלק ממיזם משותף ● תוכנית הדגל של טראמפ מוערכת בעלות של למעלה מטריליון דולר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שירן מאור אלקיים וודיע עואד / צילום: יוסי זמיר

"ניסו לגרום לנו לסגת": הבכירים שהובילו את הורדת מחירי ביטוחי הרכב חושפים את הדרמה מאחורי הקלעים

מחירי ביטוחי הרכב זינקו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, עד שרשות שוק ההון הטילה פצצה רגולטורית ואילצה את חברות הביטוח להוריד מחירים ● האקטוארית הראשית שירן מאור אלקיים, וסגן הממונה ברשות ודיע עואד, חושפים את מאחורי הקלעים: על הלילות הלבנים והזמינות לחברות, הניסיון של חברות הביטוח לחבל במהלך, חברת הביטוח הנוספת שכמעט פספסה את האישור, ההתנגשות החזיתית עם ביטוח ישיר ומה דרשה הרשות מהחברות ● וגם: האם הם מעריכים שמחירי ביטוחי הרכב ימשיכו לרדת?

דרוזים מפגינים על גבול סוריה ישראל / צילום: ap, Leo Correa

בין דמשק לירושלים: מהפכת ההתאזרחות השקטה של צעירי הגולן הדרוזים

הטבח בא–סווידא הפחית את טשטוש הזהות ההיסטורי של הדרוזים בגולן ● נתונים חדשים של צה"ל מגלים שהצעירים מובילים גל התאזרחות חסר תקדים, 4,600 בשנה האחרונה בלבד, ומתחילים להשתלב בצבא - בתהליך גיבוש זהות שצפוי להגיע השנה לקלפיות

וורן באפט / צילום: Shutterstock

תעלומה בשווי 2.6 מיליארד דולר: מי חוזר על הטעות של וורן באפט?

ברקשייר האת'ווי פרסמה ביום שישי שעבר עדכון לתיק ההשקעות שלה ● הפוזיציה החדשה בדלתא איירליינס והשקעה קטנה יותר שביצעה החברה מסעירות את העיתונות הכלכלית הבינלאומית

דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

60 עסקאות ביום: הבית הלבן מעולם לא ראה סוחר עצבני כמו דונלד טראמפ

השבוע פורסם דוח העסקאות של הנשיא האמריקאי וחשף מעל 3,600 עסקאות ברבעון, בסכומים שהצטברו ל־750 מיליון דולר ובארה"ב חוששים שההחזקות הפרטיות של הנשיא משפיעות על פעולותיו ● מאז שנכנס הנשיא האמריקאי לתפקידו, הוא הוסיף להון האישי שלו 1.5 מיליארד דולר ● איך לארה"ב אין חוק ניגוד עניינים?

הבניין ברחוב עזה 30, בשכונת רחביה בירושלים

קנו דירה ב-9.3 מיליון שקל וישקיעו עוד מיליון לפחות בשיפוץ שלה

הדירה נמכרה ברמת מעטפת, והקונים יצטרכו להשקיע יותר ממיליון שקל להשלמת הבנייה ● בית ראש הממשלה, שמצוי 250 מטר מהבית, מהווה יעד להפגנות, מה שהופך את חיי התושבים שגרים בסמיכות אליו ללא פשוטים

מימין: פרופ' דני דולב, יהבי בורבין, הנק נוסבכר, דב וינר, פרופ' שמואל פלג / צילום: שלומי יוסף

היא הקימה חברת אינטרנט, ואז איחדה אותה עם אביה. יחד הם השתלטו על השוק

הם ראו את המהפכה לפני כולם, רתמו את הגופים הגדולים, השיגו מימון - ואז גם נלחמו במונופולים ● ארבעה עשורים חלפו מאז נכנס האינטרנט לישראל לראשונה ● גלובס בעקבות האנשים שחיברו אותנו לעולם החדש

נטושים בהורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

מורעבים, תחת אש: כך הפך הורמוז לכלא הימי של עשרות אלפי מלחים

בזמן שהמצור האמריקאי נמשך כ-20 אלף מלחים תקועים במצר הורמוז תחת אש ● הם קוצבים אוכל ומים, בריאותם מידרדרת, הקשר שלהם עם העולם מוגבל, ומי שמנסים להימלט נתונים לתקיפות של טילים וכטב"מים ● הוול סטריט ג'ורנל בתיעוד מטלטל של החיים בלב ים בהמתנה לתוכנית מילוט

עשירים על הנייר, נחנקים בבנק: הדיסוננס של כלכלת ישראל

נתוני המאקרו של המשק הישראלי מספרים סיפור מרשים של הצלחה, עם שווקים שמפגינים חוסן ועמידות יוצאת דופן מול משברים ● אלא שמאחורי החזית המשגשגת מסתתרת מציאות שוחקת: יוקר מחיה מזנק, פקקים אינסופיים ומגמת ירידה מתמדת ברמת החיים ● סדרת הכתבות של גלובס צוללת אל שורש הפרדוקס, בניסיון להבין מדוע העושר הלאומי מסרב לחלחל אל החיים עצמם ● בין המאקרו למיקרו, פרויקט מיוחד

עסקאות השבוע / צילום: נתי שיינפלד

משופצת ועם חניה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ביקנעם?

נמכרה דירת 4 חדרים בשטח של 93 מ"ר עם מרפסת ביקנעם עלית נמכרה תמורת 1.72 מיליון שקל ● "ההתפתחות של פארק ההייטק מביאה צמיחה והתפתחות לעיר. הביקוש לדירות בעיר גדול בעיקר בגלל אוכלוסייה חדשה שמגיעה לכאן" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

משרדי חברת הפינטק INTUIT / צילום: מיכה לובטון

ענקית הפינטק האמריקאית מפטרת אלפי עובדים בעולם, חלקם גם בישראל

אינטואיט, שמעסיקה בישראל כ־500 עובדים מאז רכישת צ'ק מהוד השרון, תפטר כ-3,000 מעובדיה בעולם, עשרות מהם במרכז הפיתוח בישראל ● ברקע הקיצוצים: השפעת מודלי הבינה המלאכותית על תחום הפינטק, לצד העברת חלק מהמשרות להודו

השעון החכם החדש של שיאומי / צילום: יח''צ

מודל משודרג: השעון החכם החדש של שיאומי

ענקית הטכנולוגיה הסינית משיקה את Xiaomi Watch 5, שמרגיש כמו שעון פרימיום ומציע חיי סוללה מרשימים, מסך צבעוני וחד ועיצוב יוקרתי ● אלא שכל זה מוביל גם לעלייה משמעותית במחיר

על כמה כסף תצטרכו לדווח בקרוב לרשות המסים?

שנה לאחר רפורמת היבוא "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" - מי המוצרים שמחירם ירד משמעותית? וגם: איזו חברה ישראלית עברה להפסד לראשונה מאז תחילת 2023 בגלל מבצע "שאגת הארי"? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

צילום אילוסטרציה: Shutterstock

רוצים לעשות טיול משנה חיים? מחקרים מגלים - זו הדרך

מסעות נתפסו כטקס חניכה ואירוע מכונן עוד בימי הציידים־לקטים ● כיום, "תיירות טרנספורמטיבית" היא לא רק תחום מחקר תוסס אלא גם מוצר צריכה שמבטיח שינוי עוצמתי ● איך בדיוק הופך הטיול שובר השגרה לזהות חדשה, ולמה כמעט תמיד אנחנו חוזרים להרגלים ישנים רגע אחרי שפרקנו את המזוודה?