גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העלויות של כליאת אסירים בניו יורק הגיעו לשיא בזמן המגפה

מחלקת העונשין בעיר מוציאה כעת סכום שיא של 447,337 דולר על מנת לכלוא אסיר לשנה שלמה, או כ־1.226 דולר ליום

תאים בבית הכלא רייקרס איילנד בניו יורק / צילום: Reuters, Brendan McDermid
תאים בבית הכלא רייקרס איילנד בניו יורק / צילום: Reuters, Brendan McDermid

העלות של כליאת אדם בעיר ניו יורק הגיעה בשנה שעברה לשיא, אפילו בעת שמספר האסירים במערכת בתי הכלא בעיר צנח במהלך מגפת הקורונה, כך על פי מבקר משרדו של מבקר העיר ניו יורק סקוט סטרינגר.

בדו"ח שפורסם ביום רביעי, הודיע משרדו של מבקר העיר, שניו יורק כעת מוציאה סכום שיא של 447,337 דולר לכליאת אדם אחד במשך שנה שלמה, או כ־1,226 דולר ליום. הסכום הזה מהווה עלייה של 146% לעומת 2014, כשהעלות למאסר של יום אחד עמדה על 499 דולר ליום, כך על פי נתונים שמתועדים על ידי משרדו של סטרינגר.

בינתיים, כלל התקציב של העיר למחלקת האכיפה ירד ל־1.28 מיליארד דולר לשנה הפיסקלית 2020, לעומת 1.36 מיליארד דולר בשנה הפיסקלית 2019, כך נכתב בדוח של סטרינגר.

בריאיון, אמר סטרינגר שהעלייה בעלות הממוצעת של כליאה בבתי הכלא של העיר יכולה להיות מיוחסת למספר גורמים, כולל ירידה במספר האנשים הנכלאים בזמן שכמות הסוהרים המטפלים עליהם לא השתנתה. בעוד שכלל תקציב מחלקת העונשין החל להתכווץ, זה קורה בקצב הרבה יותר איטי מהירידה בכמות האסירים, והתוצאה היא עלויות גבוהות יותר לכל אסיר, אמר סטרינגר.

סטרינגר הוסיף שמחלקת העונשין של העיר ניו יורק נכשלת בטיפול בנסיבות הגורמות לכליאה ולחוסר היעילות במערכת בתי הכלא של העיר. "זה לא חכם מבחינה פיסקלית, בהתחשב במגפה, אבל זה גם לא הולך לפתור את הבעיות הקשורות ברפורמה במערכת הצדק והפלילין", אמר.

העיר צריכה לכוון מחדש מימון לטיפול בבריאות הנפש ובתוכניות למניעת כליאה, הפחתת אלימות בתוך בתי הכלא וסיוע לשיקום אסירים ששוחררו, אמר סטרינגר, דמוקרט המתמודד השנה על ראשות העיר ניו יורק.

דובר מחלקת העונשין פיטר ת'ורן אמר בהודעה מיום רביעי שהניתוח של סטרינגר מטעה. "חישוב פשוט של כל ההוצאה וחילוקה לאוכלוסייה הממוצעת היומית מתעלם מההשקעות שעשינו כדי לשמור על בתי הכלא שלנו בטוח בזמן מגפה שקורית פעם בחיים", אמר ת'ורן.

הוא אמר שקצב ההדבקה בקורונה בבתי הכלא של העיר נמוך משמעותית מהממוצע בעיר ניו יורק, ומחלקת הענישה עושה מאמצים לשמור על בריאותם של הסוהרים ושל האסירים.

שפל של כל הזמנים בכמות האסירים 

כמות האסירים בניו יורק ירדה לשפל של כל הזמנים ב־2020, כשמאות אנשים שנכלאו בבית הכלא רייקרס איילנד ובבתי כלא אחרים שוחררו בניסיון למנוע התפשטות של נגיף הקורונה במתקנים. רפורמות של מערכת המשפט ב־2020, כולל ביטול הערבות במזומן על פשעים רבים, גם הן גרמו לירידה בכמות הכליאה לפני משפט, כך אמר סטרינגר. גם התוכניות שנועדו למנוע מאנשים עבריינות המובילה לכליאה עזרו.

כמות האסירים הממוצעת בעיר עמדה על 5,841 ליום לשנה הפיסקלית 2020, כך נכתב בדוח. הנתון מהווה ירידה של 26% ממוצע של 7,938 אסירים בשנה הפיסקלית הקודמת, וירידה של 56% מממוצע של 13,362 אסירים כלואים ב־2009. בינתיים ב־2021, הממוצע היומי של אסירים בבתי כלא בניו יורק עומד על 4,193, נתון נמוך מהנתון הכולל של 2020.

הירידה בכמות האנשים הכלואים קרתה במקביל למאמצי ראש העיר ביל דה בלזיו לעשות רפורמה בבתי הכלא של העיר. דה בלזיו, שהוא דמוקרט, פועל לסגירת רייקרס איילנד, מערך בתי הכלא הגדול ביותר בעיר, ולהקים במקומו ארבע שכונות מעצר ברחבי העיר.

הדוח של סטרינגר הראה שאלימות בבתי הכלא עלתה בשנה שעברה, כשהיו יותר דיווחים על תקיפות בין אסירים ונגד סוהרים, וכמו כן היו דיווחים רבים על שימוש באלימות מצד סוהרים נגד אסירים. הדוח הצביע על עלייה קלה בשיעור באסירים המוגדרים כחולי נפש בשנה הפיסקלית 2020, בהשוואה לשנה שלפניה, 46% לעומת 45%.

ת'ורן, דובר מחלקת העונשין, אמר שהסוכנות שלו השקיע בציוד לאימון ובטיחות סוהרים, ומימנה הרבה יותר תוכניות שיקום לאסירים הכלואים. המחלקה גם התמודדה עם עלייה בשכר העובדים לאחר חתימת חוזים חדשים, כך אמר הדובר.

עוד כתבות

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי