גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יומיים בבית, שלושה במשרד: כך מתכננים המעסיקים הגדולים להחזיר אתכם לעבודה

שמירה על תרבות העבודה הארגונית כשלא כולם מגיעים למשרד, תיאום לוחות הזמנים בין העובדים, סידורי ישיבה חדשים וגם תקציבים לעיצוב המשרד הביתי ● החברות הגדולות בישראל מגלות לגלובס: כך גיבשנו את המדיניות שלנו לעידן החדש ● לאן הולך שוק העבודה, פרויקט מיוחד

משרדי ארטליסט / צילום: יח"צ
משרדי ארטליסט / צילום: יח"צ

בסוף פברואר החלו מקומות העבודה להיפתח לעובדים בהדרגה, בהתאם לכללי הריחוק החברתי. אבל אחרי שנה של סגרים, שבהם חברות רבות התנסו לראשונה בעבודה מרוחקת או משולבת (מהבית ומהמשרד), ברור כמעט לכולם שתרבות העבודה שהייתה לפני פרוץ הקורונה לחיינו כנראה לא תחזור והחברות נדרשות כעת לבצע התאמות עם הפנים לעתיד.

השינוי הזה מלווה בלא מעט התחבטויות וקשיים, וחברות נאלצות לשנות תוכניות תוך כדי תנועה. דוגמה לכך קיבלנו השבוע, בידיעה על ההתנגדות מצד כמה מהעובדים בחברת ראיית החשבון והייעוץ דלויט למתווה החזרה למשרדים, כפי שפרסמה כתבת גלובס אלה לוי-וינריב.

 

החברה הודיעה לעובדים על מעבר לעבודה מרחוק ומהמשרד לסירוגין, ועל יישום המודל של "הכיסא החם", שלפיו לא תהיה להם עמדה קבועה במשרד, ובעקבות זאת התלוננו כמה מהעובדים על תנאי עבודה לא נוחים כאשר הם עובדים מרחוק.

הצורך של חברות לתת מענה לסביבת העבודה המרוחקת מהמשרד לצד תכנון סידורי הישיבה החדשים הם רק חלק מהאתגרים במעבר למודל עבודה משולב (היברידי, כפי שמכנים אותו). אתגרים נוספים טמונים בתיאום לוחות הזמנים בין עובדים, בין השאר כדי שלא כולם יגיעו באמצע השבוע ויישארו בבית בימי ראשון וחמישי, וכדי שיוכלו לעבוד יחד על פרויקטים מסוימים.

גם חיבור העובדים בבית חשוב, כך שלא ירגישו מחוץ לעניינים - הן בישיבות ובדיונים המתנהלים במשרד, והן בהזדמנויות לקידום. וכמובן, חברות צריכות לחשוב מחדש גם על האופן שבו הן מודדות ביצועים כשהעבודה מתחלקת בין הבית למשרד, על הדרך הטובה ביותר לקלוט עובדים חדשים, ועל האופן שבו הן שומרות על תרבות העבודה שלהן.

חברות בישראל, כמו רבות אחרות בעולם, נשענות לא מעט על סקרי עובדים כשהן מגבשות את המדיניות החדשה שלהן. אבל גם אם הן קשובות לרחשי הרוב, לא לכולם יש אותם תנאים בבית לעבודה, וארגונים צריכים לדעת להתמודד עם זה.

בתחילת החודש סיפקו לנו כמה חברות שכבר גיבשו מדיניות חזרה לעבודה, הצצה לתהליך החשיבה וקבלת ההחלטות. כעת פנינו לחברות גדולות נוספות, כדי ללמוד מהן כיצד הן מתכננות את המעבר ל"נורמלי החדש".

דלויט: יומיים מרחוק והוטלינג

עובדים: כ-1,400

המודל: שלושה ימי עבודה מהמשרדים ויומיים עבודה מרחוק, יחל לאחר חופשת הפסח.

מה קורה בפועל: פירמת הייעוץ וראיית החשבון דלויט (Deloitte) עבדה יום אחד בשבוע מרחוק לפני הקורונה. בעקבות המגפה נערכה בשנה האחרונה עבודת מטה מעמיקה בנושא, שכללה סקר ארגוני, ראיונות, שולחנות עגולים והתייעצות עם מומחי הפירמה. בעקבות זאת הוחלט בחברה להנהיג שני ימי עבודה מרחוק, ורק שלושה מהמשרד. דלויט גם אימצה את טרנד ה"הוטלינג" שנהוג בחברות שונות, כלומר עמדה חמה ומתחלפת המיועדת לאלה שמגיעים למשרד.

בחברה מבטיחים מענה הולם במקרים של עובדים שאינם מעוניינים לעבוד במודל הזה. 

תקציב למשרד הביתי: כל עובד קיבל תקציב לאבזור המשרד הביתי כבר באוקטובר. לאחר חופשת חגי תשרי הושק אתר ייעודי שבו העובדים יכלו לבחור מתוך מגוון מוצרים, שנועדו לסייע להם להתאים את סביבת העבודה הביתית לצרכיהם האישיים. בנוסף, כל עובדת או עובד שהצטרפו מאז לפירמה, זכאים לתקציב דומה.

ההחלטה: "לאחר תהליך חשיבה מעמיק יצרנו את מודל העבודה ההיברידי שמתאים לנו, ובמרכזו עומדים עקרונות הגמישות והתמיכה בצרכים המשתנים של אנשינו, מתוך רצון לייצר סביבת עבודה ששמה דגש על Work-Life-Fit".

לייבפרסון: להרגיש משרד בבית

עובדים: כ-350

המודל: עבודה לפי בחירה במשרדים בחללים משותפים ברחבי הארץ. העובדים יכולים להיפגש בצוותים איך שיבחרו ועל פי הצורך, ונדרשים לבצע הזמנה מראש למשרדים, לפי עיר או אזור רצוי.

מה קורה בפועל: לייבפרסון הייתה בין החברות הראשונות שעשו מהלך דרמטי בעקבות המעבר לעבודה בבית. היא סגרה את המשרדים ולא חידשה את חוזי השכירות והצהירה כי תקים משרד ביתי לכל עובד.

ההחלטה הייתה שהעובדים יעבדו מהבית, עד שיימצא החיסון, ובינתיים החברה תבחן את מודל העבודה העתידי. עובד שרצה לעבוד מהמשרד - החברה סיפקה לו עמדה בחלל עבודה משותף, אבל היה מעט מאוד ביקוש לכך.

עובדי לייבפרסון בזמן הסגר / צילום: יח"צ

תקציב למשרד הביתי: כל עובד קיבל חבילה שכוללת שולחן, כיסא, מסך ומחשב וכל האביזרים הנלווים, וגם צביעה של קיר מול המצלמה ומדבקות קיר, כדי שירגיש אווירה של משרד. בנוסף קיבל כל עובד תקציב של 1,000 דולר לרכישת עזרים נוספים, ועוד עשרה ימי חופש בנוסף לחופשה השנתית, להסתגלות לקורונה.

ההחלטה: לדברי חגית מלול, ראש מטה וסמנכ"ל אופרציה, "אנחנו יוצאים לפיילוט ברמה גלובלית אבל הוא מתחיל בישראל כי המצב פה הוא הכי טוב. לוקחים שלושה חודשים, ומאפשרים לעובדים להיפגש בארבעה מתחמי עבודה במרכז - נתניה, כפר סבא, הרצליה ותל אביב.

חגית מלול, ראש מטה וסמנכ"ל אופרציה בלייבפרסון / צילום: יח"צ ענבל מרמרי

"בכל יום מגיעים כ-10% מהעובדים למשרד. נבדוק איך זה עובד ואיפה יש ביקוש ונגדיל את המכסה בהתאם. בתום שלושה חודשים נדווח להנהלה, ואז נחליט על מודל העבודה העתידי. נעשה סקרים בקרב העובדים כדי לראות אם המודל הזה נותן מענה, או שאנחנו צריכים לעבוד על משהו אחר. אנחנו נפגשים עם סטארט-אפים שנותנים לנו פתרונות. הכול פתוח, ואין החלטות לטווח ארוך".

אמדוקס: 80% בעד עבודה משולבת

עובדים: כ-4,000

המודל: שלושה ימי עבודה מהמשרדים, שניים מהבית. כל עובדי החברה הנכנסים למשרדיה יידרשו בהצגת אישור של תו ירוק או בהמצאת אישור תוצאה שלילית לקורונה, בתוקף של עד 72 שעות טרם מועד הכניסה למשרדים.

תקציב למשרד הביתי: העובדים קיבלו בתחילת המשבר 250 דולר להחזרים על ציוד ביתי, בנוסף למחשב שקיבלו מהעבודה, וכן יכלו לשאול את הכיסא המשרדי. לעובדים שזקוקים לציוד נוסף לילדים ובני משפחה שעובדים מהבית, החברה אפשרה לרכוש כיסאות משומשים בהנחה וגם מחשבים במבצעים.

לפני כמה חודשים נתנו לעובדים הזדמנות לרכוש ציוד מגוון, ולקבל החזר עד 250 דולר. "יצרנו לא מעט רקעי זום, מהיתוליים למקצועיים, כדי ליצור חוויה אחרת לעובדים בבית", אומרת ליטל פרוש-דוד, סמנכ"לית משאבי אנוש באמדוקס ישראל.

ההחלטה: לדברי פרוש-דוד, "החברה מאמינה בעבודה מהמשרדים, למרות שהיינו סופר פרודוקטיביים בתקופת העבודה מהבית. יש פעילויות שעבודה מרחוק לא יכולה להחליף כמו שיתופי פעולה, יצירת אינטימיות בצוות וכל תחושת השייכות לארגון.

"לפני הקורונה הטמענו יום עבודה אחד מהבית, אבל היה לנו ברור שכן נחזור לעבוד מהמשרד. אנחנו מאמינים בשילוב ההיברידי, וזה עלה גם מסקר שעשינו ובו 80% מהעובדים אמרו שהמודל ההיברידי הוא הנכון ביותר.

"אנחנו נותנים כלים גם למנהלים וגם לעובדים איך לנהל קבוצה היברידית, מה לעשות במשרדים, מה לעשות בבית, איך מחליטים מי מהצוות נמצא ביום מסוים ואיך מנהלים באפקטיביות צוותים היברידיים. אנחנו יודעים לנהל את כולם מרחוק, יודעים לנהל את כולם מהמשרד, אבל צריך לדעת איך עושים את זה בצורה משולבת".

ומה קורה עם ה-20% נוספים שרוצים לעבוד רק מהמשרד? עובדים המעוניינים להגיע כל השבוע למשרד מוזמנים לעשות כך.

סודהסטרים: אין שיקולי נדל"ן

עובדים: כ-400 עובדי מטה

המודל: עד יומיים מהבית על פי בחירה, בימים קבועים. בחברה מעדיפים שהעובדים יגיעו בימים קבועים, כדי להתאים את הפעילות למספר האנשים שמגיעים: מספר המנות בחדר האוכל, ומספר הדיילות בכניסה.

משרדי סודה סטרים / צילום: יח"צ

תקציב למשרד הביתי: בתחילת המשבר קיבל כל עובד תקציב בשווי 700 שקל לבחירה בציוד משרדי - כיסא ומקלדת, אוזניות ומסך. לכל עובדי המטה חולקו מחשבים ניידים עוד לפני הקורונה.

ההחלטה: לדברי סמנכ"לית משאבי אנוש, גלית צוקר, "לפני הקורונה אי אפשר היה בכלל לעבוד מהבית, והייתה חובה להגיע כל יום למשרד. הקורונה לימדה אותנו שאפשר אחרת. הפידבק שקיבלנו היה שהשילוב נוח להם, ואנחנו מבינים שהגמישות נתפסת כהטבה משמעותית לעובדים.

גלית צוקר, סמנכלית משאבי אנוש גלובלית בסודהסטרים / צילום: גבריאל בהרליה

"מצד שני, העבודה מהמשרד מתאימה לתרבות הארגונית שלנו של מפגשים פנים אל פנים, שאנחנו מאוד מאמינים בה. בהשוואה לארגונים אחרים, אין לנו שיקולי נדל"ן. השטח המשרדי עדיין מאפשר לכל העובדים להגיע כל יום, אבל אנחנו מאפשרים את הבחירה".

סימנס אנרגיה וסימנס בע"מ: לעובדים יש זכות לבחור

עובדים: כ-120 בכל אחת מהחברות

המודל: שלושה ימי עבודה במשרד, שניים מהבית. מי שמעוניין להגיע למשרד חמש פעמים בשבוע, מוזמן לעשות זאת.

משרדי סימנס אנרגיה / צילום: יח"צ

תקציב למשרד הביתי: ציוד בסיסי הכולל מחשב, מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות ורמקולים.

ההחלטה: לדברי אבי וייס, סמנכ"ל משאבי אנוש של סימנס אנרגיה, ושני גלבמן, סמנכ"לית משאבי אנוש של סימנס בע"מ: "את המודל ההיברידי אימצה סימנס העולמית כבר כשלושה חודשים לאחר פרוץ הקורונה, וכך פועלים כל אתרי החברה בעולם מאז. ההחלטה לעבור באופן קבוע לעבודה משולבת בית/משרד היא הבעת אמון בעובדים שלנו, וביכולתם לספק את התוצאות ולתרום מעצמם".

שני גלבמן, סמנכ"לית משאבי אנוש של סימנס בע"מ / צילום: נטלי ארביב

דל מכירות ושירותים: תוכנית עבודה עם המנהל

עובדים: כ-250

המודל: עבודה מהבית לבחירת העובדים.

מה קורה בפועל: בתחילת המשבר החברה הגלובלית הנהיגה תוכנית רמזור, שקובעת באיזה מדינות ניתן לחזור למשרדים. בישראל התכוונו לחזור למשרדים ביולי, אבל אז התחיל הסגר השני וכל העובדים חזרו ל-100% עבודה מרחוק.

במקביל, החברה יצאה בתוכנית שמאפשרת לכל עובד לבחור בתיאום עם המנהל הישיר כמה ימים בשבוע לעבוד מהבית. החברה מעודדת את המהלך באמצעות מתן תקציב לעבודה מהבית בהתאם לימי העבודה, ולדברי המנכ"ל ליאור פוני, כ-50% מהעובדים כבר נרשמו לתוכנית. כ-50% הנותרים ימשיכו להגיע למשרדים, אם כי חלקם ממילא עובדים במכירות ומסתובבים בין אתרים שונים ולקוחות.

ליאור פוני, מנכ"ל Dell Technologies / צילום: יח"צ אוהד רומנו

לדברי פוני, אין שום כוונה לצמצם משרדים, והחברה אפילו הרחיבה את שטחי המשרדים שלה ומגייסת עובדים חדשים, לאחר שחוותה את השנה הטובה ביותר מאז הקמת הסניף בישראל.

ההחלטה: 65% מהעובדים אמרו בסקרים שהחברה ביצעה כי הם מעוניינים במודל היברידי. "בשנה האחרונה למדנו שאנחנו יכולים לעשות הרבה דברים בצורה מרוחקת", אומר פוני. "הפגישות התקצרו, ונחסך זמן נסיעה. כל זה לא חוסך את הצורך במפגשים הבינאישיים, ולכן אנחנו מעודדים את המודל ההיברידי".

ארטליסט: נפרדים מהבית

עובדים: 150

המודל: שיבה מלאה למשרדים, אחרי שנה של עבודה מהבית או בקפסולות במשרדים.

משרדי ארטליסט / צילום: יח"צ

מה קורה בפועל: ארטליסט מחזיקה משרדים בתל אביב ובקיבוץ אפיקים. יעל שער פרישר, סמנכ"לית משאבי האנוש, מאמינה ש"אין תחליף אמיתי לאינטראקציות פרסונליות וליכולת שלנו לקדם עבודה בצורה מהירה, אפקטיבית וחכמה במשרד, לעומת בבית כשאתה בזום. "אף שהתפוקות שלנו היו טובות במהלך העבודה מהבית, כן הרגשנו את השוני בעבודה מהמשרד, משום שהקריאטיביות תופסת חלק נכבד מהיום, ויש הרבה מפגשים וסיעור מוחות".

איך העובדים הגיבו?
"הם מאוד שמחו לחזור למשרדים. זה מוכיח את עצמו: אנחנו עומדים להכפיל את עצמנו. גם בקרב מועמדים שגייסנו, אין לי מועמדים שאמרו 'אני מחפש לעבוד מהבית'. דווקא מרגישים צורך לחזור למשרדים, ולא להיות מנותקים. זה לא קל להתחיל עבודה מרחוק.

"לפני המשבר עבדנו פה ושם מהבית. קוראים לזה היברידי, אבל הגמישות הזו הייתה קיימת מאז ומתמיד. בסוף כן חשובה מסגרת, שבתוכה יש חופש. בהסתכלות של השנה האחרונה, אנחנו מקבלים על זה רק פידבקים טובים".

יעל שער פרישר, סמנכ"לית משאבי האנוש בארטליסט / צילום: Artlist

לא נתקלתם בעובדים ששמחו להמיר את הפקקים בעבודה מהבית?
"לא. אנשים לומדים לנצל את הזמן בפקקים. אני נוסעת 50 דקות מתל מונד לתל אביב, וזה מאפשר את הניתוק בין זמן העבודה לרגע שמגיעים הביתה".

עוד כתבות

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה