גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיא חדש ל-S&P; שוק הקריפטו רותח לקראת הנפקת קוינבייס

ברקע ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה בארה"ב, הביטקוין חוצה את רף ה-63 אלף דולר למטבע אחד ● מדד ה-S&P 500 עלה בשליש האחוז ונסגר בשיא חדש ● טסלה עלתה ביותר מ-8%, ואפל ביותר מ-2% על רקע ההודעה שלה על אירוע מיוחד להשקת מוצרים חדשים

בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu
בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מניות הטכנולוגיה סיימו את יום המסחר במגמה חיובית. אפל, שהודיעה על אירוע מיוחד שבו תשיק מוצרים חדשים, ופייפאל רשמו עליות של יותר מ-2% כל אחת. אנבידיה עלתה ב-3% וטסלה של אלון מאסק זינקה ביותר מ-8%. בסך הכול עלה מדד הנאסד"ק בקצת יותר מאחוז אחד. מדד ה-S&P 500 עלה בכשליש האחוז, ורשם שיא חדש כשנסגר על 4,141 נקודות.

הדאו ג'ונס לעומת זאת ירד ב-0.2%, על רקע הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שהמניה שלה רשמה ירידה של 1.3%.

בתוך כך, שוק הקריפטו דרוך לקראת ההנפקה הצפויה מחר של בורסת המטבעות הדיגיטליים הגדולה בארה"ב, קוינבייס (Coinbase). על פי אתר CoinMarketCap, הביטקוין עלה ב-5%, ושערו עומד על קצת יותר מ-63 אלף דולר למטבע.

21:25

המדדים המובילים ממשיכים באותה מגמה. הדאו ג'ונס יורד בכ-0.24%, ה-S&P עולה ב-0.27% והנסאדק מטפס ב-0.77%. מניית טסלה מזנקת ב-7.5%, מניות אפל ואנבידיה ביותר מ-2% ומניית אמזון בכאחוז אחד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון, שירדה מוקדם יותר בכמעט 3% לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון, רושמת שיפור קל וכעת היא יורדת ב-1.6%.

בתוך כך, שוק הקריפטו שובר שיאים חדשים על רקע ההנפקה הצפויה של הבורסה הגדולה קוינבייס. שער הביטקוין מטפס בכמעט 6% וערכו של מטבע אחד עומד על כ-63,440 אלף דולר. האתריום עולה ביותר מ-8% ושערו נאמד בכ-2,300 דולר למטבע.

17:54

המגמה המעורבת בבורסה האמריקאית נמשכת. מדד הדאו ג'ונס יורד בכמעט מחצית האחוז, בעוד שהנאסד"ק עולה ב-0.78%. ה-S&P 500 עולה בכעשירית האחוז. מניית גו'נסון אנד ג'ונסון יורדת ב-2.8%, לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון שלה לקורונה. בתוך כך, הביטקוין שובר היום עוד שיא ונסחר סביב 63 אלף דולר למטבע - כך על פי coinmarketcap. השווי המצרפי של שוק הקריפטו מגיע לכ-2.17 טריליון דולר. ברקע, ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה קוינבייס (coinbase) מחר.

16:35

וול סטריט נפתחת במגמה מעורבת: בעוד ה-S&P יציב עם ירידה של 0.04%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.27%, ואילו הנאסד"ק מטפס ב-0.5%. מניית נובוקור מזנקת ביותר מ-50% לאחר תוצאות חיוביות ביותר לגבי הטיפול של החברה בסרטן. הנטייה השלילית במגמה המעורבת מוסברת על ידי ההודעה דרמטית של ה-FDA שקראה להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון לאחר שישה מקרי קרישיות התגלו במטופלות בארה"ב שבועיים לאחר שהתחסנו בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון. מניית החברה יורדת ב-2.3% בעקבות ההודעה.

15:32

מדד מחירי הצרכן בארה"ב רשם עלייה של 0.6% במרץ, לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.5%. ב-12 החודשים האחרונים רשם ה-CPI עלייה של 2.6%. מדד הליבה רשם עלייה של 0.3% לעומת צפי לעלייה של 0.2%.

14:20

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות כעת. זאת לאחר שה-FDA , רשות התרופות האמריקאית, וה- CDC , המרכז האמריקאי לשליטה במחלות, הודיעו כי ישעו את השימוש בחיסון של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון נגד קורונה, עד שיבדקו מקרים של קרישיות דם שהופיעו אצל שש נשים בשבועיים שלאחר קבלת החיסון. מדובר בשש נשים מתוך 7 מיליון איש שקיבלו את החיסון עד כה. אישה אחת נפטרה ואישה נוספת מאושפזת במצב קשה.

ה- FDA הדגישה כי מדובר בהשעיית ההתחסנות בחיסון זה מתוך "זהירות יתרה". בציות הטוויטר של הרשות הודגש כי תופעות הלוואי הללו נדירות מאוד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון רושמת ירידה של כ-3% במסחר המוקדם.

12:30

שגיא בקשי מנכ"ל חברת הפינטק CoinMama, מציין כי "לא מפתיע שלקראת הנפקת קוינבייס מחר - הביטקוין ממשיך לדהור קדימה ולשבור שיאים בזה אחר זה. קויינבייס היא ללא ספק הנפקת השנה בתעשיית הקריפטו. החברה, שפועלת מהסיליקון ואלי ומגובה על ידי טובי המשקיעים והקרנות החזקות ביותר, מציגה נתונים פיננסיים מרשימים מאוד ביחס לגילה הצעיר, ומסמנת את הציפיות הגבוהות והאמונה בשוק הקריפטו המתפתח. אין ספק שעבור המשקיע הפשוט זו בשורה משמחת. אנחנו בתחילתה של מהפיכה טכנולוגית נוספת - המעבר לכסף דיגיטלי מבוזר. אם בעבר הסתכלו על הביטקוין בהססנות כיום הוא בדרך להפוך לקונצנזוס".

שי דתיקה מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX: "המודעות לעולם הבלוקצ'יין, מביאה לשיאים חדשים בשערי המטבעות הקריפטוגרפיים, שמזינה חזרה את העניין סביב עולם הבלוקצ'יין, לרבדים שונים באוכלוסייה הפרטית והמוסדית. אני מאמין כי שנת 2021 תסתמן כשנה היסטורית בעולם הקריפטו. ומה צופן העתיד? שוויו של סך נכסי הקריפטו בשווי הנכסים בעולם יעלה באופן חד, וחלקו של הביטוקויין בסך נכסי הקריפטו, יירד".

11:50

המדדים המובילים באירופה נסחרים במגמה מעורבת. יציבות נרשמת במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

הביטקוין לא עוצר ונסחר כעת סביב 62,500 דולר. הזהב מנגד רושם ירידה קלה לרמה של 1,727 דולר לאונקיה.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציין בסקירה שפרסם כי "העליות האחרונות בשוק המניות של ארצות הברית אינן "בועתיות", בניגוד למה שלא מעט אנשים חוששים. גם "השיאים" החדשים, הנשברים חדשות לבקרים, לא מפחידים אותי כשלעצמם".

"אינני מציע להיות שאננים, שוקי המניות אכן גבוהים והמכפילים אינם נמוכים. כמו כן מתי שהוא המחיר לתמיכה הממשלתית יוגש. מה שאני אומר זה שלמחפשי ההזדמנויות יש עדיין "עם מה לעבוד". למשקיעים הזהירים יותר כדאי לבחון מעבר בין אפיקים וסגנונות, אך לאו דווקא להקטין חשיפה בצורה גורפת וללא הבחנה. יש הרבה ענפים שנפגעו במשבר ויכולים לפרוח עם סיומו. נכון שהענפים הללו מוכרים (תחבורה, תיירות) וכבר תיקנו חלק, אך לא בהכרח מגלמים את כל הפוטנציאל. יש גם ענפים שפרחו בזמן המשבר ובמידה רבה בזכותו, כמו כל נושא ה"מרחוק" (עבודה, שירותי בריאות, פנאי, חינוך ועוד) ויישארו כאן גם אחריו, כי ראינו שאפשר גם אחרת. לכן, במבט ל-2021, גישתי הבסיסית לגבי שוק המניות הגלובאלי, בדגש על ארצות הברית, חיובית", כותב מנחם.

10:00

המדדים המובילים באירופה נסחרים ללא שינוי מהותי בפתיחה ובמגמה מעורבת.

09:00

המדדים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי היפני עולה ב-0.7%, הונג קונג מטפסת ב-0.1%, שנחאי מנגד יורדת ב-0.6%, והבורסה בסינגפור עולה ב-0.16%. הביטקוין עולה בכ-1% ומטפס בכל מעל לרמה של 60,000 דולר.

חולשה מפתיעה ביצוא מסין מערערת את התחזיות להתפוצצות ביקושים. היצוא הסיני בחודש שעבר קפץ ב-30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (במונחים דולריים). התחזיות של הכלכלנים היו לעלייה של 35.5%. היבוא הסיני זינק ב-38.1% - הרבה מעל לתחזיות שצפו עלייה מתונה יותר של 23.3%.

מניית ענקית האינטרנט הסינית עליבאבא עולה ב-2% בבורסת הונג קונג, בהמשך לזינוק של 9% בוול סטריט. זאת על אף המתח מול הרגוטור הסיני שצפוי להשית עליה קנס של 2.8 מיליארד דולר, בטענה על התנהלותה כמונופול.

אמש בניו יורק מדד הנאסד"ק איבד 0.4%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.2% וה-S&P 500 ננעל ללא שינוי.

עוד כתבות

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

האם רגולציית הסייבר לרכב תחסום יבוא דגמים מסוימים? / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך הדרמטי של הממשלה: התקנה שעשויה לעצור את יבוא הרכב מסין

יבוא רכבים לישראל יחוייב השנה באישורי סייבר, לפי תקנות משרד התחבורה ● ב-2025, ישראל הובילה ביבוא רכבים סיניים מופחתי זיהום ודורגה 14 בעולם ביצוא מוחלט ● וגם: עודפים מוזלים של "אפס ק"מ" גם בחודש פברואר ● השבוע בענף הרכב

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

הקאמבק של הקרנות האקטיביות: רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר זה עשור

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

ראש בראש: איזה בנק אחראי לפרסומת הזכורה ביותר, ואיזה בנק לאהובה ביותר?

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לגל תורן ובנק לאומי, והאהובה ביותר - זה השבוע השני - שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מפעל הפיס הוא הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין הספרותי עם עידן עמדי

חבר הכנסת אחמד טיבי יומן השבוע, כאן ב', 04.02.26 / צילום: איל יצהר

עד כמה הרצח בחברה הערבית חריג ביחס לעולם?

ח"כ אחמד טיבי אמר ששיעור הרצח בחברה הערבית גבוה ביחס לעולם ● הנתונים מראים שהוא צודק - ויש רק שלוש מדינות שרשמו שיעורי רצח גבוהים יותר ● המשרוקית של גלובס

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות ● שוק העבודה במספרים, מדור חדש