גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיא חדש ל-S&P; שוק הקריפטו רותח לקראת הנפקת קוינבייס

ברקע ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה בארה"ב, הביטקוין חוצה את רף ה-63 אלף דולר למטבע אחד ● מדד ה-S&P 500 עלה בשליש האחוז ונסגר בשיא חדש ● טסלה עלתה ביותר מ-8%, ואפל ביותר מ-2% על רקע ההודעה שלה על אירוע מיוחד להשקת מוצרים חדשים

בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu
בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מניות הטכנולוגיה סיימו את יום המסחר במגמה חיובית. אפל, שהודיעה על אירוע מיוחד שבו תשיק מוצרים חדשים, ופייפאל רשמו עליות של יותר מ-2% כל אחת. אנבידיה עלתה ב-3% וטסלה של אלון מאסק זינקה ביותר מ-8%. בסך הכול עלה מדד הנאסד"ק בקצת יותר מאחוז אחד. מדד ה-S&P 500 עלה בכשליש האחוז, ורשם שיא חדש כשנסגר על 4,141 נקודות.

הדאו ג'ונס לעומת זאת ירד ב-0.2%, על רקע הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שהמניה שלה רשמה ירידה של 1.3%.

בתוך כך, שוק הקריפטו דרוך לקראת ההנפקה הצפויה מחר של בורסת המטבעות הדיגיטליים הגדולה בארה"ב, קוינבייס (Coinbase). על פי אתר CoinMarketCap, הביטקוין עלה ב-5%, ושערו עומד על קצת יותר מ-63 אלף דולר למטבע.

21:25

המדדים המובילים ממשיכים באותה מגמה. הדאו ג'ונס יורד בכ-0.24%, ה-S&P עולה ב-0.27% והנסאדק מטפס ב-0.77%. מניית טסלה מזנקת ב-7.5%, מניות אפל ואנבידיה ביותר מ-2% ומניית אמזון בכאחוז אחד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון, שירדה מוקדם יותר בכמעט 3% לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון, רושמת שיפור קל וכעת היא יורדת ב-1.6%.

בתוך כך, שוק הקריפטו שובר שיאים חדשים על רקע ההנפקה הצפויה של הבורסה הגדולה קוינבייס. שער הביטקוין מטפס בכמעט 6% וערכו של מטבע אחד עומד על כ-63,440 אלף דולר. האתריום עולה ביותר מ-8% ושערו נאמד בכ-2,300 דולר למטבע.

17:54

המגמה המעורבת בבורסה האמריקאית נמשכת. מדד הדאו ג'ונס יורד בכמעט מחצית האחוז, בעוד שהנאסד"ק עולה ב-0.78%. ה-S&P 500 עולה בכעשירית האחוז. מניית גו'נסון אנד ג'ונסון יורדת ב-2.8%, לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון שלה לקורונה. בתוך כך, הביטקוין שובר היום עוד שיא ונסחר סביב 63 אלף דולר למטבע - כך על פי coinmarketcap. השווי המצרפי של שוק הקריפטו מגיע לכ-2.17 טריליון דולר. ברקע, ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה קוינבייס (coinbase) מחר.

16:35

וול סטריט נפתחת במגמה מעורבת: בעוד ה-S&P יציב עם ירידה של 0.04%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.27%, ואילו הנאסד"ק מטפס ב-0.5%. מניית נובוקור מזנקת ביותר מ-50% לאחר תוצאות חיוביות ביותר לגבי הטיפול של החברה בסרטן. הנטייה השלילית במגמה המעורבת מוסברת על ידי ההודעה דרמטית של ה-FDA שקראה להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון לאחר שישה מקרי קרישיות התגלו במטופלות בארה"ב שבועיים לאחר שהתחסנו בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון. מניית החברה יורדת ב-2.3% בעקבות ההודעה.

15:32

מדד מחירי הצרכן בארה"ב רשם עלייה של 0.6% במרץ, לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.5%. ב-12 החודשים האחרונים רשם ה-CPI עלייה של 2.6%. מדד הליבה רשם עלייה של 0.3% לעומת צפי לעלייה של 0.2%.

14:20

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות כעת. זאת לאחר שה-FDA , רשות התרופות האמריקאית, וה- CDC , המרכז האמריקאי לשליטה במחלות, הודיעו כי ישעו את השימוש בחיסון של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון נגד קורונה, עד שיבדקו מקרים של קרישיות דם שהופיעו אצל שש נשים בשבועיים שלאחר קבלת החיסון. מדובר בשש נשים מתוך 7 מיליון איש שקיבלו את החיסון עד כה. אישה אחת נפטרה ואישה נוספת מאושפזת במצב קשה.

ה- FDA הדגישה כי מדובר בהשעיית ההתחסנות בחיסון זה מתוך "זהירות יתרה". בציות הטוויטר של הרשות הודגש כי תופעות הלוואי הללו נדירות מאוד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון רושמת ירידה של כ-3% במסחר המוקדם.

12:30

שגיא בקשי מנכ"ל חברת הפינטק CoinMama, מציין כי "לא מפתיע שלקראת הנפקת קוינבייס מחר - הביטקוין ממשיך לדהור קדימה ולשבור שיאים בזה אחר זה. קויינבייס היא ללא ספק הנפקת השנה בתעשיית הקריפטו. החברה, שפועלת מהסיליקון ואלי ומגובה על ידי טובי המשקיעים והקרנות החזקות ביותר, מציגה נתונים פיננסיים מרשימים מאוד ביחס לגילה הצעיר, ומסמנת את הציפיות הגבוהות והאמונה בשוק הקריפטו המתפתח. אין ספק שעבור המשקיע הפשוט זו בשורה משמחת. אנחנו בתחילתה של מהפיכה טכנולוגית נוספת - המעבר לכסף דיגיטלי מבוזר. אם בעבר הסתכלו על הביטקוין בהססנות כיום הוא בדרך להפוך לקונצנזוס".

שי דתיקה מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX: "המודעות לעולם הבלוקצ'יין, מביאה לשיאים חדשים בשערי המטבעות הקריפטוגרפיים, שמזינה חזרה את העניין סביב עולם הבלוקצ'יין, לרבדים שונים באוכלוסייה הפרטית והמוסדית. אני מאמין כי שנת 2021 תסתמן כשנה היסטורית בעולם הקריפטו. ומה צופן העתיד? שוויו של סך נכסי הקריפטו בשווי הנכסים בעולם יעלה באופן חד, וחלקו של הביטוקויין בסך נכסי הקריפטו, יירד".

11:50

המדדים המובילים באירופה נסחרים במגמה מעורבת. יציבות נרשמת במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

הביטקוין לא עוצר ונסחר כעת סביב 62,500 דולר. הזהב מנגד רושם ירידה קלה לרמה של 1,727 דולר לאונקיה.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציין בסקירה שפרסם כי "העליות האחרונות בשוק המניות של ארצות הברית אינן "בועתיות", בניגוד למה שלא מעט אנשים חוששים. גם "השיאים" החדשים, הנשברים חדשות לבקרים, לא מפחידים אותי כשלעצמם".

"אינני מציע להיות שאננים, שוקי המניות אכן גבוהים והמכפילים אינם נמוכים. כמו כן מתי שהוא המחיר לתמיכה הממשלתית יוגש. מה שאני אומר זה שלמחפשי ההזדמנויות יש עדיין "עם מה לעבוד". למשקיעים הזהירים יותר כדאי לבחון מעבר בין אפיקים וסגנונות, אך לאו דווקא להקטין חשיפה בצורה גורפת וללא הבחנה. יש הרבה ענפים שנפגעו במשבר ויכולים לפרוח עם סיומו. נכון שהענפים הללו מוכרים (תחבורה, תיירות) וכבר תיקנו חלק, אך לא בהכרח מגלמים את כל הפוטנציאל. יש גם ענפים שפרחו בזמן המשבר ובמידה רבה בזכותו, כמו כל נושא ה"מרחוק" (עבודה, שירותי בריאות, פנאי, חינוך ועוד) ויישארו כאן גם אחריו, כי ראינו שאפשר גם אחרת. לכן, במבט ל-2021, גישתי הבסיסית לגבי שוק המניות הגלובאלי, בדגש על ארצות הברית, חיובית", כותב מנחם.

10:00

המדדים המובילים באירופה נסחרים ללא שינוי מהותי בפתיחה ובמגמה מעורבת.

09:00

המדדים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי היפני עולה ב-0.7%, הונג קונג מטפסת ב-0.1%, שנחאי מנגד יורדת ב-0.6%, והבורסה בסינגפור עולה ב-0.16%. הביטקוין עולה בכ-1% ומטפס בכל מעל לרמה של 60,000 דולר.

חולשה מפתיעה ביצוא מסין מערערת את התחזיות להתפוצצות ביקושים. היצוא הסיני בחודש שעבר קפץ ב-30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (במונחים דולריים). התחזיות של הכלכלנים היו לעלייה של 35.5%. היבוא הסיני זינק ב-38.1% - הרבה מעל לתחזיות שצפו עלייה מתונה יותר של 23.3%.

מניית ענקית האינטרנט הסינית עליבאבא עולה ב-2% בבורסת הונג קונג, בהמשך לזינוק של 9% בוול סטריט. זאת על אף המתח מול הרגוטור הסיני שצפוי להשית עליה קנס של 2.8 מיליארד דולר, בטענה על התנהלותה כמונופול.

אמש בניו יורק מדד הנאסד"ק איבד 0.4%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.2% וה-S&P 500 ננעל ללא שינוי.

עוד כתבות

בניין ידיעות אחרונות בראשון לציון / צילום: כדיה לוי

הקיצוצים במערכות החדשות: פיטורים בידיעות אחרונות, 46 פורשים מרצון ב-i24NEWS

בידיעות אחרונות עוברים לשלב השני בהסכם שנחתם לפני כשנה וחצי ומתכוונים לקצץ כ-18 עובדים ● 46 עובדים ב-i24NEWS החליטו לפרוש מרצון לאחר שבערוץ הודיעו על החלפת הבעלים ● האירועים האחרונים מעידים: שינויים עמוקים עוברים על שוק התקשורת בישראל

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

יוגב שרביט / צילום: ארקדי ריסקין

כך תשפיע הדמוגרפיה על אזורי הביקוש של ישראל

ב־25 השנים הבאות אוכלוסיית ישראל צפויה לעבור שינוי משמעותי - מה שישפיע על אזורי הביקוש ועל אופי בנייה ● יוגב שרביט, כלכלן מבילד אסטרטגיה אורבנית, מסביר מהן המגמות הדמוגרפיות שצריכות לעניין את המשקיעים

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק השכירות בת"א: הדירות ששוות יותר ואלו ששוות פחות

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

סמי סגול, בעל השליטה לשעבר בכתר / צילום: יח''צ

ההכנסה הפסיבית של התעשיין הוותיק: מאחורי האקזיט הנדל"ני של סמי סגול

כמו משפחת ורטהיימר לפניו, גם סגול שמר בידיו נכסי נדל"ן פרטיים, המושכרים לפעילות התעשייתית שמכר שנים קודם לכן ● כעת הוא מוכר אותם ביותר מחצי מיליארד שקל לוילאר

צורי דבוש / צילום: מורג ביטון

הצטרפות בדקה ה־90 ועתירה לביהמ"ש: המרוץ על התאחדות התעשיינים

בסוף החודש יתקיימו הבחירות להתאחדות התעשיינים - ומניצחון בטוח של מתמודד יחיד הפכו לעימות משפטי עם העתירה לשינוי שיטת ההצבעה ● ברקע: המאבק בממשלה על היטל ההיצף

יאיר פינס / צילום: גבע טלמור

בדרך להנפקה? אגד השלימה את המהלך להפרדת זרוע הנדל"ן מפעילות התחבורה

לגלובס נודע כי באגד השלימו את ההפרדה המבנית של פעילות הנדל"ן - כך שתהפוך לזרוע של בעלת השליטה, קרן קיסטון ● לאגד עשרות נכסים, בהם בין היתר התחנה המרכזית בחוף הכרמל בחיפה ושטח באזור התעשייה עטרות, המוערכים בכ־1.3 מיליארד שקל

סניף של הרשת בעופר הקניון הגדול פתח תקווה / צילום: יח''צ

בלי קמפיינים ובלי רעש: מאחורי הקאמבק השקט של רשת סינבון לישראל

כשנתיים אחרי שחזרה לישראל, רשת המאפים האמריקאית מציגה פדיונות חריגים של כחצי מיליון שקל בחודש לסניף ● הזכיין הקודם נזכר איך טיל אחד באילת מוטט את הניסיון הקודם ● אבל המנכ"ל הנוכחי מסביר למה האסטרטגיה של "קודם פריפריה" ובנייה הדרגתית של קהל בקניונים מוכיחה את עצמה ● היעד: 30 עד 40 סניפים

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום / צילום: שרון רוזנבלום

החוקרת שמצהירה: זה הדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

שיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום, ראש המכון לחקר הגורם האנושי בתאונות דרכים באוניברסיטת בר־אילן ● על הסיבות שהידרדרנו לתחתית הרשימה בעולם והדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

האשפה נערמת ברחובות הוואנה, קובה / צילום: ap, Ramon Espinosa

קובה כבר נמצאת על סף קריסה, והדחתו של מדורו דוחפת אותה לשם

הדחת נשיא ונצואלה מאיימת לנתק את קובה ממקור הנפט המרכזי שלה, בעיצומו של משבר כלכלי וחברתי חריף ● הפסקות חשמל, הגירה המונית וקריסת שירותים בסיסיים מעמידות את המשטר הקומוניסטי בפני מבחן קשה, והקובנים תוהים: האם ממשלתם תהיה הבאה שתיפול?

התותח הישראלי החדש שיודע להתמודד עם האיום האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מגזין אמריקאי טוען שהתותח החדש של אלביט יכול לתת מענה לטילים מאיראן, האם המחאה באיראן יכולה להפיל את המשטר, וישראל וחמאס בדרך לעימות נוסף • כותרות העיתונים בעולם

החזיתות של אנבידיה / צילום: Shutterstock

סדקים בחומה: כך מנסות גוגל ומטא לשחרר את עולם ה־AI מהתלות באנבידיה

הדומיננטיות של אנבידיה נשענת על שילוב עוצמתי בין חומרה מתקדמת למערכת הפעלה שהפכה לסטנדרט בתעשייה ● כעת, שתי ענקיות טכנולוגיה משלבות כוחות כדי ליצור חלופת תוכנה שתשחרר את המפתחים מהתלות היקרה ● האם הן יצליחו לשנות את יחסי הכוחות בשוק? ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

גרינלנד / אילוסטרציה: ap, Evgeniy Maloletka

התוכנית האירופית: להציב חיילים מהיבשת בגרינלנד נגד השתלטות טראמפ

לאחר שהנשיא האמריקאי החריף את הרטוריקה בנושא גרינלנד בימים האחרונים, מדינות אירופה שוקלות לשלוח חיילים למדינה ● ראש ממשלת בריטניה שוחח על כך עם מנהיגים נוספים, בגרמניה פוליטיקאים ואנשי ציבור קוראים לבצע את המהלך ובדנמרק איימו על סופה של נאט"ו: "הנשיא האמריקאי שינה את כללי המשחק"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

ליאור סגל, מנכ''ל וממייסדי עין שלישית / צילום: יקיר שוקרון

הענקית מהאמירויות אישרה רכישת 30% מהחברה הביטחונית מישראל

הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' אישר את רכישת החברה הביטחונית הישראלית עין שלישית, בעסקה שנסגרה בינואר אשתקד ● האסיפה הכללית של החברה צפויה להתכנס ב־15 בפברואר כדי לאשר את מתווה העסקה הסופי

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שכחתם לממש את התווים? המאבק על החוק שאמור להזכיר לכם

לאחר דיון בוועדת הכלכלה, ראש הוועדה דוד ביטן בוחן דחייה של יישום הרגולציה החדשה על שוברי מתנה ותווי קנייה, לאחר שכבר אושרה, ומסר כי הוא מוכן לשקול ארכה באורך של כ-4.5 חודשים ● בענף מזהירים מעלויות של מיליונים, חוסר בהירות וחשיפה לתביעות ייצוגיות

פייסבוק / צילום: Shutterstock

הונאות ההשקעה ברשת עולות מדרגה - זו ההודעה המחשידה

נוכלים פתחו פרופילים מזויפים בפייסבוק ובמסנג'ר והתחזו לכתב שוק ההון ולמגיש פודקאסט "כסף בקיר" של גלובס, בניסיון לקדם קבוצות השקעה פיקטיביות ● בתגובה ראשונית לפניית העיתון, קבעה מטא כי אין הפרה של כללי הקהילה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: איראן הציעה לנו לחדש את המו"מ על הסכם הגרעין

הנשיא האמריקני חשף כי בשבת איראן פנתה לארה"ב והציעה לנהל מו"מ ● כמו כן, טראמפ איים על איראן: אם היא תתקוף בסיסים אמריקניים באזור אנחנו נכה בהם חזק יותר משהם מתארים לעצמם ● דיווח בלבנון על אופנוע שהותקף מהאוויר באזור צור ● עדכונים שוטפים

ייצור באנרגיה מתחדשת / אילוסטרציה: Shutterstock

"לא הגענו לשיא": במזרחי טפחות בטוחים שיש הזדמנות במניות האלו

מדדי האנרגיה זינקו בעשרות אחוזים ב־2025, ובמזרחי טפחות סבורים כי ראלי האנרגיה רחוק ממיצוי ● בבנק מצביעים על יציבות שותפויות הגז, דיבידנדים גבוהים וביקושי שיא לחשמל – וממליצים על חברות נבחרות בארץ ובעולם