גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיא חדש ל-S&P; שוק הקריפטו רותח לקראת הנפקת קוינבייס

ברקע ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה בארה"ב, הביטקוין חוצה את רף ה-63 אלף דולר למטבע אחד ● מדד ה-S&P 500 עלה בשליש האחוז ונסגר בשיא חדש ● טסלה עלתה ביותר מ-8%, ואפל ביותר מ-2% על רקע ההודעה שלה על אירוע מיוחד להשקת מוצרים חדשים

בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu
בורסת פריז / צילום: Associated Press, Kamil Zihnioglu

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מניות הטכנולוגיה סיימו את יום המסחר במגמה חיובית. אפל, שהודיעה על אירוע מיוחד שבו תשיק מוצרים חדשים, ופייפאל רשמו עליות של יותר מ-2% כל אחת. אנבידיה עלתה ב-3% וטסלה של אלון מאסק זינקה ביותר מ-8%. בסך הכול עלה מדד הנאסד"ק בקצת יותר מאחוז אחד. מדד ה-S&P 500 עלה בכשליש האחוז, ורשם שיא חדש כשנסגר על 4,141 נקודות.

הדאו ג'ונס לעומת זאת ירד ב-0.2%, על רקע הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שהמניה שלה רשמה ירידה של 1.3%.

בתוך כך, שוק הקריפטו דרוך לקראת ההנפקה הצפויה מחר של בורסת המטבעות הדיגיטליים הגדולה בארה"ב, קוינבייס (Coinbase). על פי אתר CoinMarketCap, הביטקוין עלה ב-5%, ושערו עומד על קצת יותר מ-63 אלף דולר למטבע.

21:25

המדדים המובילים ממשיכים באותה מגמה. הדאו ג'ונס יורד בכ-0.24%, ה-S&P עולה ב-0.27% והנסאדק מטפס ב-0.77%. מניית טסלה מזנקת ב-7.5%, מניות אפל ואנבידיה ביותר מ-2% ומניית אמזון בכאחוז אחד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון, שירדה מוקדם יותר בכמעט 3% לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון, רושמת שיפור קל וכעת היא יורדת ב-1.6%.

בתוך כך, שוק הקריפטו שובר שיאים חדשים על רקע ההנפקה הצפויה של הבורסה הגדולה קוינבייס. שער הביטקוין מטפס בכמעט 6% וערכו של מטבע אחד עומד על כ-63,440 אלף דולר. האתריום עולה ביותר מ-8% ושערו נאמד בכ-2,300 דולר למטבע.

17:54

המגמה המעורבת בבורסה האמריקאית נמשכת. מדד הדאו ג'ונס יורד בכמעט מחצית האחוז, בעוד שהנאסד"ק עולה ב-0.78%. ה-S&P 500 עולה בכעשירית האחוז. מניית גו'נסון אנד ג'ונסון יורדת ב-2.8%, לאחר הקריאה של ה-FDA להשעות את השימוש בחיסון שלה לקורונה. בתוך כך, הביטקוין שובר היום עוד שיא ונסחר סביב 63 אלף דולר למטבע - כך על פי coinmarketcap. השווי המצרפי של שוק הקריפטו מגיע לכ-2.17 טריליון דולר. ברקע, ההנפקה הצפויה של בורסת הקריפטו הגדולה קוינבייס (coinbase) מחר.

16:35

וול סטריט נפתחת במגמה מעורבת: בעוד ה-S&P יציב עם ירידה של 0.04%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.27%, ואילו הנאסד"ק מטפס ב-0.5%. מניית נובוקור מזנקת ביותר מ-50% לאחר תוצאות חיוביות ביותר לגבי הטיפול של החברה בסרטן. הנטייה השלילית במגמה המעורבת מוסברת על ידי ההודעה דרמטית של ה-FDA שקראה להשעות את השימוש בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון לאחר שישה מקרי קרישיות התגלו במטופלות בארה"ב שבועיים לאחר שהתחסנו בחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון. מניית החברה יורדת ב-2.3% בעקבות ההודעה.

15:32

מדד מחירי הצרכן בארה"ב רשם עלייה של 0.6% במרץ, לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.5%. ב-12 החודשים האחרונים רשם ה-CPI עלייה של 2.6%. מדד הליבה רשם עלייה של 0.3% לעומת צפי לעלייה של 0.2%.

14:20

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות כעת. זאת לאחר שה-FDA , רשות התרופות האמריקאית, וה- CDC , המרכז האמריקאי לשליטה במחלות, הודיעו כי ישעו את השימוש בחיסון של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון נגד קורונה, עד שיבדקו מקרים של קרישיות דם שהופיעו אצל שש נשים בשבועיים שלאחר קבלת החיסון. מדובר בשש נשים מתוך 7 מיליון איש שקיבלו את החיסון עד כה. אישה אחת נפטרה ואישה נוספת מאושפזת במצב קשה.

ה- FDA הדגישה כי מדובר בהשעיית ההתחסנות בחיסון זה מתוך "זהירות יתרה". בציות הטוויטר של הרשות הודגש כי תופעות הלוואי הללו נדירות מאוד. מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון רושמת ירידה של כ-3% במסחר המוקדם.

12:30

שגיא בקשי מנכ"ל חברת הפינטק CoinMama, מציין כי "לא מפתיע שלקראת הנפקת קוינבייס מחר - הביטקוין ממשיך לדהור קדימה ולשבור שיאים בזה אחר זה. קויינבייס היא ללא ספק הנפקת השנה בתעשיית הקריפטו. החברה, שפועלת מהסיליקון ואלי ומגובה על ידי טובי המשקיעים והקרנות החזקות ביותר, מציגה נתונים פיננסיים מרשימים מאוד ביחס לגילה הצעיר, ומסמנת את הציפיות הגבוהות והאמונה בשוק הקריפטו המתפתח. אין ספק שעבור המשקיע הפשוט זו בשורה משמחת. אנחנו בתחילתה של מהפיכה טכנולוגית נוספת - המעבר לכסף דיגיטלי מבוזר. אם בעבר הסתכלו על הביטקוין בהססנות כיום הוא בדרך להפוך לקונצנזוס".

שי דתיקה מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX: "המודעות לעולם הבלוקצ'יין, מביאה לשיאים חדשים בשערי המטבעות הקריפטוגרפיים, שמזינה חזרה את העניין סביב עולם הבלוקצ'יין, לרבדים שונים באוכלוסייה הפרטית והמוסדית. אני מאמין כי שנת 2021 תסתמן כשנה היסטורית בעולם הקריפטו. ומה צופן העתיד? שוויו של סך נכסי הקריפטו בשווי הנכסים בעולם יעלה באופן חד, וחלקו של הביטוקויין בסך נכסי הקריפטו, יירד".

11:50

המדדים המובילים באירופה נסחרים במגמה מעורבת. יציבות נרשמת במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

הביטקוין לא עוצר ונסחר כעת סביב 62,500 דולר. הזהב מנגד רושם ירידה קלה לרמה של 1,727 דולר לאונקיה.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציין בסקירה שפרסם כי "העליות האחרונות בשוק המניות של ארצות הברית אינן "בועתיות", בניגוד למה שלא מעט אנשים חוששים. גם "השיאים" החדשים, הנשברים חדשות לבקרים, לא מפחידים אותי כשלעצמם".

"אינני מציע להיות שאננים, שוקי המניות אכן גבוהים והמכפילים אינם נמוכים. כמו כן מתי שהוא המחיר לתמיכה הממשלתית יוגש. מה שאני אומר זה שלמחפשי ההזדמנויות יש עדיין "עם מה לעבוד". למשקיעים הזהירים יותר כדאי לבחון מעבר בין אפיקים וסגנונות, אך לאו דווקא להקטין חשיפה בצורה גורפת וללא הבחנה. יש הרבה ענפים שנפגעו במשבר ויכולים לפרוח עם סיומו. נכון שהענפים הללו מוכרים (תחבורה, תיירות) וכבר תיקנו חלק, אך לא בהכרח מגלמים את כל הפוטנציאל. יש גם ענפים שפרחו בזמן המשבר ובמידה רבה בזכותו, כמו כל נושא ה"מרחוק" (עבודה, שירותי בריאות, פנאי, חינוך ועוד) ויישארו כאן גם אחריו, כי ראינו שאפשר גם אחרת. לכן, במבט ל-2021, גישתי הבסיסית לגבי שוק המניות הגלובאלי, בדגש על ארצות הברית, חיובית", כותב מנחם.

10:00

המדדים המובילים באירופה נסחרים ללא שינוי מהותי בפתיחה ובמגמה מעורבת.

09:00

המדדים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי היפני עולה ב-0.7%, הונג קונג מטפסת ב-0.1%, שנחאי מנגד יורדת ב-0.6%, והבורסה בסינגפור עולה ב-0.16%. הביטקוין עולה בכ-1% ומטפס בכל מעל לרמה של 60,000 דולר.

חולשה מפתיעה ביצוא מסין מערערת את התחזיות להתפוצצות ביקושים. היצוא הסיני בחודש שעבר קפץ ב-30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (במונחים דולריים). התחזיות של הכלכלנים היו לעלייה של 35.5%. היבוא הסיני זינק ב-38.1% - הרבה מעל לתחזיות שצפו עלייה מתונה יותר של 23.3%.

מניית ענקית האינטרנט הסינית עליבאבא עולה ב-2% בבורסת הונג קונג, בהמשך לזינוק של 9% בוול סטריט. זאת על אף המתח מול הרגוטור הסיני שצפוי להשית עליה קנס של 2.8 מיליארד דולר, בטענה על התנהלותה כמונופול.

אמש בניו יורק מדד הנאסד"ק איבד 0.4%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.2% וה-S&P 500 ננעל ללא שינוי.

עוד כתבות

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

חוסר היציבות בנופר נמשך: סמנכ"ל הכספים עוזב אחרי חודשיים וחצי

שרשרת העזיבות והשינויים בצמרת חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי נמשכת ● את מקומו של ניר פלג המתפטר יחליף אברהם גולדה, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל

''מתחם הפיקוד - לב העיר העתיקה'' / צילום: באדיבות אירית צרף אדריכלות ובינוי ערים

העיר העתיקה של באר שבע משנה פניה

מהלך תכנוני רחב היקף צפוי לשנות את לב העיר העתיקה של באר שבע ● רשת היין והאלכוהול הרמיטאז' משקיעה 4.5 מיליון שקל בפתיחת סניף דגל בכפר סבא ● ותערוכה חדשה של כ־50 אמנים נפתחת במפעל הישן של טרה בתל אביב ● אירועים ומינויים

הנפקת סולראדג' בנאסד''ק / צילום: נאסד''ק

אחרי ההתרסקות: תוצאות סולאראדג' משכנעות את השוק שהיא מתאוששת

מעטות החברות שעברו טלטלות כמו סולאראדג' ● מתואר הישראלית הגדולה בעולם ומקום של כבוד במדד S&P 500 - להתרסקות מפוארת עם מחיקה של 95% מהשווי ● כעת נראה כי המניה שינתה כיוון, וגם התוצאות מדהימות את השוק ● האם זו תחילתו של זינוק מחדש?

עופר זיו, מנכ''ל ויתניה הפורש / צילום: דורון סהר

אחרי 16 שנה: מנכ"ל ויתניה עופר זיו עוזב את תפקידו. זה המחליף שלו

עופר זיו יסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הנדל"ן ויתניה בסוף מרץ 2026, ובמקומו ייכנס לתפקיד יריב בר-דעה, ששימש בתפקידו האחרון כסמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בגב-ים ● מטעם ויתניה לא צוינה הסיבה לסיום כהונתו של זיו כמנכ"ל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בבורסה; ת"א 35 שוב ננעל בשיא - הפעם ה-61 השנה

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 איבד 0.2% ● מיטב: למרות הגירעון בחשבון השוטף, השקל לא ייפגע ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? ● לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש - זו רשימת הסיכונים

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

שווי של כ־8 מיליארד דולר: יצרנית השבבים שמאתגרת את אנבידה נערכת להנפקה

לפי רויטרס, חברת סריבראס, המפתחת מעבדים למודלים גדולים של בינה מלאכותית ופועלת בשוק שנשלט בידי אנבידיה, נערכת להגשת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית בוול סטריט ברבעון השני של 2026 ● הנפקה קודמת שתוכננה ב-2024 ירדה מהפרק בשל השקעת מיעוט של קבוצת G42 מאבו דאבי, אולם זו נעדרת מהתשקיף החדש

שמואל אלפסי, מנכ''ל אמנת / צילום: יח''צ

המניה שקפצה 50% בחודש והרווח של יורשי המייסד

מנייתה של אמנת, חברת ניהול הפרויקטים וה־IT, נסקה בכמעט 50% בחודש האחרון ● אשתקד, לפני הקפיצה הגדולה, רכש המייסד אברהם (לולו) אסף ז"ל מניות משותפו תמורת 22 מיליון שקל

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה, יקבלו 10 אלף שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים, יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בטהרן, ארכיון / צילום: ap

ההיערכות בישראל לעימות עם איראן, והמסר: לא ניקח סיכון

רה"מ קיים פגישה משולשת עם ראש ממשלת יוון ונשיא קפריסין, כחלק מניסיון לבסס ציר אנטי-טורקי ● ארה"ב פועלת לכינוס ועידה לשיקום רצועת עזה ● הבכיר האמריקאי מאיים: "כנראה שאיראן לא הבינה את המסר" ● ניסוי הטילים באיראן והאיומים: "נגיב באופן נחרץ לכל פעולה עוינת" ● ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הקמת ועדת החקירה הפוליטית לחקר אירועי ה-7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

"שונא היהודים הנתעב ביותר של 2025": הזוכה בתואר אנטישמי השנה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: המדינה הערבית שהפכה לשותפה של ישראל בתעשייה הצבאית, איראן מגיבה לאיומים של ישראל בתקיפה נוספת, בניו יורק טיימס מסקרים את המלחמה על קרקעות פלסטיניים באיו"ש, וטאקר קרלסון "זכה" בפרס אנטישמי השנה ● כותרות העיתונים בעולם

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

הבלגן ב־i24NEWS: זעם בעלי המניות, קיצוצי התקציב וחוסר הוודאות באולפנים

ההודעה על העברת הבעלות ב־i24NEWS מחברת אלטיס ארה"ב לידיים הפרטיות של משפחת דרהי הכניסה את עובדי ומנהלי ערוץ החדשות לבלבול רב ● הסערות בחודשים האחרונים סביב החברה־האם, כולל תביעה מול JP מורגן, עשויות ללמד מה עומד מאחורי המהלך

עליה בארנונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתל אביב, ירושלים ורחובות: אושרו העלאות חריגות בארנונה

לאחר הודעת הממשלה כי גם ב־2026 תוכלנה הרשויות להגיש בקשות חריגות להעלאת ארנונה, מספר עיריות מרכזיות - בהן תל אביב, ירושלים, רחובות, ראשון לציון ורעננה - קיבלו אישור להעלאות בתעריפים

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

S&P 500 ננעל ביום שלישי ברציפות של עליות; הזהב בשיא חדש

המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך והמניה עלתה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות ● הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות • אלפאבית מודיעה על רכישה תמורת 4.75 מיליארד דולר ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? • לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש, זו רשימת הסיכונים

חנות של ליאור עדיקה / צילום: איל יצהר

"חוק ליאור עדיקה" מגיע להצבעה סופית. איך ייראו הכללים החדשים?

בימים הקרובים תכריע הכנסת האם להחריג רשתות פארם קטנות ובינוניות מהרגולציה הכבדה של חוק המזון ● אבל לצד השאיפה לעודד תחרות מול סופר פארם ו-Be, ישנם לחצים של לוביסטים וחשש מפגיעה בשקיפות המחירים ● גלובס עושה סדר בתיקון שעשוי לשנות את הרגלי הקנייה שלכם

מפעל ייצור חברת ''על בד'' / צילום: איל יצהר

המושב הדתי מצטרף לגל המימושים בבורסה: משואות יצחק מכרה מניות עלבד ב-33 מיליון שקל

אחרי זינוק של מעל 80% בשנה האחרונה, בעלת השליטה ביצרנית המגבונים עלבד החליטה לממש 6% ממניותיה וירדה להחזקה של כ-60% ● במשואות יצחק מציינים כי מדובר בסגירת מעגל, לאחר שלפני שלוש שנים רכש המושב שיעור דומה של מניות בעת שהחברה נקלעה לסחרור

טעינת רכב חשמלי / צילום: Shutterstock

מי ימצמץ ראשון? המאבק על מס הקנייה שעלול לעלות ביוקר לבעלי הרכב הצמוד

המחלוקת בנוגע למס הקנייה על רכב חשמלי ושווי השימוש נמשכת ● ועדת הכספים והאוצר מתבצרים בעמדתם, מה שעלול להביא לכך שלמעלה מ-150 אלף עובדים ישלמו החל מינואר 500-1,500 שקל יותר על שווי השימוש החודשי

המאבק על וורנר ברדרס עולה שלב / צילום: Shutterstock

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

בעוד פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר