גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיימסטופ עושה חישוב מסלול מחדש על שדרת הניהול בניסיון לשפר ביצועים

קמעונאית המשחקים מינתה מנכ"לים לשעבר מאמזון לתפקידי המנכ"ל ומנהל הכספים, בזמן שבעלי המניות בחרו במשקיע האקטיביסט ריאן כהן כיושב ראש

חנות של רשת גיימסטופ / צילום: Shutterstock
חנות של רשת גיימסטופ / צילום: Shutterstock

גיימסטופ לחצה על כפתור האיפוס לגבי צוות ההנהלה שלה, בזמן שרשת החנויות לממכר משחקי וידאו מבקשת למנף את הפופולריות שלה בקרב משקיעים מהעת האחרונה על מנת להפוך שנים בהן המכירות היו גרועות ונעשו טעויות ניהוליות.

החברה מינתה שני מנהלים ותיקים שהיו באמזון לתפקידי המנכ"ל ומנהל הכספים, ובעלי המניות הצביעו למנות את ריאן כהן ליושב ראש, מה שממצב את פיקוחו על החברה הנמצאת במוקד עניין ממושך, מונע בכוח הרשתות החברתיות, של משקיעים יומיים, חברות מוול סטריט וסוכנויות רגולציה.

כהן אמר שלגיימסטופ יש עוד הרבה עבודה לעשות על מנת לשנות את עסקיה והוא לא מתכוון לשדר את האסטרטגיה הזו למתחרים. "לא תמצא אותנו מדברים ברברבנות", אמר כהן, שנשא דברים מרחוק לקהל שנאסף בקמפוס של החברה בטקסס ולאחרים שצפו בדברים באופן מקוון. פגישת בעלי המניות הייתה סגורה לתקשורת. הוול סטריט ג'ורנל שמע על דבריו מאנשים שהיו בפנים.

המינויים, שמגיעים בזמן שהחברה דיווחה על מכירות גבוהות מהצפוי ברבעון האחרון, מציינים כיוון אסטרטגי חדש. כהן, מייסד שותף של קמעונאית המזון לחיות Chewy, בילה שבעה חודשים בלדחוף את גיימסטופ לעבור מהר יותר לתחום המסחר המקוון והרחק משורשיה בחנויות פיזיות, בין יוזמות אחרות.

"יש המון עבודה לפנינו והיא תיקח זמן"

מחיר המניה של החברה זינק אחרי שהצטרף שכהן הצטרף לדירקטוריון בינואר, בגלל שמשקיעים מאמינים שהצלחתו של היזם בעבר עם ספקית המזון לחיות המקוונת עשויה לעזור לגיימסטופ.

כהן אמר בפגישה שלחברה יש מזל שיש לה קבוצה כזו של משקיעים שמחזיקים במניותיה. "אתם נותנים לנו השראה לחשוב בגדול יותר, להילחם יותר חזק ולעבוד יותר שעות בכל יום", אמר, והוסיף שהמשקיעים הביאו את גימסטופ לעידן חדש לגמרי. "יש המון עבודה לפנינו והיא תיקח זמן", אמר.

מאט פרלונג ייקח את תפקיד המנכ"ל מג'ורג' שרמן, שצפוי להתפטר מהתפקיד עד 31 ביולי. בגיימסטופ אמרו שפרלונג, בן 42, הוא שועל ותיק בתחום המסחר המקוון ובתפקידו האחרון הנהיג את עסקי אמזון באוסטרליה בתקופה של צמיחה משמעותית.

החברה מינתה את מייק רקופרו, שהיה באמזון 17 שנים, כמנהל הכספים. תפקיד מנהל הכספים מולא עד עתה באופן זמני מאז שג'ים בל פרש במרץ. פרלונג אמור להצטרף לגיימסטופ מאוחר יותר החודש ורקופרו בחודש הבא, הודיעו בחברה.

מניות גיימסטופ סגרו ביום רביעי במחיר של 302.56 דולר למניה, עלייה של פחות מ־1% לאותו יום וכ־6,000% לעומת השנה שעברה. לאחר שהשוק נסגר, נפלו מניות גיימסטופ ביותר מ־6% כשהחברה אמרה שהיא שוקלת להציע ניירות ערך חדשים.

מחיר המניה הגבוה של גיימסטופ עזר לה לגייס מימון לתוכנית שלה לשינוי עסקיה. החברה הכניסה יותר מחצי מיליארד דולר באפריל ממכירת מניות. גיימסטופ אמרה שהתנודות במחיר המניה היו "לא קשורות או חסרות פרופורציה" לפעילות העסקית של החברה.

בדיווח לרשות ניירות הערך אמרה גיימסטופ שבחודש שעבר קיבלה בקשה מרשות הבורסה וניירות הערך לספק מסמכים ומידע הקשורים לחקירת הרגולטור לגבי בהלת המסחר במניות החברה. החברה אמרה שהיא עוברת על הבקשה ומתכננת לשתף פעולה עם הסוכנות באופן מלא, והוסיפה שהיא לא צופה שהנושא ישפיע על עסקיה באופן שלילי.

בנוסף, ביצעה החברה ביום רביעי שיחת רווחים, ושרמן היה המנהל הבכיר היחיד שדיבר בה. שרמן, שנבחר מחדש לחבר המנהלים של גיימסטופ, שיש בו שישה חברים, לא ענה על שאלות. שרמן היה גם חבר הדירקטוריון היחיד שהיה נוכח באופן פיזי בפגישת בעלי המניות; האחרים היו מחוברים מרחוק. כ־200 אנשים השתתפו בפגישה בגופם.

דמיאן בראון, מנהל חשבונות של חברת טכנולוגיה גדולה שיש לו כ־4,000 מניות של גיימסטופ, אמר שנהג יותר משלוש שעות מביתו באוסטין, טקסס על מנת להיות באירוע. הוא הפך את הנסיעה לחופשה משפחתית לאשתו ושני ילדיו, והם שהו במלון בעיר דאלאס לא רחוק משם.

"הוא נלחם מלחמה נגד אנשים המנסים להרוס את החברה" אמר בראון, בן 36, בהתייחסות לכהן ולמוכרי השורט, בהתאמה.

לאחר הפגישה, אמר בראון שהוא ועשרות בעלי מניות אחרים התאספו במסעדה ובר בהם החליפו חוויות לגבי ההשקעות שלהם בגיימסטופ. הוא אמר שהתקבל במגרש החנייה על ידי אדם שחילק בנדנות אדומות כמו זו שמתנוססת על מצחו של קית' גיל, המשקיע שעזר להניע את בהלת המסחר בגיימסטופ והיה בין האנשים שנקראו להעיד על הנושא בשימוע בקונגרס בפברואר.

"האנשים פה ממוקדים בחברה במידה רבה, כמו שאני הייתי, כך שנחמד לחלוק את אותה מידת עניין", אמר בראון.

כהן הסגיר לראשונה את הפוזיציה שלו בגיימסטופ באוגוסט והחל בקמפיין שלו כמה חודשים אחר כך עם מכתב לחבר המנהלים בו אמר שההתמקדות של החברה במודל עסקי מבוסס חנויות פיזיות מיושנת ומפגרת אחרי שאר התעשייה. מאז, דחף את גיימסטופ להיות יותר מרוכזת בטכנולוגיה, עם תמחור תחרותי, מבחר גדול של מוצרים, משלוח מהיר ושירות לקוחות חזק. אבל הוא לא שיתף פרטים ספציפיים לגבי האסטרטגיה שלו להשגת המטרות האלה. לכהן נתח של כ־13% בגיימסטופ, פוזיציה המוערכת בכ־2.7 מיליארד דולר, נכון ליום רביעי.

החברה עושה שינויים בשדרת ההנהלה כבר חודשים. היא גייסה את ג'נה אוונס מאמזון כמנהלת תפעולית ואת מנהל הטכנולוגיה הראשון שלה, מאט פרנסיס, גם הוא מנכ"ל באמזון לשעבר. מנהל הכספים הראשי בחברה, מנהל קשרי לקוחות ומנהל המחלקה המסחרית כולם עזבו בחודשים האחרונים.

כדי להשתקם תצטרך גיימסטופ להתגבר על שינויים ארוכי-שנים בדרכים בהן אנשים משחקים ורוכשים משחקים. שחקנים יותר ויותר מורידים משחקים מהאינטרנט ומשחקים בהם על בסיס שירותי מנוי כמו Game Pass מבית מיקרוסופט, המופעל בקונסולת אקסבוקס של החברה. מפתחי תוכנה גם מוציאים לשוק יותר משחקים בחינם, מה ששוחק מקור של הכנסות לחברה.

יצרניות תוכנות וחומרה של משחקי וידאו הציגו תוצאות פיננסיות טובות בשנה האחרונה, בזמן שהמגפה הובילה אנשים למשחקים המקוונים בתור בידור חברתי שהוא גם בטוח. אבל היא גם הכריחה את גיימסטופ באופן זמני - ובמקרים מסוימים קבוע - לסגור מאות מהחנויות שלה. יותר לאחרונה, מחסור בקונסולות משחקים של סוני ומיקרוסופט פגעו במכירות המכשירים.

לגבי הרבעון האחרון, אמרה גיימסטופ שהמכירות גדלו ב־25% לעומת שנה קודם לכן ל־1.3 מיליארד דולר, והחברה ממשיכה את השיקום מהמגפה עם צי קטן יותר של חנויות. החברה צימצמה את ההפסד הרבעוני לבערך 66.8 מיליון דולר מ־165.7 מיליון דולר שנה קודם לכן. בשיחת הוועידה, אמר שרמן שגיימסטופ עובדת לשפר את תשתית הטכנולוגיה שלה ולהרחיב את המלאי על מנת לכלול פריטים כמו מחשבים אישיים לגיימינג ומסכים, כמו גם יוזמות נוספות.

לאחרונה רמזה החברה על תוכניות להשיק יוזמה הקשורה לאסימונים שאינם בני החלפה, NFTs. גובר סירב להגיב לגבי מה אמורה התוכנית לכלול.

עוד כתבות

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות חכורות בין טאבה לאתונה, על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● בימים הקרובים חברות תעופה נוספות צפויות להצטרף למודל דומה דרך טאבה או עקבה

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

פטריית עשן כתצואה מהפצצות בטהרן, אתמול / צילום: Reuters, רויטרס

איראן מאשרת: הרמטכ"ל שלנו וצמרת מערכת הביטחון - נהרגו

ירי בלתי פוסק הבוקר לישראל; גל תקיפות בטהרן ● אזעקות הופעלו בגוש דן, בירושלים ובבקעת הירדן ● דיווחים על פיצוצים עזים גם בדובאי ● נקבע מותה של הפצועה אנוש בפגיעה בת"א ● באיראן הודיעו על 40 ימי אבל בשל מותו, שדרן טלוויזיה פרץ בבכי ● משמרות המהפכה איימו: "בעוד רגעים תחל הפעולה ההרסנית בהיסטוריה" ● עדכונים שוטפים

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של Ynet נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות - וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה שזיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה