גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרבה יותר מכניסה חופשית לאיחוד האירופי - מה מציעה אזרחות פורטוגלית לאנשי עסקים?

מעבר ליתרונות המוכרים של האזרחות הפורטוגלית למחזיקים בה, יש לה גם כמה וכמה תועלות ייחודיות לאנשי עסקים ● שי כהן, מנכ"ל פורטוגליס, המסייעת בהוצאת אזרחות פורטוגלית וכעת גם בהשתלבות עסקית במדינה: "פורטוגל מעודדת השקעות זרות ועסקים רבים זוכים לתנאים מקלים"

אנשי עסקים יימצאו אוזן קשבת בפורטוגל ורצון לסייע / צילום: Shutterstock
אנשי עסקים יימצאו אוזן קשבת בפורטוגל ורצון לסייע / צילום: Shutterstock

הכתבה בשיתוף פורטוגליס

את ההתחלה רובנו מכירים: בשנת 2015 עבר תיקון לחוק האזרחות של פורטוגל, שנועד לתקן עוול היסטורי - ומתייחס ליהודים בלבד. על פי התיקון, כל יהודי שמצליח להוכיח כי מקור משפחתו מספרד או מפורטוגל זכאי לקבל אזרחות פורטוגלית (אזרחות אירופית לכל דבר ועניין, חשוב לציין). לא מעט ישראלים, וגם יהודים ברחבי העולם, מימשו את הזכות הזו וקיבלו אזרחות, ורבים בוודאי כבר "בדרך לשם", אל האזרחות הפורטוגלית המבוקשת. אך מה היא בעצם נותנת למחזיקים בה?

מתברר שהרבה. ראשית, ישנן התועלות מעצם היות האזרחות הפורטוגלית אזרחות של האיחוד האירופי; שנית, גם פורטוגל עצמה, והחיים בה, מציעים הרבה מאוד לישראלים - בעיקר בתחום הנדל"ן ובעולם העסקים.

המוכָּר - והמועיל: הטבות מגוונות באיחוד, ואין ויזה לארה"ב

אז מה מאפשרת אזרחות פורטוגלית למי שמחזיק בה? ישנם הדברים הברורים מאליהם אומר שי כהן, מנכ"ל חברת פורטוגליס המסייעת לזכאים להוציא אזרחות של המדינה, "ראשית, דרכון פורטוגלי מאפשר כניסה ללא ויזה לכמה וכמה מדינות שישראלים צריכים להנפיק עבורן ויזה, או כניסה למדינות שישראלים בכלל לא יכולים להגיע אליהן עם דרכון ישראלי. מדובר על כ-180 מדינות, כולל ארצות הברית - שדרכון אירופי חוסך עבור המחזיקים בו את הצורך בוויזה.

"לצד זה, בעלי אזרחות פורטוגלית יכולים לעבוד בכל רחבי אירופה, לגור באירופה, ללמוד לימודים אקדמיים באוניברסיטאות ציבוריות מהטובות בעולם, לפעמים גם בסבסוד מלא, ללמוד לימודי תעודה ועוד. אגב, גם ישראלים שלא מחזיקים בדרכון אירופי יכולים ללמוד באיחוד, אבל הקבלה עבורם תהיה קשה בהרבה, משום שהם צריכים להתמודד על מספר מקומות מוגבל המוקצה לסטודנטים זרים", מציין כהן.

נקודה נוספת אותה הוא מדגיש נוגעת לשוק העבודה הגלובלי. לדבריו, מי שיוצאים לרילוקיישן באירופה ואין ברשותם אזרחות של האיחוד, יידרשו לאשרת עבודה - תהליך ארוך שחברות רבות נמנעות מלהיכנס אליו. אזרחות פורטוגלית חוסכת זאת ומייתרת את הצורך באשרה שכזו. כהן מוסיף גם כי מבחינת מגורים ביבשת, אפשר לגור בכל מדינה באירופה שחברה באיחוד, וגם לקבל את כל הזכויות המגיעות לאזרחי אותה מדינה. "מדובר בעניין משמעותי מאוד, בוודאי במדינות סוציאליות כמו גרמניה, אשר מעניקות לתושבים הטבות כלכליות רבות".

העסקים והיוזמות פורחים בפורטוגל

אלו, כאמור, ההטבות המוכרות יותר, המובן מאליו כמעט. אך ישנן עוד כמה תועלות שממתינות למחזיקי אזרחות פורטוגלית, ובעיקר ליזמים ולאנשי העסקים מביניהם. לדברי כהן, אזרחות כזו יכולה להועיל מאוד לאנשים שיש להם זיקה לעסקים. "כך למשל, חברה אשר נמצאת בפורטוגל - ויש לנו לא מעט לקוחות שהעתיקו את משרדי החברה שלהם לאחר קבלת האזרחות - תהיה נגישה יותר לכל חלקי האיחוד, מה שהופך את ניוד הסחורות והייצוא לקלים הרבה יותר".

לפרטים על זכאות לאזרחות פורטוגלית - הקליקו כאן>>

"לבד מכך", הוא אומר, "המסים בפורטוגל נמוכים יותר בדרך כלל, ומאחר שישנה אמנת מס בין ישראל לפורטוגל, מי שישלם מס שם לא יצטרך לשלם מס גם בישראל. אין כפל מס בין המדינות. ככלל, תהליך פתיחת עסק בפורטוגל פשוט הרבה יותר מאשר בישראל, והמיסוי ידידותי יותר: עסקים מתחילים רבים זוכים לתנאים מקלים במיסוי לאורך השנים הראשונות, בהתאם לקריטריונים קבועים, במטרה שהעסק יעבוד ויצמח הכי מהר".

כהן מספר כי תחום שנחשב היום למבוקש במיוחד בפורטוגל הוא הנדל"ן - בעיקר משום שהמחירים שם נמוכים יחסית. "בליסבון, למשל, שנחשבת יקרה מאוד במונחים מקומיים, מחירי הדירות נמצאים פחות או יותר ברף שבו נמצאה תל אביב בסוף שנות ה-80".

אחת הסיבות המרכזיות לכך לדבריו היא העובדה שפורטוגל מעודדת השקעות זרות במדינה. בשל כך, משקיעים יכולים לקבל משכנתה בגובה של 70 ואף 80 אחוז משווי הנכס, ובריבית זעומה של אחוז אחד בלבד. המשמעות היא נדרש הון עצמי נמוך יחסית, והמשכנתה עצמה מכבידה הרבה פחות. מאחר שהשכר הממוצע בישראל גבוה יחסית בהשוואה לפורטוגל, הבנקים מקבלים בברכה את המשקיעים הישראלים, ומחזרים אחרי הקהל הישראלי.

דרכון פורטוגלי, את הבקשה יש להגיש באופן מסודר ולשים לב לפרטים הקטנים / צילום: Shutterstock

תהליך בירוקרטי הדורש דיוק

התועלות של אזרחות פורטוגלית מובנות למדי כעת, והן ללא ספק נוגעות לכמה מתחומי החיים החשובים ביותר. אך גם עם כל ההטבות הללו, נדרש עדיין ידע מסוים כדי לעשות את הדברים נכון, ולדאוג לקבלת האזרחות בתהליך מהיר ככל האפשר, ומייגע כמה שפחות.

"אדם פרטי יכול לבצע את התהליך עצמו לבד", מציין כהן. "גם תהליכים נלווים, כמו למשל הנפקת דרכון לבני המשפחה - עניין חדש יחסית, שנפתח לאחרונה לבני 18 ויותר המחזיקים באזרחות פורטוגלית - הם תהליכים שניתן לבצע בצורה עצמאית.

"עם זאת, צריך להבין שהתהליך, כמו כל הליך בירוקרטי אחר, מלא בניואנסים קטנים ובפרטים שחשוב מאוד לשים אליהם לב ולהתמקצע בהם. אם מגישים בקשה לא נכונה או תיק בצורה לא מושלמת - זה לא יעבוד. התיק יוחזר אל המגיש שוב ושוב, והוא ימוקם אחרון בתור הממתינים לאזרחות. זה לא ייגמר לעולם, וכדאי גם לקחת בחשבון כי המסמכים כולם כתובים בפורטוגזית.

"חשוב מאוד לעשות את העבודה בצורה מושלמת, להגיש לרשויות בפורטוגל את המסמכים בדיוק כפי שדורשים השלטונות, ורק אז הבקשה תתקבל במהירות. אני מדגיש כי גם בעזרתנו תהליך כזה אורך כשנתיים, אך עד כה אנחנו עומדים על 100% הצלחה: אין לקוח שהגשנו עבורו בקשה, ולא קיבל את האישור".

מקושרים לחברות מקומיות

השירות של פורטוגליס לא מסתכם רק בהוצאת אזרחות פורטוגלית. החברה מסייעת ללקוחותיה גם לאחר קבלת האזרחות, כדי שיוכלו ליהנות מכל אותן הטבות שציינו כאן - ובעיקר בתחום הנדל"ן ובמגזר העסקי. "בין היתר אנחנו חתומים על שיווק בלעדי עם חברות הנדל"ן הגדולות ביותר בפורטוגל. במסגרת זו אנחנו מאתרים נכסים עבור ישראלים שמעוניינים לרכוש נדל"ן - אך ורק נכסים שעברו שימור וחידוש או נכסים חדשים לחלוטין - במרכזי הערים ובפריים לוקיישן; כאלה שיכולים להתאים גם לשכירות ארוכה, וגם לשכירות קצרת טווח, כדוגמת Airbnb", מספר כהן.

"אנחנו גם עובדים עם כמה חברות ניהול, כדי שללקוח תהיה מינימום התעסקות - גם בתהליך הרכישה וגם לאחר שהנכס בידיו. לאורך שנת הקורונה, שהייתה תקופה קשה, תפוסת הנכסים של לקוחותינו עמדה על כ-80%. זה קרה גם משום שבמרכזי הערים יש מחסור גדול בחדרי מלון ולכן מחפשים נכסים להשכרה קצרה, וגם משום שבזמן הקורונה תיירות הפנים בפורטוגל פרחה. היום, כאמור, הנדל"ן בפורטוגל אטרקטיבי מאוד. יש לנו לקוחות שרכשו דירות לאחר שראו אותן רק בתמונות, דרך הוואטסאפ".

כהן מוסיף כי לצד השירותים בתחום הנדל"ן, פורטוגליס מלווה גם לקוחות שמעוניינים לפתח עסק בפורטוגל. במסגרת זו החברה דואגת להם לאישורים ולמספר הפיסקלי (מספר עוסק) על מנת שיוכלו לעשות עסקים שם באופן חוקי ורשמי.

"בשורה התחתונה", הוא מסכם, "לקוח שמגיע אלינו מוחתם על ייפוי כוח, ומאותו רגע הוא לא צריך לעשות דבר. 'שגר ושכח'. הכול נעשה אצלנו - ומאז הקורונה גם באופן מקוון. אנחנו מבצעים את כל התהליך, מתחילתו ועד סופו, במקום הלקוח ובשמו, עד שיקבל את תעודת הלידה הפורטוגלית. כמו כן, אנו מפעילים שירות לקוחות גדול, ומוקד ייעודי שנותן שירות ליהודים שחיים מסביב לעולם, בארצות הברית למשל, או בקהילה הגדולה שחיה בפנמה, ויש בה זכאים לאזרחות הפורטוגלית. כל יהודי באשר הוא, איפה שהוא לא נמצא, וזכאי לקבל את האזרחות הזו - אנחנו יכולים לסייע לו בתהליך ובהשתלבות עסקית במדינה לאחר מכן".

לפרטים על זכאות לאזרחות פורטוגלית - הקליקו כאן>>

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות קלות בבורסה המקומית; מניות הבנייה צוללות בכ-2%

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם