גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבדיקות, הבידודים והטפסים: טסים לחו"ל? זה כל מה שצריך לדעת

משרד הבריאות עדכן בימים האחרונים את נוהלי היציאה והכניסה לישראל ● מי חייב בבידוד, איזה ביטוח נסיעות כדאי לעשות, ומתי צריך לעשות בדיקות קורונה? ● גלובס עושה סדר

איך טסים לחו"ל בימי הקורונה? / צילום: Shutterstock, AxelRudi
איך טסים לחו"ל בימי הקורונה? / צילום: Shutterstock, AxelRudi

למרות העלייה בתחלואה והמלצת ראש הממשלה נפתלי בנט השבוע שלא לטוס לחו"ל ("כל העולם יהפוך אדום, לכן ממילא זה יבוטל. אז אל תזמינו"), קיצור ימי הבידוד לשבעה עורר במעט את הטלפונים במחלקות ההזמנות של סוכני הנסיעות. מספר לא מועט של ישראלים מעוניינים בחופשות קיץ מעבר לים, בעיקר באיי יוון. 

משרד הבריאות עדכן בימים האחרונים את נוהלי היציאה והכניסה לישראל. אם אתם מתכוונים לטוס בקרוב, הנה רשימת הדברים שאתם צריכים לדעת מראש. 

החוזרים מאילו מדינות מחויבים בבידוד?

החל מה-16.7 כל הנכנסים לישראל מהמדינות שמוגדרות ברמת סיכון גבוה על ידי משרד הבריאות, בין אם מחוסנים או מחלימים ובין אם לא, מחויבים להיכנס לבידוד לאחר שובם ארצה. עד כה חובה זו הייתה תקפה למדינות שמוגדרות ברמת סיכון מרבית וכעת היא כוללת את המדינות שאליהן יש אזהרת מסע חמורה - מדובר בכ-20 מדינות.

ההבדל בין רמות האזהרה של משרד הבריאות הוא שלמדינות ברמת סיכון מרבית יש צורך באישור ועדת חריגים לפני היציאה מישראל. רשימה זו כוללת את רוסיה, ארגנטינה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו, בלרוס ואוזבקיסטן. החל מה-23 ביולי רשימה זו תכלול גם את ספרד וקירגיסטן.

מדינות באזהרה חמורה הן מדינות שבהן מגמת התחלואה מעידה על כך שהן קרובות לסף הקריטריונים של סיכון מרבי או שהתחלואה בהן עולה על 1,000 מאומתים ביום לכל מיליון איש. ברשימה זו נמצאות איחוד האמירויות, איי סיישל, אקוודור, אתיופיה, בוליביה, גואטמלה, הונדורס, זימבבואה, זמביה, נמיביה, פרגוואי, צ'ילה, קולומביה, קוסטה ריקה, קירגיסטן ותוניסיה. כל הנכנסים מהמדינות הללו יידרשו מעתה להיכנס לבידוד עם שובם לישראל. מה-23 ביולי ברשימה זו יהיו גם בריטניה, קפריסין, גיאורגיה וטורקיה. כמוהן גם מדינות עם תנועה דלה יותר: אוגנדה, מיאנמר, פיג’י, קמבודיה, קניה וליבריה. 

מה משך הבידוד הדרוש?

לא מחוסנים, לרבות ילדים, נדרשים לבידוד ללא קשר ליעד ממנו חזרו. מחוסנים או מחלימים נדרשים לבידוד אם חזרו ממדינות ברמת סיכון מרבית או עם אזהרה חמורה. 

מה-15.7 ניתן לקצר את ימי הבידוד לשבעה בכפוף לביצוע שתי בדיקות קורונה. משך הבידוד המקורי עומד על 14 ימים, שניתן היה לקצר לעשרה ימים בכפוף לביצוע של שתי בדיקות קורונה. כעת ניתן לקצר את הבידוד לשבוע כאשר מבצעים בדיקת קורונה ראשונה בסמוך לכניסה לבידוד ובדיקה שנייה ביום השביעי. עם קבלת תשובה שלילית ניתן להשתחרר מהבידוד ואין צורך לחכות להודעה רשמית ממשרד הבריאות. מפרי בידוד חשופים לקנס של 5,000 שקל.

מחוסנים או מחלימים שחוזרים ממדינה שלא מופיעה ברשימת המדינות המסוכנות נדרשים לבידוד של 24 שעות לאחר שיבצעו בדיקת קורונה עם הנחיתה. הבידוד יסתיים עם קבלת תשובה לבדיקה או בחלוף 24 שעות, המוקדם מביניהם.

אילו טפסים צריך לקראת הטיסה ולקראת החזרה?

נוסע מעל גיל 16 מחויב למלא טופס נוסע יוצא מישראל ובו הוא מצהיר כי אינו נוסע למדינה "אסורה". לפני החזרה לישראל יש למלא טופס נוסע נכנס באתר משרד הבריאות ולהציג אותו בשדה התעופה. 

מתי צריך לבצע בדיקות קורונה ואיפה ניתן?

בדיקות לפני הטיסה מישראל יש לבצע בהתאם לדרישות של מדינת היעד. יש לשים לב שהדרישות משתנות לעיתים כך שמומלץ לבדוק מראש (רשימה עדכנית מופיעה באתר טיסות סודיות).

בדיקות שלפני ההמראה ניתן לבצע במספר מקומות, כמו: נתב"ג (45 שקל לבדיקה), סניפי ביקורופא (99 שקל), בחלק מסניפי BE (99-139 שקל) וסניפי מד"א (135 שקל).

בדיקות קורונה לפני החזרה לישראל: כל הנכנסים לישראל, כולל מחוסנים ומחלימים, נדרשים לבצע בדיקת PCR (ולא אנטיגן) במדינה ממנה הם ממריאים בנסיעה שבמסגרתה שהו יותר מ-72 שעות בחו"ל. יש לאתר בכל מדינה נקודות לביצוע בדיקה (והן רבות) ויש לקחת את מקדם הזמן בחשבון עד לקבלת התשובה ושלא יחרוג מ-72 שעות ממועד הטיסה. בדיקה נוספת מבצעים כל הנוחתים בנתב"ג. מומלץ להזמין את הבדיקה בנתב"ג מראש וגם לחסוך בעלותה: במקום 100 שקל בתשלום במקום, המחיר למזמינים מראש הוא 80 שקל.

איזה ביטוח נסיעות צריך לעשות?

חלק מהמדינות דורשות לראות פוליסת ביטוח מהנוסעים הנוחתים, ובלי קשר לדרישה זו ההמלצה היא לרכוש פוליסת ביטוח המותאמת לנסיעות לחו"ל, כולל כיסוי במקרה של הידבקות בקורונה בעת השהות בחו"ל.

בנוסף, מומלץ לבטח את הכרטיסים שנרכשו גם בפוליסת ביטול מכל סיבה. פוליסה זו ניתן לבצע בטווח של 7 ימים ממועד ההזמנה ובלבד שמדובר ב-14 ימים לפחות עד למועד החופשה. חלק מסוכנויות הנסיעות (אשת טורס וישראייר למשל) מאפשרות לרכוש ביטוח לביטול בעלות של כ-20-30 דולר לנוסע.

אל תשכחו לבדוק את המגבלות ביעד

הכירו מראש את המגבלות ביעד שאליו אתם מתכוונים לטוס וקחו בחשבון שהן עשויות להשתנות לפי מצב התחלואה במדינה. בגרמניה, למשל, נדרשת עטיית מסכת N95 בכל מקום ציבורי, כולל בטיסות עם חברות התעופה המקומיות.

נוסעת שנחתה לאחרונה בפורטוגל גילתה לאחר הנחיתה כי למרות שהיא מחזיקה בתעודת מתחסן ישראלית היא נדרשה לביצוע בדיקת קורונה נוספת לאחר הנחיתה (למרות שביצעה בדיקה לפני ההמראה מישראל), וביוון העלייה למעבורות תיעשה מעתה רק בהצגת תעודת מתחסן או בדיקת קורונה עדכנית. הנהלים משתנים חדשות לבקרים בהתאם למצב התחלואה. הכירו מראש גם את מדיניות מקומות הבילוי, דוגמת מוזיאונים אליהם יש להירשם מראש או מסעדות שמומלץ להזמין בהתאם לנוהלי הישיבה (בחוץ או בפנים למחוסנים בלבד).

עוד כתבות

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון