גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיל סמסונוב נבחר ליו"ר איגוד חברות הפרסום. מי הם חברי ההנהלה החדשים

לאחר תקופה ארוכה שבה איגוד חברות הפרסום כמעט ולא תפקד, נבחרו יו"ר חדש והנהלה חדשה ● הרוח החדשה באיגוד מגיעה בזמן שענף הפרסום חווה את אחד המשברים הקשים בתולדותיו - הן כלכלית והן תדמיתית

גיל סמסונוב / צילום: איל יצהר
גיל סמסונוב / צילום: איל יצהר

המשבר בענף הפרסום נותן את אותותיו, והבוקר (ב')  לאחר תקופה ארוכה שבה איגוד חברות הפרסום כמעט ולא תפקד, נבחרו יו"ר חדש והנהלה חדשה עמה נמנים בין היתר מנהלים בכירים בתעשייה.

לתפקיד היו"ר החדש נבחר הפרסומאי גיל סמסונוב, שיחליף בתפקיד את אמיר גיא שהחזיק בתפקיד כשמונה שנים. לצידו נבחרו 9 חברי הנהלה המיצגים כמקובל באופן שווה את משרדי הפרסום הגדולים, הבינוניים והקטנים.

חברי ההנהלה החדשה שנבחרו הם ניב חורש, מנכ"ל ראובני-פרידן; אמיר גיא, בעל מניות באדלר-חומסקי; עידו הרטוב, מנכ"ל קבוצת גיתם; רמי יהודיחא, מנכ"ל ומבעלי LEAD; אור גלייכר, מנכ"ל משותף בענבר-מרחב G; שלי יערי, מנכ"לית ברוקנר-יער-לוי; און גולדשטיין, מנכ"ל לעומק תודעה; וטל בריקמן, מנכ"ל משרד הפרסום בריקמן.

מדובר בהנהלה חזקה שתידרש כמעט באופן מיידי לנסות ולייצר פתרונות לאחד המשברים הקשים שפוקד את ענף הפרסום, המתמודד מצד אחד עם ירידה דרמטית ברווחיות של המשרדים ומצד שני עם הצורך להתמודד עם תעשיות אחרות, דוגמת תעשיית ההייטק, שהפכו בשנים האחרונות מוקד משיכה לכמויות הולכות וגדלות של עובדים.

המשבר איננו רק כספי במהותו - שנים של תנאי עבודה קשים התעמרות מצד לקוחות, משכורות התחלתיות נמוכות ושחיקה במעמדו של הפרסומאי ובזוהר של המקצוע יצרו סיטואציה שיכולה לסכן בהמשך את היכולת של הענף לשמור במשרדים אנשים מוכשרים כשכירים.

בעקבות סדרת כתבות שפורסמה בגלובס, צף המשבר מעל פני השטח באופן שלא ניתן היה להתעלם ממנו, ובהמשך הודיעו יו"ר איגוד השיווק עופר בלוך והמנכ"לית תלמה בירו כי יפעלו ליצירת אמנה או קוד אתי משותף לאיגודים מיד לאחר הבחירות.

האתגרים של סמסונוב

חלק ניכר מהמשימה צפוי ליפול על כתפיו של היו"ר החדש גיל סמסונוב, ונראה כי אין מתאים ממנו בעת הזאת. סמסונוב הוא גם אחד מבעלי גליקמן-שמיר-סמסונוב, אבל בעברו ניסיון רב בתפקידים ציבוריים וכיועץ פוליטי.

נציין כי תפקיד יו"ר איגוד חברות הפרסום נחשב מסורתית לתפקיד מכובד שכיהנו בו בכירי הפרסומאים בענף, ביניהם אבנר בראל, מודי כידון, רמי שלמור ויאיר גלר. אולם בשנים האחרונות, עם דעיכת הזוהר סביב ענף הפרסום - כך גם העניין בתפקיד ירד בהתאם.

השחיקה במעמדו של הפרסום כמקצוע אינה חדשה - למעשה היא הייתה הטיקט לבחירתו של היו"ר הקודם אמיר גיא, שהציב את השבת זוהרו של הענף כמשימתו הראשית.

ואכן בשנים הראשונות לכהונתו פעל גיא באופן נמרץ על-מנת לנסות לייצר שינוי - בין היתר האיגוד תחת הנהלתו יצר קשרים עם גורמים מקצועיים בחו"ל לצורך הכשרות אנשי מקצוע, והחזיר את תחרות הפרסום קקטוס הזהב לפעילות.

אלא שדי מהר התברר כי ההיסטוריה חוזרת על עצמה בשנית, ומשרדי הפרסום החלו להחרים את האיגוד חדשות לבקרים, ותפקיד היו"ר דרש הליכה בין הטיפות. תחרות קקטוס הזהב הפכה להיות תפוח אדמה לוהט שאיש אינו רוצה לגעת בו, והיא בוטלה.

המשבר, כך נראה, לא היה עדיין עמוק דיו, בעלי המשרדים והמנהלים היו טרודים בעסקים שלהם עצמם, והנכונות לפעול לטובת הענף באופן רוחבי כמעט ולא הייתה קיימת. גיא נבחר לתפקיד לשנתיים, אך כהונתו הוארכה פעמיים עד למקסימום שמותר לפי תקנון האיגוד.

למרות האג'נדה הראויה של החזרת הקריאטיב למרכז הבמה, הסכסוכים הפנימיים בין המשרדים בענף, לצד המשבר הגדול שהתעשייה נכנסה אליו, לא תרמו לנכונות של הפרסומאים הבכירים לקחת על עצמם את התפקיד. לפני שלוש שנים סיים גיא שתי כהונות - המקסימום שתקנון האיגוד מאפשר - אך לא נמצא לו מחליף.

אף אחד לא רצה להרים את הכפפה

על-פי התקנון, יו"ר איגוד חברות הפרסום נבחר בהצבעה באסיפת האיגוד. המסורת היא שלאסיפה הקובעת מגיע בדרך-כלל מועמד יחיד המסוכם מראש. לקראת תום כהונתו של גיא פנו גורמים באיגוד לבכירים בענף כמו יורם באומן, רמי יהושע, יוסי לובטון ועמית משיח, בבקשה שייקחו על עצמם את התפקיד, ונענו בשלילה.

בחוסר ברירה קיבלה הנהלת האיגוד החלטה על שינוי התקנון, כך שניתן יהיה להאריך את כהונתו של גיא לתקופה נוספת. גיא הסכים לכך בלית-ברירה, מתוך תקווה שבמהלך הזמן יימצא מועמד ראוי שיחליפו בתפקיד.

ב-2019 נדמה היה כי מתרחש משהו שישנה את התמונה: איגוד חברות הפרסום קיבל את הייצוג של פסטיבל קאן בישראל - התחרות שנחשבת לאולימפיאדה של ענף הפרסום. באיגוד האמינו כי קבלת הזיכיון היוקרתי תסלול את הדרך להחזרת האפיל של האיגוד - אך ללא הועיל. הפרסומאים המשיכו להצביע ברגליים ולסרב. אולם נראה כי המשבר האחרון מצליח לזעזע את כל השחקנים בענף - אולי מתוך הבנה שאם לא יפעלו ביחד, כולם ישלמו את המחיר.

לדברי גיל סמסונוב, היו"ר הנבחר, "התגייסנו להוביל את איגוד הפרסום בזמן הכי מאתגר מעולם. נוביל לאמנה עם איגוד השיווק שמבין את הצורך בכללי משחק שישמרו ויטפחו את הפרסום. נקדם מהלך משמעותי להזנקת תדמית הפרסום, שבעינינו הוא הענף הכי מאתגר ומגוון וקריאטיבי וסקסי בעולם, יותר מכל ענף. נחשוף את הקסם של משרדי הפרסום לדור הצעיר של הסטודנטים".

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים