גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שצריך לדעת על ההנפקה של רובין הוד

ההנפקה, הצפויה השבוע, תהווה מבחן לשאלה אם משקיעים פרטיים יעדיפו להישאר על השוליים או להיכנס לסוג כזה של השקעה

אפליקציית רובין הוד / צילום: Shutterstock, Wachiwit
אפליקציית רובין הוד / צילום: Shutterstock, Wachiwit

ההנפקה של רובין הוד מעוררת עניין בקרב משקיעים אינדיבידואלים. אפליקציית המסחר, שיש לה כיום 22.5 מיליון חשבונות ממומנים וקיבלה רוח גבית על ידי ראלי במספר "מניות מם" בשנה שעברה, מעודדת את לקוחותיה להשקיע. החברה מתכננת למכור למשתמשים בה עד 35% מהמניות בהנפקה הראשונית המתוכננת שלה, או כ־18.3 מיליון מניות. בשבת האחרונה, מנהלי החברה עשו רואד-שואו ספציפי למשקיעים פרטיים.

יש הרבה לדעת אם אתם מצפים להנפקה המצופה הזו, שתהיה מבחן לשאלה האם משקיעים ירצו להישאר בשוליים או יקפצו להיכנס לתחום כזה של השקעה.

מה מיוחד בהנפקה של רובין הוד?

באופן טיפוסי, כמעט כל המניות של חברה טיפוסית שמנפיקה לא זמינות למשקיעים בודדים לפני שהם מתחילים לסחור ורוב המניות בהנפקה ראשונית מוצעות למוסדות. לאחרונה, חברות כמו רובין הוד ו־SoFi, החלו להציע הנפקות במחיר ההצעה ללקוחותיהן כחלק מהמשימה שלהן להפוך את השווקים לנגישים.

מחיר ההצעה בהנפקה ראשונית הוא המחיר בו חברה כמו רובין הוד מציעה את מניותיה למשקיעים לפני שהיא מתחילה להיסחר. מחיר הפתיחה הוא המחיר בו חברה מתחילה להיסחר - ועשוי כמעט מיד לזנק, להישאר סטטי או לצנוח, תלוי באופן בו השוק מעריך את החברה.

לגבי ההנפקה של רובין הוד עצמה, החברה אמרה שהיא מתכוונת למכור ללקוחותיה בין 20% ל־35% מהמניות בהנפקה הראשונית, דרך מאפיין IPO של האפליקציה.

איפה אפשר לקנות מניות של רובין הוד?

ההנפקה הראשונית אמורה להיות מתומחרת היום, 28 ביולי, והמניות אמורות להתחיל ביום חמישי, 29 ביולי.

לקוחות רובין הוד יכולים למצוא את המניה (HOOD) דרך מאפיין IPO באפליקציה ולבקש לרכוש מניות. החברה תבחר באופן אקראי מלקוחותיה למי למכור אותן. מרגע שייקבע המחיר, לקוחות נבחרים יקבלו עדכון ואת האופציה לערוך, לאשר או לבטל את ההזמנה. ההזמנה צריכה להיות מושלמת ומוגשת על ידי המשתמש על מנת לעבור עיבוד.

בדומה ל־E*Trade, אין לרובין הוד דרישת סף מינימלית למשתמשים הרוצים לקנות מניות בהנפקה, שהיא דרישה נפוצה בבורסות אחרות.

לדוגמא, ב־Fidelity לקוחות צריכים שיהיו להם לפחות 100 אלף דולר ועד 500 אלף דולר בנכסים על מנת להשתתף בהנפקות מסורתיות. ב־Schwab נחוצים 100 אלף דולר בנכסים או 36 פעולות מסחר בשנה האחרונה.

מה עליי לשקול בעת מחשבה על השקעה בהנפקה ראשונית?

השקעה בהנפקה ראשונית שונה מרכישת מניות או קרן מדד. באופן טיפוסי, משקיעים בודדים יכולים לקבל גישה מאוד מוגבלת בהנפקות ראשוניות, כך אמרה רינה אגארוול, פרופסורית לפיננסים באוניברסיטת ג'ורג'טאון ומנהלת מרכז ג'ורג'טאון לשווקים פיננסיים ומדיניות.

"אתה לא יושב בכיסא הנהג", אמרה. "אתה לוקח מה שנותנים לך. הכל תלוי בהיצע והוא מאוד מאוד מוגבל".

בורסות, כולל Schwab, Fidelity, רובין הוד ו־SoFi, החלו לתת ללקוחותיהן גישה למגוון הנפקות ראשוניות. אבל ג'יי ריטר, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת פלורידה, הזהיר משקיעים אלה שיחשבו קודם כל על הסיכונים.

"אלה חברות צעירות יותר, ובחברות צמיחה כמו רובין הוד, אם הן לא יציגו ביצועים ויראו רווחים, מחיר המניה יתרסק", אמר. "אבל מצד שני, זה יכול להיות הטסלה הבא".

מה היתרונות והחסרונות הפוטנציאליים?

מה שמכונה ה'פופ' של השקעה ראשונית קורה לרוב ביום הראשון, והזינוק הזמני הזה יכול להביא לבעלי המניות רווחים גדולים. ללקוחות רובין הוד יהיה מותר למכור מניות מההנפקה הראשונית תוך 30 יום, מה שמוכר כ־flipping, אבל אם יעשו כך לא תהיה להם גישה למאפיין IPO במשך 60 יום.

מאז 1980, הנפקות ראשוניות סטנדרטיות בבורסות אמריקאיות עלו בממוצע ב־18% ממחיר ההצעה לפני תחילת המסחר ועד סגירת היום הראשון, לפי נתונים שסיפק פרופסור ריטר. לגבי חברות שעשו הנפקה ראשונית השנה, אמר ריטר, הזינוק במחיר המניות ביום הראשון עמד בממוצע על 33%.

עם הנפקה נוצצת כמו של רובין הוד, בהתחשב בביקוש למניות ובזמינות הנמוכה שלהן למשקיעים בודדים, ריטר לא מצפה שמשקיעים בודדים יתעשרו בן לילה.

"אני מצפה שחלק גדול מלקוחותיהם ירצו מניות ורובין הוד יפזרו אותן ביניהם", אמר.

אל תצפו לעלייה עקבית בלי תנודתיות כלשהי, אמרה פרופסור אגארוול. עם השתתפות גדולה יותר של משקיעים יומיים בהנפקה הראשונית הזו, משקיעים צריכים לצפות לעליות וירידות. "ראינו משקיעים בודדים מונעים על ידי סנטימנט במידה לא מעטה", אמרה, בהתייחסות לפורומים כמו WallSteetBets והאופי המשתנה במהירות של ראלי במניות שעסקו בהן סוחרים יומיים כפי שנצפה מוקדם יותר השנה.

רובין הוד עשויה לעמוד בבחינה יותר קפדנית מצד רגולטורים. ביוני, הסכימה החברה לשלם כמעט 70 מיליון דולר על מנת לסיים חקירה שנערכה על ידי FIRA, רשות הרגולציה של תעשיית הפיננסים. הנוהג של תשלום על הזרמת הזמנות, מקור ראשי של הכנסות עבור רובין הוד, גם הוא נתון לבחינה על ידי רשות הבורסות וניירות הערך (SEC).

מה היו הביצועים של הנפקות ראשוניות בנאסד"ק?

הנפקות ראשוניות שקרו בנאסד"ק ב־2020 לרוב ראו קפיצה של 40% מהמחיר המוצע למחיר הפתיחה, על פי מחקר של אגארוול. לגבי הנפקות ראשוניות שכללו מספר גדול של משקיעים בודדים, קשה לבצע תחזיות.

פרופ' ריטר עשה תחזית כשפייסבוק הונפקה ב־2012. הוא אמר שמחיר מניות החברה יזנק ב־30%. אבל זה לא קרה - למעשה, בחודשים הבאים, המניה צנחה.

"משקיעים בודדים קיבלו נתח גדול מההנפקה של פייסבוק מההנפקה הראשונית הממוצעת, אבל המניה לא זינקה, ולמעשה, בשישה החודשים הבאים, ירדה ב־50%", אמר ריטר. "אז זו הבעיה עם השקעה בהנפקות ראשוניות. בחברות 'הלוהטות' יותר קשה להשיג מניות מאשר בהנפקות ה'קרות'".

כמה כדאי להשקיע?

למי שסוחר מתוך כסף פרטי, ממליץ ריטר לשמור עין פקוחה על כמה מתוך תיק מסוים מושקע בנכסים אלטרנטיביים בסיכון גבוה יותר, כמו הנפקות ראשוניות, ביטקוין או אגרות חוב פרטיות. "לא כל ההנפקות הראשוניות דומות", אמר ריטר. "ישנו גם סיכוי להפסיד הכל".

אמנם אין כלל ברזל, אבל ריטר אמר שמשקיעים לא צריכים להשקיע יותר משהם מוכנים להפסיד.

מה תעשה רובין הוד עם הכסף?

בתשקיף, כתבה החברה שכ־342 מיליון דולר ישמשו לתשלום חובות. הכנסות אחרות ישמשו להגדלת כוח העבודה ופעולות שירות הלקוחות, כמו גם לצרכי הון.

ברואד־שואו למשקיעים שהם לקוחות בשבת, מנכ"ל רובין הוד ולאד טנב אמר שהחברה תרחיב את המוצרים והשירותים בעזרת הכסף שתגייס כמו גם יוזמות אחרות, כגון בדיקה לגבי הוספת קרנות פנסיה וקרנות פנסיה מטיפוס רות' [לגביהן חלים כללי מס אחרים], על מנת להפוך משקיעים לטווח למשקיעים לטווח ארוך.

ג'ייסון וורניק, מנהל הכספים ברובין הוד, אמר שבשלב זה אין לחברה תוכניות לשלם למשקיעים שלה דיבידנדים.

עוד כתבות

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

הגדר הפרוצה בנחל עוז / צילום: ap, Sam McNeil

יממה לפני מתקפת הפתע: "ידיעת הזהב" שהתעלמו ממנה באמ"ן

צה"ל מתחיל את מחזור הגיוס לחודשי נובמבר-דצמבר. 100 מהמתגייסים מגיעים ממשפחות שנפגעו מהמלחמה ●  הצוות לקביעת המנדט של ועדת החקירה הלא ממלכתית למחדל 7.10 מתרחב - גם השרה עידית סילמן והשר שלמה קרעי צורפו  ● לאחר שאמש חיזבאללה אישר כי חוסל רמטכ"ל הארגון, עלי טבטבאי בישראל ערוכים לתגובה חריפה בלבנון - אם חיזבאללה יתקוף ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

מדד הניקיי, אתמול. רשם את התשואה היומית הגבוהה ביותר מאז 2008 / צילום: ap, Willy Kurniawan

מגמה חיובית באסיה; בורסת הונג קונג עולה במעל ל-1%

ביפן לא מתקיים היום מסחר ●ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים • הנפילה של אורקל ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

גיא פרופר, מנכ''ל סוגת / איור: גיל ג'יבלי

המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון

שורה של רכישות אסטרטגיות הפכו את סוגת לאחת מחברות המזון המובילות במשק ● כעת פועלת קרן פורטיסימו להנפיק את החברה, שמנהל גיא פרופר, לפי שווי של 900 מיליון שקל ● סוגת, שהפכה למרכזית במכירת מוצרי מזון בסיסיים, מציגה יציבות בהכנסות לצד קפיצה ברווח