גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שצריך לדעת על ההנפקה של רובין הוד

ההנפקה, הצפויה השבוע, תהווה מבחן לשאלה אם משקיעים פרטיים יעדיפו להישאר על השוליים או להיכנס לסוג כזה של השקעה

אפליקציית רובין הוד / צילום: Shutterstock, Wachiwit
אפליקציית רובין הוד / צילום: Shutterstock, Wachiwit

ההנפקה של רובין הוד מעוררת עניין בקרב משקיעים אינדיבידואלים. אפליקציית המסחר, שיש לה כיום 22.5 מיליון חשבונות ממומנים וקיבלה רוח גבית על ידי ראלי במספר "מניות מם" בשנה שעברה, מעודדת את לקוחותיה להשקיע. החברה מתכננת למכור למשתמשים בה עד 35% מהמניות בהנפקה הראשונית המתוכננת שלה, או כ־18.3 מיליון מניות. בשבת האחרונה, מנהלי החברה עשו רואד-שואו ספציפי למשקיעים פרטיים.

יש הרבה לדעת אם אתם מצפים להנפקה המצופה הזו, שתהיה מבחן לשאלה האם משקיעים ירצו להישאר בשוליים או יקפצו להיכנס לתחום כזה של השקעה.

מה מיוחד בהנפקה של רובין הוד?

באופן טיפוסי, כמעט כל המניות של חברה טיפוסית שמנפיקה לא זמינות למשקיעים בודדים לפני שהם מתחילים לסחור ורוב המניות בהנפקה ראשונית מוצעות למוסדות. לאחרונה, חברות כמו רובין הוד ו־SoFi, החלו להציע הנפקות במחיר ההצעה ללקוחותיהן כחלק מהמשימה שלהן להפוך את השווקים לנגישים.

מחיר ההצעה בהנפקה ראשונית הוא המחיר בו חברה כמו רובין הוד מציעה את מניותיה למשקיעים לפני שהיא מתחילה להיסחר. מחיר הפתיחה הוא המחיר בו חברה מתחילה להיסחר - ועשוי כמעט מיד לזנק, להישאר סטטי או לצנוח, תלוי באופן בו השוק מעריך את החברה.

לגבי ההנפקה של רובין הוד עצמה, החברה אמרה שהיא מתכוונת למכור ללקוחותיה בין 20% ל־35% מהמניות בהנפקה הראשונית, דרך מאפיין IPO של האפליקציה.

איפה אפשר לקנות מניות של רובין הוד?

ההנפקה הראשונית אמורה להיות מתומחרת היום, 28 ביולי, והמניות אמורות להתחיל ביום חמישי, 29 ביולי.

לקוחות רובין הוד יכולים למצוא את המניה (HOOD) דרך מאפיין IPO באפליקציה ולבקש לרכוש מניות. החברה תבחר באופן אקראי מלקוחותיה למי למכור אותן. מרגע שייקבע המחיר, לקוחות נבחרים יקבלו עדכון ואת האופציה לערוך, לאשר או לבטל את ההזמנה. ההזמנה צריכה להיות מושלמת ומוגשת על ידי המשתמש על מנת לעבור עיבוד.

בדומה ל־E*Trade, אין לרובין הוד דרישת סף מינימלית למשתמשים הרוצים לקנות מניות בהנפקה, שהיא דרישה נפוצה בבורסות אחרות.

לדוגמא, ב־Fidelity לקוחות צריכים שיהיו להם לפחות 100 אלף דולר ועד 500 אלף דולר בנכסים על מנת להשתתף בהנפקות מסורתיות. ב־Schwab נחוצים 100 אלף דולר בנכסים או 36 פעולות מסחר בשנה האחרונה.

מה עליי לשקול בעת מחשבה על השקעה בהנפקה ראשונית?

השקעה בהנפקה ראשונית שונה מרכישת מניות או קרן מדד. באופן טיפוסי, משקיעים בודדים יכולים לקבל גישה מאוד מוגבלת בהנפקות ראשוניות, כך אמרה רינה אגארוול, פרופסורית לפיננסים באוניברסיטת ג'ורג'טאון ומנהלת מרכז ג'ורג'טאון לשווקים פיננסיים ומדיניות.

"אתה לא יושב בכיסא הנהג", אמרה. "אתה לוקח מה שנותנים לך. הכל תלוי בהיצע והוא מאוד מאוד מוגבל".

בורסות, כולל Schwab, Fidelity, רובין הוד ו־SoFi, החלו לתת ללקוחותיהן גישה למגוון הנפקות ראשוניות. אבל ג'יי ריטר, פרופסור לפיננסים באוניברסיטת פלורידה, הזהיר משקיעים אלה שיחשבו קודם כל על הסיכונים.

"אלה חברות צעירות יותר, ובחברות צמיחה כמו רובין הוד, אם הן לא יציגו ביצועים ויראו רווחים, מחיר המניה יתרסק", אמר. "אבל מצד שני, זה יכול להיות הטסלה הבא".

מה היתרונות והחסרונות הפוטנציאליים?

מה שמכונה ה'פופ' של השקעה ראשונית קורה לרוב ביום הראשון, והזינוק הזמני הזה יכול להביא לבעלי המניות רווחים גדולים. ללקוחות רובין הוד יהיה מותר למכור מניות מההנפקה הראשונית תוך 30 יום, מה שמוכר כ־flipping, אבל אם יעשו כך לא תהיה להם גישה למאפיין IPO במשך 60 יום.

מאז 1980, הנפקות ראשוניות סטנדרטיות בבורסות אמריקאיות עלו בממוצע ב־18% ממחיר ההצעה לפני תחילת המסחר ועד סגירת היום הראשון, לפי נתונים שסיפק פרופסור ריטר. לגבי חברות שעשו הנפקה ראשונית השנה, אמר ריטר, הזינוק במחיר המניות ביום הראשון עמד בממוצע על 33%.

עם הנפקה נוצצת כמו של רובין הוד, בהתחשב בביקוש למניות ובזמינות הנמוכה שלהן למשקיעים בודדים, ריטר לא מצפה שמשקיעים בודדים יתעשרו בן לילה.

"אני מצפה שחלק גדול מלקוחותיהם ירצו מניות ורובין הוד יפזרו אותן ביניהם", אמר.

אל תצפו לעלייה עקבית בלי תנודתיות כלשהי, אמרה פרופסור אגארוול. עם השתתפות גדולה יותר של משקיעים יומיים בהנפקה הראשונית הזו, משקיעים צריכים לצפות לעליות וירידות. "ראינו משקיעים בודדים מונעים על ידי סנטימנט במידה לא מעטה", אמרה, בהתייחסות לפורומים כמו WallSteetBets והאופי המשתנה במהירות של ראלי במניות שעסקו בהן סוחרים יומיים כפי שנצפה מוקדם יותר השנה.

רובין הוד עשויה לעמוד בבחינה יותר קפדנית מצד רגולטורים. ביוני, הסכימה החברה לשלם כמעט 70 מיליון דולר על מנת לסיים חקירה שנערכה על ידי FIRA, רשות הרגולציה של תעשיית הפיננסים. הנוהג של תשלום על הזרמת הזמנות, מקור ראשי של הכנסות עבור רובין הוד, גם הוא נתון לבחינה על ידי רשות הבורסות וניירות הערך (SEC).

מה היו הביצועים של הנפקות ראשוניות בנאסד"ק?

הנפקות ראשוניות שקרו בנאסד"ק ב־2020 לרוב ראו קפיצה של 40% מהמחיר המוצע למחיר הפתיחה, על פי מחקר של אגארוול. לגבי הנפקות ראשוניות שכללו מספר גדול של משקיעים בודדים, קשה לבצע תחזיות.

פרופ' ריטר עשה תחזית כשפייסבוק הונפקה ב־2012. הוא אמר שמחיר מניות החברה יזנק ב־30%. אבל זה לא קרה - למעשה, בחודשים הבאים, המניה צנחה.

"משקיעים בודדים קיבלו נתח גדול מההנפקה של פייסבוק מההנפקה הראשונית הממוצעת, אבל המניה לא זינקה, ולמעשה, בשישה החודשים הבאים, ירדה ב־50%", אמר ריטר. "אז זו הבעיה עם השקעה בהנפקות ראשוניות. בחברות 'הלוהטות' יותר קשה להשיג מניות מאשר בהנפקות ה'קרות'".

כמה כדאי להשקיע?

למי שסוחר מתוך כסף פרטי, ממליץ ריטר לשמור עין פקוחה על כמה מתוך תיק מסוים מושקע בנכסים אלטרנטיביים בסיכון גבוה יותר, כמו הנפקות ראשוניות, ביטקוין או אגרות חוב פרטיות. "לא כל ההנפקות הראשוניות דומות", אמר ריטר. "ישנו גם סיכוי להפסיד הכל".

אמנם אין כלל ברזל, אבל ריטר אמר שמשקיעים לא צריכים להשקיע יותר משהם מוכנים להפסיד.

מה תעשה רובין הוד עם הכסף?

בתשקיף, כתבה החברה שכ־342 מיליון דולר ישמשו לתשלום חובות. הכנסות אחרות ישמשו להגדלת כוח העבודה ופעולות שירות הלקוחות, כמו גם לצרכי הון.

ברואד־שואו למשקיעים שהם לקוחות בשבת, מנכ"ל רובין הוד ולאד טנב אמר שהחברה תרחיב את המוצרים והשירותים בעזרת הכסף שתגייס כמו גם יוזמות אחרות, כגון בדיקה לגבי הוספת קרנות פנסיה וקרנות פנסיה מטיפוס רות' [לגביהן חלים כללי מס אחרים], על מנת להפוך משקיעים לטווח למשקיעים לטווח ארוך.

ג'ייסון וורניק, מנהל הכספים ברובין הוד, אמר שבשלב זה אין לחברה תוכניות לשלם למשקיעים שלה דיבידנדים.

עוד כתבות

פרויקט טורבינות רוח של אפקון / צילום: אתר החברה

לאחר פיצוץ שיחות המיזוג: אפקון אנרגיה בדרך להנפקה עצמאית בשנה הקרובה לפי שווי של 240 מיליון שקל לפחות

לגלובס נודע, כי משפחת שמלצר מתכננת כי אפקון אנרגיה תצא השנה לדרך עצמאית באמצעות הנפקה בבורסה, וזאת לאחר שעסקת סאנפלאואר לא צלחה ● השווי שאותו ינסו להשיג בחברה יעמוד על לפחות 240 מיליון שקל

הפגנות בטהרן נגד המשטר / צילום: ap

תקיפה באיראן עד סוף החודש? זה מה שחושבים באתר ההימורים הגדול

על רקע המהומות באיראן, באתר ההימורים פולימרקט נרשמים הימורים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לגבי תקיפה אמריקאית וישראלית, להדחת חמינאי ולקריסת המשטר ● אז מה צופים המהמרים?

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

יש לכם משכנתא? יכול להיות שתקבלו בקרוב מעל 1,000 שקל בחודש

תזכיר חוק שפרסם משרד רה"מ מציע לשלם פיצוי חודשי לרוכשי דירות שנטלו משכנתא לפני העלאות הריבית החדות ב-2022 ● בניגוד לתוכנית המקורית של יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, אשר עוררה התנגדות חריפה מצד בנק ישראל ומשרד האוצר, המימון לא יגיע ממיסוי הבנקים

יניב ויצמן, מייסד teenk / צילום: כפיר בנישו

לאן הולך הכסף של הדור "עם הכי הרבה כוח בידיים", ואיך מגיעים אליו?

בני הנוער מעדיפים לבלות בחוץ, מתעניינים בהשקעות, משלמים בכרטיס אשראי פרטי אך מצמצמים הוצאות בשל יוקר המחיה ● סקר חדש של סוכנות הפרסום לצעירים teenk מגלה למנהלי השיווק איך מגיעים ב-2026 לארנק ולרגש של הדור הצעיר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה חיובית בתל אביב; ת"א 35 ות"א 125 עולים לשיאים חדשים

מדד ת"א 35 קופץ בכ-0.9% ● מניות הביטוח והבנקים מובילות את העליות ● טאואר עולה בכ-3%, קמטק נחלשת בכ-4% ● המשקיעים יעקבו מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות, לאחר שפורסמו שם נתוני האינפלציה לחודש דצמבר ● מחירי המתכות היקרות ממשיכים לנפץ שיאים ● מה צפוי מחר במדד למחירים בצרכן בישראל ● וגם: האם הנאסד"ק בדרך לעלייה של 5%?

ביטולי עסקאות לרכישת דירות / איור: גיל ג'יבלי

נתוני הכלכלן הראשי מגלים: כמה עסקאות רכישת דירות מקבלן מתבטלות?

כמעט 2,000 עסקאות על דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, מהן כ-1,500 שבוצעו ב-2022 וב-2023 ● אזור הדרום הינו הבולט ביותר מבחינת ביטולי העסקאות, עם 6.5% מכלל העסקאות שבוצעו ב-2023 ובוטלו בסופו של דבר

סניף של רשת JUMBO יוון / צילום: דניאל בטש

בהשקעה של עד 24 מיליון שקל: סניף הדגל החדש של הראל ויזל בראשון לציון

חנות ג'מבו יוון תוקם במתחם בר־און בראשון לציון בשטח של 7,000 מ"ר, אותו שכרה קבוצת פוקס, בעלת הזיכיון, מקבוצת מבנה ● פוקס מפעילה בימים אלה ארבעה סניפי ענק של רשת הריטייל היוונית, שצפויה להתרחב עוד בישראל - וגם בקנדה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

האיום החדש של טראמפ על איראן, והמדינות שעשויות להיפגע

בעוד הריאל קורס והמחאות באיראן מתרחבות, טראמפ מכריז שיוטל מכס של 25% על כל מדינה שתמשיך "לעשות עסקים" איתה ● בין הנפגעות האפשריות: סין, איחוד האמירויות וטורקיה

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"

אילן ישועה בדיון במשפט נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: איל יצהר

ענקית הסייבר ממשיכה ברכישות בישראל: קונה את סראפיק של אילן ישועה ב-420 מיליון דולר

ענקית אבטחת המידע האמריקאית קראודסטרייק קונה את חברת הסייבר של מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה ושותפו אביחי כהן ● סראפיק גייסה עד כה 37 מיליון דולר בלבד, בין היתר מקראודסטרייק עצמה ● היא עוסקת באבטחת דפדפנים ותהווה מוצר משלים למערכת ההגנה על מוצרי הקצה של קראודסטרייק

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

בארה"ב בטוחים: לישראל יש יד בהיחלשות המשטר האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם:  בוול סטריט ג'ורנל טוענים שהמלחמה עם ישראל היא אחת הסיבות העיקריות לחולשה של המשטר האיראני, הצצה לנשק שצה"ל תפס אחרי ה-7 באוקטובר וההחלטה הפרו-ישראלית של אגודת ההיסטוריה האמריקאית • כותרות העיתונים בעולם

דורון ארד ורמי יהודיחה / צילום: עדי אורני, מירית הוד

LEAD הופך לקבוצה: דורון ארד יכהן כמנכ"ל משרד הפרסום

משרד הפרסום LEAD מתרחב לקבוצה הכוללת גם סוכנות דיגיטל ויחידות סושיאל ואסטרטגיה ● המייסד רמי יהודיחה מפנה את כיסא המנכ"ל למשנה שלו דורון ארד, ויעבור לנהל את הקבוצה שכיום יושבת על תקציבים בהיקף של 200 מיליון שקל

שרגא ברוש עם עורכת דינו איריס ניב-סבאג בבית המשפט, היום / צילום: מאור גולן

אחרי הפחתת העונש בערעור: שרגא ברוש ייכנס לשנה לכלא

ערעורו של נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר התקבל חלקית: ירצה 12 חודשי מאסר, במקום 14 החודשים שנגזרו עליו בגין הרשעתו בעבירות מס ומרמה ● בתוך כך המחוזי דחה את ערעור המדינה, שביקשה להחמיר בעונשו של ברוש ולגזור עליו 24 עד 40 חודשי מאסר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: יח''צ

את ממדאני הוא כבר ניצח: האם ההימור של זוהר לוי על נדל"ן בניו יורק ישתלם?

ראש עיריית ניו יורק ניסה לנצל את זכיית סאמיט של לוי במכרז לרכישת 5,100 יח"ד, כדי לעורר את סוגיית הדיור המפוקח ● האם הרכישה והורדת הריבית בארה"ב יצדיקו את השקעות הענק?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

ההכנסות ממסים עלו, הגירעון הפתיע לטובה והנתון שמדאיג את האוצר

דוח ביצוע התקציב ל–2025 הציג גירעון נמוך מהתחזית - 4.7% ● בין הסיבות להפתעה: ההכנסות ממסים הסתכמו השנה בכ־520 מיליארד שקל, מעל הצפי המוקדם ● מנגד, יחס החוב-תוצר עדיין אינו חוזר למתווה ירידה

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון "אל-ג'מהוריה" הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

מספר המשכורות הדרושות לדירה יורד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שינוי מגמה: ירידה במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה

מדד המשכורות לרכישת דירה נסוג השנה לרמה של כ-160, לאחר שבשנת 2024 נרשם שיא של 174 משכורות ● במשרד השיכון רואים בכך "סימן ראשוני לשינוי מגמה", אך המומחים מזהירים מפני הסתמכות על "מדד טיפש" שמתעלם מהריבית הגבוהה ומשחיקת כוח הקנייה ● זאת ועוד: הנתונים חושפים כי כוח הקנייה של משקי הבית נשען כיום על עלייה חדה במספר המפרנסים

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בזמן שטראמפ מחמם את המנועים, באירופה בטוחים שאיראן היא בעיה של ארה"ב

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש