גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טראמפ מחזיק בידיו תרומות פוליטיות בסך 102 מיליון דולר

על אף ההפסד בבחירות וסילוקו מרשתות חברתיות, הנשיא לשעבר מושך תרומות לרפובליקאים

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock, Evan El-Amin
דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock, Evan El-Amin

לנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ יש 102 מיליון דולר בתרומות פוליטיות, שהוא יכול להשתמש בהם לטובת ניסיונות ההשתלטות המחודשת של המפלגה הרפובליקאית על הקונגרס בבחירות האמצע בשנה הבאה - כך על פי דיווחים שעשה בשבת בערב למועצת הבחירות הפדרלית.

ועדות הפעילות הפוליטית (PACs) של טראמפ דיווחו על קבלת 82 מיליון דולר בחצי השנה הראשונה עד 30 ביוני, עם 62 מיליון דולר מהקבוצה Save America PAC, הקבוצה המפיצה את ההודעות של טראמפ לעיתונות ואת שמות המועמדים הרפובליקאים שהוא תומך בהם.

חלק מהכסף הזה הגיעו בצורת העברה של תרומות שגויסו בסוף שנה שעברה, כך מראים הדיווחים, סייג שדווח לראשונה בידי הניו יורק טיימס ולא הוזכר בהודעה של Save America PAC שהכריזה על הסכום.

עוזריו של טראמפ לא הגיבו מיד לשאלה בנושא הנהלת החשבונות של הכספים.

הוועדות של טראמפ גייסו יותר מ-56 מיליון דולר בתרומות מקוונות

עוד מוקדם במחזור בחירות האמצע, ועדות פוליטיות לעתים מחכות לתת למועמדים זמן עד לרגע סמוך יותר למועד הבחירות. הוועדות של טראמפ, שיכולות לתרום עד 5,000 דולר לכל קמפיין, דיווחו שלא קיבלו תרומות לקמפיינים של המפלגה הרפובליקאית עד לתאריך ה-30 ביוני.

נתוני גיוס הכספים מראים שאפילו לאחר שהפסיד בבחירות של 2020 וסולק מכמה רשתות חברתיות, טרמאפ נותר מגנט לתרומות של מצביעים רפובליקאים, בייחוד דרך בקשות לתרומה הנשלחות בדואר אלקטרוני והודעות טקסט.

הוא קבע את עמדת ההובלה שלו במפלגה על ידי זימון מועמדים לתמיכה בהם ועל ידי זה שרמז שוב ושוב על אפשרות לריצה נוספת לנשיאות ב-2024, מה שבלם קבוצה של מועמדים פוטנציאליים הכוללת סנאטורים בולטים וחברים לשעבר בממשל טראמפ. לדמוקרטים כיום יתרון זעום בסנאט ובבית הנבחרים.

טראמפ הצליח במיוחד בפלטפורמת התרומות הרפובליקאית WinRed. בדיווחים פומביים של הפלטפורמה מיום שישי ניתן היה ללמוד שהוועדות של טראמפ גייסו יותר מ-56 מיליון דולר בתרומות מקוונות - יותר מכל קבוצה רפובליקאית אחרת בפלטפורמה במחצית הראשונה של השנה.

חלק מזה הלך לוועדה הרפובליקאית הלאומית כחלק מהסכם גיוס הון משותף עם וועדת Make America Great Again של טראמפ. אבל הרוב הלך לוועדות בשליטת טראמפ - Save America PAC, וועדת גיוס ההון המשותפת שלו MAGA PAC והקמפיין לשעבר שלו שהפך לוועדה מרובת מועמדים.

יום גיוס הכספים המוצלח ביותר של טראמפ ברשת, על פי דיווחי WinRed, היה 28 בפברואר, כשנאם לפני ועידת הפעילות הפוליטית השמרנית והביע בקשה מיוחד לתומכיו לתרום ישירות לוועדות שלו. יום גיוס ההון השני שלו היה ב-5 בינואר, יום לפני שנשא את הנאום מחוץ לבית הלבן שהטיל ספק בתוצאת הבחירות, ותומכיו אחר כך צבאו על גבעת הקפיטול.

בהודעה משבת בערב, אמר טראמפ שהוא "לא יכול לדמיין זמן חשוב יותר לבחור רפובליקאים טובים לבית הנבחרים ולסנאט. שמרנים בעלי שכל ישר מעולם לא היו נחוצים יותר".

אבל אפילו בזמן שהנשיא לשעבר חילק יותר מ-12 גיבויים למועמדים של מדינות בקונגרס ומועמדים מקומיים, הוועדות שלו לא הדביקו את ההצהרות האלה בתרומות לקמפיין.

חברת בית הנבחרים ג'וליה לטלו (רפובליקאית מלואיזיאנה) שטראמפ תמך בה וזכתה בבחירות מיוחדות במרץ, לא קיבלה תרומות לקמפיין שלה. ולפחות נכון ל-7 ביולי, התאריך המאוחר ביותר לגביו יש נתונים, גם סוזן רייט, מועמדת שטראמפ תמך בה שהפסידה בשבוע שעבר לרפובליקאי אחר במחוז הקונגרס השישי של טקסס.

במקום זה, ועדות הפעילות הפוליטית של טראמפ הוציאו כספים על עורכי דין, גיוס ממון, אירועים, אנשי צוות ויועצים, שרבים מהם היו מעורבים בקמפיין לנשיאות של הנשיא לשעבר. ועדות הנשלטות בידי טראמפ גם דיווחו על הוצאה של כמעט 290 אלף דולר בנכסים שלו ובחברות שלו למגוון מטרות.

באמצע יוני, Save America PAC נתנה מיליון דולר ל-America First Policy Institute, עמותה שהוקמה בידי בכירים לשעבר בממשל טראמפ מוקדם יותר השנה. בין אלה שהיו מעורבים במכון גם צ'ד וולף, לשעבר המזכיר בפועל של משרד הגנת המולדת, וג'ון זדרוזני, שכיהן בבית הלבן של טראמפ.

החברה Parscale Strategy, השייכת למנהל הקמפיין של טראמפ לשעבר בראד פרסקייל, קיבלה יותר מ-52 אלף דולר על ייעוץ דיגיטלי וגם על ייעוץ שהיה קשור לניסיונותיו של טראמפ לגרום לספירה מחדש של קולות הבוחרים.

הדיווחים מפרטים גם את הדעיכה של קמפיין טראמפ ומעבר הוועדה הזו לצורתה הנוכחית כ-Make America Great Again PAC.

8 מיליון דולר על ייעוץ משפטי 

בסך הכל, שילמה וועדה זו כמעט 8 מיליון דולר בייעוץ משפטי בחצי הראשון של השנה - כ-4.7 מיליון דולר שהיו קשורים לייעוץ על קמפיין 2020, 2.1 מיליון דולר הקשורים לניסיונות לגרום לספירה מחדש של הקולות ומעט פחות ממיליון דולר הקשורים לייעוץ משפטי מהעת האחרונה לגבי ה-PAC, כך ניתן ללמוד מהדיווחים.

רוב התשלומים - 2.5 מיליון דולר - שולמו למשרד קסוויץ, בנסון וטורס, המשרד של עורך דינו הוותיק של טראמפ מארק קסוויץ.

במשרד Jones Day, משרד עורכי דין בינלאומי עם נוכחות בולטת בוושינגטון, וב-Harder, משרד עורכי הדין של המומחה לחוקי תקשורת צ'רלס הרדר, קיבלו יותר מ-500 אלף דולר.

הוועידה הפוליטית שילמה גם לחברה Elections, שנוסדה בידי סגן מנהל הקמפיין לשעבר ג'סטין קלארק ועורך הדין של הבית הלבן לשעבר סטפן פסאנטינו, 200 אלף דולר לכל אחד, על פי הדיווחים.

אותו משרד קיבל מעט יותר מ-51 אלף דולר מ-Save America PAC ועוד 40 אלף דולר על ייעוץ משפטי מוועדת גיוס הכספים המשותפת של ה-PAC.

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון