גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות התחרות מערימה קשיים על עסקת קשת-RGE

הרשות אינה מאשרת את המתווה שלפיו קשת תרכוש 49% ממניות RGE, ומתנה את אישור העסקה בכך שקשת תחזיק לא יותר מ-30% ● עם זאת, ברשות נוטים לאשר את המתווה שלפיו קשת ו-RGE יקימו במשותף פלטפורמת שידורים על גבי האינטרנט (OTT)

•	שי רקנאטי, מבעלי קבוצת R.G.E. / צילום: פזית עוז
• שי רקנאטי, מבעלי קבוצת R.G.E. / צילום: פזית עוז

רשות התחרות מערימה קשיים על עסקת קשת-RGE: לגלובס נודע כי הרשות אינה מאשרת את מתווה העסקה שלפיו קשת תרכוש 49% ממניות RGE, ומתנה את אישור העסקה בכך שקשת תחזיק לא יותר מ-30%.

עם זאת, ברשות נוטים לאשר את המתווה שלפיו קשת ו-RGE - המחזיקה בבעלות על ערוצי ספורט, ערוץ הילדים ולוגי, פלטפורמת התוכן לילדים BIGI וערוץ הכנסת - יקימו במשותף ובחלקים שווים פלטפורמת שידורים על גבי האינטרנט (OTT).

עוד נודע לגלובס כי ברשות לתחרות היו חילוקי דעות בין חלק מאנשי הרשות, שסברו כי יש לאשר את העסקה המקורית, לבין אחרים - בהם הממונה הקודמת, עו"ד מיכל הלפרין - שסברו כי יש להקשות עליה.

אישור העסקה אמור היה להסתיים כבר באמצע חודש יולי ולהיות למעשה ההחלטה האחרונה שקיבלה הלפרין, ואולם חילוקי הדעות והשיחות מול קשת ו-RGE על מתווה חליפי מנעו את אישור העסקה עד כה. כעת מעריכים מקורבים כי היא צפויה לקבל אישור סופי במהלך השבוע הקרוב - במשמרת של הממונה החדשה, מיכל כהן.

נזכיר כי במרץ השנה הודיעה קבוצת קשת על רכישת 49% ממניות RGE בתמורה ל-90 מיליון שקל מידי הזרוע העסקית של משפחת רקנאטי. בכך הייתה אמורה להיכנס למעשה "גב אל גב" על אותן מניות שהחזיק עד זמן קצר קודם כן איש העסקים לן בלווטניק, מבעלי רשת 13 - שמכר בתחילת השנה את מניותיו ב-RGE למשפחת רקנאטי, מה שהפך אותה לבעלת השליטה בחברה.

המניע העיקרי למהלך הוא הקמת פלטפורמת OTT משותפת, שתשלב את התכנים שקשת מייצרת - תוכן למבוגרים וחדשות - עם התכנים של RGE, בעיקר ערוץ הספורט ותוכן לילדים באמצעות BIGI. הפלטפורמה החדשה תשחרר את קשת מהתלות שיש לה כיום ב-yes ובעיקר בהוט, ותפתח לה פוטנציאל מסחרי שצפוי לעמוד על עשרות מיליוני שקלים בשנה.

החיפוש אחר שותף

קשת פועלת כיום באמצעות ארבע זרועות עיקריות: ערוץ קשת 12; אתרי האינטרנט מאקו ו-N12; קשת אינטרנשיונל; והזרוע העסקית של הקבוצה, המשקיעה בעסקים שבהם זמן האוויר יכול לייצר קפיצת מדרגה שבהמשך ימומש לרווח. בשל השינוי במודלים העסקיים בתחום המדיה, החברה חיפשה במשך תקופה ארוכה שותפים להעברת חלק מהתוכן לפלטפורמות אינטרנטיות (OTT), שתאפשר אמצעי הכנסה נוספים שאינם מבוססי פרסומות בלבד.

בעבר בחנה קשת את האפשרות להקים פלטפורמת OTT עם אקספון. בתחילת הדרך נבחנה האפשרות שבמיזם כזה תהיה RGE שותפה, אולם העובדה שלן בלווטניק, מבעלי רשת 13, היה אז בעל מניות ב-RGE, הפכה את המהלך לכמעט בלתי אפשרי מבחינת ההגבלים העסקיים. בסופו של דבר הושגו הסכמות בין קשת לאקספון, אך בסופו של דבר העסקה לא יצאה לפועל.

קשת המשיכה לחפש שותפים אסטרטגיים, ובינתיים התחוללו שינויים גם במבנה הבעלות ב-RGE: בלווטניק מכר את מניותיו בחברה למשפחת רקנאטי. בכך הוסר מחסום משמעותי בפני שיתוף-הפעולה.

בעבר היו חוזקותיה של קבוצת RGE בתחום הספורט והילדים. ערוץ הילדים שלה שודר בהוט וב-yes, אולם בשנים האחרונות הוא הוסר משתי הפלטפורמות הללו, וכפועל יוצא מכך, האפשרות היחידה שלה להמשיך ולשדר הייתה על גבי האינטרנט - וכך הוקמה פלטפורמת BIGI.

עוגן פעילות משמעותית נוסף של RGE הוא כאמור ערוץ הספורט, אולם גם הוא נחלש מאוד בשנים האחרונות, לאחר שאיבד כמעט את כל הזיכיונות המשמעותיים שהיו לו - בעיקר לצ'רלטון. מבין הזכויות המשמעותיות, נותרו בידיו רק זכויות השידור של ליגת האלופות. אומנם הערוץ מחזיק בזכויות השידור של הליגה הצרפתית, שממש לאחרונה הצטרף אליה ליאו מסי, אך עד כה לא היה מדובר בליגה אטרקטיבית במיוחד - ועוד מוקדם לקבוע עד כמה הדבר ישפיע על הצפייה בערוץ.

הכוח עבר לרקנאטי

ההחלטה המתגבשת ברשות התחרות משאירה אומנם את קשת עם המניע העיקרי לגיבוש העסקה - הקמת OTT - אולם פוגמת בכוח שלה להשפיע. היא גם גורמת לה להיות תלויה יותר בהסכמתו של בעל המניות האחר, שי רקנאטי, לצעדים שקשת מבקשים להוביל.

נזכיר כי קשת היא כיום גוף התקשורת החזק והמצליח בישראל. היא מחזיקה ב-60% לפחות מנתח הצפייה בטלוויזיה, אך מאחר שהפרסום בה יקר יותר, נתח השוק הכספי שבידה גבוה יותר.

אתר מאקו שבבעלות קשת הוא אחד משלושת האתרים הגדולים בישראל, חברת החדשות של הקבוצה היא הגדולה והמשפיעה, והמותגים הטלוויזיוניים שבהפקתה הם נכס שבמשק-בית ישראלי ממוצע יתקשו לוותר עליו. יתרונה של קשת נובע בין היתר מהיכולת שלה לייצר חזון ולחשוב עסקית כמה צעדים קדימה, תוך נכונות להשקיע בעתיד גם תשומות ניהול וגם כסף.

כך גם התכוננה קשת לעסקה עם RGE: הכוונה הייתה לא רק לרכוש מניות, אלא גם להשקיע כסף בהפיכת הערוצים לאטרקטיביים. זאת, בין היתר, באמצעות שיפור הניהול הקיים.

אומנם גם במתווה העסקה המקורי קשת לא אמורה הייתה להיות בעלת השליטה, אולם הכוח שאמור היה להיות בידיה, כמי שמחזיקה 49%, גדול לאין שיעור ממצב שבו בידה שליש מהמניות בלבד. מכאן גם הירידה ביכולת להשפיע על הניהול, שמשפיע על התוכן שיופיע ב-OTT המשותף.

עם זאת, הניסיון מלמד כי היכולת להשפיע ו/או החבל שמשחרר בעל השליטה הם לא תמיד פונקציה של חלוקת מניות. כבר היו מקרים שבעלי שליטה אפשרו לבעלי מניות בודדים להוביל קו ניהולי, ולעומת זאת, במקרים אחרים התגוששות של בעלי מניות שווים בגודלם שלא השכילו לפעול יחד - שיבשה פעילות של ארגונים.

בשורה התחתונה, קשת אומנם מגיעה לעסקה עם פחות כוח, אבל את היקף ההשפעה שלה אחרי שהעסקה תאושר, יקבע שי רקנאטי.

קשת, RGE והממונה על ההגבלים העסקיים בחרו שלא להגיב.

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע