גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד חוזר הביקוש: אמריקאים שוב אוגרים נייר טואלט

בחברת פרוקטר אנד גמבל הגבירו את הייצור, וקמעונאים אומרים שמגבילים להם הזמנות ככל שהביקוש עולה

נייר טואלט / צילום: Shutterstock
נייר טואלט / צילום: Shutterstock

זה קורה שוב. האמריקאים חזרו לאגור נייר טואלט.

חברת פרוקטר אנד גמבל, היצרנית הגדולה ביותר בארה"ב של נייר טואלט ומגבות נייר, אמרה שהיא מגבירה את הייצור מפני שהביקוש גדל. הצעד הזה קורה אחרי שכמה רשתות אמרו שהחברה מגבילה את כמות נייר הטואלט שהיא שולחת לסניפיהן.

החברה' המייצרת את מותג נייר הטואלט Charmin ומגבות הנייר Bounty מאיצה קווי ייצור, מחזיקה את המפעלים פתוחים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע ועושה מאמצים להגדיל את המשלוחים, כך אמרה דוברת של החברה. בפרוקטר אנד גמבל סירבו להגיב על המגבלות בכמות הנייר הנשלח לחנויות.

רחוק משיא המחסור בשנה שעברה, אבל עדיין מורגש

הזינוק האחרון בביקוש מגיע לאחר חודשים רבים בהם מכירות מוצרי הנייר המתכלה ירדו לרמות הנמוכות מהרמות שלפני המגפה, כשאמריקאים שצברו כמויות של נייר טואלט הפסיקו לרכוש אותו.

המצב אינו חמור כפי שהיה בזמן המגפה, כשלקוחות בפאניקה רוקנו מדפי חנויות ואגרו כמויות גדולות של מגבות נייר ונייר טואלט. מוצרי נייר, הכוללים מגבות נייר ונייר טואלט, היו במלאי של 86% נכון ל־29 באוגוסט, על פי נתוני חברת מחקר השוק IRI. זה שיעור נמוך מהממוצע לגבי מוצרי צריכה, אבל לא קרוב אפילו לשיא של המחסור בנייר טואלט בשנה שעברה כשהמלאי עמד על 40% בלבד.

בפרוקטר אנד גמבל אומרים שסיוע מצד הממשלה, הכנות לחזרה לבית הספר ועלייה במספר מקרי הקורונה גרמו לאנשים לקנות יותר מוצרים של משק הבית. בינתיים, הרגלי הניקיון שנולדו בזמן המגפה ממשיכים להתקיים.

מוכרים אמרו שהמחסור השתפר מאז שנה שעברה, אבל הם עדיין נאבקים להשיג את מגוון המידות והמותגים של נייר טואלט ומגבות נייר. בסופרמרקטים רבים קיבלו הזמנות לא מלאות, ושרשרת האספקה בארה"ב פגועה בגלל מחסור בחומרי גלם וכוח עבודה.

ברשת המרכולים במסצ'וסטס Roche Bros נאבקו להשיג משלוחים קבועים של נייר טואלט בחודש האחרון, כך אמר ארתור אקלס, סגן נשיא לנושאי סחורה ורכש בחברה.

"הלקוחות שואלים הרבה שאלות", אמר אקלס, שאמר ש־Roche Bros קיבלה הודעות על הגבלת משלוחים מצד פרוקטר אנד גמבל בשבוע שעבר. כמה פריטים כבר לא זמינים במשך כמה ימים בשבועות האחרונים, ואקלס חושש שעוד מחסורים זמניים כאלה יגרמו לצרכנים לפתח דפוס של רכישה מתוך פאניקה.

"אני לא חושב שלגמרי התאוששנו מהתקופה בה שרשרת האספקה קיבלה מכה קשה"

ב־Roche Bros וכמה חנויות אחרות אמרו שהקונים רוכשים יותר מוצרי יסוד כמו נייר טואלט ומוצרי ניקיון כשזן דלתא העלה את מספר ההדבקות בקורונה ברחבי המדינה. בתגובה לכך, רשת המרכולים בודקת ספקים אחרים של מוצרי נייר ומנסה להבטיח גישה לעוד מוצרים, כך אמר אקלס, אם כי לחנויות אין מקום נוסף רב לאחסון חבילות נייר טואלט שנפחן גדול.

"אני לא חושב שלגמרי התאוששנו מהתקופה בה שרשרת האספקה קיבלה מכה קשה", אמר. בדרום ארה"ב, Food City קונה נייר טואלט מיצרנים קטנים יותר על מנת שלא יהיו לה חללים ריקים במדפים.

"אנחנו שמים על המדפים מה שיש", אמר סטיב סמית', המנכ"ל של הרשת שמשרדיה נמצאים באבינגדון, וירג'יניה. הביקוש לנייר טואלט נותר גבוה ברשת המרכולים, והמכירות עלו ב־7% בארבעה השבועות האחרונים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אוגוסט היה החודש השני הטוב ביותר מבחינת מכירות מאז תחילת המגפה.

מוכרים אחרים אמרו שהם רואים עלייה בביקוש למוצרי ניקיון בגלל חששות לגבי עלייה במספר המקרים וחזרת מזג האוויר הקר. ברשת SpartanNash במערב ארה"ב מחזיקים "מלאי בטיחות" הרבה יותר גדול של מוצרים אלה, כך אמר דייב פטקו, מנהל שרשרות אספקה ברשת, אם כי פריטים שונים חוזרים להיות במלאי בזמנים שונים.

מכירות מוצרי נייר עלו ב־8% בשלושה השבועות שנגמרו ב־22 באוגוסט לעומת התקופה לפני שנה, על פי IRI.

בתעשיית מוצרי הצריכה באופן נרחב יותר, חברות המייצרות ומוכרות מוצרים, החל בג'ל אלכוהול לחיטוי ידיים ועד מגבונים לחים עובדות קשה למנוע את החוסרים שהיו במדינה בחודשי המגפה הראשונים.

רמות האספקה עוד לא חזרו למצב נורמלי. במרץ 2020, כשקניית מוצרי משק בית הייתה בשיא, נגמרו לחנויות בממוצע 13% מהפריטים, על פי IRI. כעת, כ־11% מהפריטים חסרים, לעומת טווח רגיל של 5% עד 7% לפני המגפה.

המשוואה הזו נעשתה יותר מורכבת בתוך כך שיש הפרעות לאורך כל שרשרת האספקה, עלייה במחירי חומרים, מחסור בעובדים ושינויים בדפוס הצריכה בהתאם לעלייה וירידה בכמות מקרי הקורונה. חברות שהגבירו את הייצור לפני שנה נפגעו ברבעונים האחרונים כשהביקוש ירד בחדות באביב ובקיץ.

חברת Clorox, המייצרת מגבוני חיטוי שהיו בין המוצרים הלוהטים ביותר והקשים ביותר למצוא בזמן המגפה, הגדילה את הייצור יותר מכפליים בשנה שעברה וכמו כן התאמצה להגביר את הייצור של חומרי ניקוי אחרים. ב־Clorox העסיקו יצרנים מצד שלישי והמשיכו להפעיל את המפעלים בכל שעות היממה על מנת לשמור על מלאי מספק של המוצרים.

"אנו חשים ששרשרת האספקה שלנו יותר חזקה מאשר בשלבים הראשונים של המגפה", אמרה דוברת של Clorox. "אנו צופים שנהיה מסוגלים למלא את הביקוש וגם צופים שעל המדפים יהיה מגוון גדול של מוצרי חיטוי של Clorox, כולל המגבונים".

בחברה Gojo Industries, המייצרת את ג'ל החיטוי Purell, בנו מחדש את שרשרת האספקה והוסיפו עוד מפעל ועוד מחסן גדול בארה"ב, וכמו כן הכפילו את נפח פעילות הייצור.

פרוקטר אנד גמבל ויצרנים אחרים של נייר טואלט הגדילו את הייצור ברמה יותר קטנה. ייצור נייר טואלט בכמויות מצריך מכונה ענקית, אוסף של חלקים מתואמים היטב שמגיע לגובה בניין בן ארבע קומות, ובנייה של מערך כזה עשויה לעלות מיליארדי דולרים ולקחת חודשים רבים.

בחברה קימברלי קלארק, יצרנית נייר הטואלט Cottonelle ונייר טואלט Scott, הציגו השנה נתונים רבעוניים שהראו את הירידה הגדולה ביותר מרבעון לרבעון בעשור האחרון, כשהביקוש למוצרי החברה צנח במחצית הראשונה של השנה. החברה מנטרת את המצב, כך אמר דובר.

"אנו עדיין בוחנים בערנות את הביקוש מצד לקוחות ונמשיך לייצר ולשלוח כמה מוצרים שנוכל למוכרים", אמר.

עוד כתבות

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

האפיק שסידר לאלטשולר שחם את התשואות ברבעון והתחזיות להמשך

לאחר הירידות בשוקי ההון בחודש אפריל, נרשמו עליות חדות במדדי וול סטריט מתחילת החודש הנוכחי בעוד הבורסה בת"א מדשדשת ● המומחים מעריכים כי שנת 2024 תסתיים בתשואה חיובית לחוסכים, אבל הדרך לשם, הם מזהירים, תהיה תנודתית במיוחד ● וגם: כך התהפכה טבלת התשואות ואילו גופים הצטיינו

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

אמיר ירון. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ניצחון לחברות התשלומים מול בנק ישראל: יוכלו להתחייב לריבית קבועה

למרות התנגדותו של בנק ישראל, רשות לניירות ערך אישרה את ההוראה שצפויה להכנס לתוקף ביוני ● חברות תשלומים יוכלו להציע ללקוחות שיפקידו אצלן כספים ריבית מובטחת ● הרשות: "חברות התשלומים נועדו לקדם תחרות מול מערכת הבנקאית ולכן נדרש לאפשר להן להציע ללקוחותיהן ריבית, בדומה לזו שהמערכת הבנקאית"

צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היורש, הכלכלה המקומית וההשלכות על הנפט: איראן נערכת ליום שאחרי ראיסי

התרסקות המסוק שהובילה למותו של נשיא איראן אברהים ראיסי הכניסה את המדינה לטלטלה ● מי שיתפוס את מקומו עד לקיום בחירות חדשות הוא סגנו, מוחמד מוחבר, שנהנה מקרבה למנהיג העליון חמינאי ● כיצד תושפע הפקת הנפט ומה הסיכויים של הנשיא הבא לחלץ את איראן מהמשבר הכלכלי הגדול שלה?

מבצעי האשראי שמציפים את שוק הדיור/ צילומים: דרור מרמור, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חברות יפשטו רגל ומה יקרה למחירי הדירות: התחזית של כלכלני S&P מעלות

איך משפיעים מבצעי ה־80/20 על התזרים של חברות הנדל"ן למגורים, ועד כמה ההתחדשות העירונית משמעותית ● רגע לפני עונת הדוחות, כלכלני S&P מעלות בחנו את הנושאים הבוערים בשוק

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם נתניהו וגלנט לא יוכלו לטוס לחו"ל? כל המשמעויות של ההחלטה הדרמטית המסתמנת

התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הגיש היום בקשה להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט ● מה המשמעות של צווי המעצר, מי יכריע בבקשה ומה הסיכוי שהיא תתקבל? ● גלובס עושה סדר

מוחמד בן סלמאן, השליט בפועל של סעודיה / צילום: Reuters, HANS LUCAS

ארה"ב: התקדמות משמעותית במגעים לנורמליזציה בין סעודיה לישראל

צה"ל תקף מטרות בדרום לבנון • התרעת צבע אדום הופעלה הבוקר בשדרות, לא דווח על נזק או על נפגעים • היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב נפגש עם נתניהו, הרצוג, גלנט, הנגבי ודרמר - כדי לדון על המלחמה בעזה • גלנט: "מזהים את השפעת המבצע ברפיח, יודעים איפה בכירי האויב. מחויבים להרחבת הפעולה הקרקעית" • כל העדכונים

מגדל בין ערים / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

מגדל של 100 קומות על גבול ת"א: פרויקט חסר תקדים יוצא מהקפאה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א תביא לאישור מהלך שיאפשר להקים את הפרויקט גם ללא השלמת גשר סמוך - שהיה עד כה תנאי לבנייה ● המטרה: לאפשר את שחרור המכרז לפרסום

חברות המזון הפרטיות. האם תהיה שקיפות? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בג"ץ מאותת: חברות מזון ייאלצו לחשוף רווחיות של מוצרים

ויסוצקי, אסם, שטראוס, קימברלי קלארק, סוגת, יוניליוור, סנו והחברה המרכזית למשקאות קלים עתרו לבית המשפט העליון במטרה להימנע מחשיפת נתוניהן ● מסתמן כי העתירות יידחו, והרכב השופטים קבע: למפקח על המחירים יש סמכות לדרוש את הנתונים

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

סין שורפת את כל הגשרים עם ישראל, וחמאס מתחזק ביהודה ושומרון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך תיראה איראן אחרי מותו של ראיסי, היחסים של ישראל וסין במשבר ולמה חמאס מתחזק ביהודה ושומרון ● כותרות העיתונים בעולם 

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה-ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT ● בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים

דרור מרמור, גורי נדלר, רות שוורץ, ארז קמיניץ וענאיה בנא, בפאנל בנייה, דיור והתחדשות עירונית כמנוע צמיחה / צילום: תמר מצפי

בנייה עירונית במרכזי יישובים ערביים גדולים כמפתח לצמיחה

בכנס גלובס שוחחו בכירים בפאנל על האתגרים בתכנון ובנייה בחברה הערבית ● עוד נידונה השאלה: האם נכון להמשיך לבנות יישובים מגזריים? המשתתפים הסכימו כי הגיע הזמן לשינוי

סטודנטים מאוניברסיטת גרנדה בספרד מפגינים נגד המלחמה בעזה / צילום: Reuters, Arsenio Zurita

החרם האקדמי על ישראל מתרחב לספרד, ובקמפוסים בבריטניה "מבינים" את חמאס

שתי אוניברסיטאות בספרד החליטו לנתק את הקשרים עם מוסדות בישראל, ולעזור לפלסטינים ● סקר בבריטניה: כמעט מחצית מהסטודנטים במדינה רואים במתקפת 7 באוקטובר "פעולה מובנת"

מרכז נתניה / צילום: איל יצהר

מעל 3.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים: העיר הגדולה שמתברגת בצמרת המחירים, מיד אחרי תל אביב

מחיר ממוצע של דירה שנרכשה ברבעון הראשון היה גבוה בכ–130 אלף שקל מהמחיר ברבעון השלישי אשתקד לפני המלחמה, כשהעליות נרשמו גם בצפון ובדרום ● תל אביב נשארת הכי יקרה, אם כי שם מחיר דירת 4 חדרים דווקא ירד בחצי השנה האחרונה ● הרצליה היא העיר הגדולה הבאה בתור, עם 3.65 מיליון שקל לדירה. ומי העיר היחידה שבה נרשמו ירידות?

גל הרשקוביץ / צילום: תמונה פרטית

היועץ שהוביל את מכירת הדואר עונה לביקורות: "הערכות השווי תואמות למחיר שהושג"

ראש אגף התקציבים לשעבר ומי שייעץ לרשות החברות בהליך הפרטת הדואר, גל הרשקוביץ, נחוש בדעתו כי תוצאות המכרז מיטיבות עם הציבור ● בריאיון לגלובס הוא מרגיע מפני החשש לעליות מחירים ומתייחס לניסיונות ההדחה של היו"ר מישאל וקנין

מירן פחמן, יוזם תחרות גרנות / צילום: טרלן בן אבי

בצל המלחמה: תחרות הפרסום העצמאית גרנות תתקיים השבוע

בעקבות המלחמה ייערכו כמה שינויים באירוע, אך לא כל משרדי הפרסום הגדולים בטוחים בנחיצותו ● איש הפרסום מירן פחמן, מיוזמי התחרות: "האירוע יתייחס ברגישות למצב"

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן דיווחה רשמית: הנשיא ראיסי נהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של הנשיא התרסק אתמול בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, הטלוויזיה הממלכתית באיראן דיווחה כי שברי המסוק אותרו וכי אין סימני חיים במקום, וכעת היא מדווחת רשמית על מותו ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, שנהרג אף הוא

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני

האם עישון במרפסות ייאסר? / צילום: איל יצהר

עישון במרפסת ייאסר? בג"ץ שוקל להתערב בשאלה האם מדובר במפגע

בג"ץ דן היום בעתירה הדורשת לאסור עישון בדירות מגורים החודר לדירות הסמוכות ● השופטים הציגו את ההתלבטות שלהם אם להתערב בנושא, בשל הקושי להגדיר מתי קיים מפגע שיש לאכוף אותו