גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התחרות האמיתית שלנו היא הבנקים": דורי נאוי מסכם תקופה סוערת ומספר על הקרע המשפחתי

דורי נאוי, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ-בנקאי אחים נאוי, מסכם שנה וחצי סוערות, שכללו מאבק מול אחיו ושותפו לשעבר, מסביר למה רצה לעבור בלב משבר הקורונה למיאמי, מדבר על תרומת החברה לפריחת הענף ומספר מדוע אינו חושש מהתלות באשראי לענף הנדל"ן

דורי נאוי / צילום: איל יצהר
דורי נאוי / צילום: איל יצהר

לא פעם בתקופה האחרונה מצא את עצמו דורי נאוי, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ-בנקאי אחים נאוי, בכותרות, בחלק מהמקרים בנסיבות שמהן היה שמח להימנע. בעיקר אמורים הדברים בסכסוך שפרץ בין דורי (64) לאחיו שאול (67), שותפו הוותיק לייסוד אחים נאוי ולניהולה - סכסוך שהגיע לתביעה משפטית שהגישה חברת אחים נאוי נגד שאול, בטענות שונות להפרות הסכמים והתחייבויות אחרי פרידתו המפתיעה מהחברה בשנה שעברה.

הרקע לסכסוך שהתגלע היה, לפי אחים נאוי, הקמת חברה מתחרה שהקים שאול עוד כאשר שימש כנושא משרה באחים נאוי. מדובר בחברת יעקב פיננסים והשקעות, על שם אבי האחים, העוסקת גם היא בתחום האשראי החוץ-בנקאי.

בחודש שעבר הסתיים הסכסוך בהסכם גישור, שבמסגרתו נדרש שאול נאוי לשלם פיצוי של קרוב ל-2 מיליון שקל לאחים נאוי, שמצידה סילקה את התביעה, וכן נקבע בהסכם, כי "לא תהיינה לצדדים טענות, תביעות או דרישות כלשהן זה כלפי זה" - כך לפי הודעת החברה.

הסכסוך בין האחים היווה את שיאה של רעידת האדמה המתמשכת שהחלה לפני כשנה וחצי, בעת שחברת המימון הוותיקה הייתה עדיין בלב סערת משבר הקורונה - שפגעה בעסקיה ובביצועי מניית החברה.

טרם לכך, דורי ושאול נאוי נתפסו יחד כרוח החיה מאחורי פעילות החברה הנושאת את שם משפחתם מאז ייסדו אותה לפני כ-40 שנה, שאותה ניהלו יחד - דורי בתפקיד המנכ"ל ושאול בכיסא היו"ר (עד שעבר זמן קצר לפני עזיבתו לכהן כמנכ"ל משותף לצד אחיו - בשל דרישה לעמידה בכללי ממשל תאגידי).

דורי נשאר בארץ, שאול עוזב את החברה

בחודש מאי 2020 הפתיע דורי נאוי את המשקיעים כשעדכן על כוונתו לעבור לגור במיאמי שבפלורידה. כשבועיים לאחר החלטתו הדרמטית, שבסופו של דבר לא יצאה לפועל בשל התנגדות בעלי המניות, הופתע דורי בידי אחיו הבכור, שהחליט לעזוב את תפקידו ולמכור לדורי (בהנחה משמעותית) את מניותיו באחים נאוי.

המכירה, שבוצעה אחרי צלילה של קרוב ל-50% שהשלימה מניית אחים נאוי תוך חודשים ספורים, כאמור בהשפעת משבר הקורונה, בוצעה בתמורה של כ-60 מיליון שקל, ולפי מחיר מניה של פחות מ-11 שקל - שהיה נמוך בכ-25% משווי השוק של המניה באותה עת.

דורי נאוי הסביר אז לגלובס, כי הפעולות שעליהן החליטו האחים הן "לטובת דור ההמשך בחברה", ואף אמר כי אם בעלי המניות, שלא אהבו את תוכניותיו ושלחו לירידות חדות את המניה, לא יאשרו לו את המעבר למיאמי, הוא ייאלץ להתפטר מתפקידו כמנכ"ל. זאת לאחר שהגדיר את משבר הקורונה כ"תקופה הכי קשה שלנו מאז שהתחלנו לעבוד בתחום".

מאז השתנו התוכניות מקצה לקצה, וכיום - כשמיאמי נראית כיעד שאותו יפקוד דורי נאוי למטרות נופש בלבד, ואחרי סיומו הרשמי של הסכסוך בינו ובין אחיו - הוא אומר בראיון לגלובס, כי "אירוע הקורונה התחיל בפברואר, ואני רציתי לעבור למיאמי בחודש מאי. בעקבות המשבר ראיתי שאפשר לתפקד גם מרחוק, וגם אחי עוד היה בעסק - אז חשבתי שזה צעד אפשרי. אבל השוק לא קיבל את זה, ועשיתי אחורה פנה אחרי שהדירקטוריון ביקש ממני להישאר, והעיקר שהכול בסדר עכשיו".

זה היה חלק מהרקע להיפרדות שלך ושל אחיך?
"כן. באותה תקופה חווינו מתח גדול בפעילות, ובאיזה שהוא שלב אולי הוא החליט שהוא לא רוצה להישאר בחברה לבד, כשאני טס. בסך הכול, לאורך כל השנים, ובעיקר בעשור האחרון, נטלתי על עצמי עוד תפקידים בניהול החברה, אז הוא החליט שמספיק לו והוא רוצה לפרוש. אני ביקשתי שיישאר, אבל הוא עמד על שלו והסביר שאחרי האירועים הדרמטיים בשוק, הוא לא רוצה להיות בעשייה כל כך גדולה".

במבט קדימה נאוי מעריך, כי "צריך לתת לזמן לעשות את שלו והאבק ישקע. אני רוצה שהכול יחזור לקדמותו ונחזור להיות אחים אוהבים כמו שהיינו". שאול נאוי סירב להתייחס לנושא.

שחר אושרי, היו"ר הטרי של אחים נאוי, מסכם: "הסיפור הזה מאחורינו. סיימנו אותו בצורה מכובדת, וחברת נאוי, מעמדה של חוסן, הסכימה להסכם הפשרה שבמסגרתו שאול קיבל אחריות ושילם הרבה כסף. הסכם הפשרה מנע מאיתנו הליכים משפטיים ארוכים, והחברה כעת ממוקדת בפעילות שלה קדימה. גם אם שאול נאוי פתח חברה מתחרה, זה לא משהו שיכול להשפיע על כל השוק".

המניה זינקה 200% מאז השפל של מרץ 2020

מאז אותו משבר עסקי וניהולי שעבר על קבוצת אחים נאוי, היא התאוששה בצורה משמעותית, והדבר ניכר גם בתוצאותיה הכספיות (ראו בסוף הכתבה) וגם בביצועי מנייתה, שמציגה תשואה מרשימה של פי שלושה (כ-200%) מרמת השפל בשיא המשבר בשווקים בשנה שעברה (מרץ 2020), מה ששולח אותה להיסחר סביב רמת השיא.

שווי המניה הנוכחי, הנע סביב 27 שקל (גבוה ב-150% ממחיר המכירה של מניות שאול נאוי לאחיו) משקף לחברה שווי שוק המתקרב ל-900 מיליון שקל - הגדול ביותר מבין חברות האשראי החוץ-בנקאי הבורסאיות (מלבד מימון ישיר , הפועלת בתחום האשראי הצרכני).

קבוצת אחים נאוי נחשבת לאחת מחלוצות פעילות האשראי החוץ-בנקאי בישראל והראשונה מביניהן שהצטרפה לבורסה המקומית כבר לפני כעשור - בשנת 2011, באמצעות מיזוג לשלד בורסאי. היא גם החברה הראשונה שהנפיקה אג"ח בבורסה לאחר מאבק מול הרגולטור, אשר הוביל לחקיקת "חוק נאוי", שהסיר מגבלות משוק האשראי החוץ-בנקאי ואיפשר לחברות הפועלות בו להגדיל את היקפי פעילותן.

בניגוד לעבר, שבו עיקר פעילות החברה התרכז בניכיון צ'קים (עסקה שבה מקבלים לקוחות החברה את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידם, ואלה מוסבים לחברה בתמורה לעמלה), עיקר פעילותה של אחים נאוי כיום, מדגישים קברניטיה, הוא במתן הלוואות לעסקים, תחום המהווה לטענתם כ-80% מפעילות החברה. פעילות ניכיון הצ'קים, שעלולה להיתפס אצל חלק מהמשקיעים כ"שוק אפור", נותרה קטנה יחסית.

 

על הדרך שעשתה אחים נאוי מאז הצטרפה לבורסה מספר נאוי: "אנחנו חברה משפחתית, עוד מבית אבא, ומאז, דור ההמשך, שזה אנחנו, גדל והתרחב (שלושה מילדיו של דורי מועסקים כיום בחברה, א"ל). הגענו לשוק ההון בלי מתחרים וכששוק האשראי החוץ-בנקאי עוד היה בתולי. היום הוא עדיין לא ממש מפותח, אבל במצב הרבה יותר טוב לעומת מה שהיה לפני 20-30 שנה, כשהיינו בו שליטים בלעדיים".

כשנאוי מזכיר את התפתחות השוק, קשה להתעלם ממגמת צמיחת הענף בבורסה. מגזר פעילות האשראי החוץ-בנקאי הוא אחד הענפים הצומחים בבורסה המקומית בשנים האחרונות, והוא כולל כבר כ-20 חברות, הנסחרות בשווי מצרפי של יותר מ-8 מיליארד שקל, עיקרו מיוחס לחמש מובילות הענף - מימון ישיר, נאוי, אס.אר אקורד, גמא ופנינסולה.

מה הביא לפריחת השוק ולהצטרפות של כל כך הרבה שחקנים?
נאוי לא מהסס להצביע על החברה שייסד: "כל עוד לא היינו חברה ציבורית עשינו כסף מצוין והיו לנו תוצאות פנומנליות, אבל לא הכירו את הפוטנציאל שלנו. ברגע שעברנו לזירה הציבורית ושמנו את עצמנו בפרונט, התחילו לראות מרבעון לרבעון את מה שאנחנו עושים, כתבו עלינו, וזה פתח את העיניים לכולם שהבינו שיש פוטנציאל אדיר לתחום, ויש פה עוד דרך ארוכה מאוד להתפתחות וצמיחת השוק.

"הבנקים כבר ידעו את זה, כי היו לנו אצלם קווי אשראי גדולים. אם לא היינו מגיעים לבורסה, לא היינו מתפתחים בצורה שהתפתחנו, בזכות השקיפות ומקורות הגיוס שלא היו קיימים לנו טרם לכך".

המנכ"ל אושרי מוסיף, כי "אנחנו נמצאים בשוק שנראה תחרותי ואגרסיבי, אבל נאוי שונה מרוב החברות שנמצאות בו. אנחנו מסתכלים על התחרות שיש לנו מול האשראי שמעניקים הבנקים. בעולם, במקומות כמו ארה"ב ובמזרח הרחוק, רואים שוק חוץ-בנקאי הרבה יותר מפותח, כך שגם בישראל הפוטנציאל להגיע לתיקי אשראי הרבה יותר גדולים הוא גדול, וזו הסיבה שרואים את הבנקים ואת חברות הביטוח נכנסות כשותפות בחברות אשראי חוץ-בנקאיות".

את מי אתם רואים כמתחרים הגדולים שלכם?
נאוי: "הבנקים. אנחנו בפער ענק מיתר החברות בשוק שלנו, אבל אנחנו רוצים לדבר על עצמנו. אין עוד חברת אשראי חוץ-בנקאי שיש לה יותר מ-2 מיליארד שקל אשראי מהמערכת הבנקאית, וזו עוצמה אדירה עבורנו. עכשיו גם גייסנו אג"ח, וזו רגל שעוד נרחיב בהמשך, כך שיהיו לנו עוד מקורות אשראי, ונוכל להתרחב ולקחת עוד נתחי שוק".

אושרי מוסיף, כי "אין חברות בשוק שמתקרבות לרווחיות שלנו, ונצטרך לנצל את זה ואת התמיכה הבנקאית, ושל שוק ההון, שמאפשרת לנו לגייס במרווחים נמוכים".

גם הצרכן מרוויח מהתחרות הגדלה?
אושרי: "מאוד. אפשר לראות את מגמת השחיקה במרווחים שאנחנו מדווחים עליה, כי ככל שיש שמירה הדוקה על פרופיל סיכון נמוך, הדבר בא לידי ביטוי במרווח. אבל כך אנחנו מגיעים לתוצאות איכותיות יותר.

"בשוק עם פרופיל סיכון נמוך, בלי צ'קים חוזרים ואירועים מסוג זה שדורשים תשומת לב, אפשר להקדיש את הזמן לצמיחה, ושוק ההון ומערכת הבנקים תומכים בנאוי בצורה פנטסטית כדי לאפשר לה לצמוח".

נאוי מוסיף, כי "לצרכן זה טוב שלא רק הבנקים שולטים בשוק, ושאנחנו מתחרים במערכת הבנקאית". לדבריו, גם שיעורי הריבית מעידים על רמת התחרות הגוברת: "הריביות שעליהן מדווחות חברות כרטיסי האשראי נעות סביב כ-8%-10%, ואצלנו הממוצע של כל התיק הוא כ-7%, כך שאפשר לראות שיש פה תחרות אמיתית, ובסך הכול הצרכן נהנה".

בעלי המניות דחו את הצעת הרכש של דורי

עליות השערים הנרשמות במניית נאוי בתקופה האחרונה לא מרתיעות את בעל השליטה, שממשיך להגדיל את החזקותיו בחברה. לפי נתוני הבורסה במחצית הראשונה של השנה הוא השקיע 35 מיליון שקל ברכישת 5% מהונה של נאוי.

כיום מחזיק דורי נאוי בכ-45% ממניות החברה, בשווי שוק של כ-400 מיליון שקל, אחרי שבחודש שעבר נדחתה הצעת רכש שפרסם לעוד כ-15% מהונה של נאוי תמורת כ-120 מיליון שקל.

נאוי מנסה לראות את הצד החיובי בדחיית הצעתו על-ידי בעלי המניות: "כנראה השוק חושב שהחברה שווה יותר ממה שהיא שווה כיום, וחוסר ההיענות להצעה מראה על האמון של שוק ההון בחברה".

אושרי מוסיף בעניין זה, כי "אם בעל השליטה שפעיל בה בצורה מלאה מביע כוונה לביצוע רכישה משמעותית, זה מראה שהוא מאמין מאוד בחברה, ותוצאות ההצעה הראו שגם השוק מאמין מאוד בחברה".

"התמקדות בענף הנדל"ן למגורים ותשתיות"

באשר לעתיד, בנאוי מסבירים כי אסטרטגיית הפעילות מכוונת לגיוון והגדלה של תיק האשראי של החברה עד לכ-3 מיליארד שקל בסוף הרבעון הראשון של 2022 (לעומת כ-2.5 מיליארד שקל כיום), וזאת "באמצעות המשך הפעילות הקיימת תוך התמקדות בענף הנדל"ן למגורים ותשתיות, ובאמצעות כניסה לתחומי מימון חדשים ולהסכמי שיתוף פעולה אסטרטגיים".

בחברה שואפים לכך שחלק גדול מהאשראי יינתן "לענף הנדל"ן למגורים ותשתיות לצורך השלמת הון עצמי, התחדשות עירונית כנגד משכנתא שנייה ושעבוד עודפים". כמו כן החברה בוחנת אפשרות לליווי פרויקטים בשיתוף חברת ביטוח.

אתם לא חוששים מכך שכמחצית מתיק האשראי שלכם כיום הוא לנדל"ן למגורים?
נאוי: אנחנו נשענים על קרקע מוצקה. שוק הנדל"ן למגורים הוכיח את עצמו בביקושים שהוא מציג, שלא נעצרו גם בקורונה, עם המשך עלייה במכירות וסיפורים של חברות נדל"ן על חוזים שנחתמים בגינה של הבית. השוק הזה עובד יפה ואנחנו לא חוששים משוק שיש בו מעט היצע וביקוש גדול. שוק הנדל"ן למגורים הוא שוק בהתפתחות ענקית".

"הגדלת תיק האשראי תאפשר את הכפלת הרווח בעתיד"

כמגמה, אחים נאוי מציגה צמיחה משמעותית בהיקף עסקיה כבר שנים ארוכות. הכנסותיה צמחו ביותר מ-50% תוך ארבע שנים, מ-100 מיליון שקל ב-2015 ל-155 מיליון שקל ב-2019, בעוד שרווחיה נעו בטווח של 52-72 מיליון שקל בכל שנה.

בשנה שעברה, כמו כל השוק, גם נאוי נפגעה מהשפעות הקורונה, והכנסותיה נשחקו ב-12% ל-136 מיליון שקל בעקבות "ירידה ביתרת תיק האשראי הממוצע" שהעניקה ללקוחותיה.

בנאוי מסבירים, כי צעדי הבידוד והגבלות התנועה שהוטלו בעקבות התפשטות הקורונה, והאטת הפעילות הכלכלית בישראל, הובילו אותה להחלטה לצמצם באופן יזום את מתן האשראי, כך שבסוף השנה שעברה היקפו עמד על כ-1.8 מיליארד שקל, לעומת כ-2.5 מיליארד שקל בסוף שנת 2019 - רמה שאליה כבר חזר כיום.

למרות זאת, הרווח הנקי השנתי שלה אשתקד קפץ ביותר מ-40% והסתכם ב-74 מיליון שקל - אחרי שב-2019 סבלה החברה מעלייה חדה בהוצאותיה לחובות מסופקים. את המחצית הראשונה של השנה הנוכחית סיכמה נאוי עם שיפור של 6% בהכנסותיה, שהגיעו ל-75 מיליון שקל, והרווח שלה קפץ ב-45% והתקרב ל-50 מיליון שקל, אחרי שנהנתה בין היתר מביטול הוצאות לחובות מסופקים.

מחלקת המחקר של ברק קפיטל החלה לפני כמה חודשים בסיקור פעילות החברה, ושם סבורים כי "נאוי הינה בעלת פוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר בסקטור האשראי החוץ-בנקאי בישראל", והעריכו, כי "הגדלת תיק האשראי תאפשר לחברה להכפיל את הרווח הנקי בשנים הקרובות".

כפי שנאוי מציגה, כמחצית מהלוואותיה הן לחברות ויזמים בתחום הנדל"ן, והיתרה לפעילויות בתחומי השירותים, מזון וחקלאות, פיננסים, תשתיות, מסחר, מפעלים ותעשייה, אנרגיה ותקשורת. בסך הכול לנאוי כ-3,000 לקוחות והריבית הממוצעת על תיק הלקוחות שלה נטו, במונחים שנתיים, עומדת על כ-7%.

קבוצת אחים נאוי

עיסוק: פועלת במתן אשראי חוץ בנקאי , עם כ-3,000 לקוחות. כמחצית מהיקף האשראי שלה הוא לפעילות נדל"ן, והיתרה מתחלקת על-פני תחומים אחרים

היסטוריה: הוקמה בשנת 1983 על-ידי האחים דורי ושאול נאוי, ובשנת 2011 החלה להיסחר בבורסה אחרי שפעילותה מוזגה לשלד בורסאי. כיום בעל השליטה בחברה הוא דורי נאוי, אחרי שבשנה שעברה רכש את החזקות אחיו

נתונים: כמנכ"ל החברה מכהן דורי נאוי, והיו"ר שלה הוא שחר אושרי. תוצאותיה ב מחצית הראשונה של 2021: הכנסות של 75 מיליון שקל, ועלייה של 44% ברווח הנקי ל -49 מיליון שקל

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים זינקו בעקבות הדוחות של TSMC

הנאסד"ק עלה בכ-0.3% ● TSMC קפצה במעל 4% אחרי הדוחות, ומשכה עמה מעלה את אנבידיה, AMD וחברות נוספות בסקטור ● בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן סאקס טיפסו בעקבות פרסומי הדוחות ● מניית בלאקרוק זינקו, לאחר שבית ההשקעות דיווח על שיא של נכסים מנוהלים, בגובה מעל 14 טריליון דולר ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט ירדו במעל 4%

HAVAL H6 של GWM / צילום: יח''צ

קאמבק אירופי ל-GWM: שבעה דגמים חדשים ותחרות מול טוסון

GWM מתכננת חזרה לאירופה ולישראל עם מחירים אגרסיביים והנעות מגוונות ● דגמי קרוס־אובר חדשים מרחיבים את ההיצע בטווח 115–230 אלף שקל ● וגם: המעבר לחשמל בצי הממשלתי עדיין מדשדש ● השבוע בענף הרכב

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

שנה מעולה בפנסיה ובגמל. מה צפוי בשנה החדשה? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הלקח מטבלת התשואות: אף אחד לא נשאר בצמרת לאורך זמן

חברות הביטוח כבשו את המקומות הראשונים בתשואות הגמל לשנת 2025, בזכות ביצועי השיא של הבורסה בת"א ● עם זאת, במבט ל–3 ו–5 שנים הן עדיין מאחורי בתי ההשקעות ● מדוע זה כך, האם זה ישתנה בקרוב, ומה מנהלי ההשקעות חושבים שכדאי לעשות כעת עם הכסף

הממונה על התחרות מיכל כהן ושר הכלכלה ניר ברקת / צילום: כדיה לוי, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בג"ץ יקיים דיון נוסף בהליך להדחת הממונה על התחרות

נשיא העליון עמית קיבל את בקשת היועמ"שית ונציב שירות המדינה לקיים דיון נוסף בפסק הדין מיולי האחרון, שאישר לכנס את ועדת המינויים כדי לדון בבקשתו של שר הכלכלה ברקת להדיח את מיכל כהן ● עמית: "השלכות רחבות על הליכי הפסקת כהונתם של נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי"

צילום: Shutterstock

פרשת יוטרייד: האנליסט הנאשם בהונאת משקיעים הוסגר לישראל

רואי קוזין, בכיר בחברת האלגו-טריידינג יוטרייד, שגייסה במרמה כ-77 מיליון שקל מכ-600 לקוחות, הוסגר ממקסיקו לישראל ● קוזין שימש כאנליסט ראשי בחברה בין השנים 2012 ל-2015, תחת ניהולו של אביב טלמור, שנידון לחמש שנות מאסר במגרת הפרשה

סאייק IM5 / צילום: יח''צ

המחיר תחרותי, אבל האם זה יספיק? בדקנו את רכב הפרמיום של סאייק ועליבאבא

מכונית הפרמיום-סדאן החשמלית של סאייק ועליבאבא, סאייק IM5, מציגה עיצוב בעל נוכחות, תא נוסעים איכותי ומאובזר היטב, טווח מכובד וביצועים מרשימים ● הבונוס הוא התנהגות כביש עם תחושה אירופית ● המחיר תחרותי, אבל לא ברור אם זה יספיק כדי להעניק לה יתרון משמעותי בפלח הצפוף

ההזמנות מ-iHerb גדלו / צילום: Shutterstock

הפטור של סמוטריץ' עובד: הישראלים הגדילו את הרכישות מהאתרים הבינ"ל

מספר ההזמנות באתרים כמו iHerb, אמזון ונקסט עלה בדצמבר בעקבות הגדלת הפטור ממע"מ, אך סך ההזמנות ירד ב-18% לעומת החודש הקודם ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

ימים לפני תחילת המחאות: "ההסכם הסודי" בין איראן וישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווח של וושינגטון פוסט, ישראל העבירה מסרים דרך הרוסים לאיראן לאי-תקיפה הדדית, למה גרמניה עדיין סוחרת עם איראן, וסערת הקצין הבריטי שמנע מאוהדי מכבי ת"א להגיע למשחק לא נרגעת • כותרות העיתונים בעולם

העליות בבורסה דחפו לשיא בכספים המנוהלים של הישראלים / אילוסטרציה: Shutterstock

העליות בבורסה דחפו לשיא בכספים המנוהלים של הישראלים: 4 טריליון שקל

בכך הוכפלו כספי החוסכים בפנסיה ובגמל בתוך פחות מ-7 שנים ● החזרה הביתה: היקף החשיפה של המוסדיים לחו"ל ירד ל-22.6%, לאחר שכבר עמד על כמעט 27%

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש, והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, לקופנהגן ולברטיסלבה ● אלה מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

סזאר / צילום: דר טייב

אחרי 20 שנה - המסעדה הזו מצליחה להמציא את עצמה מחדש

בסזאר שברחובות תמצאו לצד מנות "באנקר" בלתי מנוצחות - שניצל, המבורגר, פירה, סלט קיסר – גם מנות שמדברות קולינריה עכשווית

גם זה קרה פה / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות, איל יצהר

שמחון מציג: עוד תוכניות להרעפת מזומנים על הציבור

בכנסת אי אפשר לסיים משפט ● מה אומר המדד שאוהבים לסקר ● ומה עקום בתוכנית המשכנתאות החדשה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

לוחם בכוחות המשטרה האיראניים, טהרן / צילום: Reuters, Stringer/WANA

השבר האיראני: מומחים משרטטים את התרחישים האפשריים

כלכלה מרוסקת, אינפלציה של 50% ואיום תקיפה אמריקאי מוחשי: איראן ניצבת בפני הצומת הגורלי בתולדותיה ● בעוד המטבע המקומי צולל והמחאות ברחובות מחריפות, מומחים מזהירים כי נפילת המשטר עשויה לטלטל את המזרח התיכון כולו ● האם אנחנו בדרך ל"אביב ערבי" שני ולדמוקרטיה פרסית, או שהעולם יתעורר לוואקום שלטוני מסוכן?

חוק מס רכוש המחודש / צילום: Shutterstock

התיקון סותר את תכליתו המוצהרת: כשלים מהותיים בחוק מס רכוש המחודש

אף שהכוונה העומדת בבסיס החקיקה ראויה, ניתוח מעמיק של נוסח החוק המוצע חושף כשלים מהותיים העלולים לייצר עיוותים, ולהכביד שלא לצורך על ציבור רחב של בעלי קרקעות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

תגביר אכיפה? רשות שוק ההון מבקשת תוספת של 30% לתקציבה

הממונה על שוק ההון מבקש תוספת של כמעט שליש לתקציב עבור ביקורות ואכיפה, מאבק בהון שחור ועוד ● הרשות מפקחת על כ־3 טריליון שקל של הציבור, אך תקציבה עומד על כ־154 מיליון בלבד

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

רזא פהלווי, בנו של השאה האחרון / צילום: ap, Thomas Padilla

יורש העצר רוצה לחזור לשלוט באיראן. אלה החסמים שעומדים בדרכו

46 שנים אחרי שאיבדה את השלטון, שושלת פהלווי מנסה לחזור להנהיג את איראן ● יורש העצר נפגש עם ויטקוף, מבטיח הכרה בישראל ומביע נכונות לוותר על הגרעין ● אבל המומחים מזהירים: הדרך שלו לתפוס את המושכות תהיה לא פשוטה

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

ההערכה בישראל: טראמפ עדיין לא קיבל את ההחלטה על תקיפה באיראן

דיווח: ראש הממשלה ביקש לדחות את התקיפה באיראן - הסיבה: חוסר מוכנות ● בכירים אמריקאים: הנשיא דחה בשלב זה את ההחלטה על התקיפה באיראן, אך היא עדיין על השולחן ● הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

שליח של GetPackage / צילום: באדיבות GetPackage

באיזו עיר בארץ מזמינים הכי הרבה משלוחים, ומתי?

הערים המובילות בהיקף המשלוחים הן תל אביב עם 11.5%, חיפה עם 9.5% ופתח תקווה עם 7%, כך עולה מנתונים של חברת השליחויות Get Package המסכמים את שנת 2025● תקציב הפרסום בדיגיטל של הביטוח הלאומי עובר ל–Funia, וקרן אדמונד דה רוטשילד מעניקה פרסים בהיקף של כרבע מיליון שקל למעצבי אופנה ● אירועים ומינויים