גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תוכנית החנויות הפיזיות של אמזון נחשפת: מותגי ביגוד משלה ותאי הלבשה חכמים

סניפים פיזיים של החברה עשויים לכלול סריקת ברקודים ע"י משתמשים, מסכי מגע וחוויית קנייה לא מסורתית

מטה אמזון בקליפורניה / צילום: Shutterstock, Tada Images
מטה אמזון בקליפורניה / צילום: Shutterstock, Tada Images

חנויות הכלבו שחברת אמזון מתכננת להקים אמורות להגביר את מכירות הבגדים שלה על-ידי זה שייתנו לרוכשים הזדמנות למדוד את הבגדים מהמותגים הפרטיים של החברה בחדרי הלבשה הפועלים בכוח הטכנולוגיה, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

חנויות הכלבו שחברת המסחר המקוון עשויה לפתוח כבר בשנה הבאה, יתפקדו בעיקר כמקום בו אמזון תמכור חולצות טי, ג'ינס ופריטים אחרים מהמותגים שלה, כמו גם שילוב של מותגים חיצוניים המוכרים בגדים באתר שלה, כך אמרו אנשיה. אמזון רוצה לראות אם יש לחנויות הכלבו סיכוי לשפר את הכרת המותג שלה וכן להתמודד עם כמה מהמאפיינים המרגיזים אנשים היוצאים לקנות בגדים בחנויות פיזיות.

אחד הרעיונות שנבחנו היה שלקוחות יסקרו ברקודים של פריטים שהם מעוניינים למדוד בעזרת אפליקציה בטלפון, ואז עובדים בחנויות יאספו את הפריטים ויניחו אותם בתאי ההלבשה לקראת הגעת הלקוחות.

כשיהיו בחנות, יוכלו הלקוחות לבקש פריטים נוספים על-ידי לחיצה על מסך מגע, שיוכל גם להמליץ על פריטים נוספים בהתבסס על מה שהקונים אהבו. תאי ההלבשה עשויים לכלול דלת הזזה, כך שעובדים יוכלו להביא עוד בגדים מבלי לראות את הקונים. רובוטים או צורות אחרות של אוטומציה יוכלו לעבוד בשלב מסוים בחנויות.

התוכניות עוד לא הושלמו ועשויות להשתנות.

חברת ההלבשה המקוונת עשתה מאמץ לשמור את הקונספט שלה לגבי הלבשה בסוד והעניקה לו שם קוד. חנויות הכלבו הראשונות אמורות להיפתח ליד סן פרנסיסקו וקולומבוס, אוהיו. ה"וול סטריט ג'ורנל" דיווח עליהן לראשונה באוגוסט.

אפיק להבאת לקוחות חדשים

מאז שנוסדה אמזון ב־1994, החברה ניסתה באגרסיביות להגדיל את מספר הפריטים שנמכרים באינטרנט, ובהדרגה גרמה להפרעה בשוק הקמעונאי כשהצליחה למצב את יחסיה עם הלקוחות. הדומיננטיות שלה גרמה להרבה חנויות פיזיות להגיע לפשיטת רגל, מכיוון שלקוחות נטו לקנות יותר ויותר מוצרים באופן מקוון.

כעת נעה החברה לכיוון התחומים בהם החנויות האלה שלטו במשך עשורים, והתחילה למכור מוצרי מכולת, ספרים וכעת גם ביגוד. בחברה רואים חנויות פיזיות כאפיק מבטיח להגעה ללקוחות חדשים ובחינת העוצמה הטכנולוגית של החברה.

בתעשיית הקמעונאות חוו עלייה בכמות האנשים שחזרו לחנויות פיזיות בשלבים מסוימים השנה, לאחר שסגרים והוראות הישארות בבית הקשורות בקורונה הוסרו בכמה מקומות. רשתות כמו מייסי'ס ו־Kohl’s דיווחו לאחרונה על מכירות טובות, כשקונים מילאו מחדש את הארונות לאחר שהקטינו את רכישות הביגוד בשנה שעברה.

השימוש של אמזון בטכנולוגיה חדשה בחנויות פיזיות הגיע במידה רבה במקביל לפתיחת חנויות הנוחות Amazon Go שאין בהן קופאים וקופאיות, מהלך שקרה ב־2018. כעת יש לחברה סניפים של Go בשיקגו, בניו יורק, בסן פרנסיסקו ובסיאטל, ובשנה שעברה הודיעה אמזון כי החלה למכור את הטכנולוגיה שבבסיס החנויות האלה לרשתות נוספות.

למרות שהפוטנציאל של אמזון לזעזע שווקים כשהיא מתרחבת הוא דבר ידוע, החברה גם מעדה כמה פעמים כשהציגה מוצרים חדשים, שירותים או חנויות. בשנת 2014 השיקה החברה טלפון חכם שנכשל, וב־2019 הפסיקה את שירות משלוחים ממסעדות שניסתה להשיק. השנה הודיעה אמזון כי תסגור הרבה חנויות "פופ־אפ" שהקימה בקניונים. החנויות הקטנות נועדו להציג את מוצרי החברה, כגון רמקול חכם שניתן לבצע ממנו רכישות באמזון, טאבלטים שהחברה מייצרת וקוראי הספרים שלה, מדגם Kindle.

התמקדות במכירות הבגדים

במשך שנים התמקדה אמזון בבניית מכירות הבגדים שלה. השנה עברה את וולמארט כמוכרת הביגוד הגדולה ביותר בארה"ב, כך נמסר מדוח של בנק וולס פרגו, שהעריך מוקדם יותר השנה כי סך המכירות של אמזון של בגדים ונעליים, כולל אלה המיוצרים על-ידי צדדים שלישיים, יגיע עד סוף השנה ל־45 מיליארד דולר. אמזון לא מגלה נתונים פיננסיים לגבי מכירות בגדים. המותגים Goodthreads ו־Lark & Ro הם בין המותגים של אמזון על גבי האתר שלה.

סחורות בתחום האופנה לרוב נמכרות בשולי רווח גבוהים יותר לעומת מוצרים אחרים. בכך שיהיו לאמזון מיקומים ממשיים בהם ניתן יהיה למדוד את הבגדים, תאפשר החברה ללקוחות לנסות תלבושות לפני הרכישה, ובכך היא עשויה לצמצם את כמות ההחזרות. באופן היסטורי החברה העדיפה נגיסה בנתחים מהשוק בתעשיות שונות על פני רווחיות.

בעבר לא כללה אמזון מעולם ביגוד בקונספט שלה לחנויות פיזיות. חנויות הכלבו של החברה אמורות למכור בגדי גברים ונשים ועשויות להיות דומות לסגנון הקז'ואל של חברות כמו גאפ, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

אמזון הציגה לראשונה מותג משלה בתחום הביגוד ב־2016, וכעת יש לה יותר מ-100 מותגים, כך נמסר מוולס פרגו.

החברה ניסתה לבנות את תחום האופנה שלה על-ידי שנתנה ללקוחות יותר אפשרויות קנייה. אבל היא התקשתה בהגדלת כמות מכירות אופנת העילית, ומעט מותגי יוקרה נמכרים באתר שלה.

אתוס החנות האינסופית

בדוח של וולס פרגו נכתב כי אתוס החנות האינסופית של אמזון מנוגד מבחינות מסוימות לתרבות של עולם האופנה, שמושתת על חוויה של קניית פרמיום, סגנון שנבחר בקפידה, עיצוב איכותי וכוח של מותגים. אמזון ניסתה לתקן את החסרונות שלה מבחינות אלה על-ידי זה שהשיקה מודל בדמי מנוי שנקרה "קונה פרמיום" המספק ללקוחות סטייליסטית שעושה עבורם המלצות אישיות.

חלק מלקוחות החברה הביעו רצון שתשיק חנויות בגדים. בסקר של וולס פרגו, לקוחות ציינו את הצורך לשלם על משלוח במקרה שאינם לקוחות פריים, ואת העדפת החוויה של רכישה בחנות פיזית בין הסיבות העיקריות לכך שלא אהבו לעשות קניות באתר של אמזון.

מותגי ביגוד רבים כמו ליווי'ס ואדידס נמכרים באמזון, אבל אחרים התנגדו לכך בגלל החששות שאמזון היא שוק זול או שחברת המכירות תוכל להעתיק את המוצרים כשיהיו לה הנתונים אילו מהם נמכרים הכי הרבה.

מעבר לכך, חלק מהתוכניות של אמזון לגבי החנויות שלה אינם רעיונות חדשים. נייקי, למשל, היא רשת שבה עובדים מכינים מראש פריטים בתאי ההלבשה אם הלקוחות סורקים את המוצרים בטלפון מראש.

ג'ים אוברמן השתתף בהכנת הכתבה

עוד כתבות

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

"חוויית אפל ייחודית": יצרנית האייפון הודיעה על אירוע השקה חריג – בשלוש מדינות שונות במקביל

אפל הכריזה על אירוע השקה חריג שיתקיים ב-4 במרץ וייערך במקביל בניו יורק, בלונדון ובשנגחאי ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להשיק באירוע מספר מכשירים: אייפון 17e מוזל, מקבוק פרו עם שבבי M5 פרו ומקס, אייפד אייר ועוד

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישיבת הממשלה, 15.02.26 / צילום: אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

אחרי 30 שנה: נתניהו שוב מבטיח להקים שדה תעופה בים

בדיון על הקמת שדה תעופה נוסף, ראש הממשלה הצהיר שיוקם שדה משלים בים ● אלא שזו הבטחה שנשמעת ברצף כבר משנות ה־90 ● המשרוקית של גלובס

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"