גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנסיך הארי ומייגן פועלים להפוך לחלק מהאצולה – של הוליווד

התעלומה הגדולה: הנסיך הארי ומייגן עשו עשרות מיליוני דולרים בהסכמים עם חברות תקשורת כמו נטפליקס וספוטיפיי. אבל האם למישהו אכפת מהם כשהם לא מגלים סודות של המשפחה המלכותית?

הנסיך הארי ומייגן מרקל / צילום: Associated Press, Seth Wenig
הנסיך הארי ומייגן מרקל / צילום: Associated Press, Seth Wenig

הנסיך הארי, דוכס סאסקס ויורש העצר השישי בתור לרשת את הכתר הבריטי, עזב את בני משפחתו במלוכה כדי להיפגש עם מלכת התקשורת. בחדר מלון בלונדון ב־2018, הקשיבה אופרה ווינפרי לנסיך שתיאר את מאבקי בריאות הנפש שלו בעת שהוא אחד מבני המשפחה המפורסמת ביותר בעולם. אפילו הכניסה שלו למלון באותו יום - דרך דלת אחורית על מנת להימנע מהפפראצי - הזכירה את המגבלות המוטלות עליו, העיניים הבוחנות המלוות אותו בכל רגע של חייו.

זו הייתה שיחה מאוד אישית, אבל הנסיך ואופרה לא היו לבד. מי שעוד היה בחדר, אך ישב בשקט, היה מפיק הסרטים והטלוויזיה האמריקאי ג'ון קיימן מניו יורק. מבחינתו, מה שהוא חזה בו היה משהו אחר: פוטנציאל ללהיט.

"חבר'ה", אמר אחר כך לשותפי ההפקה שלו, "הפורמט של התוכנית - זה מה שראינו בחדר המלון ההוא".

כמעט שלוש שנים אחר כך, קיימן, המפיק הראשי בחברה RadicalMedia, יסיים את הפרויקט ההוליוודי שנולד באותה פגישה: "The Me You Can't See", סדרה בת שישה פרקים על בריאות הנפש שהוציאה חברת ההפקות של אפל במאי. שיחה בין הנסיך הארי ואופרה ווינפרי - לא רחוקה מהשיחה לב־אל־לב שניהלו באותו חדר במלון - הייתה הבסיס לכל פרק. הנסיך הארי הוא מפיק שותף בסדרה ושיתף פרטים אינטימיים על התקפות חרדה מיוזעות והעצב העמוק, שהוא אמר שהיו מנת חלקו בזמן שלו באור הזרקורים. "תמיד רציתי להיות נורמלי, בניגוד לנסיך הארי", הוא אומר בסדרת התעודה.

אם היה רגע בו הבן של השושלת הכבולה למסורת גישר בין עברו המלכותי לחייו החדשים כמפיק הוליוודי החושף הכול, יכול להיות שזה היה זה: העבודה עם אופרה ווינפרי על סדרת טלוויזיה שהשתמשה בחייו האישיים כמכרה לתכנים המוצעים על ידי פלטפורמת סטרימינג של חברת הטכנולוגיה העשירה ביותר בעולם.

מאז שעזבו את חובותיהם המלכותיות בשנה שעברה ועברו לקליפורניה, הנסיך הארי ומייגן, הדוכס והדוכסית מסאסקס, עשו עשרות מיליוני דולרים בהסכמים עם חברות תקשורת כמו נטפליקס וספוטיפיי, שרבים מהם מסתמכים על קרבתם לחיים הקודמים שלהם באנגליה.

המסע לשם לא היה סיפור מהאגדות. ריאיונות עם מקורבים ועמיתים של הזוג מגלים שנים של פעילות מאחורי הקלעים שהניחה את הבסיס להגעתם להוליווד, שבמסגרתה ניתן היה למצוא אותם בכל מקום: סרטים, טלוויזיה, פודקאסטים וספרים. הם השתמשו בקשרים אישיים ובחברויות. הם נפגשו עם מחזרים פוטנציאליים וביצעו הערכות של יכולתם של שירותי סטרימינג להגיע לקהל כלל־עולמי, וסגרו עסקה עם נטפליקס, שדווח ששווייה כ־100 מיליון דולר. ולעתים קרובות השתמשו בסיפור האישי שלהם על מנת למשוך את תשומת הלב, לתפוס שליטה על הנרטיב על ידי ניגוח המבקרים ולספר את סיפורם בעצמם.

באופן בסיסי, על מנת לחמוק מחיים תחת עדשת המיקרוסקופ, בחרו לחיות תחת העדשה של מיקרוסקופ אחר.

הנסיך הארי ומייגן מתראיינים לאופרה ווינפרי / צילום: Reuters, Harpo Productions/Joe Pugliese

קיימן שם לב איך בשביל הנסיך הארי, הסדרה שהופקה עבור אפל לא הייתה רק סיור בעבר הרגשי שלו, שכלל אפילו נגיעה בטראומה של מות אימו, הנסיכה דיאנה, בתאונת דרכים כשהיה בן 12. זו הייתה גם הכנה לאחריות שלו כמפיק שעשויה להגדיר את עתידו.

הנסיך הארי הצטרף לפגישות זום עם ווינפרי - ראשית מאנגליה, אחר כך מקנדה ולבסוף ממונטסיטו, קליפורניה. הוא שיתף את מפיקי הסדרה בקשריו עם האליטה הבינלאומית על מנת לגייס משתתפים נוספים, והציע להקים חבר יועצים שיעזור לצוות לנווט בין הנושאים הרגישים שבהם עסקו. הוא סינן בין הנושאים ורצה להביא מרואיינים שאינם רק מהמערב. כשהתבונן בגרסאות הראשוניות של הצילומים, שלח הערות עריכה מהר יותר מאופרה בעצמה.

חברות סטרימינג הוציאו כסף רב על מפיקים חיצוניים כמו ברק ומישל אובמה ופעילת החינוך הפקיסטנית מלאלה יוספזאי, אבל הספקות בתעשייה גדלים לגבי השאלה אם שמות גדולים מתפרשים גם לרווחים גדולים. ההסכם של הדוכס והדוכסית כולל תוכניות שיש להן קשר מועט לחייהם האישיים וזה מעלה שאלה קריטית: האם למישהו אכפת מהם כשהם לא מגלים סודות של המשפחה המלכותית?

מתקשרים להוליווד

הנסיך הארי ומייגן, שחקנית בעברה, החלו ליצור קשרים בהוליווד כמעט מיד לאחר חתונתם במאי 2018 - אירוע שנצפה על ידי 29 מיליון איש בארה"ב ואופרה ווינפרי הייתה בין הנוכחים.

החתונה של הנסיך הארי ומייגן במאי 2018 / צילום: Associated Press, Owen Humphreys

הם נפגשו עם שחקני מפתח כמו ג'פרי קצנברג, שיצר איתם קשר על מנת לדון בפרויקט שידגיש את פעילויותיהם כנדבנים דרך שירות הסטרימינג שלו Quibi, שנסגר מאז. בזמנו, קביעת פגישה עם הזוג כללה לעתים קרובות חתימה על הסכם סודיות, כך אומרים האנשים שנפגשו איתם.

מייגן החלה מערכת יחסים עם נטפליקס באותה שנה, דרך הקשר שלה לחמותה המנוחה דיאנה. דיוויד פרניש, במאי קנדי, רצה להפיק שדרה מונפשת עם הדוכסית. בעלו של פרניש, הזמר אלטון ג'ון, היה חבר קרוב של הנסיכה דיאנה. ביולי, הודיעה נטפליקס שהיא מפתחת את הרעיון הזה בסדרה "פרל", סדרה על נערה צעירה שהרפתקאותיה מצטלבות עם חייהן של נשים מפורסמות בהיסטוריה.

לנסיך גם הייתה חברות ארוכה עם אחד הבכירים בתעשייה שיכול היה להסתמך עליה. הוא נפגש עם יושב הראש בפועל של אולפני וולט דיסני רוברט אייגר בכנס לפני שנים, והקשר עם אייגר התפתח למין יחסי תלמיד ומנטור מאז שהארי עבר לקליפורניה, כך אמרו אנשים המכירים את שניהם.

דוגמה מביכה לכך שאפילו בני המלוכה צריכים להילחם על מקומם בהוליווד קרתה ב־2019, כשהארי ואייגר נפגשו על השטיח האדום בבכורה של "מלך האריות".

"אתה יודע שהיא עושה גם קריינות, נכון?", נשמע הארי שואל את אייגר ומצביע על אשתו, בסרטון שהופץ אחרי האירוע. למביטים מהצד, היה נראה כאילו הוא מנסה להשיג למייגן עבודה. "אה, לא ידעתי את זה", ענה אייגר. הוא פנה לאשתו שלו וחייך בזמן שמייגן פטפטה עם ביונסה וג'יי זי מצדו השני. "נראה שאתה מופתע", אמר הארי. "היא ממש מעוניינת". אייגר הרצין. "נשמח לנסות, זה רעיון מצוין", אמר.

שנה אחר כך, עשתה מייגן עבודת קריינות, שמקורביה אומרים שהייתה מתוכננת עוד לפני הפגישה, בסרט התיעודי "פילים", סרט שהיא ובן זוגה ביקרו בצילומיו במהלך ביקור בבוצוואנה. כשהסרט יצא בשירות הסטרימינג של דיסני, דיסני+, המעורבות שלה משכה אליו כיסוי תקשורתי במידה רבה ממה שסרטי טבע מקבלים בדרך כלל.

אבל ההנהלה בדיסני גם נעשתה מודאגת מכך שדיווחים בצהובונים על מייגן יפגעו בנתוני הצפייה בסרט בבריטניה - מה שמדגים את האתגר של עבודה עם מפיקה המוכרת יותר בגלל חייה הפרטיים.

לארמון בקינגהאם לא הייתה בעיה עם פרויקטים בידוריים כאלה - שהייתה להם מטרה של התנדבות או התגייסות למען מטרה מסוימת, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא. מרגע שעזב הזוג את הארמון - בין היתר עקב מתחים אישיים מול תעשיית הצהובונים הבריטית שרדפה אותם ללא הרף - הם יכלו להתפנות גם לעבודה יותר מסחרית.

נחיתה באל.איי

זמן קצר אחרי הגעתם ללוס אנג'לס במרץ 2020, גר הזוג זמן מה בבית הענק של המפיק טיילר פרי לפני שעברו למונטסיטו, לא רחוק מהאחוזה של ווינפרי. הם העסיקו עורך דין שעבד בשבילם על עסקאות סטרימינג בפרופיל גבוה. עבור הדוכסית, שעבדה כשעוד הייתה רק מייגן מרקל, זו הייתה חזרה לסצנה של הוליווד שהכירה כמעט מאז שנולדה.

אביה, תומס מרקל, היה מעצב תאורה בלוס אנג'לס, והיא לעתים קרובות התבדחה על כך שגדלה על הסט של הסדרה "נשואים פלוס", כשביקרה אותו שם אחרי שעות הלימודים.

בזמן שהלכה לאוניברסיטת נורת'ווסטרן, למדה בחילופי סטודנטים בארגנטינה ועשתה השתלמות בשגרירות ארה"ב. היא חשבה שתוכל להיכנס לפוליטיקה. במקום זה, הלכה לתעשייה של עיר הולדתה, וקיבלה תפקידים כמו "בחורה שווה" בקומדיה הרומנטית של אשטון קוצ'ר מ־2005, "הכי דומה לאהבה", או שהופיעה כדוגמנית מזוודה מס' 11, דוגמנית מזוודה מס' 12 ודוגמנית מזוודה מס' 24 בשעשועון "עסקה או לא" בין 2006 ל־2007. היא הגדירה את התוכנית הזו כ"עבודה רווחית מאוד במלצרות" והשלימה הכנסה על ידי זה שעשתה קליגרפיה להזמנות לחתונות של ידוענים.

הפריצה שלה הגיעה בקיץ של 2011, עם הסדרה "Suits" של USA Network, סדרה על עורך דין ללא רישיון שמתחיל לעבוד במשרד. הדוכסית לוהקה בתפקיד רייצ'ל זיין, מתמחה חריפה שמנסה להתקבל ללימודי משפטים. עד העונה השנייה של הסדרה, יותר מ־3 מיליון צופים ראו אותה כל שבוע.

מייגן מרקל בתפקיד רייצ'ל זיין בסדרה Suits / צילום: Shane Mahood/USA Network באדיבות yes

"Suits" נתנה למייגן במה לחקור כמה עדיפויות שהיו לה מחוץ לעסקי הבידור, והיא נסעה לדרום קרוליינה לשמוע את סיפוריהם של תלמידי תיכון שהתגברו על גזענות ובריונות. ב־2014, כבר הייתה דוברת בולטת על שוויון מגדרי והלכה לאירועים באו"ם.

מייגן אמרה שהיא רוצה לעבור אל מאחורי הקלעים לאחר שנישאה. היא אמרה בראיונות מאוחרים יותר, כולל הריאיון מפיק הכותרות עם אופרה ווינפרי ששודר מוקדם יותר השנה ברשת CBS, שהמעקב האינסופי של הצהובונים הבריטים הוביל אותה לדיכאון ואפילו למחשבות אובדניות.

הראיון של הארי ומייגן אצל אופרה סוקר בהרחבה בבריטניה / צילום: Associated Press, Kirsty Wigglesworth

ההצלחות הגדולות ביותר של הזוג בהוליווד הסתמכו על הפרטים האישיים האלה - בראיונות עם ווינפרי; בפודקאסט על איך הם וחברים העבירו את המגפה, בינתיים התוצאה היחידה של הסכם עם ספוטיפיי ששווה כ־20 מיליון דולר על פי דיווחים; ובהסכם על ספר עם הוצאת רנדום האוס שאמור להיות שווה גם הוא כ־20 מיליון דולר והוכרז ביולי. הספר יכלול את זיכרונותיו הפרטיים של הנסיך.

הילד שראה את אימו מתה בגלל מבטה הבלתי פוסק של עדשת המצלמה, אמר קיימן המפיק של "The Me You Can't See", "מבין את כוחה של התקשורת".

השיחות

בהוליווד, ניסה הנסיך להרחיב את מה שהוא עושה מעבר לתחום האישי ומנסה להציג עצמו כדיוויד אטנבורו של הדור הבא, חוקר הטבע המוכר עקב סדרות כמו "כדור הארץ". כבר היה לו ניסיון בתחום זה, כשעבד ב־2018 על סרט תיעודי על הצלת קרנפים מציידים הרוצים לקחת מהם את הקרן בשם "Stroop: Journey into the Rhino Horn War".

הדוכס והדוכסית נכנסו לשוק בזמן הבהלה של פלטפורמות הסטרימינג לא לפספס את המפיק שיביא את הלהיט הבא. בשביל חברת הסטרימינג שהתחרו זו בזו, להשיג את ג'יי ג'יי אברמס, בני הזוג אובמה או כל שם אחר שיסכים לחתום היה חשוב באותה מידה כמו למנוע מהמתחרים לקבל אותם.

למרות שניסיונו של הארי כמפיק היה מועט, היו לו ולמייגן יתרונות משלהם. שמותיהם של השניים מוכרים בכל העולם בזמן שפלטפורמות סטרימינג מתחרות על צופים מכל העולם. הם מהווים משפחה צעירה בזמן שרוב החותמים הגדולים הם אנשים באמצע הקריירה, וזה עשוי להפוך אותם למושכים יותר לקהל צעיר מדור הטיק טוק.

עורכי הדין של הזוג קבעו פגישות עם חברות רק אחרי שהסבירו את מגוון ההשקעות שהם מחפשים, וקיוו להימנע מלקבוע להם שיחות שכל תוכנן היה פגישה עם הזוג המפורסם. נציגים של דיסני, אפל, נטפליקס ו־NBCUniversal היו בין החברות שנפגשו עם בני הזוג או עם הצוות שלהם.

נטפליקס ניצחה והחתימה את חברת ההפקה שלהם, Archewell Productions, מחלקה של חברה שהקימו בשנה שעברה ונקראת על שם המילה היוונית "ארכה", שפירושה "מקור הפעולה" והייתה גם ההשראה לשם של בנם, ארצ'י.

"דרך השותפות היצירתית עם נטפליקס, Archewell Productions תשתמש בכוח של היכולת לספר סיפורים על מנת לדבר על האנושיות של כולנו ועל המחויבות לאמת דרך עדשה של חמלה", הודיעה החברה לאחר החתימה על ההסכם.

נטפליקס לא הייתה החברה שהציעה את הסכום הגבוה ביותר, כך אמר אדם המכיר את הנושא, אבל הזוג נמשך לתביעת הרגל הכלל־עולמית של החברה, להתמקדות שלה בתוכניות לילדים ובמגוון הגדול של תוכניות שהיא עשויה לשדר, מסרטי תעודה ועד סדרות דרמה.

ההסכם הוכרז בדיוק כשספקנות לגבי הסכמים מסוג זה שטפה את התעשייה כולה. אולפנים יצאו מגדרם כדי לחזר אחרי יוצרים כמו אברמס בעסקאות השוות מאות מיליוני דולרים, אבל רק מעט מההסכמים האלה הולידו תוכן שהפך ללהיטים. אפילו בזמן שהסכמים של נטפליקס הביאו להפקת סדרות מוצלחות כמו "ברידג'רטון" של שונדה ריימס, הרבה מהסדרות המצליחות של שירות הסטרימינג הגיעו דווקא מיוצרים לא מוכרים, עם תוכניות כמו "Tiger King" ו-"The Queen's Gambi".

ב־Archewell גם מתחרים על העניין הגדל בתוכניות על בית המלוכה. העונה הרביעית של "הכתר" של נטפליקס, על חיי סבתו של הנסיך הארי, זכתה באמי על סדרת דרמה מובילה. השחקנית קירסטן סטיוארט מייצרת באז בגלל התפקיד שלה כאימו של הנסיך בסרט שעומד לצאת "ספנסר". אפילו הנסיכה דיאנה זוכה למחזמר לזכרה, במסגרת המחזמר "דיאנה" שמתוכנן להעלות בברודווי "דיאנה" בנובמבר.

הנסיך הארי ומייגן בילו את כמה החודשים האחרונים בהעסקת מנהלים כמו וותיקת הפודקאסטים רבקה סננס כמנהלת מחלקת אודיו, שתצטרף לכמה עובדים בחברה.

היא כפופה לבן בראונינג, ראש מחלקת התוכן ב־Archewell, שהועסק במרץ. בראונינג לאחרונה זכה לשבחים כמפיק שותף בפנטזיית הנקמה "Promising Young Woman", המספרת על שורדת של תקיפה מינית. הסרט היה מועמד לאוסקר בקטגוריית הסרט הטוב ביותר.

כעת הוא עומד בראש חברה שמתכוונת, במילותיה, "לשתף תוכן בעל השפעה שיביא לפעולה".

בינתיים, התוכן של החברה היה תוכניות בטוחות ונעימות. החברה לא תפיק את הפרק החדש בסדרת סרטי "צ'אקי" הבובה הרצחנית, כפי שתיאר זאת אחד השותפים העסקיים, אבל הצוות מנסה להימנע מהפקת תוכניות שייתפסו כרציניות יתר על המידה.

לכל הפקה של החברה יהיה קשה לבלוט יותר מהספרים והראיונות שניפצו את מסורת האיפוק וההסתרה שאיפיינו את בית המלוכה. ב"The Me You Can't See", דיבר הנסיך הארי על היזכרות בצליל פרסות הסוסים בהלוויה של אימו. הוא דיבר על כך שמייגן בוכה בלילה בגלל האכזריות של צהובוני לונדון ואיך בנו היה אומר "סבתא דיאנה" כבר מגיל צעיר. באופן הבולט ביותר, בריאיון אחר עם ווינפרי, הטיל הזוג את הפצצה שפעם אחד מבני המשפחה, שלא נקבו בשמו, העלה השערות בפני הארי על צבע העור של הילד שלהם.

זו טלוויזיה טובה, אבל המשמעות היא גם שהזוג מסאסקס גם מביא איתו מטענים לכל סביבת עבודה. בזמן הפקת "The Me You Can't See", פנו לקיימן מפיקי המחזמר "דיאנה". המחזמר צולם לקראת שידור בנטפליקס - מסוג האדפטציות שהחברה של קיימן עשתה בהצלחה רבה עם המחזמר "המילטון". הוא וויתר על ההזדמנות, כי חשש שהנסיך הארי יכעס עליו אם יהיה מעורב בתוכנית על אימו.

קיימן מעולם אפילו לא גילה להארי שוויתר על הפרויקט, אבל כעת הוא לא יודע אם זה היה משנה לו. אחרי ככלות הכול, הנסיך ואשתו חתמו אחרי זמן לא רב על הסכם משלהם עם נטפליקס.

מקס קולצ'סטר השתתף בהכנת הכתבה

עוד כתבות

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

ישרוטל ושני מנהלים בכירים בחברת הבת חשודים בהגשת תביעה כוזבת, בהיקף של כ-40 מיליון שקלים

התביעה הוגשה לקרן הפיצויים ברשות המסים בגין נזק למבנה ברחוב פינסקר בתל אביב, הנמצא בבעלות משותפת של חברת הבת של ישרוטל וחברת בנייני העיר ● מחקירת רשות המסים עלה כי המבנה הוגדר כלא ראוי למגורים כבר ב-2021 ● ישרוטל: "בהתבסס על המידע הקיים בידה נכון למועד דוח זה, לא צפויה השלכה שלילית מהותית על פעילותה או על דוחותיה הכספיים"

חיילי צה''ל בגבול לבנון. ארכיון / צילום: דובר צה''ל

לתחום את המצב הכאוטי לכדי שורות קצרות: מה עושות המלחמות למשוררים

גולדברג רדפה יופי, זך התריס ושבתאי הזכיר ● הפצע הוותיק נפתח מחדש: האם משורר בזמן מלחמה נדרש לנחם, לבקר או רק להישאר אנושי?

הענקת צלש / צילום: דובר צה''ל

העיטור הגבוה יחזור אחרי 50 שנה? כך מתכננים בצה"ל להכיר בגיבורי המלחמה

האופי חסר התקדים של שדה הקרב ב־7 באוקטובר הוליד סיפורי גבורה שהמדינה לא ידעה כמותם ● כעת, בצבא מנסים לחשוב מחדש על העיטורים שמוענקים לגיבורי המלחמה ● כך גדל מספר הגיבורים במדינה מתריסר לאלפים ● המשרוקית של גלובס

ד''ר קובי ברדה / איור: גיל ג'יבלי

הממשל בארה"ב מאמין ב־AI, והתחום החם במדע שכדאי להכיר

הבית הלבן פרסם עקרונות שנועדו להנחות את הקונגרס בעיצוב רגולציה ל־AI ● תחום הארכת תוחלת החיים גולש לשוק פעיל וחם בביומד ● ומערכת החינוך בארה"ב עוברת שינוי מבני מואץ הישר לשוק כלכלי ● מדור חדש

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

הקבלן המוביל מנתיבות שולף פעם אחר פעם שפן באחוזת בית

הריטואל הקבוע חזר על עצמו בפעם השלישית: הקבלן יגאל דמרי גייס מאות מיליוני שקלים ממוסדיים ברגע האחרון, במטרה להבטיח את הישארותו במדד ת"א 35 ● מה הרציונל בפרקטיקה שבה הוא נוקט פעם אחר פעם, ומה בכל זאת עלול לגרום לכך שימצא עצמו מחוץ למדד?

על פי החשד, העצורים בפרשה זייפו אישורים וביצעו משיכה מוקדמת שלא כדין / אילוסטרציה: Unsplash, andre taissin

הותר לפרסום: עדי קוכמן הוא החשוד המרכזי בפרשת משיכת כספי הפנסיה

עדי קוכמן, שנידון למאסר רק ב-2024 בפרשה דומה, נעצר שוב בחשד שהוביל מנגנון למשיכת כספי פנסיה תוך קבלת פטור ממס במרמה ● לפי החשד, עובד ברשות המסים בשם ישראל אבבה העניק אישורי נכות פיקטיביים, וסוכן ביטוח ביצע את המשיכות ● כבר נחשפו מיליוני שקלים ששוחררו, והיקף הפרשה עשוי להגיע לעשרות מיליונים

עידו נוימן / צילום: פרטי

איך אפשר לצאת לפנסיה מוקדמת בזכות השקעה בנדל"ן?

חיסכון של 20% מההכנסה, מינוף נכסים משפחתיים ויציאה מאזור הנוחות: עידו נוימן משרטט בפרק מיוחד של "כסף בקיר" את מפת הדרכים ליצירת הון עצמי משמעותי ● האם 5 מיליון שקלים נזילים באמת מספיקים כדי לחיות מהריבית בלבד?

רועי ורמוס / צילום:  רמי זרנגר

רועי ורמוס שובר שתיקה של למעלה מעשור: "מה שקרה לפסגות זה כאב לב נוראי"

רועי ורמוס, שותף מנהל ומייסד קרן נוקד, שמר על שתיקה כמעט מוחלטת במשך יותר מעשור ● בראיון בלעדי לפודקאסט "כוחות השוק", הוא מדבר על הכול: מהפרשה ששינתה את מסלול חייו והכאב על דעיכת המותג פסגות, דרך השותפים שהקימו איתו את קרן הגידור הגדולה בישראל, ועד לאסטרטגיית ההשקעה הייחודית והסיבה שהוא נשאר אופטימי "על גבול הנאיבי"

פאנלים סולאריים / צילום: Shutterstock, abriendomundo

מניות האנרגיה המתחדשת זינקו בת"א. אלו הסיבות

סוכנות האנרגיה הבין־לאומית פרסמה דוח ממנו עולה כי האנרגיה הסולארית תפסה את הנתח הגדול ביותר מהגידול בצריכת האנרגיה העולמית בשנה החולפת - וזעזוע הנפט העולמי בעקבות המלחמה עם איראן צפוי רק לחזק את המגמה ● מניות האנרגיה המתחדשת בת"א קפצו, במיוחד אלו המחזיקות בפעילות בארה"ב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים לאחר שטראמפ האריך את הפסקת האש

נאסד"ק עלה ב-1.6% ● אנליסטים: מחירי הנפט מנותקים מהמציאות ● מניית בואינג עלתה לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות טובות מהצפי ● אדובי הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בהיקף של עד 25 מיליארד דולר ● הבורסות באירופה ננעלו בירידות

תושבים בתל באביב יורדים למרחב מוגן בשל אזעקות על ירי מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"יותר מדע בדיוני מאשר הנדסה": מדוע לא בונים שכונות שלמות מתחת לקרקע?

בתקופה שבה המיגון בבית הוא הדבר החשוב מכול, עולה שאלת הבנייה בתת־הקרקע ● כבר היום נבנים פרויקטים מתחת לאדמה, ושכונות שלמות שייבנו כך יהיו, על פניו, מוגנות במיוחד ● בפועל, אומרים אנשי המקצוע, זה לא מעשי וגם יקר: "פי 4 או 5 לעומת בנייה רגילה"

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

בישראל עודכנו: הדדליין של טראמפ לאיראן - עד יום ראשון

טרם הפסקת האש, צה"ל פשט על תשתיות טרור בלבנון ● איראן: עוד לא התקבלה החלטה אם לשלוח צוות למו"מ ● נשיא ארה"ב האריך את הפסקת האש עד "למועד שבו תוגש הצעת איראן והדיונים יסתיימו", לבקשת פקיסטן • באיראן ממשיכים ברטוריקה הלוחמנית, ולא מוכנים להכיר במהלך: "המפסיד לא קובע תנאים" • עדכונים שוטפים

בנין הנאסד''ק וההייטק הישראלי

בין איראן לישראל: ההייטק הוא נדבך הכרחי בשמירה על העצמאות שלנו

מנועי הצמיחה של איראן נשענים על משאב מתכלה, תנודתי ותלוי בסנקציות, בעוד שהעוצמה הישראלית מבוססת על הון אנושי שמייצר ערך ● במיוחד השנה חשוב לזכור: עצמאות לאומית אינה נמדדת רק בהגנה על גבולות, אלא ביכולת לייצר כלכלה שאינה תלויה בחסדי המשאבים, אלא בחדשנות ● טור אורח

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

"אף אחד לא מקטין תקציבי סיבוס. זה הדבר האחרון שנוגעים בו"

כשאיתן זינגר נכנס לכיסא מנכ"ל חברת ההטבות לעובדים סיבוס, היא נחשבה לשחקן משני ולא מאוד רלוונטי. היום הוא חולש על 60% מהשוק, ולדבריו הקפיץ את ההכנסות פי שלושה ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לתחרות החדשה מכיוון וולט בנפיטס, הטלפון מרותי ברודו, מה הישראלים מזמינים הכי הרבה, ולמה המוסדיים פתאום משקיעים מאות מיליוני שקלים במסעדות

סכסוך שכנים / אילוסטרציה: Shutterstock

סכסוך שכנים שהוסתר עלה למוכרים 177 אלף שקל

פסק דין של בית משפט שלום ממשיך את מגמת הפסיקה מהשנים האחרונות לראות בסכסוכי שכנים כפרט מהותי שעל המוכרים לגלות לקונים

גבול סוריה (ארכיון) / צילום: Reuters, Hamad Almakt

תמורת 10 מיליון דולר: החברה האמריקאית שתפנה מוקשים בגבול סוריה

אונדס האמריקאית קיבלה ממשרד הביטחון זיכיון לפינוי מוקשים בגבול המזרחי, כחלק מיוזמה להקמת מכשול ביטחוני בעלות כוללת של כ־1.7 מיליארד דולר ● החברה, שרכשה בתקופה האחרונה שורה של חברות ביטחוניות מקומיות, פועלת גם בגבול ישראל-סוריה

גדודי עז א־דין אל־קסאם של חמאס / צילום: Shutterstock

ההתרעה המודיעינית של צה"ל: חמאס משתקם בחסות הפסקת האש

דוברת הבית הלבן מסרה בריאיון לרשת פוקס ניוז כי על איראן להעביר לה את האורניום המועשר ● חיזבאללה לקח אחריות על 4 תקיפות שביצע ביממה האחרונה ● דיווח בלבנון: העיתונאית אמאל ח'ליל מאל-אח'באר נהרגה בדרום המדינה ● דיווח: הקונגרס עודכן - ייקח כחצי שנה לנקות לחלוטין את הורמוז ממוקשים ● בזמן הפסקת האש: ארה"ב קוראת לאזרחיה בלבנון ובאיראן להתפנות ● עדכונים שוטפים

13 באפריל 2022 מחיר הדלק: 6.94 שקלים לליטר. 13 באפריל 2026 מחיר הדלק: 8.05 שקלים לליטר'' / צילום: יוסי זמיר

ליברמן מתגאה שהוא הוזיל את הדלק. מה הוא לא סיפר על המחיר?

הדלק בתקופת ממשלת בנט־לפיד אכן היה זול יותר, אף שמחיר הנפט היה יקר יותר ● אלא שהוזלת הדלק אז הייתה כרוכה במהלכים שזכו לביקורת מקצועית ● המשרוקית של גלובס

קריסת החניון ברחוב הברזל בת''א / צילום: שלומי יוסף

קריסת חניון הברזל: המהנדס בן ה-91 נידון ל-6 חודשי מאסר על-תנאי

המהנדס חנוך צחר, שהורשע בגרימת מותם ברשלנות של 6 פועלים באסון קריסת חניון הברזל בשנת 2016, חויב לשלם פיצוי כולל בסך 1.2 מיליון שקל למשפחות הנפגעים ● הסיבה לעונש המקל היא קביעה של מומחי פסיכו-גריאטריה לפיה מצבו הרפואי של צחר לא יאפשר לו לעמוד בתנאים של מאסר בפועל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בעליות; נופר אנרג'י זינקה, מניות הביטוח והבנייה ירדו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● המסחר התנהל לאור המתיחות המתחדשת בין ארה"ב לאיראן ● מחירי הנפט טיפסו ● מיטב: "הקשר בין וול סטריט לשקל התחזק באופן מובהק" ● הפניקס: בנק ישראל לא צפוי להתערב בשוק המט"ח ● וול סטריט ג'ורנל: משקיעי האג"ח בארה"ב לא הצטרפו לחגיגה ● "רחוק מדי, מהר מדי": בוול סטריט מזהירים שהראלי עלול שלא להימשך