גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

7-Eleven מגיעה לישראל: חנות ראשונה תיפתח בתל אביב ב-2022

אלקטרה מוצרי צריכה חתמה על הסכם ההתקשרות עם רשת חנויות הנוחות לתקופה של 20 שנים עם אופציה להארכה ל-50 שנים נוספות, והיא צפויה להשקיע במהלך כ-60 מיליון שקל ● התוכנית: פריסה של כ-300-400 חנויות 7-Eleven בכל הארץ

צביקה שווימר, מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה / צילום: תמר מצפי
צביקה שווימר, מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה / צילום: תמר מצפי

"ארוחת צהריים ב-20 שקל", רשת 7-Eleven מגיעה לישראל: חנות ראשונה תיפתח בתל אביב ב-2022 (החנויות הראשונות מתוכננות להיפתח באזור דיזנגוף). התוכנית: פריסה של 300-400 חנויות בכל הארץ.

חברת אלקטרה מוצרי צריכה  חתמה על הסכם ההתקשרות עם הרשת העולמית  7-Eleven לתקופה של 20 שנים עם אופציה להארכה ל-50 שנים נוספות, והיא צפויה להשקיע בשנים הקרובות לפחות כ-60 מיליון שקל במותג ובפתיחת עשרות החנויות הראשונות (ההערכות הן כי עלות פתיחת סניף עומדת על מיליון שקל) - וזאת בהמשך למזכר ההבנות שנחתם בין הצדדים בנובמבר 2020.

הסכם הזכיינות כולל התחייבויות שונות של אלקטרה מוצרי צריכה כלפי 7-Eleven, לרבות התחייבות בנושאים של אי-תחרות בתחום חנויות הנוחות - כלומר שהרשת לא תפתח או תרכוש מותג נוסף בתחום זה. הסכם הזכיינות כולל תשלום של סכום ראשוני ותשלומים חודשיים שישולמו כשיעור מתוך סך ההכנסות של פעילות הזיכיון בישראל.

בשלב זה אלקטרה צריכה פועלת ללא שותף אולם לא פוסלת הכנסת שותפים בעתיד. הסניפים יופעלו בבעלות ובשלב הבא גם באמצעות זכיינים, רבים מהם, לפחות בשלב ראשון, בשטחי הנדל"ן של חברה אלקטרה המקיפים שטח של 250 אלף מ"ר.

ההסכם הנוכחי מתווסף למספר עסקאות עליהן דיווחה אלקטרה מוצרי צריכה בשנה האחרונה: במאי 2021 השלימה הקבוצה את רכישת השליטה בקבוצת יינות ביתן. אלקטרה רכשה 35.05% ממניות הרשת בתמורה לכ-193 מיליון שקל, מתוכם כ-143 מיליון שקל תמורת הקצאת מניות וכ-50 מיליון שקל בדרך של רכישת מניות מנחום ונורית ביתן (משפחת ביתן). במקביל רכשה גם קבוצת הפניקס כ-15% ממניות הרשת, כך שבסך-הכול מחזיקות אלקטרה צריכה והפניקס ב-50.05% ממניות הרשת, וביתרה מחזיקה משפחת ביתן.

כעת מעמיקה הקבוצה משמעותית את פעילותה בתחום רשתות המזון עם אחד מהמותגים הגדולים בעולם: 7-Eleven, רשת חנויות הנוחות שהוקמה ב-1927 בארה"ב, הפרוסה כיום עם יותר מ-77 אלף חנויות בעשרות מדינות. ברשת נמכרים מוצרי מזון טרי, קפה, גלידות, חטיפים, משקאות קרים ואלכוהוליים ועוד. ב-1946 שונה שם הרשת מ-Tote'm ל-7-Eleven (בכדי לשקף את שעות הפעילות, מ-07:00 עד 23:00, שבעה ימים בשבוע). ב-2005 עברה הרשת לבעלות התאגיד היפני Ito-Yokado.

לישראל נכנסת הרשת לסביבה תחרותית הכוללת מספר גדול של שחקנים המוכרים מוצרי מכולת במרכזי הערים, בהם רשתות השיווק הגדולות שפועלות עם סניפים שכונתיים, בהן שופרסל, רמי לוי ו-ויקטורי, כאשר בכוונת כל אחת מהן להגדיל את הנוכחות העירונית שלה בצורה מסיבית, לצד רשתות כמו טיב טעם, AM:PM סופר יודה ואחרות, זאת בנוסף למאות חנויות הנוחות הפרוסות בתחנות הדלק. 

"גאווה גדולה" 

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, אמר לגלובס "זו גאווה גדולה שרשת כזו נכנסת לישראל, המדינה ה-20 שלה".

שווימר עורך הפרדה בין סגמנטים של חנויות מזון ומגדיר את חנויות הנוחות כחנויות קטנות דוגמת אלה שממקומות בתחנות דלק, שם גם נמכר מזון טרי וקפה; לצדן פועלות מכולות בשטח של עד 200 מטר שלא מוכרות אוכל טרי/קפה; סופרמרקטים הכוללים מחלקות של מזון טרי בשטחים של 700-1,000 מ"ר; וחנויות הבי דיסקאונט שממוקמות מחוץ לערים בשטחים של כ-3,000 מ"ר.

"יש לנו 140 סניפים של ביתן ומגה בתוך הערים, ואנחנו נכנסים לתחום אחר, תחום הנוחות, עם חנויות שימוקמו בתחנות דלק ובמרכזי הערים - נהיה בתל אביב, בירושלים, בבאר שבע וביישובים במגזר הערבי, בשכונות ובאזורי מסחר הומים, בבתי חולים באוניברסיטאות ועוד. נהיה שחקן חזק בקניונים. קיבלנו אלפי פניות מזכיינים ומבעלי מכולות שמבקשים להמיר את החנויות שלהם", אומר שווימר, שמציין כי "את הכול אנחנו מנהלים תחת חטיבת המזון, ויש לכך יתרונות לוגיסטיים מול ספקים ובתחום השיווק. היתרון הכי גדול יבוא לידי ביטוי בתחום מועדון הלקוחות, שיהיה אחיד ליינות ביתן ולסבן אילבן".

השם של רשת סבן אילבן אומנם משקף פעילות של שבעה ימים בשבוע, אלא שבישראל הרשת לא תפעל בשבת, ותשאיר את הימים הללו לחנויות הנוחות האחרות. "אנחנו פועלים בכל שוק על-פי הרגולציה המקומית. נשאף לכמה שיותר שעות פתיחה, ובתוך כך נכבד את כל האוכלוסיות", מסביר שווימר, שמציין כי התמחור בכל הסניפים יהיה אחיד, לצד התאמה של מוצרים על-פי מיקום החנות.

לישראל תייבא הרשת את גם מוצרי המותג הפרטי שלה 7 סלקט, כאשר יושם דגש על קפה שיוצע בסניפים, ככל הנראה ממותגים שונים, גם לטובת רכישה בפורמט של הכנה עצמאית, לרבות תשלום בשירות עצמי.

לשאלה מדוע להביא זכיין בינלאומי ולא להקים רשת עצמאית, משיב שווימר: "כמו שאת מרגישה בנוח לאכול ברשת מזון מהיר גדולה, תרגישי בנוח ליהנות מהמזון המהיר ומכוס קפה של מותג בינלאומי שמייצר חוויה וסטנדרט של איכות". 

האם תפעילו שירותי מכירה באונליין?
"לרשת יש אפשרות לפעול באונליין", אומר שווימר. "תחום המשלוחים מעניין אותנו, ואני בטוח שנגיע גם לזה". בתחום זה נציין כי קיימת פעילות ענפה של משלוחים מהירים על-ידי השחקנים בענף, דוגמת פז מסניפי רשת חנויות הנוחות yellow.

מטעמו של ג'ו דה-פינטו, נשיא ומנכ"ל 7-Eleven, נמסר: "עם האוכלוסייה הגדלה והתוססת שלה והמשך התרחבותה הכלכלית, ישראל מציגה מיקום אידאלי עבור צמיחתן של חנויות 7-Eleven. היחסים האסטרטגיים שלנו עם אלקטרה מוצרי צריכה יביאו את מותג 7-Eleven, המתמחה במוצרי נוחות ושירותים, למיליוני צרכנים ישראלים". 

שינוי בדפוסי הקנייה 

עד כמה קיימת הצדקה לשים את הדגש על סגמנט חנויות הנוחות, פירט במאמר שפורסם לאחרונה בגלובס תמיר בן שחר, מנכ"ל חברת הייעוץ צ'מנסקי בן שחר. בין השאר הוא ציין את השינוי בדפוסי הקנייה לנוכח סלי קנייה קטנים יותר בחנויות הקרובות לבית.

על-פי הנתונים שפרסם בן שחר, מספר תחנות התדלוק בסוף 2020 עמד על כ-1,500, מתוכן בכ-80% פועלות חנויות נוחות. היקף השוק הוערך ב-3 מיליארד שקל (עלייה של כ-2.8% לעומת 2019).

השחקניות הגדולות בענף - אלונית, yellow של פז, מנטה של דלק וסוגוד של סונול - צפויות להגדיל את פריסתן ולהעמיק את פעילותן גם דרך רכישות שבוצעו: פז שרכשה את סופר יודה וסונול שרכשה את הרשת המקומית סיטי מרקט.

על-פי בן שחר, "כלכלת המיקום תקבע את הצלחת הסניפים החדשים שיוקמו. משמע, כל רשת ומותג נדרשים היום לייצר לעצמם אסטרטגיה של פריסה לכלל חנויות הנוחות שיפעלו, בהתייחס למיתוגן, לסוגן, לתמהילן, לגודלן ולמיקומן". 

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

הגדולה של וורן באפט היא הרבה מעבר לבחירת מניות מוצלחת

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פינוי פצועים מירי פצמ''רים בכרם שלום / צילום: N12

7 פצועים מירי פצמ"רים מרפיח; גלנט: "סימנים שחמאס לא יילך למתווה"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • שבעה ישראלים נפצעו, בהם שלושה במצב קשה, מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, גבר כבן 65 נפצע קל מרסיסים • צה"ל והשב"כ חיסלו את אחד ממפקדי חטיבת רפיח בג'יהאד האיסלאמי • עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה