גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שקרים וחצאי אמיתות": דוח ביקורת חמור של מועצת העיתונות על דליה דורנר

בהמשך לחשיפת גלובס, דוח ועדת הביקורת של מועצת העיתונות קובע כי פעילותה של השופטת בדימוס דליה דורנר להקמת המכון לעיתונות תוך כדי כהונתה כנשיאת מועצת העיתונות העמידה אותה בניגוד עניינים, זאת בעיקר בשל האופן שבו תכננה לממן את פעילות המכון ● דורנר: "טענות מופרכות"

השופטת בדימוס דליה דורנר. ניגוד עניינים / צילום: עינת לברון
השופטת בדימוס דליה דורנר. ניגוד עניינים / צילום: עינת לברון

פעילותה של השופטת בדימוס דליה דורנר להקמת המכון לעיתונות תוך כדי כהונתה כנשיאת מועצת העיתונות, העמידה אותה במצב של ניגוד עניינים בין תפקידה במועצת העיתונות לבין פעילותה להקמת המכון, זאת ובעיקר בשל האופן שבו תכננה הנשיאה לשעבר לממן את פעילות המכון ומכוונתה לתעל את חלוקת הפרסים השנתיים מאת ההקדש עליו הופקדה בזכות תפקידה אל המכון שהקימה - כך קובע דוח ועדת הביקורת של מועצת העיתונות שבחן את הנושא. מדובר בדוח חמור מאין כמותו, הכולל לעתים תכופות את המילים "שקר" ו"חצאי אמת" בהתייחסו להתנהלותה של דורנר מול מועצת העיתונות ומול הוועדה עצמה. 

כפל הכובעים של דליה דורנר: מה עומד מאחורי המכון החדש של נשיאת מועצת העיתונות?

נזכיר כי חודשים ספורים לפני פרישתה של דורנר ממועצת העיתונות, התנהלה במועצה ישיבה סוערת בה חשפה דורנר את כוונותיה להקים מכון לעיתונות. דורנר לא עשתה זאת מרצונה הטוב: תהילה שוורץ-אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, שהייתה חשופה למידע, הודיעה לה לפני כן כי אם לא תעשה מיוזמתה גילוי נאות, היא תעשה זאת עבורה.

בישיבה - בה אמורים היו לעלות לדיון נושאים שנויים במחלוקת כמו אימוץ תוכנית אסטרטגית לעתיד מועצת העיתונות וסוגיית מינוי מנכ"ל בשכר (מהלך לו דורנר התנגדה בתוקף) - הקדימה דורנר ואמרה כי בכוונתה להקים מכון לעיתונות, אולם טענה כי מדובר בשלבים התחלתיים של המהלך, שאין לו עדיין מימון או מנכ"ל. אלא שלמחרת חשפנו בגלובס כי דורנר נמצאת בהליכים מתקדמים של בניית המכון ואפילו כבר בחרה לו מנכ"ל - העיתונאי גולן יוכפז. 

הכסף לא הגיע למועצה 

עוד חשפנו כי הכסף להקדש הגיע מ-10 מיליון שקל שהתקבלו תמורת מכירת דירה בברלין של בני משפחת קלצל. בצוואה שהותירו נקבע כי הכסף אמור לשמש למטרה אחת: חלוקת שני פרסים שנתיים לעיתונאי ישראלי שכתב מאמר עבור כלי תקשורת מקומי - אחד פוליטי ואחד לא פוליטי.

בהמשך הודיע משרד עורכי הדין המופקד על העיזבון לבית המשפט כי הנאמנות אשר מונו על-פי הצוואה ביקשו שלא לשמש כנאמנות, ולכן מונו על-ידי נשיאת מועצת העיתונות דורנר נאמנים אחרים. בסופו של דבר הכסף לא מגיע למועצת העיתונות כדי שפרסים לעיתונאים יחולקו באמצעותה, אלא דווקא למכון החדש שדורנר הקימה בסודיות.

דורנר כבר הייתה אז בשלהי הקדנציה החמישית שלה בתפקיד נשיאת מועצת העיתונות, ונתקלה באותה תקופה באופוזיציה חזקה שביקשה "לנער" את הארגון, לאמץ אסטרטגיה עדכנית ולגייס לצורך זה מנכ"ל בתשלום

בעקבות הישיבה הסוערת הוגשה תלונה של חמישה מחברי מועצת העיתונות לוועדת הביקורת. שבועות ספורים לאחר הישיבה הסוערת דורנר התפטרה מתפקידה כנשיאת מועצת העיתונות ואף הביאה חוות-דעת משפטית לפיה לא פעלה בניגוד עניינים. למרות זאת, בוועדת הביקורת החליטו להמשיך בהליך ולבחון את ההתנהלות של כל הנוגעים בדבר.

כחלק מהבדיקה הפנתה ועדת הביקורת לדורנר שורת שאלות, כמו האם פעולותיה להקמת המכון לא העמידו אותה במצב של ניגוד עניינים מול מעמדה ותפקידה במועצה, האם היא עמדה בחובת הגילוי הנאות כלפי המועצה בדיווחה למועצה בעניין זה, והאם הדברים שאמרה בישיבה בה ביצעה לכאורה גילוי נאות בעקבות לחץ של מספר חברים לא סטו מן האמת - זאת לנוכח אי-ההתאמה בין העובדות שהיו לוועדה מתיעוד שהגיע לידיה. 

"דברים שאינם אמת" 

במסקנות החמורות נכתב כי מהעובדות עולה כי לא זו בלבד שדורנר לא עמדה בחובה לתת גילוי נאות, אלא שחמור מכך - הגילוי שניתן על-ידה בישיבה מתארים דברים שאינם אמת, למשל כאשר דיווחה לחברי המועצה כאילו המכון עוד לא קם, וכי אין לו מקור כספי.

הוועדה קבעה כי מועצת העיתונות היא גוף ציבורי שעל נושאי המשרה בו חלות חובות מתחום המשפט הציבורי, ובהן החובה להימנע מלהעמיד את עצמם במצב של ניגוד עניינים בין תפקידם במועצה לבין פעילויות או תפקידים אחרים שבהם הם עוסקים, בין בשכר ובין בהתנדבות, והחובה לתת גילוי מלא ונאות באשר לעניינים העלולים, ולו למראית-עין, להעמיד אותם במצב ניגוד עניינים.

לכן הפעילות של דורנר להקמת המכון תוך כדי כהונתה כנשיאת מועצת העיתונות העמידה אותה במצב של ניגוד עניינים בין תפקידה במועצת העיתונות לבין פעילותה להקמת המכון, זאת בעיקר בשל האופן שבו תכננה לממן את פעילות המכון וכוונתה לתעל את חלוקת הפרסים השנתיים מאת ההקדש אל המכון.

ניגוד העניינים נולד קונקרטית כשעלתה האפשרות המעשית להקמת המכון לעיתונות, כאשר נדמה היה לדורנר שקם מקור כספי למימון הקמת המכון - כספי ההקדש שהוקם עוד בשנת 2019 (מנגד, הישיבה הסוערת בה עשתה דורנר גילוי נאות הייתה באמצע 2021). 

הדוח קובע כי היה על דורנר לבצע גילוי נאות, אך היא עשתה זאת רק בשלב שהמכון היה בשלב מעשי מתקדם, וגם כשכבר עשתה גילוי נאות, המידע שמסרה היה חלקי ומטעה. 

מצווה ההקדש העניק את הסמכות למכירת הדירה בברלין שהכסף ממכירתה משמש כהקדש לפרסים ל"נשיא מועצת העיתונות". על-פי הוועדה, "מכיוון שהתפקיד שהוטל על הנשיאה לפי צוואת המנוחה למנות את נאמני ההקדש הוטל עליה בתוקף היותה נשיאת מועצת העיתונות, הרי שהחובה להימנע משימוש בסמכותה האמורה באופן שינגוד את אינטרס המועצה, הייתה חייבת להדריך את פעולותיה בעניין זה שבעתיים".

עוד נטען כי דורנר הייתה צריכה להציע לנאמני ההקדש לחלק את פרסי העיתונות במסגרת מועצת העיתונות, אך ההצעה כלל לא הועלתה על-ידה, כך שהעניין לא נודע ולא נדון בעת שניתן היה אולי לשנות את מהלך הדברים ולהשפיע.

לדברי ועדת הביקורת, האופן שבו דורנר הציגה את השתלשלות העניינים אינו עולה בקנה אחד עם המסמכים ועם העובדות כפי שנאספו על-ידי ועדת הביקורת. 

חרב פיפיות

בהתייחסות לחוות-הדעת המשפטית שהציגה דורנר במקביל להתפטרותה מנשיאות המועצה כדי להכשיר תקשורתית, נכתב כי היא בנויה על "מצע העובדתי הרחוק מהאמת", וכי בהמשך דורנר השכילה להבין שהשימוש בה הוא מבחינתה חרב פיפיות.

כזכור, דורנר טענה כי בכוונתה להשתמש בכספי ההקדש למימון המכון לעיתונות, בשונה מהמטרה המקורית שהייתה אמורה להיות מימון שני פרסי עיתונות, אך בהמשך "הבהירה" כי השימוש בכסף ייעשה על-פי הנדרש. "אין כאן אפוא עניין של צורך בהבהרה של הדברים אלא בצורך להכיר בכך שכמעט נעשה כאן מעשה חמור, וכי רק לאחר שהדברים נחשפו בידי הביקורת, נבלמה הכוונה ממש על פי התהום. אומנם הגורם הנפגע מהתנהלות זו היה ההקדש ולא מועצת העיתונות, אולם שמה הטוב של המועצה היה גם הוא נפגע קשות אילו נעשה מעשה כה חמור של הטיית כספי הקדש בידי מי שכיהנה באותה עת בתפקיד נשיאת מועצת העיתונות ומכוח תפקידה זה מינתה את נאמני ההקדש שהיו אמורים על-פי התכנון להוציא לפועל את הכוונה הנלוזה". 

לכאורה היה מתבקש כי הוועדה תמליץ המלצות אישיות ביחס לדורנר, אולם לנוכח העובדה שדורנר התפטרה מתפקידה כבר בסמוך לפתיחת הביקורת ואינה נושאת בתפקיד כלשהו במועצה, הוחלט כי אין טעם בשקילת המלצות אישיות כאלה ביחס אליה.

התנהלות אדנותית ומתנשאת

עם זאת, מהדוח מצטיירת התנהלות אדנותית, מתנשאת, כמעט קורבנית, מצד השופטת לשעבר, שבמקום להשיב עניינית לטענות בעניינה, בחרה לתקוף את ועדת הביקורת, לעתים באופן אישי. בדוח נכתב כי דורנר אומנם השיבה לשאלות שהופנו אליה במהלך הביקורת, אך בחרה שלא להשיב תשובה עניינית לטיוטת דוח הביקורת שנשלחה אליה, ובמקום לנצל את ההזדמנות שניתנה לה להגיב לממצאים לגופם, בחרה לשלוח אל ממלאת-מקום הנשיאה ארנה לין ואל חברות ועדת הביקורת דרישה חסרת יסוד בעובדות או בדין כי ועדת הביקורת תיפסל מלעסוק בבדיקה נשוא דוח זה. הסגנון של דורנר הוגדר על-ידי חברות הוועדה "לא מכבד ולא מכובד".

לאחר שנחשפה לטיוטת הביקורת טענה דורנר כי המתקפות האישיות עליה נובעות משיקולים זרים, האשימה את ועדת הביקורת כולה בטענות מטענות שונות, וקבעה כי יש לפסול את ענת סרגוסטי מבדיקת נושאים הנוגעים להקמת המכון לעיתונות בשל ניגוד עניינים ולהקים ועדת ביקורת חדשה. "התנהלותנו כחברות ועדת הביקורת", נכתב בתגובה בדוח, "בכלל ובמהלך הביקורת הנוכחית בפרט, הייתה והינה הוגנת ועניינית, נקייה מניגוד עניינים וממשוא-פנים ונעשתה תוך זהירות מקצועיות וללא כל זיקה להשתייכות הארגונית של חברות הוועדה".

כאמור, צירופי המילים "שקר", "שאינם אמת" ו"אינה מדייקת בעובדות" חוזרים שוב ושוב בדוח בהתייחס לאופן שבו התנהלה דורנר גם מול מועצת העיתונות וגם מול הוועדה עצמה בעת שחקרה את האירועים. למשל, לאחר שהועברה לידיה הטיוטה, טענה דורנר כי בתיווכו של מו"ל "הארץ" עמוס שוקן היא הגיעה עם ועדת הביקורת להבנות, אך בסופו של דבר "חזרו בהן חברות הוועדה מההבנה והוסיפו דרישה כי אודה בטענות המופרכות שהעלו. לדרישה סחטנית זאת אין כמובן ביכולתי להסכים", ציינה. 

"תגובתנו להאשמה זו: הדברים בפשטות אינם אמת", נכתב בדוח. "אין צריך לומר שלחברות ועדת הביקורת לא היה כל חלק במתקפות אישיות על הנשיאה ולא על המנכ"ל, ככל שהיו מתקפות כאלה. אין צריך לומר גם שטיוטת הדוח שהומצאה לתגובת הנשיאה כוללת ממצאים מבוססים היטב בחומר הביקורת ואינם חסרי שחר ואף לא דיבתיים. חבל שהנשיאה בחרה להטיח ללא ביסוס כלשהו בעובדות או בדין האשמות כה חסרות שחר. טענות אלה אינן מצריכות כלל תגובה, אולם שונה המצב באשר לתיאור המגעים בין מר עמוס שוקן לבין ועדת הביקורת: כאן מפליאה הנשיאה להציג תערובת של קצת אמת והרבה שקר, באופן שמעוות לחלוטין את המהלך כולו". 

דורנר: "טענות מופרכות" 

שופטת העליון בדימוס דליה דורנר מסרה בתגובה: "השופטת דורנר דוחה בתוקף את הטענות המופרכות הנובעות משיקולים זרים. לפני כשבועיים היא פנתה למליאת מועצת העיתונות וביקשה לפסול את חברת הוועדה ענת סרגוסטי, לאחר שהסתבר כי סרגוסטי, עובדת ארגון העיתונאים, בפגישה עם השופט חנן מלצר, המועמד לתפקיד נשיא המועצה, כרכה בין תמיכת הארגון במועמדותו לבין דוח ועדת הביקורת.

"עוד לפני שהמליאה הספיקה לדון בבקשה, פורסם הדוח שבו טענה סרגוסטי כי בידיה הסמכות הבלעדית לדון בבקשה לפסול את עצמה, ודחתה את הבקשה מנימוקים תמוהים. באותו מסמך עצמו חזרה הוועדה על הטענות המופרכות, שדורנר לא מסרה להן תשובה מפורטת משום שהמתינה למענה לבקשת הפסילה. השופטת דורנר מצפה לכך שמליאת מועצת העיתונות תפסול את סרגוסטי וממילא תדחה את טענותיה".

*** גילוי מלא: גלובס פרש בשנה שעברה ממועצת העיתונות, בין היתר על רקע האירועים החמורים המתוארים כעת בדוח הביקורת וכן על רקע חוסר המוכנות של המועצה במבנה ובהרכב הנוכחי לקיים דיון בבעיות הבוערות של המקצוע ובעיקר בנושא האמון בעיתונות. ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר חיברה את הקוד האתי של גלובס.

עוד כתבות

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"