גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפייסבוק ועד NSO: התאגידים מתחננים לרגולציה, ולמדינות נגמר הכוח

ברחבי העולם קמה דרישה מצד חברות הטכנולוגיה להחלת רגולציה עליהן • תאגידי ענק כמו פייסבוק וגוגל מודעים לכוחם, והם מנהלים דיון נוקב עם פוליטיקאים וגופים ממשלתיים בכל מדינה ומדינה - הגיע הזמן להסדיר את התחום, ואולי אפילו להקים גוף בין מדינתי שייצג אותם

משרדי פייסבוק בדבלין. רגולציה, אם תגיע, תהיה בגדר מעט מדי, מאוחר מדי / צילום: Shutterstock, Kryuchka Yaroslav
משרדי פייסבוק בדבלין. רגולציה, אם תגיע, תהיה בגדר מעט מדי, מאוחר מדי / צילום: Shutterstock, Kryuchka Yaroslav

מיד לאחר העדות של עובדת פייסבוק לשעבר בסנאט האמריקאי בשבוע שעבר שיגרה פייסבוק תגובה מוזרה: היא אולי חולקת על העובדות, אבל בסייפא של הדברים קיימת תמימות דעים בינה לבין המדליפה - חייבת להיות רגולציה ממשלתית על רשתות חברתיות.

כיצד הדבר ייעשה? הדעות חלוקות: בעוד שהעובדת לשעבר, פרנסיס האוגן, דורשת פיקוח של גוף ממשלתי על קודש הקודשים של פייסבוק, אלגוריתם הפיד שלה, בפייסבוק דורשים ניטור על שיח שנאה, ובמיוחד בתקופות של בחירות.

שני הצדדים צודקים: פייסבוק, ורשתות חברתיות אחרות דוגמת טוויטר וטלגרם, משמשות כר לשיח אלים ומקטב, והגיע הזמן לאלץ אותן לנטר את המתרחש בכל השפות והמדינות בהן הן פעילות כדי למנוע שפיכות דמים. אבל קשה להאמין שארה"ב תקבל שליטה באלגוריתם של פייסבוק - הנוסחה המפעילה אותו נכתבה במשך שנים על ידי טובי המהנדסים. דמיינו מה היה קורה אם היתה נשמעת קריאה להתערב בנוסחא הסודית של קוקה קולה על מנת להפחית את מרכיב הסוכר. אף גוף ממשלתי, משוכלל ככל שיהיה, לא יוכל לעקוף את הדרך של פייסבוק למצוא את הארביטרז' שמייצר לה רווח אופטימלי.

חקיקה שכזו, אם תגיע, תהיה בגדר מעט מדי, מאוחר מדי. היא גם תדרוש שיתוף פעולה בינלאומי נרחב כפי שקרה בשבוע שעבר בתחום המס על ענקיות הטכנולוגיה - במסגרתו יוזמה עולמית חדשה קראה להעלאת מס החברות על תאגידי הענק ולחלוקה מחדש של רווחי ענקיות האינטרנט.

גם יוזמה זו זכתה באופן מפתיע לתמיכה קולנית של פייסבוק. ויש לכך סיבה: למרות שיתוף הפעולה הנדיר בין 136 מדינות, ובעיקר בין מדינות אירופה הנציות לארה"ב המגוננת, המרוויחות הגדולות מההסדר הן ענקיות האינטרנט. ההסדר החדש אינו מחייב אותן לשלם יותר מס על רווחיהן אלא לחלק אותו אחרת בין המדינות. סעיף העלאת מס החברות, אמנם ישפע על חברות הענק, אך הוא יפגע בשכבה רחבה הרבה יותר של חברות שהכנסותיהן השנתיות, מעל 830 מיליון דולר, ובמובן זה מדובר ב"צרת רבים". בינתיים, תכנון מס חדש שמטרתו העברת פטנטים ועובדים בין מדינות כדי להיערך בהתאם לתשלום מס מופחת כבר מצוי בשיח בקומות העליונות של התאגידים.

NSO ואדוארד סנודן באותו צד

פייסבוק איננה היחידה שמתחננת לרגולציה. גם חברת הסייבר ההתקפי NSO שלחה לאחרונה מכתב לאו"ם ובו היא קוראת להחיל על עצמה ועל מתחרותיה כללים חדשים המיועדים שוק הסייבר ההתקפי, שבמסגרתו מוכרות חברות פרטיות לצבאות ולמשטרות כלי פריצה לטלפונים ניידים ומעקב אחר אזרחים. קריאה שכזו שמה אותה ואת אדוארד סנודן, המדליף הגדול ביותר שקם למערכת הסייבר האמריקאית, הנחשב גם למתנגד לנחרץ של NSO, באותו הצד.

העובדה שחברות פרטיות כמו NSO וקנדירו הישראליות או אמסיס הצרפתית מוכרות נשק סייבר לצבאות ומשטרות במדינות חצי דמוקרטיות או לדיקטטורות היא בלתי נסבלת - יכולת הפיקוח שלהן על השימוש בו היא מוגבלת, ועד שנעשה בה שימוש פסול המנוגד לזכויות האדם, הדבר מתגלה רק בדיעבד. מוטב היה אילו מדינות העולם היו מונעות כליל את יכולתן של חברות פרטיות למכור כלי פריצה כה משוכללים לכל דורש, הגם אם בפיקוח מדינתי מעומעם.

הקריאה של NSO לרגולציה עולמית מהדהדת בעיקר על רקע משיכת הכתפיים בקרב הרגולטור הישראלי. משרד הביטחון, השרים וחברי הכנסת שבתחילה עוד חשבו לדון בנושא עם התפוצצות הפרשה הבינלאומית בחודש יולי האחרון, גוררים רגליים בקבלת החלטות סביב החברה הישראלית. ברובם הם נעמדים לימינה של NSO שטוענת, מצדה, שרגולציה ישראלית מחמירה יותר על התחום עשויה להביא אותה ושכמותה לעבור לקפריסין, כפי שכבר עשו חברות עוד לפניה.

אחרי הכל, למערכת הביטחון הישראלית יש אינטרס גדול להותיר את המצב על כנו: החברה משמשת כ"שגרירה של כבוד" בקרב מדינות ידידותיות לישראל ונמכרת כאתנן בתמורה לכינון יחסים עם ישראל, והיא גם העסיקה לאורך השנים בישראל מאות יוצאי מערכת הביטחון, בהם גם אלופים, תתי אלופים וסגני אלופים.

NSO פעילה בישראל אמנם תחת רגולציה מסוימת של משרד הביטחון, אך היא מתחרה כל יום בחברות שהוקמו על ידי ישראלים בקפריסין, במזרח אירופה ואיחוד האמירויות ושאינן נתונות לרגולציה שכזו. זה מה שהביא אותה לקרוא לשריף של העולם להטיל כללי משחק חדשים, ובצדק. אבל כמו תמיד, העולם שותק. סערת NSO בעיתוני הגארדיאן, הוושינגטון פוסט ולה-מונד התמקדה בחברה הישראלית ולא בשוק הבינלאומי הענק שעומד לצידה. כך נראה, שלמרות קריאתה הצודקת של NSO, העולם כמנהגו ימשיך לנהוג. חברות פרטיות - לא מדינות - הן אלה שצפויות להחזיק בשוק כלי הפריצה ההתקפיים לניידים, אשר בידיים הלא נכונות יגרמו לנזק בל ישוער לזכויות האדם.

מתאגיד - למדינה

כדי להבין כיצד החליפו התאגידים והמדינות תפקידים ביניהם, די להביט על האנשים שנבחרו להסביר את מדיניות החברות הללו. בפייסבוק, זהו ניק קלג, שעד לפני שנים מספר שימש כסגן ראש ממשלת בריטניה ומי שבצעירותו תואר כמנהיג פוליטי אידיאליסט; שרי בלייר, רעייתו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, נשכרה באחרונה על ידי NSO בתור "יועצת לענייני אתיקה". תחקיר אתר Mother Jones איתר 247 בכירי ממשל האמריקאי ועובדים לשעבר בתחומי הסייבר, הביטחון ואכיפת החוק שהסכימו להצעות שכר מפתות מאמזון במהלך העשור האחרון.

ניק קלג. קודם סגן ראש ממשלת בריטניה, עכשיו בכיר בפייסבוק / צילום: Associated Press, Kirsty Wigglesworth

פייסבוק מתפקדת כמדינת אימפריה לכל דבר: היא פורסת כבלי אינטרנט ימיים תת קרקעיים, מפתחת אנטנות להעברה מהירה של אינטרנט מהיר במקומות שכוחי אל ומסבסדת חבילות גלישה וטלפונים במדינות נחשלות, מבלי לשלם להן מס הוגן ומבלי לנטר כיאות את השיח האלים.

בישראל, הופכות בחסות משרד האוצר גוגל ואמזון לספונסריות של שטחי האחסון והתקשורת המרכזים של המדינה. גוגל ממקמת את ישראל לצומת מרכזית בסיב האופטי התת ימי שלה בין אירופה לסעודיה ולהודו, ובשנים הקרובות היא תרשת חלקים נרחבים ממרכז הארץ בסיב אופטי בעל נפח תעבורה גדול במיוחד.

אמזון צפויה להעביר את מרבית משרדי הממשלה לענן ציבורי, ולצד גוגל, השתיים יאחסנו את הנתונים הכמוסים ביותר של מדינת ישראל. מלבד מחיר נמוך, אמינות שירות ועמידה בזמנים, אמזון וגוגל יכולות לבנות את חוות השרתים שלהן היכן שהן רוצות - כולל בשטחים מיושבים - ללא תוכנית ממשלתית שתסדיר את הבנייה המאסיבית, בין אם בחוקי הבנייה, בפריסה של תשתיות חשמל ותקשורת או בשיקולים של איכות הסביבה.

אם סין תפלוש לטייואן (וגם אם לא), יהיה זה הודות ל-TSMC

תאגיד האלקטרוניקה הטיוואני TSMC - כיום מפעל השבבים הגדול בעולם, המייצר רכיבים עבור אפל, אמזון וגם עבור חברות סיניות - הוא במובנים רבים לא רק מפעל שיש לו מדינה, טיוואן, אלא גם אימפריה בדמות סין.

המפעל מנצל את ירידת כוחה של המתחרה אינטל, את משבר מחסור השבבים בעולם ואת מיקומו הגיאופוליטי בכדי לבצר את מעמדו בשוק ולשחק תפקיד מכריע ביחסים בין ארה"ב לסין. אפל - חברה שבדרך כלל אינה יוצאת מגדרה - נאלצה לבקש קדימות בתור לייצור השבבים שלה; מדינות כמו ארה"ב וסין מתחננות שזו תבנה אצלן את מפעל השבבים הבא שלה; ורק לאחרונה שלח נשיא התאגיד איום תקיף כלפי סין כי פלישה צבאית לטייואן תביא לעצירת הייצור, דבר שיגרור משבר עולמי כלכלי חריף.

אם סין תפלוש לטייואן, יהיה זה הודות ל-TSMC. ואם היא תמנע מכך, יהיה זה גם בזכות תאגיד הענק. אין פסול בתאגידי ענק: בהתמודדות עם מגיפת הקורונה, השותפות בין התאגידים הוכיחו שגוף רגולטורי חזק יחד עם תמריץ פרטי יעילים בהפצת חיסונים ומציאת תרופות למגיפה. תקנות החירום של רשות המזון והתרופות האמריקאית, לצד ההגנה מתביעות רשלנות רפואית לחברות הועילה לפיתוח מהיר ואפקטיבי יותר של חיסון. גוגל ואפל הניחו בצד את היריבות ביניהן בשנה שעברה לטובת מיזם משותף עם ארגוני בריאות ב-40 מדינות המאפשר לשלוח התראות על חשיפה לקורונה.

המירוץ לחלל גם הוא עבר לידיים פרטיות, והוא זוכה תדיר לביקורת על כך שהוא משרת מסעות תיירות למליארדרים, אולם אגב כך, מפתחות ספייס אקס, בלו אוריג'ין ו-וירג'ין גלקטיק רכבי חלל ושיטות הנעה חדשניות שמאומצות בסופו של דבר בסוכנויות החלל הלאומיות ומאתגרות אותן.

העיתונאי הבריטי בן שוט הציע רק לאחרונה להעניק לגוגל, פייסבוק ואמזון ודומותיהן מושב באו"ם. לדבריו, וולמארט מעסיקה עובדים בכמות הדומה לאוכלוסיית בוצוואנה, השווי של פייסבוק גדול מהתל"ג בברזיל, ואילו צי המטוסים של פדקס גדול פי חמישה מזה של אייר אינדיה. תאגידים כמו פייסבוק וגוגל מודעים לכוחם, והם מנהלים דיון נוקב עם פוליטיקאים וגופים ממשלתיים בכל מדינה ומדינה. אולי אין צורך להרחיק לכת עד כדי כך בכדי לתת להן מושב באו"ם, אבל הגיע הזמן שגוף בין מדינתי ייצג את האינטרסים שלהן אל מול הפייסבוק, הגוגל, האמזון וה-TSMC של העולם.

עוד כתבות

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

יציבות בוול סטריט; רדיט יורדת ב-10%, רשת הרהיטים RH מזנקת ב-18%

בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "כנראה שעליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● הצמיחה השנתית בארה"ב עמדה ברבעון האחרון על 3.4%, יותר מהצפוי ● האסטרטג של ג'יי.פי מורגן מזהיר: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ●  אמזון השקיעה 2.75 מיליארד דולר בחברת ה-AI אנטרופיק ● מחר "יום שישי הטוב" לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות