גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהלים במיקרוסופט אמרו לביל גייטס להפסיק לשלוח הודעות לאחת העובדות

עורך דין מוביל ומנהלת כוח-האדם יידעו כמה דירקטורים במיקרוסופט על כך שאמרו למייסד השותף והמיליארדר שהודעות ששלח לאחת העובדות בחברה היו בלתי ראויות

ביל גייטס. יותר ממקרה אחד / צילום: Associated Press, Markus Schreiber
ביל גייטס. יותר ממקרה אחד / צילום: Associated Press, Markus Schreiber

מכתב מ־2019 ממהנדס במיקרוסופט שדיווח על רומן של ביל גייטס, ונשלח לפני שעזב את הדירקטוריון, לא היה המקרה הראשון שבו דירקטורים של מיקרוסופט נתקלו בהתנהגות לא נאותה בין המיליארדר לעובדות בחברה.

יותר מעשור קודם לכן, בכירים במיקרוסופט גילו הודעות דואר אלקטרוני שנשלחו בין גייטס לעובדת בדרג ביניים בחברה בזמן שגייטס היה עדיין עובד במיקרוסופט ויו"ר הדירקטוריון, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא. בהודעות, פלירטט גייטס, שהיה נשוי אז, עם העובדת והציע לה הצעות שונות, כך אמרו האנשים.

שני מנהלים בכירים במיקרוסופט, מי שהיה אז יועץ כללי בראד סמית' ומנהלת כוח-אדם ראשית בזמנו ליזה ברומל, נפגשו עם גייטס ואמרו לו שההתנהגות שלו אינה נאותה וצריכה להיפסק, כך אמרו האנשים. גייטס לא הכחיש את חליפת המכתבים, ואמר למנהלים שבהסתכלות לאחור זה לא היה רעיון טוב ושיפסיק בכך, כך אמרו האנשים.

המנהלים האלה תדרכו כמה חברים בדירקטוריון של מיקרוסופט וועדה של הדירקטוריון דנה בנושא. הדירקטוריון הגיע למסקנה שאין צורך לנקוט בכל פעולה נוספת מפני שלא היה מגע פיזי בין גייטס והעובדת, כך אמרו האנשים.

דובר מיקרוסופט פרנק שו אמר שבשנת 2008, זמן קצר לפני שפרש גייטס מעבודה במשרה מלאה, החברה נעשתה מודעת להודעות דואר אלקטרוני שנשלחו ב־2007. בהודעות האלה, גייטס הציע לעובדת להיפגש אחרי שעות העבודה מחוץ לקמפוס של מיקרוסופט, אמר שו. "בעוד שההודעות היו פלרטטניות, הן לא היו מיניות באופן גלוי, אבל הוחלט שהן לא ראויות", אמר. שו הוסיף שהעובדת מעולם לא התלוננה על המקרה, שלא דווח עליו לפני כן.

דוברת של גייטס, ברידג'יט ארנולד, אמרה בהודעה כתובה: "הטענות האלה הן שגויות, אלה שמועות ממוחזרות מאת מקורות שאין להם היכרות ישירה ובחלק מהמקרים יש להם ניגוד עניינים משמעותי".

גייטס, אחד האנשים העשירים ביותר בעולם, היה מנכ"ל מיקרוסופט עד שנת 2000, עובד במשרה מלאה בחברה עד 2008 ויושב הראש של החברה עד 2014. הוא כיהן בדירקטוריון של מיקרוסופט במשך יותר מארבעה עשורים עד שעזב את מושבו שם במרץ 2020.

בשנה לאחר מכן, גייטס ואשתו, מלינדה פרנץ' גייטס, הגישו בקשה לסיים את נישואיהם שנמשכו 27 שנים. הגירושין הסתיימו באוגוסט. שניהם ממשיכים להוביל יחד את קרן ביל ומלינדה גייטס, אחת מקרנות הנדבנות הגדולות ביותר בעולם.

בזמנו, גייטס התפטר מהדירקטוריון של מיקרוסופט, וועדה של הדירקטוריון העסיקה משרד עריכת דין כדי לחקור מכתב של מהנדסת מ־2019 שבו טענה שבעבר ניהלה מערכת יחסים מינית עם גייטס, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל במאי.

זו לא הייתה האישה שהזהירו את גייטס מוקדם יותר לא לחזר אחריה, כך אמרו כמה מהאנשים המכירים את הנושא. שו אמר שמערכת היחסים התרחשה סביב 2002 אבל במיקרוסופט לא היו מודעים אליה עד 2019.

חברי הדירקטוריון התבקשו לשמור על דיסקרטיות

מאז נודעו לעיתון פרטים נוספים לגבי האופן שבו הדירקטוריון של מיקרוסופט ניהל את החקירה ב־2019. סמית', שהוא כיום נשיא מיקרוסופט וסגן יושב ראש, והמנכ"ל סאטיה נאדלה היו בין המנהלים שראו את המכתב מ־2019, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

יושב ראש הדירקטוריון של מיקרוסופט בזמנו, ג'ון וו' תומפסון, ביקש מחברים אחרים בוועדה שעברה על המכתב לא לשתף את תוכן החקירה עם שאר הדירקטוריון של מיקרוסופט, בגלל האופי הרגיש של הנושא, כך אמרו האנשים. חברי דירקטוריון שקראו את המכתב התבקשו להחזיר את העותק שלו ליועץ הכללי של מיקרוסופט, כך אמרו האנשים.

כמה עורכי דין שייעצו לדירקטוריונים אמרו שבאופן טיפוסי, כאשר דירקטוריון מחליט אם לנהל חקירה, כל הדירקטוריון מחליט על אישורה וכל הדירקטוריון מודע לכך שהיא נמשכת.

"אם אתה הולך לבצע חקירה שמצריכה יועצים עצמאיים, אתה צריך אישור מהדירקטוריון", אמר דיוויד ברגר, עורך דין המתמחה במשילות תאגידית במשרד ווילסון סונסיני גודריץ' ורוזאטי, ועובד גם בייעוץ לדירקטוריונים.

שו, דובר מיקרוסופט, אמר שבמסגרת הקווים המנחים למשילות של הדירקטוריון, הואצלה הסמכות למועצה הממנה והמושלת להעסיק עורכי דין מן החוץ. "בעוד שהנוהל הנכון ביותר לגבי משילות מתפתח כל הזמן, יו"ר הדירקטוריון והמועצה, בעצתם של עורכי דין חיצוניים, החליטו להפעיל את אחריותם ולהתקדם בשלבים הראשונים של הבדיקה, מתוך חשיבה שהנושא יובא לתשומת הלב של שאר חברי הדירקטוריון בהמשך הדרך", כתב שו בהודעה.

גייטס ויתר על מושבו בדירקטוריון לאחר שכמה דירקטורים החליטו שהוא צריך לפרוש לפני שהחקירה הושלמה, כך דיווח הג'ורנל בעבר. הדוברת של גייטס אמרה שהיה לו רומן לפני כמעט 20 שנה, שהסתיים באופן ידידותי ושלחקירה שניהל הדירקטוריון לא היה חלק בהחלטתו לפרוש. במיקרוסופט אמרו שמועצת הדירקטוריון ניהלה חקירה יסודית וסיפקו תמיכה לעובדת שהעבירה את התלונה.

כמה חברי דירקטוריון כיום ובעבר ומנהלים אמרו שהם מאמינים שהחששות לגבי התנהגותו של גייטס עם עובדות נוהלו כשורה. הם אמרו שהגישות והפרוטוקולים השתנו בשנים האחרונות בעקבות תנועת מיטו (# MeToo ).

התנהג לפעמים כאילו הכללים לא חלים עליו

מריה קלאו, דירקטורית במיקרוסופט מ־2009 עד 2015 שאמרה שלא הייתה מודעת לחששות כלשהם לגבי גייטס ועובדות אחרות, אמרה שהרגישה באופן כללי יותר שגייטס התנהג לפעמים כאילו הכללים לא חלים עליו.

"הוא בהחלט נתן את הרושם שהרגיש שהיה לו מעמד שהעניק לו מערך מיוחד של זכויות שלא היו לאנשים אחרים", אמרה קלאו, כיום נשיאה של מכללת הארווי מאד, המתמקדת במתמטיקה ובמדעים.

שו סירב להגיב על דבריה של קלאו. ארנולד, הדוברת של גייטס, סירבה להגיב והפנתה את העיתון להודעה הכתובה שלה.

הרבה יותר מוקדם מהמכתב של 2019 והודעות הדואר האלקטרוני של 2007, לפחות חבר אחד בדירקטוריון של מיקרוסופט קיבל הודעה ממנהל בכיר לגבי מערכת יחסים רומנטית שגייטס, אז המנכ"ל, ניהל עם מנהלת בכירה ב־1992, כך אמר אדם המכיר את הנושא. הדירקטוריון כולו לא קיבל הודעה על הנושא הזה, אמר אותו אדם. האישה הזו לא הייתה פרנץ' גייטס, אמר האדם.

פרנץ' גייטס הייתה עובדת של מיקרוסופט כשפגשה לראשונה את גייטס ב־1987. הם התחתנו ב־1994 ופרנץ' גייטס הפסיקה לעבוד במיקרוסופט ב־1996, השנה שבה נולדה לזוג הילדה הראשון מתוך שלושה.

שו ומיקרוסופט לא מודעים לאף דיווח על חשש שהועלה לגבי מערכת יחסים רומנטית בין גייטס ועובדת בתקופה הזו. ארנולד סירבה להגיב מעבר להודעה שמסרה בכתב.

גייטס עדיין משמש כיועץ טכני לנאדלה, שלקח את המושכות כיו"ר הדירקטוריון של מיקרוסופט מתומפסון ביוני. תומפסון מכהן כיום כדירקטור העצמאי הראשי. דובר של מיקרוסופט אמר בזמנו שהשינוי בזהות יושב הראש לא היה קשור לעזיבתו של גייטס את הדירקטוריון.

"הוא מאוד מעורב בדברים שחשובים לו", אמרה נאדלה לאחרונה כשנשאל על גייטס בוועידה בעת האחרונה. נאדלה אמר שהחברה השתנתה מאז שגייטס היה מנהלה ושהוא והצוות שלו היו אחראיים לעיצוב תרבות סביבת העבודה הנוכחית בה. "אנחנו לא מושלמים בשום אופן", אמר נאדלה, "אבל אכפת לנו מאוד מכל הנושאים של התרבות שלנו ואנחנו עובדים על זה כל יום".

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

עם תמיכה מוורן באפט: הענקית שהפכה למניה הלוהטת בוול סטריט

השבוע השיקה גוגל את הגרסה החדשה של מודל ה־AI שלה ג'מיני 3, והבטיחה ביצועים משופרים ● ההשקה מצטרפת לצמיחת יחידת הענן, דוחות חיוביים והתפזרות העננה הרגולטורית שריחפה מעליה ● המניה במגמת עלייה ונראה שאחרי המשבר, החברה חוזרת למרכז העניינים

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

צבי ויליגר, אייל רביד, איתן יוחננוף, איציק אברכהן / צילום: יח''צ, איל יצהר, גבע טלמור, סיון פרג'

רשות התחרות סגרה את התיקים נגד ויליפוד ויפאורה בפרשת תיאום המחירים. מה הלאה?

רשות התחרות סגרה את התיקים נגד ויליפוד ויפאורה־תבורי, לאחר שגם שטראוס, אושר עד ורמי לוי נחלצו מהחשדות בפרשה ● מנגד, אייל רביד ואיתן יוחננוף יצטרכו להתמודד בבית המשפט ● כעת, העיניים נשואות לשופרסל - השחקנית המרכזית האחרונה שטרם הוכרע בעניינה

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים מציגים רווחי שיא ומגדילים דיבידנדים, אז למה המניות שלהם יורדות?

למרות התוצאות החזקות של הבנקים והדיבידנדים העצומים עליהם הכריזו תודות להקלת מגבלות הפיקוח, המשקיעים בבורסה שלחו את מניותיהם ליומיים של ירידות ● נראה כי התחזית להפחתת ריבית בקרוב, לצד התקררות באינפלציה, מעוררות חששות לגבי התוצאות קדימה

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הרחבת סמכויות בית הדין הרבני תיפגע הפעם בעיקר בגברים

הוראת השעה המאפשרת לבתי הדין הרבניים לדון גם בסוגיית מזונות הילדים זכתה לתשומת לב ציבורית - בעיקר בטענות לקיפוח נשים ● אך למעשה, הפגיעה המשמעותית יותר היא דווקא כלפי הגברים, שבמקרים מסוימים יצטרכו לשלם הרבה יותר

ירושלים / צילום: Shutterstock

בשורה לירושלמים? הקפצת הארנונה על דירות חדשות עשויה להתבטל

בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישו שני תושבי העיר, נראה כי עיריית ירושלים נסוגה מהחלטתה להקפיץ את הארנונה ● כעת, עומד על הפרק מתווה פשרה שיפרוס את העלאת הארנונה על פני מספר שנים בהתאם לאזורים השונים

אבישי אברהמי מייסד ומנכל וויקס / צילום: אלן צצקין

למרות שעקפה את תחזיות האנליסטים - מניית וויקס צונחת בחדות

מניית הפלטפורמה לבניית אתרים צונחת במעל 10% במסחר בוול סטריט, על אף שעקפה את תחזית הרווח ברבעון השלישי ● החברה גם עדכנה כלפי מעלה את תחזיותיה השנתיות וצופה צמיחה דו־ספרתית בהזמנות ובהכנסות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

ועדת הכספים אישרה: נקודות זיכוי מס עד אלף שקל בחודש ללוחמי מילואים

לפי המדרג שנקבע, לוחם מילואים המשרת בין 20–24 ימי מילואים בשנה יקבל 0.75 נקודת זיכוי בשנה העוקבת ● על כל 5 ימי מילואים נוספים יקבל הלוחם 0.25 נקודת זיכוי, ובסך-הכול ניתן יהיה להגיע עד 4 נקודות זיכוי ● נכון ל-2025, שווי כל נקודת זיכוי הוא תוספת של 242 שקל לנטו בתלוש השכר

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

בעקבות דוחות אנבידיה: עליות חדות באסיה, בהובלת מניות השבבים

הניקיי עלה בכ-2.7% ● וול סטריט שברה אתמול רצף של ארבעה ימי ירידות ● הפרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר ● הביטקוין מתאושש ונסחר סביב 92 אלף דולר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמ''י / צילום: שלומי יוסף

ההסכם שבדרך: 70 אלף דירות ייבנו במקום מפעל אלתא באשדוד

לאחר שנים של משא ומתן, מסתמן כי רמ"י תממן את העתקת מפעל אלתא לדרום אשדוד ותקבל לידיה 11.3 אלף דונם לפיתוח, עד בני דרום וניר גלים ● העלות של הפינוי והתמריצים שיינתנו לאלתא מוערכת בכ־3.8 מיליארד שקל, אך פוטנציאל ההכנסות למדינה משיווק הקרקע נאמד בעשרות מיליארדי שקלים ● הדרישה המרכזית מאלתא: היתר בנייה ראשון עד 2028

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Carl Court

המלכוד שמסתתר בדוחות של החברה הגדולה בעולם

הדוח של אנבידיה, שיפורסם הלילה, פוגש שוק שמפחד פתאום מהוצאות הבינה מלאכותית ● 320 מיליארד דולר יעופו כהרף עין לכאן או לכאן ● הצפי הוא לזינוק של מעל 50% בהכנסות וברווח ● בינתיים כמה ממשקיעי העל מהמרים על ירידה במניה ● וגם, האם יש בועה בוול סטריט? בכירי וול סטריט מספקים תשובות סותרות

39 חברות ביטחוניות ביריד נשק בפריז: "מקרון רוצה לפייס את ישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם:  נשיא צרפת מקרון שינה כיוון ואישר לחברות ישראליות להשתתף ביריד הנשק בפריז, מה היה במפגש בין נשיא ארה"ב ליורש העצר הסעודי, ובבריטניה התחילו המשפט של הפעילים הפרו-פלסטינים שהרסו מפעל של אלביט ● כותרות העיתונים בעולם 

מתנגדים בריטים מפגינים מול הבניין המיועד להקמת השגרירות / צילום: ap, Kin Cheung

אזהרה למחוקקים בבריטניה: "ציידי ראשים" סינים מרגלים אחריכם

בפנייה חריגה מזהיר שירות הביטחון הבריטי MI5: סין מפעילה רשת ריגול ברשת לינקדאין ומנסה לגייס מקורבים לבכירים כדי לצבור השפעה בווסטמינסטר ● בייג'ין מכחישה: "המצאה טוטאלית"

משרד קופ''ח כללית / צילום: Shutterstock

מסתמן פתרון למשבר הביטוח הסיעודי שטלטל את קופות החולים

קופת החולים כללית נקלעה לפני שנה למשבר סביב הביטוח הסיעודי ומצאה עצמה תחת איום להיוותר ללא חברה מבטחת ● במשרד הבריאות אף הודיעו כי כלל הקופות לא יוכלו לקלוט מבוטחים חדשים החל מינואר 2026 ● לגלובס נודע כי מסתמן פתרון וכי בכללית נערכים לצאת למכרז חדש שצפוי למשוך לפחות חברת ביטוח אחת

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

אודיטי טק העלתה את התחזית, והמניה קפצה במסחר המאוחר

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ל-806-809 מיליון דולר מ-799-804 מיליון דולר, עם רווחיות גולמית של 72.5% בהשוואה לתחזית קודמת ל-71% ● מנכ"ל אודיטי טקף אורן הולצמן: "אנחנו ממוצבים היטב לקראת סיום חזק של שנת 2025"

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

מיטב: פשרה משפטית הקפיצה את הרווח ליותר מחצי מיליארד שקל

בית ההשקעות של משפחות סטפק וברקת הגיע להיקף נכסים מנוהלים הדומה לזה של חברות ביטוח ● ראלי של כמעט 1000% במניה בשלוש שנים הפך את בעלי השליטה למיליארדרים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות, לקראת הדוחות הכספיים של אנבידיה

הנאסד"ק עלה בכ-0.6% ● אנבידיה תפרסם את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת יום המסחר ● אלפאבית טיפסה בכ-3%, על רקע אופטימיות סביב מודל ה-AI החדש שלה ● הביטקוין צונח ונסחר סביב 89 אלף דולר ● מחירי הנפט יורדים

אייל פסו - בעלים ומנכ''ל גאוזי Gauzy / צילום: יח''צ

הצרות של גאוזי: בכיר לשעבר תובע את החברה והמניה ממשיכה לצלול

חברת הזכוכית החכמה צנחה במעל 40% תוך מספר ימים לאחר פתיחת הליכי חדלות פירעון נגד חברות בנות בצרפת ● הבכיר לשעבר טוען כי "הנתבעת מצויה בתקופה של 'בעיות כלכליות' בכל הקשור לתזרים הפיננסי שלה"

סופרמרקט בתל אביב / צילום: גלית חתן

מאייפונים, דרך יוקר המחיה ועד עובדים זרים: זה מה שמעסיק את קמעונאי המזון

בכירי ענף קמעונאות המזון סבורים כי בישראל קיים עודף רגולציות ובירוקרטיה, אך מנכ"ל קינג סטור טוען כי הבעיה היא דווקא הריכוזיות במשק ● בעוד מנכ"ל קרפור מהלל את המותג הפרטי, נרשמות גם דעות אחרות, ורמי לוי מציע לחכות ש"הדולר יירד ל־3.20 שקלים"

מגדל עלית ביוני 2025 / צילום: Reuters, Anadolu

חצי שנה אחרי מבצע עם כלביא: השיפוצים במגדל עלית ברמת גן טרם החלו

הדיירים, שקיבלו דיור חלופי לשנה מהיום שבו התפנו מהמלונות, עוד מחכים שיסוכמו כל הפרטים הנדרשים לתחילת העבודות ● בעירייה מדגישים כי הנושא לא באחריותם, ומנסים לעזור, וברשות המסים אומרים: "בקרוב תתקבל החלטה"