גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קונאן או'בריאן זקוק לחברים: אתם

מנחה הטלוויזיה החליף את תוכניות הלייט-נייט בפודקאסט מצליח - ובאימפריית אודיו

קונאן או'בריאן / צילום: Associated Press, Evan Agostini
קונאן או'בריאן / צילום: Associated Press, Evan Agostini

ביוני האחרון, סיים קונאן או'בריאן 28 שנות הנחיית שידורי לייט-נייט בטלוויזיה. מהלך שהתפרש בצורה שגויה בקרב לא מעט אנשים, מסתבר: "בכל מקום שאני נמצא, אנשים מברכים אותי: 'מזל טוב על הפרישה!'", אומר או'בריאן: "'הנה קונאן, רוכב על חמור מעבר לגבעה אל הערפילים'".

אלא שבמציאות, או'בריאן עסוק כיום לא פחות מאשר בשיא ימי הזוהר שלו כמנחה טלוויזיה. בימים אלו הוא בונה אימפריה קומית במדיום שבעבר זלזל בו מעט: פודקסאטים. Team Coco, חברת הבידור שלו, עובדת כעת על הפקת עשרה פודקאסטים, כולל אחד המלווה את פרקי הסיטקום "מחלקת גנים ונוף" של רשת NBC - הפודקסאט מארח את כוכב הסדרה רוב לאו יחד עם התסריטאי אלן יאנג.

פודקאסטים נוספים מבית היוצר של או'בריאן: תוכנית שאלות ותשובות בהנחיית אנדי ריכטר, מי ששימש כסיידקיק של קונאן בתוכנית הלילה שלו וגם פודקאסטים של הקומיקאים ג'יי בי סמוב (פרודיה על תוכניות העצמה אישית), ניקול באייר (שמנהלת דיון סוער בנושא דייטיים) ולייסי מוזלי (תוכנית העוסקת בתרמיות).

בחברה של או'בריאן מתכננים להשיק עוד שישה פודקאסטים בשמונת החודשים הקרובים, אחד מהם הוא "המקום המוזר" - תוכנית מערכונים מתוסרטת שנוצרה על ידי דנה קארווי המוכר מ"סאטרדיי נייט לייב".

קונאן אובריאן במקסיקו / צילום: Associated Press, Rebecca Blackwell

אבל בלב פעילות החברה החדשה ניצב פודקאסט הדגל בהנחייתו של כוכב הלייט-נייט: "קונאן או'בריאן צריך חבר". במסגרת הפודקאסט המשודר כבר שלוש שנים ומונה 145 פרקים, מראיין או'בריאן באריכות קומיקאים וסלבריטאים - מבוב ניוהארט ועד ברק אובמה. היכולת לראיין בנינוחות מהווה עבורו הקלה לאחר עשורים של פורמט טלוויזיוני קצוב בזמן: "זה מאפשר לי חיבור שלא היה יכול להיווצר קודם", הוא אומר.

הפודקאסט "קונאן או'בריאן צריך חבר" סיפק לאו'בריאן כלי קומי חדש והעמיק את הקשר שלו עם המעריצים - אבל גם עזר לחברה שלו לממן פודקאסטים נוספים ולהחתים עוד כישרונות. התוכנית שעדיין משודרת כבר הספיקה לרשום הישגים: היא מדורגת לרוב בין חמש תוכניות הקומדיה הפופולריות ביותר בשירות הפודקאסטים של אפל, ומהווה שני שלישים מתוך 13 מיליון ההורדות החודשיות מבית היוצר של Team Coco. לפי בכירים בחברה, התוכנית אחראית ליותר ממחצית ההכנסות שמקורן בחסויות. סכום שצפוי להגיע לכ־20 מיליון דולר ב־2021.

 

"סיפור הולדתו של גיבור על"

את רוב חייו הבוגרים הקדיש או'בריאן לתוכניות טלוויזיה. בגיל 24 הוא הצטרף לסאטרדיי נייט לייב ככותב, אחר כך שימש גם ככותב עבור משפחת סימפסון. בהמשך ירש תוכניות לייט נייט שהובילו לפניו דיוויד לטרמן וג'וני קרסון. כעת, בגיל 58, הוא נכנס לתחום חדש שעדיין מתגבש ומתהווה: אל שוק הפודקאסטים הרווי נכנסות עוד ועוד חברות תקשורת וטכנולוגיה הרעבות לתוכן ומנויים, והמרדף אחר תוכניות דגל שימשכו קהל גדול עוד בעיצומו.

כמה עסקאות גדולות במירוץ האודיו הזה כבר עשו כותרות: אמזון רכשה את הזכויות ל"SmartLess" - תוכנית ראיונות של השחקנים וויל ארנט, ג'ייסון בייטמן ושון הייז. ספוטיפיי רכשה בלעדיות למגוון פודקאסטים, ביניהם תוכנית בהגשת ג'ו רוגן, פודקאסט של השחקן דקס שפרד ושל המנחה והיועצת המינית אלכסנדרה קופר. עוד עסקת ענק היא של Sirium XM Holdings, שקנו את חברת הפודקאסטים Stitcher, המפיקה ומוכרת פרסום למאות תוכניות, כולל אלו של Team Coco.

וכשהשוק כל-כך תוסס ותזזיתי, בכירים ב־Team Coco מדווחים כי הם שוקלים אופציות עסקיות: החל מעסקת זיכיון על הפודקאסטים ועד למכירת החברה כולה. אבל, הם אומרים, בכוונתם להמשיך לנהל את המותג בכל מקרה. "אנחנו לא מתכוונים למכור בשביל הכסף, לעזוב או לפרוש", אמר המנכ"ל ג'ף רוס, שמשמש כמפיק בפועל של או'בריאן עוד מאז שעלה לשידור בטלוויזיה ב־1993.

הכינוי "קוקו" נעשה פופולרי בעקבות טום הנקס. בזמן צילום התוכנית האחרונה של Tonight Show בהגשת או'בריאן בינואר 2010, הנקס הלהיט את הקהל בקריאות "קוקו, קוקו", שוב ושוב (הערת המתרגם: קו - ההברה הראשונה בשמו של קונאן).

עשרה ימים קודם הודיע או'בריאן שהוא פורש מהתוכנית, במקום לעבור איתה למשבצת השידור של חצות. זו הייתה דרכו לסיים תהליך משפיל שבו מנהלי NBC הטילו ספק בפופולריות שלו, ותכננו לשבץ במקומו תוכנית אחרת בהובלת ג'יי לנו. הביטוי "Team Coco" נוצר כמעיין "התקוממות של מעריצים", כפי שמתאר זאת רוס. "הדבר הטוב שיצא מהתקופה הטראומטית, המשוגעת והאפלה הזו היה התמיכה המתפוצצת הזו", אומר או'בריאן. "הרגע ההוא היה כמו סיפור הולדתו של גיבור־על, לפחות מבחינתי".

Team Coco מפיקה גם תוכניות סטנדאפ, אירועים בלייב ומוכרת מרצ'נדייז של קומיקאים נוספים מלבד או'בריאן. מאז 2011, החברה מפיצה גם את הסרטונים של "קונאן" - התוכנית של TBS, שאו'בריאן רכש את הזכויות שלה - ביוטיוב, פייסבוק ורשתות אחרות. לפי מנהלי החברה הדבר צפוי להכניס 10 מיליון דולר השנה. איך התגלגלו אל קונאן זכויות השידור? התנאים של וורנר מדיה המחזיקה ב-TBS, השתנו כשהתוכנית ירדה מהמסך. כיום הם נותנים לחברת האם AT&T נתח קטן מתוכה, ול־Team Coco את החופש לפעול יותר כמו סטארטאפ בתחום הבידור.

במסגרת המו"מ המחודש הזה, הסכים או'בריאן לעמוד בחזית תוכנית טלוויזיה בשירות הסטרימינג של וורנר - HBO Max. אבל הוא עדיין נמצא בשלב סיעור המוחות, ומדבר על תוכנית הסטרימינג כמו שתיכוניסט מדבר על משימה ארוכה בלימודים. בינתיים, הוא עסוק בשגרה מאווררת יותר של הפקת פודקאסטים. בחדר קטן באולפן הוליוודי, הוא יושב מול האורח שלו. לידו שולחן קטן עליו הוא מקשקש כל מיני שירבוטים קטנים. חוץ משני מפיקים וטכנאי סאונד בחדר סמוך, אין קהל. ולמרות שמצלמות וידאו מתעדות את התוכניות בשביל סרטונים וקטעים נבחרים, אין צורך באיפור - החלק בצילומי הטלוויזיה שאו'בריאן, חיוור ובהיר במיוחד, הכי פחות מתגעגע אליו.

"זה נחמד. אני מרגיש שחזרתי למבצר עשוי כולו מכריות, להשתטות קצת. אנחנו חיים בתקופה שבה אני, בתוך המבצר המרופד הזה, עם שני מיקרופונים בלבד - זה מוצר לגיטימי", הוא אומר. "זה עסק, וזה עסק טוב. אבל בשלב הזה בקריירה שלי, בשלב הזה בחיי - זו גם מתנה לא נורמלית".

הבדיחות על המפרסמים שוות זהב


אבל כאמור בהתחלה, או'בריאן היה סקפטי: הוא חשש שתוכנית פודקאסט שלו עשויה להיתפס כירידה ברמה, או שהוא אפילו עלול להיכשל. "לאחר שהייתי שנים על גבי שנים בטלוויזיה, מה יקרה אם זה יבוטל?", אמר אז בחשש לנשיא חברת Team Coco אדם סאקס, שכבר עבד בכמה חברות פודקאסטים. המנחה קיבל הבטחה שיהיה אחראי על גורל הפודקאסט. וחוץ מזה, הרגיעו אותו, סטטיסטיקות ההורדות לא מפורסמות באותו אופן שמפורסמים דירוגי הרייטינג. "זה עסק קצת משוגע", אומר רוס. "אתה היחיד שיודע אם הפודקאסט שלך מצליח או לא".

בתוכנית "קונאן או'בריאן צריך חבר", שהושקה ב־2018, המארח חוקר נושא משותף עם האורחים שלו: למשל, איך גילו את הכישרון שלהם; איזה כוחות מניעים את האמביציות שלהם; איך הם מתמודדים עם אגו ועם ביקורת עצמית. אבל הבדיחות שלו, שמגיחות בתדירות גבוהה, גורמות לראיונות להישמע יותר כמו סמול טוק ספונטני ומאולתר. כך למשל היה כשהקליט באוגוסט פרק עם השחקן והקומיקאי ג'ואל מקהייל. אפשר לחלק את השיחה שהתנהלה ביניהם בערך כך: 30% מהזמן שאלות ותשובות כנות, ו-70% עלבונות וגידופים הומוריסטיים, שנעו בין הסתלבטות על הנחות סלבס לבדיחות על קניבליזם.

קהל המאזינים מקבל את או'בריאן בגרסה שאינה מוגבלת בזמן, תקציב או במה מותר או אסור להגיד בטלוויזיה. כמו שהגדיר זאת או'בריאן בעצמו: "הם שומעים את קונאן של חדר הכותבים".

בפודקאסט מככבים ברקע העוזרים האישיים שלו, סונה מובססיאן, דיוויד הופינג, והמפיק מאט גורלי. הם משמשים כשחקני משנה בעוד או'בריאן שולף את הפוזות הקומיות החביבות עליו: מירידות עצמיות חסרות רחמים ועד הבעת סמכותנות מזויפת. ויש גם עקיצות של או'בריאן על עסקי הבידור, כך למשל הוא מתאר את מלאכת הפודקאסט כ"פטפוט ברדיו".

המאפיין השחוק ביותר של תעשיית הפודקאסטים - החלק בו המגיש מקריא פרסומות של נותני החסויות - הפך לסימן ההיכר של או'בריאן. לאחרונה, בזמן אוויר שקנתה החברה Long John Silver המייצרת נגיסי לובסטר, הוא עשה חיקויים של פיראט ושל אחד הבנים לשושלת קנדי.

באולפן, לפני הראיון עם מקהייל, או'בריאן גיחך על שמות יומרניים משהו של נותני חסויות כמו Magoosh, העוסקת בהכנה למבחנים, ושמה מבוסס על מילה פרסית שמשמעותה "אדם נבון". מאוחר יותר, בהמשך הריאיון הוא המשיך להתבדח עליהם בספונטניות, ללא תשלום.

הסגנון של או'בריאן מאפשר לו לרדת על שיטת החסויות, כמו גם על עצמו כמגיש - ועדיין לספק את הסחורה ולמנוע מהמאזינים לדלג על הפרסומות. המפרסמים מצידם משלמים על זה פרמיה גבוהה: בין 40 ל־50 דולר על כל אלף הורדות של התוכנית, כך אומרים ב־Team Coco, בערך כפליים מהתעריף הטיפוסי לפודקאסט פופולרי.

בימים אלה שוקלת החברה פודקאסט נוסף לאו'בריאן המבוסס על חיבתו להיסטוריה. אבל הצמיחה העתידית של Team Coco תלויה בגיוס כישרונות נוספים, מלבדו. "זה יהיה בלתי אפשרי להרחיב את החברה אם הכל יהיה מבוסס על קונאן. הוא יכול לגדול רק במידה מסוימת, ויש גבול לכמה שהוא יכול לעשות", אומר סאקס.

בימים אלו , Team Coco מתכוננת לעבור לחלל משרדי חדש בהוליווד. סיור במקום מגלה בניין בן שלוש קומות בשיפוצים. או'בריאן מציג לנו שני אולפנים, לצד מטבחון נאה, חללים פתוחים וחדרים שנועדו למפגשים יצירתיים.

במהלך הסיור, הוא משרטט את החזון שלו למשרדים - פעם זו סדנה של סנטה קלאוס, פעם מפעל עוגיות והייתה גם אנלוגיה לבית המשחקים של פי-ווי הרמן (דמות בדיונית שיצר הקומיקאי פול ראובנס, הערת המתרגם). "תמיד הייתי בחלל של מישהו אחר", אומר אובראין ומתכוון לחדרי כותבים ותפאורות שכבש בשנות הטלוויזיה שלו, כולל 11 עונות של "קונאן" באולפני האחים וורנר. "מאז שעזבנו, אני תוהה, איפה המקום שלי? אני צריך מקום לאגד בו אנשים מוזרים כמוני, שנוכל לעשות דברים ביחד. בשבילי, זה באמת עד כדי כך פשוט". 

עוד כתבות

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

מס היסף יוחל גם על משקיעי נדל"ן: האם כדאי למכור את הדירה לפני שייכנס לתוקף?

בשינויים שמציע תקציב המדינה לשנת 2026 נכלל סעיף לפיו דירות מגורים להשקעה ייכללו בחישוב ההכנסה החייבת במס היסף, דבר שעשוי להשפיע על רבים ● מדוע זה קורה עכשיו, עד כמה זה משמעותי ואיך אפשר להפחית מרוע הגזרה? ● גלובס עושה סדר

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

סקר מיתוג המעסיק של גלובס: הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי מפטרת כ-200 עובדים, הרוב מישראל

החברה מפטרת כ-5% מכח האדם שלה, רוב המפוטרים יהיו בישראל, ויגיעו מחלקים שונים בחברה ● מובילאיי: "החברה תפעל לתמוך בעובדים המושפעים ובמקביל תמשיך לגייס למשרות הנדרשות למימוש תוכניותיה ארוכות הטווח"

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

נתוני רשות המסים חושפים: זו ההכנסה של העשירון העליון

ע"פ מחקר חדש של רשות המסים, הכנסה ממוצעת של משק בית בעשירון העליון עומדת על 94 אלף שקל בחודש - נתון שגבוה ב-42% מנתוני הלמ"ס ● הפער, בעיקרו, נובע מהטיות בסקרי הלמ"ס ומחוסר התחשבות בהכנסות מהון ● וגם: למה דווקא המאיון העליון משלם פחות מס מאלו שמתחתיו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בוול סטריט; ברודקום קופצת בכ-2%

הנאסד"ק יורד בכ-0.2% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

חגי אלון / צילום: צילום מסך יוטיוב

המניה הישראלית שנסחרה שנים בשווי זניח, וזינקה פתאום פי 56

מניית SMX, הנסחרת בנאסד"ק, זינקה בתוך שבוע משווי של פחות מ-6 דולר, והגיעה לשווי שוק של כ־349 מיליון דולר ● למרות זאת, החברה עדיין לא מייצרת הכנסות ומציגה הפסדים משמעותיים

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

באירופה מעריכים: המועד שבו ישראל תתקוף באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: מקורות דיפלומטיים באירופה מעריכים שישראל תתקוף במהלך שנה הבאה באיראן, הכותרות בגרמניה עסקו בביקור הקנצלר בישראל, ולבנון מנסים לתכנן את היום אחרי סיום המנדט של יוניפי"ל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הישראלית שנפלה ב־27% ויוצאת מהמדד היוקרתי הזה בוול סטריט

שינויים בוול סטריט: חברת טכנולוגיית השבבים סיוה תיפרד ממדד S&P SmallCap 600 ● בעוד כשבועיים צפויות שלוש מניות להיכנס למדד S&P 500, לאחר שזינקו מתחילת השנה

פקקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

ה-OECD החמיא על התוכניות לצמצום הפקקים. הבעיה: הקידום תקוע

דוח חדש של ה־OECD על ישראל מדגיש את הבעיה של עומס התנועה, ומשבח את הממשלה על כוונתה להטיל אגרת גודש ומס נסועה ● אלא שהרפורמות נתקלות בשורת התנגדויות ומחלוקות בין המשרדים השונים ● בינתיים, אין להכנסות משני המהלכים זכר בתקציב 2026

מושגים לאזרחות מיודעת. סקר כוח אדם / צילום: Shutterstock

אתה גר בדירה בבעלותך? כך השאלה הזאת משפיעה על כל המדינה

מצב שוק העבודה משפיע על קבלת ההחלטות הכלכליות החשובות ביותר • כיצד הוא משתקף בפני קובעי המדיניות? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

משגר רקטות של חברת אלביט בתערוכת נשק ביוון, מאי 2025 / צילום: Reuters, Louiza Vradi

וול סטריט ג'ורנל: מדינות שהטילו סנקציות על ישראל - רוכשות ממנה נשק כעת

משלחות אירופאיות, אמריקאיות ואסיאתיות הגיעו לכנס במימון משרד הביטחון ● מערכות שנוסו בלבנון, עזה ואיראן הוצגו לבכירים, שהתרועעו לצד גנרלים ישראלים במדים והצטלמו ליד "קרן הברזל" ● זאת, על אף הביקורת הרבה נגד ישראל במהלך המלחמה עצמה ואמברגו הנשק

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?