גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קונאן או'בריאן זקוק לחברים: אתם

מנחה הטלוויזיה החליף את תוכניות הלייט-נייט בפודקאסט מצליח - ובאימפריית אודיו

קונאן או'בריאן / צילום: Associated Press, Evan Agostini
קונאן או'בריאן / צילום: Associated Press, Evan Agostini

ביוני האחרון, סיים קונאן או'בריאן 28 שנות הנחיית שידורי לייט-נייט בטלוויזיה. מהלך שהתפרש בצורה שגויה בקרב לא מעט אנשים, מסתבר: "בכל מקום שאני נמצא, אנשים מברכים אותי: 'מזל טוב על הפרישה!'", אומר או'בריאן: "'הנה קונאן, רוכב על חמור מעבר לגבעה אל הערפילים'".

אלא שבמציאות, או'בריאן עסוק כיום לא פחות מאשר בשיא ימי הזוהר שלו כמנחה טלוויזיה. בימים אלו הוא בונה אימפריה קומית במדיום שבעבר זלזל בו מעט: פודקסאטים. Team Coco, חברת הבידור שלו, עובדת כעת על הפקת עשרה פודקאסטים, כולל אחד המלווה את פרקי הסיטקום "מחלקת גנים ונוף" של רשת NBC - הפודקסאט מארח את כוכב הסדרה רוב לאו יחד עם התסריטאי אלן יאנג.

פודקאסטים נוספים מבית היוצר של או'בריאן: תוכנית שאלות ותשובות בהנחיית אנדי ריכטר, מי ששימש כסיידקיק של קונאן בתוכנית הלילה שלו וגם פודקאסטים של הקומיקאים ג'יי בי סמוב (פרודיה על תוכניות העצמה אישית), ניקול באייר (שמנהלת דיון סוער בנושא דייטיים) ולייסי מוזלי (תוכנית העוסקת בתרמיות).

בחברה של או'בריאן מתכננים להשיק עוד שישה פודקאסטים בשמונת החודשים הקרובים, אחד מהם הוא "המקום המוזר" - תוכנית מערכונים מתוסרטת שנוצרה על ידי דנה קארווי המוכר מ"סאטרדיי נייט לייב".

קונאן אובריאן במקסיקו / צילום: Associated Press, Rebecca Blackwell

אבל בלב פעילות החברה החדשה ניצב פודקאסט הדגל בהנחייתו של כוכב הלייט-נייט: "קונאן או'בריאן צריך חבר". במסגרת הפודקאסט המשודר כבר שלוש שנים ומונה 145 פרקים, מראיין או'בריאן באריכות קומיקאים וסלבריטאים - מבוב ניוהארט ועד ברק אובמה. היכולת לראיין בנינוחות מהווה עבורו הקלה לאחר עשורים של פורמט טלוויזיוני קצוב בזמן: "זה מאפשר לי חיבור שלא היה יכול להיווצר קודם", הוא אומר.

הפודקאסט "קונאן או'בריאן צריך חבר" סיפק לאו'בריאן כלי קומי חדש והעמיק את הקשר שלו עם המעריצים - אבל גם עזר לחברה שלו לממן פודקאסטים נוספים ולהחתים עוד כישרונות. התוכנית שעדיין משודרת כבר הספיקה לרשום הישגים: היא מדורגת לרוב בין חמש תוכניות הקומדיה הפופולריות ביותר בשירות הפודקאסטים של אפל, ומהווה שני שלישים מתוך 13 מיליון ההורדות החודשיות מבית היוצר של Team Coco. לפי בכירים בחברה, התוכנית אחראית ליותר ממחצית ההכנסות שמקורן בחסויות. סכום שצפוי להגיע לכ־20 מיליון דולר ב־2021.

 

"סיפור הולדתו של גיבור על"

את רוב חייו הבוגרים הקדיש או'בריאן לתוכניות טלוויזיה. בגיל 24 הוא הצטרף לסאטרדיי נייט לייב ככותב, אחר כך שימש גם ככותב עבור משפחת סימפסון. בהמשך ירש תוכניות לייט נייט שהובילו לפניו דיוויד לטרמן וג'וני קרסון. כעת, בגיל 58, הוא נכנס לתחום חדש שעדיין מתגבש ומתהווה: אל שוק הפודקאסטים הרווי נכנסות עוד ועוד חברות תקשורת וטכנולוגיה הרעבות לתוכן ומנויים, והמרדף אחר תוכניות דגל שימשכו קהל גדול עוד בעיצומו.

כמה עסקאות גדולות במירוץ האודיו הזה כבר עשו כותרות: אמזון רכשה את הזכויות ל"SmartLess" - תוכנית ראיונות של השחקנים וויל ארנט, ג'ייסון בייטמן ושון הייז. ספוטיפיי רכשה בלעדיות למגוון פודקאסטים, ביניהם תוכנית בהגשת ג'ו רוגן, פודקאסט של השחקן דקס שפרד ושל המנחה והיועצת המינית אלכסנדרה קופר. עוד עסקת ענק היא של Sirium XM Holdings, שקנו את חברת הפודקאסטים Stitcher, המפיקה ומוכרת פרסום למאות תוכניות, כולל אלו של Team Coco.

וכשהשוק כל-כך תוסס ותזזיתי, בכירים ב־Team Coco מדווחים כי הם שוקלים אופציות עסקיות: החל מעסקת זיכיון על הפודקאסטים ועד למכירת החברה כולה. אבל, הם אומרים, בכוונתם להמשיך לנהל את המותג בכל מקרה. "אנחנו לא מתכוונים למכור בשביל הכסף, לעזוב או לפרוש", אמר המנכ"ל ג'ף רוס, שמשמש כמפיק בפועל של או'בריאן עוד מאז שעלה לשידור בטלוויזיה ב־1993.

הכינוי "קוקו" נעשה פופולרי בעקבות טום הנקס. בזמן צילום התוכנית האחרונה של Tonight Show בהגשת או'בריאן בינואר 2010, הנקס הלהיט את הקהל בקריאות "קוקו, קוקו", שוב ושוב (הערת המתרגם: קו - ההברה הראשונה בשמו של קונאן).

עשרה ימים קודם הודיע או'בריאן שהוא פורש מהתוכנית, במקום לעבור איתה למשבצת השידור של חצות. זו הייתה דרכו לסיים תהליך משפיל שבו מנהלי NBC הטילו ספק בפופולריות שלו, ותכננו לשבץ במקומו תוכנית אחרת בהובלת ג'יי לנו. הביטוי "Team Coco" נוצר כמעיין "התקוממות של מעריצים", כפי שמתאר זאת רוס. "הדבר הטוב שיצא מהתקופה הטראומטית, המשוגעת והאפלה הזו היה התמיכה המתפוצצת הזו", אומר או'בריאן. "הרגע ההוא היה כמו סיפור הולדתו של גיבור־על, לפחות מבחינתי".

Team Coco מפיקה גם תוכניות סטנדאפ, אירועים בלייב ומוכרת מרצ'נדייז של קומיקאים נוספים מלבד או'בריאן. מאז 2011, החברה מפיצה גם את הסרטונים של "קונאן" - התוכנית של TBS, שאו'בריאן רכש את הזכויות שלה - ביוטיוב, פייסבוק ורשתות אחרות. לפי מנהלי החברה הדבר צפוי להכניס 10 מיליון דולר השנה. איך התגלגלו אל קונאן זכויות השידור? התנאים של וורנר מדיה המחזיקה ב-TBS, השתנו כשהתוכנית ירדה מהמסך. כיום הם נותנים לחברת האם AT&T נתח קטן מתוכה, ול־Team Coco את החופש לפעול יותר כמו סטארטאפ בתחום הבידור.

במסגרת המו"מ המחודש הזה, הסכים או'בריאן לעמוד בחזית תוכנית טלוויזיה בשירות הסטרימינג של וורנר - HBO Max. אבל הוא עדיין נמצא בשלב סיעור המוחות, ומדבר על תוכנית הסטרימינג כמו שתיכוניסט מדבר על משימה ארוכה בלימודים. בינתיים, הוא עסוק בשגרה מאווררת יותר של הפקת פודקאסטים. בחדר קטן באולפן הוליוודי, הוא יושב מול האורח שלו. לידו שולחן קטן עליו הוא מקשקש כל מיני שירבוטים קטנים. חוץ משני מפיקים וטכנאי סאונד בחדר סמוך, אין קהל. ולמרות שמצלמות וידאו מתעדות את התוכניות בשביל סרטונים וקטעים נבחרים, אין צורך באיפור - החלק בצילומי הטלוויזיה שאו'בריאן, חיוור ובהיר במיוחד, הכי פחות מתגעגע אליו.

"זה נחמד. אני מרגיש שחזרתי למבצר עשוי כולו מכריות, להשתטות קצת. אנחנו חיים בתקופה שבה אני, בתוך המבצר המרופד הזה, עם שני מיקרופונים בלבד - זה מוצר לגיטימי", הוא אומר. "זה עסק, וזה עסק טוב. אבל בשלב הזה בקריירה שלי, בשלב הזה בחיי - זו גם מתנה לא נורמלית".

הבדיחות על המפרסמים שוות זהב


אבל כאמור בהתחלה, או'בריאן היה סקפטי: הוא חשש שתוכנית פודקאסט שלו עשויה להיתפס כירידה ברמה, או שהוא אפילו עלול להיכשל. "לאחר שהייתי שנים על גבי שנים בטלוויזיה, מה יקרה אם זה יבוטל?", אמר אז בחשש לנשיא חברת Team Coco אדם סאקס, שכבר עבד בכמה חברות פודקאסטים. המנחה קיבל הבטחה שיהיה אחראי על גורל הפודקאסט. וחוץ מזה, הרגיעו אותו, סטטיסטיקות ההורדות לא מפורסמות באותו אופן שמפורסמים דירוגי הרייטינג. "זה עסק קצת משוגע", אומר רוס. "אתה היחיד שיודע אם הפודקאסט שלך מצליח או לא".

בתוכנית "קונאן או'בריאן צריך חבר", שהושקה ב־2018, המארח חוקר נושא משותף עם האורחים שלו: למשל, איך גילו את הכישרון שלהם; איזה כוחות מניעים את האמביציות שלהם; איך הם מתמודדים עם אגו ועם ביקורת עצמית. אבל הבדיחות שלו, שמגיחות בתדירות גבוהה, גורמות לראיונות להישמע יותר כמו סמול טוק ספונטני ומאולתר. כך למשל היה כשהקליט באוגוסט פרק עם השחקן והקומיקאי ג'ואל מקהייל. אפשר לחלק את השיחה שהתנהלה ביניהם בערך כך: 30% מהזמן שאלות ותשובות כנות, ו-70% עלבונות וגידופים הומוריסטיים, שנעו בין הסתלבטות על הנחות סלבס לבדיחות על קניבליזם.

קהל המאזינים מקבל את או'בריאן בגרסה שאינה מוגבלת בזמן, תקציב או במה מותר או אסור להגיד בטלוויזיה. כמו שהגדיר זאת או'בריאן בעצמו: "הם שומעים את קונאן של חדר הכותבים".

בפודקאסט מככבים ברקע העוזרים האישיים שלו, סונה מובססיאן, דיוויד הופינג, והמפיק מאט גורלי. הם משמשים כשחקני משנה בעוד או'בריאן שולף את הפוזות הקומיות החביבות עליו: מירידות עצמיות חסרות רחמים ועד הבעת סמכותנות מזויפת. ויש גם עקיצות של או'בריאן על עסקי הבידור, כך למשל הוא מתאר את מלאכת הפודקאסט כ"פטפוט ברדיו".

המאפיין השחוק ביותר של תעשיית הפודקאסטים - החלק בו המגיש מקריא פרסומות של נותני החסויות - הפך לסימן ההיכר של או'בריאן. לאחרונה, בזמן אוויר שקנתה החברה Long John Silver המייצרת נגיסי לובסטר, הוא עשה חיקויים של פיראט ושל אחד הבנים לשושלת קנדי.

באולפן, לפני הראיון עם מקהייל, או'בריאן גיחך על שמות יומרניים משהו של נותני חסויות כמו Magoosh, העוסקת בהכנה למבחנים, ושמה מבוסס על מילה פרסית שמשמעותה "אדם נבון". מאוחר יותר, בהמשך הריאיון הוא המשיך להתבדח עליהם בספונטניות, ללא תשלום.

הסגנון של או'בריאן מאפשר לו לרדת על שיטת החסויות, כמו גם על עצמו כמגיש - ועדיין לספק את הסחורה ולמנוע מהמאזינים לדלג על הפרסומות. המפרסמים מצידם משלמים על זה פרמיה גבוהה: בין 40 ל־50 דולר על כל אלף הורדות של התוכנית, כך אומרים ב־Team Coco, בערך כפליים מהתעריף הטיפוסי לפודקאסט פופולרי.

בימים אלה שוקלת החברה פודקאסט נוסף לאו'בריאן המבוסס על חיבתו להיסטוריה. אבל הצמיחה העתידית של Team Coco תלויה בגיוס כישרונות נוספים, מלבדו. "זה יהיה בלתי אפשרי להרחיב את החברה אם הכל יהיה מבוסס על קונאן. הוא יכול לגדול רק במידה מסוימת, ויש גבול לכמה שהוא יכול לעשות", אומר סאקס.

בימים אלו , Team Coco מתכוננת לעבור לחלל משרדי חדש בהוליווד. סיור במקום מגלה בניין בן שלוש קומות בשיפוצים. או'בריאן מציג לנו שני אולפנים, לצד מטבחון נאה, חללים פתוחים וחדרים שנועדו למפגשים יצירתיים.

במהלך הסיור, הוא משרטט את החזון שלו למשרדים - פעם זו סדנה של סנטה קלאוס, פעם מפעל עוגיות והייתה גם אנלוגיה לבית המשחקים של פי-ווי הרמן (דמות בדיונית שיצר הקומיקאי פול ראובנס, הערת המתרגם). "תמיד הייתי בחלל של מישהו אחר", אומר אובראין ומתכוון לחדרי כותבים ותפאורות שכבש בשנות הטלוויזיה שלו, כולל 11 עונות של "קונאן" באולפני האחים וורנר. "מאז שעזבנו, אני תוהה, איפה המקום שלי? אני צריך מקום לאגד בו אנשים מוזרים כמוני, שנוכל לעשות דברים ביחד. בשבילי, זה באמת עד כדי כך פשוט". 

עוד כתבות

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד