גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מילניאלים עשירים ליועצים פיננסיים: מעדיפים לנהל את הכסף בעצמנו. תודה

משקיעים צעירים ועשירים לא רואים בחברות ניהול הון את הערך שהוריהם ראו בה ● הם מעדיפים לבחור מניות בעצמם או להשקיע את כספם במטבעות קריפטו

ייעוץ פיננסי / צילום: Shutterstock
ייעוץ פיננסי / צילום: Shutterstock

מייקל מרטוצ'י, מייסד סטרטאפ בן 26, מתעלם מהזמנות הגולף ופניות אחרות שהוא מקבל מיועץ פיננסי בקבוצת גולדמן סאקס המנסה לזכות בו כלקוח.

המשחק של 18 החורים לא במיוחד מושך את מרטוצ'י שמתגורר במיאמי, וגם לא מושך אותו הרעיון לשלם על ייעוץ פיננסי. במקום זה, הוא מפקח על מאות אלפי הדולרים שהוא משקיע בעצמו. הוא מעביר 90% מהכסף שלו למטבעות קריפטו. על מנת לבדוק את המניות שלו, הוא מעיף מבט באפליקציית רובין הוד שיש לו בטלפון.

"קל לנהל חצי מיליון או מיליון דולר לבד", אמר מרטוצ'י, שאומר שהוא מקדיש פחות משעה בשבוע לבדיקת ההשקעות שלו.

יותר ויותר משקיעים צעירים ועשירים מעדיפים לפעול ללא יועץ פיננסי מסורתי. במקום זה, הם מהמרים על כך שיוכלו למצוא אופציות השקעה טובות מפלטפורמות דיגיטליות של עשה זאת בעצמך שהן זולות וקלות לשימוש. בנוסף, רבים מהם רוצים להשקיע בנכסים עם סיכון גבוה יותר כמו מטבעות קריפטו וחברות סטרטאפ טכנולוגיות, שיועצים פיננסיים במיינסטרים נמנעים מלהציע להם.

לכ-70% ממשקי הבית שיש להם שווי נטו של 500 אלף דולר או יותר ובראשם מישהו או מישהי בני פחות מ-45 סגנון השקעות שהוא מכוון באופן עצמי ברובו או בכולו ב-2019, לעומת כ-67% ב-2010, על פי ניתוח של נתוני הפדרל ריזרב על ידי חברת המחקר Aite-Novarica Group. כמעט חצי ממשקי הבית האלה כיוונו לרמת סיכון גבוהה מהממוצע על מנת להגיע לרמת החזרים גבוהה מהממוצע, לעומת 35% ב-2010, על פי הניתוח.

מחלקות ניהול ההון בחברות מובילות כמו מורגן סטנלי ומריל לינץ' של בנק אמריקה ממשיכות לגרוף רווחים מלקוחות מבוגרים יותר. אבל התחרות מצד חברות סטרטאפ דיגיטליות צומחת וחברות מסורתיות יודעות שהן צריכות למשוך את הדור הבא של לקוחות שיביאו להן רווחים.

יועצים אומרים שמה שהם עושים הוא הרבה יותר מלהעביר כסף של לקוחות למניות ואגרות חוב. הם יכולים לעזור ללקוחות למפות יעדים פיננסיים ולמנוע מהם לקבל החלטות פזיזות. הם יכולים גם לנהל איזון מחדש של תיקי השקעות מורכבים ולעזור בתכנון מס לאנשים עסוקים.

במריל לינץ' אמרו שגיוונו את סוג היועצים שלהם ושיפרו את הטכנולוגיה. אנשים מתחת לגיל 45 היוו יותר מ-20% מהלקוחות החדשים השנה, לעומת 10% לפני חמש שנים, כך נמסר מהחברה. במורגן סטנלי הוציאו בשנים האחרונות מיליארדים על רכישת חברות שחושבים שימשכו לקוחות צעירים יותר, כמו הברוקר המקוון E*Trade וחברות תכנון מניות העובדים Solium.

חברות ניהול הון גם מציעות ללקוחותיהן גישה מיוחדת לכמה השקעות אלטרנטיביות, כמו קרנות הקשורות להון פרטי. אבל רבות מהן אוסרות או מגבילות השקעות בקריפטו ומספקות גישה מוגבלת למניות בחברות שעוד לא הגיעו להנפקה.

חברות גדולות מהמרות על כך שאנשים צעירים שאינם רוצים כיום ייעוץ פיננסי עשויים לשכור שירותי ייעוץ כשהם מבוגרים יותר. "כשאתה מתחיל לעבור משלב צבירות ההון לשלב הפרישה, העולם הופך להרבה יותר מסובך", אמר ג'ד פין, מנהל תפעול בחברת ניהול ההון מורגן סטנלי וראש פתרונות תאגידיים ומוסדיים. "אנשים לא חושבים שהם צריכים לקבל ייעוץ עד שהם צריכים עצה כלשהי".

מחקרים מצביעים על כך שיועצים עשויים להילכד במרדף אחר מניות לוהטות, באופן דומה לסוחרים עצמאיים. במשבר הכלכלי של 2008-09, יועצים פיננסיים לעתים קרובות מכרו את המניות של לקוחותיהם כשהשוק צנח. עדיין, כשהשווקים נמצאים בעלייה כפי שקורה כיום - מדדי המניות האמריקאיים הגיעו לשיאים השנה - קל למשקיעים מקצועיים וחובבים כאחד להיראות חכמים.

כשטראוויס צ'יימברס, בן 33, הרוויח 9 מיליון דולר ממכירת חלק מסוכנות הפרסום שלו השנה, הוא ראיין ארבעה יועצים פיננסים בשיחות וידאו. הוא חשב שהם לא התאמצו מספיק להסביר איך ההשקעות שלהם ייחודיות ושוות את העמלות שהם גובים. ואף אחד מהם לא הזכיר קריפטו או נכסי מקרקעין, ההשקעות שהכי עניינו אותו.

צ'יימברס, שגר בבויס, איידהו, החליט לחצוב לעצמו נתיב משלו. הוא השקיע מיליון דולר בקרן גידור שנוהלה על ידי השכן של השותף שלו בסוכנות הפרסום. הוא הקצה עוד מיליון וחצי דולר לבניית יחידות דיור לאירוח איירבינבי באזורים מעוטי הכנסה. פרויקט אחד כלל בנייה של בקתות בעלות מראה עתידני באגם שיבש לחלוטין במדינת יוטה.

לאחרונה הציעה החברה US Bancorp להעניק לצ'יימברס קו אשראי פרטי בשיעור ריבית של 2.75% אם ישקיע מיליון דולר בחשבון ברוקר.

צ'יימברס שוקל את ההצעה, אבל מעדיף לנהל את רוב כספו בעצמו. הוא צופה שאם יסכים, ישתמש בקו האשראי לקניית מכוניות ומטוס, שהוא חושב שערכם יעלה.

כשקאבל היקמן הגיעה לגיל 18, אביה החורג נתן לה כסף לקנות מניות. אחר כך הזמין אותה להשקיע לצידו בחברות פרטיות. לפני כמה שנים, השקיעה 100 אלף דולר בקרן בלוקצ'יין שנוהלה על ידי חבר שפגשה במכללה. כיום היא בת 26 ומנהלת תיק השקעות משלה בשווי 6 מיליון דולר.

בשנה שעברה מת אביה החורג, והותיר להיקמן עזבון מורכב, ובפעם הראשונה בחייה היא שוקלת לשכור את שירותיו של יועץ פיננסי מקצועי.

היקמן, שהיא יועצת לחינוך אקדמי במקצועה, אומרת שמצאה כמה אופציות טובות אם כי בעלות אופי הומוגני: "אהיה כנה: אני משוחחת עם כמה חבר'ה זקנים".

מרטוצ'י, שמתחמק מהיועץ מגולדמן, השקיע את רוב הונו בחברה שלו, SwagUp. החברה מייצרת ומפיצה מוצרים ממותגים כמו תיקי בד וספלי קפה.

הוא אמר שבנקודה זו בחייו, הוא מעדיף השקעות בסיכון שאולי יכפילו או ישלשו את כספו לעומת "החזרים מהסוג שהשוק נותן" אפילו אם הם מבטיחים.

"לרוב הצעירים לא באמת אכפת מהחסרונות", אמר מרטוצ'י. "אכפת להם מהיתרונות ומזה שזה כיף".

הוא מתכנן להשתמש ביועץ פיננסי, אמר, אם יקבל סכום כסף גדול ממכירת החברה שלו.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה