גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות רבעון חלש לרמי לוי: הרווח הנקי זינק ב-33% מתחילת השנה

רשת שיווק השקמה מייחסת את הירידה הרבעונית בהכנסות וברווחים למיעוט ימי העבודה ולהעמקת מבצעי חגי תשרי ● מינואר עד ספטמבר רשמה רווח נקי של 150 מיליון שקל ● רמי לוי על הירידה ברווח הגולמי: "העברנו חלק מהרווח לטובת הלקוח"

רמי לוי / צילום: תמר מצפי
רמי לוי / צילום: תמר מצפי

רשת חנויות המזון רמי לוי שיווק השקמה פרסמה היום (ב') את תוצאותיה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של השנה. בעוד שהתוצאות לתקופה הרחבה מלמדות על צמיחה בהיקפי הפעילות ועלייה ברווחיות התפעולית, ברבעון השלישי לבדו נרשמה ירידה קלה בחלק מהמדדים.

הכנסות הרשת ברבעון השלישי ירדו ב-2.4% והסתכמו בכ-1.62 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.66 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. בדוחות מוסבר כי הירידה נבעה בעיקר מקיטון של 7% בפדיון חנויות זהות, בשל מיעוט ימי עבודה בספטמבר בגין עיתוי חגי תשרי. כמו כן, ציינה הרשת, הרבעון המקביל אשתקד הושפע לחיוב מצריכה מוגברת בגין משבר הקורונה.

ההכנסות במגזר "אחרים" (קופיקס, גוד פארם ורמי לוי תקשורת) עלו ל-160 מיליון שקל ברבעון האחרון, לעומת כ-140 מיליון שקל אשתקד.

הרווח הנקי הסתכם בכ-42 מיליון שקל ברבעון, ירידה של 12% בהשוואה לרווח של 48 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. גם כאן הירידה מיוחסת לקיטון בהכנסות כתוצאה ממיעוט ימי העבודה ומהעמקת המבצעים בחגים.

לוי ציין עם פרסום הדוחות כי "גם ברבעון האחרון העמקנו מבצעים בחגי תשרי, דבר שהתבטא בירידה ברווח הגולמי בפעילות הסופרים של החברה האם, בכך שהעברנו חלק מהרווח לטובת הלקוח".

מניית רמי לוי , שעד למועד פרסום הדוחות נסחרה בעלייה של כ-1.5%, סיימה את היום בנפילה של 4.3% בעקבות התוצאות. המניה נסחרת בשווי שוק של 3.3 מיליארד שקל, כאשר מתחילת השנה הוסיפה כ-19% לערכה. להחזקותיו של לוי (כ-40%, יחד עם רעייתו עדינה) שווי של כ-1.32 מיליארד שקל.

שיעור הרווחיות עלה

הרווח הגולמי ברבעון השלישי של השנה הסתכם בכ-370 מיליון שקל, ירידה קלה בהשוואה לכ-376 מיליון שקל ברבעון המקביל. יחד עם זאת, שיעור הרווח הגולמי עלה ל-22.79%, בהשוואה ל-22.62% בשנה שעברה. ברשת מציינים ששיעור הרווחיות הושפע לחיוב מהשיפור בתנאי הסחר, מהתייעלות לוגיסטית במרלו"ג החברה במודיעין, מהמותג הפרטי ומרווחיות החברות הבנות. בפעילות הסופרים הרווחיות הגולמית ירדה בעיקר לאור המבצעים בתקופת החגים.

הרווח התפעולי הסתכם ברבעון בכ-68 מיליון שקל (4.19% מההכנסות), ירידה של כ-11% בהשוואה ל-77 מיליון שקל בשנה שעברה. שיעור הרווחיות ירד רק במעט, שכן ברבעון המקביל הוא עמד על 4.63% מההכנסות.

ה-EBITDA ברבעון הסתכם ב-133 מיליון שקל (כ-8.2% מההכנסות), לעומת כ-138 מיליון שקל (כ-8.3% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

פרסום הדוחות מגיע לאחר שרשת קמעונאות המזון פרסמה אתמול דוח מתוקן בקשר לחידוש ועדכון תנאי ההסכם שבינה ובין בעל השליטה בה, רמי לוי. במסגרת העדכון, צומצמה העלאת מחיר המקסימום של דמי השכירות החודשיים למ"ר לנכסים שהרשת שוכרת מלוי עד לכ-11%, במקום העלאה של עד 20% כפי שביקשה החברה לאשר תחילה. דמי השכירות ששילמה הרשת עבור נכסים שהיא שוכרת מבעל השליטה הסתכמו בשלוש השנים האחרונות ביותר מ-190 מיליון שקל.

בתחילת החודש התפוצצה הפרשה שבמרכזה חשד לתיאום מחירים בין ענקיות המזון בישראל. חוקרי רשות התחרות פשטו על משרדי שטראוס ושופרסל, וחקרו שורת בכירים, בהם מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן. לוי הגיע גם הוא לחקירה ברשות התחרות.

מינואר עד ספטמבר התמונה משתנה - ולטובה

במבט על התוצאות הכספיות של רמי לוי בתשעת החודשים הראשונים של השנה נצפה שיפור ברוב המדדים. ההכנסות בין ינואר לספטמבר הסתכמו ב-4.82 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-4.81 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. החברה ציינה שבמהלך התקופה חל קיטון של 3.2% בפדיון החנויות הזהות ביחס לשנה שעברה, אז נרשמה צריכה מוגברת מאוד, אך הקיטון קוזז מול הכנסות מפתיחת סניפים חדשים ומגידול בהיקפי הפעילות של החברות הבנות - גוד פארם, קופיקס ופעילות הסלולר.

הרווח הגולמי בשלושת הרבעונים הראשונים עלה בכ-4% לכ-1.12 מיליארד שקל, בהשוואה ל-1.07 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי קפץ בתקופה הזו ב-19% והסתכם ב-228 מיליון שקל, בהשוואה לכ-192 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח התפעולי עלה לכ-4.72%, בהשוואה ל-3.99% בשנה שעברה. לפי הדוחות, השיפור נובע בין השאר מחיסכון בהוצאות האחזקה כתוצאה משיפור וייעול תהליכים בתוך החברה, שקוזזו חלקית עם העלייה בהוצאות שכר עובדים.

בשורה התחתונה, הצמיחה בהכנסות והשיפור ברווחיות הובילו את רשת רמי לוי שיווק השקמה להציג עלייה של כ-33% ברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה לכ-150 מיליון שקל, בהשוואה לכ-113 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ה-EBITDA בתשעת החודשים הראשונים עלה בכ-12% לכ-417 מיליון שקל (כ-8.6% מההכנסות), לעומת כ-372 מיליון שקל (כ-7.7% מההכנסות) בתקופה המקבילה אשתקד.

לחברה קופת מזומנים והשקעות לזמן קצר של כ-978 מיליון שקל. מנגד, לחברה חוב פיננסי ברוטו בסכום זניח של כ-13 מיליון שקל בלבד. החברה הודיעה שהיא מייעדת סכום של כחצי מליארד שקל מתוך קופת המזומנים להשקעה אסטרטגית שתוביל להגדלת סל הקניות הממוצע של לקוחות החברה בסניפי החברה.

במקביל לאישור הדוחות, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד בסך של 36 מיליון שקל, המתווספת לחלוקת דיבידנד של כ-140 מיליון שקל מתחילת השנה.

"אנו מסכמים את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם עלייה בהיקפי הפעילות וברווחים. אנו גאים להציג גידול בהיקפי הפעילות של הרשת ורואים בכך הישג מרשים, במיוחד בהתחשב בכך ששנת 2020 התאפיינה בצריכה מוגברת וחריגה של לקוחות עם התפרצות נגיף הקורונה", ציין לוי. "העלייה ברווח נובעת הן מהצמיחה בפעילות, והן ממהלכים שנקטנו לשיפור בתנאי הסחר מול הספקים, וכן הודות להמשך התמורה של המרכז הלוגיסטי במודיעין ליעילות התפעולית ברשת. זאת ועוד, לצד המשך הצמיחה בפעילות הליבה, נרשם השנה גם שיפור בביצועי החברות הבנות, שתרמו לתוצאות המוצלחות של החברה".

עוד כתבות

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב