גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שנת המהפך של קרנות הנאמנות: תפחו ב-70 מיליארד שקל. ומי הקרן שהובילה?

תעשיית קרנות הנאמנות, אפיק ההשקעה הנזיל ביותר בשוק ההון, גייסה אשתקד 28 מיליארד שקל ונהנתה מעליית ערך של 40 מיליארד שקל בשל הגאות בשווקים • מנקודת השפל של פרוץ הקורונה זינק היקף נכסי התעשייה ביותר מ-50% • המנצח הגדול של השנה: מגדל שוקי הון, שגייס יותר מ-9 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב. התפרצות מגפת הקורונה השפיעה על הקרנות יותר מאשר על מוצרי השקעה אחרים / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב. התפרצות מגפת הקורונה השפיעה על הקרנות יותר מאשר על מוצרי השקעה אחרים / צילום: Shutterstock

את שנת 2020 סיימה תעשיית קרנות הנאמנות המקומית עם ירידה של יותר מ-6% בהיקף הנכסים המנוהלים. התפרצות מגפת הקורונה השפיעה על הקרנות יותר מאשר על מוצרי השקעה אחרים, בעיקר בשל נזילותן, שכן הציבור מיהר לפדות מהן את כספו.

לעומת קודמתה, 2021 הייתה מהשנים המוצלחות יותר בתעשיית הקרנות, ובמהלכה גדל היקף הנכסים שהיא מנהלת בכ-70 מיליארד שקל (גיוסים ועליית ערך), גידול המשקף את הגאות שאפיינה את שוקי ההון בשנה החולפת.

כיום היקף הנכסים המנוהלים בתעשיית הקרנות כבר נושק לכ-400 מיליארד שקל - 55% יותר מבנקודת השפל של התעשייה, שנרשמה במרץ 2020 - עם פרוץ הקורונה. על פי חישוב שערך שון אשכנזי, מנהל קשרי יועצים במיטב דש, גידול זה הוא תוצאה של גיוסים בסכום של כ-28 מיליארד שקל, לצד עליית ערך של כ-40 מיליארד שקל.

 

מתוך הנכסים שמנהלת התעשייה, היקף הקרנות המנוהלות (קרנות המצריכות ניהול אקטיבי מצד מנהלי השקעות, והכוללות קרנות מסורתיות וכספיות) עומד על כ-224 מיליארד שקל. זאת למרות שבמהלך השנה החולפת נמשכה המגמה של פדיונות מהקרנות הכספיות, בסך של כ-6 מיליארד שקל, בשל הריבית הנמוכה, שלא מאפשרת השגת תשואה גבוהה בקרנות אלה.

"כמו שאמרנו לאורך כל השנה, המשקיעים העדיפו באופן מובהק קרנות מנוהלות המשלבות אג"ח ומניות במינונים שונים", אומר ליאור כשריאן, מנכ"ל מגדל קרנות נאמנות, שסיימה את השנה (כמו את 2020) כמגייסת הגדולה, עם יותר מ-9 מיליארד שקל.

"השנה החולפת בישראל הייתה שנת האג"ח צמודות-המדד, ובגזרת המניות בלטו לחיוב הבנקים וחברות הבנייה. הבנקים בישראל עלו בין היתר גם בעקבות תהליכי התייעלות, ומשום שהם נתפסים כמגן טוב בתקופה אינפלציונית. בחו"ל ראינו את המדדים הגדולים בארה"ב ממשיכים לשבור שיאים", מסביר כשריאן.

הציבור העדיף חשיפה לישראל

העליות בשוקי ההון הביאו לכך שהכוכבות מבחינת התשואות היו קרנות המנוהלות 70-30, כלומר אלה המשקיעות 70% באג"ח ו-30% במניות, שעלו בכ-12% בממוצע. קרנות 80-20, הסולידיות יותר, עלו בממוצע בכ-10%, וקרנות 90-10, הסולידיות אף יותר, עלו בממוצע בכ-8%. נציין כי קיימת שונות גדולה בתשואות בין הקרנות בכל אחד מהסוגים, אך במבט על ממוצע השוק בהחלט מצטיירת מגמה שלפיה עלייה של 10% בחשיפה למניות תעניק כ-2% תשואה.

 

הציבור הבין זאת, ועל פי מיטב דש הקטגוריה המגייסת ביותר בשנת 2021 הייתה אג"ח כללי, המהווה כ-70% מסך הגיוס בקרנות האקטיביות המסורתיות בשנה זו, עם גיוס של כ-17.7 מיליארד שקל. "קטגוריה זו מוכחת בשנים האחרונות כתשובה טובה למי שמבקש להשיג סוג של תיק השקעות מנוהל שהוא תערובת של מניות ואיגרות חוב במינונים משתנים", אומר אשכנזי ממיטב דש.

"בקרנות המנייתיות נרשם גיוס כולל של כ-2.6 מיליארד שקל, גיוס שכמעט כולו הגיע לקרנות המניות המתמחות בישראל בסכום של כ-2.3 מיליארד שקל, חלקו לקרנות הגמישות, בסכום של כ-250 מיליון שקל, וחלקו הנוסף מקטגוריית מניות בחו"ל של כ-50 מיליון שקל", הוא מוסיף. "התפלגות הסכומים הזו מתממשקת עם התשואות הגבוהות מאוד שהשיגו מדדי המניות בישראל, גם באופן אבסולוטי וגם באופן יחסי לשוקי מניות מרכזיים בעולם".

אל מול זה, התעשייה הפסיבית (קרנות מחקות מדד וקרנות סל) מנהלת כ-174 מיליארד שקל, מתוכם 105 מיליארד שקל בקרנות סל והיתר בקרנות מחקות. כשבוחנים את תוצאות השנה החולפת, מתברר כי דווקא הקרנות המחקות סיימו עם גיוסים גבוהים של כ-15 מיליארד שקל, לעומת פדיונות של כ-6 מיליארד שקל בקרנות הסל. הסיבה לכך נעוצה במנגנון המסחר של כל אחד מהסקטורים.

"משיקולי נוחות ותפעול, הרבה מנהלי השקעות ויועצים מעדיפים לבצע קנייה בקרן מחקה, בגלל ביצוע בשער סוף היום", מסביר אבנר חדד, מנכ"ל קסם מבית הפניקס אקסלנס. "השנה השוק עלה כמעט באופן קבוע, ובסטיית תקן נמוכה, ולכן ברגע שאתה קונה קרן מחקה והשוק יציב רוב שעות היום אז לא צפויה בעיה בשער הרכישה או המכירה. כשהשוק יהיה יותר תנודתי, קרנות הסל יהיו יותר רלוונטיות. כך שאם השוק היה רגוע עד אמצע היום, אבל יסיים אותו בפלוס או במינוס 5%, יש משמעות רבה לקרן הסל.

"הקרנות הפסיביות ממשיכות לצמוח בעקבות שנה מצוינת למדדים, ואני צופה שהמגמה הזו תימשך בשנים הקרובות", מוסיף חדד.

 מגדל בתנופה. ומי עוד?

כאשר בוחנים את הגופים המנהלים, עבור מגדל שוקי הון מדובר בהמשך ישיר של 2020, כשב-20 החודשים האחרונים הוא רשם גיוס חיובי וב-2021 גייס כ-35% מכלל הגיוסים בענף - כמעט פי שלושה מהסכום של המגייסים הגדולים אחריו, מור (3.5 מיליארד שקל) וקסם (3 מיליארד שקל).

גם ילין לפידות רשם גיוסים נכבדים, כאשר מבין הגופים הקטנים נציין את אפסילון עם גיוסים של יותר מ-2 מיליארד שקל ואת אילים, פורסט ואיילון עם גיוס של כמיליארד שקל כל אחד. מנגד, בהראל סיימו את השנה החולפת עם פדיונות בהיקף של מיליארד ורבע שקל, כשגם מיטב דש סיים עם פדיונות, בהיקף של כ-700 מיליון שקל.

לגבי מיטב דש, המחזיק בחברת הקרנות הגדולה בישראל, עם נכסים של 63 מיליארד שקל, יש לומר כי הוא רשם שנה טובה, עם גיוסים של כ-4 מיליארד שקל בקרנות המסורתיות והמחקות. עם זאת, הוא הושפע השנה משני גורמים עיקריים. הראשון היא פדיון של כ-1.8 מיליארד שקל בקרנות הכספיות - קטגוריית השקעה לא כדאית בעידן הריבית האפסית.

הגורם השני הוא, שבקרנות הסל של מיטב דש נרשמו פדיונות, בעיקר עקב עסקאות גדולות שהיו בשוק ההון. כך למשל, העברת ניהול קופות הגמל של המורים והגננות מפסגות למיטב גמל, חייבה את מכירת קרנות תכלית כדי להימנע ממצב של כפל דמי ניהול. גם עסקת מכירה של הלמן הלדובי להפניקס גרמה למכירות טכניות, עקב מעבר המסלול הפסיבי של הלמן-אלדובי, שהחזיק מלאי אדיר של קרנות הסל של תכלית, לניהול ישיר של עקיבה אחרי מדדים.

 

השנה ההפכפכה של אלטשולר שחם

הסיפור הגדול בתעשיית הקרנות של 2021 הוא אלטשולר שחם, שמסכם שנה הפכפכה במיוחד. במחצית הראשונה של השנה גייס בית ההשקעות 1.7 מיליארד שקל, אך במהלך יוני עבר לפדיונות שהלכו וגדלו בחודשים האחרונים, עד שסיים את השנה עם פדיון של מיליון שקל בקרנות הנאמנות. הנתונים האלה בולטים במיוחד לאור העובדה כי שוק הקרנות נמצא כאמור במומנטום גיוסים חיובי מאוד.

למרות שבשנים האחרונות התרגלנו לראות את אלטשולר שחם מככב בראש טבלאות התשואות והגיוסים, השנה הוא בולט בתשואות חסר בהשוואה למתחרים, שמובילות לדירוגי מכירה נמוכים יותר בבנקים ולפדיונות בקרנות.

בנוסף, העסקה שבמסגרתה רכש אלטשולר את בית ההשקעות פסגות הייתה אחד הגורמים המרכזיים לגל הפדיונות הענק שנרשם בתעשיית קרנות הסל השנה, במקביל לעסקה אחרת שבה נרכשה חברת הגמל והפנסיה של הלמן אלדובי על ידי הפניקס.

עסקאות אלו יצרו מגבלות החזקת קרנות סל על ידי צד קשור, אשר גרמו פדיונות שהסתכמו במאות רבות של מיליוני שקלים מדי חודש בחצי השנה האחרונה, והושפעו מהם כל השחקנים הגדולים, בהם קסם, תכלית, פסגות והראל.

2022: סקטור התיירות וגם סין יהיו מעניינים

 אחרי הצמיחה בשנה החולפת, בבתי ההשקעות מכוונים ל-2022. "אנו מעריכים כי מי שתקבע את כיוון השוק בשנה הקרובה היא כמובן האינפלציה", אומר כשריאן. "כלומר אם היא חד-פעמית או שתהיה מתמשכת, מה שיאלץ את הפד להעלות ריביות. הציפיות בשוק הן להעלאות ריבית מתונות במחצית השנייה של 2022, שעימן השוק מסוגל להתמודד. אם האינפלציה תהיה גבוהה יותר, נראה את הפד מעלה ריבית, מה שיפגע בכל נכסי הסיכון. בנוסף, אי אפשר להתעלם מהקורונה, ומהאומיקרון בפרט.

ליאור כשריאן, מנכ''ל מגדל קרנות נאמנות, במגדל שוקי הון / צילום: אלירן אביטל

"עם זאת, יש ענפים מעניינים להשקעה, כמו למשל סקטור התיירות. מדובר בתחום שנפגע והתאושש, לאחרונה שוב ספג ירידות, וכיום הוא נמצא כ-15%-20% מתחת לשיא. גם סין עשויה להיות מעניינת במקרה של הקלות רגולטוריות, שיתורגמו להתאוששות של החברות הסיניות", מציין מנכ"ל מגדל קרנות נאמנות.

חדד מצדו אומר כי "כולם מדברים על מה יעשו המדדים ב-2022, ואני אומר, במקום לנחש מה יעשו המדדים ב 2022 פשוט כדאי לקנות את המדד. ואם נחזור להבדלים בין קרן מחקה לקרנות סל, ב-2021, בגלל שהשוק עלה כל הזמן, הצורך לפעולה במהלך יום המסחר לא עלה, אבל יכול להיות שאם התנודתיות תגבר ב-2022 זה ישתנה".

קסם הורידה דמי ניהול לאפס, והציבור נענה

תופעה מרכזית שאפיינה את 2021 היא המהלך של קסם להורדת דמי הניהול. במהלך החודשיים האחרונים הרחיבה החברה את המהלך לקרנות מנוהלות נוספות, בעיקר קרנות חדשות שהוקמו זה עתה, ובסף הכול גייסה בהן כ-3.5 מיליארד שקל. עיקר הגיוסים בקרנות ללא דמי ניהול נרשמו בקרנות המנוהלות - מה שגורר עלויות גדולות לחברת הקרנות של אקסלנס, עקב תשלום עמלות ההפצה בגין קרנות אלה.

"המהלך לדמי ניהול אפסיים נבע מאסטרטגיה שלנו להיות שחקן מוביל באמצעות הגדלת נתח השוק", מסביר חדד. "ניסינו לרכוש את פסגות, לא הצלחנו, וחשבנו על דרך אחרת שמשרתת את המטרה האסטרטגית של קסם.

"זה היה חייב לפגוש גם את הצורך של הלקוח, שאומר לעצמו, ובצדק, שהוא נמצא בעולם של תשואות נמוכות וריביות נמוכות ושואל את עצמו מה כדאי לו לעשות עם קרן נאמנות שהוא רוצה להשקיע בה והתשואה הפנימית שלה נמוכה, ועוד לפני דמי הניהול. קסם אמרה לו, 'בוא נתחייב לך למשך תקופה, כך שתדע בדיוק מה יהיו דמי הניהול שלך בעת העסקה וגם בשנה שאחרי תקופת ההתחייבות, כשדמי הניהול יעלו ולא תופתע גם בהמשך'. כלומר, יש לנו התחייבות גם ל-2023 באותן קרנות".

"הצעד שלנו נותן ללקוח שקיפות מלאה בעולם של אינפלציה וריבית ותשואות נמוכות. זו הצלחה בשבילנו כי אנחנו נתפסים יותר ויותר כשחקן עולה בקרנות האקטיביות. התחלנו לפני ארבע שנים בתחום והכפלנו את נתח השוק שלנו מ 3.3% ל 6.7%", מוסיף חדד.

המהלך להורדת דמי ניהול מאפשר לקסם לחפות על פדיונות בגזרת קרנות הסל ולהציג צמיחה בנכסים גם במחירי הפסד.

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, והיא אחראית על המל"ט מדגם בייראקטר TB2, שנמכר ב-33 מדינות ● בשנת 2023 הכריזה נשיאות התעשיות הביטחוניות כי בייקאר היא שיאנית היצוא בטורקיה, בסך 1.8 מיליארד דולר ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים