גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל חברת הייעוץ מקינזי רוצה לשנות את האופן שבו החברה פועלת

בוב סטרנפלס, השותף המנהל החדש של חברת הייעוץ, מדבר על קבלת החלטות מהירה יותר, חשיבה מחדש על הערכות עובדים ומניעת שערוריות עתידיות

בוב סטרנפלס / צילום: MCKINSEY & CO
בוב סטרנפלס / צילום: MCKINSEY & CO

בוב סטרנפלס מונה לשותף המנהל של מקינזי ביולי האחרון, ברגע קשה לענקית הייעוץ. המנהל השותף הקודם, קווין סנידר, לא הצליח להיבחר לתקופת כהונה שנייה, על רקע חוסר שביעות הרצון בחברה מהאופן שבו ניהל שורה של משברים שירש. זו הפעם הראשונה בעשורים האחרונים שמנהל שותף משלים תקופת כהונה אחת בלבד, של שלוש שנים.

גם המוניטין של מקינזי ניצב בפני אתגרים. בפברואר האחרון, הודיעה החברה שהיא הגיעה להסדר של 573 מיליון דולר בפרשת האופיואידים בארה"ב. נגד החברה נטען שהיא ייעצה בעבר ליצרנית האוקסיקונטין פרדו פארמה וליצרני תרופות נוספים לשווק באגרסיביות משככי כאבים אופיואידיים. מקינזי עצמה לא הודתה בשום עוולה. בשנים האחרונות, נעשתה בחברה גם בדיקה בעקבות עבודתה עם ממשלות זרות מסוימות, ובהן זו של ערב הסעודית.

סטרנפלס, בעל ותק של 27 שנה במקינזי, שימש קודם למינוי כ-COO בחברה. הוא אמר שהוא ימשיך את השינויים שסנידר הכניס כדי למנוע שערוריות בעתיד. בחודשים הראשונים בתפקיד, הוא יצא ב"מסע הקשבה", שכלל פגישות עם יותר מ-300 מנכ"לים ושיחות עם עובדי מקינזי ברחבי העולם. החברה מעסיקה יותר מ-30 אלף איש, וסטרנפלס אמר שהוא רוצה לבצע שינויים באופן שבו מקינזי פועלת, להאיץ קבלת החלטות ולבטל את הדגש שהחברה שמה על ותק של עובדים.

המנהל בן ה-52 דיבר עם וול סטריט ג'ורנל על הגישה שלו. לפניכם קטעים ערוכים מהשיחה.

"40% רוצים להחליף עבודה"

מה נמצא בראש סדר העדיפויות שלך בתפקיד?
"שלוש מילים עולות בראשי: אומץ, הכללה ומהירות. כשחושבים על עזרה למנהלים היום, יש כל כך הרבה כוחות שהתכנסו יחד: הטכנולוגיה אומצה בקצב שאף פעם לא ראינו כמוהו; שינויי האקלים הם אתגר של מנהיגות הדור הזה; הגיאופוליטיקה אינה ודאית, כפי שהייתה לא ודאית ב-1946, 1989 - תבחרו איזו תקופה שאתם רוצים; ושוק הטאלנטים לגמרי הפוך. 40% מהאנשים רוצים להחליף עבודה.

"הלקוחות שלנו אומרים שכמנהיגים, הם לא רוצים לפספס את הרגע. אז המטרה שלי היא שיהיה לנו האומץ לעזור להם לעשות משהו שעד כה הם לא עשו.

"עניין ההכללה נוגע אלינו. עשינו דרך ארוכה מבחינת ההרכב של החברה, אבל אני חושב שעדיין רק נגענו בפני השטח.

"לגבי המהירות, העולם לא יאט שוב, והלקוחות שלנו דורשים שננוע מהר יותר מכפי שהם נעים. אז איך אנחנו יוצרים מודל שבאמת יכול לנוע מהר יותר?"

במקינזי, נראה שהשותפים מנהלים את האזורים שלהם באוטונומיה יחסית. אבל אנחנו בעולם שבו לקוחות בניו יורק ובסן פרנסיסקו רוצים לדעת מה אתה עושה במזרח התיכון. האם מודל השותפות יכול לשרוד?
"אני חושב שכן. לקוחות דורשים בכל נושא את התובנה הטובה ביותר באופן אבסולוטי ולא תובנה אזורית. אז במובנים מסוימים מודל שותפות גלובלי, כשהוא נעשה כמו שצריך, מאפשר לייבא את המתודה הכי טובה הידועה לכל מקום בעולם. יש מחלוקות בנוגע לשאלות איזה סוג לקוחות אנחנו צריכים לשרת, באילו מדינות אנחנו צריכים להיות. כדי שמודל השותפות יעבוד, אתה צריך להשקיע בשיתוף דעות ובדיונים כנים, ולערב את כל השותפים בחלק מהדיונים האלה".

פיתוח במקום הערכה

קודמך בתפקיד עזר לפקח על מערכות ותהליכים שנועדו להערכת לקוחות חדשים או הימנעות מלקיחת עבודה מסוימת. אתה חושב שהגישה הזאת עדיין אפקטיבית או שצריך משהו אחר כדי למנוע שערוריות עתידיות?
"אני ניגש לנושא הזה בצניעות: האם אתה יודע בוודאות מה יהיה בעתיד? לא. אבל אני אומר שלא הצטרפתי לחברה אתמול, אני כאן כבר 27 שנה. בתפקידי הקודם, מי היה זה שתכנן ויישם את הפרוטוקולים לניהול סיכונים ולקוחות, יחד עם קווין? אני. כולם יודעים זאת בחברה.

"מודל העבודה יכול להעצים אנשים אם מאמצים אחריותיות ופועלים לפי הכללים. אז עשינו צעדים גדולים בנושא של בחירת לקוחות, ועכשיו אנחנו בוחנים כל דבר דרך מסגרת העבודה שגיבשנו. לצד תהליכי בחירת הלקוחות, אנחנו מצרפים עוד אנשי מקצוע. גייסנו קצין ציות חדש (CCO), אז אנחנו לא הולכים אחורה. האם זה מבטיח שלעולם לא תהיה אצלנו בדיקה נוספת? אני לא יכול לומר זאת, אבל אני מרגיש שהחברה ממשיכה להתפתח".

כשאתה חושב על הקריירה שלך, איזו עצה הייתה הכי מועילה במעברים בין תפקידים?
"הדרך שלי בהחלט לא הייתה לינארית. אני חושב שהדבר המשמעותי מבחינתי הוא השאלה איך אתה הופך מאדם שעסוק בלהוכיח את עצמו לאדם שעסוק בשיפור עצמי. לחשוב פחות על מה שיהיה טוב להערכה שלי או לקידום, ויותר על מה שאני רוצה לעשות כבעל מקצוע.

"התחלתי את הקריירה שלי בחוף המערבי, בתחילתה של פריחת הדוט.קום בשנות ה-90, אבל עברתי במהירות לדרום אפריקה. זו הייתה התנסות נפלאה בשבילי, לעבוד עם אנשים מרקעים שונים. הרוב אמרו לי אז, 'מדוע אתה רוצה לעזוב בעיצומה של תקופת חדשנות בעמק הסיליקון ולעבור לאפריקה?'

"אחד הדברים הגדולים שאנחנו יכולים לעשות בתהליכי פיתוח של טאלנטים הוא לעבור מתרבות שאובססיבית להערכת אנשים לתרבות שמפתחת אנשים. אנחנו עובדים על כמה שינויים בנושא הזה, כדי שעובדים יחזרו לעשות מה שהם רוצים לעשות כבעלי מקצוע, במקום שיעסקו במה יגידו להם בתהליכי הערכה".

ותק לא שווה מקצועיות

האם השינוי הזה יכול להשפיע על המסלול לשותפות במקינזי?
"הוא יכול לשנות הכול. אתן לך דוגמה: יש לנו אפליקציה פנימית שבנינו כדי לבצע חיפושים בחברה. אפשר לחפש קולגות, מומחיות, כל מיני דברים. הנתונים שהופיעו מיד בפרופיל העובד היו שם, תפקיד, ותק. נפטרתי מהוותק. אנשים נזעקו: 'איך אתה יכול לעשות את זה? זה כלי חיפוש מדהים'.

"אחת הסיבות שעשיתי את זה היא שאנחנו עומדים להפסיק להתייחס למספר השנים בחברה ככלי הערכה לכישורים. במקום זאת, נהיה הרבה יותר ספציפיים לגבי הכישורים עצמם. אדם יכול להיות עם 20 שנות ניסיון וותק של חצי שנה בחברה. ותק הוא לא כלי טוב להערכת הכישורים. אם ניקח את זה הלאה, זה אומר הרבה יותר גמישות בתקופה הנדרשת להפוך לשותף, הרבה יותר גמישות בדרכים להפוך לשותף והרבה יותר גמישות בדרכים להשפיע לאורך זמן".

מה מניע אותך לבצע את השינויים האלה?
"השורש של זה היה לקוחות וטאלנטים. העבודה שלנו עם לקוחות באמת השתנתה ב-20 השנים האחרונות. כמו כן, פרופיל האנשים שמצטרפים לחברה נעשה מגוון יותר. לפני שנים, הרוב הגיעו אלינו ישירות מתואר MBA. אין בכך פסול, אבל היום הם רק 19% מהעובדים. הרוב מגיעים ממגוון רחב יותר של מקומות. אנחנו מגייסים מיותר מ-370 אוניברסיטאות היום. אז אם פרופיל העובדים מגוון יותר והשירות שאנחנו נותנים מגוון יותר, מנגנון הערכה הומוגני מבוסס-זמן לא יכול לעבוד יותר. צריך לפלס שבילים רבים יותר להתפתחות".

מה מטריד מנכ"לים

אתה נמצא בקשר עם מנכ"לים רבים. איזה סוג שאלות הם שואלים עכשיו?
"התקופה הזאת אינה דומה לשום תקופה אחרת. הם שואלים שאלות אקזיסטנציאליסטיות כמעט. הם מסתכלים לאחור ושואלים, 'איך קודמי בתפקיד פספס את זה?'. יש שאלה הכרחית, במיוחד למנכ"לים: 'איך אני יכול לצמוח ביציאה מהמגפה?'. שאלה נוספת היא 'האם אני חושב על הכללה?' השאלה הזאת רלוונטית בטווח של נושאים, מ'אני לא מצליח למצוא את הטאלנט שאני צריך כדי לעשות מה שאני צריך לעשות', ל'האם אני חושב באופן כולל על הכשרה מחדש של כוח האדם?'

"דבר נוסף שכולם חושבים עליו הוא האקלים. הם יודעים שזו לא יכולה להיות הבעיה של המנכ"ל הבא. כמעט 75% מהלקוחות שלנו התחייבו להפחתת הפליטות של מזהמים, ואני בטוח שנעלה על הדרך ל-100% בקרוב. אבל מתחת לכל זה, הם שואלים: האם הגישה שלי מעשית מספיק, מהירה מספיק".

בוב סטרנפלס
אישי: בן 52, גדל בלודי, עיירה בצפון קליפורניה, והיום מתגורר בסן פרנסיסקו. נשוי ואב לשלושה
מקצועי: למד באוניברסיטת אוקספורד כלכלה והיסטוריה, והמשיך ללימודי פילוסופיה, פוליטיקה וכלכלה באוקספורד. החל לעבוד במקינזי לפני 27 שנה. ביולי האחרון מונה לשותף מנהל בחברה
עוד משהו: לפני עשר שנים החל להטיס מטוסים בזמנו הפנוי. בראיון לבלוג של חברת מקינזי, אמר שזה "נהדר להפחתת לחץ"

עוד כתבות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה