גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אוכל מקסיקני ומסכי ענק במסעדות: שלוש רשתות חדשות מחו"ל בדרך לישראל

שתי רשתות המסעדות צ'ילי'ס ו- Walk-On’s, והרשת Phenix Salon Suites, שמשכירה חללי עבודה, שכרו את שירותיו של סטיבן וולפסון, מייסד המכון הישראלי לזכיינות ● בשיחה עם גלובס הוא אומר: "הסיטואציה היא לא האם להיכנס לארץ, אלא עם מי. נעדיף שלא לפעול דרך זכיין בינלאומי אלא מקומי, והוא לא חייב להיות גדול"

סניף של chilis / צילום: Shutterstock
סניף של chilis / צילום: Shutterstock

לא רק קארפור, פליינג טייגר או סבן אילבן, אלא גם רשתות בינלאומיות נוספות מתעניינות בכניסה לשוק הישראלי. בימים אלה מבקר בישראל ווילאם אדוורדס, הבעלים והמנכ"ל של חברת הייעוץ EGS, המחזיקה עשרות משרדים ברחבי העולם ומייצגת עשרות רשתות זכיינות. אדוורדס מבקר בארץ לשם בחינה של כניסת שלוש רשתות: רשת המסעדות Chili's שמחזיקה ב-1,600 סניפים ב-30 מדינות, רשת ברי הספורט האמריקאית Walk-On’s, ורשת Phenix Salon Suites, שמשכירה חללי עבודה בתחום טיפולי היופי והאסתטיקה.

מי שמחבר את החברות הללו לשוק הישראלי ומולו פועל אדוורדס הוא סטיבן וולפסון, מייסד המכון הישראלי לזכיינות, שאליו פונות רשתות שמחפשות להתרחב למדינות נוספות. לדברי וולפסון, "שלוש הרשתות נמצאות במגעים עם כמה גופים, אחרי שביצענו סינון בקרב מועמדים. הסיטואציה היא לא האם להיכנס לישראל, אלא עם מי".

וולפסון מסביר כי ישראל הפכה להיות יעד מבוקש עבור חברות בינלאומיות "קודם כל בגלל שלצרכנים הישראלים יש כוח קנייה גדול ביחס לצרכנים ממדינות אחרות בתחשיב פר נפש. למעשה, כוח הקנייה בארץ שווה ערך למדינות באירופה שבהן האוכלוסייה גדולה פי 3 ו-4.

סטיבן וולפסון / צילום: יח''צ

"שנית, הסכמי אברהם פתחו את הצוהר - חברות שרצו להגיע לכאן התמודדו עם הרבה דלתות סגורות מצד המדינות שבהן הן כבר פעלו. ההסכמים נתנו להן לגיטימציה, ומאז ישראל הפכה ליעד מבוקש. אין יום שבו אני לא מקבל לפחות פנייה אחת".

"הרשתות למעשה מחפשות שותף אסטרטגי, זכיין מאסטר שהוא זכיין ראשי מטעם החברה באותה מדינה והוא מזכה את הרשת מול זכייני משנה. קחו לדוגמה חברה כמו פיצה האט, יש לה זכיין ישראלי ראשי שמולו נכרתים הסכמים עם זכייני משנה. הזכיין משלם תמלוגים ומתחלק עם ההכנסה שלו יחד עם החברה העולמית ולכן הוא שותף".

צ'ילי'ס: אוטונומיית כשרות

רשת המזון המהיר צ'ילי'ס (Chili's) מחזיקה יותר מ-1,600 סניפים, מתוכם 1,200 ברחבי ארה"ב. חברת ברינקר העולמית משמשת כחברת הניהול בזרוע הבינלאומית של צ'ילי'ס, לצד רשתות נוספות. הרשת מתאפיינת בקז'ואל פאסט פוד, והתפריט שלה משופע במזון מקסיקני. "זה סגנון מאוד פופולרי בישראל, ואין רשתות בולטות בתחום", מסביר וולפסון ומציין כי היעד הראשוני הוא לפתוח 5-10 סניפים. "בישראל יש כ-300 מותגים של זכיינים בינלאומיים, 200 מתוכם של מזון. אוהבים פה מותגים אמריקאים, וצ'יליס הוא מותג מוכר. לפני 30 שנה השוק המקומי לא היה בשל למזון מקסיקני, עכשיו זה שונה".

כשאנחנו מבקשות ממנו להידרש לסוגיית הכשרות, והמשמעות שלה בכניסה של רשת מזון בינלאומית לישראל, אומר וולפסון כי הרשת "תעניק לזכיין אוטונומיה ויד חופשית בכל הנוגע להחלטות בתפריט. נניח, לא יהיו מנות עם בשר חזיר, אבל יכול להיות שמי שישמש כזכיין יחליט שהרשת לא תהיה כשרה כדי שהוא יוכל לפתוח בשבת. המדיניות וההחלטה הזו נתונה לזכיין.

"בסוף, נושא הכשרות, שהוא שיקול משמעותי, נבחן בהיבט כלכלי. לכן, כל רשת שהמטרה שלה היא להיות רווחית תשקול את היתרונות והחסרונות של פתיחת הסניפים בשבת. מצד שני, ישנה השאיפה ללכת על שביל הזהב, ולכבד נתח גדול מהאוכלוסייה ששומר כשרות. אין כלל אצבע בנושא הזה, אלא החלטות שנכונות לכל רשת. מקדונלד'ס, למשל, מפעילה בישראל גם סניפים לא כשרים. ההחלטה יכולה לנבוע גם ממיקום הסניף והמגזר שאליו היא פונה".

האם רשתות יעדיפו זכיין גדול שכבר מפעיל זכיינות עבור חברות בינלאומיות או שדווקא יזם צעיר "רעב"?
"נעדיף שלא לפעול דרך זכיין בינלאומי, אלא דרך זכיין מקומי. יש אפשרות לבחור בזכיין שכבר מפעיל זכיינות עבור רשתות אחרות, יש אפשרות לפצל לכמה זכיינים למשל בחברה הערבית או במגזר הכללי. מה שהרשת מחפשת זו הצלחה, ושתגיע כמה שיותר מהר. אין נוסחה חד משמעית שאומרת זכיין גדול יצליח מהר יותר, אבל השאיפה היא שמי שייקח על עצמו את הזיכיון יצליח. קבוצה כמו פוקס, למשל, שעוסקת בזכיינות בתחומים שונים, יכולה להחליט שהיא מתרחבת לתחום האוכל. יש לה מטה, ויכולת ואת הניסיון בענף היא יכולה לקנות".

מצד שני, קבוצה כמו פוקס עלולה להיתקל בהתנגדות של הרשות לתחרות.
"אני מכבד את הרשות, שעושה עבודה נכונה. ככל שהם מאתגרים אותי יותר, ככה נצליח יותר. גם הרשות יודעת שהבאת מותגים מצליחים מחו"ל תתרום לתחרות המקומית, ותרים את הסטנדרטים של השוק הישראלי. לא כל אחד יכול לקום בבוקר ולהחליט שהעסק שלו הוא רשת שמחפשת זכיין. מי שכבר מתעניין בהגעה לכאן עבר על החוקים המקומיים, שלמעשה שומרים על האינטרסים של הזכיינים ושל המערכת מתחתם".

ווק אונס: עד 5 סניפים בישראל

הרשת השנייה שוולפסון בוחן את כניסתה היא ווק אונס (Walk-On’s), שמציעה דיינר אמריקאי בסגנון בר-ספורט עם מסכי ענק המשדרים משחקים בלייב. לרשת יש יותר מ-100 סניפים בארה"ב. "בעלי הרשת (ברנדון לנדרי וג'ק וורנר) הם ידוענים מתחום הספורט בארה"ב, והם מביאים חוויה שמותאמת לבילוי משפחה או חברים בשעות הערב. באנגליה ובשבדיה הם עובדים נהדר. זו רשת שלא פרוסה עם המון סניפים, וגם בארץ הם יתחילו בסניף אחד ויתרחבו עד לחמישה. הבידול נעשה דרך מסכי הענק ואווירת הספורט".

עד כמה המחירים היקרים בישראל מרתיעים רשתות מלהגיע לכאן?
"בעולם הקמעונאות, יוקר המחירים נבחן לפי מדד הביג מק של מקדונלד'ס. בישראל זה יקר יותר כמו מוצרים אחרים, אבל עדיין יכולת הקנייה של האוכולוסיה היא מהגבוהות בעולם, אז כנראה שהישראלים מקבלים את רמת המחירים פה.

בר של ווק אונס. לרשת יש יותר מ-100 סניפים בארה"ב / צילום: יח''צ

"אי אפשר לצפות שהמחירים של רשתות בינלאומיות יהיו זהים, אבל לא משנה היכן ממוקמת מסעדה בעולם, דוח הרווח וההפסד שלה צריך לשקף מאזן דומה באחוזים. באופן כללי, כאשר משלמים על מנה במסעדה, שליש מזה קשור לעלות המזון, 8%-12% לשכירות, כ-20% לכוח האדם, וביתרה יש את התמלוגים והוצאות נוספות. הרווחיות תנוע סביב 16%-22%.

"הקורונה שיחקה לטובת העסקים שפועלים בזכיינות: לא כולם חזרו למקום העבודה שלהם, והמגמה היא שיותר אנשים רוצים להיות עצמאים, ולא שכירים. המגפה דחפה את עולמות הזכיינות קדימה, וזה תחום שגדל ועוד יגדל".

בהקשר הזה מציין וולפסון כי "הישראלים אוהבים רשתות בינלאומיות והם מחכים להן, קחו למשל את אמריקן איגל או H&M".

ומנגד, סטארבאקס לא הצליחה בשוק בישראל.
"יש תמיד סיבות מאחורי הקלעים, ואנשים לא תמיד יודעים למה זה לא עבד. החך הישראלי שאוהב את הקפה יותר מר לא מתחבר לטעמים של סטארבקס. אז הרווח הוא של ארומה".

פניקס סלון סוויטס: במודל של ווי וורק

רשת Phenix Salon Suites פועלת במודל זכיינות בתחום הלייף סטייל, וכוללת כ-400 סניפים בארה"ב. וולפסון משווה את פעילות הרשת למודל של WeWork, מאחר שהיא משכירה שטחי נדל"ן במתחם אחד, אלא שהיא ממוקדת בעצמאים שמעניקים טיפולים בתחום היופי והאסתטיקה.

"למעשה, זה עסק של נדל"ן. הזכיין לוקח שטח של כ-1,000 מ"ר, ומחלק אותו בין עצמאים שכיום עובדים בעיקר בבית והם לא רוצים לשאת בעלויות גדולות. מעבר לשטח שהם שוכרים, הרשת העולמית מספקת מערך שיווק ושירות דרך אפליקציה ייעודית, כך שמקבלים מעטפת שמשרתת את האינטרס של הרשת ושל הזכיינים.

"יש המון פוטנציאל לרשת כזו בארץ, בעיקר אחרי הקורונה והזינוק באיקומרס. שטחים שלמים התפנו בקניונים - לא בקומות החנויות אבל בקומות השירות, כך שהפוקוס הוא על מיקומים שונים בארץ".

סניף של פניקס סלון סוויטס / צילום: יח''צ

וולפסון עלה לארץ מדרום אפריקה ב-1986, שם עסק כזכיין וכמאתר זכיינים בתחום המסעדנות. בין השנים 2000 ל-2010 היה אחראי על תחום פיתוח מדינות עבור רשת הכריכים Subway, שכוללת 44 אלף סניפים בעשרות מדינות. כזכור, הרשת ניסתה את מזלה גם בישראל, אך לא נשארה לפעול בשוק המקומי.

לדברי וולפסון, רוב הרשתות שפונות אליו הן מתחום המזון. "בארה"ב פועלות כ-3,000 רשתות, ומולן כ-750 אלף זכיינים. שליש מהרשתות אינן מתחום המזון אלא מתחום הריטייל והשירותים, למשל של שירותי ניקיון עבור משרדים ובתים, ואפילו של רשת שנותנת זכיינות לשירותי דוג ווקר. למעשה, אין תחום שאין בו זכיינות".

האם ייתכן מצב שבו תגיד לרשת שמתעניינת 'ישראל לא בשבילכם'?
"בשלב הראשון, החברות שמתעניינות מבקשות ממני לעשות סקר שוק, כדי לאבחן ולנתח את היכולת ואת הכדאיות שלהן לבוא לישראל. היו לא מעט מקרים שבהם המלצתי לרשתות שלא להגיע".

Walk-On’s

תחום עיסוק: רשת בר-ספורט
היסטוריה: נוסדה ב-2003 על ידי הספורטאים ברנדון לנדרי וג'ק וורנר, שהכירו בקבוצת הכדורסל של אוניברסיטת לואיזיאנה. בשנת 2012 הוכתרה על ידי ESPN כבר הספורט מס' 1 באמריקה. הרשת כוללת 50 סניפים בתשע מדינות.
עוד משהו: ייסדה ארגון ללא מטרות רווח לטובת חידוש ושיפוץ מתקני ספורט לנוער.

Phenix Salon Suites

תחום עיסוק: השכרת חללי עבודה בתחום טיפולי היופי והאסתטיקה
היסטוריה: נוסדה ב-2007 על ידי ג'ינה ריברה. כוללת כ-350 סניפים ועוד כ-50 בהקמה בארה"ב, בשבדיה ובבריטניה.
עוד משהו: נכנסה לבריטניה באוקטובר האחרון עם השקעה של כמיליון ליש"ט בסניף הראשון במנצ'סטר.

Chili's

תחום עיסוק: רשת מסעדות
היסטוריה: נוסדה ב-1975 בדאלאס, טקסס. כוללת 1,600 סניפים ב-30 מדינות, ומעסיקה כ-65 אלף.
עוד משהו: החודש פתחה חנות אונליין ראשונה למכירת מוצרים ממותגים של הרשת בטווח מחירים של 10-60 דולר

עוד כתבות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו