גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האקזיט של אבי לוי ואלי להב, המהלך של יקי ודמני: מאחורי ההצעה למזג את דלק ישראל עם שופרסל

אם יאושר המיזוג, בעלי דלק ישראל - חברת להב אל.אר ואורי מנצור - יהפכו לבעלי מניות מרכזיים בשופרסל ● אחרי שספג ביקורת מהגופים המוסדיים המחזיקים ברשת, המהלך גם יבצר את מעמדו של יקי ודמני בראשות הדירקטוריון ● המיזוג כפוף לאישור רשות התחרות, שלאחרונה הכבידה את חובת הדיווח על חברות המבקשות להתמזג

אבי לוי, מבעלי להב אל.אר / צילום: איל יצהר
אבי לוי, מבעלי להב אל.אר / צילום: איל יצהר

אבי לוי, אלי להב ואיליק רוז'נסקי, שלושת בעלי השליטה בחברת להב אל.אר , מבשלים עסקת ענק נוספת. שנה וחצי לאחר שרכשו את השליטה בחברת דלק ישראל מידי יצחק תשובה, הם מציעים למזגה עם ענקית הקמעונאות שופרסל בעסקת מניות.

אם תאושר הצעת המיזוג היא תקנה לבעלי דלק ישראל החזקה של עד 20% במניות שופרסל , ותהפוך אותם לבעלי מניות מרכזיים בחברה, המתנהלת ללא בעל שליטה. זאת ועוד - מיזוג דלק ישראל יהווה מבחינת בעליה אקזיט עצום, שמחליף תכנית קודמת להנפקת החברה בבורסה בת"א.

מקורבים לדלק ישראל העריכו כי הגופים המוסדיים הגדולים המחזיקים במרבית מניות שופרסל אינם מתגדים להצעת המיזוג, כאשר מי שיקבל את ההחלטה לגביה הוא דירקטוריון שופרסל, בראשות היו"ר יקי ודמני, שהיה מיודע על הגשת ההצעה.

יקי ודמני / צילום: יונתן בלום

הצעת המיזוג, אם תאושר, צפויה לחזק את מעמדו של ודמני כיו"ר שופרסל, שכן בעלי דלק ישראל מעוניינים ככל הידוע בהמשך העסקתו בתפקיד. זאת לאחר לאחרונה מתחו חלק מהמוסדיים המחזיקים במניות שופרסל ביקורת על תפקודו של ודמני בעקבות עזיבתו של המנכ"ל הדומיננטי איציק אברכהן, על רקע מחלוקות בין השניים ומינויו לתפקיד המנכ"ל של עופר בלוך חסר הניסיון הקמעונאי.

יקבלו אופציות להגדלת החזקתם ל-19.99%

עפ"י הצעה שהוגשה לדירקטוריון שופרסל, יעבירו בעלי המניות של דלק ישראל (להב אל.אר, אורי מנצור וקבוצת דלק) את מלוא החזקותיהם בחברה לידיה של שופרסל, בתמורה להקצאת מניות וזאת בהתאם להערכות שווי שיבוצעו עבור שתי החברות בידי מעריך שווי חיצוני.

שופרסל, הנסחרת בשווי של כ-7.5 מיליארד שקל (לאחר עלייה של כ-12% במניה מתחילת השנה) , היא חברה ללא גרעין שליטה, ש-60.4% ממניותיה מוחזקות בידי ששת הגופים המוסדיים הגדולים בישראל (חמש קבוצות הביטוח ובית ההשקעות אלטשולר שחם).

במסגרת דיווח לבורסה, ציינה להב אל.אר כי עפ"י הנתונים המצויים בידי בעלי מניות דלק ישראל, הם אמורים לזכות להקצאת מניות שתעניק להם החזקה ב-10% משופרסל לאחר השלמת המהלך (בכפוף להתאמות כגון חלוקת דיבידנדים). בנוסף, יזרימו בעלי דלק ישראל לשופרסל עוד 100 מיליון שקל במזומן, בתמורה להקצאה נוספת של מניות לפי שווי החברה שנקבע בעסקה.

במקביל, יוענקו לבעלי דלק ישראל אופציות להגדלת החזקתם בשופרסל לשיעור של עד 19.99% בדרך של הזרמת הון נוסף כנגד הקצאת מניות נוספות. האופציות ניתנות למימוש למשך שנה אחת בלבד, לפי מחיר מימוש שישקף את השווי המצרפי של שופרסל ודלק ישראל, כפי שייקבע בהערכת השווי.

כחלק מהעסקה, יזכו בעלי מניות דלק ישראל לצרף שני דירקטורים מטעמם לדירקטוריון שופרסל, וזאת בנוסף לשמונת חברי הדירקטוריון המכהנים בשופרסל כיום. לצורך קידום העסקה ביקשו בעלי מניות דלק ישראל להופיע בפני דירקטוריון שופרסל בהקדם האפשרי על מנת להציג את הצעתם, כאשר מטרתם היא כאמור לסייע בניווט החלטות הדירקטוריון ולא בהחלפתו.

ההצעה הקודמת לרכישת נתח משופרסל הוסרה לאחר יומיים

דלק ישראל אינה הגוף הראשון שמגיש הצעה לרכישת נתח מהותי ממניות שופרסל. בחודש שעבר עשו זאת האחים יוסי ושלומי אמיר, לשעבר בעלי רשת הקמעונאות פרשמרקט, שהציעו לרכוש 24.9% ממניות שופרסל, באמצעות הקצאת מנויות בשווי של 2.5 מיליארד שקל. עם זאת, השניים הסירו את ההצעה לאחר יומיים בלבד בעקבות התנגדותה לעסקה של חברת פז (שרכשה מידיהם לאחרונה את השליטה בפרשמרקט).

האחים שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ פרשמרקט

בהמשך, דווח בשבועות האחרונים על כמה קבוצות עסקיות שביקשו לבחון אפשרות לרכישת החזקה משמעותית בשופרסל (ביניהן משפחת קרסו). נראה שהידיעות על כך גרמו ללוי, להב ורוז'נסקי לבחון מחדש את כוונותיהם בנוגע להנפקת דלק ישראל, שהייתה אמורה להסתיים בהצלחה עד ערב פסח.

עפ"י הערכות בשוק, דיברו לוי, להב ורוז'נסקי עם כל בעלי המניות הגדולים בשופרסל מקרב הגופים המוסדיים בטרם הגישו את ההצעה, וקיבלו מהם את ברכת הדרך. עם זאת, עסקה הכוללת הקצאה של עד 20% מהמניות עשויה להישאר לבסוף בסמכות אישורו של הדירקטוריון בלבד, כך שכלל לא תידרש לאישור בעלי המניות.

מקורבים לדלק ישראל הדגישו בעקבות הגשת הצעת המיזוג את הסינרגיה בעסקי שתי החברות ואת הניסיון רב השנים של שלושת בעלי השליטה בלהב אל.אר בשוקי הקמעונאות, שוק ההון והנדל"ן שלטענתם יכול לתרום, בין היתר, למיצוי הפוטנציאל הנדל"ני הגלום בשופרסל.

יש לציין כי לאישור עסקת מיזוג מאין זו נדרש בין השאר לאישור רשות התחרות, כאשר להערכת המציעים קיימת הסתברות גבוהה לקבלת אישור זה. בגלובס פורסם השבוע על תקנות חדשות שקבעה רשות התחרות ואשר יכבידו על חובת הדיווח המוטלת על חברות המבקשות להתמזג. עפ"י התקנות, חברות המבקשות להתמזג יצטרכו לספק לרשות מידע בהיקף נרחב באופן משמעותי על פעילותן ועל צדדים הקשורים אליהן, ביחס למה שנדרש עד כה.

במקרה של שיכון ובינוי אנרגיה, ההנפקה בוטלה

כעת עובר כאמור הכדור לדירקטוריון שופרסל בראשות היו"ר ודמני, שיידרש לקבוע האם לפתוח בהליך של משא ומתן ולשכור לשם כך מעריך שווי . במידה ודירקטוריון שופרסל יחליט לדחות את הצעת המיזוג, יפעלו בלהב אל.אר להשלמת ההנפקה של דלק ישראל.

עם זאת, חשוב להזכיר כי מקרה דומה דווקא הסתיים אשתקד בביטול של הנפקה. לפני יותר משנה החליטה חברת שיכון ובינוי  על הנפקה בבורסה של החברה הבת, שיכון ובינוי אנרגיה (שו"ב אנרגיה). המהלך התקרב לנקודת סיום, כאשר שיכון ובינוי החליטה לנסות ולהשתלט על חברת פז  (גם היא חברה ללא גרעין שליטה) באמצעות מיזוג שו"ב אנרגיה לתוך פז כנגד הקצאת מניות פז לשיכון ובינוי.

ההצעה הראשונית שיקפה לשו"ב אנרגיה שווי של יותר מ-5 מיליארד שקל, כאשר בהמשך הסכימה שיכון ובינוי גם לשווי נמוך יותר של 3.5 מיליארד שקל בלבד לשו"ב אנרגיה. אלא שהמיזוג לא יצא אל הפועל לאור התנגדותה של פז, ומאז לא הצליחה שו"ב אנרגיה להשלים את הנפקתה בבורסה ונותרה בבעלותה המלאה של שיכון ובינוי.

שווייה של דלק ישראל זינק כמעט פי 3 בשנה וחצי

עסקת המיזוג המוצעת בין דלק ישראל לשופרסל, אם תאושר, תקבע מבחינת בעלי השליטה בחברת הדלק, להב אל.אר ואיש העסקים אורי מנצור, תשואה פנומנלית, לאחר ששווי החברה תפח פי שלושה כמעט מאז נרכשה לפני כשנה וחצי מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה.

דלק ישראל מפעילה ברחבי ישראל 243 תחנות תדלוק ועוד 203 חנויות נוחות תחת המותגים "מנטה" ו"קפה ג'ו". בחודש אוקטובר 2020 מכרה קבוצת דלק - במסגרת גל מימושים בנכסיה שנכפה עליה לנוכח ההרעה במצבה הפיננסי - 70% ממניות דלק ישראל לידי להב אל.אר ואורי מנצור (בחלקים שווים), תמורת 525 מיליון שקל, ולפי שווי חברה של 750 מיליון שקל לדלק ישראל.

תחנת הדלק במרכז הרפואי שיבא בתל השומר / צילום: ציון בר

בהמשך, מימשה להב אל.אר - הנמצאת בשליטת אבי לוי (לשעבר מנכ"ל מליסרון), אלי להב ואיליק רוז'נסקי - אופציה שקיבלה במסגרת ההסכם, ורכשה מידי קבוצת דלק עוד 5% ממניות דלק ישראל, כך שכיום היא מחזיקה ב-40% ממניות החברה, מנצור ב-35% וקבוצת דלק ב-25%.

מאז הרכישה הובילו בעלי השליטה החדשים מהלך לפיצול הנדל"ן המניב של דלק ישראל לחברה אחות בשם דלק נכסים, כך שהפעילות המוצעת לשופרסל אינה כוללת את הנכסים המניבים שהיו בדלק ישראל בעת מכירת השליטה בה.

נוסף על כך הובילו בעלי השליטה את דלק ישראל לחלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל, אשר שיקף החזר של 20% על ההשקעה בתוך כשנה בלבד. בחודשים האחרונים פעלה דלק ישראל להנפיק את מניותיה בבורסה בת"א לפי שווי של כ-1 מיליארד שקל לפני הכסף, אולם בעקבות ההצעה הנוכחית, למיזוג עם שופרסל, נעצר הליך ההנפקה עד להחלטת דירקטוריון שופרסל בנושא.

כך או כך, פיצול הנדל"ן של דלק ישראל לחברה נפרדת, עם הון עצמי של 700 מיליון שקל כמעט, מקנה לבעלי השליטה - להב אל.אר ומנצור - החזקה בשתי חברות בשווי כולל של כ-1.7 מיליארד שקל, שאת השליטה בהן רכשו לפי שווי (נטו) של 600 מיליון שקל בלבד. מדובר כאמור בהחזר של פי שלושה כמעט על ההשקעה, בתוך כשנה וחצי בלבד.

לדברי בעלי מניות דלק ישראל, שילובה של החברה בתוך עסקיה של שופרסל סינרגטי בהיבטים רבים, שכן מדובר בשתי חברות ישראליות ותיקות, בעלות מוניטין יציב, אמין וארוך שנים. עוד סבורים בעלי המניות, כי פעולות גומלין בין שתי החברות עתידות ליצור רווח נוסף משמעותי, והתוצאה מהמיזוג שייווצר עשויה להיטיב עם הצדדים לעסקת החלפת המניות, תוך יצירת תאגיד קמעוני גדול, המשרת את עיקר צורכי האוכלוסייה הבסיסיים עם מחזורי מסחר ורווחיות גבוהים ותזרים חזק.

"המהלך יוביל ליצירת תאגיד קמעוני גדול עם מחזורי מסחר של כ-20 מיליארד שקל, רווחיות גבוהה ותזרים חזק. מצד אחד, יוביל האיחוד לחיזוק כוח הקנייה של חנויות הנוחות של דלק ולהגדלת רווחיותן, תוך הרחבת סל המוצרים שלהן, למשל לתחום הפארם. מצד שני, יוביל המיזוג גם להרחבת מועדון הלקוחות של שופרסל על ידי הכנסת תחום רכישת הדלק, וכן להכנסת תחום בתי הקפה של דלק - 'קפה ג'ו', לתוך חנויות הסופר מרקט", נמסר מלהב אל.אר.

הגופים המוסדיים מייחלים לשקט בגזרת שופרסל | חזי שטרנליכט

שישה גופים מוסדיים מחזיקים בנתח של 10% בממוצע כל אחד במניות שופרסל, ונראה שמרביתם ירדו ביום ד' למחתרת, וסירבו לחוות את דעתם על ההצעה למזג את שופרסל עם חברת דלק ישראל. זאת בזמן שמקורבים לבעלי חברת הדלק טוענים כי המוסדיים בשופרסל מגלים אהדה להצעת המיזוג.

בתחילת השבוע הביעו כמה מהגורמים הבכירים בגופים אלה תרעומת על ההתנהלות בצמרת שופרסל, אך התקשו להעריך כיצד יוכלו לפעול כדי לשנות את מהלכי הדירקטוריון בראשותו של ודמני.

ששת הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות שופרסל הם בית ההשקעות אלטשולר שחם וחברות הביטוח הראל, מגדל, מנורה מבטחים, כלל והפניקס. הללו תמכו במינויו של ודמני ליו"ר שופרסל, באוקטובר 2020.

 

המוסדיים אמרו מוקדם יותר השבוע כי ודמני נבחר אז על דעתם, אך היה זה לאחר שבדקו מולו כי אינו מתכנן לבצע שינויים מרחיקי לכת בחברה. "ראינו בודמני מינוי ראוי ולכן הצבענו בעדו", אמר אחד המוסדיים מוקדם יותר השבוע. עם זאת, הוא הביע אכזבה ממה שהתרחש בהמשך, ובין היתר גל עזיבות בכירים וחילוקי דעות בין ודמני למנכ"ל אברכהן, שהובילו לעזיבת האחרון.

מנכ''ל שופרסל היוצא, איציק אברכהן / צילום: סיון פרג'

לפי המוסדיים, בשופרסל אין צורך ברפורמות מעמיקות, שכן הייתה לרשת הנהלה מנוסה שהובילה מיזמים חדשניים בשנים האחרונות, ופיתחה את הפעילות העסקית לתחומים נוספים לקמעונות המזון המסורתית: "זה בניגוד גמור למה שקרה למשל בחברת פז, שבה המוסדיים רצו לעשות שינוי מהותי", אמר אותו גורם, "רצינו למנות מישהו שיוכל לתת עוד פוש אבל לשמר את הקיים".

גורם בכיר בגוף מוסדי אחר, אמר כי "מה שאנחנו רואים בשופרסל זו תופעה שחוזרת על עצמה בחברות בלי גרעין שליטה. אם היה לחברה בעל שליטה, אני בספק גדול מאוד אם הוא היה מבצע עסקאות כמו רכישת השליטה בחברת מוצרי החשמל א.ל.מ, שאמורה להתבצע לפי שווי של קרוב למיליארד שקל, עסקה שהדליקה לנו נורה אדומה בוהקת ותחושה מאוד לא נוחה מהדרך שבה הדברים מתנהלים".

המוסדיים, כך נראה, היו רוצים או אפילו צריכים בעל מניות מרכזי בשופרסל, ומהלך כמו מיזוג עם דלק ישראל, בשבעליה הם גורמים עתירי ניסיון בתחומי הנדל"ן והקמעונות, עשוי להתאים להם לטווח הארוך, ויוביל לרגיעה בגזרה.

עוד כתבות

מימין: נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין ושרת מדיניות החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס, בריסל / צילום: ap, Geert Vanden Wijngaert

הסנקציות של האיחוד האירופי: השפל ביחסים ומי עדיין תומך בישראל?

הנציבות האירופית הכריזה על תוכנית חסרת תקדים לסנקציות חריפות על ישראל, וחלק מהצעדים כבר יצאו לדרך ● מה יהיו השלבים הבאים, כמה כסף נפסיד ואילו מדינות מובילות את המהלך? ● שאלות ותשובות

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

הפד הודיע על הורדת הריבית בארה"ב, צופה עוד שתי הורדות עד סוף השנה

האינפלציה מעל ליעד, אבל שוק עבודה חלש הכריע את הכף ולאחר תשעה חודשים - הריבית ירדה ב-0.25% ל-4.25% ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול תיאר את המהלך ככזה שנועד לניהול סיכונים, השוק קיבל את זה באכזבה ● הפד צופה עוד שתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● סטיבןן מירן, המינוי של טראמפ לפד, הצביע נגד ודרש הפחתה של 0.5% ● וגם האזהרה של ג’יי.פי.מורגן

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

מעל מיליארד וחצי שקל: אמפא השלימה גיוס חוב ענק

החברה, שהונפקה לפני כחודשיים ופועלת בתחום הנדל"ן המניב והמימון, גייסה סדרת אג"ח בהיקף כולל של 1.75 מיליארד שקל ● החברה מתכננת להשתמש בכספים לפירעון הלוואות שנטלה, תוך חיסכון ניכר בעלויות המימון

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

פרויקט &EAST של רבוע כחול נדל''ן / צילום: רבוע כחול נדלן

כפי שנחשף בגלובס: Jfrog תשכור משרדים בעסקה של כ־650 מיליון שקל

על פי ההסכם עם רבוע כחול נדל"ן, תתפוס חברת התוכנה שטח של 15 אלף מ"ר בפרויקט, ותוכל להתרחב עד ל־20 אלף מ"ר • ההכנסות המוערכות לרבוע כחול נדל"ן בגין כל תקופת השכירות, כולל תקופות האופציה הן כ־500 מיליון שקלים

אפליקציית עלי אקספרס / צילום: Shutterstock, BigTunaOnline

רכישות האונליין באוגוסט: האתרים הבינלאומיים בעלייה, הישראליים בירידה

רכישות הישראלים באונליין בחודש אוגוסט הסתכמו בהיקף דומה לזה של יולי ● באתרים הישראליים נרשמה ירידה של 6%, ובאתרים הבינלאומיים נרשמה עלייה של 3% ● בתמהיל האתרים המובילים בולטת נוכחות אתרים מתחום התיירות והאירוח ● "בגזרה הבינלאומית, הטריו הסיני - עליאקספרס, שיין וטמו - שומר על ההגמוניה" ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

אסף נתיב, ינקי קוינט, רם בלינקוב, אבי אדרי ועו''ד רונה ברגמן נוה / צילום: פרטי

ינקי קווינט נגד משרד האוצר: "רוב היום אני מתעסק בחסמים"

בכירי ענף ההייטק הגיעו לפתיחת המשרדים החדשים של קרן ההון סיכון פיטנגו ● פורום המנהיגות הנשית מציין 5 שנים להקמתו ● ואיזו שאלה הצליחה להוציא את ינקי קווינט משלוותו? ● אירועים ומינויים

מערכת הלייזר ''מגן אור'' שתיקרא מעתה ''אור איתן'', על שמו של סרן איתן אוסטר ז''ל שנפל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

כל יירוט יעלה דולרים בודדים: הושלמו הניסויים בקרן הלייזר

המערכת השלימה את סדרת הניסויים בטרם העברת המערכת לצה"ל, ונמסר כי היא הוכיחה את יעילותה מול טילים, רקטות ופגזי מרגמה ● המערכת תיקרא "אור איתן", על שמו של סרן איתן אוסטר ז"ל שנפל בלבנון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ויו''ר ה־SEC פול אטקינס / צילום: Reuters, Kevin Lamarque

טראמפ רוצה לבטל את הדיווחים הרבעוניים. וול סטריט לא תיתן לו

נשיא ארה"ב קרא השבוע לבטל את הדוחות הכספיים הרבעוניים וטען: "פעם בשישה חודשים זה אמור להספיק". ברשות ני"ע החלו לקדם את השינוי ● אלא שירידה בדיווחים עלולה להוביל לתנודתיות במחירי המניות וייתכן שחברות ימשיכו בתדירות הנוכחית כדי לזכות באמון השוק

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

תשעה חודשים של ציפייה: האירוע שכל הכלכלה העולמית מחכה לו מגיע

בשוק מעריכים בהסתברות של 96% שהפד יוריד את הריבית הערב ב-0.25% - לראשונה השנה ואחרי חמש החלטות רצופות ללא שינוי ● ב-CNBC סימנו מספר מניות שצפויות להרוויח מהורדת הריבית המסתמנת

החיסכון שלנו עבר לידיים של המוסדיים בעקבות רפורמת בכר / איור: Shutterstock

השליטים החדשים של כספי הציבור: המוסדיים קיבלו ביצת זהב ומינפו אותה

לא סתם צבי סטפק ממיטב מכנה את רפורמת בכר "המפץ הגדול של שוק ההון". היא הפכה את חברות הביטוח ובתי ההשקעות למנהלים של טריליוני שקלים של הציבור בקופות גמל, קרנות פנסיה וקרנות נאמנות ● הללו הפכו לקבוצה עם כוח עצום, ויש הטוענים שאף ריכוזית לא פחות מהבנקים ● אבל בשוק מסבירים: התחרות ללא ספק מגיעה גם לשם ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד 

פצצת MPR - 500 חודרת קירות בטון של אלביט / צילום: אלביט מערכות

"היינו צריכים מניות בשווי מיליארד שקל": למה הבורסה חיכתה שנתיים להשקת מדד ביטחוני?

מדד חדש שיושק בנובמבר יכלול כמה מהכוכבות הגדולות של הסקטור הביטחוני בבורסה בת"א - אלביט, נקסט ויז'ן וארית, שהניבו תשואה של מאות אחוזים ● בבורסה טוענים כי לא איחרו את הרכבת: "זה לא מדד ליום או יומיים. התפקיד שלו הוא לייצר מכשיר פיננסי בר־מעקב"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

אחרי ספרד גם יוון מאיימת לבטל עסקת נשק עם ישראל

טורקיה מתקדמת עם פיתוח מטוס הדור החמישי קאאן וצפויה להטיס אב־טיפוס ב־2026 ● הקרבות בעזה מאיימים על עסקה ביטחונית של מאות מיליונים עם יוון ● לוקהיד מרטין ו־BAE מפתחות מל”טים אוטונומיים שילוו מטוסי קרב ● וארה"ב חושפת פצצות ימיות חדשות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנייה / צילום: Shutterstock

העדכון ההיסטורי של מדד תשומות הבנייה הפתיע לרעה את הקבלנים

בלמ"ס שינו את הרכב המדד לראשונה זה 14 שנה, ובענף ציפו לקפיצה חדה ● לאחר שנרשמה עלייה של 0.4% בלבד, הקבלנים טוענים: לא משקף את העלויות האמיתיות של שכר העובדים

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

לאחר שאיבדה 31% משוויה, מאנדיי תרכוש מניות של עצמה ב-870 מיליון דולר

הרכישה נועדה להצביע על אמון הדירקטוריון וההנהלה בכיוון החברה ולאותת לשוק שבחברה מאמינים שמחיר המניה מוערך בחסר ● החברה עורכת היום מפגש עם משקיעים בניו יורק, בו היא צפויה לספק מידע על החזון לעתיד על רקע ה-AI, על האסטרטגיה ועל יעדיה הפיננסיים

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

בעיתוי מפתיע: קרן ההייטק הוותיקה מודיעה על סוף דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה, וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

אילוסטרציה: Shutterstock

בית הדין הרבני באמירה תקדימית: ניתן לחייב בעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים

באמירה יוצאת דופן, בית הדין הרבני ציין כי במקרה בו יוגש הליך גירושים חדש המבוסס על עילה, קיימת אסמכתא הלכתית להמשך חיוב הבעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים, עד לקבלת חלקה ברכוש 

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; מדד הביטוח איבד 4%, הבנקים 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-2% ● איי.בי.איי: "הירידות נובעות יותר מההבנה שהצעדים מהעולם, הם אולי לא ברמה של סנקציות, אבל כן מוציאים לנו כרטיס צהוב" ● נקודות אור היום הן מניות נייס וארית שעולות בכ-2% ● פסגות מעלים את מחיר היעד של שופרסל ב-40% ● הערב תתקיים בארה"ב החלטת הריבית שהשוק מחכה לה