גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניו יורק הפכה לשדה הקרב של כריית מטבעות קריפטו

הצעת חוק חדשה רוצה להגביל כרייה של מטבעות דיגיטליים בגלל חששות סביבתיים

חוות שרתים לכריית מטבעות קריפטו / צילום: Shutterstock, PHOTOCREO Michal Bednarek
חוות שרתים לכריית מטבעות קריפטו / צילום: Shutterstock, PHOTOCREO Michal Bednarek

חברות קריפטו נלחמות בהצעת חוק במדינת ניו יורק שנועדה להגביל כרייה של נכסים דיגיטליים, מחשש שמדינות נוספות יעשו צעדים דומים.

הצעת החוק כוללת השהייה לשנתיים של ההפעלה מחדש של תחנות כוח המונעות בדלק מאובנים לשימוש לכריית קריפטו באופן ישיר, לא דרך רשת החשמל המרכזית. כורי קריפטו מרוויחים מטבעות דיגיטליים על ידי פתרון משוואות עם מחשבים בעלי כוח חישוב רב הצורכים כמויות חשמל עצומות.

כמה כורים הצליחו להבטיח לעצמם חשמל זול על ידי עקיפת רשת החשמל והפעלה מחדש של תחנות כוח שנסגרו. קבוצות הפועלות למען הסביבה וכמה מחוקקים בניו יורק מתנגדים לנוהג הזה בגלל ההשפעה הסביבתית.

המאבק בניו יורק מבחן לקמוס למדינות אחרות

שתי קבוצות תעשייה נפרדות הקימו פעילות לוביסטית השנה באלבני, בירת מדינת ניו יורק - ארגון הבלוקצ'יין וקואליציית תעשיית הבלוקצ'יין וניירות הערך. בנוסף לכך, בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, קוינבייס (Coinbase), חתמה על חוזה של 15 אלף דולר בחודש על מאמצי לוביסטים בניו יורק ב־1 באפריל, כך ניתן ללמוד מרישומי מדינת ניו יורק. דוברת של קוינבייס סירבה להגיב.

"אנו רואים את המאבק שמתרחש בימים אלה בניו יורק כמבחן לקמוס למה שמדינות אחרות עשויות לעשות", אמר קייל שנפס, מנהל מדיניות ציבורית ב־Foundry Digital, המפעילה פול כריית ביטקוין ומפעילה לוביסטים אצל פקידים בכירים במדינה.

שוק מטבעות הקריפטו, ששוויו קרוב ל־2 טריליון דולר, צמח בחדות בשנים האחרונות, והמטבעות אומצו באופן נרחב על ידי משקיעים פרטיים וכן שחקנים גדולים בוול סטריט. רגולטורים פדרליים איטיים בקביעת רגולציה לשוק הזה, וכך ממשלות המדינות השונות בארה"ב קובעות מדיניות בנפרד כל אחת לעצמה.

מאמצי הלוביסטים בניו יורק הם חלק ממאמץ נרחב יותר של התעשייה להשפיע על הרגולציה במדינות כל עוד ברמה הפדרלית עדיין מתלבטים איזה כללים לנסח, אמרה קריסטין סמית', מנהלת איגוד הבלוקצ'יין. האיגוד מייצג כורי מטבעות קריפטו, משקיעים ופלטפורמות מסחר.

חברות הקריפטו הכפילו את הוצאותיהן על לוביסטים 

חברות קריפטו הגדילו את הוצאתם ברחבי ארה"ב על לוביסטים יותר מפי שניים, על פי ניתוח של חברת המחקר Crypto Head. יותר מ־160 הצעות חוק הקשורות בקריפטו נידונות השנה ב־37 מדינות, על פי הוועדה הלאומית של רשויות מחוקקות של המדינות.

חוקים רבים שנחקקו בשנים האחרונות נועדו לעודד פיתוח של מטבעות קריפטו, אמרה העמיתה הבכירה בוועדה הלאומית של רשויות מחוקקות הת'ר מורטון, כולל וויומינג, טקסס ופלורידה.

מחוקקים בניו ג'רזי שוקלים חקיקה ליצירת מערכת רישוי מדינתית לחברות מטבעות קריפטו, כך אמרה איבון לופז, מחוקקת דמוקרטית. המטרה היא לספק הגנה לצרכנים מבלי לפגוע בצמיחת התעשייה, כך אמרה.

בניו יורק, המחוקקת הדמוקרטית אנה קלס אמרה שהפעלה מחדש של תחנת הכוח גרינידג' בעיירה דרזדן, ניו יורק, הייתה הצעד שנתן השראה להצעת החוק על ההשהיה. ב־2014, חברת ניירות הערך Atlas Holdings קנתה את תחנת הכוח המופעלת בפחם, שנסגרה בגלל שהפעלתה נעשתה לא כדאית מבחינה כלכלית. חברת בת של אטלס, Greenidge Generation Holdings, הפעילה מחדש את המפעל בגז טבעי ומשתמש ב־44 מגאוואט שמייצרת התחנה להפעלת שרתי כריית קריפטו.

המתקן, שעובדים בו 50 אנשים, מבקש לחדש רישיון איכות אוויר של משרד ההגנה על הסביבה האמריקאי שפג בשנה שעברה. במשרד אמרו שינקטו בפעולה עד 30 ביוני.

איבון טיילור, סגנית נשיא בקבוצת איכות הסביבה Seneca Lake Guardians, ביקשה מהמשרד לא לחדש את הרישיון של Greenidge.

"אנחנו מנסים להתרחק משריפת דלקי מאובנים", אמרה טיילור. "הפעלה מחדש של תחנת כוח ישנה בעיצומו של המאמץ הזה אינה הגיונית".

לא הוגן ששום תעשייה ספציפית תובדל בלשון החוק

על פי הצעת החוק של קלס, במשך שנתיים ייאסר על הוצאת או חידוש רישיונות בתחום איכות האוויר למטרת כריית קריפטו. המפעל בגרינידג' לא יהיה נתון לכללים החדשים, אמרה, כי רישיונו כבר חודש. טיילור אמרה שהיא עדיין תומכת בהצעה בגלל שהיא חוששת ממצב בו תחנות כוח נוספות ירצו להקים פעילות כרייה.

דובר של גרינידג' אמר שהפעילות מראה שניו יורק יכולה "להרוויח מאוד מהתעשייה המתפתחת הזו - וליצור משרות טכנולוגיה וקריירות חדשות לתושבי ניו יורק בתחום שפונה לעתיד". החברה אמרה שרישיון איכות האוויר שלה צריך להיות מחודש והיא הציעה לעשות כל מה שנחוץ ומעבר לכך על מנת לעזור למדינת ניו יורק לעמוד ביעדי האקלים שלה.

מפעילי תחנת הכוח במדינה ונציגי חברות קריפטו אחרות אמרו שהם מתנגדים להצעת החוק בכלל שזה לא הוגן ששום תעשייה ספציפית תובדל בלשון החוק. החברות תומכות בהצעת חוק אחרת שתקים כוח משימה ללמוד את התעשייה. ההצעה עברה ברשות המחוקקת של ניו יורק במרץ.

קלס הצביעה נגד ההצעה על כוח המשימה. היא אמרה שהיא מקבלת בברכה את מטבעות הקריפטו אבל עדיין חוששת לגבי ההשלכות הסביבתיות של הכרייה. "יש מספיק נתונים מכל העולם להראות שמדובר בשימוש עצום באנרגיה וזה יכול למנוע אותנו מלהגיע ליעדים הסביבתיים שלנו", אמרה.

הצעת החוק על ההשהיה אושרה על ידי וועדת שימור איכות הסביבה של הרשות המחוקקת של מדינת ניו יורק ב־22 במרץ, אבל לא נקבע עדיין מועד להצבעה עליה במליאה. דובר של יו"ר המליאה קארל היסטי, דמוקרט מברונקס, לא הגיב לבקשות תגובה. דובר של הדמוקרטים השולטים בסנאט של ניו יורק אמר שסנאטורים במדינה דנים בנושא.

דוברת של המושלת הדמוקרטית קת'י הוצ'ול אמרה שהמדינה "תמשיך להיות בקשר עם בעלי העניין והמחוקקים ככל שיישקלו פעולות חדשות בנוגע למטבעות קריפטו, ואנחנו נקבל החלטות בהתאם לכך".

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע