גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניו יורק הפכה לשדה הקרב של כריית מטבעות קריפטו

הצעת חוק חדשה רוצה להגביל כרייה של מטבעות דיגיטליים בגלל חששות סביבתיים

חוות שרתים לכריית מטבעות קריפטו / צילום: Shutterstock, PHOTOCREO Michal Bednarek
חוות שרתים לכריית מטבעות קריפטו / צילום: Shutterstock, PHOTOCREO Michal Bednarek

חברות קריפטו נלחמות בהצעת חוק במדינת ניו יורק שנועדה להגביל כרייה של נכסים דיגיטליים, מחשש שמדינות נוספות יעשו צעדים דומים.

הצעת החוק כוללת השהייה לשנתיים של ההפעלה מחדש של תחנות כוח המונעות בדלק מאובנים לשימוש לכריית קריפטו באופן ישיר, לא דרך רשת החשמל המרכזית. כורי קריפטו מרוויחים מטבעות דיגיטליים על ידי פתרון משוואות עם מחשבים בעלי כוח חישוב רב הצורכים כמויות חשמל עצומות.

כמה כורים הצליחו להבטיח לעצמם חשמל זול על ידי עקיפת רשת החשמל והפעלה מחדש של תחנות כוח שנסגרו. קבוצות הפועלות למען הסביבה וכמה מחוקקים בניו יורק מתנגדים לנוהג הזה בגלל ההשפעה הסביבתית.

המאבק בניו יורק מבחן לקמוס למדינות אחרות

שתי קבוצות תעשייה נפרדות הקימו פעילות לוביסטית השנה באלבני, בירת מדינת ניו יורק - ארגון הבלוקצ'יין וקואליציית תעשיית הבלוקצ'יין וניירות הערך. בנוסף לכך, בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, קוינבייס (Coinbase), חתמה על חוזה של 15 אלף דולר בחודש על מאמצי לוביסטים בניו יורק ב־1 באפריל, כך ניתן ללמוד מרישומי מדינת ניו יורק. דוברת של קוינבייס סירבה להגיב.

"אנו רואים את המאבק שמתרחש בימים אלה בניו יורק כמבחן לקמוס למה שמדינות אחרות עשויות לעשות", אמר קייל שנפס, מנהל מדיניות ציבורית ב־Foundry Digital, המפעילה פול כריית ביטקוין ומפעילה לוביסטים אצל פקידים בכירים במדינה.

שוק מטבעות הקריפטו, ששוויו קרוב ל־2 טריליון דולר, צמח בחדות בשנים האחרונות, והמטבעות אומצו באופן נרחב על ידי משקיעים פרטיים וכן שחקנים גדולים בוול סטריט. רגולטורים פדרליים איטיים בקביעת רגולציה לשוק הזה, וכך ממשלות המדינות השונות בארה"ב קובעות מדיניות בנפרד כל אחת לעצמה.

מאמצי הלוביסטים בניו יורק הם חלק ממאמץ נרחב יותר של התעשייה להשפיע על הרגולציה במדינות כל עוד ברמה הפדרלית עדיין מתלבטים איזה כללים לנסח, אמרה קריסטין סמית', מנהלת איגוד הבלוקצ'יין. האיגוד מייצג כורי מטבעות קריפטו, משקיעים ופלטפורמות מסחר.

חברות הקריפטו הכפילו את הוצאותיהן על לוביסטים 

חברות קריפטו הגדילו את הוצאתם ברחבי ארה"ב על לוביסטים יותר מפי שניים, על פי ניתוח של חברת המחקר Crypto Head. יותר מ־160 הצעות חוק הקשורות בקריפטו נידונות השנה ב־37 מדינות, על פי הוועדה הלאומית של רשויות מחוקקות של המדינות.

חוקים רבים שנחקקו בשנים האחרונות נועדו לעודד פיתוח של מטבעות קריפטו, אמרה העמיתה הבכירה בוועדה הלאומית של רשויות מחוקקות הת'ר מורטון, כולל וויומינג, טקסס ופלורידה.

מחוקקים בניו ג'רזי שוקלים חקיקה ליצירת מערכת רישוי מדינתית לחברות מטבעות קריפטו, כך אמרה איבון לופז, מחוקקת דמוקרטית. המטרה היא לספק הגנה לצרכנים מבלי לפגוע בצמיחת התעשייה, כך אמרה.

בניו יורק, המחוקקת הדמוקרטית אנה קלס אמרה שהפעלה מחדש של תחנת הכוח גרינידג' בעיירה דרזדן, ניו יורק, הייתה הצעד שנתן השראה להצעת החוק על ההשהיה. ב־2014, חברת ניירות הערך Atlas Holdings קנתה את תחנת הכוח המופעלת בפחם, שנסגרה בגלל שהפעלתה נעשתה לא כדאית מבחינה כלכלית. חברת בת של אטלס, Greenidge Generation Holdings, הפעילה מחדש את המפעל בגז טבעי ומשתמש ב־44 מגאוואט שמייצרת התחנה להפעלת שרתי כריית קריפטו.

המתקן, שעובדים בו 50 אנשים, מבקש לחדש רישיון איכות אוויר של משרד ההגנה על הסביבה האמריקאי שפג בשנה שעברה. במשרד אמרו שינקטו בפעולה עד 30 ביוני.

איבון טיילור, סגנית נשיא בקבוצת איכות הסביבה Seneca Lake Guardians, ביקשה מהמשרד לא לחדש את הרישיון של Greenidge.

"אנחנו מנסים להתרחק משריפת דלקי מאובנים", אמרה טיילור. "הפעלה מחדש של תחנת כוח ישנה בעיצומו של המאמץ הזה אינה הגיונית".

לא הוגן ששום תעשייה ספציפית תובדל בלשון החוק

על פי הצעת החוק של קלס, במשך שנתיים ייאסר על הוצאת או חידוש רישיונות בתחום איכות האוויר למטרת כריית קריפטו. המפעל בגרינידג' לא יהיה נתון לכללים החדשים, אמרה, כי רישיונו כבר חודש. טיילור אמרה שהיא עדיין תומכת בהצעה בגלל שהיא חוששת ממצב בו תחנות כוח נוספות ירצו להקים פעילות כרייה.

דובר של גרינידג' אמר שהפעילות מראה שניו יורק יכולה "להרוויח מאוד מהתעשייה המתפתחת הזו - וליצור משרות טכנולוגיה וקריירות חדשות לתושבי ניו יורק בתחום שפונה לעתיד". החברה אמרה שרישיון איכות האוויר שלה צריך להיות מחודש והיא הציעה לעשות כל מה שנחוץ ומעבר לכך על מנת לעזור למדינת ניו יורק לעמוד ביעדי האקלים שלה.

מפעילי תחנת הכוח במדינה ונציגי חברות קריפטו אחרות אמרו שהם מתנגדים להצעת החוק בכלל שזה לא הוגן ששום תעשייה ספציפית תובדל בלשון החוק. החברות תומכות בהצעת חוק אחרת שתקים כוח משימה ללמוד את התעשייה. ההצעה עברה ברשות המחוקקת של ניו יורק במרץ.

קלס הצביעה נגד ההצעה על כוח המשימה. היא אמרה שהיא מקבלת בברכה את מטבעות הקריפטו אבל עדיין חוששת לגבי ההשלכות הסביבתיות של הכרייה. "יש מספיק נתונים מכל העולם להראות שמדובר בשימוש עצום באנרגיה וזה יכול למנוע אותנו מלהגיע ליעדים הסביבתיים שלנו", אמרה.

הצעת החוק על ההשהיה אושרה על ידי וועדת שימור איכות הסביבה של הרשות המחוקקת של מדינת ניו יורק ב־22 במרץ, אבל לא נקבע עדיין מועד להצבעה עליה במליאה. דובר של יו"ר המליאה קארל היסטי, דמוקרט מברונקס, לא הגיב לבקשות תגובה. דובר של הדמוקרטים השולטים בסנאט של ניו יורק אמר שסנאטורים במדינה דנים בנושא.

דוברת של המושלת הדמוקרטית קת'י הוצ'ול אמרה שהמדינה "תמשיך להיות בקשר עם בעלי העניין והמחוקקים ככל שיישקלו פעולות חדשות בנוגע למטבעות קריפטו, ואנחנו נקבל החלטות בהתאם לכך".

עוד כתבות

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א שעיכבה פרויקט תשלם פיצוי של כ־60 אלף שקל

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בת"א; ירידה במדד הבנקים, ריטיילורס נופלת

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ● הבוקר עליות בבורסות בעולם ● רוב הכלכלנים סבורים שבנק ישראל יוריד אחה"צ את הריבית, אך בספק לגבי הורדות נוספות בהמשך ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב