גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאתרי האיקומרס יותר משתלם להשקיע בחוויית הקנייה מאשר ברכישת לקוחות

חוסר הוודאות המתמשך בעקבות הקורונה הוביל את הגדלת השווי של סל הקניות הממוצע לראש סדר העדיפויות של אתרי האיקומרס ● בסקר מקיף שערכה חברת נמוגו בקרב בכירי המסחר המקוון בארה"ב ובאירופה נחשפות גם שיטות התתמודדות עם מגבלות הרגולציה על פרטיות

קניות באתרי איקומרס / איור: גיל ג'יבלי
קניות באתרי איקומרס / איור: גיל ג'יבלי

כיצד ניתן להפיק מידע על גולשים בצורה חוקית, כך שניתן יהיה לגרום להם לקנות? מתי עדיף להקפיץ את ההנחה הצפויה, האם ברגע שהגולשים נוחתים באתר או רק כשהם מגיעים לתשלום? היכן כדאי לבעלי אתרים לפרסם כדי למשוך עוד לקוחות? השאלות האלה ואחרות מטרידות לא מעט בעלי עסקים, וכדי לענות עליהן ערכה חברת הריטייל-טק הישראלית נמוגו (Namogoo) ביחד עם מיקרוסופט סקר מקיף בקרב בכירי המסחר המקוון בארה"ב ובאירופה.

בסקר לקחו חלק חברות כמו מרקס אנד ספנסר, סמסונייט, נעלי אסיקס, H&M וקרוקס, כאשר כשליש מהמשיבות הן חברות ענק שהכנסותיהן מפעילות האונליין עומדות על יותר מ-150 מיליון דולר לשנה. שליש הן חברות בינוניות שהכנסותיהן עומדות על 50-150 מיליון דולר, ושליש עם הכנסות של 25-50 מיליון דולר בשנה. 60% מהמשתתפים בסקר הם מהדרגות הבכירות בחברה, כולל מנכ"לים. ל-40% מהחברות שהשתתפו בסקר אין חנויות פיזיות, אלא אתרי אונליין בלבד.

הגדלת הסל במקום פרסום

חוסר הוודאות המתמשך שנגרם בעקבות הקורונה - לרבות קשיים בשרשרת האספקה, והתייקרות עלות ה'רכישה' של לקוחות חדשים - הוביל לכך שהגדלת השווי של סל הקניות הממוצע ניצב בראש סדר העדיפויות של אתרי האיקומרס, כך עולה מהסקר. האתרים שמו דגש על שני דברים: הפקת המקסימום מתקציבי הפרסום, והוזלת עלויות.

שיעור ההמרה הממוצע באתרי איקומרס עומד על כ-3%, כלומר, מתוך 100 איש שנכנסים לאתר, שלושה בלבד מבצעים רכישה. האימפקט שיתקבל אם במקום שלושה יקנו ארבעה או חמישה הוא עצום. לכן, כ-66% מעדיפים כיום להתרכז בשיפור יחס ההמרה, במקום במשיכת אנשים. הם מוותרים על חלק מהוצאות הפרסום, ושמים את הדגש על חוויית הלקוח שכבר נמצא באתר.

המשתתפים בסקר ציינו את התחומים המובילים שבהם ישקיעו בשנה הקרובה, ובהם אופטימיזציה של עלויות (61% מהמשתתפים), מועדוני לקוחות (51%) וביצועי האתר (41%). רובם בחרו שלא להגדיל השקעות בפרסום.

"גילינו שההשקעה בלקוחות חדשים ירדה דרמטית", אומרת עינת עציוני, סמנכ"לית השיווק בנמוגו. "בעצם, אתרי האיקומרס אומרים: 'אם כבר הגיע צרכן לאתר שלי, אני רוצה לוודא שהוא קונה את הסל הגדול ביותר והופך ללקוח חוזר'. התוצאה היא שתקציבי הפרסום ירדו בחצי בהשוואה לשנת 2020. אם באותה שנה כ-50% מהחברות הגדירו את הטראפיק החדש לאתר כאחד היעדים החשובים, היום רק 25% מהן מגדירות את מיקסום התנועה לאתר כיעד מרכזי. 

"הסיבה די ברורה: בעקבות מגפת הקורונה והמעבר של הצרכנים לרכוש באונליין, נכנסו הרבה יותר חברות איקומרס למשחק, מה שהעלה בחדות את מחירי הפרסום בפייסבוק ובטיקטוק. הרגולציה של ההגנה על הפרטיות מגבילה מאוד את האפשרות שהייתה נפוצה בעבר - פרסומות מותאמות אישית ומבוססות התנהגות שקפצו על הגולשים ברשתות החברתיות (ראו הרחבה בהמשך, ש"ס). רמת הדיוק של הפרסום במגמת ירידה, ועדיין החברות לא סובלות מחוסר תנועה לאתר. האתגרים נמצאים במקום אחר: בחוויית לקוח טובה". 

עינת עציוני סמנכלית השיווק של NAMOGOO / צילום: יורם רשף

על פי הסקר, שלושת הערוצים המובילים לקידום מבצעים הם משפיעני רשתות חברתיות (לדעת 52% מהמשיבים), אי-מיילים ישירים (39%) ומודעות פרסום ממומנות (36%). "אין ספק שהמשפיענים מוסיפים תחושה של אמון במוצרים, ועל כן הם הכלי הדומיננטי לקידום מבצעים בעיני אתרי המסחר", אומרת עציוני. "הדרכים המסורתיות לפרסום, כמו הטלוויזיה, שלטי החוצות או רדיו, כבר פחות אפקטיביות".

יותר חוות-דעת של גולשים

באתרים מתמקדים גם בפרסונליזציה של התוכן, בניסיון להבין מה הלקוח צריך על מנת לקנות יותר. בנמוגו זיהו למשל שאם לא קיימת חוות-דעת לגבי מוצר מסוים, הדבר מייצר חשש לרכוש אותו. "כששאלנו מה גורם לנטישת לקוחות, גילינו שאחת ההפרעות הגדולות היא שאין מספיק חוות-דעת", מספרת עציוני.

"אתר Shein, למשל, העלה את זה לדרגת אומנות בכמות והיצע חוות-הדעת שהוא מציג, ומושך את הלקוחות לכתוב אותן. הוא הצליח לגרום לאנשים לקנות יותר, להישאר יותר זמן באתר ולסמוך עליו. כיום, כמעט חצי מהחברות טוענות שאין להן מספיק חוות-דעת על המוצר, וזו בעיה שהן ינסו לתת לה מענה בשנה הקרובה".

לא מוותרים על מבצעים

"2021 הייתה עתירת מבצעים בעצמה, ולפי הסקר, המבצעים רק יגדלו. מגפת הקורונה העצימה מאוד את התחרות", אומרת עציוני. "ייתכן שרוב החברות שינו גישה ומשקיעות פחות כסף על פיתוי הקונים להגיע לאתר, אבל הן נלחמות לקנות את ליבם של אלו שכן מגיעים. צריך גם לזכור שבניגוד לעולם הישן, שבו שלטו אתרי מבצעים בסגנון גרופון, היום צרכנים נעזרים בתוספי דפדפן שונים כמו קארמה או קפיטל וואן, שמביאים את ההנחות והקופונים עד לרוכש".

לפי הסקר, יותר משליש מהאתרים יגדילו את המבצעים שיריצו השנה לעומת השנה הקודמת. כ-32% לא מתכוונים לעשות שינוי בכמות המבצעים בהשוואה לשנה שעברה, ו-16% בלבד מתכננים לצמצם את היצע המבצעים. "צמצום מבצעים נובע מהחלטה של ספק שהרווחיות שלו נפגעה, והוא כבר לא יכול לעמוד בזה", מסבירה עציוני. "יש כאלו שכחלק מהאופטימיזציה והייעול של העלויות מבינים שצריך להקטין את כמות המבצעים, או להתמקד במבצעים מותאמים אישית".

לזהות את הקשר למותג

נמוגו, שפועלת מהרצליה, הוקמה ב-2014 על ידי אהד גרינשפן וחמי כץ. החברה מספקת פתרונות לאתרי איקומרס, כמו למשל הנחות מותאמות המבוססות על זיהוי כוונות הקונה. החברה פיתחה מערכת שמונעת מה שמכונה "חטיפת" לקוחות מאתרי מסחר אונליין. הכוונה היא למצב שבו בזמן שהלקוחות הפוטנציאלים גולשים באתרי איקומרס, מוצגות בפניהם מודעות והפניות שנראות כאילו הו מטעם האתרים עצמם, אך אינן כאלה.

"אנחנו גם מונעים קפיצה של מודעות כאלו, וגם יודעים איך להציע לקונה הפוטנציאלי הצעות מותאמות אישית, באמצעות אלגוריתמים שמזהים איפה הגולש נמצא במסע הלקוח - האם הוא רק מסתכל או האם הוא 'חם' על הקנייה, מה עוצמת הקשר שלו למותג, עד כמה הוא מחויב אליו.

"זה לא הדבר היחיד. הם יודעים גם על הסביבה והמיקום שלי - מהו המכשיר בו אני משתמשת, האם מותקנים עליו תוספי דפדפן. כל המידע הזה עוזר בזמן אמת לענות על שתי שאלות פשוטות: עד כמה אני קרובה לקנייה, ועד כמה אני קרובה לנטישה. על בסיס זה ניתן לדעת איזה סוג הנחה לתת, ובאיזו נקודת זמן - האם שתי שניות אחרי שנכנסתי לאתר, או כשאני מגיעה לעגלת הקניות. לאחוז ניכר מהצרכנים לא מציעים בכלל שום הנחה, כי מזהים שאין להם שום כוונה לקנות".

השפעות מגבלת הפרטיות

לפי הסקר, אחד הנושאים שמדאיגים את בכירי האתרים המקוונים קשור להגבלות החדשות בתחום הפרטיות, הפוגעות ברמת הפרסונליזציה שאתרים יכולים להציע וביכולת של עסקים קטנים ובינוניים לרכוש לקוחות. אמנם 97% מהחברות משקיעות באיסוף נתונים, אך לאור הרגולציה החדשה, 24% מהן משקיעות באיסוף דאטה שלא ניתן לשייך ללקוח ספציפי (PII). 25% משקיעות בכלים להעשרת נתונים, ו-18% משקיעות באיסוף נתונים ממקור ראשון.

"בעקבות הרגולציה, החברות יכולות להשתמש בנתונים האישיים שלי רק אחרי שהן מבקשות את רשותי", אומרת עציוני. "הן לא יכולות לקחת את הפרטים האישיים שלי מצד ג', או להתחבר למערכות שמספקות להן נתונים אישיים בלי הסכמתי. שתי האפשרויות הקיימות היום הן לבקש באופן מפורש וברור את הסכמתי לאיסוף מידע אישי, או לפנות לאלגוריתמים שיוכלו לנתח התנהגות צרכנית".

אחת הטכנולוגיות שמציעה נמוגו היא איתור המיקום ממנו גולש הקונה הפוטנציאלי, על מנת להתאים עבורו הצעות - למשל, האם להציע לו בגדי קיץ או חורף, או להציע לו מוצרים נלווים למה שהוא מחפש.

איך עושים את זה כאשר הרגולציה מגנה על הגולשים מאיסוף מידע אישי?
"יש דברים שלא קשורים למזהה אישי - יש כאן הסתמכות על התנהגות של מיליוני צרכנים כמוני. אפשר, למשל, לראות כמה פעמים נכנסתי לאותו אתר. אם גלשתי לאתר ספציפי 10 פעמים בחודש האחרון, מזהים שאני מבקרת חוזרת. אבל הרבה מהמידע נאסף בזמן אמת. אם אני גולשת באתר אחר הצהריים בזמן שהילדים יושבים לי על הראש, אני לא בשלה לקנייה. לעומת זאת, בעוד ארבע שעות, כשהילדים יישנו, אני אהיה במצב בשל יותר לקנייה.

"אתרי האיקומרס כבר יודעים לזהות שאני גולשת באייפון, שאות הווייפיי שלי חלש או שהבטרייה שלי עומדת להיגמר, ולכן הם גם יודעים להתאים עבורי את חוויית הקנייה. אם לנעל שאת מחפשת קיים סרטון מהמם, אבל את תחווי אותו בצורה מאוד מקוטעת בגלל ווייפיי חלש, לא יציגו לך אותו בכלל אלא יסתפקו בתמונות. עדיף חוויה דלה שעולה טוב, מאשר חוויה מקוטעת.

"הם לא יודעים מי אני, מה המין שלי או בת כמה אני, אלא מתמקדים רק בהתנהלות שלי בנקודת הזמן הספציפית שבה אני גולשת לאתר, בשילוב מידע כמו מה מזג האוויר באזור שלי באותו הרגע.

"צריך להבין שיותר מ-95% מהרוכשים לא נרשמים למועדוני לקוחות, ולא נכנסים לאתרים באמצעות שם משתמש וסיסמה. זו גם הסיבה שהחברות מנסות לעודד כמה שיותר אנשים לעשות לוג-אין ברגע שהם נכנסים לאתר, כדי שהמידע שלהם יהיה חשוף. עם זאת, הן כבר יודעות שרוב הגולשים יישארו אנונימיים לפחות עד רגע התשלום, ולכן עברו לניתוח של התנהגות, לאיסוף מידע שלא מסתמך על היותי לקוח רשום".

להתמודד עם תחכום הצרכנים

בעיה מהותית הניצבת בפני אתרי האיקומרס קשורה לתחכום של הצרכנים, ולעובדה שהם חשופים תמידית להנחות מחנויות מתחרות. "אם גולש התקין תוסף כמו אמזון אסיסטנט", מסבירה עציוני, "הוא יכול להמליץ לי על מוצר זהה באמזון במחיר יותר זול, וזה דבר שהחברות מנסות למנוע".

איך?
"אפשר לראות איפה יש תוסף, ולחסום אותו. אבל פה נכנסת בעיה אחרת - אם האתר עובד עם אמזון, עם קארמה או עם honey, האם זה בעצם רע לו? התשובה היא שכן, כי לא רק שהוא מאבד את הכסף כי נתן לי הנחה, הוא גם צריך לשלם עמלה לחברה שנתנה לי את ההנחה.

"גם מבחינה ויזואלית קיימות הפרעות. מעבר לעובדה שזה יכול להסתיר לי את המסך, אני יכולה גם ללחוץ על משהו בטעות ולהגיע לאתר שלא התכוונתי להגיע אליו. בכל מקרה, אם לגולש יש הרבה תוספים כנראה שהוא צרכן שרגיש למחיר, וזה מאותת לאתר שמדובר בלקוח מתוחכם וכדאי לתת לו הנחות אגרסיביות".

עוד כתבות

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

פתיחה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.5% ● הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Evan Vucci

ינסה לבלום את רפיח? ביידן ונתניהו צפויים לקיים שיחת טלפון

בחמאס מאיימים: "כל פעולה צבאית ברפיח לא תהיה פיקניק לצה"ל" • חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות קלות בבורסה המקומית; מניות הבנייה צוללות בכ-2%

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%