גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט: טסלה זינקה ב-7%

הנאסד"ק טיפס ב-2.7% ● טוויטר עלתה ב-6% ● רכיב האינפלציה בנתוני ה-GDP עמד על קצב שנתי של 8.1%, גבוה ב-0.1% מצפי הכלכלנים ● המסחר באירופה ננעל בעליות שערים

עליות בוול סטריט / אילוסטרציה: Shutterstock
עליות בוול סטריט / אילוסטרציה: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:10

נעילה ירוקה בניו יורק. המדדים בוול סטריט ננעלו אחרי יום של עליות שערים.

מדד הנאסד"ק זינק ב-2.7%, הS&P 500 התקדם ב-2% והדאו ג'ונס עלה ב-1.6%, זאת לאחר שהמדד ירד בשמונת השבועות האחרונים.

מניית רשת הביגוד מייסי'ס ננעלה בעלייה של 19.3% לאחר שהציגה דוחות טובים מהמצופה. מניית אפל עלתה ב-2.3%, טסלה קפצה ב-7.4% ואמזון התקדמה ב-4%. מניית חברת האשראי ויזה הוסיפה 2.3% לשוויה ומניית אמריקן אקספרס עלתה ב-3%. רשת חנויות המזון האמריקאית וולמארט התקדמה ב-2.13%.

21:45

התאוששות בוול סטריט: הנאסד"ק בקפיצה של כמעט 3%, ה S&P 500 מזנק ב-2.2% והדאו ג'ונס מתקדם ב1.8%.

20:35

נמשכת המגמה החיובית בניו יורק. הדאו ג'ונס מתחזק ב 1.8%, הS&P 500 מזנק ב- 2.1% והנאסד"ק קופץ ב-2.8%.
מניית טוויטר מוסיפה 4.6% לשוויה לאחר שאילון מאסק הגדיל את ההתחייבות הכספית ברכישת טוויטר ל 33.3 מליארד דולר.
אנבידיה מתאוששת עם עלייה של 5%, לאחר שבוע תנודתי בין היתר בגלל הודעת החברה להאט את גיוסי העובדים.

19:15

מגמה ירוקה בוול סטריט: מדד הנאסד"ק קופץ ב-2.6%, הדאו ג'ונס מתחזק ב-1.6% וה-S&P 500 עולה ב-1.9%.
בין המניות הבולטות ניתן למצוא את מניית טסלה שקופצת ב-7.3%, אינטל שמוסיפה 2.4% לשוויה. אפל נמצאת ביום תנודתי בעקבות ההכרזה שתצמצם את כמות ייצור האייפונים, אך כעת היא מתאוששת עם עלייה של 1.9%.

18:42

המסחר באירופה ננעל בעליות שערים: מדד דאקס התחזק ב-1.6%, פוטסי הוסיף 0.6% ובצרפת קאק עלה ב-1.8%.

נקסט הוסיפה 7.1%, רנו התחזקה ב-3.6% ו-Delivery Hero עלתה ב-8.7%.

במקביל, עליות בארצות הברית: דאו ג'ונס מתחזק ב-1.5%, S&P 500 מוסיף 1.8% ונאסד"ק מטפס ב-2.2%.

17:44

מתחזקות העליות במדדי וול סטריט, נאסד"ק מזנק ב-1.72%, S&P 500 עולה ב-1.5% ודאו ג'ונס מתקדם ב-1.46%.

מניות השייט המלונאות ממשיכות לטפס בהובלת נורוויג'ן, שעולה ביותר מ-10% בשעה זו.

טסלה עולה ב-4%, איביי ב-3.76%, נייקי ב-2.37% ואינטל ב-1.9%.

מניית פאלו אלטו יורדת במעל 1%.

16:42

מדד נאסד"ק מצא כיוון ומתקדם ב-0.7%. שני המדדים האחרים עולים גם כן, S&P 500 ב-0.9% ודאו ג'ונס מטפס ביותר מ-1%.

עליות שערים נרשמות במניות השייט והמלונאות, ביניהן נורוויג'ן קרוז ליין שמזנקת ב-6.25%, מריוט שעולה ב-3.6% וסיזר'ס שמוסיפה 4.8% לערכה.

עוד בולטות בעליות הן מניות זום שקופצת בכ-3%, איביי ואמזון שמוסיפות כ-2.7%, וגולדמן זאקס שעולה ב-1.6%.

אפל מוחקת כמעט 1% מערכה, נטפליקס משילה כ-0.5%, ומודרנה יורדת ב-2.24%.

16:30

פתיחה מעורבת בבורסות וול סטריט, דאו ג'ונס עולה ב-0.57%, S&P 500 מוסיף 0.35% לערכו ואילו נאסד"ק יורד קלות.

16:12

חברת המלצות התוכן טאבולה מבצעת רכישה נוספת: החברה דיווחה היום על רכישת Gravity R&D מהונגריה, תמורת סכום שלא דווח. החברה הנרכשת פיתחה מנוע המלצות בשם Yusp שבו משתמשים לקוחות מעולמות הקמעונאות, מסחר מקוון ומדיה דיגיטלית כדי לספק הצעות מותאמות אישית ללקוחות, במטרה להגדיל היקפי מכירות או לבנות נאמנות וליצור חוויית משתמש חיובית. העסקה צפויה להיסגר במהלך הרבעון הנוכחי.

גראביטי הוקמה ב-2007 כשמייסדי החברה זכו במקום הראשון בתחרות שערכה נטפליקס לשיפור טכנולוגיית ההמלצות שלה. לפי הודעת טאבולה, לגראביטי יש כיום לקוחות ביותר מ-20 מדינות. כחלק מהעסקה, טאבולה תשקיע בבניית מרכז פיתוח חדש לגראביטי בהונגריה. כאמור היקף העסקה לא דווח, כך שהמשמעות היא שמדובר על עסקה שאינה מהותית ברמה הפיננסית לטאבולה (בניגוד לרכישת קונקסיטי בקיץ שעבר תמורת 800 מיליון דולר), אך טאבולה מציינת כי הרכישה היא חלק מהיעד שהכריזה עליו, להשקיע מדי שנה 100 מיליון דולר במחקר ופיתוח. בסוף הרבעון הראשון היו לטאבולה מזומנים והשקעות בסך 318 מיליון דולר בקופה.

"ההשקעות שלנו בטכנולוגיה, הן בצוות והן במוצרים, הן מה שממשיך לתת לטאבולה יתרון אסטרטגי", אמר אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה. לדבריו, אין חברה טובה יותר בתחומה מאשר גראביטי, שהשקיעה שנים בשכלול הטכנולוגיה שלה.

דומונקוס טיק, מנכ"ל גראביטי, אמר: "הזירה התחרותית על הצרכנים בקמעונאות, מסחר מקוון וטלוויזיה חכמה ממשיכה להתפתח סביב חווית הצרכנים והפרסונליזציה. ב-12 השנים האחרונות פיתחנו את הטכנולוגיה שהופכת את חיי המותגים לקלים יותר, ויחד עם טאבולה אנחנו נרגשים להביא את הטכנולוגיה לבסיס לקוחות נרחב וחדש".

טאבולה מספקת המלצות תוכן אישיות המבוססות על טכנולוגיה שפיתחה הכוללת גם בינה מלאכותית. החברה נסחרת בשווי של 725 מיליון דולר בנאסד"ק, לאחר שאיבדה חלק ניכר משוויה בעת המיזוג לחברת SPAC לפני כשנה. לאחרונה היא הפחיתה את התחזית השנתית שלה על רקע המלחמה באוקראינה.

15:42

חברת השבבים ברודקום רוכשת את חברת התוכנה ומחשוב הענן VMware בעסקה כל-אמריקאית בשווי 61 מיליארד דולר במזומן ובמניות. מחיר זה משקף פרמייה של יותר מ-40% ממחיר המנייה של VMware עוד בטרם פורסמו הידיעות הראשונות על התגבשות העסקה. בכך מקווה ברודקום לבזר את מקורות ההכנסה שלה מפיתוח שבבים, גם למחשוב ענן ושרתים, ענף רווחי וצומח הרבה יותר. רק לפני ארבע שנים רכשה ברודקום את חברת התוכנה CA ב-18.9 מיליארד דולר ובשנת 2019 רכשה את חברת אבטחת המידע סימנטק ב-10.7 מיליארד. בעבר תכננה לרכוש את קוואלקום, חברת השבבים המתמחה בטלפונים ניידים, אך זו בוטלה לאחר התערבות מצדו של דונלד טראמפ על רגע מה שהוא הסביר כחשש מפגיעה בביטחון הלאומי. ברודקום נוהלה אז מסינגפור בידי המנכ"ל הוק טאן, ובהמשך העבירה את המטה שלה לסן חוזה שבקליפורניה.

VMware, יש לציין, איננה חברת מחשוב ענן קלאסית. היא מתמחה בתחום המכונות הוירטואליות - תחום המאפשר למחשב מסוים לארח מחשבים וירטואלים נוספים, ובכך, למשל לאפשר עבודה מאובטחת מרחוק. גם שיעור הצמיחה של החברה האמריקאית נמוך מזה שלמוצרי הענן של אמזון, מיקרוסופט או גוגל. מנכ"ל אינטל בהווה, פט גלסינגר, שימש עד תחילת השנה שעברה מנכ"ל VMware.

15:30

מספר נתוני מאקרו פורסמו בארה"ב: לפי נתון מעודכן הצמיחה (GDP) ברבעון הראשון של 2022 הייתה שלילית בשיעור של 1.5% לעומת צפי כלכלנים לצמיחה שלילית של 1.3% (קצב שנתי) ולעומת הנתון הקודם שהצביע על ירידה של 1.4% בתוצר האמריקאי. רכיב האינפלציה בנתוני ה-GDP עמד על קצב שנתי של 8.1%, גבוה ב-0.1% מצפי הכלכלנים.

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע האחרון על 210 אלף לעומת צפי ל-217 אלף תביעות.

15:00

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של עד 0.5%. באירופה המגמה מעורבת.

מניית מייסיס מזנקת בכ-15% במסחר המוקדם לאחר שהרשת דיווחה על תוצאות טובות ברבעון הראשון של השנה והעלתה את תחזית הרווח לכל השנה.

טוויטר עולה ב-5.5% על רקע דיווח שאלון מאסק החליט להשקיע מהונו האישי כ-33.5 מיליארד דולר לרכישת מלוא הבעלות על הרשת החברתית.

חברת השבבים ברודקום הכריזה היום כי היא תרכוש את VMware - חברת שירותי ענן, בכ-61 מיליארד דולר. סוכנויות הידיעות דיווחו בתחילת השבוע כי המשא ומתן בין החברות מתנהל מזה זמן.

13:11

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמת כעת מגמה מעורבת. באירופה עליות קלות.

בעקבות הפרוטוקולים של הפדרל ריזרב שפורסמו אתמול כותב רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, כי ראשי הפד מדגישים זאת שוב ושוב ולצורך כך מניחים כי הפעילות הכלכלית והתעסוקתית לא תיפגע משמעותית הן מעצם העלאות הריבית (וצמצום המאזן) והן ממכשולים כמו המלחמה באוקראינה או הסגרים בשנחאי. מבחינתם, הסכנה הגדולה יותר משני המכשולים הללו הינה שעליית מחירי האנרגיה והסחורות תחריף בשל המשך שיבושי ההיצע.

לנוכח ההערכות הללו, "תרשומת דיוני ועדת השווקים הפתוחים של ה-Fed, שקדמו להודעה על העלאת הריבית ב-50 נ"ב בתחילת החודש, ופורסמה אתמול, רק חיזקה את המסרים והקו הניצי שהפד אימץ. בתרשומת הודגש הצורך בהעלאות ריבית חדות יותר ורבות יותר. It's all about inflation . נזכיר כי הריבית עומדת כיום על 100-75 נ"ב. רוב החברים תמכו בהעלאת ריבית של 50 נ"ב בשתי הפגישות הבאות, כך שלקראת הקיץ יעמוד שיעורה על 1.75%-2%. בהמשך ועד אמצע השנה הבאה תעלה הריבית ב-125 נ"ב נוספות ותגיע, לפי ההערכה החציונית של הוועדה, -3%-3.25%. שוקי ההון כיום מתמחרים לגמרי את ההערכות הללו של הפד"..

המסר העיקרי: הפד ירסן מהר ועכשיו ויבחן את השלכות הצעדים מאוחר יותר השנה. הצורך בבחינת ההשלכות מתיישב עם הדוח האמור, לפיו לאחר 2022 תאט צמיחת התוצר בגלל ההידוק המוניטארי והתמיכה הפיסקלית הפוחתת . בד בבד תרד האינפלציה ל-2.3% ואחר כך (בשנים 2024-2026) תימצא סמוך ליעדה ( כ-2%).

לפי התרחיש הבסיסי שלנו, כותב מנחם, רוב עליית הריבית תתבצע בחודשיים-שלושה הקרובים ואחר כך תאט, תיטול הפוגה, או תיפסק לחלוטין (בהתאם לנתונים השוטפים). האינפלציה הגואה תיבלם בקרוב ותרד הדרגתית לאזור 2%-3%, כלכלת ארה"ב תאט, אך תמשיך לצמוח ושוק העבודה יישאר חזק. "עקום התשואה לפדיון ישקף זאת: עלייתו תיבלם, שיפועו ישתטח ובשנה הבאה אף ירשום ירידה איטית. חשוב לציין כי בנסיבות הנוכחיות מידת הסיכונים סביב התרחיש הבסיסי גבוהה מהרגיל ויש לקחת בחשבון גם תרחישי קצה לכל כיוון".

11:15

מגמה חיובית קלה באירופה כעת. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של עד 0.5%.

אנבידיה יורדת ב-5% במסחר המוקדם בניו יורק.

ענקית הטכנולוגיה אפל מתכננת לייצר השנה כמות דומה של מכשירי אייפון בדומה לשנה שעברה. על פי דיווח בבלומברג, החברה מבקשת מספקים לייצר 220 מיליון מכשירי אייפון. על פי תחזיות השוק, אפל הייתה אמורה לייצר 240 מיליון יחידות. על פי אנשים שמכירים את הפרטים, בין הסיבות שנמנות הן האינפלציה ״הגרועה ביותר מזה עשרות שנים״, המלחמה באוקראינה ובעיות שרשרת האספקה שמאיימת להכביד על המכירות לכל החברות. לפי הדיווח בבלומברג, Strategy Analytics חזו כי משלוחי הסמארטפונים יתכווצו עד 2% בשנת 2022.

אפל הפסיקה לחשוף את יעדי הייצור שלה ואת מספר המכשירים שהיא מוכרת מאז 2019, והחברה החליטה שלא להגיב על הדיווח או על התחזיות. על פי הדיווח, אלו מספרים שעשויים להשתנות בהתאם למצב הכלכלי המתפתח ולבעיות האספקה. אפל צפויה בחודש ספטמבר הקרוב להשיק את דור הבא של האייפון, אייפון 14. חשוב להזכיר כי בעבר אפל הזהירה שבעות האספקה ישפיעו על המכירות בין 4-8 מיליארד דולר ברבעון הנוכחי, זאת עקב הסגרים בסין שמשביתים את המפעלים בערים השונות.

הבנק המרכזי של רוסיה חתך היום את שיעור הריבית במדינה מ-14% ל-11% על רקע ירידה בקצב האינפלציה והתאוששות הרובל.

10:10

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 0.5%.

בטוקיו ננעל המסחר בירידה של כ-0.3% במדד הניקיי.

08:10

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת. בטוקיו רושם מדד הניקיי ירידה של כ-0.1% וגם בהונג קונג נרשמות ירידות קלות.

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 0.5%.

בוול סטריט ננעל המסחר בעליות, לאחר פרסום הפרוטוקולים מישיבת הפד (על כך בהמשך), מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.6%, ה-S&P 500 טיפס ב-0.9% והנאסד"ק ננעל בעלייה של 1.5%.

בזירת המסחר בסחורות נרשמות עליות קלות בחוזים על הנפט. הזהב שומר על יציבות ובזירת הקריפטו רושם הביטקוין עלייה קלה ונסחר סביב 29,800 דולר.

התשואה על אג"ח הממשל האמריקאי ל-10 שנים מתייצבת על 2.76%.

הפרוטוקולים של הפדרל ריזרב שפורסמו אתמול (ד') מצביעים על כך שבבנק המרכזי של ארה"ב מוכנים להתקדם עם העלאות ריבית נוספות של 50 נקודות בסיס (0.5%) בחודשים הקרובים בכדי לבלום את האינפלציה. לפי הפרוטוקולים, ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (FOMC) כי ייתכן שהמדיניות תנוע מעבר ל"נייטרלית" ותיכנס לטריטוריה "מגבילה". בכירי הפדרל ריזרב העריכו שהם יצטרכו להעלות את הריבית בחצי אחוז בכל אחת משתי הפגישות הבאות שלהם בפגישה הפד מה-2‏-3 במאי. לבסוף הפד אישר העלאה של חצי אחוז.

לאחר סיום המסחר בניו יורק פרסמה אנבידיה דוחות ותחזית חלשה להמשך השנה. מניית צנחה בכ-7% במסחר המאוחר. החברה הציגה הכנסות של כ-8.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון, בכ-200 מיליון דולר מעל הצפי, ורווח של 1.36 דולר למניה, ב-7 סנט מעל צפי האנליסטים. ואולם, התחזית שלה לרבעון הנוכחי היא להכנסות של 8.1 מיליארד דולר לעומת צפי אנליסטים להכנסות של כ-8.44 מיליארד דולר.

עוד כתבות

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

הניסוי המחתרתי שעשו נשים בלינקדאין - והתוצאות המפתיעות

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: שלומי יוסף

מסלול עוקף: העברת הכספים לחינוך החרדי חשפה בעיה מבנית עמוקה באוצר

דיון על העברת מיליארדי שקלים חולל סערה, שהובילה לתגובה חריגה מצד החשב הכללי באוצר ● לדברי יהלי רוטנברג, "מדובר בבחירה מקצועית בין נזק ודאי לאזרחי מדינת ישראל ובין סיכון מנוהל" ● אבל מתברר שזו רק דוגמה אחת: כך עוקפים את הכנסת פעם אחר פעם

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי מגיב לראשונה לסערת העברות הכספים לחינוך החרדי: "מציאות מערכתית"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הטיח במשרד האוצר כי מדובר ב"פרקטיקה עבריינית" וקומם את החשב הכללי יהלי רוטנברג, שהגיב לו במכתב שהגיע לידי גלובס ● "הצגת פרקטיקה מערכתית מוכרת כ״מעילה״ או כ״מפעל עברייני״ אינה רק שגויה, היא מסוכנת. היא מטשטשת את ההבחנה בין מחלוקת לגיטימית על מדיניות ותקצוב לבין הטחת האשמות חמורות בדרג מקצועי"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

יו"ר הפד תחת חקירה: המאבק בין טראמפ לפאוול מסלים לקראת בחירות האמצע

משרד המשפטים הודיע כי בכוונתו לחקור את יו"ר הפד בנוגע לשיפוץ מטה הבנק ● בתגובה, הנגיד האשים את הנשיא בלחצים בשל סירובו להאיץ את קצב הורדת הריבית ● המהלך מגיע ברקע בחירות האמצע שאמורות להתקיים בהמשך השנה, כשנושא יוקר המחיה עומד במרכזן

הדמיית מלון LUMINA / צילום: יח''צ ברקליס

ההשקעה החדשה של קבוצת ברקליס בים המלח

קבוצת ברקליס בשליטת מוטי גרין נכנסת לזירת תיירות המרפא העולמית: תשקיע כ–350 מיליון שקל בהקמת ריזורט לונג'ביטי (אריכות ימים) ורפואה מונעת בים המלח, שייקרא LUMINA ● מיהם שרי הממשלה שהגיעו לאירוע הפרישה של ינקי קוינט, והמינוי החדש בסוכנות ארלו דיגיטל של קבוצת ראובני פרידן ● אירועים ומינויים

חותמים על העסקה. מימין: ארי קלמן, מנכ''ל מנורה, רוני נתנזון, מייסד מנורה ERN, וערן גריפל, יו''ר מנורה מבטחים / צילום: עידן שיסטר

עם 460 מיליון שקל בכיס: רוני נתנזון נפרד מהחברה שהקים לפני 25 שנה

מנורה חתמה על הסכם לרכישת יתרת המניות בחברת האשראי החוץ בנקאי ERN תמורת 230 מיליון שקל ● נתנזון, היו"ר והמייסד משלים אקזיט מוצלח

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

האם יש בועה? 440 מיליארד דולר שעלולים להיראות כמו הימור

ענקיות הטכנולוגיה צפויות להשקיע השנה מאות מיליארדים בתשתיות AI ● אך האם השוק נמצא בבועה? אלו התשובות של קתי וודס, ג'יימי דיימון ועוד כמה מהבכירים בוול סטריט ● בבנק אוף אמריקה מזהירים שלא לברוח מהשוק, עדיף לגדר דרך רכישת מניות ערך זולות יחסית ● ומה אפשר ללמוד מהיסטוריית הבועות

בכיר בסמסונג מציג בכנס את מהפכת ה-AI של החברה / צילום: סמסונג

תערוכת CES: בינה מלאכותית בכל דבר, רובוטים לכל מטרה והתחומים שנפגעו

מעל 4,000 חברות הציגו חידושים טכנולוגיים בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, ובין אלה בלטו הרובוטים ההומינואידים (דמויי אדם) שמסוגלים לקפל כביסה או לשחק בלאק ג'ק ● שימושי ה–AI הביתיים ובחיי היומיום במגמת עלייה, והרכבים האוטונומיים משתכללים

נמל אילת / צילום: תמר מצפי

למרות תוכניות הממשלה: נמל אילת נותר שומם

שער הכניסה הימי של ישראל מים סוף, שהיה במשך שנים שער מרכזי לייבוא רכב, נותר שומם בימים אלה ● בוועדת הכספים היום (ב') הוחלט כי בשבוע הבא יכריעו בעניין ● אלו האפשרויות שעומדות על הפרק

הפגנות הרפתנים בשבוע שעבר / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

פיצוי של מיליוני שקלים: האוצר מציע לרפתנים לפדות מכסות חלב

ע"פ הודעת משרד האוצר, רפתנים שיהיו מעוניינים למכור את מכסות החלב שלהם יקבלו מיליוני שקלים כפיצוי ● זאת, כדי לאפשר להם להסתגל לשינויים המבניים בענף בעקבות הרפורמה במשק החלב ● בינתיים, הקולות החריפים מהקואליציה מתגברים

פיני אורבך / צילום: שליו אריאל

ארקין ביו מקימה קרן ארלי סטייג' נוספת בהיקף של 100 מיליון דולר

המשקיעים העיקריים בקרן, לצד קבוצת ארקין קפיטל עצמה, הם מוסדיים ישראלים, וביניהם הפניקס, כלל ביטוח וקרנות הפנסיה של עמיתים ● זוהי קרן נוספת ברצף של קרנות ביומד שגויסו מאז סיום המלחמה במקביל להתאוששות תחום הביומד בארה"ב

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

עסקת המיזוג בין סאנפלאואר לאפקון התפוצצה

המגעים למיזוג התפוצצו בעקבות אי־שביעות רצון של יו"ר סאנפלאואר החדש, משה לחמני, מאיכות הנכסים של אפקון ● סאנפלאואר נותרת חברה עם תזרים מזומנים גדול ורצון להתרחב, כך שייתכן שנראה מגעים לעסקה עם חברה אחרת או צעדי התרחבות אחרים מצידה

פרופילים מזויפים ואזהרות מנוכלים. ההונאות ברשת לא מפסיקות להשתכלל

המהלך של רשות ניירות ערך למאבק בתופעת ההונאות הפיננסיות ברשת

הונאות ההשקעה תפסו תאוצה בשנה האחרונה, כאשר מתחזים לשמות כמו אמיר ירון וגילעד אלטשולר שטפו את הרשתות ● לגלובס נודע כי רשות ני"ע בדרך לקידום חקיקה שתקנה לה סמכות להסיר תכנים כוזבים ● החשש: המהלך עלול להיתקע עם הכניסה לשנת בחירות

רונאל פישר בבית המשפט המחוזי, אוק' 24 / צילום: רפי קוץ

פרשת רונאל פישר: לאחר עשור של דיונים, גזר הדין יינתן השבוע

הפרקליטות דורשת 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, בעוד ההגנה מבקשת להסתפק בימי שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● עשור לאחר שהתפוצצה, סדרת הפרשות שחשפה רשת של סחר במידע מודיעיני וקשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי מגיעה להכרעה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

אפל בחרה בג'מיני, והשווי של גוגל זינק לראשונה מעל 4 טריליון דולר

אפל הודיעה כי היא צפויה לשתף פעולה עם גוגל ולהישען על מודל ה-AI שלה, ג'מיני, במסגרת פיתוח מוצרי הבינה המלאכותית שלה, ביניהם העוזרת הקולית סירי ● בתחילת נובמבר, דווח בבלומברג כי העסקה תהיה בהיקף של כמיליארד דולר בשנה

דגלה של דנמרק מתנוסס על אדמת גרינלנד / צילום: Reuters, Marko Djurica

שינוי גישה? אירופה מאיימת בסנקציות על ארה"ב עקב הצהרות על סיפוח גרינלנד

דיווחים והדלפות לתקשורת מצביעים על כוונת אירופה להחריף את הטון מול וושינגטון ● על הפרק: הגבלות על ענקיות הטכנולוגיה ודיונים על עתיד נוכחות צבא ארה"ב ביבשת ● בזמן שטראמפ מצהיר כי האי "נחוץ" להגנה מפני רוסיה וסין, האיחוד שוקל להקים צבא משותף במקום נאט"ו

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל