גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבישי אברהמי תובע משרד עו"ד על רשלנות בשל הפסד של 30 מיליון דולר

אבישי אברהמי טוען בתביעתו נגד משרד עו"ד בניו יורק כי פעלו ברשלנות בקשר להסכם ההלוואה לחברת נכסים הקשורה עם זיל פלדמן, בעלי פולאר ● לטענתו אלו הבטיחו לו הגנה במקרה של חדלות פירעון, ולא דיווחו על הלוואות מוקדמות יותר שסופקו לחברת הנדל"ן

אבישי אברהמי WIX / צילום: שלומי יוסף
אבישי אברהמי WIX / צילום: שלומי יוסף

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix, תובע משרד עורכי דין מניו יורק בטענה שהפרו את חובתם המקצועית ופעלו ברשלנות, באופן שהסב לו הפסד של 30 מיליון דולר. מדובר בסכום כסף שהלווה אברהמי (יחד עם אנשים נוספים) לחברת נדל"ן ושלא הוחזר לו. בשבוע שעבר קבע בית המשפט בניו יורק כי בקשת משרד עורכי הדין לסלק את התביעה, נדחית.

תחילת הסיפור בהזדמנות עסקית שהוצגה לאברהמי באוגוסט 2020, שקשורה לחברות מקבוצת HFZ Capital Group של זיל פלדמן (בעל השליטה בחברת פולאר השקעות שבעבר נסחרה בבורסה בת"א, וחתמה בעשור הקודם על שני הסדרי חוב עם נושיה בהיקף של יותר מ-100 מיליון שקל).

לאברהמי הוצע על פי כתב התביעה לספק ל-HFZ של פלדמן הלוואה בסך 30 מיליון דולר שתובטח בחלקה בערבויות (assignments) של הלווים בדמות החזקות בשלוש חברות בנות, שהחזיקו בשלושה נכסים (מחסנים) בערים בפאלו בניו יורק, מילווקי בוויסקונסין ונשוויל בטנסי. אברהמי האמין כי במקרה של אי-החזר ההלוואה, יוכל לקבל את הבעלות על אותם נכסים.

כתב התביעה מפרט כיצד פנה אברהמי למשרד עורכי הדין מניו יורק, Meister Seeling & Fein (MSF), לייצג אותו בנושא, ובמקביל שכר עו"ד ישראלי, שחר שמעוני, שיטפל בנושא מול המשרד האמריקאי. לפי התביעה, שמעוני פנה ל-MSF בנושא שהוגדר "קריטי לאברהמי" והוא שאברהמי יוכל להבטיח את קבלת הנכסים במהירות ובקלות וללא הליכים משפטיים במקרה שהלווים לא יחזירו את ההלוואה. על שלושת המחסנים כבר הייתה משכנתה קודמת, וההחזקות של הלווים בנכסים אלה הועברו לנאמנות ב-MSF, כך שהובטח כי הם יועברו לאברהמי במקרה שלא יוחזר לו סכום ההלוואה.

התביעה מפרטת איך פנה עו"ד שמעוני במספר מיילים לוודא את הנושא מול MSF, וקיבל מהם תשובה לפיה התנאים הללו "יבטיחו את ההלוואה ויהוו חלופה להליך משפטי. המבנה הזה לא ידרוש מהמלווה (אברהמי) לפנות לבית המשפט במקרה דיפולט (חדלות פירעון) של ההלוואה".

עורך הדין הישראלי לא השתכנע ושאל שאלות נוספות, עליהן השיבו ב-MSF כי הלווים לא יוכלו למנוע את מכירת הנכסים, אך ציינו את המשכנתה שעלולה להפריע למלווה לקבל שליטה עליהם; לדבריהם, אם אברהמי ישלם את חוב המשכנתה במלואו, כולל ריביות וקנסות במקרה הצורך, הוא יוכל לקבל את הנכסים. על בסיס הניתוח הזה הסכים אברהמי להלוות את הסכום, שהועבר בספטמבר 2020.

 

חברת ההשקעות: "העברת הנכסים תהווה הונאה והפרת ההסכם עם הלווים"

הטוויסט בעלילה הגיע בנובמבר 2020, כחודשיים לאחר העברת הכסף, כשלמשרד עורכי הדין הגיע מכתב מ-Monroe Capital, חברת השקעות אמריקאית, ובו נכתב כי למונרו שיעבוד על נכסי הלווים, לאחר שב-2017-2018 העניקה להם שתי הלוואות בסך כולל של 160 מיליון דולר.

עוד נכתב שם כי הלוואות הבכורה שנתנה מונרו כבר היו ב"דיפולט" בזמן שאברהמי העמיד את ההלוואה, וכי הסכמי ההלוואות שלה לא מאפשרים ללווים לחתום על הסכמי הלוואה כמו זו שנתן אברהמי, ולא להעביר לו החזקות בנכסים. מונרו אף ציינה שהליך מכירת חלק מהנכסים (כולל אלה הקשורים להלוואת אברהמי) ייצא לפועל בתחילת דצמבר. MSF לא עדכנו את אברהמי בעניין עד ה-18 בדצמבר.

במרץ 2021, כשתשלומים בגין ההלוואה שנתן לא הועברו לו, אברהמי הודיע ללווים על אירוע דיפולט בהתאם להסכם ההלוואה. הלווים לא הגיבו לפנייה ועד כה לא שילמו אף סכום מההחזר. מספר ימים לאחר שהודיע ללווים, אברהמי פנה למשרד עורכי הדין בבקשה שישחררו את ההחזקות מנאמנות, אך מונרו הודיעה כי היא דורשת להימנע מכך וטענה כי העברת הנכסים בהתאם להסכם עם אברהמי תהווה הונאה והפרת ההסכם שחתמו הלווים איתה. עד כה, MSF לא שחררה את ההחזקות.

לפי אברהמי, בתביעה שהגיש בסוף 2021, הפרו MSF את חובתם המקצועית ופעלו ברשלנות בשל מספר סיבות: ראשית, בכך שלא סיפקו לו ייעוץ משפטי ראוי בנוגע להלוואה, וכן שלא אמרו לו שישנה דרישה בנוגע לנכסים; שנית, בכך שהבטיחו שהסכם הנאמנות יגן עליו במקרה של חדלות פירעון; שלישית, בכך שלא דיווחו לאברהמי על ההלוואות המוקדמות יותר שמונרו סיפקה ללווים; ורביעית בכך שלא הודיעו לו ולא נקטו בכל פעולה בזמן, בנוגע להודעה על המכירה הצפויה של הנכסים בדצמבר 2021.

אברהמי דורש פיצויים בסך לפחות 30 מיליון דולר, כולל עלויות ונזקים וכן הוצאות משפטיות הנוגעות להליך. לכאורה, משרד עוה"ד יכול לטעון שאברהמי אמור לקבל את הכסף מהלווים, אך מכיוון שהם בפשיטת רגל - הליך שכזה יהיה ארוך ומורכב. אולם אברהמי טוען שנגרם לו נזק מעבודה רשלנית של משרד עוה"ד, ולכן תובע אותם על הסכום. סביר להניח שאם יזכה במשפט, יקבל את הסכום מהביטוח של משרד עוה"ד.

לאברהמי החזקות ב-14 חברות, לאחר 6 אקזיטים 

אבישי אברהמי הקים את Wix, המספקת פלטפורמה להקמה ולניהול של אתרי אינטרנט, בשנת 2006, ובסוף 2013 הוביל אותה להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של כ-600 מיליון דולר. כיום, שווי החברה מגיע ל-3.3 מיליארד דולר, אך בשיא, בפברואר 2021, שוויה נשק ל-20 מיליארד דולר.

אברהמי מחזיק ב-3.3% ממניות Wix ששווין כעת כ-112 מיליון דולר. במקביל, הוא מחזיק במניות חברת הטכנולוגיה מאנדיי, שבה השקיע באופן פרטי והוא מכהן בה כדירקטור. מאנדיי, שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, הונפקה בשנה שעברה בשווי של 6.8 מיליארד דולר, וכיום נסחרת מתחת למחיר ההנפקה, בשווי של 4.3 מיליארד דולר, לאחר ששוויה כבר זינק לשיא של מעל 19 מיליארד דולר בנובמבר שעבר. שווי החזקתו של אברהמי במאנדיי מגיע היום לכ-143 מיליון דולר.

לפי נתוני IVC, אברהמי פועל כמשקיע אנג'ל בסטארט-אפים שונים, כשהיום יש לו החזקות ב-14 חברות, לאחר שביצע 6 אקזיטים (במקרה זה המונח אקזיט מתייחס גם לחברות שבהן הוא עדיין מחזיק לאחר שהונפקו).

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

דורון כהן / צילום: איל יצהר

דורון כהן הוא המועמד המועדף על סמוטריץ' לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר