גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההחלטות שממשלת המעבר בראשות יאיר לפיד תצטרך לקבל

כשהמחירים לא עוצרים, מערכת החינוך מושבתת, ייצוא הגז הטבעי בסימן שאלה ונשיא ארה"ב בדרך לארץ - הממשלה לא יכולה להרשות לעצמה להיכנס לקיפאון של חצי שנה לפחות ● לכן, השרים כבר החלו למיין את התוכניות בשולחנות העבודה שלהם: מה אפשר לבצע בתקופת בחירות, מה יידרש לאישור משפטי, ומה יחזור למגירה ● מה נמצא על סדר היום?

מה יכולה לעשות ממשלה על זמן שאול? / איור: גיל ג'יבלי
מה יכולה לעשות ממשלה על זמן שאול? / איור: גיל ג'יבלי

משרד האוצר

האוצר חוזר למלכוד כלכלת הבחירות: מהפחתת הבלו על הדלק ועד עסקת החבילה

ביום שאחרי ההודעה על פיזור הכנסת, במשרד האוצר עסקו בעיקר במיון התוכניות: מה הולך לפח המיחזור ומה עוד אפשר להציל עד ליציאה לבחירות בעוד ארבעה חודשים. אחרי שכבר ויתרו על הניסיון להעביר תקציב מדינה וחוק הסדרים בצדו, ולאחר שכבר תקופה ארוכה ברור שצעדים הדורשים חקיקה כמעט שאינם ריאליים, המיקוד כעת עובר למהלכים שניתן לקדם באופן עצמאי, גם תחת מגבלות ממשלת מעבר.

בנט ולפיד עשו אקזיט רגע לפני שהבעיות הכלכליות האמיתיות עלולות להתפוצץ | פרשנות
היועמ"שית תהפוך לדמות החזקה, באוצר יחכו עם החלומות: התקציב ההמשכי חוזר
● באוצר מנסים לשמור על הקופה הציבורית, אבל הפוליטיקאים כבר מחלקים סוכריות

שר האוצר אביגדור ליברמן אמר כי ילחם להעביר מהלכים שכבר נמצאים בשלבים מתקדמים, כמו הסיוע לנכי צה"ל ולנכים בכלל. גם על העברת עסקת החבילה הוא מסרב לוותר. "גם בממשלת מעבר אני מתכוון להמשיך הרבה ממה שהתחלתי", אמר ליברמן בכנס אלי הורביץ של המכון הישראלי לדמוקרטיה, "התחלנו רפורמה חשובה, עוד לפני אישור התקציב, רפורמת 'נפש אחת' של נכי צה"ל. אישרנו אותה בממשלה ואין סיבה שלא נמשיך עם הרפורמה והחקיקה גם בתקופת המעבר. גם את הסיוע לאנשים עם מוגבלויות אישרנו בממשלה, התחלנו עם הרפורמה ואחנו מתכוונים להמשיך אותה".

בהתייחסו לעסקת החבילה אמר ליברמן כי "גם את הנושא של שכר המינימום צריך לתקן עם השכל הישר ולהגיע למשהו סביר". אבל לפי הערכות יהיה קשה מאוד לקדם את העלאת שכר המינימום ללא הסכמת האופוזיציה, בפרט כשהסיבה שהמתווה שבו חפץ השר לא נכנס לתוקף, למרות שנחתם לפני יותר מחצי שנה, היא חוסר הסכמה גם מטעם חלק מהגורמים בקואליציה עצמה. ובתקופת בחירות כידוע, כולם מחדדים עמדות.

מנכ''ל משרד האוצר, רם בלינקוב / צילום: תמר מצפי

ליברמן אמר שלא יאפשר כלכלת בחירות, אבל באותה נשימה הפתיע רבים כשבישר על כוונתו להגדיל את הפחתת מס הבלו על הדלק. "התחלנו לפני כמה חודשים עם הפחתת הבלו על הדלק בחצי שקל לליטר. זה נגמר ב-1 ביולי. לכן כבר שבוע שמנכ"ל האוצר והממונה על התקציבים עובדים על הארכה לעוד 4 חודשים עד סוף אוקטובר. במקום חצי שקל הוזלה על הבנזין והסולר כפי שהיה קודם, נוזיל את הבלו בשקל לליטר", הודיע ליברמן. שר האוצר הלך למהלך הזה למרות התנגדות של חלק מהגורמים המקצועיים במשרד והוא יכול להעביר את הפחתת הבלו בלי הסכמת הכנסת, אלא באמצעות חתימה על צו.

אורן דורי

משרד האנרגיה

ייצוא הגז הטבעי לאירופה ולמצרים עובר לידיים של לפיד

כשהתבררו ממדי משבר האנרגיה באירופה, שהואץ פי כמה עם המלחמה באוקראינה, שרת האנרגיה קארין אלהרר נפגשה עם עמיתיה במצרים ובאירופה. אלה דחקו בה להגדיל את היצוא הישראלי. כך, נחתם בשבוע שעבר מזכר ההבנות ליצוא גז טבעי לאירופה דרך מצרים ובחודש שעבר יצא לדרך מכרז חדש להגדלת שטחי החיפוש.

אסדת לוויתן / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בחודשים שנותרו עד לבחירות, משרד האנרגיה וממשלת המעבר צריכים להאיץ את המכרז להגדלת שטחי החיפוש ולהאיץ את תהליך הבדיקה של דרכי הולכת הגז לאירופה. הרגולציה הנדרשת לכך תלויה גם בהחלטת ממשלה, אבל קשה לדעת מה ראש ממשלת המעבר, יאיר לפיד, יעשה. בנט אמר לגלובס ביום שני כי היצוא דרך מצרים הוא בעדיפות עיקרית כדי לסייע לכלכלה המצרית וליציבותה. אם לפיד יאט את הקצב והאווירה תצטנן, מזכר ההבנות שנחתם בקהיר בשבוע שעבר יישאר על הנייר בלבד.

דני זקן

משרד החינוך

המו"מ עם הסתדרות המורים עדיין יכול להבשיל, אבל יש גם כוכבית

המו"מ בין משרד האוצר להסתדרות המורים נגרר כבר חצי שנה. שר האוצר אביגדור ליברמן התייחס למשבר עם המורים שגורר שביתות תכופות בפשטות: "אין לנו שום כוונה לוותר ולא יהיה לנו שום ויתור בנושא הזה".

ליברמן ואגף תקציבים דורשים לקשור בין שינוי בשכר המורים להתאמת לוח החופשות לזה של המשק, אך המורים בגיבוי שרת החינוך - מתנגדים. השרה יפעת שאשא ביטון טוענת כי שינוי החופשות נדרש, אך לא יכול להיקשר בשכר המורים. היעד מבחינתה: שכר של עשרת אלפים שקל למורה מתחיל ותמרוץ מורים ותיקים להישאר במערכת.
לפערים העצומים בין הצדדים התווספה אמש מערכת בחירות. בפועל משום שהדיונים בהסכמים הללו החלו עוד קודם להכרזה, הצדדים יוכלו להמשיך ולדון בהם ואף לחתום על הסכם. אם אכן יגיעו לשלב הזה, תידרש חתימת היועצת המשפטית לממשלה מחשש ל"כלכלת בחירות".

שירית אביטן כהן

משרד התחבורה

אולי בממשלת המעבר מיכאלי תסלול נתיבי תחבורה ציבורית

ב-15 ביולי תכננה שרת התחבורה מרב מיכאלי לצבוע נת"צים בתוך זמן קצר על חשבון נתיבים קיימים לרכב הפרטי בכבישים בינעירוניים ובכבישים עירוניים. מאז, האירוע נדחה ובמשרד מעדיפים לשמור על אפקט ההפתעה. עד כה, מיכאלי התמקדה בניהול מלמעלה, בבניית מנגנוני המשרד ובהנעת תהליכים אסטרטגיים, אך אזרחי המדינה ששקועים במשבר תחבורתי עמוק לא מצליחים להרגיש מהלכים אלו.

מנגד, ח"כ בצלאל סמוטריץ’, שכיהן בתפקיד זמן קצר יותר ממיכאלי ובתנאים מורכבים יותר, הצליח להשאיר חותם במשרד כשלראשונה הוקצו נתיבים קיימים לתחבורה הציבורית בכביש החוף ובכביש 20. גם אם הכנסת מתפזרת, מיכאלי יכולה בתוך ימים לצבוע נתיבי העדפה לאוטובוסים, למשל לאורך כל נתיבי איילון או בכביש 4 ולייצר נתיבים לאופניים. אולם, בידה כוח רב והיא נמנעת מלנצלו, חרף הצהרותיה.

בנוסף, דמדומי ממשלה היא תקופה שבה איש הישר בעיניו יעשה בחברות הממשלתיות. עד לסיום כהונתה, מיכאלי צריכה לשמור על אנשי המקצוע ושומרי הסף מכריתת ראשים שעלולים לבצע הדירקטוריונים הפוליטיים שמונו אמנם לפניה, אך גם לא שונו מהותית בתקופתה.

אסף זגריזק

משרד התקשורת

הפעם יש סיכוי שהבחירות לא ידחו את הפרטת דואר ישראל

נושא מרכזי שמקדם משרד התקשורת וצפוי להתעכב בשל פיזור הכנסת הוא הפרטת דואר ישראל, וזו לא הפעם הראשונה שהפרטת החברה נעצרת בגלל בחירות. אמנם קיימת החלטת ממשלה שמאשרת את התהליך, אך השאלה היא האם במהלך הבחירות, רשות החברות והאוצר ירצו לקדם אותה.

סוגיה נוספת שמשרד התקשורת לא הצליח לסיים היא חקיקת חוק שידורים חדש, שאמור להסדיר את שוק השידורים - מי משדר, מקור ההכנסות, הפקות מקור ועוד. ההליכה לבחירות תעכב את החקיקה לפחות לתקופה של חצי שנה. העבודה על החקיקה התארכה מעבר למצופה, והשר יועז הנדל הבטיח שתזכיר החוק יופץ עד סוף החודש. אמנם התזכיר יופץ, אך לא תהיה כנסת שתאשר אותו.

גד פרץ

משרד הפנים

שקד עוד יכולה להעביר חוקים: מהחלופה לתמ"א 38 ועד לוויזות לארה"ב

שרת הפנים איילת שקד אמנם קיבלה את בשורת פיזור הכנסת כשהיא במרוקו, אך עוד קודם לכן היא כבר נתנה את האות לניקיון שולחן מהיר ויעיל. פיזור הכנסת הוא בשורה טובה לשקד לפחות בהיבט אחד: הסיכויים שלה להעביר את החלופה שלה לתמ"א 38. במסגרת ועדת ההסכמות, הכנסת יכולה להחליט לסיים עם חקיקת החוק ברוב המתאים.

כך, החוק עשוי לעבור, בלי החרם האופוזיציוני. החלופה, גם אם תאושר עשויה להיות לא בשלה מספיק, בעיקר על רקע מחלוקות שעדיין עומדות על הפרק. כך השוק עלול להישאר ללא התוכנית הישנה והמוכרת, ובמקרה הטוב - עם חלופה לא מושלמת כלל.
שקד צפויה לבקש גם מוועדת ההסכמות לעבוד על שני חוקים נוספים שיאפשרו העברת מידע ביטחוני ופלילי על ישראלים שטסים לארה"ב וכך תוכל ישראל להיכנס לתוכנית הפטור מויזה.

שירית אביטן כהן ויובל ניסני

משרד הביטחון

ביידן לא רוצה לבוא בידיים ריקות לסעודיה, מה לפיד יכול לתת לו?

פיזור הכנסת לא מעמיד את ביקור נשיא ארה"ב, ג’ו ביידן, בישראל ובערב הסעודית בסכנת ביטול. אבל לוושינגטון יש סיבה טובה לחשוש מממשלת המעבר. המטרה המרכזית של הביקור היא הסכמות עם ערב הסעודית על העלאת תפוקת הנפט שלה במטרה למתן את עליות מחירי הדלק בארה"ב. אבל התוצר המשני שהאמריקאים קיוו להשיג הוא התקרבות לרשות הפלסטינית והצגת הישג מדיני מול ישראל.

ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד / צילום: Associated Press, Emmanuel Dunand

ראש ממשלת המעבר ושר החוץ, יאיר לפיד לא יוכל ללכת לצעדים מדיניים משמעותיים בכהונה הזמנית שלו, אך הוא יכול להכריז על מחווה מדינית לפלסטינים - וזה מה שביידן ינסה להשיג.

אמנם לפיד לא יוכל לקדם מהלך מדיני חדש מול סעודיה או עומאן, אבל ביקור ביידן בריאד, שם הוא צפוי להכריז על ברית הגנה עם מדינות האזור המתונות (בחריין, ירדן ומצרים), עשוי לספק לראש ממשלת המעבר בכל זאת הישג. ישראל אמנם לא תגיע לערב הסעודית, אך היא עדיין צפויה להיות חלק משמעותי מההסכם שיחבר בין מערכות ההתרעה של המדינות מפני תקיפות אוויריות.

דני זקן

המשרד להגנת הסביבה

זנדברג עדיין יכולה להיזכר בתור השרה שפינתה את התחנה המרכזית

ממשלת השינוי הרבתה לשדר "ירוק" לציבור. מהצהרות שרים, לראיונות בתקשורת והבטחות ליישור קו עם המדינות המתקדמות בעולם, בעניין שהוזנח בישראל לאורך שנים רבות. בסופו של דבר, רפורמות הדגל שלה - מס הפחמן וחוק האקלים, נותרו על רצפת חדר העריכה.

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, נמנעה מלהכריז על אזור התחנה המרכזית בתל אביב כמוכה זיהום אוויר למרות נתוני איכות האוויר הירודים באזור, והעדיפה להעניק לעיריית תל אביב חודשיים להציג תוכנית להפחתת הזיהום, למרות שזו בכלל סבורה כי איכות האוויר באזור השתפרה בשנים האחרונות, וכי לא מדובר באזור מוכה זיהום אוויר. כעת, יכולה זנדברג לחתום על צו המגדיר זאת, ולחייב את העירייה לטפל בנושא הגובה חיי אדם וגורם לתחלואה יום אחר יום. זנדברג אף יכולה לנצל את הזמן שנותר כדי ליישם חוקים קיימים, ולבצע מבצעי אכיפה משמעותיים של חוק אוויר נקי בקרב מזהמים, נושא שלא מטופל מספיק על ידי המשרד, למרות שבכל שנה מאבדים 2,500 ישראלים את חייהם בשל זיהום אוויר.

גם תוכניות אחרות שהחלה הממשלה להניע, יכולות להתקדם באופן מואץ ובדרבון הדרג הפקידותי, מפני שבניגוד למערכות בחירות קודמות - כעת ישנו תקציב מדינה מאושר. זנדברג התחייבה להקצות 700 מיליון שקל לתוכנית הסביבתית לחברה הערבית, אך רק סכומים נמוכים עברו לביצוע עד כה, וכך גם לגבי החלטת הממשלה המסמנת אופק חדש למפרץ חיפה - ללא המפעלים הפטרוכימים. צוותי המו"מ והתכנון העוסקים בנושא, כבר החלו את עבודתם, ולא נדרשים כעת בכנסת פעילה או במסלול חקיקה. הממשלה עדיין יכולה לקבוע תאריך יעד לסגירת המפעלים, עניין שנמנעה ממנו עד כה.

שני אשכנזי

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון