גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; אלביט מערכות קפצה בכ-5%

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21% ● בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים ● תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה של המסחר ובסיום רשם מדד הנאסד"ק ירידה של 1.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.8% ומדד S&P 500 נסוג בכ-0.9%.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%.

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21%.

ירידות בולטות רשמו היום אמזון, אנבידיה , פורד, פייבר, פריון , סנטינל וואן , טבע ונייס. מנגד, אלביט מערכות קפצה בכ-5% וסולאראדג' בכ-4%.

21:14

ירידות קלות בניו יורק כעת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.5% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לאוגוסט על נפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-115 דולר לחבית וחוזה על נפט מסוג WTI צונח ב-3.3% ל-106 דולר לחבית.

הזהב יורד בכ-0.4% ל-1,810 דולר לאונקיה.

20:05

ירידות קלות בניו יורק כעת, לאחר שבפתיחת היום נרשמו ירידות חדות. מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-2.99%.

למרות התמתנות הירידות היום, מדד S&P 500 בדרך למחצית הגרועה ביותר מאז 1970.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות בולטות אלביט מערכות, אמדוקס, למונייד , אורמת, ראדא, צים וסולאראדג' .

18:45

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים. מניות הבנקים בלטו בירידות חדות.

את הרבעון השני סיים מדד הסטוקס 600 בירידה של 9% ומתחילת השנה נסוג מדד 600 המניות המובילות באירופה ב-16.6%.

בניו יורק מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.8%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3%.

18:12

מתמתנות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-1.6% והדאו ג'ונס יורד ב-1.1%.

ירידות בולטות רושמות טבע , אפל, אורקל , קרניבל , אמזון , פאגאיה, מאנדיי , פייבר , ריסקיפייד וקורנית.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות חדות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.1 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,030 דולר.

17:20

מחריפות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק צונח ב-2.7% והדאו ג'ונס יורד ב-1.7%.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין לאחר פרסום נתוני המאקרו בארה"ב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב התרחבה בחודש מאי בשיעור מתון מהציפיות, זאת לאחר שנתוני הצריכה של חודש אפריל עודכנו כלפי מטה. בנימה מעט מעודדת יותר, קצב עליית מדד ה-Core PCE - המדד המועדף ע"י הפד לבחינת רמת האינפלציה, התמתן במאי קלות ל-4.7% ב-12 החודשים האחרונים, מתחת לציפיות".

"פרסום הנתונים הוביל לירידה נוספת בתשואות ה-Treasuries לאורך העקום, אם כי חשוב לציין כי הציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה מאד בחודשים הקרובים לא צפויה להניא את הפד מלהעלות שוב את הריבית בחדות גם בחודש יולי (ובחודשים הקרובים). בהקשר לכך, נציין שהתגברות החששות ממיתון, מחד, והעלייה החדה בלחצים האינפלציוניים, מאידך, הובילו לכך שהשווקים מתמחרים עתה כי Cycle העלאות הריבית יימשך רק עוד תשעה חודשים (אם כי בקצב חד למדי - לרמה של 3.60% במרץ 2023), וכי הריבית אף תתחיל לרדת לקראת הרבעון השלישי של 2023 עד לרמה של כ-2.6% בסוף 2024".

16:47

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקגו עמד ביוני ברמה של 56 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-58.1 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המרכזיים יורדים בשיעורים של עד 1.2%.

נוירוסנס מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חיובית במחקר שנעשה בתרופה שלה לטיפול באלצהיימר.

מניות טסלה ואפל יורדות ב-1.5%-2%.

החברה הביטחונית אלביט מערכות הודיעה תוך יממה אחת על שני חוזים משמעותיים באסיה פסיפיק: חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב-ממדית למדינה באסיה פסיפיק, וחוזה של 220 מיליון דולר לאספקת פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3.02%.

15:33

מאקרו ארה"ב: הוצאות הצרכנים בארה"ב גדלו במאי ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.4%, הכנסות הצרכנים גדלו ב-0.5%, בהתאם לצפי. רכיב האינפלציה (PCE) בארה"ב רשם עלייה של 0.3% בחודש מאי, לעומת צפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-PCE ב-4.7%.

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע שעבר על 231 אלף, לעומת צפי ל-228 אלף תביעות.

14:00

נמשכות הירידות בשווקים הגלובליים, ומדדי המניות המרכזיים באירופה צוללים ב-2%-2.7% והחוזים העתידיים בוול סטריט נסוגים ב-1.2%-1.8%.

בפרנקפורט נרשמות ירידות בולטות למניות הרכב, בהן פורשה, פולקסווגן ו-BMW, וגם דויטשה בנק נחתך ביותר מ-4%. גם בפריז מניות הפיננסים נסחרות במגמה שלילית, בהן לוידס שנסוגה ב-1.8%, HSBC ב-2%, ברקליס ביותר מ-3% ונאטווסט ב-1.7%. בפריז הבנק קרדיט אגריקול מאבד 3.9% ואילו סוסייטה ג'נרל צונח ב-6.7%.

בתחתית היורו סטוקס 50 מניית SAP הגרמנית עם ירידה של 5.7%, בפסגת המדד פרוסוס ההולנדית - היחידה שנסחרת בירוק עם עלייה קלה של 0.6%.

12:45

הירידות באירופה ובחוזים מתחזקות. מדדי דאקס וקאק הצרפתיים צונחים ב-2.4% כל אחד, פוטסי הבריטי מאבד 1.9% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי נחתך ב-2.3%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נופלים ב-1.9%, החוזים על דאו משילים 1.2% ועל S&P 500 נחתכים ב-1.5%.

על פי זירת המסחר המוקדם, ניכר כי מניות הטכנולוגיה הגדולות יובילו את המומנטום השלילי של השוק האמריקאי הערב, כאשר אפל, טסלה, מיקרוסופט, אנבידיה, AMD, אמזון, מטא וגוגל כולן יורדות בשיעורים של כ-2%. גם מניות הקרוזים שצללו אתמול בשיעורים דו ספרתיים ממשיכות לרדת, בהן קרניבל שמאבדת כ-3%.

בשוק הקריפטו הביטקוין צונח בכ-5% לשער של 19 אלף דולר בלבד, האת'ריום נופל בקרוב ל-9% לרמה של 1,020 דולר.

11:25

הירידות בבורסות אירופה נמשכות בשיעורים חדים של עד 2%, ובוול סטריט החוזים על הנאסד"ק משילים 1.2%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר בירידה של 1.3%, כאשר בתחתית בולטות אינדוטרייד השוודית שצונחת בכמעט 20%, סימנס אנרג'י הגרמנית שנחתכת ב-10% ואוטוסטור הנורווגית שיורדת ב-8.7%. גם ארסלור מיטאל, קומרצבנק , SAP, ברברי וקרדיט אגריקול מאבדות גובה בקרב מניות המדד. לעומת, לונדין אנרג'י מזנקת בשטוקהולם ב-9.5%, ג'אסט איט טייקאוויי מטפסת לאחר שצללה אתמול בכמעט 17% ונסטלה מתקדמת קלות בציריך.

באסיה, בעוד שבורסות סין ננעלו בעליות (שנגחאי הוסיפה 1.1% ושנזן כ-1.6%), מדד הנג סנג בהונג קונג איבד 0.6%, כשאת המגמה השלילית הובילו מניות הטכנולוגיה. שיאומי ירדה ב-1%, עליבאבא ב-2.1%, טנסנט ב-3.3%, מייטואן ולנובו ב-3.8%. ג'ילי לעומתן טיפסה ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה שלילית בוהקת, כאשר הירידות עולות על שיעורים של 2%. דאקס וקאק יורדים ב-2% וכך גם מדד יורו סטוקס 50 הכלל אירופי, פוטסי יורד ב-1.6%. הירידה הנמוכה ביותר בגוש נרשמת בבלגיה, שם מדד הדגל משיל 0.8%.

מאקרו אירופה: המכירות הקמעונאיות בגרמניה בחודש מאי עלו ב-0.6%, עשירית אחוז יותר מאשר התחזיות בשוק, ולאחר נפילה של 5.4% באפריל. יחד עם זאת, ברמה שנתית עדיין מדובר בירידה חדה של 3.6%, כאשר התחזית הייתה לירידה של 2%. בצרפת מדד המחירים לצרכן קפץ במאי ב-0.7% כך שהקצב השנתי של האינפלציה עומד על 5.8%.

בתוך כך ממשיכות להתחזק הירידות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, והן נעות בין 1% ל-1.5% ומאותתות שגם בניו יורק המגמה תהיה שלילית היום. בשוק האג"ח, תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות ל-3.06%.

בשוק הקריפטו גם מעמיקות הירידות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.3 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,055 דולר.

09:45

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק יעמוד בראש חברת שחל טלרפואה (שנסחרת בשוויץ בסימול SHLTN), כיו"ר משותף לצד יריב אלראי. החברה נחשבת למובילה עולמית בפיתוח של פתרונות רפואה מרחוק.

09:30

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של כמעט 1.7%, לאחר נתוני מאקרו מאכזבים באשר לנתוני הייצור התעשייתי במדינה בחודש מאי (ראו עדכון קודם). בין המניות שהצליחו לשמור על עליות אפשר לציין את חברת המזון קיקומן וחברת האנרגיה טוקיו גז.

בהונג קונג עבר מדד הנג סנג לירידה של 0.8%, כאשר לנובו מאבדת יותר מ-3.5% וגם מניות הטכנולוגיה הנוספות נסחרות בירידות. אחרי ירידת מחירי הנפט אתמול, פטרוצ'יינה משילה 0.5% אך צ'יינה פטרוליום מטפסת מעט. סמסונג מאבדת 1.5% בדרום קוריאה.

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של 1.4% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

בהונג קונג בולטת לטובה יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי שמזנקת ב-4.3%, בעוד שמרבית מניות ההייטק מאבדות גובה - בהן שיאומי, עליבאבא, לנובו, טנסנט ומייטואן. ביפן יצרניות הרכב רושמות בעיקר ירידות: ניסאן נחתכת ב-3%, טויוטה, מיצובישי והונדה יורדות בין 0.8% ל-1.5%. סוני יורדת בכ-3%, חברת החשמל של טוקיו נסוגה ב-3.1% במחזור הגבוה במדד וענקית הנפט אינפקט מוחקת 3.7%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק ו-S&P 500 רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; S&P 500 שבר שיא סגירה חדש

הממדים המרכזיים בוול סטריט רשמו עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מכונת המימושים של קרן פימי: 7 חברות שהניבו 2.6 מיליארד שקל בשנה

קרן פימי רכבה על הגאות בבורסה המקומית וביצעה מימושים בשבע חברות ציבוריות שבשליטתה, שרובן פועלות בסקטור הביטחוני ● רוב המימושים הוכרו כרווח, ובשוק מעריכים: "אם הבורסה תמשיך לעלות, פימי תממש באופן דומה גם בשנה הבאה ותנפיק לפחות 2 חברות"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

חדשות ההייטק / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

עליות בוול סטריט: S&P 500 בשיא חדש; נייקי עולה, אינטל נחלשת

S&P 500 בדרך לשיא מספר 39 השנה ● מניית נייקי קופצת לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות, וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת־ימי", צוין

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבע תשע, 103FM, 21.12.25 / צילום: Reuters, AMMAR AWAD

האם הפיגועים בישראל נמצאים במגמת ירידה?

השר איתמר בן גביר טען כי הפיגועים נמצאים כבר שנתיים בירידה, וייחס זאת להצלחות של "השוטרים שלו" ● ללא המלחמה, בשנה האחרונה אכן נרשמה ירידה, אבל היא באה רק אחרי שנתיים רצופות של עלייה ● המשרוקית של גלובס

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

צ'ארלי ג'ביס

סוכריות גומי במאות דולרים: איך זינק שכר־הטרחה של היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל־7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

"ועדת טיוח": התגובות הקשות לוועדת החקירה הפוליטית

מליאת הכנסת אישרה את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי 7 באוקטובר בקריאה טרומית ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם - כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות