גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; אלביט מערכות קפצה בכ-5%

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21% ● בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים ● תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה של המסחר ובסיום רשם מדד הנאסד"ק ירידה של 1.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.8% ומדד S&P 500 נסוג בכ-0.9%.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%.

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21%.

ירידות בולטות רשמו היום אמזון, אנבידיה , פורד, פייבר, פריון , סנטינל וואן , טבע ונייס. מנגד, אלביט מערכות קפצה בכ-5% וסולאראדג' בכ-4%.

21:14

ירידות קלות בניו יורק כעת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.5% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לאוגוסט על נפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-115 דולר לחבית וחוזה על נפט מסוג WTI צונח ב-3.3% ל-106 דולר לחבית.

הזהב יורד בכ-0.4% ל-1,810 דולר לאונקיה.

20:05

ירידות קלות בניו יורק כעת, לאחר שבפתיחת היום נרשמו ירידות חדות. מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-2.99%.

למרות התמתנות הירידות היום, מדד S&P 500 בדרך למחצית הגרועה ביותר מאז 1970.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות בולטות אלביט מערכות, אמדוקס, למונייד , אורמת, ראדא, צים וסולאראדג' .

18:45

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים. מניות הבנקים בלטו בירידות חדות.

את הרבעון השני סיים מדד הסטוקס 600 בירידה של 9% ומתחילת השנה נסוג מדד 600 המניות המובילות באירופה ב-16.6%.

בניו יורק מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.8%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3%.

18:12

מתמתנות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-1.6% והדאו ג'ונס יורד ב-1.1%.

ירידות בולטות רושמות טבע , אפל, אורקל , קרניבל , אמזון , פאגאיה, מאנדיי , פייבר , ריסקיפייד וקורנית.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות חדות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.1 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,030 דולר.

17:20

מחריפות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק צונח ב-2.7% והדאו ג'ונס יורד ב-1.7%.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין לאחר פרסום נתוני המאקרו בארה"ב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב התרחבה בחודש מאי בשיעור מתון מהציפיות, זאת לאחר שנתוני הצריכה של חודש אפריל עודכנו כלפי מטה. בנימה מעט מעודדת יותר, קצב עליית מדד ה-Core PCE - המדד המועדף ע"י הפד לבחינת רמת האינפלציה, התמתן במאי קלות ל-4.7% ב-12 החודשים האחרונים, מתחת לציפיות".

"פרסום הנתונים הוביל לירידה נוספת בתשואות ה-Treasuries לאורך העקום, אם כי חשוב לציין כי הציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה מאד בחודשים הקרובים לא צפויה להניא את הפד מלהעלות שוב את הריבית בחדות גם בחודש יולי (ובחודשים הקרובים). בהקשר לכך, נציין שהתגברות החששות ממיתון, מחד, והעלייה החדה בלחצים האינפלציוניים, מאידך, הובילו לכך שהשווקים מתמחרים עתה כי Cycle העלאות הריבית יימשך רק עוד תשעה חודשים (אם כי בקצב חד למדי - לרמה של 3.60% במרץ 2023), וכי הריבית אף תתחיל לרדת לקראת הרבעון השלישי של 2023 עד לרמה של כ-2.6% בסוף 2024".

16:47

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקגו עמד ביוני ברמה של 56 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-58.1 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המרכזיים יורדים בשיעורים של עד 1.2%.

נוירוסנס מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חיובית במחקר שנעשה בתרופה שלה לטיפול באלצהיימר.

מניות טסלה ואפל יורדות ב-1.5%-2%.

החברה הביטחונית אלביט מערכות הודיעה תוך יממה אחת על שני חוזים משמעותיים באסיה פסיפיק: חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב-ממדית למדינה באסיה פסיפיק, וחוזה של 220 מיליון דולר לאספקת פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3.02%.

15:33

מאקרו ארה"ב: הוצאות הצרכנים בארה"ב גדלו במאי ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.4%, הכנסות הצרכנים גדלו ב-0.5%, בהתאם לצפי. רכיב האינפלציה (PCE) בארה"ב רשם עלייה של 0.3% בחודש מאי, לעומת צפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-PCE ב-4.7%.

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע שעבר על 231 אלף, לעומת צפי ל-228 אלף תביעות.

14:00

נמשכות הירידות בשווקים הגלובליים, ומדדי המניות המרכזיים באירופה צוללים ב-2%-2.7% והחוזים העתידיים בוול סטריט נסוגים ב-1.2%-1.8%.

בפרנקפורט נרשמות ירידות בולטות למניות הרכב, בהן פורשה, פולקסווגן ו-BMW, וגם דויטשה בנק נחתך ביותר מ-4%. גם בפריז מניות הפיננסים נסחרות במגמה שלילית, בהן לוידס שנסוגה ב-1.8%, HSBC ב-2%, ברקליס ביותר מ-3% ונאטווסט ב-1.7%. בפריז הבנק קרדיט אגריקול מאבד 3.9% ואילו סוסייטה ג'נרל צונח ב-6.7%.

בתחתית היורו סטוקס 50 מניית SAP הגרמנית עם ירידה של 5.7%, בפסגת המדד פרוסוס ההולנדית - היחידה שנסחרת בירוק עם עלייה קלה של 0.6%.

12:45

הירידות באירופה ובחוזים מתחזקות. מדדי דאקס וקאק הצרפתיים צונחים ב-2.4% כל אחד, פוטסי הבריטי מאבד 1.9% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי נחתך ב-2.3%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נופלים ב-1.9%, החוזים על דאו משילים 1.2% ועל S&P 500 נחתכים ב-1.5%.

על פי זירת המסחר המוקדם, ניכר כי מניות הטכנולוגיה הגדולות יובילו את המומנטום השלילי של השוק האמריקאי הערב, כאשר אפל, טסלה, מיקרוסופט, אנבידיה, AMD, אמזון, מטא וגוגל כולן יורדות בשיעורים של כ-2%. גם מניות הקרוזים שצללו אתמול בשיעורים דו ספרתיים ממשיכות לרדת, בהן קרניבל שמאבדת כ-3%.

בשוק הקריפטו הביטקוין צונח בכ-5% לשער של 19 אלף דולר בלבד, האת'ריום נופל בקרוב ל-9% לרמה של 1,020 דולר.

11:25

הירידות בבורסות אירופה נמשכות בשיעורים חדים של עד 2%, ובוול סטריט החוזים על הנאסד"ק משילים 1.2%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר בירידה של 1.3%, כאשר בתחתית בולטות אינדוטרייד השוודית שצונחת בכמעט 20%, סימנס אנרג'י הגרמנית שנחתכת ב-10% ואוטוסטור הנורווגית שיורדת ב-8.7%. גם ארסלור מיטאל, קומרצבנק , SAP, ברברי וקרדיט אגריקול מאבדות גובה בקרב מניות המדד. לעומת, לונדין אנרג'י מזנקת בשטוקהולם ב-9.5%, ג'אסט איט טייקאוויי מטפסת לאחר שצללה אתמול בכמעט 17% ונסטלה מתקדמת קלות בציריך.

באסיה, בעוד שבורסות סין ננעלו בעליות (שנגחאי הוסיפה 1.1% ושנזן כ-1.6%), מדד הנג סנג בהונג קונג איבד 0.6%, כשאת המגמה השלילית הובילו מניות הטכנולוגיה. שיאומי ירדה ב-1%, עליבאבא ב-2.1%, טנסנט ב-3.3%, מייטואן ולנובו ב-3.8%. ג'ילי לעומתן טיפסה ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה שלילית בוהקת, כאשר הירידות עולות על שיעורים של 2%. דאקס וקאק יורדים ב-2% וכך גם מדד יורו סטוקס 50 הכלל אירופי, פוטסי יורד ב-1.6%. הירידה הנמוכה ביותר בגוש נרשמת בבלגיה, שם מדד הדגל משיל 0.8%.

מאקרו אירופה: המכירות הקמעונאיות בגרמניה בחודש מאי עלו ב-0.6%, עשירית אחוז יותר מאשר התחזיות בשוק, ולאחר נפילה של 5.4% באפריל. יחד עם זאת, ברמה שנתית עדיין מדובר בירידה חדה של 3.6%, כאשר התחזית הייתה לירידה של 2%. בצרפת מדד המחירים לצרכן קפץ במאי ב-0.7% כך שהקצב השנתי של האינפלציה עומד על 5.8%.

בתוך כך ממשיכות להתחזק הירידות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, והן נעות בין 1% ל-1.5% ומאותתות שגם בניו יורק המגמה תהיה שלילית היום. בשוק האג"ח, תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות ל-3.06%.

בשוק הקריפטו גם מעמיקות הירידות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.3 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,055 דולר.

09:45

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק יעמוד בראש חברת שחל טלרפואה (שנסחרת בשוויץ בסימול SHLTN), כיו"ר משותף לצד יריב אלראי. החברה נחשבת למובילה עולמית בפיתוח של פתרונות רפואה מרחוק.

09:30

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של כמעט 1.7%, לאחר נתוני מאקרו מאכזבים באשר לנתוני הייצור התעשייתי במדינה בחודש מאי (ראו עדכון קודם). בין המניות שהצליחו לשמור על עליות אפשר לציין את חברת המזון קיקומן וחברת האנרגיה טוקיו גז.

בהונג קונג עבר מדד הנג סנג לירידה של 0.8%, כאשר לנובו מאבדת יותר מ-3.5% וגם מניות הטכנולוגיה הנוספות נסחרות בירידות. אחרי ירידת מחירי הנפט אתמול, פטרוצ'יינה משילה 0.5% אך צ'יינה פטרוליום מטפסת מעט. סמסונג מאבדת 1.5% בדרום קוריאה.

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של 1.4% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

בהונג קונג בולטת לטובה יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי שמזנקת ב-4.3%, בעוד שמרבית מניות ההייטק מאבדות גובה - בהן שיאומי, עליבאבא, לנובו, טנסנט ומייטואן. ביפן יצרניות הרכב רושמות בעיקר ירידות: ניסאן נחתכת ב-3%, טויוטה, מיצובישי והונדה יורדות בין 0.8% ל-1.5%. סוני יורדת בכ-3%, חברת החשמל של טוקיו נסוגה ב-3.1% במחזור הגבוה במדד וענקית הנפט אינפקט מוחקת 3.7%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק ו-S&P 500 רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"התחיל עידן חדש באיראן": המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

אזור נפילת טיל איראני בגוש דן / צילום: מד''א

הישראלים נערכו למלחמה: הסתערות על ביטוחי התכולה של רשות המסים

מאז יום שישי בבוקר נרכשו יותר מ-5,800 פוליסות, המאפשרות לקבל מהמדינה כיסוי של למעלה ממיליון שקל לריהוט, מכשירי חשמל ובגדים מעבר לפיצוי שמשלם מס רכוש ותמורת פרמיה שנתית של 0.3% בלבד ● מתחילת השנה נרכשו כבר 20 אלף פוליסות כאלה

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

עשרה סנט הפכו למיליון דולר: שישה חשבונות בפולימרקט ידעו בדיוק מתי להמר על מלחמה

חשבונות חדשים בפלטפורמת החיזוי פולימרקט רכשו חוזים במחיר של כעשרה סנט זמן קצר לפני הדיווחים הראשונים על פיצוצים בטהרן ● במקביל, היקף המסחר הכולל בחוזים שעסקו באפשרות של תקיפה חצה 529 מיליון דולר ועורר מחדש חששות לשימוש במידע פנים

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

"טרם חלה התקדמות": בית המשפט העליון מרים דגל בסוגיית גיוס החרדים

על אף שהדיון בוטל, בעקבות המצב הביטחוני, בית המשפט העליון הבהיר למדינה את החשיבות והנחיצות של פתרון סוגיית גיוס החרדים: "הצורך הולך וגובר" ● העליון אף מתח ביקורת על המדינה, בכך שאינה הציגה את התשתית העובדתית והמשפטית לגבי צעדי האכיפה ● מועד חדש ייקבע לדיון

אילוסטרציה: כפיר סיון

החנות נפגעה מטיל, הבעלים שרק סיים מילואים ראה מרחוק איך בוזזים אותה

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד 7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המבצע באיראן יפגוש את השווקים: מה צפוי מחר במסחר?

המבצע הצבאי נגד איראן יעמוד במרכז תשומת לבם של המשקיעים ● הכלכלנים מעריכים: הבורסה תחווה תנודתיות בטווח הזמן הקצר, ותזכה לזריקת עידוד בטווח היותר ארוך ● המערכה מול איראן תופסת את וול סטריט בנקודה רגישה במיוחד ● וגם: תנועת הספינות במיצרי הורמוז נחתכה בחדות, ומה עלול לקרות למחיר הנפט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק