גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; אלביט מערכות קפצה בכ-5%

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21% ● בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים ● תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:01

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה של המסחר ובסיום רשם מדד הנאסד"ק ירידה של 1.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.8% ומדד S&P 500 נסוג בכ-0.9%.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%.

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21%.

ירידות בולטות רשמו היום אמזון, אנבידיה , פורד, פייבר, פריון , סנטינל וואן , טבע ונייס. מנגד, אלביט מערכות קפצה בכ-5% וסולאראדג' בכ-4%.

21:14

ירידות קלות בניו יורק כעת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.5% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לאוגוסט על נפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-115 דולר לחבית וחוזה על נפט מסוג WTI צונח ב-3.3% ל-106 דולר לחבית.

הזהב יורד בכ-0.4% ל-1,810 דולר לאונקיה.

20:05

ירידות קלות בניו יורק כעת, לאחר שבפתיחת היום נרשמו ירידות חדות. מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-2.99%.

למרות התמתנות הירידות היום, מדד S&P 500 בדרך למחצית הגרועה ביותר מאז 1970.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות בולטות אלביט מערכות, אמדוקס, למונייד , אורמת, ראדא, צים  וסולאראדג' .

18:45

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים. מניות הבנקים בלטו בירידות חדות.

את הרבעון השני סיים מדד הסטוקס 600 בירידה של 9% ומתחילת השנה נסוג מדד 600 המניות המובילות באירופה ב-16.6%.

בניו יורק מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.8%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3%.

18:12

מתמתנות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-1.6% והדאו ג'ונס יורד ב-1.1%.

ירידות בולטות רושמות טבע , אפל, אורקל , קרניבל , אמזון , פאגאיה, מאנדיי , פייבר , ריסקיפייד וקורנית.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות חדות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.1 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,030 דולר.

17:20

מחריפות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק צונח ב-2.7% והדאו ג'ונס יורד ב-1.7%.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין לאחר פרסום נתוני המאקרו בארה"ב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב התרחבה בחודש מאי בשיעור מתון מהציפיות, זאת לאחר שנתוני הצריכה של חודש אפריל עודכנו כלפי מטה. בנימה מעט מעודדת יותר, קצב עליית מדד ה-Core PCE - המדד המועדף ע"י הפד לבחינת רמת האינפלציה, התמתן במאי קלות ל-4.7% ב-12 החודשים האחרונים, מתחת לציפיות".

"פרסום הנתונים הוביל לירידה נוספת בתשואות ה-Treasuries לאורך העקום, אם כי חשוב לציין כי הציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה מאד בחודשים הקרובים לא צפויה להניא את הפד מלהעלות שוב את הריבית בחדות גם בחודש יולי (ובחודשים הקרובים). בהקשר לכך, נציין שהתגברות החששות ממיתון, מחד, והעלייה החדה בלחצים האינפלציוניים, מאידך, הובילו לכך שהשווקים מתמחרים עתה כי Cycle העלאות הריבית יימשך רק עוד תשעה חודשים (אם כי בקצב חד למדי - לרמה של 3.60% במרץ 2023), וכי הריבית אף תתחיל לרדת לקראת הרבעון השלישי של 2023 עד לרמה של  כ-2.6% בסוף 2024". 

16:47

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקגו עמד ביוני ברמה של 56 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-58.1 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המרכזיים יורדים בשיעורים של עד 1.2%. 

נוירוסנס  מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חיובית במחקר שנעשה בתרופה שלה לטיפול באלצהיימר.

מניות טסלה  ואפל יורדות ב-1.5%-2%.

החברה הביטחונית אלביט מערכות  הודיעה תוך יממה אחת על שני חוזים משמעותיים באסיה פסיפיק: חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב-ממדית למדינה באסיה פסיפיק, וחוזה של 220 מיליון דולר לאספקת פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי. 

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3.02%.

15:33

מאקרו ארה"ב: הוצאות הצרכנים בארה"ב גדלו במאי ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.4%, הכנסות הצרכנים גדלו ב-0.5%, בהתאם לצפי. רכיב האינפלציה (PCE) בארה"ב רשם עלייה של 0.3% בחודש מאי, לעומת צפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-PCE ב-4.7%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע שעבר על 231 אלף, לעומת צפי ל-228 אלף תביעות.

14:00

נמשכות הירידות בשווקים הגלובליים, ומדדי המניות המרכזיים באירופה צוללים ב-2%-2.7% והחוזים העתידיים בוול סטריט נסוגים ב-1.2%-1.8%.

בפרנקפורט נרשמות ירידות בולטות למניות הרכב, בהן פורשה, פולקסווגן ו-BMW, וגם דויטשה בנק  נחתך ביותר מ-4%. גם בפריז מניות הפיננסים נסחרות במגמה שלילית, בהן לוידס  שנסוגה ב-1.8%, HSBC ב-2%, ברקליס ביותר מ-3% ונאטווסט ב-1.7%. בפריז הבנק קרדיט אגריקול מאבד 3.9% ואילו סוסייטה ג'נרל  צונח ב-6.7%.

בתחתית היורו סטוקס 50 מניית SAP  הגרמנית עם ירידה של 5.7%, בפסגת המדד פרוסוס  ההולנדית - היחידה שנסחרת בירוק עם עלייה קלה של 0.6%.

12:45

הירידות באירופה ובחוזים מתחזקות. מדדי דאקס וקאק הצרפתיים צונחים ב-2.4% כל אחד, פוטסי הבריטי מאבד 1.9% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי נחתך ב-2.3%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נופלים ב-1.9%, החוזים על דאו משילים 1.2% ועל S&P 500 נחתכים ב-1.5%.

על פי זירת המסחר המוקדם, ניכר כי מניות הטכנולוגיה הגדולות יובילו את המומנטום השלילי של השוק האמריקאי הערב, כאשר אפל, טסלה, מיקרוסופט, אנבידיה, AMD, אמזון, מטא וגוגל כולן יורדות בשיעורים של כ-2%. גם מניות הקרוזים שצללו אתמול בשיעורים דו ספרתיים ממשיכות לרדת, בהן קרניבל שמאבדת כ-3%.

בשוק הקריפטו הביטקוין צונח בכ-5% לשער של 19 אלף דולר בלבד, האת'ריום נופל בקרוב ל-9% לרמה של 1,020 דולר.

11:25

הירידות בבורסות אירופה נמשכות בשיעורים חדים של עד 2%, ובוול סטריט החוזים על הנאסד"ק משילים 1.2%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר בירידה של 1.3%, כאשר בתחתית בולטות אינדוטרייד  השוודית שצונחת בכמעט 20%, סימנס אנרג'י הגרמנית שנחתכת ב-10% ואוטוסטור הנורווגית שיורדת ב-8.7%. גם ארסלור מיטאל, קומרצבנק , SAP, ברברי וקרדיט אגריקול  מאבדות גובה בקרב מניות המדד. לעומת, לונדין אנרג'י מזנקת בשטוקהולם ב-9.5%, ג'אסט איט טייקאוויי  מטפסת לאחר שצללה אתמול בכמעט 17% ונסטלה  מתקדמת קלות בציריך.

באסיה, בעוד שבורסות סין ננעלו בעליות (שנגחאי הוסיפה 1.1% ושנזן כ-1.6%), מדד הנג סנג  בהונג קונג איבד 0.6%, כשאת המגמה השלילית הובילו מניות הטכנולוגיה. שיאומי ירדה ב-1%, עליבאבא ב-2.1%, טנסנט ב-3.3%, מייטואן ולנובו ב-3.8%. ג'ילי לעומתן טיפסה ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה שלילית בוהקת, כאשר הירידות עולות על שיעורים של 2%. דאקס וקאק יורדים ב-2% וכך גם מדד יורו סטוקס 50 הכלל אירופי, פוטסי יורד ב-1.6%. הירידה הנמוכה ביותר בגוש נרשמת בבלגיה, שם מדד הדגל משיל 0.8%.

מאקרו אירופה: המכירות הקמעונאיות בגרמניה בחודש מאי עלו ב-0.6%, עשירית אחוז יותר מאשר התחזיות בשוק, ולאחר נפילה של 5.4% באפריל. יחד עם זאת, ברמה שנתית עדיין מדובר בירידה חדה של 3.6%, כאשר התחזית הייתה לירידה של 2%. בצרפת מדד המחירים לצרכן קפץ במאי ב-0.7% כך שהקצב השנתי של האינפלציה עומד על 5.8%.

בתוך כך ממשיכות להתחזק הירידות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, והן נעות בין 1% ל-1.5% ומאותתות שגם בניו יורק המגמה תהיה שלילית היום. בשוק האג"ח, תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות ל-3.06%.

בשוק הקריפטו גם מעמיקות הירידות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.3 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,055 דולר.

09:45

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק יעמוד בראש חברת שחל טלרפואה  (שנסחרת בשוויץ בסימול SHLTN), כיו"ר משותף לצד יריב אלראי. החברה נחשבת למובילה עולמית בפיתוח של פתרונות רפואה מרחוק.

09:30

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של כמעט 1.7%, לאחר נתוני מאקרו מאכזבים באשר לנתוני הייצור התעשייתי במדינה בחודש מאי (ראו עדכון קודם). בין המניות שהצליחו לשמור על עליות אפשר לציין את חברת המזון קיקומן וחברת האנרגיה טוקיו גז. 

בהונג קונג עבר מדד הנג סנג לירידה של 0.8%, כאשר לנובו מאבדת יותר מ-3.5% וגם מניות הטכנולוגיה הנוספות נסחרות בירידות. אחרי ירידת מחירי הנפט אתמול, פטרוצ'יינה משילה 0.5% אך צ'יינה פטרוליום מטפסת מעט. סמסונג מאבדת 1.5% בדרום קוריאה.

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של 1.4% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל  ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

בהונג קונג בולטת לטובה יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי שמזנקת ב-4.3%, בעוד שמרבית מניות ההייטק מאבדות גובה - בהן שיאומי, עליבאבא, לנובו, טנסנט ומייטואן. ביפן יצרניות הרכב רושמות בעיקר ירידות: ניסאן נחתכת ב-3%, טויוטה, מיצובישי והונדה יורדות בין 0.8% ל-1.5%. סוני יורדת בכ-3%, חברת החשמל של טוקיו נסוגה ב-3.1% במחזור הגבוה במדד וענקית הנפט אינפקט מוחקת 3.7%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס  הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק  ו-S&P 500  רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

מחבלי חמאס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

סוגיית פירוז חמאס תקועה ובישראל החלו להכשיר תשתיות בדרום

מבוי סתום? הצומת האסטרטגי של ישראל - והאפשרויות ● צה"ל: חשש לחדירת מחבלים ביישוב כוכב יעקב שבשומרון ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

טנק ליאופרד עם מערכת מעיל רוח / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

המדינה שמבקרת את ישראל אבל רוכשת מוצרים של רפאל

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?

מערכת חץ 3 בפעולה / צילום: דוברות משרד הביטחון

דיווחים בגרמניה: מערכת החץ תתחיל לפעול כבר בשבוע הבא

ע"פ דיווחים בכלי התקשורת הגרמנית, מערכת החץ 3, שנרכשה מהתעשייה האווירית במחיר של 3.5 מיליארד אירו, תחל לפעול באופן חלקי כבר בשבוע הבא ● "המערכת תאפשר הגנה של 360 מעלות, מה שיבטיח להגן על תושבי גרמניה והתשתיות שלה מפני התקפות בטילים ארוכי טווח", נכתב בהודעה לעיתונות של חיל האוויר הגרמני

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

בנק הפועלים מחלק עוד מניות ללקוחות: מי זכאים

הבנק השיק מהלך נוסף של חלוקת מניות, כחלק מדרישות מתווה ההטבות של בנק ישראל ● לקוחות הבנק יוכלו לבחור בין 2 מניות לבין תשלום מזומן של 125 שקל עד אמצע החודש הבא

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס מציגה זינוק ברווח, תעניק למנכ"ל הטבה של 12 מיליון שקל

חברת המזון מציגה עלייה במכירות וקפיצה ברווח הרבעוני, בעיקר עקב עדכון מחירי המכירה בחו"ל ● האופציות למנכ"ל שי באב"ד יעמידו את התגמול השנתי שלו על 9.3 מיליון שקל

השופט אלכס שטיין. מסתמן כפליליסט הבולט הבא

"לא נתערב": העליון משרטט מחדש את גבולות הגזרה של חוזים מפורטים

השופטים דחו ערעור של בעלי יחידות נופש במלון מלכת שבא, שביקשו לשנות את דמי הניהול ● הנימוק: חוזה מפורט הוא חוזה סגור, ועדיפה לשון ההסכם על "שיקולים ערכיים" ● השופטים אף הזהירו מהשלכות כלכליות של התערבות שיפוטית

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

מגדל / צילום: טלי בוגדנובסקי

פעילויות הליבה והרווח הפיננסי העודף הקפיצו את הרווח הכולל של מגדל ב-47%

מגדל ביטוח מדווחת כי ברבעון השלישי זינק הרווח הכולל שלה בכ-47% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם לכ-535 מיליון שקל ● בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הרווח הכולל הסתכם ב-1.36 מיליארד שקל, עלייה של 9.4% ביחס לתקופה המקבילה

אף אחד לא קרא אותו, אבל הספר הכי אנטישמי הפך לרב מכר בעולם הערבי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ארה"ב הצליחה לצמצם את כוחה של ישראל במזרח התיכון, בחיזבאללה לא יודעים איך להגיב לחיסול הרמטכ"ל, ישראל ממשיכה להשפיע על בחירות בארה"ב, ואיך הפך "מיין קאמפף" לרב מכר בעולם הערבי ● כותרות העיתונים בעולם

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

במקום שדות סולאריים: הפיצוי החדש של המדינה ליישובי העוטף

רמ"י נאלצת לשנות כיוון לאחר שהוועדה לשמירה על שטחים פתוחים בלמה את הצעת הפיצוי לישובי עוטף עזה ● במקום הקצאה למכסות פאנלים סולאריים, הישובים יוכלו להקים שדות אגרו-וולטאיים שמשלבים חקלאות ואגירה סולארית ● שדות אגרו-וולטאיים נחשבים לרווחיים פחות ובתנועה הקיבוצית מוחים נגד ההחלטה

תחנת כוח OPC בחדרה / צילום: באדיבות החברה

דוחות חברות האנרגיה מגלים: מחסור בטורבינות מעכב הקמת תחנות כוח

שלוש תחנות כוח בישראל דיווחו בשבוע האחרון על עיכובים בהקמתן, דבר שעשוי לבלום את התחרות במשק החשמל ואף להתגלגל לחשבונות החשמל של הצרכנים בשל חוסר תחרות ● מהסיבות לעיכוב:רשימת ההמתנה המתארכת של שלוש החברות המשמעותיות בעולם לייצור טורבינות גז

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

רני צים / צילום: רמי זרנגר

היעד הבא? רני צים מתרחב למדינה חדשה

איש העסקים נכנס לפעילות משותפת עם רשת המרכולים מאס (MAS) מקפריסין ● חברת התוכנה אלעד מערכות פועלת להכשיר ולגייס 120 ג'וניורים ופונה במיוחד ללוחמי צה"ל ● חברת סופרגז משיקה שירות לאספקת גז המבוסס על בינה מלאכותית ● אירועים ומינויים

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

מבוכה בבריטניה: התקציב דלף לאינטרנט שעה לפני "הנאום הגורלי" של שרת האוצר

התקציב הבריטי לשנה הבאה פורסם בטעות באתר ממשלתי שעה לפני נאום שרת האוצר רייצ’ל ריבס - והקדים לחשוף העלאות מס נרחבות והערכות פיסקליות רגישות ● ההדלפה טלטלה את השווקים לרגע, אך התשואות והליש”ט התאוששו במהרה, בעוד הממשלה מנסה להסביר את התקלה המביכה ולשדר אחריות תקציבית

אילוסטרציה: Shutterstock

הדירה נרשמה על שם האישה, אך הבעל טען שמחצית ממנה שלו: כך הכריע בית המשפט

דירת המגורים נרכשה באמצעות כספים שהאישה קיבלה בירושה ומשאבים משותפים שצברו שניהם, אולם נרשמה על שם האישה בלבד

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

הצעת החוק נפלה, סיוע במיליוני שקלים לא יועבר לשורדי שבי

ישראל העבירה הצעה לחמאס לפיה כל המחבלים ששוהים בכיסי הטרור התת-קרקעיים יוכלו לצאת מהמנהרות, להיכנע - ולהיכלא בבתי הסוהר בישראל ● משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים בשנת 2026 ● משפחות שכולות בקריאה לסמוטריץ: "אל תיתן יד לחוק הגיוס" ● הקואליציה הפילה הצעת חוק להענקת סיוע מיידי לשורדי השבי ולמשפחות החטופים החללים ● עדכונים שוטפים

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

מפעל מרצדס־בנץ. תעשיית הרכב הגרמנית היא בין הנפגעות העיקריות מהמשבר הכלכלי / צילום: Reuters, Christoph Steitz

כך קורסת התעשייה הגרמנית: רבבות עובדים מפוטרים בעלות של מיליארדים

שישה מיליארד אירו הוציאו השנה חברות ענק כחלק מ"ארגון מחדש" בגרמניה ● "הן מפטרות בלי להתחשב בעלויות", נכתב ● הרקע: המשבר הכלכלי בתעשייה וקריסת שוק הרכב הגרמני בסין