גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; אלביט מערכות קפצה בכ-5%

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21% ● בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים ● תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:01

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה של המסחר ובסיום רשם מדד הנאסד"ק ירידה של 1.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.8% ומדד S&P 500 נסוג בכ-0.9%.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%.

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21%.

ירידות בולטות רשמו היום אמזון, אנבידיה , פורד, פייבר, פריון , סנטינל וואן , טבע ונייס. מנגד, אלביט מערכות קפצה בכ-5% וסולאראדג' בכ-4%.

21:14

ירידות קלות בניו יורק כעת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.5% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לאוגוסט על נפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-115 דולר לחבית וחוזה על נפט מסוג WTI צונח ב-3.3% ל-106 דולר לחבית.

הזהב יורד בכ-0.4% ל-1,810 דולר לאונקיה.

20:05

ירידות קלות בניו יורק כעת, לאחר שבפתיחת היום נרשמו ירידות חדות. מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-2.99%.

למרות התמתנות הירידות היום, מדד S&P 500 בדרך למחצית הגרועה ביותר מאז 1970.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות בולטות אלביט מערכות, אמדוקס, למונייד , אורמת, ראדא, צים  וסולאראדג' .

18:45

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים. מניות הבנקים בלטו בירידות חדות.

את הרבעון השני סיים מדד הסטוקס 600 בירידה של 9% ומתחילת השנה נסוג מדד 600 המניות המובילות באירופה ב-16.6%.

בניו יורק מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.8%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3%.

18:12

מתמתנות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-1.6% והדאו ג'ונס יורד ב-1.1%.

ירידות בולטות רושמות טבע , אפל, אורקל , קרניבל , אמזון , פאגאיה, מאנדיי , פייבר , ריסקיפייד וקורנית.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות חדות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.1 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,030 דולר.

17:20

מחריפות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק צונח ב-2.7% והדאו ג'ונס יורד ב-1.7%.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין לאחר פרסום נתוני המאקרו בארה"ב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב התרחבה בחודש מאי בשיעור מתון מהציפיות, זאת לאחר שנתוני הצריכה של חודש אפריל עודכנו כלפי מטה. בנימה מעט מעודדת יותר, קצב עליית מדד ה-Core PCE - המדד המועדף ע"י הפד לבחינת רמת האינפלציה, התמתן במאי קלות ל-4.7% ב-12 החודשים האחרונים, מתחת לציפיות".

"פרסום הנתונים הוביל לירידה נוספת בתשואות ה-Treasuries לאורך העקום, אם כי חשוב לציין כי הציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה מאד בחודשים הקרובים לא צפויה להניא את הפד מלהעלות שוב את הריבית בחדות גם בחודש יולי (ובחודשים הקרובים). בהקשר לכך, נציין שהתגברות החששות ממיתון, מחד, והעלייה החדה בלחצים האינפלציוניים, מאידך, הובילו לכך שהשווקים מתמחרים עתה כי Cycle העלאות הריבית יימשך רק עוד תשעה חודשים (אם כי בקצב חד למדי - לרמה של 3.60% במרץ 2023), וכי הריבית אף תתחיל לרדת לקראת הרבעון השלישי של 2023 עד לרמה של  כ-2.6% בסוף 2024". 

16:47

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקגו עמד ביוני ברמה של 56 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-58.1 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המרכזיים יורדים בשיעורים של עד 1.2%. 

נוירוסנס  מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חיובית במחקר שנעשה בתרופה שלה לטיפול באלצהיימר.

מניות טסלה  ואפל יורדות ב-1.5%-2%.

החברה הביטחונית אלביט מערכות  הודיעה תוך יממה אחת על שני חוזים משמעותיים באסיה פסיפיק: חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב-ממדית למדינה באסיה פסיפיק, וחוזה של 220 מיליון דולר לאספקת פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי. 

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3.02%.

15:33

מאקרו ארה"ב: הוצאות הצרכנים בארה"ב גדלו במאי ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.4%, הכנסות הצרכנים גדלו ב-0.5%, בהתאם לצפי. רכיב האינפלציה (PCE) בארה"ב רשם עלייה של 0.3% בחודש מאי, לעומת צפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-PCE ב-4.7%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע שעבר על 231 אלף, לעומת צפי ל-228 אלף תביעות.

14:00

נמשכות הירידות בשווקים הגלובליים, ומדדי המניות המרכזיים באירופה צוללים ב-2%-2.7% והחוזים העתידיים בוול סטריט נסוגים ב-1.2%-1.8%.

בפרנקפורט נרשמות ירידות בולטות למניות הרכב, בהן פורשה, פולקסווגן ו-BMW, וגם דויטשה בנק  נחתך ביותר מ-4%. גם בפריז מניות הפיננסים נסחרות במגמה שלילית, בהן לוידס  שנסוגה ב-1.8%, HSBC ב-2%, ברקליס ביותר מ-3% ונאטווסט ב-1.7%. בפריז הבנק קרדיט אגריקול מאבד 3.9% ואילו סוסייטה ג'נרל  צונח ב-6.7%.

בתחתית היורו סטוקס 50 מניית SAP  הגרמנית עם ירידה של 5.7%, בפסגת המדד פרוסוס  ההולנדית - היחידה שנסחרת בירוק עם עלייה קלה של 0.6%.

12:45

הירידות באירופה ובחוזים מתחזקות. מדדי דאקס וקאק הצרפתיים צונחים ב-2.4% כל אחד, פוטסי הבריטי מאבד 1.9% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי נחתך ב-2.3%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נופלים ב-1.9%, החוזים על דאו משילים 1.2% ועל S&P 500 נחתכים ב-1.5%.

על פי זירת המסחר המוקדם, ניכר כי מניות הטכנולוגיה הגדולות יובילו את המומנטום השלילי של השוק האמריקאי הערב, כאשר אפל, טסלה, מיקרוסופט, אנבידיה, AMD, אמזון, מטא וגוגל כולן יורדות בשיעורים של כ-2%. גם מניות הקרוזים שצללו אתמול בשיעורים דו ספרתיים ממשיכות לרדת, בהן קרניבל שמאבדת כ-3%.

בשוק הקריפטו הביטקוין צונח בכ-5% לשער של 19 אלף דולר בלבד, האת'ריום נופל בקרוב ל-9% לרמה של 1,020 דולר.

11:25

הירידות בבורסות אירופה נמשכות בשיעורים חדים של עד 2%, ובוול סטריט החוזים על הנאסד"ק משילים 1.2%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר בירידה של 1.3%, כאשר בתחתית בולטות אינדוטרייד  השוודית שצונחת בכמעט 20%, סימנס אנרג'י הגרמנית שנחתכת ב-10% ואוטוסטור הנורווגית שיורדת ב-8.7%. גם ארסלור מיטאל, קומרצבנק , SAP, ברברי וקרדיט אגריקול  מאבדות גובה בקרב מניות המדד. לעומת, לונדין אנרג'י מזנקת בשטוקהולם ב-9.5%, ג'אסט איט טייקאוויי  מטפסת לאחר שצללה אתמול בכמעט 17% ונסטלה  מתקדמת קלות בציריך.

באסיה, בעוד שבורסות סין ננעלו בעליות (שנגחאי הוסיפה 1.1% ושנזן כ-1.6%), מדד הנג סנג  בהונג קונג איבד 0.6%, כשאת המגמה השלילית הובילו מניות הטכנולוגיה. שיאומי ירדה ב-1%, עליבאבא ב-2.1%, טנסנט ב-3.3%, מייטואן ולנובו ב-3.8%. ג'ילי לעומתן טיפסה ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה שלילית בוהקת, כאשר הירידות עולות על שיעורים של 2%. דאקס וקאק יורדים ב-2% וכך גם מדד יורו סטוקס 50 הכלל אירופי, פוטסי יורד ב-1.6%. הירידה הנמוכה ביותר בגוש נרשמת בבלגיה, שם מדד הדגל משיל 0.8%.

מאקרו אירופה: המכירות הקמעונאיות בגרמניה בחודש מאי עלו ב-0.6%, עשירית אחוז יותר מאשר התחזיות בשוק, ולאחר נפילה של 5.4% באפריל. יחד עם זאת, ברמה שנתית עדיין מדובר בירידה חדה של 3.6%, כאשר התחזית הייתה לירידה של 2%. בצרפת מדד המחירים לצרכן קפץ במאי ב-0.7% כך שהקצב השנתי של האינפלציה עומד על 5.8%.

בתוך כך ממשיכות להתחזק הירידות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, והן נעות בין 1% ל-1.5% ומאותתות שגם בניו יורק המגמה תהיה שלילית היום. בשוק האג"ח, תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות ל-3.06%.

בשוק הקריפטו גם מעמיקות הירידות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.3 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,055 דולר.

09:45

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק יעמוד בראש חברת שחל טלרפואה  (שנסחרת בשוויץ בסימול SHLTN), כיו"ר משותף לצד יריב אלראי. החברה נחשבת למובילה עולמית בפיתוח של פתרונות רפואה מרחוק.

09:30

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של כמעט 1.7%, לאחר נתוני מאקרו מאכזבים באשר לנתוני הייצור התעשייתי במדינה בחודש מאי (ראו עדכון קודם). בין המניות שהצליחו לשמור על עליות אפשר לציין את חברת המזון קיקומן וחברת האנרגיה טוקיו גז. 

בהונג קונג עבר מדד הנג סנג לירידה של 0.8%, כאשר לנובו מאבדת יותר מ-3.5% וגם מניות הטכנולוגיה הנוספות נסחרות בירידות. אחרי ירידת מחירי הנפט אתמול, פטרוצ'יינה משילה 0.5% אך צ'יינה פטרוליום מטפסת מעט. סמסונג מאבדת 1.5% בדרום קוריאה.

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של 1.4% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל  ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

בהונג קונג בולטת לטובה יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי שמזנקת ב-4.3%, בעוד שמרבית מניות ההייטק מאבדות גובה - בהן שיאומי, עליבאבא, לנובו, טנסנט ומייטואן. ביפן יצרניות הרכב רושמות בעיקר ירידות: ניסאן נחתכת ב-3%, טויוטה, מיצובישי והונדה יורדות בין 0.8% ל-1.5%. סוני יורדת בכ-3%, חברת החשמל של טוקיו נסוגה ב-3.1% במחזור הגבוה במדד וענקית הנפט אינפקט מוחקת 3.7%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס  הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק  ו-S&P 500  רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מגמה מעורבת באסיה; היום יתקיים יום מסחר מקוצר בוול סטריט

מדד ההנג סנג בירידה של 0.3%, הקוספי בדרום קוריאה צולל ב-1.4%, שנזן עולה בכ-0.5% ● החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים בעליות קלות ● שער הביטקוין מראה מגמת שיפור מתונה ועומד על 91 אלף דולר

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

חלום הרכבת הטרנס-אירופית נתקל במציאות / צילום: Shutterstock

אירופה יצאה בתוכנית חלומית שתחבר את היבשת כולה. בפועל אין לה סיכוי

הנציבות האירופית חשפה תוכנית שאפתנית - לחבר את ערי הבירה של היבשת ברכבות מהירות עד 2040 ● אלא שהתשתיות המיושנות דורשות השקעה של כ-400 מיליארד אירו, תקציב שהמדינות עצמן לא יכולות לעמוד בו ● ונדמה שבמצב שבו הטיסות קצרות וזולות יהיה קשה לשכנע באלטרנטיבה

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

מה גרם למניית דוראל לזנק בחדות בבורסת ת"א?

מניית דוראל זינקה ביותר מ-17% ביום המסחר, בעקבות התוצאות החיוביות של הדוח שלה לרבעון השלישי של 2025: עלייה של יותר מ-50% בהכנסות, מגוון רחב של פרויקטים עתירי הון בארה"ב, וצפי לביקוש גבוה במיוחד ● בחצי השנה האחרונה מניית דוראל יותר מהכפילה את עצמה

לב לבייב / צילום: תמר מצפי

המחוזי קבע: חברת היהלומים של לבייב תשלם עשרות מיליונים במס

שנים לאחר שחברת היהלומים ארגנה מחדש את פעילותה בחו"ל ומכרה את חלקה בחברות בארה"ב, קובע המחוזי כי העסקאות ההן יובילו כעת לחיוב מס בישראל

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

אירופה מזנקת, בעוד אמריקה יורדת: רבעון שיא לרפאל

צמיחה של 14.5% במכירות לכ־1.59 מיליארד דולר מתחילת השנה, וצמיחה של 17.6% לכ־4.46 מיליארד דולר, כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של רפאל ● זהו רבעון שיא בהיבט הרווח הנקי: 95.23 מיליארד דולר, זינוק של 39.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

רנו 5 2025 קומפורט / צילום: יח''צ

מכונית רטרו צרפתית החל מ-169 אלף שקל. למי היא מתאימה?

הגלגול החשמלי המודרני של רנו 5, רנו 5 2025 קומפורט, אינו זול, ופונה בעיקר למי ששומר פינה חמה בלב לדגם ההיסטורי ● אבל מאחורי העיצוב זו חשמלית עירונית שימושית, מודרנית ונעימה לנהיגה נמרצת

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

המדד הביטחוני החדש בבורסת ת"א לא מצליח להתרומם, ואיפה בכל זאת יש הזדמנות?

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר / צילום: Reuters, Nina Liashonok/Ukrinform

המוח מאחורי מדיניות החוץ של טראמפ בראיון בלעדי

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר, היה מעורב עמוקות בעיצוב הסכמי אברהם • בראיון מיוחד לגלובס הוא מדבר על הסיכויים לנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, מתייחס ליחסים עם טראמפ, וחושף: "האיראנים עדיין מנסים לחסל אותי"

אנה זק ואילנית בקמפיין דיסקונט / צילום: צילום מסך

יד ביד עם הארנק הירוק, הפרסומת של דיסקונט מתברגת במקום הראשון בזכירות

הפרסומת של ביטוח 9 מתברגת במקום הראשון באהדה זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אחרי כוכבה, רמזי ואחרים, גם ניסים מ"קופה ראשית" מקבל קמפיין - עם חברת הביטוח מגדל