גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; אלביט מערכות קפצה בכ-5%

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21% ● בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים ● תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

הירידות בוול סטריט התחזקו בשעה האחרונה של המסחר ובסיום רשם מדד הנאסד"ק ירידה של 1.3%, הדאו ג'ונס ירד ב-0.8% ומדד S&P 500 נסוג בכ-0.9%.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה ל-3.02%.

הירידה היום הביאה את מדד S&P 500 לסגור את החצי הראשון הגרוע ביותר מאז 1970, עם ירידה של כמעט 21%.

ירידות בולטות רשמו היום אמזון, אנבידיה , פורד, פייבר, פריון , סנטינל וואן , טבע ונייס. מנגד, אלביט מערכות קפצה בכ-5% וסולאראדג' בכ-4%.

21:14

ירידות קלות בניו יורק כעת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.5% והדאו ג'ונס יורד ב-0.4%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%.

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לאוגוסט על נפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-115 דולר לחבית וחוזה על נפט מסוג WTI צונח ב-3.3% ל-106 דולר לחבית.

הזהב יורד בכ-0.4% ל-1,810 דולר לאונקיה.

20:05

ירידות קלות בניו יורק כעת, לאחר שבפתיחת היום נרשמו ירידות חדות. מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%. מדד S&P 500 יורד בכ-0.3%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-2.99%.

למרות התמתנות הירידות היום, מדד S&P 500 בדרך למחצית הגרועה ביותר מאז 1970.

בקרב המניות הישראליות רושמות עליות בולטות אלביט מערכות, אמדוקס, למונייד , אורמת, ראדא, צים וסולאראדג' .

18:45

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר בירידות של עד 1.8% במדדי המניות המרכזיים. מניות הבנקים בלטו בירידות חדות.

את הרבעון השני סיים מדד הסטוקס 600 בירידה של 9% ומתחילת השנה נסוג מדד 600 המניות המובילות באירופה ב-16.6%.

בניו יורק מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.8%. תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3%.

18:12

מתמתנות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק יורד כעת ב-1.6% והדאו ג'ונס יורד ב-1.1%.

ירידות בולטות רושמות טבע , אפל, אורקל , קרניבל , אמזון , פאגאיה, מאנדיי , פייבר , ריסקיפייד וקורנית.

בשוק הקריפטו נרשמות ירידות חדות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.1 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,030 דולר.

17:20

מחריפות הירידות בוול סטריט, מדד הנאסד"ק צונח ב-2.7% והדאו ג'ונס יורד ב-1.7%.

מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין לאחר פרסום נתוני המאקרו בארה"ב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב התרחבה בחודש מאי בשיעור מתון מהציפיות, זאת לאחר שנתוני הצריכה של חודש אפריל עודכנו כלפי מטה. בנימה מעט מעודדת יותר, קצב עליית מדד ה-Core PCE - המדד המועדף ע"י הפד לבחינת רמת האינפלציה, התמתן במאי קלות ל-4.7% ב-12 החודשים האחרונים, מתחת לציפיות".

"פרסום הנתונים הוביל לירידה נוספת בתשואות ה-Treasuries לאורך העקום, אם כי חשוב לציין כי הציפייה להמשך סביבת אינפלציה גבוהה מאד בחודשים הקרובים לא צפויה להניא את הפד מלהעלות שוב את הריבית בחדות גם בחודש יולי (ובחודשים הקרובים). בהקשר לכך, נציין שהתגברות החששות ממיתון, מחד, והעלייה החדה בלחצים האינפלציוניים, מאידך, הובילו לכך שהשווקים מתמחרים עתה כי Cycle העלאות הריבית יימשך רק עוד תשעה חודשים (אם כי בקצב חד למדי - לרמה של 3.60% במרץ 2023), וכי הריבית אף תתחיל לרדת לקראת הרבעון השלישי של 2023 עד לרמה של כ-2.6% בסוף 2024".

16:47

מאקרו ארה"ב: מדד מנהלי הרכש (PMI) לאזור שיקגו עמד ביוני ברמה של 56 נק' לעומת צפי כלכלנים ל-58.1 נק'.

16:31

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המרכזיים יורדים בשיעורים של עד 1.2%.

נוירוסנס מזנקת בכ-50% לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חיובית במחקר שנעשה בתרופה שלה לטיפול באלצהיימר.

מניות טסלה ואפל יורדות ב-1.5%-2%.

החברה הביטחונית אלביט מערכות הודיעה תוך יממה אחת על שני חוזים משמעותיים באסיה פסיפיק: חוזה בסך 548 מיליון דולר לאספקת יכולות לוחמה רשתית רב-ממדית למדינה באסיה פסיפיק, וחוזה של 220 מיליון דולר לאספקת פתרון חימוש מונחה מדויק אווירי.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-3.02%.

15:33

מאקרו ארה"ב: הוצאות הצרכנים בארה"ב גדלו במאי ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.4%, הכנסות הצרכנים גדלו ב-0.5%, בהתאם לצפי. רכיב האינפלציה (PCE) בארה"ב רשם עלייה של 0.3% בחודש מאי, לעומת צפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-PCE ב-4.7%.

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה עמדו בשבוע שעבר על 231 אלף, לעומת צפי ל-228 אלף תביעות.

14:00

נמשכות הירידות בשווקים הגלובליים, ומדדי המניות המרכזיים באירופה צוללים ב-2%-2.7% והחוזים העתידיים בוול סטריט נסוגים ב-1.2%-1.8%.

בפרנקפורט נרשמות ירידות בולטות למניות הרכב, בהן פורשה, פולקסווגן ו-BMW, וגם דויטשה בנק נחתך ביותר מ-4%. גם בפריז מניות הפיננסים נסחרות במגמה שלילית, בהן לוידס שנסוגה ב-1.8%, HSBC ב-2%, ברקליס ביותר מ-3% ונאטווסט ב-1.7%. בפריז הבנק קרדיט אגריקול מאבד 3.9% ואילו סוסייטה ג'נרל צונח ב-6.7%.

בתחתית היורו סטוקס 50 מניית SAP הגרמנית עם ירידה של 5.7%, בפסגת המדד פרוסוס ההולנדית - היחידה שנסחרת בירוק עם עלייה קלה של 0.6%.

12:45

הירידות באירופה ובחוזים מתחזקות. מדדי דאקס וקאק הצרפתיים צונחים ב-2.4% כל אחד, פוטסי הבריטי מאבד 1.9% ויורו סטוקס 50 הכלל אירופי נחתך ב-2.3%. בוול סטריט, החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נופלים ב-1.9%, החוזים על דאו משילים 1.2% ועל S&P 500 נחתכים ב-1.5%.

על פי זירת המסחר המוקדם, ניכר כי מניות הטכנולוגיה הגדולות יובילו את המומנטום השלילי של השוק האמריקאי הערב, כאשר אפל, טסלה, מיקרוסופט, אנבידיה, AMD, אמזון, מטא וגוגל כולן יורדות בשיעורים של כ-2%. גם מניות הקרוזים שצללו אתמול בשיעורים דו ספרתיים ממשיכות לרדת, בהן קרניבל שמאבדת כ-3%.

בשוק הקריפטו הביטקוין צונח בכ-5% לשער של 19 אלף דולר בלבד, האת'ריום נופל בקרוב ל-9% לרמה של 1,020 דולר.

11:25

הירידות בבורסות אירופה נמשכות בשיעורים חדים של עד 2%, ובוול סטריט החוזים על הנאסד"ק משילים 1.2%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי נסחר בירידה של 1.3%, כאשר בתחתית בולטות אינדוטרייד השוודית שצונחת בכמעט 20%, סימנס אנרג'י הגרמנית שנחתכת ב-10% ואוטוסטור הנורווגית שיורדת ב-8.7%. גם ארסלור מיטאל, קומרצבנק , SAP, ברברי וקרדיט אגריקול מאבדות גובה בקרב מניות המדד. לעומת, לונדין אנרג'י מזנקת בשטוקהולם ב-9.5%, ג'אסט איט טייקאוויי מטפסת לאחר שצללה אתמול בכמעט 17% ונסטלה מתקדמת קלות בציריך.

באסיה, בעוד שבורסות סין ננעלו בעליות (שנגחאי הוסיפה 1.1% ושנזן כ-1.6%), מדד הנג סנג בהונג קונג איבד 0.6%, כשאת המגמה השלילית הובילו מניות הטכנולוגיה. שיאומי ירדה ב-1%, עליבאבא ב-2.1%, טנסנט ב-3.3%, מייטואן ולנובו ב-3.8%. ג'ילי לעומתן טיפסה ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו במגמה שלילית בוהקת, כאשר הירידות עולות על שיעורים של 2%. דאקס וקאק יורדים ב-2% וכך גם מדד יורו סטוקס 50 הכלל אירופי, פוטסי יורד ב-1.6%. הירידה הנמוכה ביותר בגוש נרשמת בבלגיה, שם מדד הדגל משיל 0.8%.

מאקרו אירופה: המכירות הקמעונאיות בגרמניה בחודש מאי עלו ב-0.6%, עשירית אחוז יותר מאשר התחזיות בשוק, ולאחר נפילה של 5.4% באפריל. יחד עם זאת, ברמה שנתית עדיין מדובר בירידה חדה של 3.6%, כאשר התחזית הייתה לירידה של 2%. בצרפת מדד המחירים לצרכן קפץ במאי ב-0.7% כך שהקצב השנתי של האינפלציה עומד על 5.8%.

בתוך כך ממשיכות להתחזק הירידות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, והן נעות בין 1% ל-1.5% ומאותתות שגם בניו יורק המגמה תהיה שלילית היום. בשוק האג"ח, תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-3 נקודות ל-3.06%.

בשוק הקריפטו גם מעמיקות הירידות והביטקוין שוב נופל אל מתחת ל-20 אלף דולר, ונסחר סביב 19.3 אלף דולר. האת'ריום גם מתקרב לשינוי קידומת ויורד ל-1,055 דולר.

09:45

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק יעמוד בראש חברת שחל טלרפואה (שנסחרת בשוויץ בסימול SHLTN), כיו"ר משותף לצד יריב אלראי. החברה נחשבת למובילה עולמית בפיתוח של פתרונות רפואה מרחוק.

09:30

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בירידה של כמעט 1.7%, לאחר נתוני מאקרו מאכזבים באשר לנתוני הייצור התעשייתי במדינה בחודש מאי (ראו עדכון קודם). בין המניות שהצליחו לשמור על עליות אפשר לציין את חברת המזון קיקומן וחברת האנרגיה טוקיו גז.

בהונג קונג עבר מדד הנג סנג לירידה של 0.8%, כאשר לנובו מאבדת יותר מ-3.5% וגם מניות הטכנולוגיה הנוספות נסחרות בירידות. אחרי ירידת מחירי הנפט אתמול, פטרוצ'יינה משילה 0.5% אך צ'יינה פטרוליום מטפסת מעט. סמסונג מאבדת 1.5% בדרום קוריאה.

07:55

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר בטוקיו נרשמת ירידה של 1.4% למדד ניקיי , בהונג קונג מדד הדגל ללא שינוי ובסין המדדים עולים ב-1.3% עד 2%.

בין הנתונים שמעיבים על המסחר בטוקיו אפשר לציין ירידה חדה של 7.2% בייצור התעשייתי בחודש מאי, כשהצפי היה לירידה פעוטה של 0.3% בלבד. באפריל ירד הייצור ב-1.5%. בסין, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני גם לא עמד בתחזיות בשוק והגיע ביוני ל-50.2 נקודות (התחזיות היו ל-50.5), אך זוהי בכל זאת רמתו הגבוהה מאז פברואר כך שמדובר בשיפור. בחודש שעבר עמדה הקריאה על 49.6 נקודות.

בהונג קונג בולטת לטובה יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי שמזנקת ב-4.3%, בעוד שמרבית מניות ההייטק מאבדות גובה - בהן שיאומי, עליבאבא, לנובו, טנסנט ומייטואן. ביפן יצרניות הרכב רושמות בעיקר ירידות: ניסאן נחתכת ב-3%, טויוטה, מיצובישי והונדה יורדות בין 0.8% ל-1.5%. סוני יורדת בכ-3%, חברת החשמל של טוקיו נסוגה ב-3.1% במחזור הגבוה במדד וענקית הנפט אינפקט מוחקת 3.7%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים הבוקר בעד 0.3%, בהמשך לנעילה יציבה יחסית אמש בתום יום הפכפך ותנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס הצליח לשמור על עלייה קלה וטיפס ב-0.3%, ואילו נאסד"ק ו-S&P 500 רשמו ירידות מזעריות.

תשואת האג"ח של ממשל ארה"ב ל-10 שנים נפלה אמש ב-11 נקודות וננעלה על 3.09% (הבוקר עומדת על 3.10%), ותשואת האג"ח לשנתיים השילה 7 נקודות והגיעה לרמה של 3.05% והיא עודנה ברמה זו.

היום ב-15:30 שעון ישראל יפורסם מדד המחירים של הוצאות הצרכנים (PCE), מדד המחירים המועדף על הפד. הצפי הוא לעלייה של 6.4% באינפלציה, לאחר עלייה של 6.3% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו מדד המחירים בצרפת ובגרמניה ונתוני הצמיחה בבריטניה לרבעון הראשון.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר ביציבות, לאחר שירדו אתמול בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 116 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 110 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-1% לרמה של 20.4 אלף דולר. האת'ריום יורד בכמעט 5% ושערו נע סביב 1,090 דולר.

עוד כתבות

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

הטרנד החדש בתיירות: ריטריטים במדינות עם תוחלת חיים ארוכה - שמעכבים הזדקנות

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

עופרה גנור / צילום: אבי גנור

עופרה גנור נפרדת מהבייבי: "בארה"ב את קבוצות המסעדות הגדולות מנהלים רואי חשבון, לא מסעדנים רומנטיקנים"

אחרי 27 שנה סגרה עופרה גנור את מאנטה ריי, שהייתה לחלק מקו החוף התל אביבי ● בראיון לגלובס היא מודה שהופתעה מהתגובות ("אני מסעדנית בישראל, תמיד מצפה לרע"), מספרת למה ויתרה על השיפוץ היקר ("ידעתי שצריך גם הידוק קונספט"), וממליצה לצעירה שרוצה לעסוק בתחום: "רק אם יש לה סכין בין השיניים כמו שלי היה"

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים

כוחות צה''ל בפעילות ביהודה ושומרון / צילום: דובר צה''ל

צה"ל: מחבל ביצע ירי ליד מחסום חשמונאים ונמלט, אין נפגעים

מצה"ל נמסר כי כוחות הוקפצו למרחב והחלו בסריקות אחר המחבל ● שמשון מרדכי בן 68 ואביב מאור בת 19 הם הנרצחים בפיגוע המשולב בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים וטורקיה גינו ● עדכונים שוטפים

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל וזאת לקראת תחילת פעילותה, אשר צפוי כבר ברבעון הראשון של 2026

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

תחזיות 2026 / עיצוב: אלישע נדב

גלובס מנתח את האירועים הגדולים של השנה הקרובה בעולם

מרוץ החימוש הגרעיני מאיים להתחדש, אירופה זקוקה לחיילים והמשבר התקציבי מעמיק ● ישראל, ארה"ב והונגריה הולכות לקלפיות, ההנפקות הגדולות אי פעם בדרך לוול סטריט והמונדיאל שייערך בשלוש מדינות הוא היקר בכל הזמנים ● הצצה מרתקת לתחזיות ענקיות הפיננסים בכלכלה העולמית, ומה חושבים הבנקים הישראליים ● פרויקט מיוחד

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

עידו דויטש / צילום: קין עלית צילומי תדמית

בגיל 8 הוא פתח עסק בבית הספר. היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם

הוא גדל בקריית שמונה, הפך את בית הספר לזירת עסקים, שיחק בהפועל גליל עליון וחלם להגיע ל־NBA ● אחרי שניסה לכבוש את ארה"ב עם מיזם לשטיפת סכו"ם, חזר לארץ ● היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם ● שיחה קצרה עם עידו דויטש, מייסד–שותף ומנכ"ל ארגו

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"