גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איירון סורס מתמזגת בשווי נמוך בכ-60% מזה שבו נכנסה אשתקד לוול סטריט

חברת הטכנולוגיה הישראלית מתמזגת עם Unity מארה"ב, שפיתחה סביבת תוכנה תלת-ממדית לפיתוח משחקי מחשב • יחד, שתי החברות יסייעו ללקוחות לפתח משחקים ולהפיץ אותם בקלות: "עובדים ביחד הרבה שנים. רוצים לייצר משהו עצום ביחד"

הנפקת איירון סורס בניו יורק / צילום: צילום מסך יו טיוב
הנפקת איירון סורס בניו יורק / צילום: צילום מסך יו טיוב

שנה לאחר שהפכה לחברה ציבורית, לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, חברת הטכנולוגיה איירון סורס מתמזגת בעסקת מניות עם חברת Unity מארה"ב, לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר. בעקבות כך, איירון סורס, הפועלת בתחום הטכנולוגיה למפתחי אפליקציות, רושמת זינוק במחיר המנייה שלה.

העסקה משקפת פרמיה של כ-74% על המחיר הממוצע של מניית איירון סורס ב-30 הימים האחרונים, אך נמוכה בכ-60% מהמחיר שבו מוזגה אשתקד לחברת SPAC בוול סטריט. לפני הדיווח על המיזוג נסחרה איירון סורס בשווי של 2.3 מיליארד דולר.

● המשבר בהייטק: מיקרוסופט מפטרת עובדים, גוגל מאטה גיוסים חדשים
● גורו ההשקעות קת'י ווד בסחרור. אילו מניות ישראליות היא מחזיקה?
● תחקיר FT על נפילתה של צלזיוס: הימורים עם כספי לקוחות והתנהלות מפוקפקת עם נכסי החברה

המיזוג יסייע למקסם הכנסות מלקוחות

איירון סורס פועלת בתחום "כלכלת האפליקציות": היא פיתחה פלטפורמה שמיועדת למפתחי משחקים ואפליקציות למובייל, ובין היתר נותנת למפתחים אלו כלי פרסום, אנליטיקה, שירות ועוד, במטרה לסייע להם למקסם את המכירות. החברה, בניהולו של אחד ממייסדיה, תומר בר-זאב, מתמזגת כאמור עם יוניטי שנסחרת גם היא בבורסת ניו יורק, ושווי השוק שלה הוא 11.8 מיליארד דולר.

 

יוניטי הונפקה בספטמבר 2020 לפי שווי של 13.7 מיליארד דולר ומנייתה איבדה מאז ההנפקה 23.5% ונפלה ב-80% מהשיא שבו נסחרה בנובמבר שעבר. שער ההמרה בעסקה הוא 0.1089 מניות יוניטי תמורת כל מניית איירון סורס, כך שמחיר המניה והשווי הנגזר ממנו לאיירון סורס בהשלמת העסקה עשוי להיות שונה. בשווי של 4.4 מיליארד דולר, שווי החברה הממוזגת יהיה כ-17 מיליארד דולר.

יוניטי פיתחה סביבת תוכנה תלת-ממדית לפיתוח משחקי מחשב, ובין המשחקים המפורסמים שפותחו עליה נמצאים Rust, Kerbal Space Program, Crossy Road ו-Overcooked.

מיזוג שכזה יסייע לשתי החברות למקסם את ההכנסות מלקוחותיהן - חברות המפתחות משחקי וידיאו למחשב ולמכשירי מובייל. לקוחות שכאלה יוכלו כעת עם אותו הקונגלומרט לפתח משחקים, להפיץ אותם בקלות רבה יותר באמצעות פרסומות או לייצר הכנסות מפרסומות המשולבות במשחק.

איירון סורס חוברת למטאוורס

זהו צעד משמעותי לאיירון סורס, אשר באמצעות המיזוג חוברת לשחקנית בולטת בתחום המטאוורס המתפתח: יוניטי היא אחת הפלטפורמות המבטיחות ליצירת סביבה ומשחקים תלת-ממדיים עבור המטאוורס או המציאות הווירטואלית, בה יוכלו משתמשים לגלוש ולשחק באמצעות ממשקי מציאות המפותחים בחברות כמו מטא ואפל.

לפי הודעת החברות, המיזוג ייצור חברה עם קצב שנתי של EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בגובה 1 מיליארד דולר בסוף 2024, וכן סינרגיות של 300 מיליון דולר בשנה, תוך שלוש שנים. במקביל, הודיעה יוניטי גם על ביצוע רכישה עצמית של מניותיה תמורת עד 2.5 מיליארד דולר עם השלמת העסקה, וכן כי סילבר לייק וסקויה, שתי בעליות המניות הגדולות ביוניטי, התחייבו להשקיע סכום מצטבר של 1 מיליארד דולר באמצעות אג"ח להמרה.

 

לצד הדיווח על העסקה, איירון סורס אשררה את התחזית השנתית שלה (שהופחתה ברבעון הקודם להכנסות של 750-780 מיליון דולר ו -EBITDA של 230-240 מיליון דולר), ואילו יוניטי הפחיתה את תחזית ההכנסות ב-4.5% ל-1.3-1.35 מיליארד דולר. ברבעון הראשון, הכנסות איירון סורס היו 190 מיליון דולר, הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) היה 14 מיליון דולר וה-EBITDA הסתכם ב-59 מיליון דולר.

נזכיר שעסקת המיזוג של איירון סורס ל-SPAC הוכרזה בתקופת השיא של טרנד הספאקים, ובמסגרתו איירון סורס גייסה מאות מיליוני דולרים, ששימשו בחלקם בהמשך לביצוע רכישות - Tapjoy מארה"ב ב-400 מיליון דולר ובידאלגו מישראל בסכום שלא דווח.

בעלי המניות יחזיקו ב־26.5% מהחברה

עומר קפלן, ממייסדי איירון סורס וה-CRO של החברה, אמר לגלובס לאחר המיזוג: "אנחנו מאוד שמחים להתמזג עם יוניטי שיש לה את פלטפורמת התלת-ממד, רוב המשחקים היום מיוצרים על המנוע שלה. אנו, איירון סורס, מפתחים פלטפורמה למשחקים ולאפליקציות. מרגע שיש משחק - המטרה שלנו היא להפוך אותו לעסק מצליח, לייצר נתונים ולשפר הכנסות. החיבור עם מנוע יצירת המשחק עצמו מאוד חזק וסינרגטי ומייצר המון ערך".

קפלן מוסיף שהעסקה תתבצע כך שבעלי המניות הקיימים באיירון סורס יחזיקו ב-26.5% מהחברה המשותפת, פרמיה של 74%. או כהגדרתו "פרמיה כמעט חסרת תקדים בעסקאות ציבוריות, זה מראה את הערך האסטרטגי של החיבור".

מתי התחילו המגעים למיזוג?
"אנחנו עובדים ביחד הרבה שנים כשותפים. בכמה חודשים האחרונים התחלנו להבין שיכולה להיות סינרגיה מאוד גדולה אם נחבור".

העסקה תכלול גם סינרגיות שמשמעותן צמצום במספר העובדים?
"קודם כל הפעילויות נורא שונות - הם יוצרים משחקים ואנחנו הופכים את העסק למצליח. המניע של החיבור הוא הסינרגיות נורא גבוהות שאפשר לייצר והמון ערך, חזון ענק, אבל המטרה פה היא לא סינרגיה בעלויות אלא להפך, אנחנו לוקחים את כל העובדים איתנו. המטרה היא לעשות unlock לפוטנציאל העצום.

"עד השלמת העסקה יש עוד כמה חודשים. לאחר מכן, ההנהלה והמייסדים של איירון סורס יקבלו תפקידי מפתח ביוניטי. יהיו לנו 3 חברי דירקטוריון, אחד מהם יהיה תומר בר זאב ועוד שניים שעליהם נחליט בהמשך".

הבנקים מורגן סטנלי וגולדמן זאקס היו היועצים של יוניטי בעסקה, ג’פריס ייעץ לאיירון סורס. משרדי עוה"ד מוריסון & פורסטר והרצוג פוקס נאמן ייעצו ליוניטי, ומשרדי לייתם & ווטקינס ומיתר ייעצו לאיירון סורס.

איירון סורס היא אחת הפעילות ביותר בתחום המיזוגים והרכישות בענף הטכנולוגיה הישראלי. החברה נוסדה באמצעות מיזוג בין מספר חברות שעסקו בהפצת תוספים לדפדפן: פייסמודס, תוסף אימוג’י ליישומי צ’ט; באייננדו, תוסף השוואת מחירים; ואיירון סורס עצמה, שהוקמה כמנוע פרסום והפצה לתוספי דפדפן .

בהמשך, רכשה איירון סורס עם אפטרדאונלוד של עומר קפלן, המשמש עד היום אחד מחברי ההנהלה הבכירים שלה. זו האחרונה עסקה במכירת שטחי פרסום שהוצגו למשתמשים בזמן הורדת תוכנות. ולבסוף, עסקת מיזוג הענק עם סופרסוניק בשנת 2015, חברת פרסום האפליקציות - שהפכה את איירון סורס למה שהיא היום.

כמה חודשים לפני מיזוג החברה לחברת SPAC בשנה שעברה, הפרידה איירון סורס את פעילות מנוע התקנת האפלקציות שלה לחברה אחרת בשם Rise, והכנסותיה אינן מדווחות.

עוד כתבות

LEPAS. בהכנות להשקה באירופה / צילום: יח''צ

קמפיין הריכוזיות נושא פירות? קבוצת צ'רי הסינית בוחנת מינוי יבואן שלישי לשני מותגים חדשים שלה

על רקע הצעדים להגבלת הריכוזיות בענף הרכב, צ'רי בוחנת מינוי יבואן שלישי בישראל לשני מותגים חדשים ב־2026, בנוסף לקרסו מוטורס וכלמוביל ● סמארט משיקה בישראל את הקרוס־אובר החשמלי הגדול והיקר ביותר שלה עד כה ● BYD מתכננת להביא לאירופה - ובהמשך גם לישראל - את מכונית הסופר־מיני הראשונה עם הנעת פלאג־אין ● השבוע בענף הרכב

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

הפגנת בעלי העסקים הקטנים / צילום: פרטי

"הקרחון מתקרב, וסמוטריץ' לא רואה אותו": מחאת הקמעונאים על העלאת הפטור ממע"מ

בעלי העסקים שיצאו להפגין מבקשים לבטל את הרפורמה של שר האוצר בטענה כי זו תפגע דרמטית בעסקים שלהם ● הרפורמה, שצפויה להיכנס לתוקף בשבוע הבא, תעלה את תקרת הפטור ממע"מ על יבוא משלוחים מחו"ל עד לגובה של 150 דולר

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הלמ"ס: מספר הדירות בבנייה ממשיך לעלות בקצב מהיר

ב-12 החודשים שבין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של כ-81 אלף דירות - עלייה של 31.5% לעומת 12 החודשים הקודמים ● בתוך כך, נרשמה קפיצה חדה בהיקף הנפקת היתרי הבנייה ע"י הוועדות המקומיות

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

iRobot. חשש ביחס לתפעול האפליקציה / צילום: Reuters, St Petersburg Times

המתחרות, המכסים וחבל ההצלה שנלקח: קריסת שואב האבק שחולל מהפכה בשוק

זה היה סיפור הצלחה קלאסי: שוק חדש, חברה שייסדו חוקרים מ-MIT, הצלחה בנאסד"ק ומכירות של עשרות מיליוני מכשירים בעולם ● אבל iRobot לא הצליחה לעמוד מול השטף מסין ולא התאוששה מביטול הרכישה של אמזון. המכסים המוגדלים שהטילה ארה"ב היו הקש האחרון

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

זנדסק מגיעה לישראל: רוכשת את אנליש בכ-40-50 מיליון דולר

הרכישה תאפשר לחברת התוכנה האמריקאית לפתוח לראשונה מרכז פיתוח בישראל ● בין המשקיעים המוקדמים בחברת ה-AI הקטנה: קרן TLV Partners, אביגדור וילנץ, בני שניידר ואריק קליינשטיין מקרן גלילות

משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת

שירותי האינטרנט של לקוחות סלקום חזרו לפעילות: "מתחקרים את האירוע"

לקוחות חברת סלקום דיווחו על תקלות בשימוש באינטרנט ● בסלקום מעדכנים: "השירות חזר לפעילות. אנחנו מתחקרים את האירוע ומתנצלים על אי-הנוחות"