גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטריקים שאתם חייבים להכיר כדי להקל את העבודה עם Word

האם אפשר להכתיב טקסט לוורד, מה עושים כדי שטקסט מועתק ומודבק לא יהרוס את המסמך, כיצד ממירים קבצי PDF בקלות, ואיך אפשר לשחזר קובץ שלא נשמר?

קובץ Word. הטריקים שכדאי לכם להכיר  / צילום: Shutterstock
קובץ Word. הטריקים שכדאי לכם להכיר / צילום: Shutterstock

אחד הכלים הפופולריים ביותר לעריכת מסמכים הוא Word (וורד) מבית מיקרוסופט. וורד מוצע כחלק מהכלים שמגיעים בחבילת Office. ישנם משתמשים שעובדים עם וורד בצורה חלקית ולא מכירים כלים רבים שיהפכו את העבודה בתוכנה לחוויה הרבה יותר נוחה ויעילה. אילו טריקים כדאי להכיר כדי לשפר את העבודה על וורד?

דאבל קליק: איך אפשר לכתוב בוורד לא מתחילת השורה?

אם אתם מעוניינים לכתוב קורות חיים או מסמכים שהטקסט בהם לא מופיע במקשה אחת אלא בעיצוב קצת יותר חופשי, כדאי לכם להכיר: אם תקליקו פעמיים על כל נקודה במסמך, הסמן יעבור לנקודה הזו, ויהיה אפשר לכתוב נקודתית שם.

העתק-הדבק: מה עושים כדי שהטקסט המודבק לא יהרוס את המסמך?

כשאתם מעתיקים משפט, ציטוט או כל דבר ממסמך אחר או מאתר, זה ישמור את העיצוב המקורי ויעביר אותו למסמך שלכם. לפעמים זה יכול לשבור את העיצוב של העמוד או לשנות לכם את כל הטקסט. לשם כך, אפשר להדביק את הטקסט "רק בצורת טקסט".

אחרי שהעתקתם, אתם יכולים להקליק במקש הימני של העכבר בעמוד שבו רוצים להדביק את הטקסט, ואז ייפתחו אפשרויות ההדבקה השונות, ותבחרו את האייקון עם האות A. כך תדביקו רק את הטקסט, והוא יותאם לעיצוב במסמך שלכם. למשתמשי Mac, עליכם ללחוץ על Paste Special ולבחור ב-Unformatted Text.

להכתיב: האם אפשר לדבר לוורד ושזה יהפוך לטקסט?

בגרסאות המקדמות יותר של וורד, תחת לשונית הבית נמצא הכלי Dictate - שמאפשר תמלול מדיבור. זה עוזר כמובן לרישום הערות בצורה מהירה או לתמלל ראיונות. ייתכן שתצטרכו לתת לוורד הרשאה לגשת למיקרופון במחשב שלכם. נמליץ לעבור על המלל שנכתב כדי לוודא שהוא מדויק, ואם צריך, להעביר את הטקסט עריכה.

חשוב לציין - תחת האייקון של גלגל השיניים, אפשר לשנות את השפה, אם תרצו לדבר בעברית, באנגלית או בכל שפה אחרת.

קיצורי מקלדת: אילו שיטות כדאי להכיר כדי לנווט בטקסט במהירות?

הטריקים שיצוינו כאן אינם בלעדיים לוורד, ואפשר להשתמש בהם בכל תוכנה ובדפדפן בהתאם לצורך. אולם משום שהעבודה בוורד כוללת טקסט, מדובר בטריקים שיכולים להיות יעילים במיוחד. 

אם אתם צריכים לעבור על טקסטים רבים או לערוך מסמכים ארוך, כדאי שתכירו את האפשרות להתקדם בין המילים בלי העכבר. אם תציבו את הסמן שלכם על אחת המילים, תוכלו לעבור בין הפסקאות ובין המילים בקלות. עליכם ללחוץ על Ctrl ולהקיש על החיצים כדי לנווט בצורה הרצויה - ימינה ושמאלה כדי לעבור בין מילים במהירות, ולמעלה ולמטה כדי לעבור בין פסקאות. במקרה של Mac תוכלו לעשות זאת בעזרת לחיצה על Option ועל החיצים באותה צורה.

שימו לב: אם אתם מעוניינים לסמן חלקים משורה מסוימת, אבל לא רוצים להשתמש בעכבר, תוכלו להשתמש במקש נוסף. לחצו על Ctrl + Shift, אם תקישו ימינה ושמאלה תוכלו לסמן מילים בכל לחיצה - או למעלה ולמטה כדי לסמן פסקאות שלמות. במקרה של Mac תוכלו לעשות את זה בעזרת לחיצה על Option + Shift, ועל החיצים באותה צורה. אם תרצו לסמן שורה שלמה ישירות, תוכלו ללחוץ על Shift ועל Home או End, אם תרצו לסמן עד ההתחלה או עד הסוף בהתאמה.

טריק נוסף שכדאי להכיר הוא הזזה של פסקאות ושורות במהירות. עליכם לסמן את השורה או את הפסקה הרצויה להזזה, ואז ללחוץ על Alt + Shift בשילוב עם חיצי למעלה ולמטה, וכך השורה או הפסקה יעלו או ירדו ויתחלפו בהתאמה. 

גיבוי: מה צריך להכין מראש ואיך אפשר לשחזר קובץ שלא נשמר?

אחד הדברים המלחיצים במיוחד הוא לעבוד שעות רבות על מסמך וורד חשוב, ובתום העבודה המסמך נסגר או שהמחשב קרס - והקובץ הלך לאיבוד. בוורד ראו שיש פה בעיה משמעותית לצרכנים, ולכן החליטו לפעול בכמה מישורים כדי לטפל במצוקה.

ראשית, יש מה לעשות מבעוד מועד. עליכם להיכנס להגדרות ולהפעיל את המצב "שמור מידע שחזור אוטומטי כל __ דקות", ולהכניס מספר מועדף (למשל 3 דקות). אם המצב הזה מופעל, במצב של קריסה תוכלו להיכנס ללשונית "מידע" בוורד, ותחת הכותרת "נהל את המסמך" תוכלו לשחזר או למחוק את הקבצים הרצויים.

בנוסף, שימו לב לאפשרות השנייה בהגדרות: "השאר את הגרסה האחרונה ששוחזרה באופן אוטומטי אם אסגור ללא שמירה". חשוב לוודא שגם מצב זה מופעל. ככל הנראה הוא פעיל כברירת מחדל.

אפשרות נוספת שצריך להכיר, גם היא תחת לשונית "מידע": כנסו ל"אפשרויות", ושם לחצו על לשונית "Save". תופיע שם שורה שהכותרת שלה היא "AutoRecover file location" וכתובת של תיקייה. העתיקו והדביקו אותה בשורת המצב בסייר הקבצים. מצאו את התיקייה לפי המסמך שעבדתם עליו, היכנסו אליה והעתיקו את שורת התיקייה מסייר הקבצים. כעת חזרו לוורד, לחצו "פתיחה", ובתחתית העמוד יופיע לכם "Recover Unsaved Documents" - ובחלון שייפתח תדביקו את כתובת התיקייה שהעתקתם. הקליקו את הקובץ עם הסיומת asd, וזה יכול לפתור לכם את הבעיה.

מ-PDF לוורד: איך אפשר להמיר את הקובץ בקלות?

בצורה מאוד פשוטה: אם תעשו "פתח באמצעות..." לקובץ PDF, הוא ייפתח כקובץ וורד שאפשר לערוך בקלות. שימו לב: בקבצים יותר מורכבים ומעוצבים, הטקסט עלול להתבלגן ולהיהרס, ולכן חשוב לראות שהמעבר נעשה כמו שצריך. זה דומה גם ב-Mac.

מידע נוסף: איך אפשר להשיג עוד נתונים ודאטה בלי לצאת מוורד?

הרבה פעמים, כדי להוסיף מידע שקשור לנתונים במסמך, המשתמש ייצא מוורד וייכנס לדפדפן או לכלים שהוא צריך. כדאי לדעת שמיקרוסופט מאפשרת לעשות כל מיני חיפושים בתוך וורד עצמו. אם תסמנו לדוגמה את הביטוי שאתם רוצים לקרוא עליו יותר, ותקליקו עליו בלחצן ימני, תופיע לכם אחת מבין שתי אפשרויות: "Smart Lookup" או "Search…", ואז בצד המסמך יופיעו לכם תוצאות חיפוש מגוגל או בינג.

נקודה נוספת: אם אתם יודעים שאתם צריכים תרגום נקודתי למשפט מסוים, מילה או פסקה, תוכלו לסמן אותם, להקליק עם העכבר על הלחצן הימני וללחוץ על "תרגם". גם כאן יופיע חלון בצד המסמך עם תרגום נקודתי.

פוקוס: איך אפשר למנוע הסחות דעת כדי לעבוד רצוף?

אנשים שעובדים הרבה על מסמכי וורד וצריכים לשמור על ריכוז לאורך זמן, יכולים למצוא כל הסחת דעת כבלתי נסבלת. לשם כך, בוורד מתאפשר להיכנס למצב "פוקוס". תחת לשונית "תצוגה" תוכלו להפעיל את מצב "פוקוס". בעת הקלקה "פוקוס", הרקע יוחשך, ועמודי הוורד יהיו היחידים שיישארו - כשכל תפריט האפשרויות, שורת המצב התחתונה וכל דבר נוסף שיכול להפריע - פשוט ייעלמו. 

מקרה מבחן: איך אפשר לבדוק גדלים וגופנים בלי להמציא סתם שורות?

לאלה שאוהבים לעצב אחרת את מסמכי הוורד שלהם, לרוב יש שלב מהותי כדי להחליט על הפונט, על הגודל ובכלל על מאפיינים שקשורים לתצוגת הטקסט. כדי לבחון מה הכי מתאים, צריך טקסט בסיס שאפשר לבצע עליו את הניסויים. לשם כך אפשר לכתוב את המחרוזת =Lorem() וללחוץ על אנטר.

כשתעשו את זה במסמך הוורד שלכם, יופיעו תשע שורות עם משפטים שטותיים בלי הרבה משמעויות. היתרון הוא שאפשר להריץ את הניסיונות של הגדלים והפונטים כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר, ואז למחוק תוך שניות את הטקסט הניסיוני.  

עוד כתבות

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

סגנו של סינוואר: "משלחת חמאס תיפגש היום בקהיר עם המתווכות"

צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד