גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד ביטס אוף גולד משוכנע שהקריפטו עוד יזכה לפריחה מחודשת

יובל רואש, מייסד ומנכ"ל ברוקר הקריפטו ביטס אוף גולד, שקיבל השבוע רישיון מרשות שוק ההון, משוכנע שבניגוד לדעה הקיימת, העמלות בישראל לא יותר גבוהות ● "אני כמעט מבטיח שעם הזמן העמלות ירדו"

יובל רואש, מייסד ומנכ''ל ביטס אוף גולד / צילום: איל יצהר
יובל רואש, מייסד ומנכ''ל ביטס אוף גולד / צילום: איל יצהר

"אנחנו מאוד נרגשים. 13 שנה עבדנו בשביל להגיע לכאן, אנחנו רואים את השינוי אצל הרגולטורים, שהתחיל בנוהל הבנקאי שנוגע לקריפטו וממשיך עם הרישיונות מרשות שוק ההון. זה שם את התעשייה במקום שהיא מעולם לא הייתה בו - לבנקים יש מסגרת ברורה של הוראות איך להתייחס לקריפטו, ולתעשייה מסגרת של סטנדרטים שהיא צריכה לעמוד בהם. זה עידן חדש", כך אמר לגלובס יובל רואש, מייסד ומנכ"ל ביטס אוף גולד - ברוקר הקריפטו הגדול שקיבל השבוע רישיון קבע מהממונה על שוק ההון באוצר, משה ברקת.

זהו הרישיון השני שניתן בישראל, לאחר שמוקדם יותר החודש קיבלה חברת HBH רישיון לפעול. אך בניגוד ל-HBH, שהיא חברת תשתית שמספקת תשתיות למסחר בקריפטו עבור גופים אחרים, ביטס אוף גולד הוא ברוקר ותיק ופעיל בתעשייה, בעל מוצרים רבים ולקוחות בהיקף משמעותי.

למעלה מ־150 אלף לקוחות ישראלים

Bits of Gold, שהוקמה בשנת 2013, מאפשרת קנייה ומכירת ביטקוין ואתריום, ויש לה למעלה מ־150 אלף לקוחות ישראלים. לחברה שיתוף פעולה עם חברת כרטיסי האשראי Max, שבמסגרתו השיקה כרטיס אשראי MaxBack Crypto, שמאפשר קבלת מטבעות ביטקוין כקאש־באק על השימוש בכרטיס.

הרישיון הקבוע יקל על לקוחות ביטס אוף גולד את מעבר הכספים ממנו למערכת הפיננסית ובחזרה, בהתאם לנוהל בנקאי תקין 411. עם קבלת הרישיון קיבלו בחברה אישור להפעלת שירותי משמורת, ובאוקטובר הקרוב יושק ארנק שיאפשר ללקוחות להחזיק את הכספים בצורה מאובטחת במשמורת.

תסביר קצת על הארנק והמשמורת. אם יש בעיה מסוימת, הכסף הוא של הלקוח? שלכם?
"הכספים של הלקוחות מופרדים מכספי החברה, הם לא יהיו על אותם ארנקים, בשביל שלא יהיה מקום לבלבול, וזה היה חלק מהעבודה עם הרגולטור. הכסף מוחזק אחד לאחד במשמורת, והוא לא עובר לשום מקום".

הרישיון מגיע בתקופה טובה? אנחנו ב'חורף קריפטו' שאין לדעת כמה יימשך, אין כאן קצת תחושת החמצה?
"זה נכון, אנחנו בחורף קריפטו ומרגישים את זה בהיקף המסחר, אבל אחרי כל חורף גם יבוא אביב, ובינתיים זה זמן טוב לבנות תשתיות להמשך, ולהמשיך לבנות את הכלכלה החדשה הפיננסית שמתבססת על מטבעות דיגיטליים. עברנו כמה 'חורפי קריפטו' והתאוששנו מהם. אנחנו כאן יותר מעשור ורואים את כל השינויים שקורים ביחס של הציבור ושל הרגולטורים, ולכן בחורף הזה ברור לכולם שהקריפטו כאן כדי להישאר, והתעשייה ממשיכה לעבוד".

"זו ההזדמנות שגם הבנקים חיכו לה"

אתה אומר שאתם בונים את הכלכלה החדשה, אבל המיאוס מהכלכלה הישנה היה בין היתר בגלל ביורוקרטיה ועמלות מנופחות, ונראה שתעשיית הקריפטו בדרך לאותו מקום.
"בקשר לעמלות שלנו, כמו כל גוף פיננסי יש לנו הרבה מאוד עלויות שכרוכות בתפעול העסק, ומהן נובעות העמלות. העמלות שלנו לא הכי גבוהות בתעשייה, וכשקונים ביטקוין אצלנו, בסוף הדרך נשארים עם יותר ביטקוין ביד מאשר אם קונים בגופים כמו בייננס או קריפטו דוט קום, שמפרסמים בישראל בצורה הזויה.

"יש סברה שבישראל העמלות יותר גבוהות, וזה לא נכון. עכשיו, כשיש לנו רישיון ויהיה יותר קל לעבוד מול הבנקים - ואנחנו גם מכוונים לשיתופי פעולה איתם - זה יוזיל עלויות, ואני מאמין וכמעט מבטיח שעם הזמן העמלות יירדו.

"זו השאיפה שלנו, אנחנו לא רוצים להיות גוף חזירי שרק לוקח, ולכן אנו עובדים בלהוריד עלויות כמה שאפשר. לגבי עלות הטרנזקציה בקריפטו: יש סוגיות טכנולוגיות לא קטנות שבגללן קצב העברת הנתונים איטי ועלויות ההעברה מאוד גבוהות. המגבלות הטכנולוגיות הן החסם כיום לפריצה של הקריפטו, אבל אנחנו צופים שזה ילך וייפתר".

אתם מכוונים לשיתופי פעולה עם הבנקים, אבל עושה רושם שהבנקים מעדיפים לעבוד עם גורמים גדולים מחו"ל, למשל השת"פ של לאומי עם חברת הקריפטו הגדולה פקסוס.

"קודם כל אנחנו רואים שהשת"פ לא הולך חלק, הם הודיעו עליו לפני כחצי שנה ובינתיים לא קורה שום דבר. מעבר לכך, מה שפקסוס מציעה ללאומי זה רק קנייה ומכירה של ביטקוין ואתריום במעגל סגור. זה לא באמת הקריפטו שלך, אתה לא יכול לעשות בו דברים, להשתמש בו כמו נכס פיננסי, ואפילו לא להמיר אותו. זה שת"פ שחסרים בו דברים.

"הרישיון לגופים ישראליים זו ההזדמנות שגם הבנקים חיכו לה: יש כאן גופים מפוקחים, מקומיים, עם ניסיון ארוך שנים בפועל בתחום הקריפטו, שמכירים לעומק את כל העולם הפיננסי הזה - ולא רק אנשי מחשבים שבונים תוכנה - שאפשר לעבוד איתם ולעשות איתם שיתופי פעולה לטובת הלקוחות".

המהפך הגדול

בסוף השבוע שעבר התבצע שדרוג תשתית משמעותי בבלוק האתריום, שנקרא אתריום 2.0, שהעביר את מערכת הקונצנזוס, קרי אישור העסקאות, ממנגנון יקר ובזבזני של הוכחת עבודה למנגנון של הוכחת החזקה. השדרוג, שההיערכות אליו נמשכה שנים, עבר בהצלחה רבה ובמינימום תקלות, אבל מאז שבוצע, המטבע של הבלוק נמצא בירידה. מטבע האתר איבד 8% מיום השדרוג, כשאף הגיע לירידה של 12% אך התאושש לאחר מכן. מדוע זה קורה?

המטרה בשדרוג הייתה להפוך את האתריום לבלוק שיכול לעבוד בסקייל גדול, כלומר שיפור משמעותי בקצב העברת העסקאות, מה שיפחית את העמלות הגבוהות של הבלוק. אבל בשדרוג שבוצע לא קרה דבר מאלו - קצב העברת העסקאות לא עלה באופן מהפכני, והעמלות לא ירדו. זאת מאחר שזהו רק שדרוג ראשון מבין 5 שנכללים במפת הדרכים של הבלוק, והגדלת קצב העברת הטרנזקציות וההפחתה בעמלות אמורות להגיע משינויים טכנולוגיים שיתבצעו בשלבים הבאים. משקיעים שציפו, בטעות, לשינויים האלו כעת, התאכזבו והגיבו בהתאם.

סיבה נוספת לירידות היא ניסיון ל"מכירה בשיא"; התכונה סביב השדרוג הייתה טובה למחיר האתריום, שירד פחות ממטבעות קריפטו אחרים מתחילת השנה. אך במבט קדימה המצב לא נראה מבטיח - צפי להעלאות ריבית נוספות בארה"ב, לצד אמירות אגרסיביות מצד הפדרל ריזרב, המשך התגברות האינפלציה וירידה בשוקי ההון - עם כל אלו ייאלץ להתמודד גם שוק הקריפטו, שבשנה האחרונה נע במתאם גבוה למניות. כך, השדרוג המוצלח היה נקודה חיובית בתוך שלל פרמטרים שליליים שמשפיעים על השוק, ומשזו חלפה, בחרו חלק מהמשקיעים למכור "בשיא".

לגורמים הללו רמיזה של יו"ר רשות ני"ע בארה"ב, כי ייתכן שינוי ביחס למטבע, כאל Security Token, שהוא נכס דיגיטלי המייצג זכויות או בעלות על טכנולוגיה מסוימת. המשמעות היא שבעקבות השדרוג עשויה התייחסות הרגולטור לאתר להשתנות, ממטבע או "סחורה דיגיטלית", לטוקן שדומה במהותו לנייר ערך, על כל הרגולציה הנלווית לכך.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ויקטורי ערכה חיפוש בקניות של לקוחה, איזה פיצוי היא תקבל?

אישה שרכשה מוצרים בויקטורי ונדרשה להתלוות לקצין הביטחון לבדיקת הרכישה, תבעה את הרשת על לשון הרע המדינה נדרשת להשיב מדוע לא נקבעה הוראת תשלומים למערכת הבריאות ● אם ביקשה לעבור לעיר מרוחקת עם בנה בן ה־9 ואביו, בן זוגה לשעבר, התנגד. מה קבע בית המשפט? ● 3 פסקי דין בשבוע

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

אדום בוול סטריט: הבורסה האמריקאית צפויה לנעול את החודש בירידות

דאו ג'ונס יורד ב-1% ● איליי לילי מזנקת ב-7%, טסלה יורדת ב-5% ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה יורדת ● הביטקוין יורד ב-3%, מיקרו סטרטג'י צוללת ב-12% ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● אמזון ו-AMD יפרסמו את תוצאות הרבעון הראשון לאחר הנעילה

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

חוק חדש בקנדה מאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה. האם זה יכול לקרות בישראל?

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

מדפי סופר / צילום: טלי בודנובסקי

הגל נמשך: עליות מחירים במוצרי טרה וקוקה קולה

מוצרי החלב הלא מפוקחים של טרה, ביניהם מעדנים, משקאות חלב וגבינות, יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-3.2% ● המשקאות הממותקים והמשקאות האלכוהוליים של החברה המרכזית למשקאות יתייקרו בשיעור של כ-4.5%

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן