גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפשת בישראל המשפחה הכי חזקה בשוודיה?

אחרי כמה שנים של משבר דיפלומטי בין שוודיה לישראל, היחסים מתחממים, ומרכוס ולנברג, דור חמישי למשפחה ששולטת בכשליש משוק ההון השוודי, רוצה להרחיב את הפעילות בתחום הבריאות ● בראיון לגלובס הוא מסביר מה השתנה בקריטריונים שלו להשקעה, ואיך מבנה העסקים הייחודי של המשפחה משפיע על ההון האישי של חבריה

מרכוס ולנברג / צילום: Reuters, Nikos Frazier / Journal & Courier / USA TODAY NETWORK
מרכוס ולנברג / צילום: Reuters, Nikos Frazier / Journal & Courier / USA TODAY NETWORK

"מה חושבים השוודים על משפחת ולנברג?", שאל סקרן אנונימי באתר השאלות והתשובות Quora. "הם תמיד היו בסביבה, הם שולטים בכלכלה השוודית כבר 160 שנה. למעשה, הם סוג של משפחת מלוכה ואף אחד לא זוכר איך זה לחיות בלעדיהם". ענה מגיב אחד, סטפן היל מאוניברסיטת אופסלה. "המוטו שלהם הוא לעבוד בלי להיראות, והם באמת חיים ככה: לא קונים קבוצות פוטבול, לא עושים מסיבות, לא נכנסים לפוליטיקה ולא מתחתנים עם סלבס.

חשיפה: מייסד NSO עוזב את החברה ומקים סטארט-אפ עם קנצלר אוסטריה לשעבר | בלעדי
יצרנית השבבים הגדולה בעולם מוסיפה שמן למשבר הגדול בתעשייה 

"הילדים שלהם לא מככבים בשערוריות - לא הטרדות, לא סמים, לא נהיגה בשכרות. אף פעם לא הבנתי איך הם עושים את זה, איך הם מגדלים את הילדים שלהם באופן שונה מעשירים־מאוד אחרים, אבל למרות שאנחנו בקושי רואים אותם או שומעים עליהם, הם כנראה ממש טובים במה שהם עושים. עובדה שהם עדיין פה".

מגיב אחר ענה: "כנראה השוודי הממוצע לא יודע לקרוא לאף אחד מהם בשם. מתייחסים אליהם כמעין גוש כזה, 'היקום הוולנברגי'".

מפעלי נייר וברזל, בנקים ורפואה

אותו יקום ולנברגי, קבוצת החברות, הקרנות והמלכ"רים הנשלטים על ידי העמותה שהקימה המשפחה, מעסיק כ־600 אלף איש. הכנסות החברות הוערכו לפני כמה שנים בכ־154 מיליארד דולר, והוערך כי הם מחזיקים כשליש משוק ההון השוודי. בשנות ה־70 של המאה ה־20, הוערך כי 40% מעובדי התעשייה בשוודיה מועסקים בדרך זו או אחרת על ידי קבוצת החברות של משפחת ולנברג. מאז, שוודיה הפכה קצת יותר בינלאומית, קצת יותר יזמית והייטקית, וכוחן של חברות התעשייה והפיננסים, שבהן מתמחה המשפחה, פחת קצת. בכל זאת, האחיזה שלהם בכלכלה השוודית והאירופית עדיין משמעותית מאוד.

 

בין החברות שמחזיקה הקבוצה נמצאות בורסת נאסד"ק, חברת התקשורת אריקסון, חברת הנייר הוותיקה סטורה אנסו, הבנק הסקנדינבי SEB (הגרעין שסביבו צמח היקום הוולנברגי), חברת התעופה והנשק SAAB (פעילות הרכב של החברה כבר לא שייכת לקבוצה), חברת מוצרי החשמל אלקטרולוקס, חברת התעופה סקנדינביאן אייר וחברת התשתיות והכרייה Epiroc. זאת רק רשימה חלקית.

חברת ההחזקות העיקרית של הוולנברגים, Investor AB, נסחרת לפי שווי של כ־45 מיליארד דולר. שווייה עלה ב־58% בחמש השנים האחרונות. היא נפגעה מעט יחסית לעומת אחרות מהמשבר האחרון, וירדה רק 29% מהשיא שנרשם בדצמבר 2021.

הוולנברגים פעילים גם בתחומי הטכנולוגיה, לדוגמה במסגרת קרן הון הסיכון 82an startups, וחברת SEEQC שמפתחת מחשב קוואנטי.

 

רוצים לבנות חברות בריאות מאפס

אנחנו זוכים להכיר ולנברג אחד בשמו - מרכוס, המכהן כיו"ר Investor AB ומשמש בין היתר כדירקטור בתאגיד התרופות אסטרהזנקה, ההחזקה המובילה של הוולנברגים בתחום הבריאות. אסטרהזנקה מוכרת כחברה בריטית, אבל היא נוצרה ממיזוג של חברת אסטרה השוודית עם חברת זנקה הבריטית בסוף שנות ה־90. השלוחה הישראלית של החברה אירחה לאחרונה את ולנברג כחלק ממשלחת של בכירים שוודים בישראל, והפגישה בינו לבין גורמים רבים בתחום הבריאות, ובעיקר הבריאות הדיגיטלית - תחומים שהיה רוצה להשקיע בהם יותר.

בראיון בלעדי לגלובס, ולנברג מאשר זאת. "החלטנו לאחרונה להקים זרוע השקעות שרוכשת 100% בחברות צעירות וחדשניות שאנחנו רוצים להצמיח, ולא במקרה רבות מהן בתחום הרפואי, כי אנחנו חושבים שהוא יהיה מאוד משמעותי בשנים הקרובות, והטכנולוגיה בו נמצאת במצב של פריצה. הצורך וההתקדמות הטכנולוגית יוצרים הזדמנויות נדירות כעת בתחום הזה".

ההשקעות של משפחת ולנברג בתחום הרפואי כוללות את חברת המחלות הנדירות SOBI, חברת האבחון Laborie Medical Technologies, Permobil ו־Braunability בתחום כיסאות הגלגלים, Atlas Antibodies בתחום המחקר הרפואי ועוד.

בראיון ל"פייננשל טיימס", שנערך לפני כמה שנים, תיארו הוולנברגים את חברת Molnlycke בתחום ריפוי הפצעים כאחד הנכסים החשובים של הקבוצה במבט קדימה. זוהי חברה שוודית ותיקה מאוד, שמשנת 2000 החלה בתנופת התחדשות וב־2011 נרכשה כמעט במלואה על ידי חברת ההחזקות של משפחת ולנברג. זו דוגמה למחויבות של החברה לבריאות וסוג העסקים שהיא מחפשת.

ולנברג מעריך את פוטנציאל שיתוף הפעולה עם ישראל בעיקר בתחום של בניית חברות בתחום זה מאפס. "לשוודיה יש תעשייה, משאבים טבעיים וראייה לטווח רחוק", הוא אומר, "ואילו לישראל יש כל התכונות המשלימות. אנחנו רוצים ללמוד לזוז מהר יותר, ואתם רוצים לבנות עסקים לטווח הרחוק יותר".

"אלמלא הנתק, הייתי בא יותר לישראל"

ולנברג מאמין שבעתיד הוא יגיע לישראל הרבה יותר. לדבריו, "עקב היחסים המשתפרים בין שוודיה לישראל", כעת ניתן לעשות עסקים באופן צמוד יותר. הוא מתייחס בכך למשבר הדיפלומטי בין המדינות שהחל ב־2014, כאשר שוודיה הכירה בפלסטין כמדינה. השגריר הישראלי חזר לארץ לזמן קצר, וישראל סירבה לאפשר לשרי החוץ של שוודיה לבקר בארץ. בסוף 2021, שוחחו לראשונה מאז המשבר שרי החוץ של המדינות (יאיר לפיד ואן לינדה), וכעת היחסים חזרו לתקנם, כפי שתעיד המשלחת הגדולה משוודיה, שבה הגיע גם ולנברג לישראל.

"לולא היה הנתק הדיפלומטי, הייתי בוודאי שמח לבקר פה הרבה יותר, ואני מאמין שכעת נעשה זאת, אני ונציגים אחרים מהחברה. עכשיו אני לומד את ישראל מחדש, ואני מאוד מתרשם מהיתרונות שיש לכם בארץ, בעיקר בנושא של מאגרי מידע, בין היתר בתחום הרפואי. אני חושב שיש לנו הרבה מה ללמוד מישראל".

היום אין לקבוצת ולנברג השקעות בישראל. "המשפחה שלנו הייתה מאוד מרוכזת בחברות הפורטפוליו הגדולות, והיום אנחנו משקיעים יותר בחברות צעירות, בהון סיכון. בדרך כלל אנחנו עושים גם את זה באמצעות החברות הגדולות שלנו. 24 חברות שקשורות בקבוצת ולנברג הקימו לאחרונה רשת בשם Combient, שנועדה לקדם את הטכנולוגיה בחברות תעשייה גדולות".

קומביינט מעסיקה 70 איש, רובם אנשי טכנולוגיה ומחקר, ותפקידה לחבר בין חברות תעשייה גדולות לתרבות החדשנות של חברות צעירות, מכוני המחקר והאוניברסיטאות. "הקבוצה הזו סורקת כרגע 15,000 חברות כפוטנציאל לשיתוף פעולה, כולל חברות ישראליות. עד היום היא קידמה 130 שיתופי פעולה.

"אני חבר דירקטוריון באסטרהזנקה, וזו תקופה מאוד מלהיבה עבור החברה, שהצליחה לפתח כמה תרופות מעניינות לאחרונה. בישראל, ראינו את הקבוצה, בראשות אוהד גולדברג, מייצרת שיתופי פעולה רבים, גם סביב מחקר הביוטק והפארמה, אבל גם סביב מוצרי הבינה המלאכותית המשלימים את מה שיש לחברת התרופות להציע. האבולוציה של שוק הפארמה והביוטק לוקחת אותנו לשם, והקשר הזה בין חברות פארמה לחברות בינה מלאכותית צעירות צפוי להתפתח מאוד בשנים הקרובות. לכן היה לי חשוב מאוד לראות איך אסטרהזנקה בישראל פיתחה את מערכות היחסים הללו".

"ממוקדים בשאלות המדעיות הגדולות"

בעתיד, אם כך, נראה שפעילות הקבוצה בתחומי הבריאות צפויה לתפוס נתח משמעותי הרבה יותר מכפי שהיא הייתה עד כה. לפי הערכות, כל הקרנות ביקום הוולנברגי מחלקות יחד מאות מיליוני דולרים בכל שנה לתמיכה בחינוך ובמדע, אבל בחודשים האחרונים ממש חל שינוי בדפוסי התמיכה.

"הקרן שלנו ממוקדת בשאלות המדעיות הגדולות", מסביר ולנברג. "אנחנו מחפשים את המדענים הכי טובים, ומשתדלים לא להתערב מדי במה שהם עושים, אבל ברור לנו שהיום הדגש צריך להיות על מדע תרגומי. זו הזדמנות משמעותית של התקופה ומשהו שהמשפחה שלנו דוחפת מאוד. אנחנו נותנים הרבה הון סיכון לחברות שעושות מדע פורץ דרך, גם בשלבים מוקדמים.

"התמיכה במדע כבר מתקיימת שנים, אבל הדגש על מדע יישומי ומדע בחברות צעירות, הוא שינוי טרי. נפגשנו עם אקדמאים בישראל, כדי להבין איך המעבר בין מדע ליישום עובד כאן".

נוסף על תחום הבריאות, התעניין ולנברג בביקורו גם בחברות חקלאות עם טכנולוגיה מתקדמת ובשיתופי פעולה עם החברות של המשפחה הפועלות בתחומים שהם בחזית המדע, כמו מחשוב קוואנטי, הנדסת חומרים ובינה מלאכותית.

"חשוב לנו שהחברות למטרות רווח יצליחו, כי הדיבידנדים שלהם הם אלה שתומכים במדע. כל החשיבה שלנו היא על העתיד הרחוק. מפעל נייר או מפעל ברזל לא מחזירים את ההשקעה מהר, ולכן הגישה המשפחתית תמיד הייתה לחשוב על העתיד. עכשיו גם כמה מבני הדור השישי מצטרפים". 

מרכוס ולנברג

אישי: יליד 1956, דור חמישי למשפחת תעשיינים, ששולטת בכלכלה השוודית כבר כ־150 שנה
מקצועי: התחיל את הקריירה בסיטיבנק בניו יורק ובבנקים נוספים שאינם של המשפחה. בהמשך חזר לעבוד בבנק SEB. בשנים 1999-2005 היה מנכ"ל ונשיא חברת ההחזקות המרכזית של המשפחה, והיום הוא משמש יו"ר שלה ושל כמה מהחברות הגדולות של המשפחה. מכהן כדירקטור בקרן על שם קנוט ואליס ולנברג, הגוף הפילנתרופי הגדול של המשפחה
עוד משהו: על שם משפחת ולנברג נקראה מנת המבורגר בשוודיה - ולנברגר

עוד כתבות

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים