גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

150 מיליון שקל עבור חניון בת"א: עמוס לוזון ועובדיה קוקו יבנו דירות יוקרה מול הים

צמד היזמים עמוס לוזון ועובדיה קוקו רכשו מגרש בן 750 מ"ר בלבד ברחוב הירקון בת"א, שעליו הם מתכננים להקים בניין שכל דירה בו תעלה עשרות רבות של מיליוני שקלים ● על הקרקע יש תוכנית בניין עיר להקמת 20 דירות, עם מגבלה לבניית עד שש קומות

המגרש ברחוב הירקון בתל אביב. בעיגול: עמוס לוזון ועובדיה קוקו / צילום: תמר מצפי, איל יצהר
המגרש ברחוב הירקון בתל אביב. בעיגול: עמוס לוזון ועובדיה קוקו / צילום: תמר מצפי, איל יצהר

עליית הריבית בארץ ובעולם מבשרת לדעת חלק מהכלכלנים את בלימת מחירי הדיור הנוסקים בישראל, ובעיקר בגוש דן. אבל בשטח נמשכות להיחתם עסקאות במחירי שיא, שמשקפות ציפייה הפוכה, לפחות בכל הקשור לשוק דירות היוקרה.

לגלובס נודע על עסקת ענק שסוכמה לאחרונה, לרכישת מגרש קטן ברחוב הירקון בתל אביב, סמוך לחוף הים, על-ידי צמד היזמים הוותיקים עמוס לוזון ועובדיה קוקו. 

● ביום רביעי: גנץ, נתניהו וכל בכירי המשק על במה אחת - כל הפרטים על ועידת ישראל
120 אלף שקל למ"ר: מי עומד מאחורי רכישת הדירה הכי יקרה בתל אביב 
הקשר בין רכישת הפנטהאוז היקר במדינה לעודף של 180 מיליון מ"ר שטחי תעסוקה | טור סופ"ש 
עסקה כזו עוד לא הייתה בתל אביב: משפחת אירני משלמת 145 מיליון שקל על פנטהאוז במגדל שלום | בלעדי

השניים רוכשים מגרש קטן, של פחות מדונם, בשטח של 750 מ"ר בלבד, ברחוב הירקון 92 בתל אביב, שעליו פועל כיום חניון, תמורת סכום שצפוי להפוך אותו לאחת העסקאות היקרות שנעשו בעיר - 140 מיליון שקל (150 מיליון כולל תשלום מס רכישה). בעלי הקרקע (פרטיים) ניהלו תהליך מכירה מסודר של המגרש באמצעות פנייה לקבלת הצעות באמצעות עורך דין מטעמם.  

המגרש שקנו עמוס לוזון ועובדיה קוקו ברחוב הירקון בתל אביב / צילום: תמר מצפי

על הקרקע יש תוכנית בניין עיר (תב"ע) מאושרת להקמה של 20 דירות, אך יש מגבלה לבנות עד שש קומות, כדי לא לחסום את הנוף לים לבניינים שממזרח לו. הייחוד של המגרש הקטן הוא הנוף לים  לדירות שייבנו בו, וממערב לו ממוקמים חניון גן לונדון והחלק הדרומי של מלון דן.

במגרש יש זכויות בנייה ל-2,200 מ"ר כולל מרפסות, ולא כולל מרפסת גג. זכויות אלה לא כוללות מרתפים וחניונים שעשויים להתווסף.

שמאי המקרקעין ירון ספקטור, בעלים ומנכ"ל משרד ירון ספקטור שמאות מקרקעין מעריך כי העסקה הנוכחית הינה בקצה העליון של המחירים בשוק כיום. בעוד שהריבית במשק כמו גם בחו"ל, מטפסת והדיבורים על כך ששוק הנדל"ן בתל אביב מתחיל להתקרר. ספקטור מציין כי "הריבית לא משחקת פקטור בעסקאות מהסוג הזה. יש למגרש הזה נוף לים. ככה שמי שקונה דירות במחירים האלה, פחות מתעניין בכמה הריבית עלתה החודש."

המחירים בעסקה נחשבים לגבוהים?
"ממה שמתואר, מדובר בטווח הגבוה של המחירים, עבור הקמת בניין במגרש צר יחסית וארוך. לא מדובר כאן בבנייה של מגדל גבוה, אך היתרון הוא כאמור שהדיירים מהקומות הנמוכות יראו ישירות את הים. מחירי העסקה לא משקפים ירידת מחיר או האטה בשוק, אלא את המחיר הגבוה."

התוכנית: התחלת בנייה ברבעון הראשון של 2023

התוכנית של צמד היזמים היא להתחיל את עבודות הבנייה על המגרש כבר ברבעון הראשון של 2023. עדיין לא ברור איזו חלוקה לחללים תיעשה בתוך המבנה, וייתכן כי בסופו של דבר תהיה דירת ענק בכל קומה, כך שיוקמו שש או שבע דירות בבניין עצמו, מרביתן עם נוף פתוח לים ובאחד המיקומים הנחשקים בעיר.

אם היזמים יבחרו באופציה המצומצמת של בניית דירות בודדות, המשמעות היא שעלות הקרקע לכל דירה תעמוד על עשרות מיליוני שקלים (מעל ל-20 מיליון שקל). כך שהמחיר המינימלי שיידרש לכל דירה יעמוד על עשרות מיליוני שקלים רבים.

את המגרש רוכשים לוזון וקוקו באמצעות חברה משותפת שדרכה הם מבצעים עסקים, בשם הנביאים ירושלים ק.ל., שמחציתה מוחזקת על-ידי חברת ע. לוזון נכסים והשקעות של לוזון, והיתרה מוחזקת על-ידי חברה בשם תומר קוקו השקעות שבה שותפים עובדיה קוקו ובנו תומר.

המגרש המדובר ממוקם סמוך ללא מעט בנייני מגורים נמוכים יחסית, של בין ארבע לתשע קומות, שמרביתם נרכשו ושופצו לדירות יוקרה בשנים האחרונות. מחירי המכירה למ"ר באזור זה נעים בין 80 ל-140 אלף מ"ר, תלוי בקומה ובנוף לים.

לוזון יבצע את העסקה דרך החברה הפרטית

מבין שני השותפים בעסקת הרכישה, עמוס לוזון הוא המוכר יותר בפעילותו הנדל"נית, בעוד שקוקו פעיל בעיקר בתחומי הדלקים והתשתיות. לוזון הוא בעל השליטה (67.7%) בקבוצה הנושאת את שמו, קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה.

שווי השוק של הקבוצה כיום עומד על 637 מיליון שקל, ומכך נגזר ששווי מניות לוזון בחברה עומד על 425 מיליון שקל. העסקה הנוכחית ברחוב הירקון בתל אביב מתבצעת דרך החברה הפרטית, ולא הציבורית.

לקבוצת לוזון יש החזקות בפרויקטי בנייה למגורים בארץ, בחברת היזמות הפולנית רונסון, בתחנת הכוח הפרטית דוראד ובחברת עבודות הגמר רום גבס. עמוס לוזון אישר את פרטי העסקה.

שותפו של לוזון לרכישה, עובדיה קוקו, פועל לצד בנו תומר באמצעות קבוצת K-GROUP, שמחזיקה במגוון נכסים, ובהם שפר את אלי לוי - המפעילה עשרות תחנות דלק וכן בעלת צי משאיות להובלת דלקים; מיקה תחנות דלק, מקס דלקים ומקס משאיות ואוטובוסים - בעלת הזיכיון ליבוא משאיות ואוטובוסים מחברת סקניה השבדית.

לפני כשנתיים חשף גלובס  טפח נוסף בדבר עסקיו של קוקו - השקעה בחברת התשתיות הוותיקה אליקים בן-ארי, שהציפה לו רווח של יותר מ-100 מיליון שקל, בעת שקרן פימי של ישי דוידי רכשה 50% ממניותיה לפי שווי של כ-300 מיליון שקל.

*** גילוי מלא: בין בעלי הנכס בצד המוכרים נמנית עדנה בר און, מבעלי גלובס. 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

אנבידיה יצאה למסע רכישות של מיליארד דולר בישראל. מה בכל זאת צריך להדאיג?

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?