גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאחורי מחיקת הענק בשופרסל: "מגיע מנהל חדש וקודם כל מגדיל את ההפסדים"

שופרסל לא המציאה את השיטה: תוכנית ההתייעלות בעלות של 200 מיליון שקל שעליה הכריזה הרשת היא פרקטיקה מקובלת שמאפשרת למנהל נכנס לייצר תשתית להגדלת רווחים בעתיד, מסביר גורם מוסדי ● זאת בשאיפה שהדבר יתבטא גם במחיר המניה ובבונוס שיקבל

יו''ר שופרסל, איציק אברכהן / צילום: איל יצהר
יו''ר שופרסל, איציק אברכהן / צילום: איל יצהר

ביטוי שגור בשפה העברית מדבר על מטאטא חדש, מטאטא טוב. לא אחת משתמשים בו כדי לתאר מהלכים שנוקט מנהל חדש המגיע לארגון מפסיד, ומבצע תוכנית התייעלות או הבראה אגרסיבית, שהוצאה כספית גדולה בצידה.

תוכנית כזו, המכונה גם "ניקוי אורוות", כוללת בדרך כלל פיטורים, סגירת פעילויות מפסידות, מחיקת מלאים או הפחתת השקעות, והיא נועדה להכשיר את הקרקע להצגת תוצאות טובות יותר בשנים הבאות, שייזקפו כמובן לזכות אותו מנהל.

מניות העם החדשות: איזו מניה המשקיעים הספקולנטים הכי אוהבים? | בדיקת גלובס
האם מחירי הדירות מתחילים לרדת? השבוע נקבל את התשובה | השבוע בנדל"ן, מדור חדש
תנובה ניצחה את שופרסל בקרב על המחירים, אבל המלחמה רק התחילה | ניתוח

בחודש שעבר קיבלו עובדי רשת המזון הגדולה במדינה, שופרסל , תזכורת כואבת למשמעות של הביטוי, כשהדירקטוריון בראשות איציק אברכהן, היו"ר החדש (שעד לתחילת השנה שימש כמנכ"ל הרשת), אישר תוכנית התייעלות בהיקף של מאות מיליוני שקלים, שנועדה לקצץ בשומנים ולטפל ברווחיות הנשחקת של הרשת, הסובלת בשנה האחרונה מהגדלת התחרות ומגידול בעלויות.

צעד זה שהובילו אברכהן והמנכ"ל הטרי אורי וטרמן, הנחשב לבן-טיפוחיו, הוא כאמור חלק מכרוניקה של לא מעט מנהלים בכירים שמגיעים לחברות שעוברות תקופות של משבר עסקי, או מציגות ירידה חדה ברווחיהן. לא אחת, ההתמקמות על כורסת העור שבלשכת המנהל מגיעה יחד עם המספריים שעתידים לגזור, לקצץ ולהפחית.

 

במקרה של שופרסל, מדובר בקיצוץ שיעלה לרשת - שעברה סדרה של טלטלות ניהוליות מתחילת השנה - סכום של כ-200 מיליון שקל, שהופרש בדוחות הרבעון השלישי של השנה. זאת בגין תוכנית התייעלות שכוללת פיטורים של כ-100 מנהלים, סגירת סניפים מפסידים ועוד, מתוך יעד שאפתני להגיע בהמשך לחיסכון תפעולי של 250 מיליון שקל בשנה. בינתיים העבירה ההפרשה בגין עלויות התוכנית את הרשת להפסד רבעוני נדיר מבחינתה.

הצעדים של מנהלי שופרסל החדשים הם כאמור חלק מפרקטיקה כמעט שגורה, שאותה נוקטים מנהלים בכירים שנכנסים לחברות במשבר, ומציגות הפסדים כבדים או התדרדרות בעסקיהן. הרווחיות התפעולית של שופרסל אכן נשחקה, מה שהכין את הקרקע לצעד כזה, ויש כאלה שאינם מופתעים ממנו: "כשמגיע מנכ"ל חדש לחברה ציבורית שמציגה דעיכה בתוצאות", אומר גורם מוסדי מנוסה, "הדבר המשמעותי הראשון שהוא יעשה יהיה בדרך-כלל תוכנית התייעלות מקיפה, שתוביל להפרשות כספיות גדולות בדוחות. למעשה, הוא ירצה להפסיד כמה שיותר בשנה שבה הוא נכנס לתפקיד".

לדבריו, המצב הזה "נכון במיוחד אם הכניסה לתפקיד היא לקראת סוף השנה, כי אז זה מושלם מבחינתו - זה לא מיוחס אליו אלא לקודמו בתפקיד. ככה המנכ"ל החדש מנקה את השולחן שהותיר קודמו, ובעצם מחפש לסכל כל סיכון בארגון שעלול לפגוע בו בעתיד. ואגב, אם הצעד, קרי העלות הכספית של המהלך, הוא דרסטי מדי, מקסימום הוא ייצר לעצמו 'רזרבה' של רווחים לעתיד, וזה פעמיים טוב".

סיבה נוספת שעשויה לדחוף מנהלים לבצע הפרשות מוגדלות בשנה קשה לעסקים קשורה לתנאי העסקתם. לא אחת הם מצוידים בחבילת הטבות שנועדה לדרבן אותם להגדיל את רווחי החברה, ומתגמלת אותם במענק הנגזר מהרווחים או מביצועי המניה.

לפיכך, בשנה שהיא ממילא הפסדית ולא מזכה במענק, והמניה חבוטה בהתאם, נוח יותר לבצע הפרשות גדולות להפסדים, שמחד לא צפויות להשפיע במיוחד על מחיר המניה ומאידך יקימו תשתית לעלייה אפשרית ברווחים בשנים הבאות, כמו גם בתשלומי הבונוסים ובמחיר המניה.

 

50 מיליון שקל הופרשו על התוכנית ביינות ביתן

שופרסל אינה היחידה שביצעה ניקוי אורוות תחת הנהלה חדשה בשנה שממילא הייתה לא מוצלחת בשוק המניות (המניה צנחה ב-16% מתחילת השנה). גם חברת המגבונים עלבד, שסובלת מחולשה בעסקיה לאחר התפוגגות מגפת הקורונה, הפרישה השנה קרוב ל-80 מיליון שקל. זאת בגין הפסקת פעילותה בארה"ב וירידת ערך מלאים שם, ולאחר צניחה של כ-70% במניה השנה ומינוי מנכ"ל חדש - יעקב חן.

מלבד שופרסל, עוד רשת שדיווחה לאחרונה על תוכנית התייעלות היא המתחרה, רשת יינות ביתן. התוכנית תכלול סגירת סניפים מפסידים, פיטורי עובדים ושיפוצים לרגל הכנסת רשת קרפור לארץ. תוכנית זו הושקה על-ידי המנכ"ל החדש של יינות ביתן - אורי קילשטיין, שנכנס לתפקיד ביוני האחרון.

אורי קילשטיין, מנכ''ל קרפור ישראל / צילום: סיון פרג'

בעלת השליטה ביינות ביתן, אלקטרה צריכה של משפחת זלקינד, דיווחה על הפרשה של יותר מ-50 מיליון שקל בגין תוכנית ההתייעלות ברשת. אין זו הפעם הראשונה שאלקטרה צריכה מכריזה על מהלך שכזה. עם מינויו של צביקה שווימר לתפקיד מנכ"ל החברה באוקטובר 2018, הוא ביצע מספר צעדי התייעלות שהובילו להפרשות של עשרות מיליוני שקלים. זאת, בין היתר, בגין סכסוך עם יצרנית מכשירי הסלולר הסינית וואווי, שהוביל להפסקת פעילות של הפצת המכשירים בידי אלקטרה צריכה, וכן תוכנית שמטרתה "להפחית עלויות כדי להתאים את המשאבים להיקף המכירות", צעדים שכללו פיטורי מנהלים ושינוי במבנה הארגוני.

התוצאות הורגשו במהירות, ובעוד שאת שנת 2018 חתמה אלקטרה צריכה עם רווח נקי של 8 מיליון שקל בלבד, נפילה של 95% ביחס לשנה הקודמת - שנה לאחר מכן זינק הרווח הנקי ל-185 מיליון שקל.

צביקה שווימר, מנכ''ל אלקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

"המנהל החדש רוצה להודיע 'אני כאן'"

"כשמנהל חדש נכנס לתפקיד, הוא רוצה להודיע 'אני כאן'. מהלך של תוכנית התייעלות בארגון הוא חלק מעצם הכניסה לתפקיד, שמטרתה לייצר איזושהי אמירה עם אג'נדה", אומר החוקר הארגוני, ד"ר אבי שניידר, דיקאן הסטודנטים של המכללה למינהל.

לדבריו, מדובר במסורת רבת-שנים של מנהלים שבעצם נקיטת תוכניות שכאלה, מבקשים להודיע על כניסתם לארגון ועל השינוי הצפוי בו. "אז היום כותבים את המספרים על אקסל ולא עם טוש על הלוח כמו פעם, אבל עדיין צריך להתייחס לאירוע הזה כסוג של תרגיל מנהיגות מול העובדים, וגם מול המשקיעים ובעלי המניות. 'שימו לב יש פה מנהל חדש, עם הידיים על המושכות, שבודק את הארגון'. זה חלק מביטוי המנהיגות של המנהל בארגון".

במקרים אחרים המנכ"ל הטרי מנצל את ההזדמנות של כניסתו לתפקיד כדי לשנות את מדיניות קודמו, במהלכים שכוללים מחיקות ערך משמעותיות בספרי החברה, אולי אף יותר מהנדרש, במטרה להיתפס כמנהל אמיץ ונחוש.

כך למשל, בקיץ 2016 מונה אריק פינטו לתפקיד מנכ"ל בנק הפועלים, ולאחר כחודשיים בתפקיד החליט לנקוט גישה מחמירה יותר מאשר קודמו בתפקיד, ציון קינן, ביחס לפרשת חקירת המסים שבה הסתבך הבנק בארה"ב. באותה פרשה נחשדו בנקים מישראל ומהעולם כי סייעו לעברייני מס להתחמק מתשלומי מסים בארה"ב. פינטו הגדיל משמעותית את ההפרשות בגין הפרשה בספרי הבנק.

אריק פינטו, לשעבר מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: שלומי יוסף

אם עד לכניסת פינטו הפריש הבנק 50 מיליון דולר על פני שנתיים, הרי שעם כניסת המנכ"ל החדש בוצעה הפרשה חד-פעמית גדולה של 70 מיליון דולר. המהלך נתפס מצד אחד כצעד זהיר, שנועד להתמודד עם השלכות הסדר עם הרשויות האמריקאיות בהמשך.

"ככלל", טוען ד"ר שניידר, "יש יתרון בזה שמגיעות עיניים חדשות, בוחנות את הנתונים, ומתקיים ניסיון 'להזיז את הכיסאות'. מצד שני, יש מקרים שהכרתי מקרוב שהמנהל הנכנס היה כל-כך עסוק בלהראות עד כמה הוא 'נכנס לעסק', והרבה לשנות ולהתייעל, עד שאיבד הרבה נכסים ארגוניים טובים שלא הבין עדיין את ערכם. מי שעוסק בלשנות לפני שבדק אם הוא גם משנה לטובה, יוצר נזק אדיר לארגון".

נראה כי הנטייה של המנהלים לאמץ את הפרקטיקה של ניקוי אורוות בחברות שזקוקות לריענון או לחילוץ ממצב פיננסי עגום, מוכיחה את עצמה לא פעם כצעד משתלם עבור כל הצדדים. מנהלים שמבצעים הפרשות או מחיקות ענק נתפסים כמי שהגיעו לעשות את הצעדים ההכרחיים והקשים לתיקון כשלי העבר, שקודמיהם לא רצו לשנות או אף היו אחראים להם. בהמשך הרווח גדל, והמניה עולה.

דוגמה מהשנים האחרונות בחברת התקשורת בזק מלמדת על הצלחה כזאת. המנכ"ל דודו מזרחי ביצע כמה חודשים לאחר כניסתו בשנת 2019 מחיקת ענק של כמיליארד שקל, בגין ירידת ערך של החברה-הבת פלאפון. הצעד הוביל את בזק לרשום הפסד של 1.2 מיליארד שקל בדוחות 2019, אך הרווח זינק בשנה לאחר מכן ל-800 מיליון שקל.

המחיקות לא סייעו להחזיר את טבע לתלם

מקרה שבו מחיקות ענק לא ממש החזירו את החברה לתלם הרווחים היה זה של חברת התרופות טבע, שבה מונה קאר שולץ לתפקיד המנכ"ל בשלהי שנת 2017, כדי להציל את החברה שנקלעה למצוקה קשה בעקבות רכישת הענק הכושלת של חברת אקטביס, שביצע קודמו, ארז ויגודמן.

מנכ''ח טבע קאר שולץ / צילום: יח''צ

זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד הוא הציג תוכנית התייעלות אגרסיבית, שכללה פיטורי אלפי עובדים וסגירת עשרות מפעלים, שנועדה לחסוך לטבע 3 מיליארד דולר בשנה ולוודא כי תוכל לשרת את החוב שלה. התוצאה הייתה צעדים מקיפים שכללו מחיקת מוניטין עצומה של כ-17 מיליארד דולר בדוחות לסיכום 2017. עם זאת, גם בשנה שלאחר מכן רשמה טבע הפסד ענק של 3 מיליארד דולר, ולמעשה, ניסיונות ההתאוששות האיטית שלה נמשכים גם היום.

במקרה אחר, שקשור בחברה-הבת של בזק, בזק בינלאומי, החליט אבי גבאי, כיום מבעלי השליטה בחברת הסלולר פרטנר, לבצע בדיקה מקיפה של שווי הציוד בעת שמונה לתפקיד מנכ"ל החברה שלה לפני כמעט 20 שנה (2003). ברבעון הראשון לכניסתו לתפקיד, שהיה הרבעון האחרון לאותה שנה, בוצעה מחיקה של כ-127 מיליון שקל בבזק בינלאומי בגין ציוד מיושן.

מה ניתן ללמוד מהמהנדס הפיננסי ששמר קצת "קניפלך" לשנה הבאה | שי שלו 

חלפו כבר יותר מ-20 שנה מאז ראיון שהעניק לגלובס איש העסקים איציק שרם. בזמנו נחשב שרם לאחד מאשפי הבורסה המקומיים ואף כונה "המהנדס הפיננסי", אך כרבים מגיבורי אותה תקופה, הוא נאלץ לפנות את הזירה בתחילת העשור הקודם בעקבות הסדרי חוב בעסקיו, שנבעו מהשקעות כושלות בעולמות הטכנולוגיה והנדל"ן במזרח אירופה.

עם זאת, נראה כי לפחות אמיתה אחת שחשף שרם באותה פגישה, תקפה גם היום. 2001 לא היטיבה עם עסקיו של מי שזוהה בעיקר עם ניצול הזדמנויות השקעה בשוק עולה. הרפרטואר של קבוצת ההשקעות שרם-פודים-קלנר (שרפ"ק), שבראשה עמד, כמעט הושבת מפעילות באותה שנה, כשאת מקומם של הרווחים הגבוהים שידעה הקבוצה לספק בדרך-כלל, תפסו הפסדים כבדים שגרמה מפולת בשוקי המניות.

תוצאות שלושת החודשים האחרונים של אותה שנה, אותן ניתן היה להבין מדבריו של שרם, לא יהיו מזהירות אף הן: "אני מניח שברבעון הרביעי ההפסדים שידווחו יהיו גדולים אף יותר. מי שלא ינקה את הספרים ברבעון הזה, עושה טעות. היום זה בון-טון להפחית השקעות, וכל אחד רוצה לשמור קצת 'קניפלך' (קניפל ביידיש - חיסכון הצרור בגרב, ש"ש) לשנה הבאה. את 2001 ישתדלו לשכוח, 2002 תהיה הרבה יותר חיובית".

את "הסוד" שחשף שרם, בשפתו הישירה, יודע כנראה כל מנהל בכיר, ובעיקר כזה הנכנס לתפקיד חדש. מדובר בתופעה שבה מועמסות על התוצאות הכספיות בשנה גרועה ממילא הפרשות גדולות, אולי אף יותר מהנדרש (בגין הפחתת השקעות, מחיקת מלאים, סגירת סניפים וכו'). כל זאת כדי "לנקות שולחן" ולהניח תשתית לשיפור התוצאות ברבעונים הבאים, בהם יגדלו הרווחים, המניה תעלה, וממילא גם התגמולים לבכירים.

עבור שרם ושותפיו לשליטה בקבוצה, יאיר פודים ואביגדור קלנר, 2001 הייתה כבר ממילא "שנה אבודה". זאת מפני שעל-פי תנאי העסקתם נבע רוב התגמול שקיבלו מבונוס שנגזר מרווחי חברות הקבוצה. מבחינתם, הגדלה של ההפסד השנתי פירושה היה גם הגדלת הסיכוי לעבור לרווח בשנים הבאות וקבלת הבונוסים הנגזר מכך.

בסופו של דבר זה לקח יותר זמן ממה שהעריך שרם, כי גם השנתיים הבאות לא היטיבו עם עסקי הקבוצה שהוביל, שהמשיכה לרשום הפסדים כבדים. שרם, פודים וקלנר - שגבו בשנת 2000 לבדה תגמולים בעלות מצרפית של כ-30 מיליון שקל והפכו לשיאני השכר בתל אביב - נאלצו להסתפק בשכר בסיס "צנוע" של כ-1.5 מיליון שקל לשנה כל אחד.

אבל ב-2004, שהייתה שנה מצוינת בשוק ההון, חזרה שרם-פודים-קלנר להציג רווחים שמנים מעסקי הפיננסים שלה, ועימם חזרו גם ה"קניפלך" של השלושה, שחילקו ביניהם סכום של כ-20 מיליון שקל, עיקרו בונוסים בגין רווחי חברות הקבוצה. 

עוד כתבות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת