גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"קטסטרופה": מאות חברות בבורסה נותרו בלי סחירות ובלי נזילות

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● הבורסה בת"א מראה השנה גידול במחזור המסחר היומי, ליותר מ־2 מיליארד שקל • עם זאת, כ־74% מהמסחר מתרכזים במספר מצומצם של מניות הנכללות במדד המוביל • חתם בכיר: "המצב קטסטרופלי, חברות בשווי של 800 מיליון שקל הופכות ללא רלוונטיות. המשקיעים המוסדיים הפכו לגדולים מדי עבורן"

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר
בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

שנת 2022 תסתיים בקרוב כשהיקפי המסחר בבורסה בתל אביב צפויים לשבור שיא. על פי נתוני הבורסה, מחזור המסחר היומי במניות עמד בממוצע בין החודשים ינואר לנובמבר השנה על 2.3 מיליארד שקל, כפול מבתחילת העשור הקודם. אלא שאליה וקוץ בה: לצד הגידול החד בהיקפי המסחר, מתברר כי רק חלק קטן מהחברות הנסחרות בבורסה בתל אביב נהנות ממנו.

מניות העם החדשות: איזו מניה המשקיעים הספקולנטים הכי אוהבים? | בדיקת גלובס
החידה שכל השוק מחכה לה: מה יקרה לקצב האינפלציה בארה"ב?
העלאות הריבית מתחילות להשפיע: ירידה בהכנסות המדינה ממסי מקרקעין

מנתוני הבורסה עולה כי נכון להיום כ־74% ממחזור המסחר היומי מתרכז במניות של חברות הנכללות במדד ת"א 125, המתבסס על שווי השוק של החברות הנכללות בו - ככל שהחברה יותר גדולה משקלה במדד רב יותר.

 

לעומת אותן 125 חברות שמניותיהן נכללות במדד המוביל (וכמו כן במדדי ת"א 35 ות"א 90), יתרת המניות של מעל 400 חברות הנסחרות בתל אביב מסתפקות במחזור יומי ממוצע של 180 מיליון שקל בלבד, שהיווה השנה כ־8% מכלל המחזור היומי. בנובמבר אף צנח חלקן של אותן מניות, המהוות מעל 70% מהמניות הרשומות למסחר בתל אביב, לכ־4% מהמחזור היומי - פחות מ־100 מיליון שקל.

 

בחלק מהחברות, המסחר היומי מסתכם במאות בודדות של שקלים, כשבשש מהן הוא עמד בחודש נובמבר על פחות מאלף שקלים בסך־הכול (גאון אחזקות , פיט השקעות , ויז'ן סיגמא , מנרה , אוסטרליה ישראל  וג'י.אף.סי-ש ).

"המצב של היעדר סחירות הוא קטסטרופלי. אין כסף שזורם למניות האלה לא מהגופים המוסדיים, לא מקרנות הסל הפסיביות ולא מהציבור", אומר חתם בכיר. "נוצר כדור שלג שבו המוסדיים לא רוצים להשקיע בחברות עם שווי שוק של מתחת ל־800 מיליון שקל. הם הפכו להיות גדולים מדי עבור אותן חברות, אך עדיין מחזיקים באותם ניירות ערך שכבר רכשו בעבר, לעיתים בהנפקות, ואת 'השקל השולי' הם רוצים להשקיע בחברות סחירות ונזילות", הוא מסביר.

 

לדברי החתם, התוצאה היא שחברות קטנות ובינוניות שהבורסה אמורה להוות פלטפורמה עבורן, הופכות להיות לא רלוונטיות: "יש פערי תמחור אדירים בין המניות של החברות הגדולות לאלה שנמצאות בשורה השלישית והרביעית. אפשר למצוא במדד SME60 (הכולל את 60 המניות עם שווי השוק הגדול ביותר אחרי מניות הנכללות במדד ת"א 125, ר"ו) מניות במחירים זולים מאוד של חברות מאוד אטרקטיביות, אבל לא קונים אותן. זאת כאשר השקעה של מיליון שקל יכולה להרים את המניה ב־20%-30%".

התוצאה היא היווצרות של פערים עצומים בין מניות הבנקים, שמהוות ארבע מתוך חמש המניות הסחירות במהלך נובמבר, לבין המניות של חברות גדולות ומוכרות כמו חברת מרכזי המסחר של רני צים, חברת האופנה טרמינל איקס או חברת הדלק דור אלון. בעוד שאת ראשות טבלת הסחירות מאכלסות מניות הפועלים ולאומי, עם מסחר יומי ממוצע של יותר מ־100 מיליון שקל בחודש החולף, מניית רני צים נסחרה ב־174 אלף שקל בממוצע, זו של דור אלון ב־127 אלף שקל וזו של טרמינל איקס ב־78 אלף שקל בלבד.

"גם משקיעי הריטייל לא מתעניינים"

בבורסה מודעים לבעיה ואף מקדמים רפורמה שנועדה בין היתר לשפר את הסחירות והנזילות. "המחזורים בתל אביב הם הגבוהים ביותר בשנים האחרונות, בפער ניכר, אפילו מעל לשנת הקורונה", אומר יניב פגוט, סמנכ"ל בכיר, מנהל מחלקת מסחר, נגזרים ומדדים בבורסה.

יניב פגוט, סמנכ''ל הבורסה / צילום: סיון פרג'

"מצד שני זה כמו עם העושר, לא כולם נהנים ממנו והמשקיעים מתמקדים בחברות הגדולות, כך שלחברות הקטנות שלא נכללות במדד ת"א 125 יש בעיה קשה. המוסדיים אומרים שהן קטנות מדי עבורם, כשבמקביל יש בעיה של ריכוזיות השחקנים בקרב אותם גופים עצמם, לאחר שרק בחודש האחרון נרכשו בתי ההשקעות אפסילון ורוטשילד ומוזגו לרוכשיהם, ובשנה שעברה שתי קופות גמל התמזגו לגופים גדולים יותר - הלמן אלדובי ופסגות".

גם פגוט מסכים כי נוצר מצב שעוד ועוד חברות עם שווי שוק קטן הפכו לפחות רלוונטיות: "חברה ששווי השוק שלה מאות מיליוני שקלים פחות מעניינת מוסדי עם תיק של 50 מיליארד שקל השקעות בישראל, גם אם היא חברה טובה. הן גם לא בפוקוס של מערכי הייעוץ והמחקר של הבנקים, כך שחוץ מקרנות גידור ומחפשי מציאות, אין קהל טבעי שמחפש את אותן חברות.

 

"גם משקיעי הריטייל לא מתעניינים במניות מעבר למדד ת"א 125, רובם לא משקיע כלל באופן ישיר אלא באמצעות קרנות סל וקרנות מחקות, ובהחלט צריך להכניס קהלים חדשים לחברות האלה. לכן הלכנו לרפורמה שתשפר את המדדים, ותופעת הלוואי שלה תתרום גם בצורה משמעותית לנזילות. נצטרך לעשות עוד דברים, אבל אנחנו לא קוסמים".

אז מה אפשר בכל זאת לעשות?

מעבר לרפורמה שמקדמת הבורסה שצפויה להיכנס לתוקפה באמצע השנה הבאה, אחד החסמים הגדולים שמזהים בשוק הוא היעדר מחקר אנליטי על מניות החברות הקטנות.

 

"יש כאן בעיה גדולה מאוד", מסביר פגוט. "פנינו לרשות ניירות ערך וביקשנו להרחיב את תוכנית האנליזה שכיום מתמקדת בחברות הייטק גם לשאר החברות, כך שיהיה יותר מחקר ושיח סביב החברות הקטנות והבינוניות, שיביאו לעוד השקעות בהן.

"במקביל ישנו חוק הייעוץ בתקשורת שאנחנו מחכים לו הרבה זמן, שיאפשר להרחיב את השיח הכלכלי. זה לא קורה 'משום מקום', ואני מקווה ששני הדברים הללו יקודמו בקדנציה של יו"ר רשות ניירות ערך הבא. אם לא מדברים על מניות ולא מסקרים מניות, אם אין שיח, יש בעיית נזילות וכך קשה לתפוס את תשומת הלב של הציבור למניות של חברות מהשורה השלישית".

לעומתו, החתם הבכיר לא רואה בסוגיית המחקר חסם אקוטי בפני החשיפה של אותן חברות. "מי שרוצה לעשות מחקר יש לו גישה לעשות זאת", הוא מדגיש, "אבל אם היו עושים מחקר לכולן זה היה מקל, ואולי הבורסה יכולה לסבסד את עלות המחקר לחברות הקטנות, שהסוגייה הזו היא לא במוקד תשומת הלב הניהולית שלהן.

"בנוסף הבורסה, שהיא חלון הראווה למשקיעים הקטנים, היא זו שצריכה להביא אותם ולגרום למשקיעים אלו להיות יותר אקטיביים, להציע להם עלויות יותר נמוכות ולסבסד להם את המסחר".

החתם, שמעורב בשורה של הנפקות גדולות בשנים האחרונות, מציין כי היעדר הסחירות משפיע מאוד על הנפקות חדשות. זאת לאחר שבשנים 2021-2020 הצטרפו לבורסה מעל 100 חברות, רובן מתחום הטכנולוגיה, שהמשקיעים בהן חוו בדרך כלל הפסדים כבדים.

"הסיכוי להיכנס למדדים הוא שיקול קריטי כשמתכננים הנפקה, בוודאי. אבל זה מקרה של ביצה ותרנגולת", אומר החתם. "אם אני אבוא למוסדיים ואגיד להם שיש לי חברה קטנה שאני רוצה להנפיק, הם יגידו 'עזוב אותנו, אנחנו לא שמים את השקל השולי שלנו שם'. החברה צריכה להיות במחיר כזה אטרקטיבי כדי שהם ייכנסו, כך שמבחינתה זה כבר יהיה פחות רלוונטי".

מנגד, פגוט מסביר כי כאשר שטף את הבורסה גל ההנפקות בשנה שעברה, נשמעו ביקורות רבות על כך שהשוויים שניתנו לחברות החדשות היו גבוהים מדי. "איפה כל מחפשי המציאות כשהמניות ירדו ב־30%-40% ואפילו 60% אחרי ההנפקה? נכנסו פה לשיתוק" מזכיר פגוט. "יש יכולת לנצל הזדמנויות בחברות שחטפו חזק, אבל בפועל לא רואים את זה קורה".

לדבריו, בעולם יש השקעות גדולות יחסית במניות קטנות אך אצלנו זה לא קיים. "מדדים עולמיים כמו ראסל 2000 או S&P600 הם מבוקשים. דווקא לאחר המימוש החד במניות אלה, תיבול של תיק המניות בקרן סל על מדד SME 60 או SME 150 (קרן סל של ת"א 90 + SME60) יכול להיות יופי של השקעה לטווח הבינוני, ומקטין דרמטית חשיפה לנייר בודד או לסקטור יחיד, סקסי ככל שיהיה".

"בעולם ההשקעות יש מונח שנקרא 'קור־סטלייט'", מוסיף פגוט, "שלפיו כל תיק צריך להחזיק ליבה של מדדים ולידו לוויינים של השקעה בסקטורים או במניות בודדות. עד השנתיים האחרונות, 'כשכל מטאטא ירה', במקום זאת היו רק לוויינים, ותיק כזה הוא לא נכון כלכלית ומתפרק לחתיכות בשנה שבה סקטור דומיננטי כמו הטכנולוגיה נפגע. מה שעבד בצורה טובה בסביבת ריבית אפס לא תופס כיון כשהריבית עלתה, ופתאום קשה מאוד להתמודד בתוצאות מול מדד מפוזר מבחינת מניות וסקטורים".

כך מתכוונת הבורסה להגדיל את הסחירות בתל אביב

היעדר הסחירות והנזילות ברוב המניות הנסחרות בה מטריד מאוד את הבורסה בתל אביב, בראשות המנכ"ל איתי בן זאב, שמנסה למשוך אליה משקיעים חדשים ולחדש את ההתעניינות של ציבור המשקיעים, שהגיעה לשיאים בתקופת הקורונה.

לכן, הבורסה מתכננת רפורמה מקיפה שנועדה "לזעזע" את המדדים, להכניס אליהם חברות חדשות שיראו נתוני נזילות גבוהים יותר ולהגדיל את שיעור החזקות הציבור בחברות שבהן בעלי השליטה מחזיקים חלק גדול מהמניות.

"נגמרו הימים שחברה לא דיברה נזילות ולא עניינה אותה נזילות"

בבורסה מסבירים את הרפורמה, שצפויה לצאת לדרך באמצע 2023, בכך שככל שהנזילות (החזקות הציבור) והסחירות של מניה גדולות יותר, היא תצליח למשוך יותר משקיעים פוטנציאליים לאורך הדרך, ובכך תיטיב גם עם ציבור המשקיעים שלה.

מנגד, טוענים שם, מחזורי מסחר דלילים פוגעים הן בחברות והן בציבור, שכן משקיעים פוטנציאליים מעדיפים שלא להיחשף למניה, וזאת למרות שפעמים רבות מדובר בהשקעה בעלת פוטנציאל רווח משמעותי.

הרפורמה עומדת על חמש רגליים מרכזיות. הראשונה היא כאמור, הכנסת נדבך של נזילות לתוך המשקל של כל אחת מהחברות הנכללות במדדים כתנאי מרכזי להיכלל במדד. "נגמרו הימים שחברה לא דיברה נזילות, ולא מעניינת אותה הנזילות", מסביר סמנכ"ל הבורסה יניב פגוט.

נכון להיום כניסה של חברות בבורסה למדדים מותנית בהשתייכות לשני מאגרים - "תמר" לכניסה למדדים הסקטוריאליים ולמדד צמיחה, ו"רימון" לכניסה למדדי ת"א 35, ת"א 90, ת"א 125 ו־SME60. על מנת להגביר את הסחירות, המניות בתמר ידורגו לפי חציון מהירות המחזור שלהן ולפי חציון הסחירות, כשבסופו של דבר כל חברה תקבל מקדם נזילות על פיו היא תדורג.

הרגל השנייה נוגעת לשדרוג מאגר רימון, שאליו ייכנסו מניות ממאגר תמר עם שיעורי החזקות ציבור גבוהים יותר, וכן כאלו המדורגות בין 300 החברות הראשונות במאגר תמר מבחינת שווי שוק, ואלו שיקבלו ציון של 300 לפחות בחציון הסחירות בחצי השנה שלפני המועד הקובע לעדכון.

רגל נוספת מתייחסת להחזקות הציבור בחברות. בבורסה רוצים לבטל את מדרגות ההחזקה של הציבור במניות. עד עתה נקבע למשל כי גוף שבו מחזיק הציבור בין 45% ל־60% ייהנה מיתרון מקסימלי של החזקת ציבור, אך מדרגות אלו ייקבעו ולאחר הרפורמה יצוין שיעור ההחזקה המדויק, וגוף שבו שיעור ההחזקות קטן יותר, יקבל משקל קטן יותר.

צמצום משמעותי של המסלולים המהירים להצטרפות למדדים

צעד נוסף שנכלל ברפורמה הוא הקטנה משמעותית של השימוש במסלולים המהירים, המאפשרים למניה להצטרף למדדים עוד לפני העדכון של המדד. פגוט מסביר כי התנהלות זו פגעה בשנתיים־שלוש האחרונות בביצועי המדדים, כיוון שהיא גרמה לתחלופת יתר בהרכב המדד.

הרגל האחרונה מגדירה מעבר לעדכון רבעוני של הרכב המדד, ולא עדכון חודשי כפי שהיה עד עתה, כדי להקטין את התחלופה.

עוד כתבות

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

אבטחה פרטית / אילוסטרציה: Shutterstock

מאות אלפי דולרים בשנה: המנכ"לים שזוכים לאבטחה על חשבון החברה

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%