גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם גוש האירו ישרוד את סוף עידן הכסף הזול?

בעוד כשבועיים תהפוך קרואטיה למדינה ה־20 בגוש האירו ● הניסוי הכלכלי של איחוד מוניטרי ללא איחוד פיסקלי עדיין עומד בפני אתגרים חסרי־תקדים, עם האינפלציה הגבוהה בתולדותיו, העלאות הריבית המהירות ביותר וסיכון למיתון ממושך ● השבוע הציג הבנק האירופי נקודת מפנה נוספת במדיניות שלו: הידוק כמותי (QT) שינסה לצמצם לראשונה את מאזן האג"חים שלו, והשאלה היא אם יצליח לשרוד את יישומו

הבנק המרכזי באירופה / צילום: Associated Press, Michael Probst
הבנק המרכזי באירופה / צילום: Associated Press, Michael Probst

בעוד כשבועיים תצטרף מדינה חדשה לגוש האירו. קרואטיה תמיר את המטבע הלאומי שלה - ה"קונה" שבה השתמשה אחרי התפרקות יוגוסלביה - והמטבע האירופי המשותף יהפוך בהדרגה להילך החוקי היחיד במדינה. המדינה הבלקנית תהפוך לחברה ה־20 בגוש הכלכלי, שניצב במקום השלישי בעולם מבחינת תמ"ג, אחרי ארה"ב וסין.

חופשות בחופים הקרואטיים יהפכו קלות יותר לתיירים אירופיים שלא יצטרכו להמיר כסף, השקעות אירופיות בנדל"ן או בעסקים יהפכו נוחות יותר, עובדים קרואטים בחו"ל יחסכו תשלום עמלות על הכסף שהם שולחים הביתה. ה־1 בינואר 2023 צפוי להיות יום חג לאספני המטבעות והשטרות, וכמובן לבריסל ולזאגרב.

יו"ר הפד פאוול מסרב לדבר על מיתון, אבל כלכלת ארה"ב מתקרבת לקרח דק | פרשנות
גרמניה: 3 שנים אחרי שוד היהלומים בדרזדן, חלק מהפריטים נמצאו 
המאבק על נשמתו של הימין: החוקר שמפענח את הדרמה הפוליטית בישראל | ראיון
תוכנית ההתנתקות: גרמניה חנכה טרמינל גז מונזל ראשון "במהירות שיא" 

אבל גם אם הצעד מסמל תנופה חדשה, הבעיות הוותיקות של גוש האירו לא נעלמו. למעשה, במצב העניינים הנוכחי הן אולי מאיימות מתמיד. הניסיון הכלכלי ליצור איחוד מוניטרי, מטבע משותף שמנוהל על ידי בנק מרכזי אחד ומדיניות מוניטרית אחידה אך עם כלכלות שונות, תקציבים לאומיים שונים, שיעורי חוב שונים באופן דרמטי ומדיניות פיסקלית מגוונת נבחן בימים אלו בשבע עיניים, בגלל התנאים היוצאי־דופן בשוק.

האינפלציה בגוש האירו היא דו־ספרתית, והיא הגבוהה ביותר מאז שהחל לפעול באופן רשמי ב־2002 ומנה 12 מדינות בלבד. בתגובה, העלאות הריבית של הבנק המרכזי האירופי גם הן החדות ביותר מאז שכונן וקיבל את המנדט שלו. שוויו של האירו כבר נפל לשפל מול הדולר (ומאז התאושש). אין תקדים למה שמתרחש כעת בהיסטוריה הקצרה בת שני העשורים של האירו.

אוהדים של נבחרת קוראטיה צופים בחצי הגמר במונדיאל, בזאגרב / צילום: Associated Press, Armin Durgut

כל העיניים נשואות כעת לפרנקפורט

זו הסיבה שאחרי הודעת ה"פד" ברביעי על העלאת ריבית נוספת, עברו השווקים הפיננסיים להתמקד בפרנקפורט ובהחלטה שהתפרסמה בחמישי בנוגע לשיעור העלאת הריבית מצד הבנק האירופי המרכזי (ECB) בגוש האירו ולתוכניות לגבי המאזן שלו.

האינפלציה באירופה חמורה ועמוקה יותר, וכבר הגיעה לשיעורים של 20% ויותר מכך בחלק מחברות גוש האירו. היא עומדת בממוצע על 10% בנובמבר ברחבי הגוש, מושפעת הרבה יותר מסוגיות של אנרגיה ומזון בשל התלות של אירופה בגז ובנפט רוסי, ונחשבת ל"דביקה" יותר מאשר בכלכלות אחרות, בין היתר בגלל צעדים פיסקליים מסיביים של תמיכה ממשלתית בתחומי האנרגיה והמחייה. 1.1 טריליון אירו יוציאו בשנה הקרובה מדינות האיחוד האירופי על סיוע לציבור, בעיקר סבסוד אנרגיה. ישנו ויכוח אם צעדים כאלה מלבים את האינפלציה בטווח הארוך, אבל נראה כי מוסכם שהם לא יורידו אותה.

בנוסף, הבנק המרכזי האירופי פעל באיטיות יחסית בהעלאות הריבית שלו. שלא כמו בנקים מרכזיים אחרים, כמו בארה"ב או בבריטניה, ה־ECB בפרנקפורט החל מאוחר יותר בהליך ואימץ מדרגות צנועות יותר. זו אמנם הייתה העלאת הריבית החדה ביותר בהיסטוריה של גוש האירו, אבל אפילו אחרי ההודעה על העלאה נוספת של 0.5% ביום חמישי, היא עומדת על 2%, לעומת 4.25% בארה"ב.

אחת הסיבות העיקריות לכך היא העובדה כי ל־20 המדינות החברות בגוש יש אינטרסים מנוגדים כתוצאה מהמדיניות הפיסקלית שלהן ומאופי הכלכלות שלהן. עם יחס חוב־תוצר של יותר מ־150%, לאיטליה יש רצונות מוניטריים שונים לגמרי מאלה של גרמניה או פינלנד, שלהן יחס חוב־תוצר נמוך. מדינות דרום אירופה רוצות ריבית נמוכה, העלאה הדרגתית והמשך הרחבה כמותית, בעוד מדינות הצפון רוצות העלאות ריבית דרסטיות יותר, מהירות יותר, והידוק כמותי כדי לצנן את האינפלציה ששוחקת את החסכונות.

האם גוש האירו יספוג הידוק כמותי?

מה שהיה מעניין בהודעת הבנק, לצד העלאת הריבית, הייתה שבפעם הראשונה הוצגו גם מתווה ומועד התחלה אפשרי לצמצום הדרגתי במאזן האג"חים המפלצתי שהבנק צבר במהלך השנים האחרונות, שבהן ביצע הרחבה כמותית כמעט ללא גבולות. מבחינה זו, שימשו תוכניות הרכש השונות שהוכרזו בזו אחר זו כ"מכונת הנשמה" לכלכלות השרויות בחוב, וכמכשיר לשמור על אחדות הגוש.

מנגנון הפעולה של המכונה הזו עומד בפני שינוי, ולכן השאלה הכבדה יותר בנוגע לעתיד האירו היא כיצד יתמודד הבנק המרכזי כעת עם הצורך להתחיל ולהשיל חלק מחמישה טריליון אירו הנמצאים במאזן שלו, רובם באג"ח ממשלתי של חברות גוש האירו ומיעוטם באג"ח חברות אירופיות. סכום זה הוא חלק ממה שנצבר בעשור האחרון, מאז שנשיא ה־ECB לשעבר מריו דראגי הבטיח "לעשות כל מה שדרוש" כדי לשמור על המטבע המשותף. העובדה כי ההרחבה הכמותית (QE) שהתרחשה עד כה תצומצם עשויה להיות נקודת מפנה בכלכלת הגוש המשותף.

כשנשיאת הבנק הנוכחית, כריסטין לגארד, נשאלה בקיץ האחרון כיצד המאזן האדיר ייעלם מספרי הבנק ואיזו השפעה יהיה לדבר על השווקים, על הנזילות ועל התשואות על אגרות החוב הממשלתיות של המדינות החברות בגוש, היא היתה עמומה במתכוון. "הוא יתכווץ", אמרה למראיין ההולנדי שלה, לקול צחוק נבוך מהקהל, "אתה תראה שהוא יתכווץ". כעת הגיעה העת להתחיל ולצקת תוכן בהליך העמום.

מההודעה עולה, כי הבנק צפוי לנהוג כפי שנהג עד כה, בזהירות מירבית, וכשהוא מנסה לחקות באיחור את התנהגות ה"פד". הבנק המרכזי האמריקאי כבר החל לצמצם את המאזן שלו בחודשים האחרונים. גם "בנק אנגליה" החל בשבועות האחרונים למכור חלק מהאג"ח הממשלתי שרכש בכמויות ענק. הבנק המרכזי האירופי, לעומת זאת, הודיע היום כי התהליך יחל רק בשנה הבאה, וכי מסגרת המכירות תעמוד על בין 200 ל־300 מיליארד אירו על פני השנה, אחוזים בלבד מהאחזקות.

הבנק מבהיר כי לא מדובר בביטול של ההרחבה הכמותית הקיימת - תוכנית שהושקה בימי הקורונה, עומדת על 1.7 טריליון אירו ותימשך עד השנה הבאה לפחות. במקום זאת, הבנק רק צפוי להודיע כי חלק מהתקבולים מתוכנית רכש האג"ח שלו הקודמת שלו - בשווי 3.3 טריליון אירו - לא ישמשו כעת לרכישה־מחדש של אג"ח, כלומר יתבצע צמצום הדרגתי ואטי של המאזן.

חשש באירופה מפני משבר חוב חדש

השאלה לכן, היא איך גוש האירו יתמודד עם אי־קנייה מסיבית של אג"ח ממשלתי אחרי שנים של רכש מסיבי. במיוחד במצב הנוכחי של משבר אנרגיה, מיתון מתגלגל, האטה עולמית וחוסר־ודאות כלכלית. החשש הוא למעשה ממשבר חוב חדש, שייווצר כתוצאה מכך שבועת החוב הדרום־אירופית תפסיק להיות מנופחת על ידי כספי הבנק המרכזי האירופי. המרווח בין תשואות האג"ח האיטלקי לגרמני, מדד לסיכון למשבר חוב כזה, עלה בחודשים האחרונים לרמות גבוהות של מעל 2%, שניות רק לאלו שנרשמו במשבר הקורונה, ולפני כן במשבר החוב של 2010.

למעשה, לשנות כיוון מוניטרי בדיוק ברגע שבו הריביות עולות, המיתון מאיים ומדינות מגדילות חוב כדי להתמודד עם משברי האנרגיה והאינפלציה היא משימה מסובכת מאוד. אולי אפילו מסובכת יותר מזו שעומדת בפני ה"פד" האמריקאי.

"השאלה אם החוב של מדינות מסוימות כמו איטליה הוא בר־קיימא יכולה לצוץ מחדש, בזמן שהריבית בגוש האירו עולה והבנק המרכזי עובר מרכש אג"ח ממשלתי למכירת אג"ח ממשלתי", נכתב בסקירה שפורסמה על ידי "קרדיט סוויס" השבוע.

"אנחנו יכולים לראות בקרוב מבחן נוסף לסולידריות האירופית, עם מעט מאוד הזדמנויות צמיחה ביבשת, רמות חוב גבוהות ושיעורי ריבית עולים", אמר אנליסט מחברת הביטוח הגרמנית אליאנץ. חלק מהאנליסטים חזו עלייה חדה נוספת בתשואות אג"ח של מדינות מגוש האירו.

בינתיים, בקרואטיה שמחים להצטרף

אבל בקרואטיה שמחים להצטרף. המדינה הקטנה, שבה קרוב לארבעה מיליון תושבים, רואה בכך הגנה מסוימת מפני מלחמות מטבע אפשריות. "בזמנים כאלה של אי־ודאות כלכלית", אמר שר האוצר הקרואטי בשבועות האחרונים, "טוב להיות שייכים לגוש כלכלי רב עוצמה ולמטבע משותף". הממשלה גם מצביעה על מדינות כמו פולין וצ'כיה, חברות איחוד שלא אימצו את האירו, ועל כך שהאינפלציה בהן וריבית הבסיס שקבע הבנק המרכזי בתגובה היא גבוהה מזו שבגוש האירו. שר האוצר הקרואטי אמר כי ההצטרפות למעשה "תחזק" את יכולתה של קרואטיה (עם יחס חוב־תוצר של כ־80% בלבד) ללוות בשוק הבינלאומי, וסוכנויות דירוג שונות אכן הקפיצו את דירוג האשראי של המדינה אחרי האישור להצטרף לגוש האירו.

בנוסף, על סמך ניסיון העבר, קברניטי גוש האירו ניסו לעשות את ההחלפה "חלקה" ככל האפשר בעבור המדינה. הקונה הקרואטית הושוותה לאירו בערך קבוע, קצת מעל 7.5 קונות לאירו. המחירים מוצגים באופן פורמלי כבר במשך חודשים בשני המטבעות, ושניהם ימשיכו להיחשב כהילך חוקי לטובת תשלום במזומן במהלך 2023 ולהיות מוצגים בחנויות. העודף, לעומת זאת, אמור להינתן תמיד באירו, וכך להוציא את הקונה מהמחזור. הקרואטים אימצו את האירו עוד לפני שהדבר קורה רשמית, וכ־80% מהפיקדונות בבנקים הם באירו.

מי שייהנו במיוחד מהמטבע המשותף הוא קרואטים רבים העובדים ברחבי אירופה, שלא יצטרכו לשלם עמלות המרה כעת כדי להעביר כסף הביתה. הבנקים במדינה צפויים להפסיד כ־20% מההכנסות שלהם בשל כך. המטבעות המקומיים כבר יוצרו, והם משלבים מוטיבים לאומיים עם סמלי האיחוד האירופי, כפי שנעשה במדינות אחרות. השטרות, לעומת זאת, הם אחידים ברחבי האיחוד האירופי. המסר הוא ברור, אפשר להשתעשע בכסף קטן עם חיות מקומיות וסמלים לאומיים, אבל עתידו של הכסף הגדול יוכרע מעכשיו בפרנקפורט ובבריסל.

עוד כתבות

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה עמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבאה, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

שוק המשכנתאות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוק המשכנתאות בחודש מרץ חזר לרמות מלפני המלחמה

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש מרץ נלקחו משכנאות בהיקף של 6.23 מיליארד שקל ● היקף משכנתה ממוצעת שנלקחה במרץ הגיע ל-918 אלף שקל

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלה בשופרסל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

חניה בכל מקום: כך זינק מספר תווי הנכה ב-55% בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק בכ-2% מול המטבעות הזרים; אלו הסיבות

ברקע למגעים בעסקת החטופים השקל מתחזק בחדות הבוקר (ג'), בהמשך למגמה אמש ● למרות האופטימיות, הכלכלנים הבכירים מזהירים כי התנודתיות בשוק המט"ח המקומי צפויה להימשך

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו–פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים