גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהומה בדירקטוריון NSO: החברה מבקשת את עזרת בית המשפט בגישור בין המנהלים

עימות חריף בין שלו חוליו ועמרי לביא, מייסדי NSO שעזבו את החברה, לבין בעלת השליטה בחברה, קרן BRG, הוביל את יצרנית תוכנת הריגול פגסוס להגיש בקשה מיוחדת לבית המשפט, על-מנת שזה יסייע לה להחליט לטובת איזה דירקטוריון עליה להישמע

שלו חוליו, מנכ''ל NSO לשעבר / צילום: פיני סילוק
שלו חוליו, מנכ''ל NSO לשעבר / צילום: פיני סילוק

עימות חריף בין שלו חוליו ועמרי לביא, מייסדי NSO שעזבו את החברה, לבין בעלת השליטה בחברה, קרן ההשקעות האמריקאית BRG, הוביל את יצרנית תוכנת הריגול פגסוס להגיש בקשה מיוחדת לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על-מנת שזה יסייע לה לקבל החלטה לטובת איזה דירקטוריון עליה להישמע.

"בית המשפט מתבקש להכריע בין טענות בעלי המניות, לקבוע מהו הרכב הדירקטוריון המוסמך, וכן האם ישנו תוקף להחלטות הדירקטוריון הקודמות והבאות", נכתב בבקשה שהוגשה היום (ה') באמצעות עו"ד רן שפרינצק ממשרד ארדינסט.

שורש הסכסוך נמצא במאבק משפטי בינלאומי ומשולב בין ארבעה צדדים: מהצד האחד - חברי הדירקטוריון הוותיקים, הכוללים את חוליו ולביא ונציגיהם, הנמצאים בעמדת מיעוט סביב השולחן; מהצד השני - קרן BRG, חברה אמריקאית שירשה לפני שנתיים את השליטה ב-NSO לאחר סכסוך השותפים שפירק את בעלת השליטה הקודמת, קרן נובלפינה; מהצד השלישי - כמה מהשותפים בנובלפינה המנהלים בעצמם סכסוך מול BRG על פיצויים שלטענתם היא חייבת להם; ולבסוף - בעלי החוב שהלוו 500 מיליון דולר לקבוצת החברות סביב NSO, בהם קרדיט סוויס וקרנות הגידור סנאטור אינווסטמנט ובירץ' גרוב קפיטל. בתווך, עומדת הנהלת החברה שבראשה המנכ"ל החדש ירון שוחט.

ירון שוחט, מנכ''ל NSO / צילום: פיני סילוק

"ההנהלה מצאה עצמה בין הפטיש לסדן" 

קרן BRG, המיוצגת בישראל על-ידי עו"ד הווארד ברקוביץ', קיבלה לידיה את NSO כנכס זמן קצר לפני שזו נכנסה לרשימה השחורה של משרד המסחר בארה"ב, ועסקיה ירדו. היחסים בין שני הצדדים עלו על שרטון, כאשר BRG טענה כי NSO לא החזירה לה חוב על הלוואה, ובשל כך תבעה אותה וביקשה להוציא מידיה את חברת הרחפנים קונווקסום, ש-NSO רכשה בתמורה ל-4 מיליון דולר. לאחר מאבק משפטי, השתלטה BRG על קונווקסום בכוונה להפוך אותה לחברה עצמאית ללוחמה ברחפנים צבאיים.

במהלך הסכסוך המשפטי בין השניים נחשף הדם הרע ביניהם: NSO סירבה בתוקף להעביר דיווחים פיננסים או לעמוד בכללי BRG בדבר מכירות למדינות מסוימות. נציגי BRG אף טענו לא פעם כי הם אינם רואים ב-NSO נכס שניתן למכור אותו או להרוויח ממנו, בשל הכניסה לרשימה השחורה. זאת, למרות שבסופו של דבר, למרות הקשיים, NSO מסיימת את השנה הנוכחית כשהיא עם הראש מעל המים, עם הכנסות של כ- 150 מיליון דולר, וממשיכה להעסיק מאות עובדים - למרות פיטורי 100 איש בחודש אוגוסט שעבר. אין ספק שהחברה חווה קושי רב בשל כניסתה לרשימה השחורה וההגבלות החדשות של משרד הביטחון על ייצוא מוצרי סייבר התקפי, שנכפו עליה על מכיוון הממשל האמריקאי.

מכתב התביעה שהוגש היום  עולה כי במהלך החודשים האחרונים המתח בין השתיים גבר, כאשר בעלת השליטה מינתה חברי דירקטוריון נוספים שהחלו להפעיל את השפעתם על יצרנית הרוגלה הישראלית, לדרוש מהם להעביר להם מסמכים ולהתערב בהחלטות ניהוליות. במצב שבו ישנם יחסים תקינים בין דירקטוריון לחברה, כל אלה נראים כדברים שבשגרה, אך בעימות שבין בעלת השליטה למייסדי חברת הפורטפוליו, הם הפכו לאבן-נגף.

בדצמבר האחרון מינתה BRG שני דירקטורים בריטים: תמרה מקרנקו ואשר אלן-בורנשטיין. מקרנקו היא שותפה ותיקה של BRG - בפרופיל הלינקדאין שלה היא מציגה את עצמה כדירקטורית מקצועית, מומחית לממשל תאגידי ולשיקום חברות.

בישיבה שנערכה באותו חודש נערך עימות בין השניים לבין שלו חוליו, שכיהן עד הימים האחרונים כדירקטור בחברה לפני עזיבתו לסטארט-אפ החדש שהקים. לטענת NSO, מקרנקו ביקשה להעסיק חוקר בלתי תלוי כדי לחקור את הסיבות לאי-ציות הנהלת החברה לקרן, להעביר אליה מסמכים פיננסיים, תוכניות עסקיות ועסקאות שביצעה החברה לאחרונה, וכן לספק לה אישורים על כך ש-NSO לא מכרה ללקוחות שהקרן מתנגדת אליהן.

חוליו, מאידך, התנגד לכל הבקשות והתבסס על פסיקת בית המשפט בלוקסמבורג, שקבע כי החלטותיה של BRG לא היו תקפות במשך מספר שבועות - זאת בעקבות תביעת השותף בנובלפינה המסוכסך עמה, סטפן קובסקי.

לכך הגיבה הקרן במינויה של מקרנקו ליו"ר NSO, ובהמשך אף ביקשה למנות את עורכי הדין שלה לפרקליטי NSO. "מדובר בהחלטה שעלולה ליצור כאוס של ממש בהתנהלות החברה, שכן אם עורכי דינה של BRG יציגו את עצמם כמי שמוסמכים לפעול בשם החברה, בעוד שהדבר נתון במחלוקת קשה, החברה תתקשה לפעול באופן תקין", נכתב בבקשת NSO.

לפני יומיים שלח חוליו מכתב להנהלת NSO, בו טען כי במינוי הדירקטורים "קיים פוטנציאל סיכון חמור לחברה ולעסקיה", ודרש מההנהלה "לא לעשות שום צעד בלתי הפיך או צעד שעלול להעמיס הוצאות מיותרות על החברה ולפגוע בעסקיה", והורה שלא להעביר לצדדים "בלתי מורשים" לדבריו מידע שקיים חשש שמסירתו תעמוד בניגוד לדרישות רגולטוריות, תוך חשיפת התובעת לסיכון בעניין זה.

"ניתן לראות כי ההנהלה מצאה עצמה בין הפטיש לסדן: מצד אחד נציגים של BRG מונו על-ידה לפי הטענה כדירקטורים בקבוצה והתיימרו לקבל שורת החלטות בעלות השפעות מרחיקות לכת; מהצד השני, בעלי מניות המיעוט (חוליו ולביא - א"ג) העלו טענות כי הדירקטורים מונו שלא כדין, כי החלטותיהם חסרות תוקף, ואף התריעו כי מי שיפעל לפי החלטות אלה יהיה חשוף לתביעות".

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה ● גורם הבקי בפרטים: "חוסכים שקל לשקל למלחמה ואז מביאים הסכם בזיוני"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס