גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחכה לה תחרות קשה: החשמלית של קיה שעולה רבע מיליון שקל

קיה EV6 משלבת עיצוב וביצועים שקשה להישאר אדישים אליהם עם תא נוסעים שימושי ● אך במחיר התחלתי של רבע מיליון שקל, מחכה לה תחרות קשה

קיה EV6 2WD / צילום: יח''צ
קיה EV6 2WD / צילום: יח''צ

מחלקת המחקר של בנק אוף אמריקה פרסמה בשבוע שעבר ניתוח ראשון על חיתוך המחירים שעליו הכריזה טסלה, ועל השפעתו התחרותית הצפויה באירופה. "יצרני הרכב האירופאים עדיין לא הגיבו למהלך של טסלה", כתבו האנליסטים. "אבל הוא עשוי לאלץ אותם להוריד את מחירי הדגמים החשמליים שלהם. מנגד, המחיר של חומרי הגלם לייצור סוללות שוב עלה לאחרונה, והמשמעות היא שעל היצרנים להעלות את המחירים. המהלך של טסלה הוא בגדר הלם לכל יצרני הרכב האירופאים".

מס הנסועה על רכב חשמלי חוזר: והפעם בחוק ההסדרים
העלויות, הביטוח והסכמת השכנים: מה צריך לדעת מי שקונה רכב חשמלי | שאלות ותשובות
מניית טסלה מזנקת והחששות מהתסריט הגרוע ביותר מתפוגגים
 

מאחורי אותו "הלם" שאליו מתייחסים ב־BOA, יש לא מעט התחסדות. בשנה וחצי האחרונה קיבלו יצרני הרכב המתחרים בברכה את סדרת העלאות המחיר החדות שביצעה טסלה, ומיהרו ליישר איתן קו. לפיכך, הם אמורים היו לצפות שאם וכאשר טסלה תחליט לשנות כיוון - גם הם יצטרכו להוריד מחירים.

הבעיה העיקרית ניצבת כרגע בפני מותגים שבחרו להצמיד לכלי הרכב החשמליים שלהם תמחור שאפתני במיוחד שקרוב לטסלה, וכעת מוצאים את עצמם בפער מעליה. אחד מהדגמים הללו הוא ה־EV6 החדש של קיה שהושק בתור "האח הספורטיבי, והיקר, של יונדאי איוניק 5".

ערך מוסף אמוציונלי

בכל הנוגע לעיצוב, אין ספק שהרכב מציע "ערך מוסף אמוציונלי" שכמותו קשה למצוא כיום בפלח. לרכב יש עיצוב עתידני עם תפיחות שריריות וענקיות בחלק הקדמי, קשתות גלגלים מודגשות שמאכלסות חישוקים מאסיביים ופרופיל ארוך ודינמי, שמזכיר הכלאה בין רכב GT לקרוס־אובר, ומסתיים בזנב דרמטי עם יחידות תאורה מרשימות.

 

כל זאת בנוסף למדדים חיצוניים מכובדים, שלא מותרים את הצופים אדישים. למעשה, מאז הנסיעה במכונית הספורט "סטינגר", לא זכור לנו עוד דגם של קיה, שמשך כל כך הרבה תשומת לב ברחוב הישראלי.

עיצוב תא הנוסעים מיישר קו עם המקובל בפלח. מערך הפיקוד הדיגיטלי הקמור כולל שני מסכים גדולים בנוסח הדור האחרון של קיה ספורטז', ואלמנט העיצוב המובחן ביותר בתא הוא הקונסול המרכזי "המרחף", שמתחתיו חלל אכסון ענק. מערך הפיקוד כולל מתגי שליטה פיזיים ופס מתגי מגע קצת מעצבן לשליטה במערכת האקלים. יש גם מתג רוטורי לשליטה בהילוכים.

המושבים הקדמיים מעוצבים ברוח ספורטיבית, וחובקים היטב את הגוף. תנוחת הישיבה גבוהה יחסית לטסלה, אבל פחות מזו של איוניק 5.

כפי שניתן לצפות מרכב עם בסיס גלגלים ענק של 2.9 מ', מרווח הפנים מרשים. מרחב הרגליים מאחור הוא כמו בלימוזינה, ואין בעיה למקם שם שלושה מבוגרים גבוהים ורחבים. עם זאת, טסלה Y מציעה יותר מרחב ראש. תא המטען לא עמוק במיוחד, אבל הוא רחב ונוח להעמסה.

כמקובל אצל קיה, איכות החומרים וההרכבה גבוהה, הריפוד מרגיש מושקע ובידוד הרעשים מרשים עבור רכב, שלא מגיע מבית מותג פרימיום. רמת האבזור בגרסת הבסיס בה נסענו די תקנית וכוללת את כל האבזור הבטיחותי העדכני.

אולם, בטריטוריית מחיר של רבע מיליון שקל, היינו מצפים גם למושב נוסע חשמלי ואולי לגג פנורמי במקום הגג התקני.

טעינה סופר מהירה

כאמור, קיה ממצבת את הרכב בתור "חשמלית ספורטיבית", וגם גרסת הבסיס, עם מנוע אחורי בודד ו־229 כ"ס, מספקת את תחושת הביצועים הנדרשת. במצבי התכנות "הרגועים", התגובה הראשונית ללחיצה על הדוושה מרגישה קצת עצלה. אבל לחיצה יותר החלטית מעניקה למכונית "בעיטת כוח" מכובדת. מצב התכנות הספורטיבי מחדד את תגובת הדוושה ודורש תשומת לב יתרה לצג המהירות.

גרסת הבסיס מתהדרת בטווח מרשים של 528 ק"מ בין טעינות, אך כפי שמקובל בפלח, מדובר בנתוני מעבדה. בטמפרטורות חיצוניות אופטימליות, ללא הפעלה של המזגן או מערכת החימום, אפשר להשיג טווח ריאלי של כ־420 ק"מ עד 450 ק"מ. הפעלת מערכת האקלים או מיצוי פוטנציאל הביצועים, יקצצו את הטווח ב־30%.

הבונוס הוא ארכיטקטורה חשמלית מתקדמת שתומכת בטעינה סופר מהירה שתחסוך לכם הרבה זמן.

תמצא כתובת בישראל

כגיבוי לעיצוב החיצוני הנמרץ ולמיצוב הספורטיבי, העניקו מהנדסי קיה ל־EV6 כיול שלדה דינמי יותר משל האחות איוניק 5. זה אומר מרכז כובד נמוך, מפסק גלגלים רחב ומתלים מעט קשיחים. התחושה אכן שונה מזו של האחות לבית יונדאי. המכונית פחות "מרחפת" מעל הכביש, אם כי היא עדיין בהחלט נוחה, בנהיגה נמרצת על כבישים מפותלים נטיית הגוף מרוסנת יותר והמכונית שומרת על קו הפניה בצורה יותר מדויקת.

ברירת המחדל של ההיגוי היא תגובה קלילה ודי מעורפלת, אבל במצב התכנות הספורטיבי ההיגוי יותר מדויק ומאוזן. כמובן שזו לא מכונית ספורט קלילה ונמרצת, ועם אורך של כמעט 4.7 מ' ומשקל של שני טון, אי אפשר להשתעשע איתה לרוחב האספלט. בסיס הגלגלים הארוך גם מגדיל את קוטר הסיבוב ומקשה על תמרונים הדוקים בעיר. אבל בסך הכול זו מכונית שבהחלט אפשר ליהנות מנהיגה בה.

גרסת הבסיס החד־מנועית של ה־EV6 עולה בישראל 249 אלף שקל, והגרסה החזקה יותר עם שני מנועים עולה 299 אלף שקל. המחיר משקף את עליית מס הקנייה בינואר, אבל הוא מציב את המכונית בקרבה לא נוחה לטסלה Y המהירה וכפולת המנועים, שהיא אמת המידה בפלח. המחיר אפילו משיק לגרסת הביצועים החזקה של טסלה מודל 3. למרות זאת, עם נוכחות כביש מרשימה ומלאי מזערי, נראה שכל EV6 תמצא לה לקוח בארץ.

חלק מהמתחרות

טסלה מודל 3 ומודל Y

במחיר של 252 אלף שקל מציעה טסלה מודל 3 הנעה כפולה עם שני מנועים, הספק מכובד של 252 כ"ס וטווח מוצהר של עד 602 ק"מ. מודל ה־Y כולל שני מנועים, טווח של 533 ק"מ ותא נוסעים מרווח.

טסלה מודל 3 ומודל Y / צילום: יח''צ

סקודה אניאק

250 עד 286 אלף שקל עולה הגרסה החד־מנועית של סקודה אניאק החשמלית. המכונית מייצרת 204 כ"ס ומצוידת בסוללה של 82 קילוואט־שעה עם טווח של עד 517 ק"מ. היא מרווחת מאוד, ורמת האבזור בגרסאות הבכירות מרשימה.

סקודה אניאק / צילום: יח''צ

טויוטה bz4x

240 עד 260 אלף שקל עולה החשמלית הראשונה של טויוטה. העיצוב מודרני. גרסת ההנעה הכפולה, עם שני מנועים בהספק משולב של 217 כ"ס וסוללה של 80 קילוואט־שעה, מספקת טווח של עד 459 כ"ס. תא הנוסעים מרווח וחדשני.

טויוטה bz4x / צילום: יח''צ

עוד כתבות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

תיקון והתנצלות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס נחלש ב-0.7%, פוטסי יורד ב-0.4% והקאק נסוג ב-1.1% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי