גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האלגוריתמים שעושים את העבודה של עורכי הדין

בשנים האחרונות יותר ויותר משרדי עורכי דין מטמיעים טכנולוגיות ליגל־טק ● התוכנות מסייעות בניתוח ראיות ומסמכים משפטיים ובהפקת תובנות ומידע רלוונטי מבין הררי חומרים ● אבל למרות החיסכון בזמן ובעלויות, אנשי המקצוע חלוקים לגבי יכולתה של הטכנולוגיה להחליף את הגורם האנושי ● וגם: איך הבינה המלאכותית תביא למהפכה בגביית התשלום של עורכי הדין?

האלגוריתמים שעושים את העבודה של עורכי הדין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
האלגוריתמים שעושים את העבודה של עורכי הדין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היא כותבת מסמכים משפטיים, מנתחת ראיות ומספקת טיעונים לבית המשפט, ומייצרת טיוטות משפטיות: בתקופה האחרונה טכנולוגיות בינה מלאכותית ((AI נכנסות למשרדי עורכי הדין, משנות את אופי העבודה, וחוסכות זמן יקר ומשאבים. אבל האם הן יכולות להחליף את עורכי הדין האנושיים?

100 משרדי עורכי הדין הטובים בישראל, והמגמות שמעצבות את הענף
מומחים לתורת המשחקים מנסים להסביר למה עדיין אין פשרה ברפורמה המשפטית
מה עושה הרפורמה המשפטית לכיס שלכם ומה הציבור חושב על הסיקור של התקשורת? 

בישראל יותר ויותר משרדים מטמיעים תוכנות ליגל־טק שחלקן מבוססות על בינה מלאכותית בשלב הזה השימוש העיקרי בטכנולוגיות הללו הוא בייעול והקלת תהליכי העבודה. בין התוכנות הנפוצות, הן אלה המאפשרות לבצע בדיקת נאותות לבירור מקיף של המצב הכלכלי של חברה לפני סגירת חוזה עמה. התוכנות מוצאות חריגות בין מסמכים רבים ומאפשרות לנתח את הטקסטים ולערוך חיפושים. שימוש אחר נפוץ הוא בתוכנה המאפשרת לשלוח ללקוח מילוי טופס "הכר את הלקוח" הנדרש לפי חוק איסור הלבנת הון.

התוכנה מבצעת טוב יותר?

"כל הקשור להשוואת מסמכים, לחיפוש מידע ספציפי בהררי חומר, להצבעה על 'דגלים אדומים' ולמשימות מונוטוניות, יוכל להתבצע טוב יותר באמצעות הבינה המלאכותית", אומר עו"ד רואי קידר, שותף המתמחה בתחום הטכנולוגיות המתקדמות ממשרד ארנון.

במסגרת סקר גלובס ו־statista נשאלו עורכי הדין איזה שיעור מהמשימות שלהם יוכל להערכתם להתבצע בעתיד על־ידי בינה מלאכותית. כ־60% מהנשאלים השיבו ש־30% ומטה מהמשימות שלהם יוכלו להתבצע על־ידי הטכנולוגיה, 18% העריכו שבין 41%־50% מהשימות, ואילו אחוז בודד ענה שהפיתוחים החדשים יוכלו להחליף אותם בביצוע 81%־90% מהמשימות.

​כך או כך, מדובר בשיעורים גבוהים למדי, שמשתקפים גם בשוק הליגל־טק, המספק פתרונות טכנולוגיים לשירותים משפטיים. מחקר שביצעה סטארטפלאן (StartPlan), חברת ייעוץ עסקי שמלווה חברות סטארט־אפ רבות בעולם, מעלה שבשנת 2020 שוק הטכנולוגיה המשפטית העולמי הוערך ב־17.6 מיליארד דולר. לפי הערכת החברה, שווי השוק העולמי צפוי לזנק בשנים הקרובות עד ל־2.5 מיליארד דולר בשנת 2027. לדברי דוראל ישי, מנכ"ל שותף בסטארטפלאן, "תחום המשפטים בשוק מוצרי התוכנה הוא מיושן ורק עכשיו מתחיל לעבור מהפכה טכנולוגית". ישי מוסיף "אנחנו נמצאים בפתחה של מהפכה: החל מכלים שמרכיבים הסכמים מדויקים בטכנולוגיית AI, דרך ניסוח של טענות משפטיות על בסיס פסק דין וחוקים קיימים ועד ביצוע בדיקת נאותות לעשרות אלפי עמודים בדקות ספורות בלבד".

המחקר גם מצא שבישראל פועלות יותר מ־30 חברות וסטארט־אפים בתחום. בין החברות: Litigate, שהוקמה ב־2017 וגייסה 6 מיליון דולר; Darrow הוקמה בשנת 2020, גייסה 24 מיליון דולר והקימה משרד שני בניו יורק; ו־SueApp שגייסה 123 מיליון דולר. לדברי דוראל ישי, מנכ"ל שותף בסטארטפלאן, "אנחנו נמצאים בפתחה של מהפכה: מכלים שמרכיבים הסכמים מדויקים בטכנולוגיית AI, דרך ניסוח של טענות משפטיות על־בסיס פסק־דין וחוקים קיימים ועד ביצוע בדיקת נאותות לעשרות אלפי עמודים בדקות ספורות בלבד".

 

הטכנולוגיות כבר במשרדים

במשרד עורכי הדין שבלת, לדוגמה, משתמשים בין היתר ב"מחולל מסמכים", מערכת המייצרת מסמכים משפטיים על־ידי שאלות ותשובות שבסופן מתקבל מסמך ש־80% ממנו מוכן לשימוש. המערכת מבוססת על מסמכי מאסטר שהוכנו על־ידי עורכי הדין. עורך הדין יתחיל במסמך בסיס ויקבל הצעות מהמערכת בהתאם לנתונים שימסור. המערכת מתעדכנת בכל שימוש ובכל שינוי רגולטורי ומאפשרת לייצר מסמכים שונים כמו לדוגמה הסכם מייסדים, הסכם נפוץ במחלקת ההייטק.

גם במשרד ארדינסט, בן נתן, טולידאנו עם המבורגר עברון נעשה שימוש בתוכנת AI. שם, נעזרים בתוכנה בקריאת חוזים ועריכתם. עו"ד ליאור אתגר, ראש תחום הגנת הפרטיות והמידע במשרד מסביר כי מאגר המידע הוקם על־ידי המשרד והבדיקה נעשית באמצעות אינדקס חכם, חיפוש של מילות חיפוש והצעת טקסטים חלופיים.

בחלק מהמשרדים נעזרים בתוכנות AI בניתוח ראיות והפקת תובנות מהן לצורך בניית טענות בבית המשפט. אחד מהמשרדים הללו הוא גורניצקי GNY, שם עושים שימוש בפלטפורמת apprentAI. לדברי גל בן חיים, מנהלת החדשנות במשרד, "הפלטפורמה מסייעת לעורכי דין להפיק את המידע הרלוונטי עבורם מתוך הררי החומר. המערכת מספקת תובנות לגבי עובדות שיכולות לתמוך בקו הטיעון שאותו מבקש עורך הדין להציג בבית המשפט במטרה להפריך את טענות שכנגד".

במשרד עורכי הדין פישר (FBC) משתמשים במערכת בינה מלאכותית לגילוי מסמכים שפותחה בשיתוף־פעולה עם יוצאי המשרד - עו"ד אלון זינגר ורו"ח שלומית אלסטר שהקימו לאחרונה סטארט־אפ בתחום הליגל־טק - "נרטיב לינקס". "היכולת הזו (לאתר מידע בין עומס מסמכים, נ"ש) היא קריטית לשם איתור 'ראיות זהב' שיכריעו בתיק, מסייעת לחקירת עדים ומאפשרת תגובה מהירה בזמן אמת", מסבירים במשרד.

שלומית אלסטר / צילום: רמי זרנגר

דרך לשימור כוח־אדם איכותי

לדברי עו"ד זינגר, "בעולם עמוס בדאטה, עבודה בשיטות ידניות לא מאפשרת עמידה בסטנדרטים גבוהים אותם דורשים הלקוחות. כלים טכנולוגיים מאפשרים לעורכי דין לפנות יותר זמן לעבודה משפטית איכותית, המצריכה חשיבה ותכנון ולבניית אסטרטגיה משפטית מורכבת". אלסטר מוסיפה כי "ליותר ויותר עורכי דין חשוב מאוד לעבוד במשרדים המטמיעים פתרונות ליגל־טק, המפחיתים את העבודה הטכנית ומאפשרים להתמקד בעבודה המשפטית. זהו אחד המפתחות המרכזיים לשימור כוח־אדם איכותי בפירמות עורכי הדין כיום".

אלון זינגר / צילום: אופיר אייב

אבל לא רק תוכנות בינה מלאכותית יקרות וארגוניות מסייעות היום לעורכי הדין. גם הצ'אט החדש של חברת OpenAI, ה־ChatGPT, נמצא בשימוש של עורכי דין רבים. הצ'אט שהפך אולי לכלי הבינה המלאכותית המפורסם והפופולארי בעולם, יכול לחסוך זמן רב בבניית מסמכים משפטיים פשוטים באנגלית. עו"ד רואי קידר אומר כי הרלוונטיות של הצ'אט עוד בשלבים מוקדמים בכל הנוגע לעולם המשפט. "בתצורה הנוכחית אפשר לייצר בו טיוטות של מסמכים משפטיים פשוטים באנגלית, שמחייבות עוד עבודה. עם זאת, ככל שהקונטקסט שמזינים לתוך הצ'אט מפורט יותר, כך הוא יכול להוציא תוצרים יותר מדויקים".

עו''ד רואי קידר, שותף במשרד ארנון / צילום: יורם רשף

לדברי עו"ד יאיר גבע ,ראש מחלקת ההייטק במשרד הרצוג, ChatGPT מסייע בשאלות הנוגעות לידע רחב, אבל עם כוכבית. "ניתן לקבל אינדיקציה ראשונית על שאלות שהם בפריפריה של הידע. כמו למשל על חוקי עבודה במדינות שונות בארה"ב. אפשר להריץ את השאלות, לחדד את המחקר ולקבל רקע לפני שפונים לעורכי דין מקומיים. זה מקצר את איסוף המידע". גבע מבהיר כי הצ'אט יכול למסור מידע שגוי, והידע שלו מוגבל בנוגע לאירועים שהתרחשו לפני שנת 2021, אך המידע שניתן מספק כיוון ראשוני לגבי הנושא הנבדק. "אני חוסך 95% מהדרך. הפתרון האולטימטיבי הוא מוצר שאפשר לסמוך עליו ברמה גבוהה מאוד".

"לא מחליף את הצוות האנושי"

ועדיין, למרות התנופה בענף והטמעת התוכנות במשרדים, בשוק מביעים ספק רב באשר ליכולת של הטכנולוגיה להחליף את הגורם האנושי - היום ובעתיד. במיתר, למשל, משרד המעסיק 470 עורכי דין, עושים שימוש בתוכנות ליגל־טק, ומשתתפים באפיון תוכנות משפטיות, אבל עו"ד יואב אסטרייכר, שותף במחלקת הליטיגציה ויו"ר ועדת הטכנולוגיה של המשרד אומר ש"נכון לעכשיו המסקנה שלנו היא שאין AI משפטי בשל, או תוכנה שיש לה יכולת להחליף את הצוות המשפטי או לייעל משמעותית את העבודה המשפטית. לצערנו, הטכנולוגיה בעולם עוד לא ממש שם. אנחנו משתמשים בהרבה תוכנות לסיוע פריפריאלי בתחום אך זה עדיין לא AI אמיתי".

עו''ד יאיר זיו, שותף במשרד ש. הורוביץ, מוסיף כי אומנם שימוש בבינה מלאכותית יכול לחסוך זמן ועלויות ובמקרים מסוימים גם לשפר תוצרים, אבל בעיקר בעיבוד כמויות גדולות של מסמכים ומידע. לדבריו, למרות התקדמות הטכנולוגיה "עדיין לא נראה שאפשר להסתמך על בינה מלאכותית לצורך בנייה של טענות וניסוח טיעונים ברמה מספיקה".

עו"ד קידר מסביר כי הבינה המלאכותית אולי תצמצם את הצורך במספר האנשים הנדרשים לעבודה, אך היא רחוקה מלייתר את העובדים האנושיים. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא סוגיית שיקול־הדעת. "שיקול־דעת מורכב מדברים שהבינה המלאכותית בכלל לא מתיימרת להחליף: תכנון לטווח ארוך, עמידה ברגולציה, התמודדות עם מספר שחקנים, 'תיאבון הסיכון' של הלקוח, אלמנטים פסיכולוגיים ועוד. במקום הקריטי הזה בין עורך הדין ללקוח, אין תחליף לניסיון האנושי", הוא אומר.

לטענתו, "עורכי דין שפיתחו מומחיות לא צריכים לחשוש. הבעיה הגדולה עשויה להגיע בעתיד, במציאות שבה הולכים להיחסך מעורכי דין זמן רב והקניית אותו שיקול־דעת קריטי בהכשרה, עלולה להיפגע".

גם עו"ד איתמר כהן, שותף במחלקת טכנולוגיה ורגולציה במשרד עמית פולק, מטלון אומר שיש שני אספקטים מרכזיים לכך שהמכונה לא תחליף את עורך הדין. "הראשון נוגע לאופיין של מערכות AI. אלה מבוססות על הסקה מן הכלל אל הפרט. המכונה 'מתאמנת' על כמויות גדולות של מידע עבר, וביחס למקרה החדש מנסה להפעיל את המסקנות שהסיקה בשלב האימון. אולם מנגד, ודווקא במקרים החשובים יותר, הערך האמיתי של עורך הדין טמון בהבחנות הייחודיות למקרה". כהן מתייחס ליצירתיות האנושית ולחשיבה מחוץ לקופסה. "צורת החשיבה לא מבוססת רק על ניסיון העבר אלא על פיתוח נקודות מבט חדשות, הטלת ספק וביקורת, וניסיון לעמוד על היבטיו הייחודיים של המקרה המסוים".

עו''ד איתמר כהן / צילום: אייל טואג

סיבה נוספת לכך שהמחשב לא יחליף את הגורם האנושי נוגע ליחסים בין עורך הדין ללקוח. "השירות המשפטי מבוסס על היכרות, יחסי קרבה ואמון בין עורך הדין ובין הלקוח", אומר עו"ד כהן. "ייקח עוד זמן רב עד שהשוק יבשיל לכדי החלפה מלאה של הגורם האנושי לטובת גורם מקצועי רובוטי".

מודל החיוב השעתי ישתנה?

תמר הרמתי, מנהלת החדשנות בשבלת, מסבירה שההטמעה הטכנולוגית במשרד היא חלק מתפיסה שצריך לשנות את המודל העסקי של תמחור לפי שעה, בו אין ללקוח מושג כמה ישלם. לדבריה, החיסכון בזמן ובעבודה "שחורה", שמביאה הטכנולוגיה, יאפשר תשלום לפי שירות וערך, ולא לפי עלות שעתית. "ההשקעה של שבלת בהטמעת טכנולוגיות היא מתוך רצון לבנות מודל שעובד נכון יותר ולהביא לוודאות הגינות ושירות טוב יותר".

עו"ד גבע אומר שבעתיד התמחור יהיה מבוסס על תוצר ולא על שעות עבודה. "העתיד של הליגל־טק מצוי בפירמות עורכי דין שמפתחות כלים טכנולוגיים. הדור הבא של הפירמות יקומו כחברות הייטק שיהיו בהם שותפים עורכי דין, יזמים ומשקיעים שייתנו שירותים משפטיים על בסיס טכנולוגיה". לדבריו, בארה"ב יש כמה מדינות ששינו את כללי האתיקה ומאפשרות להקים פירמות שיש בהן לא רק עורכי דין. בארץ עדיין מחויבים לשותפות של עורכי דין בלבד.

עוד כתבות

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות